Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Santosh
tag
Köszönöm a részletes választ! Tetszetősnek tűnik.
Mi létrehoztunk egy összetett mutatószámot, amibe belegyúrtuk különböző súlyozással a DD-t, éves profitot, kötésszámot, stb. Elsősorban arra optimalizálunk, hogy ez a mutatószám minél nagyobb legyen. Persze a szubjektív tényezőt mi sem hagyjuk ki, a szemrevételezés minden esetben fontos és szükséges. A DD elemzést egyébként magam részéről különösen fontosnak tartom!
-
attiati
veterán
Úgy látom, hogy már nem elérhető a myfxbook link. Van más elérhetőség, ahol nyomon lehet követni?
A profilod alatt van egy chart, ő lenne az új? (az nem néz ki jól)Ha a backtestet tizenx év minden adatával végezted el és most csak manuálisan tudsz kereskedni az indikátorral, az nem okoz gondot? (nyilván nem fogsz éjjel nappal a gép előtt ülni és lehet, hogy éppen a kieső ázsiai sessionben profitábilis)
-
attiati
veterán
addig teljesen manuálisan megy, gép előtt ülve? (e-mail értesítés, szignáljelzés?)
egy provokatív téma:
említetted, hogy felmondtál, mert teljes embert kíván. Tegyük fel, hogy baromi jól teljesít a rendszer. Akkor az ügyfelek nagyon szerencsés emberek lesznek, mert évi 120e ft-ért 0 munkával (és persze kockázattal) hozzájutnak ahhoz, ami miatt te felmondtál és amiért te rengeteget dolgozol. Nincs más dolguk, "csak" növelni a tőkeméretet, és eljön számukra is az anyagi függetlenség. Akár fel is mondhatnak.Egyetlen különbség van az ügyfelek és köztetek. Méghozzá számotokra ott van a fix bevétel. Összehoztok mondjuk 100 ügyfelet (ami nem tűnik extrém soknak), az 100*40e + 100*11hó*10e ft = 15 millió ft
Ehhez persze teljesítenetek kell (sok sales, marketing, tesztelés, optimalizálás), de igazából szinte a kezdetektől fogva több lesz a tanfolyamból és a fix bevételből a pénzetek, mint amit az aranytojást tojó robotból kockáztatással keresnétek.
-
Dzoli
tag
Sok programozó ismerősöm van. Mi lenne a feladat, és milyen díjazásra gondoltál?
Szólhatok a Riska, vagy a TrueTL fejlesztőinek, van e szabad kapacitásuk. De rajtuk kívül is vannak még emberek, akik nagyon profik.
Esetleg próbálkozz a Profikezdő fórumon, ott sok robotos van. -
attiati
veterán
Hányan lesznek az első előadáson?
Az a baj, hogy legalább egy 5000 usd-s számlát rá kellene engedni, ha mondjuk egy évnyi fix költséggel számolok. A DD időszak hosszúsága miatt (és egyébként is) érdemes legalább 1 évet adni neki.
Ha jól emlékszem, akkor robotot nem terveztek hozzá, csak indikátort? -
Ferdzsoo
addikt
Hehe. Ez érdekes gondolat.

Olvastam egyszer egy olyat hogy ha egy profinak adnak egy 10 kötéses számlát, ahol mind a 10 kötés már meg van nyitva és különböző párokon szerepel, abból is simán ki lehet hozni nyerőt a megfelelő pozíciómenedzseléssel, attól függetlenül mit, hol, merre és miért nyitottak, merthogy a pénzt a kilépésnél keresed/bukod, nem pedig a belépésnél.
Szvsz a kilépés 1000x fontosabb mint egy entry. 
-
tlac
nagyúr
a grafikonon használt stratégiánál mennyi volt a kötésméret, TP, SL és a beállított spread?
és mekkora időintervallumon futott?azért kérdezek ennyit, mert még nem tudtam eldönteni, hogy mekkora jelentősége van a belépési pontnak
ahogy látom nálad elég nagya saját stratégiámban két irányon gondolkozok:
-neurális hálózattal az entry pontokat meghatározni
-neurális hálózattal meghatározni a jövőbeni gyertyákat
mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai, ezeket próbálom mérlegelniAz alapokról és magáról az elvről is beszélni fogok, de csak az oktatáson. Nagyon mélyen nem merem érinteni a rendszert, mert féltem. Maximum azokkal osztom meg, akikben látok annyi potenciált, hogy hozzátegyenek, de ehhez komoly bizalom kell kiépüljön.
tehát akkor a tanfolyamon is csak a körítésről lesz szó, ha jól értettem
én se nagyon szívesen mondanám el ha találnék valami szépet
-
WiZARD
veterán
mire jó az 1.8-as spread?
1400 kötésnél az azt jelenti, hogy kb 1000-1200 pipet jótékonykodtál a brókernek....
(ha azt mondod, hogy csak a teszthez használtad, direkt nagyobb spread, stb azt elfogadom. DE nagyon remélem hogy nem ilyen spread mellett akarsz valós pénzzel kötögetni)
-
attiati
veterán
akkor előjön egy fontos kérdés:
Ha nem használtatok köztes gyertya adatokat, akkor a backteszt során ezek szerint nem tudtatok tesztelni vészstopot.
Jön egy hír, az árfolyam elindul lefelé, az indikátor sell jelzést ad, benyitjuk a sellt.
Az árfolyam hirtelen elkezd ellenünk menni. Mondjuk 50 pippel a vészstop felett jár, de az 5 perces záró érték a stop alatt lesz. És az áfolyam ismét elkezd az irányunkba menni és elrakunk egy 50 pipes nyerőt.Itt a valóságban már rég kistopolódnánk (nem emlékszem, hogy milyen stop+vészstop szintekkel dolgoztok, de legyen mondjuk 30 pip együtt a kettő), ehelyett a backteszt 50 pip nyerőt mutat.
Vagyis a backteszt 50 pip nyerő, a valóság 30pip vesztő, 80 pip különbség a számlán?
-
Dzoli
tag
Camtasia Studio 7, de van már újabb verziója. Régebben camrec formátumba vettem fel, ha esetleg szerkeszteni kellett utólag, megvágtam, és újra rendereltem. De az elég sok idő, most már próbálom egymenetben rendesen elmondani amit szeretnék, és aviba is mentem.
-
attiati
veterán
Ha jól értem, akkor aki megveszi az indikátort, ő maga nem tud rajta "állítani", paraméterezni semmit.
Tehát az általatok beállított éppen aktuális variánst kapja.Jól emlékszem, akkor tegnap azt mondtátok, hogy kizárólag az 5 perces gyertya záró adataival foglalkoztok a backteszt során, és nem használjátok a nyitó és a köztes adatokat?
-
attiati
veterán
a hozzászólással kapcsolatban:
A) Mit takar a hibrid kereskedés, volt erről szó?
B) Illetve mi a rendszeretek gyengesége, mitől tartatok?előadáson elhangzottakkal kapcsolatban:
1. Stopnál a záró árat nézi a rendszer. A vészstopnál pedig elég ha fel/leszúr oda az árfolyam, ugye? És nem kell záróárnak lennie a vészstop alatt, felett.
2. Maga a "rendszer" (indikátor) megvehető oktatás nélkül is?
3. Az e-mailben ingyen 1 hónapot írtatok. Előadáson pedig ha jól emlékszem, akkor lényegében +2 hónap hangzott el.
4. Pontosan mit értetek közösségépítésen? Mindenki "hazaviszi" az indikátort, elkezdi használni, majd megosztja a saját tapasztalatait? Így információkat kaptok arról, hogy éles számlán hogy működik a különböző brókereknél (a robot döntéseibe belenyúlva/ felülbírálva vagy anélkül). Ebből állna a közösségépítés?
Vagy pedig azt értitek alatta, hogy az indikátor összetevőit megosztjátok, és mindenki a saját szájíze szerint alakítja?
5. Azt a részt sem értettem igazán, hogy közösséget akartok építeni, de tulajdonképpen egy fizetős tanfolyamot szerveztek. A közösségépítés általában egyenlő feltételekkel szokott történni. És azt mondjátok, hogy nem akartok eladni egy robotot, vagy nem akartok backteszt adatokat kínálni, de tulajdonképpen havidíjas szolgáltatásként adjátok az indikátort. Magával a fizetőséggel egyébként semmi bajom, hisz egy szolgáltatásnak ára van. Csak ellentmondásos nekem.
6. Elhangzott, hogy tervezitek, hogy más bróker adataival hogy néz ki a backteszt. Az is elhangzott, hogy befolyásolja a bróker, és a spread nagysága a rendszer profitabilitását akár nagyságrendekkel is, de a lényegen nem változtat (backteszt alapján.) Mikorra várhatóak már bróker adataival a backtesztek?
Fogtok publikálni elmúlt 1-2-3-4 stb... évre külön időbontásban teszt eredményeket?
7. Ha jól értettem itt a fórumban leírtakat, akkor még az ősz, tél folyamán is történtek jelentős finomítások, változtatások a rendszeren. Mégis a tavasz-nyár óta vezetett éles számla profitgörbéjét publikáltátok. Mégsem voltak olyan jelentős változtatások az ősz-tél folyamán, hogy emiatt újból kellett volna kezdenetek az "időszámítást"?aAron_: készült felvétel, gondolom youtube-ra kerül.
-
fxgladiatus
csendes tag
Nincs ezzel a nyitással semmi probléma. Nyilván az árfolyam visszahúzódásakor kötött a robi. Tehát a szignál long. Tökéletes nyitás. Utána elindult az ár északnak. Itt lehetett volna keresni egy csomó lóvét, ha időben zár a stratégia. Tehát itt nem a nyitással volt a probléma, hanem a zárással.
-
Ferdzsoo
addikt
Á az ilyen mozgásokat nincs ember, robot, állat, földönkìvüli talán, aki lekereskedi, vagy nem szedi ki a stopp. Ezek a leggenyóbb mozgások, mikor csak az iránykeresés folyik 140 pipes elmozdulásokban.
Nemúgy mint pl amikor chf árfolyam rögzítés volt. Ott lehetett kaszálni.
azokat a mozgásokat szeretem. De ez... embertelen. Nincs irány éjfélkor.minden ugyanott van kb mint a hír előtt csak közben 150 pipeket ugráltunk ide oda. -
Ferdzsoo
addikt
Most azért így jobban belegondolva biztosan nem állítottad volna le a robotot ha pl 8 nyerő egy vesztő traded lett volna. Nem is gondolkodtál el volna rajt hogy valami nem jó. Vagy ha már van 10% nyerőtök és utána jön ez a konkrét időszak biztosra veszem hogy nem állítod le. Egyszóval azért valljuk be pont arról amiről szó volt itt a múlt héten, ti sem vagytok pszihikailag teljesen felkészültek.
Tudom milyen ez mert én sem vagyok. Még 5 év után sem. Egyszerűen ez a legnehezebb az egészben. Holott biztosra veszem ha nem állítod le és nem nyúltál volna hozzá akkor is működött volna hosszabb távon a robot. Csak egyszerűen ilyen az ember... 
-
Ferdzsoo
addikt
LOL.
Ennyit arról hogy nem állítjuk le az éles robotot még 5 hónap vesztő után sem.
NO OFFENSE.!
Tudom hogy ez most más eset!
on: engem is megszivatott most a múlt hét, meg az amcsi bejelentés is, ezt nincs robot ami profitosan lekereskedi. Azóta sem talál magára semmilyen pár, és idén szerintem már nem is fog.
Szóval tényleg nem rosszindulatból mondom, ez most cumirudi volt.
-
tlac
nagyúr
-
WiZARD
veterán
Ez nincs 2007 előttre backtestelve.
Viszont azóta hibátlan backtesten. Élesen meg lassan 2 éve fut az alap stratégia, bár a robot, és annak mindene, kb 5x lett azóta újraírva, átírva, fejlesztve, szóval nincs köze a 2 évvel ezelőttihez
Szeretem ha van minél régebbre backtest, de szerintem az főleg nagyobb timreframe-en, hosszabb kötésekkel kereskedő robotoknál hasznos.
Ilyen pár másodperces skalpoló teljesen más, a piacra is érzékenyebb. Na meg belegondolva 5 éve nem nagyon volt 0-0.5 pip eurusd spread (+ jutalék), legalábbis nem hozzánk hasonló retail usernek.Ha valami tick testen túléli az elmúlt 6 évet, a válsággal, fukushimával, görög csőddel mindennel, az nekem már elég ahhoz, hogy élesre mehessen. Ha van hosszabb backtest annak örülök, de én nem kínlódok vele.
-
-
WiZARD
veterán
Egyik saját, éles számla, nem centes, meg demó. Biztos el lehetne adni, de nem eladó... (nem saját érdem a robot, de részt vettem a fejlesztésben)
Csak azért teszem be, hogy megmutassam létezik ilyen, lehet 1 perc alatti kötésekkel nyerni.
(1 robotra van szűrve, ezért mutat baromságot az equitynél, meg a sárga csík, meg ezért nincs deposit)Persze nem azt jelenti, hogy minden eladó robot ezt tudja, és valós, de előfordulhat, hogy nem minden kamu.
-
tlac
nagyúr
nem is értelek, hogy tudtál megbízni mindenféle szedett-vedett robotban, gridben meg martingale-ben?
azt nem olvastad, hogy kockázatos?én csak a sajátomban tudnék megbízni, mert azt ismerném alaposan
a másokéból ötleteket lesnék el csakazon gondolkozok, hogy ha élesben futtatnék robotot, akkor lehet beépítenék valamilyen rendszert, ami leállítaná a fontosabb híreknél a kereskedést
tudtok ilyen "hírszolgáltatót"? -
WiZARD
veterán
Ez volt, ahol első bukó után lelőtted, majd emelt kötésmérettel jött a köv bukó?
Mondjuk megadroid azon kevés robotok közé tartozik, ami a mai napig egész normálisan működik, és még néha fejlesztve is van.
Az sajnos elég amatőr hiba, amikor bukó után megállít vki egy stratégiát, majd az elmulasztott recovery után újraindítja, akár emelt kötésekkel.
Szerintem talán ezért a legfontosabb a backtest, minél hosszabb. Tudni kell, hogy mi az a pont, ami "normális" veszteség, és a stratégiához tartozik, és mi az ami azon túl megy, és azt mutatja, hogy változott annyit a piac, hogy már nem jó a stratégia. A példának hozott fukushima pedig szerintem extrém eset, és az ilyet kezelni kell, és nem feltétlen a stratégia hibáját, "elromlását" mutatja, de figyelmeztető jel lehet.Nekem ez az egyik fő félelmem a robotokkal, hogy honnan fogom tudni, ha az 1-2-3 éve működő robotot kukázni kell. Időben fel kell ismerni, vagy nagyon sokat fog bukni.
Itt van jó példának a robinvol, ami nem skalpol, nem M1-en köt, dinamikus TP/SL, jó irányba szépen engedi a pozit, 10+ éves backtesten hibátlan. Most mégis lassan 1 éve csak vergődik. A backtest alapján várható max DD-t még nem érte el, de közelíti. A jelenlegi piaci mozgások mellett nem is várok tőle nyereséget. Viszont ha visszajön a régebbi mozgás, akkor rendkívül hamar le tudja dolgozni a bukóját. Megállítani majdhogynem nem merem, mert félek, hogy kimaradok a recoveryből. Szerencsére még pluszban vagyok vele, de fogy a türelmem.
-
tlac
nagyúr
-Az alap stratégia végtelenül egyszerű.
-Mert ugyan megvan az ötlet, de utána jön az igazi kihívás, mégpedig az, hogy hogyan lehet belőle kihozni a maximumot optimalizálás nélkül. Belegyúrni egyfajta emberi gondolkodást, ami a legjobban szimulálja egy tapasztalt trader gondolkodásmódját.
nekem ez a két dolog ellentmondásosnak tűnik
hogy lehet egyszerű ha mégsem az?esetleg több részletet nem osztatok meg?

-
Fecdzo
senior tag
Még át kell beszélni természetesen, de igen lehet majd ezzel kapcsolatban kérdezni majd az IronFX-es roadshownkon, melyre ITT lehet jelentkezni.
Nem ígérem, hogy külön előadás lesz róla, egyelőre a roadshown, de szünetben fogtok tudni kérdezni. A helyszínek Sopron, Győr, Pécs, Szeged, Debrecen. Budapestre mások a tervek...kellően sok érdeklődő esetén egy külön előadást is csinálnánk , ami teljesen független brókertől és csak erről a módszerről szól. Persze "first things first", addig itt is nyomon követhető lesz a fejlesztés.
-
-
Fecdzo
senior tag
Van az szerintem már jóval több mint 5 hónap

Már egy jó ideje együtt dolgozunk Gh0st kollégával, különféle saját fejlesztésű módszereken, experteken.
Ahogy azt szoktam mondani, nincs új a nap alatt, nincs ingyen ebéd...ami van...kemény munka, kitartás és megjön az eredmény!Rengeteg emberrel beszéltem és találkoztam/oktattam. Köztük voltak/vannak hedge fundnál dolgozó quantok, prop traderek (nagy bankoknál és privát trading deskeknél). Rengetegen mozdulnak/mozdultak el az automatizálás irányába, ami nem véletlen!
Hogy miért? A legfontosabb dolog, hogy legyen egy jó mintája az embernek, amit aztán kiértékelhet. A jó mintához, "jó módszer, stratégia kell". Ezek legtöbb esteben nagyon egyszerű elvekre épülnek....persze nem pár indi kombinációja...Egy szó mint száz, arra mentünk rá Gh0styval, hogy ezeket a módszereket (többek között) vizsgáljuk meg és próbáljuk meg összegyúrni és ez a fejlesztés most már a végéhez kozelít... Ehhez szükség volt egyedi fejlesztésekre....Nem véletlen, hogy saját programokat használnak nagy bankoknál, vagy épp MatLab-et....így teszünk mi is...
-
aAron_
őstag
"Tudomásul kell venni, hogy a forex nem tőzsde. Alacsony idősíkon a technikai elemzés eszközei nem működnek."
na ja, pontosan ezért indultam el inkább mostanában H4-D1 S&P500 irányába, számomra sokkal könnyebben olvasható. igen, kevesebb a beszállási lehetőség, de számomra még így is szimpatikusabb.
(#6336) Gh0sT: én személy szerint pl biztos vagyok benne, hogy egy robot hatékonyságát sharpe ratio alapján mérném. érdekes módon ebben a topicban még egyáltalán nem találkoztam ezzel a fogalommal, pedig szerintem az egyik legtökéletesebb módja a kereskedési számlánk profitgörbéjének az ezzel való összehasonlítása egyéb alternatívák ellen. valamint ezt a logikát követve így azt is ki lehet számolni, hogy a saját portfóliónkon belül mennyi pénzt tegyünk a kereskedési számlánkra, ami ugye megint csak elég fontos döntés.
-
tlac
nagyúr
aha, nekem is eszembe jutott már, hogy a backteszt eredményéről lehetne statisztikát készíteni különböző szempontok alapján, de ezt még nem gondoltam még végig, függ a stratégiától is (na meg nem is akarok ennyire előreszaladni már)
inkább lődd le a poént, Fecdzo kb. 1 éve írt ide utoljára

-
WiZARD
veterán
30% DD-t én se szívesen engedek/akarok. Sokat lehet hangolni WS-en, amivel jobb eredményeket lehet elérni, kapásból az 5 párból ami ezen a számlán valaha futott, 3 kuka...
http://www.myfxbook.com/members/forexwallstreet/wallstreet-forex-robot-eur33gbp30-real/372006 ez is havi 3% viszont csak 9% dd, bár ez nem nem elég régi.
http://www.myfxbook.com/members/TulipFX/kangaroo/68427 havi 4.5% és 20% DD, ráadásul elég régóta fut
nekik elvileg van range/renko chart-juk és hozzá backtest cucc is...
-
tlac
nagyúr
tök jó, hogy így megerősíted a gondolataimat, még egyetlen robotot sem írtam, de anélkül is idejutottam

célom, hogy ne legyen lehetőleg egyetlen bemenő paramétere se a robotnak, mindent számoljon ki dinamikusan az adott helyzettől függőena gyertyák azok arra valóak, hogy lásd az erdőt a fától

a hozzászólásom második felét is véleményezhetnéd, amit a ketté választott programról írtam

A napokban megeresztek egy hosszabb bejegyzést, ha időm engedi.
erre még mindig várunk

-
tlac
nagyúr
Nem azért, mert nincs, hanem azért mert a kezdők többsége ugyanazokat a hibákat követi el egy kereskedési rendszer felállításánál.
részleteznéd, hogy mik ezek a hibák?
A kulcs minden esetben a rendszer rugalmassága, vagyis hogy mennyire képes magát adaptálni az éppen aktuális piaci körülményekhez. Ebben a legjobbak a neurális hálók, és kétségkívül az ilyen rendszerekben van igazán potenciál, de ezek használatához az MT4 adta lehetőségek hogy úgy mondjam vérszegények.
ez egy nagy +1
hasonlóan gondolkozok, szerintem is egy fix stratégia hosszú távon nem lesz konstans nyereségesmivel még csak ismerkedek a forex-szel, ezért megfelelő az mql4 is
bár piszok nagy gány az egész, de a jforex-et nem választhattam, mert azzal nagyon leszűkítem a lehetséges brókereketviszont 2 felé bontanám a feladatot, lenne egy valamilyen tanuló-, szabályszerűségkereső rendszer, amit bármilyen nyelven megírhatok és ez pl. hétvégenként futna (akár egy amazon cloud-ban is, mivel valószínűleg hatalmas erőforrások kellenek ide), majd ennek a kimenetét egy egyszerű mql4-es program is alkalmazhatná
így az előbbi bonyolult rendszer el lenne választva az utóbbi kis letisztult kereskedési programtól -
tlac
nagyúr
Pedig az ötleted alapja jó, csak én másképp csinálnám. Ugye a cél, hogy minél kevesebb pénz legyen a brókernél, de a stratégia hatékonyságát ne rontsa. Ez bizonyos stratégiák mellett működhet is. Pl. ha tudom, hogy mindig csak 1% lehet a veszteségem, akkor megoldható úgy is, hogy az 1%-ot nem csak a brókernél lévő tőkére számolom, hanem kiegészíteném még valamennyivel a bankban lévő pénzzel is.
Pl.:
induló tőke a brókernél: $2000
bankban lévő pénz, amit még felhasználhatok a kereskedésben: $8000
és ekkor a stop loss-t úgy lőném be, hogy ennyi lehet, amit egy pozíción elveszíthetek:
(brókernél lévő egyenleg + 8000) * 0,01Időnként bele kell majd nyúlni a rendszerbe, a margin miatt vagy ha túl kevés vagy túl sok pénz van már a brókernél.
Nem számoltam teljesen utána, de kivitelezhetőnek tűnik.
Várom a véleményeket, észrevételeket.A napokban megeresztek egy hosszabb bejegyzést, ha időm engedi.
Remélem szakítasz rá időt

-
tlac
nagyúr
Abban az esetben, ha egyenlegünk gyarapodásnak indul, a lezárt (maximális) egyenleget fogjuk elosztani 3.000 pippel, vagyis ha eljutunk mondjuk 3.030 dollárig, akkor 3.030/3.000 = 1,01 lotra növelhetjük a méretet és többet ez alá nem megyünk, történjen bármi.
itt gondolom 0,101-et akartál írni és ami lehet nem is lesz érvényes lot
nem beszéltél az SL-ről, az hova van belőve?
egyébként élesben használtad ezt a módszert?
-
batorpeti
tag
Itt egy kalkulátor, ezzel ki tudod választani a számla devizanemét, és a kockázatot százalékosan is megadhatod, így össze tudod hasonlítani a két eredményt.
Ha az usd számlán 1 lottal kötsz akkor 1.3100-ás eur/usd árfolyamnál 1,31 lottal köthetsz az eur számlán, hogy azonos legyen százalékosan a kockázati szinted, feltéve hogy mindkét számlán azonos a stop távolságod.
Szerk.: Közben látom rájöttél te is.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3540
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Nem kritizálni akartalak titeket. 
Szvsz a kilépés 1000x fontosabb mint egy entry. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

- de 3 éve nem bírom magam rávenni..