Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• batorpeti

tag

válasz brd #6065 üzenetére

Namost én alapvetően H4-en kereskedek, így én az ellipszissel jelölt szakaszt long irányba le is kereskedtem, a kék háromszögnél szálltam ki.
    Kép
    Az én szemléletem alapján ez a downtrend csak counter trend, tehát H4-en én most forexegyetem P1 szignálra várok.
    Ami miatt feltettem a kérdést az az hogy így eur/usd-n már 2 hete várok ugye, és felmerült bennem, hogy mi lenne ha H1-en lekereskedtem volna ezt a lassan 300 pipes trendet. És itt jött a dilemma. A kék háromszögnél kiléptem, elindult a downtrend, nade akkor még a long folytatódására vártam, hiszen H4-en uptrend van, és ahogy te is írtad H1-en is longban volt érdemes gondolkozni. Csak közben kiderült hogy ez egy nagyobb trend, és az érdekelne hogy ha tegyük fel H1-en kereskednék akkor a long pozícióm zárása után mikortól tudnám azt mondani H1-en hogy ez a downtrend már nem counter trend, hanem új főtrend, vagyis már nem counter trend törésre várok, hanem short belépési szignálra?
    Azért kérdezem ezeket, mert H4-en sokszor több napot is kell várni egy-egy szignálra, de ez miatt nem akarok több párt figyelni, hanem inkább azon gondolkozom hogy ezen a néhány páron amit figyelek megérné e lemenni H1-re kereskedni. Egyébként ez a főtrend-counter trend dilemmám H4-en is fennáll, csak itt nem annyira baj ha később lépek be hiszen így is igen nagyok a trendek, de H1-en azért már nem annyira mindegy hogy mikor jövök rá hogy fordult a főtrend.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés