Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz Ferdzsoo #3487 üzenetére
Nekem is. Már csak a Youtube-on fent lévő pár videójából többet tanultam, mint előtte 2 hónapon keresztül bármiből. Azóta mindenféle indikátor nélkül (ezeket már az elején amúgy is hülyeségnek gondoltam, hiszen minden ott van a grafikonon a gyakorlott szemnek, a sok ábra csak zavaró), jobb napokon napi 6-10%-ot simán meg tudok keresni, csak egy két "vonalka" rajzolgatásával, 6-8 devizapáron egyszerre kereskedve, felesleges kockázatot nem vállalva. Ez egyelőre demo számlát jelent, az élesre kell még felkészülni lelkileg. Ott nem megy még ilyen jól (de pozitív az egyenleg). Pl. nem olyan egyszerű nézni, ahogy az árfolyam közeledik egy vonalhoz, és ott nem pozíciót zárni kell, hanem nyitni egy újabbat, de szoktatom magam...
Már csak le kellene programozni.
Erről jut eszembe: ismer valaki ingyenes (vagy akár kipróbált fizetős) megoldást egy ex4 file mq4-re átalakítására (20 KB-os file-ról van szó)? Van egy expertem, ami a robotmunka jó részét elvégzi (bizonyos, általam beállított értékeknél pozíciónyitás, értékek beírogatása, stop módosítása, MM), nekem csak két vonalat kell mozgatnom a chart-on. Viszont hibásan működik a brókeremmel/klienssel, vagy valami ilyesmi, mert pozíciónyitásnál/módosításnál hibát ír ki, de ha kérek konfirmálást, akkor jól működik, csak ugye így minden nyitáskor/módosításkor ott kell lennem.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Valaki tud mondani egy jó ECN brókert, aki nem csak hazudja magát annak, és MT4-es felülete is van? Az eddig használt MBT-től ugyanis elbúcsúzom, ill. tulajdonképpen még nem is ismerkedtünk igazán össze, csak demószámlán, de ha a mai USD eséshez (gondolom, volt valami hír, de azokkal nem foglalkozom, mert semmi értelmét nem látom) hasonló események közben nem tudok kereskedni, akkor éles számlát már nem is nyitnék náluk. Eddig csak ma kerestem (ill. még nyitva vannak a pozíciók, de ugye lezárni sem tudom őket) 20%-ot számlán, de ha teljesültek volna a megbízásaim, akkor valószínűleg 40% is lett volna.
Építeném szépen a piramist, erre Off quotes-szel szúrja ki mindig a szemem az USD/x devizapárokon. Esetleg ennek más oka is lehet? Pl. a demó számlára kevésbé fordítanak ilyenkor figyelmet?
(Egyébként köszi az ex4->mq4 segítségeket).[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Konkrétan semmilyen megbízást nem fogadott el egy adott volumen esetén (eggyel kisebbet is próbáltam egyébként), és az olyannal már megnyitott megbízást sem tudtam lezárni. Piaci áron kötöttem volna, tehát még az sem lehet, hogy nem volt olyan szinten az árfolyam. Ill. még most sem tudok kereskedni, pedig a nagy kilengésnek már pár órája vége.
Egyébként ma lettem biztos benne, hogy ha nem hülyülök el valami miatt, akkor én ebből fogok megélni. Szinte hajszál pontosan eltaláltam, mikor kezdődik az ugrás. Egyébként2: végül kb. 35%-ot hoztam ma a számlán, még az előbb írt problémámmal is (még vagy 4 trade-et biztos nyitottam volna, ha tudok, és azok is pluszban lennének). Nem dicsekvésképpen mondom, csak ez szinte veszélytelen kereskedés volt, semmi olyat nem vállaltam, amit élesben ne tettem volna meg, és korábban azt számolgattam, hogy ha csak napi 1%-ot (ez csak 1-2 pluszos trade végül is!) tudok keresni, már azzal is egész jól ellennék a hátralévő életemben (mondjuk most is ezt gondolom, lehet számolgatni, hogy ha havonta csak a nyereség felét veszed ki, mennyit keresel rajta), nos, ehhez képest ez marha sok...
A linket köszönöm.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Igen, én is erre jutottam. A pszichológiai tényezőre egyelőre azt találtam ki, hogy nem az összeget íratom ki a programmal, az egyes trade-eknél, hanem a PIP-et (az összegést meg nem nézem ). Egyébként én hosszú távra biztos, hogy írni fogok magamnak egy Expertet, mert az lelki tényezők nélkül, és 24h-ban tud kereskedni (én ugye nem ). Pedig a ma hajnali JPY esésben (ill. most is elindult picit lefelé, bizonyos valutákkal szemben, a GBP pedig felfelé, de meló is van sajnos, és annyira nem tudom figyelni) is kellett volna még pozit nyitni. A függő pozik miatt amúgy is szükség van valamire, ami kezeli a kisebb-egyenlő, nagyobb-egyenlő relációt is, mert az MT4 felülete nem képes erre (ill. lehetséges, hogy csak nem kerestem eléggé), így simán átugorja a megbízást, ha nem jár pont olyan árszinten a valutapár.
Feree13: Ezek előre betett pozik voltak, olyan stop-pal, hogy 1-2% legyen a számlára vetítve a max. veszteség (ha a stop állítja meg, akkor a számla 2%-át kitevő összeg ugrik max.), és az újabb pozik nyitása olyan szinten történt, hogy az új szintre helyezett stopokkal, és az előző kötéssel együtt már csak +-ban záródhattak. A demószámlán 1:100 az áttétel, ez nem tudom, sok-e, de az 1 hónapok alatt, amennyire ennél a cégnél lehet demo-t nyitni, még sosem "tudtam" az induló egyenleg felénél többet veszteni (előbb letelt a hónap), még az első demoszámlámnál sem (és akkor hol voltam még attól a stratégiától, amellyel a tegnapi USD, és a ma hajnali JPY esésben is benne tudtam lenni; utóbbin is kb. 15%-ot kerestem, pedig ott csak 2 pozim volt). Ha havi csak 1-2 ilyet kifogok, már fedezné még azt a bénázást is, amit az első számlán műveltem, de azóta annyit már bőven nem vesztek, amikor vesztek. Egyébként távolról sem fényezni akarom magam (ha ez esetleg felmerült valakiben), csak megdöbbentem, hogy a gyakorlatban is így működik az "elméleti okosság"... no de be is fejeztem az ilyen témájú hozzászólásokat, mert más nem szívesen olvassa valószínűleg, én meg egyedül is tudok neki örülni.
Biztos lesz olyan, amit nem merek majd, de folyamatosan igyekszem pontosan úgy csinálni mindent, ahogyan élesben is tenném.
Az, hogy beírja-e ide valaki, hogy ebből él, több tényezőtől is függ. Ismerve a magyar emberek mentalitását (tisztelet a kivételnek!), én pl. nem szívesen tenném közzé sehol sem... Biztos ismered a viccet:A pokolban ellenőrző körutat tart a főördög.
Látja, hogy mindenfelé főnek az üstben az emberek, találomra kiválaszt párat az üstök közül, hogy leellenőrizze a segédeit, hogyan akadályozzak meg, hogy az emberek elszökdösését.Az első üstnél a következő választ kapja:
- Ebben németek vannak, kiírtuk nekik egy táblára, hogy tilos kiugrálni, ezért benne maradnak.A második üstnél géppuskás őrök állnak:
- Ebben oroszok vannak, ha valaki ki akar mászni, azt géppuskával visszakényszerítjük.A harmadik üstnél sehol senki, tábla sincs a környéken.
Nagy nehezen talál egy segédet, és megkérdezi, hogy ezt az üstöt miért nem őrzik?
- Hjah?, ebben a magyarok vannak, ha valaki kimászna a többiek úgyis visszahúzzák.Ebben az a szomorú, hogy ezt elég sokszor tapasztaltam is már...
Egyébként miért ne fórumozhatna itt?The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz Ferdzsoo #3513 üzenetére
Mind a kettő esetben az emberek (a többi kereskedő, még akkor is, ha robot használ erre, mert azt is ember készítette) mozgatják az árfolyamot. Hogy az árfolyamszintek egy filozófikus természeti törvényszerűség miatt, vagy az emberek hiedelmei miatt találnak némi támaszt bizonyos szinteken, az szerintem teljesen mindegy. Valószínűleg eredetileg csak nagyjából lehetett ráhúzni a chart-ra a szinteket, de azóta sokan ez alapján (is)kereskednek, tehát önbeteljesítő jóslat lett belőle.
-
brd
nagyúr
Egyszerűen arról van szó, hogy be tudsz tenni egy olyan megbízást is, amit a bróker nélküled is végrehajt, még akkor is, ha nem online a kliensed, és ezzel az adott, megnyitott trade-et(/trade-eket) automatikusan lezárja. Ha ezt jó helyre (árszintre) teszed be, akkor egyrészt pontosan lehet limitálni a veszteséget, másrészt ha ez a stop állítja meg a trade-edet, az jelentheti azt is, hogy megfordult (vagy legalábbis véget ért) a trend. Felhívom a figyelmed, hogy egyes brókereknél, ill. kliensek esetén ez sajnos nem piaci áras megbízást jelent, ill. a kisebb-egyenlő, nagyobb-egyenlő reláció sem működik sok esetben, hanem csak adott áron tudja lezárni a pozíciót, azaz, előfordulhat, hogy az árfolyam átugorja a stop loss szintet, és nem hajtódik végre. Vételnél az adott árszint alá, vásárlásnál fölé kell tenni (bár ez gondolom, egyértelmű).
-
brd
nagyúr
1-2%-ra érdemes (mármint a tőkédre viszonyítva, pl. van 10000 USD-d a számlán, akkor egy trade-en max. 200 USD-t javasolt veszteni), különben ha belefutsz egymás után több vesztő trade-be, akkor gyorsan apadni kezd a pénzed. Az 1-2% kiszámításáról ezeket olvasd el: 1, 2, 3, 4.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Én leginkább H1 alapján próbálkozom élőben (ott kisebb LOT méretekkel egyelőre), és demo-n, de M5-ön keresem a jobb belépési lehetőségeket. Eddig ez a kombináció tűnik a legjobbnak. Egyébként én soha nem húzom 0-ba a stoppot. Ha már húzom, akkor pluszos legyen tőle az adott trade (még ha csak egy-két bázisdeviza is a nyereség), vagy marad ott, ahová eredetileg tettem. Viszont én csak a nyár eleje óta kezdtem érdeklődni a Forex iránt, tehát nem biztos, hogy sokat ér, amit leírok.
-
brd
nagyúr
Ha pl. a Dzoli által linkelt topicot elolvasod (vagy legalább az első néhány oldalt), a stratégia egy részét össze lehet szedni belőle (egy másik jó részét a YouTube-on fent lévő videoiból lehet összebogarászni), és a nevezett trader is ír bele rendszeresen. Az ottani írásai alapján, jelenleg nálam ő az egyetlen, akinek az előadására elmennék (ill. el is fogok) Magyarországon, Forex/kockázatkezelés/pénzkezelés témakörben.
-
brd
nagyúr
Szerintem ezeket sürgősen próbáld meg elfelejteni, ha itt pénzt akarsz keresni, mert tévútra visznek:
csak ugye jelenlegi EUR-USD helyzetet én úgy értelmezem, hogy nagyon a tetején van az árfolyam az elmúlt 2 hónapot elnézve, gondolom itt már előbb-utóbb csökkenésnek kell következnie
szerk: 60$+..ki kéne szállni
Az előbbihez idézném egyik kedvenc spekulánsomat, Jesse Livermore-t: A részvények soha nincsenek túl magasan venni, és soha nincsenek túl mélyen adni. Bár, mint látható, ő ezt a részvényekre értette, de itt is ún. trendekben mozog az árfolyam, és így tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy milyen szinten van jelenleg az árfolyam, hosszútávon a trendek felismerésével, és megfelelő követésével lehet sok pénzt keresni.
Az utóbbihoz pedig: dehogy, húzni kell értelmes szintre a stop-ot! Ezt is mielőbb tanuld meg, és gyakorold be. Ha ilyen kicsi Take Profit (ez olyasmi, mint a Stop Loss, csak a "másik" irányban ) alkalmazásával zárod le a pozíciókat, sosem fogsz igazán nagy pénzt keresni. Az ideális megoldást én egyébként jelenleg úgy képzelem el, hogy szinte kizárólag a jó helyre berakott Stop zárja le a pozíciókat. A "jó helyre" nem véletlenül van kiemelve.
Javaslom, hogy nézd meg a Youtube-on a Forexegyetemes videokat, ill. a Pintér Pétereseket is többször. Aztán megint, ameddig nem tudod kívülről a benne látottakat, hallottakat. Sokat fogsz belőle tanulni.
-
brd
nagyúr
Ez egy másik gondolat, amit javaslok elfelejteni, hogy "napi bevétel" (és a mögötte álló gondolkodásmód), még én is küzdök ezzel egyébként. Itt nem ez a jó út (szerintem). Ha van kereskedési lehetőség, azt kell jól megragadni, és nem szenvedni (=veszteni, többnyire), ha nincs.
-
brd
nagyúr
Swap: röviden annyi, hogy minden devizának van ugye egy alapkamata (banki alapkamat), és ezt napokra lebontva számítják ki, tehát ha egy pozíciód a napzáráson túl is él, akkor neked a devizapár tagjaira kiszámított kamat különbsége is megjelenik a kötésben. Persze amelyik devizát birtoklod a pozícióban, az után pozitív, amelyiket eladtad, az után pedig negatív a kamat, így lehet, +, és - is az összesítése. Azt most hirtelen nem tudom, hogy globális-e a napokat határoló időpont, vagy mindegyik ország a saját idejét használja erre, de hosszú távon ez majdnem mindegy is szerintem.
Ameddig nem milliós értékben (forintban értve ), és/vagy több hónapon keresztül van nyitva pozíciód, ezzel nem igazán kell foglalkoznod, mert olyan kicsi a mértéke.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Ezt hogy érted? Ha egy stabilan vesztő "játékossal" pont ellentétesen veszek fel pozíciókat (pl. amikor ő elad valamit, akkor én ugyanakkor, ugyanott, ugyanakkora lot-tal veszek, és a pozíciót is akkor zárom, amikor ő), akkor stabilan nyerni fogok, ezen mit kell tesztelgetni? Nyilván, jellemzően a brokidíjon felül kell vesztenie, de ennyire csak nem gondolnál butusnak... Csalni nem ér.
-
brd
nagyúr
Ezt írtam én is, jellemzően a brokidíjon felül kell vesztenie, különben nyilván az ellentéte is veszteséges lesz. Csak azért kérdeztem, mert én logikailag nem látok hibát abban, hogy ha egy stratégia egyértelműen veszteséges (és nagyobb a veszteség kötésenként, mint a spread+egyéb adományok), akkor az azonos idejű, mennyiségű, de fordított pozíciókkal kereskedve pozitív kell legyen az egyenleg, de lehet, hogy nagyon elnéztem valamit. Mondjuk nehezen lehetne az ellenkezőjéről meggyőzni, mert akkor az eddigi matektudásomat ki kellene dobnom.
-
brd
nagyúr
Dzoli: Igen, csak ha a "vesztő" valamilyen okból egyértelműen többségében olyan döntéseket hoz, amitől a tradjei veszteségesek, akkor teljesen mindegy, hogy mi mozgatja az árfolyamot. Persze nem mindegy a döntései oka, de nem is azt mondtam, hogy gondolkodás nélkül a vesztő stratégia fordítottját játszanám, hanem csak azt, hogy kíváncsi lennék rá, milyen az a stratégia.
AMDFan: Igen, de a brókerek miatt ez nem így működik (nem a veszteséges trade után kell nekik fizetni, hanem minden trade után), ezért kell még az is, hogy a vesztő stratégiával annyira kell vesztenie, hogy annak ne csak a brokidíj legyen az oka, hanem a piacnak is adakozzon.
-
brd
nagyúr
A spread-en felüli volt a SL? (A spread a bróker haszna, ennyivel magasabb áron ad el neked, ill. ennyivel alacsonyabb áron vesz - kapcsold be a charton az ask line-t, jobb gomb a chart üres részén, Properties, Common fül. pl. 4 tizedespontos EUR/USD kijelzésnél max. 1-2 a spread normálisabb - akivel érdemes szóba állni - brókereknél, 5 pontosnál értelemszerűen 10-20).
-
brd
nagyúr
Pedig ott kell lennie. 3 dologra tudok még tippelni:
- a számlatörténetnél a szűrő úgy van beállítva, hogy nem mutatja;
- az előzővel mixelve margin call volt, tehát nem a SL zárta a pozíciót, és ezért rossz helyen keresed;
- demo számlád van, ott elvileg előfordulhat ilyen is, bár ott is szoktak értesíteni, ha valami erre befolyással lévő probléma volt.Amennyiben ezek egyike sem igaz, akkor kérdezd meg az ügyfélszolgálatukat.
Ja, MetaTrader, nem, nem ugyanaz, de ez a legelterjedtebb. Nekem speciel jobban fekszik pl. a DukasCopy féle JForex, csak kicsit nagyobb az erőforrásigénye, ill. a megszokott EA-im nem futnak rajta...
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Szűrő: lehet időre szűrni (jobbgomb a számlatörténetnél), és ez a pozíciók zárására vonatkozik, így ha úgy állítod be, hogy korábban zárta valami a pozíciót, mint ami a szűrőben szerepel, akkor nem lesz a listában. Margin call: a broker automatikusan zár bizonyos pozíció(kat), ha elfogy(na) a fedezet. Ha a chart alapján a SL szint környékén keresed a lezárt pozíciót, akkor nem fogod megtalálni, mert a margin call miatt korábban záródott valamikor.
Szerintem ettől függetlenül is megkérdezheted az ügyfsz-t, csak ne ordibálva.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Javaslom, mielőbb szokj hozzá a naplózáshoz. Hihetetlenül le tudja rövidíteni a kezdeti tanulási időszakot. Az alapdolgok mellett (bázispár, pozícióméret, kötés ideje, hozama pontban, vagy a tőke pénznemében - de az előbbi a hasznosabb szerintem) legalább annyit jegyezz fel, miért (mire számítva) nyitottad a pozíciót, ill. ha lezárult, akkor azt is vezesd be a naplóba, hogy ez miért történt, ill. az is fontos, ha a zárása után megnézed, hogy merre halad az árfolyam, és ezt valahogyan szintén bejegyzed a naplóba. Néha aztán visszanézegeted, és ebből tanulsz. Tudom, valamennyire "nemszeretem" dolog ez, de nem nagy ár azért, hogy havi "biztos" (már amennyire az, de bizonyos technikáknál a múltbéli adatokból lehet látni) 20-100%-ot keress vele később.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz copperhead #4076 üzenetére
Nem tudom, mennyire vagy járatos a témában, de amolyan alaptételként fogadd el, hogy a pénzért árult forex stratégia tuti bukó. (Miért árulná valaki a biztosan nyerő stratégiát, ráadásul leprogramozva, miért nem keres inkább pénzt vele? Tehát vagy annak van értelme, hogy drágán adja, mert drága a készítő ideje, viszont tényleg működik, és akinek kell, az fizessen érte, vagy annak, hogy ingyen adja, mondjuk emberbaráti szeretetből. ). Lehet, hogy fél évig jól működik, és csak aztán jön a crash, de jön.
-
brd
nagyúr
Közben megnéztem a videókat is, valóban csak félautomata, és valóban profit.hu-s. Ezek után már "látatlanban" (kipróbálás nélkül) is ajánlani merem. Gondolom, aki kicsit is foglalkozott a témával, nem az előfizetési díj riasztja el (az aprópénz), arra egyébként is visszafizetési garancia vonatkozik (a fel nem használt részre).
-
brd
nagyúr
válasz rauschie #4093 üzenetére
Értékpapírtőzsde, 5 perces idősíkon? Igazi férfi lehet, aki így nyomja.
Nem devizáról van szó? Szerintem ez biztosan hibás megközelítés, mert a piacot nem érdekli, hogy a kereskedő mit gondol róla. Igen, van, aki így csinál, ill. sokan. Ezzel az a baj, hogy így folyamatosan változtatják a stratégiát, és valószínűleg sosem tudják meg, hogy hosszútávon működött-e volna az eredeti. Szerintem2: nincs annak értelme, hogy átlagosan meddig tartja az ember nyitva a pozíciót; addig kell, ameddig olyanok a feltételek, hogy keresni lehet vele (ill. bizonyos stratégiáknál addig, ha elérte a célárat).The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Valójában pont az ellenkezőjét jelenti a dolog. Amikor ekkorát ugrik az árfolyam (van egy ún. gap a grafikonon), az azt jelenti, hogy a köztes szinteken egyszerűen nem volt kötés (minden egyes pont elmozdulás az árfolyamban igazából egy kötés megtörténtét jelenti). Valószínűleg volt valami kisebb hír (jelen esetben jó eséllyel USD-érdekeltségű, a többi USD és EUR párok grafikonja alapján), és ilyenkor sokan kivárnak, ezért fordulhat elő, hogy jóval kevesebb pozíció van előre betéve. "Súlyosabb" esetben piaci áron sem akar senki kötni, ilyenkor tudja átugrani a stop szinteket is az árfolyam.
rauschie: ON: És ezt nekem honnan kellett volna előre tudni?
Sehonnan, ezt senki nem tudhatja előre 100%-os biztonsággal, ezért nem is akarnak ilyenkor kötni sokan.
-
brd
nagyúr
Szerintem az hibás megközelítés, hogy ki kell ülni a mozgást. De ha már ez a terv, akkor kis tőkével kell indítani, majd, ha úgy látszik, marad a jó irány az árfolyammozgásban, akkor kell nyitni a következő pozíciókat. Inkább a megfelelő jelekre jókor kell nyitni a pozíciót, és akkor nem kell sokat várni. Még1 okosság: a jó stratégiának mindegy, hogy rövid, vagy hosszú távra gondol vele az ember, nagyrészt ugyanúgy működnie kell.
-
brd
nagyúr
válasz Amoroso #4147 üzenetére
Lehet, én értem félre a topic célját, de szerintem az nem egy dicsőségtábla összeállítása, hanem egymás segítése, és a tapasztalatok (problémák, megoldások) megosztása lenne.
Az eredményhez persze gratulálok.
Ha érdekel, én éppen azzal küzdök, hogy nyereséges robotot szinte majdnem biztosan tudnék írni (a saját stratégiám alapján működne), de kézzel még nem tudom úgy lekereskedni a helyzeteket, hogy az mindig nyereséges legyen. Tudom, fura, de ez van...The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Fejlesztgetek egy speciális, majdnem skalpolásnak nevezhető technikát, amely arra a megfigyelésre épül, hogy a rövid (pár perctől akármeddig, az aktuális kötésszám határozza meg, hogy mettől meddig), de nagyobb elmozdulások közben a kötésszám is jelentősen megnő. A kézi backtesztjeim alapján ennek nagyon magas a találati aránya. Viszont ezt manuális kereskedéssel sokszor nagyon nehéz lekövetni, mert egyrészt a grafikont éppen nézni kellene, másrészt az sem árt, ha kellően rövid időtávot nézek éppen, különben kimaradok a buliból. Egy programmal viszont nagyon egyszerűen lehet figyelni, sőt, akár pozíciót nyittatni is. Csak a volument, és azt kellene figyelni, hogy az árfolyam változása is kellően gyors-e (az előző néhány perchez képest egy bizonyos mennyiségnél többet mozdult-e el az árfolyam). Sőt, ha megbízható brókid van, akkor a kockázat is minimális, mert ilyenkor nagyon ritkán fordul meg hirtelen az árfolyam (legalábbis a stop legalább 0-ba húzhatósága előtt), ezért szinte csak az okozhat bajt, ha a pár perc elmozdulás után mégis megfordul, de a broki valamiért nem hajtja végre az akkor már 0-ba, vagy feljebb beállított stop-loss mebízást (vagy a robotot is úgy írod meg, hogy ilyenkor már próbálja zárni minden tick-re, de a broki kapcsolata szarakszik, Off Quotes-t kapsz mondjuk). Ezek miatt viszonylag magas kötésméretet is lehetne használni (5-10 Lot akár), és még meg lehet azzal is fejelni, hogy ha az elmozdulás sebessége egy bizonyos szint alá esik, akkor a csökkenéssel együtt folyamatosan kizárni a pozíció nagy részét, kivéve egy, a tőkémtől, és a hosszútávú kockázatvállalásomtól függő részt, ami a hosszútávú stratégiám miatt amúgy is megnyitásra kerülne ilyenkor (mondjuk más stop-lossal, ezért azt utána kellene állítani, de ez most is lényegtelen).
-
brd
nagyúr
Mert még nem írtam meg.
Most nem vagyok olyan helyen, hogy utánanézzek, de mintha lenne lehetőség lekérdezni a gyertyákból a volument is. De mindegy, ha nincs is, az adott idő alatti tickek mennyisége nekem bőven megfelelne, azt pedig meg lehet tudni.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz rauschie #4183 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, mert valahányszor összefutok az elmélettel, mindig eszembe jut, hogy a devizapiacon (ha jól látom, ez érdekel) nem egy cég és egy ország (vagy legalábbis egy nagy gazdasági közösség) értékeinek (vélt, vagy valós) aránya adja az árfolyamot, hanem két ország (ill. gazd.köz.) értékeinek aránya. Vagy másképpen: a részvénytőzsdén (indextőzsdén stb.) az árfolyamot sokkal inkább az adott cég értéke mozgatja, mint a vele szembeállított devizáé, míg a devizapiacon az érdekesebb párok többségénél mind2 "résztvevő" értéke hasonló. Mégmásképpen: a hullámok ugyan megvannak, csak sokszor a devizapár másik tagja is ilyen hullámokat képez, és a grafikonon ennek az összesítése látszódik. Persze az is igaz, hogy ettől függetlenül a hullámmozgás létezik, csak nehéz ráhúzni a devizachartra az Ellitott-féle mozgást... (Pl. az EUR/HUF-ra előbb mondanám, hogy láthatóan köze van Elliott elméletéhez, mint az EUR/USD-re.)
Szerintem.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz #83856896 #4201 üzenetére
Mindenkit más segít az eredményes kereskedésben. Láttam már olyan kereskedőt, akinél a charton jóformán már a konkrét árfolyam sem látszódott, annyi bizbasz indikátor volt "rátéve", mégis "élőben" (trading roomban) láttam eredményesen kereskedni sokszor.
-
brd
nagyúr
válasz #83856896 #4204 üzenetére
Én arra válaszoltam, hogy szerinted mire (ill. mire nincs) van szükség. A pszichés oldalát természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni a kereskedésnek, de az, hogy kinek melyik indikátor segít a technikai elemzésben, egyéni preferencia kérdése. Speciel én is csak a csupasz árfolyamot (ill. a japán gyertyás megjelenítését) szeretem nézni (max. egy-két trendvonal, támaszvonal), bőven elég nekem, azon is van mit figyelgetni.
-
brd
nagyúr
válasz ForexGuru #4337 üzenetére
Gondolom, kis forgalmú/MM brókerről van szó. Egyik bróker sem jótékonysági intézmény, de ezek különösen nem; ha neki veszteséget okozna egy ilyen ugrás, akkor simán úgy alakítja az árfolyamot (mármint az ő általa mutatott árfolyamot), hogy akár egy nagy gap is lesz rajta. Ha ez ellen akarsz tenni, akkor azt csak EA-val tudod megoldani. Azt kell benne megoldani, hogy ha elér, vagy áthalad egy szinten (az óhajtott SL) az árfolyam, akkor lezárja a pozíciót, ez annyiban több a sima SL-nál, hogy ha átment rajta, akkor is folyamatosan zárni akarja. A másik lehetőség, hogy nagy/STP/ECN brókernél nyitsz számlát, náluk ez ritkább.
-
brd
nagyúr
Aki elmegy egy ilyen tanfolyamra, az nem így gondolkodik. Befektetésnek tekinti a tanfolyam árát, és a 3 nap alatt el tudja dönteni, hogy jó befektetés-e. (Pontosabban már előtte is össze lehet szedni annyi információt a tanfolyamról, hogy ezt el tudja valaki dönteni.) Miért kellene ahhoz "pofa", hogy visszakérje valaki? Az összeg miatt?
-
-
brd
nagyúr
Hülye kérdés jöhet?
Azzal a bűntudatféleséggel mit lehet kezdeni, amit olyan eredményes napok után érez az ember (legalábbis én), mint az elmúlt néhány nap? Konkrétan eddig kb. két erős havi fizetésnyit húztam be csak az EURCHF-en eddig, nagyjából 4 nap alatt (és még nincs vége - jó, még nincsenek lezárva a pozíciók, de ha a SL-nál záródnának, úgy értem).
Vagy másnak ilyen nincs?The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Nem is azzal van a "baj", hogy úgy érezném, ne érdemelném meg, elvégre több, mint egy éve napi 2-3 órát foglalkoztam vele eddig intenzíven, csak egy szalag mellett dolgozó embernek ez kb. fél éves fizetése (Magyarországon)... Tudom, az élet igazságtalan.
No' igen, kemény, férfias meló nézni, amint fél percenként 100-200 dollárokat ugrál az eredmény, de ez ellen nekem, úgy néz ki, az a megoldás, hogy a trade-enkénti eredményt pip-ben íratom ki.Ghost: Ha nem számoltam el, az EURCHF-en kb. 8 és fél %, PIP-ben kb. 700 (3 pozi'). Az elején (4 napja - mármint kereskedési napot értek alatta) kb. 1%-ot kockáztattam (akkor volt az a nagy esés, és ott az előző oldalazás-szerű tetejére tettem a SL-t), a 2. pozi óta (ill. még előtte, mert a SL-t előbb tudtam húzni) csak a lebegő profit egy része.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest