- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
VikMorroHun #8040 üzenetére
élesben is használod a robotot?
-
tlac
nagyúr
válasz
Celithrandi #8016 üzenetére
inkább ez a topik fogalkozik hasonló témákkal:
[link]Szeretnék a holnapi napon végleg elbúcsúzni minden forintomtól.
szerintem nem vagy egyedül ezzel a gondolattal
-
tlac
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7981 üzenetére
anélkül, hogy ismerném az adott nyelvet, jóval nagyobb esélyt látok arra, hogy te nézel be valamit
ezek annyira alap dolgok, hogy hiba nélkül kell működniük, más esetben nem csak nálad jelentkezne -
tlac
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7979 üzenetére
mt4? vagy mi ez?
nem inkább az a gond, akkor hibásan indexeled és olyan mezőt akarsz elérni, ami nem létezik? -
tlac
nagyúr
válasz
kezdosql #7648 üzenetére
Szamomra a techikai elemzes semakat, vagy "mintakat" jelent, en inkabb grafikai abranak hivom, hogy ha kialakul egy abra, akkor az fog ismetlodni. Szerintem ez nem mindig igy van, ha igen, a robotok vagy mas "trederek" kikenyszeritik, mert azt akarjak, hogy az abra ismetlodjon.
én inkább fordítva látom
pont, hogy nem tudják kikényszeríteni, de befolyásolni tudják olyan irányba, hogy egyre inkább véletlenszerűbb legyen
gondolj bele, ha találsz pl. egy mintát, amivel mondjuk 70%-ban lehet nyerni és ahogy egyre többen kezdik ezt mások is felfedezni, annál inkább lesz egyre pontatlanabb, mert nem nyerhet mindenki -
tlac
nagyúr
válasz
Caruso77 #7578 üzenetére
egy kis olvasnivaló:
Újabb forex áldozat -
tlac
nagyúr
Ezt a stratit nem profitszerzésre pakoltam össze, hanem egy vizsgálatra! Tehát nincs juti és spread sem benne. A cél az volt, hogy a jelenséget megmérhessem, kicsit modellezhessem.
én akkor lehet másképp csináltam volna
pl. azt vizsgálni, hogy hányszor keresztezi az árfolyam a mozgóátlagot és ezt hasonlítani arányosan a többi idősíkkalMár van pár prototípusom erre a célra, igaz Matlabben.
Előzetesen annyi, hogy az algo alapján felfedezett jelenségek léteznek és képesek is előrejelezni, de legnagyobb hátrányuk, hogy sokszor nem ismerjük, pontosan mi is a jelenség ami alapján kapjuk az előrejelzést.én is játszottam matlabban neurális hálóval, de elég kemény feladatot adtam meg neki (n számú régi gyertya a bemenet és kimenetként abból határozza meg nekem a következőt/következőket) és nem is tudott vele mit kezdeni (lehetett volna okosabban is, mert igazából nem lett volna rá szükségem, hogy minden egyes időpillanatra tudjon jósolni)
és igen, ha jó is lett volna, az alapján elég nehéz lett volna visszafejteni, hogy valójában hogyan is működik
te milyen technikával vizsgálódsz?
-
tlac
nagyúr
egyébként én azt gondolom, hogy ezek a kis egyszerű algoritmusok, ameddig viszonylag rövid idő alatt el lehet jutni a forex megismerkedése után, szerintem nem képesek működni
én mindig arra próbáltam törekedni, hogy valami általános megoldást adjak a problémára, ami helyettem talál összefüggéseket, de sajnos eddig nem találtam semmit
-
tlac
nagyúr
Óvatosan a szűk stoppokkal, szűk csúszóstoppokkal.
igen, de 1 perces kereskedésen, 30-as bollingernél nincs lehetőséged tágabb SL-t megadni, mert az már akkor nagyobb lenne, mint a bollinger közepe és valamelyik széle közötti távolság
és hogy hogyan lehet a teszteket úgy backtestelni, hogy a valóságot mutassa, hiszen a metatrader4 csak "szimulál", ott nincsenek tüskék
nem metatraderen teszteltem, hanem jforex-szel, ott nincsenek ilyen problémák, nem kell hackelni
Itt elérhetitek a kis blogomat
na majd beleolvasok
-
tlac
nagyúr
Egy nagyon alapot....bollinger...ha az ár a felső szalag fölött zár, akkor short, majd tartod addig amíg az MA alá zár. És fordítva long esetén. Ennyi...
kipróbáltam, 1 perces idősík, EUR/USD, 30 sma-s bollinger, 2-es szorzóval a felső és alsó szalagok, de nekem nem működik
szerintem vagy valami mást is csinálhattál vagy nem volt jó a tesztugyanis középső és a szélső szalagok között csak pár pip elmozdulás van tipikusan, és ezt nem bírtam lekereskedni, mert vagy nem megy tér vissza teljesen a mozgóátlagig vagy egy nagy tüske kistoppolja az egészet, mielőtt még elindult volna vagy a felső és alsó szalagok körül mozog még jó pár gyertyáig
-
tlac
nagyúr
Tapasztalatom szerint, tök jól hangzanak az adaptív megközelítések, de nem jobb a prediktív erejük egy "optimalizált" beállításnál.
Az adaptívot kb. úgy fogom fel mintha menet közben optimalizálnál. (A közelmúltat esetleg lehet súlyozni is.) Így jobbnak kelleme lennie, mintha csak egyszer a robot indítása előtt megcsinálod.
Persze lehet, hogy az optimalizálással csak rontsz rajta. Ezt meg ki lehetne egyenlíteni, ha ugyanazt a robotot futtatod különböző paraméterekkel is.Mit értesz eredményes alatt?
Közel monotonon növekvő görbe
Pénzt csinál, számomra megfelelő DD mellett, de még próbálunk csökkenteni rajta további portfolio elemek bevonása mellett. Évi 65% és teszi ezt 38% DD mellett
A DD-t soknak találom, bár örülnék már egy ilyennek is. Elméletben mindig szépen működnek az elméleteim
-
tlac
nagyúr
Pontosan így van! Az x periódusra kiszámolt gördülő ER értékek eloszlását érdemes megvizsgálni, hogy látni lehessen a zajszintet.
még azon gondolkozok, hogy hogyan tudnám a bollinger-t ehhez a periódushoz dinamikusan belőni
hogy a lehető legzajosabb periódusokat fogja körbeaztán majd leimplementálom és majd rájövök, hogy ez is miért nem működik
Bár már egy ideje kisebb összeggel is fut egy másik, ami viszont pont ilyen zajos dologra megy rá.
és eredményes?
-
tlac
nagyúr
itt a zajos vizsgálódásnál milyen mean reversion-ös algoritmust használtál?
-
tlac
nagyúr
válasz
HussarF #7277 üzenetére
Az, hogy mi volt, az alapján a robotok talán statisztikailag tudnak pénzt csinálni, de nem tudok olyan emberről, aki ez alapján konzisztensen profitot tudna csinálni.
nekem is az a fő problémám, hogy konkrétan egy emberről sem tudok, aki otthoni körülmények között tudna konzisztensen pénzt keresni forex-en
ha pl. valaki robotokat akar programozni, amik kisajtolnak minden kis elmozdulást statisztikai alapon.
már régóta van egy egyszerű ötletem, amit statisztikai alapon működne, de már eléggé kiveszett a motiváció is belőlem, hogy egyáltalán leprogramozzam
pont amiatt, amit feljebb írtam, hogy nem látom a sikereketMaking money in forex is easy if you know how the bankers trade!
átnéztem, de ők helyzeti előnyben vannak
-
tlac
nagyúr
Hiba=1/gyök(x).
ez hogy jön ki?
Csak annyit mondok, hogy volt szerencsém ismerni egy kvant stratégiákat alkalmazó Commodity Trading Advisorral, aki jelenleg 20millio USD-t kezel és hasonló elvekethassznál momentum/trend kereskedésre.
jó de te is pontosan tudod, hogy az intézményi szint az más világ
-
tlac
nagyúr
köszi (az a szumma jó hülyén van leírva)
Sajna már nincs meg, de most kedvet kaptam újra megcsinálni ezt a vizsgálatot.
várjuk
Ha a jelenlegi gyertya magasabb mint az x gyertyával ez előtti akkor short, ha alacsonyabb akkor long.
az x-et hogyan határozod meg?
Hasonló elvekkel futtattam pár tesztet1m-től fölfelé. Nagyon szép profitgörbét kaptam alacsony TF-en.
úgy érted, hogy egy ilyen primitív algoritmussal lehet pénzt keresni?
eléggé kételkedemNoisy market hypothesis
hmm, ezek elég jó gondolatok:
It argues that prices can be influenced by speculators and momentum traders, as well as by insiders and institutions that often buy and sell stocks for reasons unrelated to fundamental value, such as for diversification, liquidity and taxes.
-
tlac
nagyúr
jöhet a képlet
ha jól értem ezzel egy adott időszakban a "kilengéseket" vizsgálod, aztán ezeket a számoknak a gyakoriságát hasonlítod a többi idősíkhoz
ez így már megfoghatóbb
ha véletlen megvannak a sűrűségfüggvények is, azokat is szívesen megnézném
EF ratainak
EF?
En a randomitast zajkent fognam fel. A zaj pedig a kiszamithatatlan mozgas ami az instrumentum armozgasat ovezi adott idoszak alatt.
És elég nagy a zaj az alacsony TF-eken. Viszont szépen lassan a zaj kezd átmenni perzisztens trendek felé napi charttól fölfelé.
azaz érdekes, hogy aAron_ pont ennek az ellenkezőjét állította most:
Azt mondja, hogy leginkább a különböző jelentések, gazdasági adatok publikálása töri meg alacsonyabb időtávon az árfolyamok random mozgását, logikusan ezek magasabb idősíkon kevésbé éreztetik hatásukat.
-
tlac
nagyúr
anélkül, hogy meghallgattam volna, van pár problémám ezzel:
már az előző hozzászólásomban is arra akartam célozni, hogy hogyan méred azt, hogy mennyire random egy adott idősík? pl. 1 perces az 1 óráshoz viszonyítva
egyáltalán mit értünk random alatt?
nyilván minden apró és nagyobb mozgás hátterében is van egy magyarázat, ami lehet egy HFT algoritmus működése is vagy egy kamatmódosítás is, vagy akármi másAzt mondja, hogy leginkább a különböző jelentések, gazdasági adatok publikálása töri meg alacsonyabb időtávon az árfolyamok random mozgását, logikusan ezek magasabb idősíkon kevésbé éreztetik hatásukat.
viszont magasabb idősíkokon meg a fundamentális dolgok nem "törik meg a random mozgást"?
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
mt4-et már régóta dobtam, alapok megtanulására jó, de komolyabb dolgokra nekem is gagyinak tűnt
jforex-nek álltam ismét neki
Ugyanakkor ezt daytradelni csakis DMA kapcsolattal erdemes tehat be kell tudni ulni az ajanlati konyvbe.
pont valamelyik nap találkoztam ezzel, ha jól értem, akkor erről van szó:
"Placing of BIDs and OFFERs to the market
This special option allows traders to act as a liquidity provider by placing individual bids and offers directly to the market. As Bids/Offers are placed, they can be matched by other liquidity consumers, thus avoiding your spread costs."
[link]nem néztem még utána, de így, hogy említetted, most már érdekesnek tűnik
-
tlac
nagyúr
köszi az összefoglalót!
Elliott hullamok, kitalalt vagy velt hullamok, 'miert igy rajzolod azt a trendvonalat?', aralakzatok....ezek mind olyan formak amelyek egy veletlenszeruen generlt arfolyamon ugyanugy megjelennek! Tudom, mert leszimulaltam! Ami erdekes, hogy ott is tud mukodni...habar nem sokkal rosszabb mintha az egy reszveny arfolyama lenne.
szerintem ha önmagában nézünk egy valódi árfolyamot, azt tekinthetjük véletlenszerűnek is
az csak az eredménye egy sok paraméteres függvénynek, ahol se a paramétereket, se a függvényt nem ismerjük kellőképpen
hiába mondjuk azt, hogy az árfolyamban benne van minden tudás, ami igaz, csak nem tudjuk hogyan állt össze, minek az eredményenapon belul jobban jar az ember ha mean reversionre keszul fel, mintsem latens trendeket keresne, amelyek megbizhatoan csak tickszinten elorejelezhetoek, de ahhoz meg olyan adatra es infrastrukturara van szukseg, amire foldi halando nem fog kolteni
ezt részleteznéd?
főként a kiemelt részek érdekelnekTA vs quants
hah, most néztem először utána, hogy pontosan mit kell érteni ezen fogalmak alatt
én eddig végig azt gondoltam, hogy technikai elemzésbe a kvantitatív elemzés is beletartozikA nuclear phinance foruman kirohogik a TA-sokat.
belenézegettem a fórumba, és igen, inkább programozók meg matematikusok használhatják
Sok terulet ismerete kell szerintem, hogy jobb esellyel csinalj penzt. En a fundat sokaig melloztem, plane a matekot, de megis azokkal uj tavlatok nyiltak meg.
új távlatok nyílnak meg, a kérdés csak az, hogy azok zsákutcák-e
valójában ahogy egyre jobban elmélyedsz a dolgokban, lehet csak arra fogsz rájönni, hogy ez még mindig nem elég vagy végül belátod, hogy úgy sem vered meg a piacot -
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Elvileg van itt pár ember akar teljes időben nyomja, de szerintem mindegyik csinál még mellette mást is.
simán google-lel meg lehet találni az alapfogalmakat, de szerintem a topikban is van pár link
még pályaválasztás előtt állok, középiskola utolsó évében. Gazdasági irányba szeretnék továbbmenni
nézegesd meg, hogy az egyetemek milyen kurzusokat tartanak, abból lehet következtetni, hogy érdekelnek-e az ilyen szakok
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz
Ujjlenyomat #6891 üzenetére
volt már párszor az adózásról szó, de [link]
Egyáltalán lehet-e úgy élni hivatalosan, hogy csak tőzsdézek? (Gondolom, hogy igen)
elvileg igen, de gyakorlatilag nem tudok olyan emberről aki tisztán csak a tőzsdézésből élne, még szoktak mellé mást is csinálni az emberek
-
tlac
nagyúr
nekem pont elég ez a két szám plusz az időintervallum
persze én is tudom, hogy nagy lehetett a kockázat, de jelenleg semekkora kockázattal nem tudnám utánozniez most megint adott egy kis motivációt, sajnos utóbbi időben megint ellustultam
-
tlac
nagyúr
nem forex, de egy kis érdekesség
Penny stock, avagy ügyeskedés részvényekkel -
tlac
nagyúr
válasz
Maximum1 #6794 üzenetére
van még egy Mibe tegyem a megtakarításaimat? topik, de az elég vegyes
Itt volt /van/ az Ukrán sztori és nagy a csönd, csak én kerestem hülyére magamat?
ezt részleteznéd? érdekesnek hangzik
-
tlac
nagyúr
válasz
Santosh #6789 üzenetére
a svájci dukascopy-nál pedig 100 000 CHF
Dukascopy Bank SA is, like all banks and securities dealers in Switzerland, mandatory signatory of the “Swiss banks and securities dealers’ agreement regarding deposits protection”. Client’s deposits are protected by Swiss goverment in the amount of CHF 100’000.- for each client. Deposit Protection is explained in details on its website, at the web address www.einlagensicherung.ch/en.
Deposit of the clients of Dukascopy Europe protected by EU regulation in the amount of EUR 20’000.- for each client.
[link]Adózás szempontjából lehet különbség? Mivel az egyik uniós a másik meg nem.
-
tlac
nagyúr
válasz
Santosh #6784 üzenetére
valóban, egy csapat hatékonyabb tud lenni
a motivációt is problémának érzem esetemben, van amikor eltelnek hetek és alig foglalkozok vele, viszont azt a kényelmet nem adnám fel, hogy teljesen a saját ütememben, saját ötleteim szerint dolgozhatok rajtacsapatban már csak azután dolgoznék, ha már mindent kihoztam az elképzelésemből
Ennek az az oka, hogy folyamatosan fejlődünk, és ami hónapokkal ezelőtt jónak tűnt, ma már elavultnak számít a szemünkben.
jah, ezt én is így érzem, eltelt kb. félév és az eredeti terveim már teljesen átalakultak
most épp elkezdtem én is a dukascopy-val foglalkozni, így első ránézésre is sokkal profibb, mint az mt4 az mql-lel
éles számlátok van náluk?
az európai részlegről tudsz valamit?
[link] -
tlac
nagyúr
Dukascopy európai leányvállalatáról tudunk valamit?
Ez is van olyan jó, mint az anyacég?
Létezhet, hogy 100 dollárral ECN account-tot adnak? Hol a buktató? -
tlac
nagyúr
kíváncsiságból rákerestem a google-lel az elképzelésemre:
matlab-ban neurális hálóval a gyertyák előrejelzése és utána ezt az infót felhasználva kereskedés mt4-ben
hát persze, hogy már mások is próbálkoztak ilyesmivel -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Új, tesztelhető MT4 build verzió hatalmas változásokkal
ígéretesnek néz ki
-
tlac
nagyúr
ha fix lottal, egyforma TP és SL szinttel csinálod, akkor folyamatosan veszteni fogsz a spread miatt, annál jobban minél több kötésed van
ezt kell neked legyőzni azzal, hogy dinamikusan állítod a kötésméretet, SL-t és TP-tAz is érdekes kérdés, hogy mi van ha megfordítjuk az egészet, és random lépünk ki, miközben van egy profi belépési rendszerünk. Valószínű ezt is ki lehetne hozni ugyan úgy nyereségesre, de erről még nem láttam semmilyen backtestet.
ennek nem látom, hogy hol van értelme
-
tlac
nagyúr
amit Feree13 ír, az simán lehet rosszabb is (lehet már nagy mínuszokban vannak a kötések amikor megkapod), mint amit te írsz
minden trade esetében full random lépsz be, megfelelő kockázatkezeléssel lehet profitábilis.
erre azért szeretnék látni példát is
mivel egy rossz stratégiából próbálunk többet kihozni, ezért inkább csak egy gyengén nyereséges profitgörbét tudok elképzelni, sokkal többet nemesetleg ha Gh0sT-ot megkérjük, hogy a belépési szignálját randomizálja, akkor megláthatjuk, hogy egy erős money management mire képes
-
tlac
nagyúr
a grafikonon használt stratégiánál mennyi volt a kötésméret, TP, SL és a beállított spread?
és mekkora időintervallumon futott?azért kérdezek ennyit, mert még nem tudtam eldönteni, hogy mekkora jelentősége van a belépési pontnak
ahogy látom nálad elég nagya saját stratégiámban két irányon gondolkozok:
-neurális hálózattal az entry pontokat meghatározni
-neurális hálózattal meghatározni a jövőbeni gyertyákat
mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai, ezeket próbálom mérlegelniAz alapokról és magáról az elvről is beszélni fogok, de csak az oktatáson. Nagyon mélyen nem merem érinteni a rendszert, mert féltem. Maximum azokkal osztom meg, akikben látok annyi potenciált, hogy hozzátegyenek, de ehhez komoly bizalom kell kiépüljön.
tehát akkor a tanfolyamon is csak a körítésről lesz szó, ha jól értettem
én se nagyon szívesen mondanám el ha találnék valami szépet -
tlac
nagyúr
válasz
attiati #6614 üzenetére
az MT4 meg a bróker szervere is ellenőrzi, hogy a nyitó ár, TP és SL érvényes-e (elég távol van, stb, [link]) és ha minden jó, akkor majd a bróker szerverén aktiválódik egyszerre az SL-lel és TP-vel (nem kell futó program hozzá)
nem tudom mióta van így, de én azt gondolnám, hogy a kezdetek óta
sms-ről, emailről nem tudok semmit
-
tlac
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #6595 üzenetére
hupsz
kérdés, hogy mekkora intenzitással csinálod, már jó pár éve felismertem, hogy a tőzsdézésben van lehetőség, aztán még is csak az utóbbi félévben vettem komolyan és ennek ellenére szerintem 2 óránál többet nem demóztam
én is azt látom, mint Dzoli, az emberek nagyon különbözőfélképpen állnak a tőzsdéhezmost éppen neurális hálózatokkal foglalkozok, bár kezdem úgy érezni magam, mintha aranyat akarnék csinálni, egyre komolyabb eszközöket sorakoztatok fel, különböző irányokban mélyülök el, és eddig csak a tudásom lett több
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bontott, vadiúj, MIDNIGHT MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest