Hirdetés
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Kuponok....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecdzo
senior tag
Mire gondolsz pontosan mikor iránymentes kereskedésről beszélsz? Mert akár egy részvényből, vagy egy devizapárból is lehet iránymentes kereskedést folytatni.
Ha vanília opciókra gondolsz és ott is a straddle , strangle-szerű pozíciókra, azt kis pénzzel nem is érdemes és nem is tudod elkezdeni. Ráadásul én nem nagyon gondolom, hogy kellően mély tudás nélkül opciókkal kereskedni tud az ember. Viszont igaz, hogy ott gyakorlailag mindent lehet szintetizálni és tradelni... szintetikus kötvény pozit, implikált volatilitás és realizált volatilitás különbségét, piacsemleges pozíciót vehetsz fel, piaccal fedezhetsz vagy két piac volatilitása közötti különbségére játszhatsz stb...
Ennek van a szerencsejáték változata a bináris opciózás. Azt elkezdheted kis pénzel is, de hosszútávon bukni fogsz vele. Pontosan olyan mint a kaszinó! Talán még rosszabb is...
Azt érdemes látni, hogy nem az fog számítani, hogy mivel tradel az ember, hanem az, hogy kötései alkalmával a legmegalapozottabb döntést hozza! Aki nem tud a spot termékekkel kereskedni, az a határidőssel sem fog tudni. Hisz oda bejön egy újabb valószínűségi változó a két irány és kamat mellé, az pedig az idő. Opciók esetén pedig az idő mellé még a volatilitás is.
Itt persze mondhatjuk, hogy dehát ezek egy része opciós kombókkal, határidős kombókkal (keselyű, teknős stb) semlegesíthetők , de valójában csak átalakítjuk a kockázati profilját egy pozíció kombinációnak úgy, hogy az számunkra elfogadható legyen.Csak óvatosan, az alapok legyenek rendben először, aztán lehet szofisztikálni...
-
batorpeti
tag
Kockázat az mindig van, csak az nem mindegy hogy mekkora. Mielőtt beszállsz a piacra érdemes kiszámolni az adott stop távolság és a kockázat mértékének a függvényében hogy mekkora lotmérettel érdemes a pozíciót megnyitni. Pl itt egy ilyen position size calculator.
Pl ha megnézed az 500 eurós számládon ahogy írtad 64 eurós mínuszban vagy, ez kb 13%, ez nagyon sok. Tehát vagy túl messze raktad a stop loss-t, vagy túl nagy lotmérettel nyitottál pozíciót.
Így ha kb 500 euróval szeretnél majd számlát nyitni, akkor érdemes olyan bróker céget választani ahol van pl 0,01 lot méret is, így csökkenteni tudod a kockázatodat. -
_AnTi_
tag
Erre gondolsz?
"Természetesen a kisebb összeggel való kereskedés korlátozza az egy adott időn belül egyszerre megnyitható kereskedések számát, valamint azt is, hogy egy pozíció meddig tartható nyitva."
Mert szerintem nincs ilyen korlátozás, csak arra értik, hogy ha kevés a pénzed, akkor nem tudsz sokat nyitni (mert nincs rá keret).
Bár még nem próbáltam, én max. 6-8 pozit tartok nyitva és 1-2 napnál tovább nem, ezzel még nem volt bajom...
Nyiss egy demót a tadánál a leendő valós adataiddal, aztán próbáld ki, amit szeretnél! -
_AnTi_
tag
Szívesen!
Oandán is van éles számlám, bár én mezei PC-n használtam. Alapvetően nekem tetszett nagyon az egyszerű stop húzgálás, de mást nem nagyon tudok kiemelni a felületről. Nyilván neked ha nem felel meg az Androidos platform, akkor ők kiestek.
Jó dolog náluk a bármilyen kicsi poziméret és alaptőke, viszont nagyon szemét a spread tágítás (pont kis stop távolságoknál gyilkos), és nálam a java felület sokszor szakadozott - persze mindig akkor, mikor nagyon nem kellett volna. Meg persze MM. -
-
_AnTi_
tag
Szia!
Szerintem is kicsit nagy kockázatot vállalhattál, persze ehhez azt is kellene tudnunk, hogy mennyi volt az indulótőkéd.
Amire mindenképpen figyelj, hogy 1-3 %-nál ne nagyon kockáztass többet. Itt viszont problémába ütközhetsz, mert a Tadánál ha mini számlát nyitsz, figyelned kell arra, hogy a minimum megnyitható pozi méret 0.05 lot, így vagy szűk stopokkal kell játszanod, vagy nem tudsz pozíciót nyitni.
Ha javasolhatom, szerintem is demózz még egy kicsit, de nyiss annál a brókernél számlát, ahol élesben is tervezed, illetve a kezdő tőkédet is állítsd annyira, amennyit befizetnél valójában.
Ha ezek után is sikeres vagy, akkor érdemes elgondolkodni az éles számlán.Próbálj meg nem a gyors meggazdagodásra, hanem a folyamatos, stabil plusz eredményekre törekedni!
Egyébként szerintem a Tadawul rendben van (nekem még nem volt velük bajom).
-
batorpeti
tag
Szia person!
Valószínűleg igen nagy kockázatot vállaltál a tradejeid során, plusz szerencséd is volt, így tudtad megduplázni ilyen hamar a számládat, de ez nem mindig lesz így, ugyanilyen könnyű egy számlát lenullázni is. A megfelelő kockázatkezelés a sikeres tradelés egyik kulcsa. Másrészt az sem árt ha van kialakult kereskedési stílusod, stratégiád. Szerintem ne hamarkodd el az éles számla nyitását.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hardcore café
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Apple MacBook A1278 (late 2009) notebook olcsón !
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i7-14700HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB
- HAVN HS 420 PC ház, Midi-Tower, E-ATX, edzett üveg - fekete
- Új, bontatlan, iPhone 17 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Lenovo ThinkPad T15 Gen2 Intel Core i5-1135G7
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS i3-1215U 4.4Ghz 6mag 16GB 256GB Intel UHD Win11 Pro LTE Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest