Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Az ellátórendszer kapacitása egy fix szám.
A betegek száma meg korlátlan. Pontosabban a népesség maximuma azért határt szab.Ebből következik, hogy mindig ugyanazt a fix számot kell kivonni egy egyre nagyobb számból.
Ebből a cikkből lehet látni világosan, hogy egy rossz eü rendszer hogyan fest.
[link]
Iran számítások:120e beteg, 12e halott
300e beteg, 100e halott
4 mio beteg, 3.5 mio halott -
Fecdzo
senior tag
Ehe, ehe
Hát akkor képződik meg mikor ha lezárod és azt is tudod kivenni...meg hát előbb utóbb úgyis lezárod, nem? 
Igazad is van, meg nem is....csakúgy mint nekem.
Az igaz, hogy le kéne bontani lezárt és még futó esetekre, de úgyis akkor fogunk tudni végső számot mondani ha már lefutott teljesen a járvány. Tehát a mostani aktív esetek is kovertálódni fognak gyógyult és elhunyt esetté. Sajnos pont az átmenet valószínűségeket nem ismerjük (hány % az enyhéknek foldul kritikusra és hány % a kritikusnak végződik halállal). Ha még ezt is ismernénk akkor lehetne közelíteni....
Becsültem átmeneti valószínűségeket. pl az enyhékből 96% meggyógyul 4% súlyos lesz. a súlyosnál mondjuk 60% meghal 40% megyógyul. 10% pont változás bármley átmenet valószínűségben kb 0,5%al módosítja a halálozási rátát.Becsültem én is egyet...nekem olyan 7,4% jött ki a végére. Viszont vmit sztem benézünk. A WHO szerint valahol 3,4 és 5,5% között lehet. Amúgy a linkeden valahogy nem stimmelnek a számok...
-
Fecdzo
senior tag
Dehogy 10% a halálozási ráta! Jelenleg az összes fertőzött (ismert és jelentett) 218 824. Ebből eddig 8810-en haltak meg. Ez 4,02%-os halálozási rátát mutat. Persze országonként külön lebontható.
Az olaszoknál nagy a baj. Ott jelenleg 35 713 fertőzött van akik közül 2978-an haltak meg. Így lesz itt 8,2% a halálozási ráta.A különféle szimulációk szerint az egyetlen megoldás ha minimalizálják az emberek egymással való érintkezését (minden bezárása, minél hamarabb!). Itthon nem tudom mire várunk? Ez exponenciálisan fog növekedni pláne h sokan nem is tudják h betegek, ez teszi nehézzé. A GDP-t már rég el kellett vna engedni...mindenki tudja h nem lesz. Engem ez nagyon feldühít
aztán jön majd a kapkodás és ahogy írtad Zoli, a szar egészségügyi rendszer meg fog fulladni, a halálozás meg felugrik.... -
BÁ Nutrition
addikt
Okay, lehet celszerubb lett volna olyasmi modon fogalmazni h van-e olyan aki hosszu tavon plusszos, lathato merteku jovedelemmel belole. +nem feltetlen csak erre tamaszkodva. Csak erdekelt, mert mindenhol azt olvasni h szinte senkinek nem megy. Ill foleg azok keresnek rajta akik tanfolyamokat szerveznek kore es abbol elnek. H
-
Fecdzo
senior tag
ha válságra még nagyon nem is, de mélyebb korrekciókra sokkal inkább. 
Az eredeti terv long/short portfolió, de aszimmetrikusan. Long láb részvények érték és momentum alapon hosszabb tartasido mellett. Közben taktikai index shortok rövid tartás idővel egyfajta béta spekiként....a long only modell már rég kész és jól is megy.
Szisztematikus short index ilyen időtávon klasszisokkal nehezebb. Ezert kene nehany uj otlet...
-
aAron_
őstag
Hírek előtt sokszor már megváltozik az árfolyam viselkedése. Egyrészt mindig vannak piaci várakozások egy bejelentéssel kapcsolatban, másrészt nem szabad teljesen megfeledkezni az insider tradingről sem.
Mindenesetre, ha valaki ebből akar pénzt csinálni, annak sok szerencsét. Szüksége lesz rá.
-
-
kezdosql
tag
2,
A kereskedés egy tudás alapú tevékenység, mint bármi más. Kis tőkével, kis időtávon technikai alapon is lehet eredményesen csinálni. Fecdzo már más műfajban űzi, ott nem megy a napon belül beszállok-kiszállok.
Sajat tapasztalatom az volt, hogy azok buktak mindig, akik gyorsan akartak ki-be szallni.
Idegesek voltak, hogy valoban eltalaljak-e az abrakat es sikerul-e idoben belepni-kiszallni, es meg idegesebbek voltak a jutalekok miatt.
Tipikus jatektermi fuggoseget lattam naluk.
Nekem a 3 illetve az 5 napos mozgoatlagok voltak a megbizhato forrasaim es ritkan zartam heteken belul poziciot.3,
Nem az MT4-el van baj, hanem a brókerekkel. Ha a trükkjeik ellenére is nyerő vagy, el fognak tanácsolni.
Errol reszletesebben kaphatnet infokat?
-
attiati
veterán
Ilyen nagy kínálat van jó képzésekből? Már eggyel is beérném.
Elsősorban részvény, swing.
Másodsorban fx daytrade.
Max fél millióig (ha tudsz jó ingyeneset, az is érdekel). De a cél inkább az, hogy valóban sikeres trader tartsa.Mondjuk nem tudom hogy gondoltam, mert az oktatás és a sikeres kereskedés más-más energiát igényel.
Kevés a sikeres trader. Még kevesebb, aki "oktat" is. Ha tehetném, akkor inkább néznék egy monitorba bújt sikeres embert, mint hallgatnék egy jól előadó oktatót. -
aAron_
őstag
Ez valóban durva és teljesen értelmetlen dolog volt.

Más: Nem gondoltam volna, hogy valaha Martin Shkrelitől fogok valamit megosztani, de szerintem ebben a videóban sok igazságot mond. Legalább az első 20 percet érdemes megnézni. OPM vs. FO, reális hozam elvárások, stb.
Az általad linkelt csoportból a hasonló fajta kritikus gondolkodást hiányolom.
-
attiati
veterán
durva, hogy egy magánszemély rést talált a pajzson
Eurchf-nél is kíváncsi leszek, hogy el merik e indítani a lavinát, mert ott is nagy pofonokba lehet beleszaladni. Van friss híretek perekről?
IG-ről tudok, ott a brit felügyelet az ügyfeleknek adott igazat.
De semmi infóm fordított helyzetű ügyekről. -
aAron_
őstag
Nem a komplett kereskedési rendszerére vagyok kíváncsi, hanem hogy hogy jutott el erre a szintre és mennyi idő alatt, milyen szakmai háttere van, milyen megközelítéssel áll hozzá a piachoz, mi a fő befektetési filozófiája, milyen módszereket használ, hogyan fordította azokat saját javára, mi az ami működik és mi az ami nem véleménye szerint, hogy tudja a már meglévő rendszerét folyamatosan változtatni a piaci folyamatokat figyelembe véve, stb.
Szerintem ebből mind csak tanulhatunk, ha tényleg igaz amit állít.
Arról nem is beszélve, hogy anélkül, hogy tudnám más hasonló adottságokkal rendelkező mire képes, saját magamnak is értelmetlen célokat felállítani. Felesleges éves 10%-os hozamokra törekedni, ha még az iparág legjobbjai sem képesek rá.
-
aAron_
őstag
Számomra egyáltalán nem lényegtelen, hogy mások ezzel mennyit keresnek (%-okban, pénztárcájában senkinek nem akarok turkálni). Sokaktól hallottam, hogy mennyire profik, hosszú távon mind elbuktak, vagy még alapvető fogalmakkal sem voltak tisztában. Éppen ezért már egyáltalán nem hiszek benne, hogy bárki képes lenne felül teljesíteni a piacot bármiféle komolyabb tudásbeli háttér nélkül, de még azzal is csak nagyon nehezen.
De ha valaki olyat mond, hogy ő már 5 éve ebből él, mindig szeretném megtudni, hogy is csinálja pontosan. Hátha vannak még csodák. Persze nem valószínű.
-
Caruso77
csendes tag
Sajnos ez a gyakorlatilag csődbe jutott brókercég az MNB honlapján továbbra is aktív piaci szereplő és míg más cégek rendellenességei esetén szoktak figyelmeztetést is feltüntetni, ha valamelyik nemzetközi felügyeleti szerv jelzi azt, itt még a korábbi ilyen jelzést is leszedték A magyar bíróságról is sokat elmond ez a cikk. A legfőbb baj pedig szerintem, hogy akik ismerik a történet hátterét valamelyest, leszűrhetik a tanulságot, hogy itt Európában egy brókercég bármit bármikor megtehet következmények nélkül. USA-ban a bizonyítható tőzsdei manipulációkért 10 évet símán adnak, ezek pedig folytatják a tovább az ipart, nyomják a reklámjaikat, felveszik az új ügyfelek új befizetéseit, példát adva új "piaci szereplők" részére.
-
BeZol
őstag
Tegnap pont azt számolgattam, hogy ha oanda számlámon dax-ot shortoltam volna még szerda este zárás előtt 1mFt-tal, akkor reggel nyitásra 46,5mFt-ot nyerhettem volna. Viszont a fordított is megtörténhetett volna, hogy ekkora minuszt kapok, és most fizethetnék be 45,5mFt-ot, ergo anyagi csőd. Gondolom hasonlóak történtek itt is.
-
Fecdzo
senior tag
Ssssss!

Köszönöm kérdésed, lesz mit helyre rakni, de persze nem könnyű kikerülni a mókuskerékből....milyen kicsi ez a világ...
Csinálgat pénzt a robotunk, persze az máshol fut
. Az utóbbi időben egyre többet fundázok és részvényezek, ami folyamatos odafigyelést nem igényel, szóval válaszolva kérdésedre, igen, hagyják 
Veled mizu? Hogy megy a trading?
-
Fecdzo
senior tag
Retail brikerekkel, retail platformon szvsz nem tud mukodni ilyen kis skalpolas. Legalabbis hosszutavon semmikepp. Eloszor a broki szivat meg aztan meg a HFTk aldozata lesz az ember.
Egy idoben en is sokat probalkoztam hasonlo elvekkel plane a trailng stoppal, de soha nem tudtam trailnggel jol mukodo stratit epiteni.
-
aAron_
őstag
Igen, viszont pár kérdés esetében az önzőség kooperációra készteti a résztvevőket. Volt olyan ahol A-t megjelölve érhetted el a legnagyobb hozamot, de csak akkor, ha több mint X% A-t jelöli be. Szerintem ebben az esetben közel 100%-os lesz az A-t megjelölők száma, az egyéni és a közösségi érdek egybevág.
-
WiZARD
veterán
Ha racionális, profitorientált partnereket feltételezünk, akkor ők is ugyanezt feltételezhetik rólunk. Ha pedig így van akkor közel 100% biztos lehet mindegyik résztvevő, hogy mindenki a nagyobb haszonra fog szavazni, hisz biztos a másik is arra szavaz, tehát meglesz a szükséges százalék.
Ami kockázat van, ha azt feltételezem, hogy a másik/többi fél, nem racionális, csak trollkodik, esetleg ő feltételezi ezt a többi félről, és ezért megy inkább a biztosra.
De szerintem a valóságban, valódi pénzzel jóval kisebb lenne ilyesminek a kockázata.Másik kockázat inkább olyasmi helyzetben elképzelhető számomra, amikor valami versenyben valaki mindenáron győzni akar, akár azon az áron is, hogy 1-1 csatában inkább a kisebb profitot választja, cserében azért, hogy a másikat megszivassa. (nem tudom, hogy a tesztnek az volt a lényege, hogy valaki a legtöbb pénzzel győzzön, és csakis 1 nyertes lehet, vagy pedig az hogy mindenki a többiektől függetlenül a maximális eredményt hozza ki)
-
WiZARD
veterán
Na de ha racionalis es profitorientalt valaszadokat feltetelezunk, akkor lehet arra szamitani hogy meglesz a szukseges szazalek. Ha paran trollkodnak akkor mas eredmeny lesz, de az meg nem a valosagot tukrozi.
Na meg valosagban nincs ilyen tiszta helyzet, ott inkabb olyasmi fordulhat elo mint pl: A - 20$ nyereseg ha 80% az A-t valasztja
B - ezt valasztok 10%-a 500$-t kap, a tobbi semmit. -
Fecdzo
senior tag
Nem akarok ugy beleokoskodni, hogy pontosan nem ismerem a modszered, de az irasaid alapjan az az erzesem, hogy a problemad abban gyokerezik, hogy tul gyakran modositasz a modszered egyes parameterein. A valtoztatasaidat meg nem vagyok megyozodve, hogy igazaolod (ertsd backtesteled, meg ha vizualisan is).
En is vizsgaltam mar rengeteg strategiat es modszert, de azt tapasztaltam, hogy egy-egy parameter megvaltoztatasa nagyon nagy mertekben kepes megvaltoztatni a legfobb jellemzoit a strategianak. Ezert fontos egy erzekenyseg vizsgalat. Ami rettentoen kemeny ha tul sok intuitiv elemet tartalmaz a modszered.
Ez volt a "baj" Max modszerevel is (legalabbis szamomra). Tok jo, jol nez ki, konnyen felismerheto.....de a legtobbszor csak utolag.
En bevallom ferfiasan, hogy manualis modszert tradelve nem tudtam profitabilisse valni. Nem mondom h lehetetlen, mert en is ismerek olyanokat akik erre kepesek....hozzateszem ez 2 db ember mindossze. Ebbol az egyik volt munkatarsam, aki most egy prop trade cegnel van Londonban. A masik sajat maganak tradel es ugy mondanam, hogy arbitrazsor.
Nekem az segitett, hogy pontosan megismerhettem egy-egy backteszt segitsegevel az adott strategia elonyeit. Nincs mellebeszeles, a jel az jel, a stop az stop, a cel az cel...aztan par het es igazolhato eles korulmenyek kozott is, hogy milyen eselyek mellett alkalmazod a strategiat. Vagy meskent, mersz e igazi penzt tenni ra.
Manualisan en erre voltam kepes:

Hozzateszem ezen volt mar minden. Automatabol is par, trendkovetes, skalpolas....de a vegere ez lett a funda szamlam.
-
attiati
veterán
Folyamatosan a bizonytalanságban tapogat az ember a piacon.
A kereskedési rendszert is megkérdőjelezem állandóan. És ha az éppen működik (vagy úgy tűnik), akkor önmagában bizonytalanodik el az ember, vagy épp túl magabiztos lesz.személyiségtípus kérdése szerintem.
De nem hiszem, hogy bármelyik személyiségtípus vesztesnek lenne determinálva automatikusan, csak tényleg meg kell találni a hozzá illő befektetési, spekulálási stílust. Mekkora közhely.
Van aki könnyedén kezeli az oltári nagy volatilitást (a számlaegyenlegében, vagyonában), mintha az csak egy átmeneti állomás lenne az életében. Most elég nagy szünetet tartok a kereskedésben, kilométerekről nézem a piacot. És teljesen kitisztult fejjel tudom nézni. Biztos, hogy a psziché a leggyengébb pont mindenkinél.Miért gondoltátok egyébként úgy (Fecdzo és te, külön-külön), hogy mások pénzét "képesek" vagytok kezelni? Rengetegen szeretnének oktatni, robotot eladni, vagyont kezelni, de valahogy nem sikerült olyan emberrel találkoznom még az évek során, aki stabilan profitot termelt volna, vagy verte volna a benchmarkot. Ha nem is kutattam nagyon, de illett volna belebotlanom legalább egybe.
Rengeteg kezdő motivált embert látni. Nagyon jó sales anyagokkal lehet találkozni. Sok a belefáradt ember. vagy aki a rutinját szeretné eladható formába önteni.
Ezt most nem kérdőre vonásként írom, hisz régóta követem az írásaidat. Tényleg érdekel, hogy mi az, amiben érzed (érzitek) a stabilt pluszt másokhoz képest. Mi volna a számlakezelésnek a létjogosultsága, ha nem lenne szabályozói szigor, korlát? Bele mernél "vágni"? (etikusan, önkritikusan)
-
WiZARD
veterán
Nem vagyok biztos ebben, nem a viszony, a kérdés szerintem. Engem pont amikor nagyon jól ment, és "bőven" volt pénzem, az túlzott, és meggondolatlan kockázatvállalásra késztetett

Szerintem ez inkább poziméretezéssel van összefüggésben.
Sok pénzből tudsz akkora pozit tartani, amivel mégis érdemi nyereséged lehet.
Kevésből ha arányaiban hasonló pozit nyitsz, akkor az a vége, hogy ilyen kis nyereségért minek ennyit küzdeni, holott %ban ugyanakkora nyerő lesz.
Brókerként is azt láttam, hogy sokkal jobban ment azoknak, akiknek volt pénze, és tudott nagy pozit nyitni, tartani, kiülni, mint aki kisebb tőkével próbálkozott.
Persze a viszony is hozzátartozik, de ez inkább abból adódik, hogy 1 mrd-ből elbukni 10et nem fáj annyira, mint 5ből elbukni 3-at. Mert ahogy láttam, kis tőkéből arányaiban sokkal nagyobb pozit nyitott mindenki, mint nagy tőkéből.
Lehet mondani az elméleteket, meg money management alapokat, és 1-2-5% max kockázat és társai. Demón működik, meg nagy pénzél is. De kis tőkéből (ami sokszor az adott személy teljes megtakarítása) nagyon kevesen tartják be, illetve nagyon keveset hoz, sok idő befektetése mellett... -
WiZARD
veterán
Én is hasonló gondokkal küzdök, és kb arra jöttem rá, hogy ha nyerek, akkor mindig "ugyanannyit" nyerek, 2 módon: vagy kicsi pozi, és tudom tartani sokáig, mert kis nyerőben minek zárni, vagy nagyobb pozi, de azt hamarabb zárom, hisz kisebb elmozdulásból megvan, egy értékelhető nyereség, amit félek, hogy visszaadok.
-
Fecdzo
senior tag
Szep ez Zoli! Te sosem vagy elegedett
.Mi nemreg dolgoztunk ki egy automata modszert ami ugy mukodik mintha volatilitast kereskedbel az opcios piacon csak ezt spot termekeken azaz devizakon inditottuk el. Marcius 1 ota fut elesben egy eleg nagy portfolion. Eddig EUn kotott csak de mar van gbpre, audre es hanarosan lesz nzdre is beallitas. A portfolio sokkal hatekonyabb. Megcsinalom a myfxbookoz aztan dobok be egy screent en is.
Meg van egy szamlam amin fubdazok forexen. Meg is volt par hete a leghosszabb fx tradem. 2013 majusatol nyitva volt egy usdjpy longom meg 100rol...habar epitettem tobbszor ra. -
Fecdzo
senior tag
Szia Zoliii!

Nem, nem, ezuttal kulon utakat jarunk az eddig megszokottakkal ellentetben
.
Jelenleg epp egy nemet alapkezelovel targyalunk. Mar par honapja figyelik a szamlankat es jo esellyel palyazunk menedzselheto alapra. Persze kell meg majd par honap de nem felek tole.
Ugyanakkor meg ket masik alapkezelovel is targyalunk. Ugyanis idehaza eleg komoly a szabalyozas ha penz kezelesrol van szo es magyarok az ugyfelek.Veled mizu? Remelem jol vagy!
-
Xbean
tag
Eléggé megingott a bizalmam a brókerek felé a mostani események kapcsán. Tapasztalatom sincs ez ügyben sok, hogy mennyire tűnhetnek el könnyen a pénzemmel a különböző forex brókerek( hála istennek ). Amúgy a vbfx honlapján ez áll:
"Biztonságban van-e a tőkéje? Igen. A VBFX több Európai Uniós bankkal dolgozik együtt. Az EU 100.000 Euróig szavatolja az ügyfelek betétjét. E fölött sajnos mi sem vállaljuk a kockázatot, de ne aggódjon, ilyen esetekre is van megoldás. Keressen minket!"
Nos, ehhez hasonlóan fogalmaz kb az összes bróker. Mennyire lehet ezeket a kijelentéseket komolyan venni? Eltud tűnni egy bróker a pénzzel egyáltalán? Tényleg van egy alap ami 100.000 euróig megvéd a legrosszabb esetben? Jó lenne tisztán látni az ilyen jellegű kockázatokat is.

-
Gibkey
tag
Csak, hogy legyen egy pozitiv tapasztalat es ne csak a rossz az IronFx -el kapcsolatban.
Kisebbik REAL szamlam, ami naluk van feltoltve, egy kb 1,5 napja futo GBP/CHF long tartott eppen mar 51pip pluszban , amikor is beutott a szar 09-kor. A stop pipre pontosan ott vett ki ahova el volt helyezve, pedig akkor mar szakadt az arfolyam mint a Niagara. Tudom, ez mast nem boldogit, es a nagyobbik szamlam nekem is az ATC -nel van es aggodom is nem keveset most az FXCM miatt. De meg szerettem volna osztani, hogy voltak szerencsesek is. -
Fecdzo
senior tag
A swapok megemelese a bonuszozok ellen iranyult. Persze mas perverz strategiak ellen is jo kockazatkezeles a broki oldalarol. Csak emeld meg a koltsegeket es maris egy profitabilis modszer vesztobe fordul...
Hmmm...hat a CEO-juk buszken nyilatkozott, de ezek szerint a tulajok es az o profit igenyuk kozbe szolt.
Mondjuk sztem a behajtas akkoris nehezkes... -
Fecdzo
senior tag
Innentől kezdve kockázatkezelés a brókercég oldaláról is.
Fentebbi példából kiindulva. Hogy lehet az, hogy akkor is tudnak pozit zárni egyes brókerek, amikor nincs piac?Sehogy... Ez csak úgy lehet ha előtte már az inventoryjukban van az adott termékből, amit aztán akkor tudnak zárni ha van piac.... tehát, kockázatot vállalnak....
attól fájhatott egyes cégeknek jobban, hogy az ügyfeleik oldaláról nagyobb volt a kitettségük és nem fedezték le, vagy csak egy részét. Ez a dealing feladata...iron dealingjében egy jó napnak 5 milla körüli nyerőt tartottak. Ebből kiindulva a 15 nem egy nagy eredmény...vélhetően a frank oldalán nem volt nagy a kitettségük és azt szívesen elbukták. A profit sokkal inkább jöhetett a többi páron látott mozgásokból. Azok pedig likvidebbek voltak és tudtak zárni, meg közben jól kitágították a spreadeket. Ennél többet ők sem tudnak tenni és senki más...
Ergo egyeseknek még szerncséjük is volt. És még széééép, hogy ezt majd kifelé úgy mutatják, hogy kvantum-hiper-szuper a kockázatkezelési technikájuk...de tény, hogy egyesek lehetnek ügyesebbek ebben, de náluk sincs új a nap alatt...kell jó sok likviditási szolgáltató, gyors teljesülés, tőkeerő és sok üygfél, hogy jól lehessen porlasztani a kockázatot és persze "ügyes" dealing...
Miért ne engedhetné meg magának? Úgy gondol majd erre mint egy elég drága marketingre. Állítólag saxohoz is hirtelen nagyon sokan akartak menni, miután ők is nyomatták, hogy mennyire jól kibírták. Ezt nyomta oanda is és most iron is...megpróbálják elszipkázni az ügyfeleket egymástól...aki meg nem teszi ezt meg, hát, no komment...
-
Fecdzo
senior tag
Egyszerű pedig...ahhoz, hogy saját árat tudj jegyezni (és elnyerhesd, amit az ügyfél veszít), kell, hogy legyen neked is az adott termékből az adott pillanatban: tehát, hogy néz ki az árjegyző és az ügyfél?
Ügyfél szeretne longolni. Árjegyző megveszi azonnal a piacon, majd azonnal eladja az ügyfélnek. Ekkor ügyfél long Árjegyző shortban csücsül. Árfolyam csökken: ügyfél minuszban, zárja a poziját. Tehát elad az árjegyzőnek, aki MEGVESZI (ez által longba kerül az árjegyző!!). Hogy ezt profitként könyvelhesse el, el kell adja a piacon, hiszen kitettsége van (long), azonnal.Namost, ha nincs piac (lásd eurchf csütörtök), akkor a fenti példával élve, hogy néz ki a helyzet? Ügyfél long eurchf-ben csücsül (amelyet korábban az árjegyző adott el neki, hogy nyerészkedjen az ügyfél buktáján). Floort eltörlik, eurchf beszakad....iszonyatos a mozgás, vagy záni próbál az ügyfél, vagy nem volt szerencséje és a margin üti ki (ez volt a többség).
Ha az ügyfél zárni akar, az a szerencsésebb az árjegyzőnek, mert előbb a piacon teszi meg az ellentétes lépést és utána rendezi le veled...itt jöhet a slippage, meg requote, hogy zárni tudjon profitban.
Ha viszont stopout, akkor megkell vegye a pozit az ügyféltől, amit utána azonnal zárnia kéne a piacon (hiszen longban van épp). Viszont ha nincs piac az ciki ugyanúgy neki is! Ő ugyanúgy megkapja a csúszást, meg a tág spreadet a likviditás szolgáltatóktól, amit már neki kell lenyelni.Ha ecn típusú, akkor ő csak továbbítja a mostani piacot neked. Te a valós piacon kötsz, annyi különbséggel, hogy ezért a lehetőségért te jutit fizetsz. Brókernek nincs kitettsége, mert nem akar nyerészkedni rajtad, ergo nem vesz fel ellened pozit.
Milyen elszámolásra gondolsz? -
Hege1234
addikt
-
haly
őstag
Már most látom, hogy mindegy mit írunk neked, te be fogod fizetni a tanulópénzt.
Ez nem így van. Tanácsokért, tippekért jöttem ide. Valamikor éles számla mindenképp lesz, de nem most, ezt már 3-4-szer leírtam. Félve írtam le a mostani módszert, hisz tudtam, hogy csak negatívot kapok, hozzáteszem mondjuk jogosan. Szinte minden alapszabállyal szembe megyek.
Egyelőre még maradok ennél. Ha ennyire rossz, mint mondjátok, akkor egyszer úgyis be fogom látni, de jelenleg minden eddigi tapasztalatom az ellenkezőjét bizonyítja. Viszont 2 hét, amióta ezt használom, az szinte semmi. Szóval még kell neki idő, hogy kiderüljön.
Abban is igazad van, hogy ha egyszer a legrosszabbkor kötök és elindul az ellenkező irányba a piac, megvan rá az esély, hogy előbb nullázom a számlát, minthogy oda visszatérjen.
Viszont a veszteséget hiába állítom be, ha egyszer lövésem sincs, hogy merre indul a piac. Pont ezt szeretném megtanulni, ha egyáltalán meg lehet, hogy nagy pontossággal meg tudjam határozni, merre mozdul a piac. De addig a stop lossnak nálam nincs értelme, csak veszítenék, szinte minden alkalommal.
A lényeg, hogy ez csak a kezdet, hosszú távon szeretnék vele foglalkozni, maga az egész téma is nagyon érdekel, de rengeteg tanulást igényel. Még csak a teszt fázisban vagyok, ismerkedek az egésszel. Ne tekintsetek rám úgy, mintha ezt a stratégiát akarnám egész végig követni, de szeretnék a saját szememmel, saját bőrömön megtapasztalni dolgokat. -
haly
őstag
Nos a Spread nálam 2 pip. A kötéseimnél a take profit szintet az ezen felüli 2 pipre rakom. Szóval gyakorlatilag ennél brókerbarátabb nem is lehetnék. Minden kötésnél annyit keresnek, amennyit én. Az alatt, hogy "megoldják, hogy rövid pozíciókkal ne nyerjek" mit értesz pontosan?
Ahogy írtam már előzőleg is, a további gyakorlással én is egyet értek, mert 2 hónap az semmi. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy nem csak szerencse az egész, mivel rengeteget kötök és kilométerekről látszik a különbség az első kötéseimhez képest, pozitív irányba. Viszont azzal jobban tudok azonosulni, amit WiZARD kolléga mondott. Egy demó számlán sohasem fogom azt megtanulni, mint éles számlán. Lehet, hogy demó számlán nyugodt szívvel fogom a tőkém duplázni minden héten majd pár hónap múlva, de mikor ott leszek, hogy éles számlát nyissak, akkor remegő kézzel fogok 3 pozíciót nyitni egy héten.
Egyelőre várni fogok mindenképp! Az adózásra vonatkozó kérdésre keresgéltem közben választ. 16%-ot találtam több helyen is, de valószínű, hogy inkább befáradok majd egy hivatalba kérdezősködni.
-
energy4ever
addikt
Ertem.

Meg baratkozok a gondolattal.
Nagyon alapoktol felfele kezdoknek valami leiras?
Ez nyiltan megy az oldal es a nyitott szamlam kozott, vagy az oldalrol visszakell utalni a szamlara a penzt, ha befizettem a kereskedest?
Illetve ha pl valaminek a vetelara 100, es 99az eladasa, akkor ha megveszem 100ert, felmegy az eladasi ara 125re, akkor az a 26 a nyereseg. Ebbol jon le valami % meg pluszba? Gondolom igen, de akkor hogyan tudom kiszamolni? -
Ferdzsoo
addikt
Köszönöm az információt, elég sokat elárul. Ilyen kockázatot én nem tudok vállalni.
Érdekes lesz majd amikor az oldalazások megszűnnek, hogyan fog teljesíteni a rendszer.
Nem is gondolnám hogy több szót érdemes fecsérelni erre...
Viszont most megyek és megnézem a Te rendszeredet. (legalábbis a honlapot)
Eljött a pont amikor úgy gondolom hogy önerőből nem fogok tudni még egy működőképe stratégiát kitalálni. -
sindlerrr
újonc
"A Pintér féle extrém stratival is sokakat beültettek a hajóba, de szegények már nem bírják kigazdálkodni a megemelt swapokat az EUR/CHF-en.
"Pintérék eur/chf-et már nem kereskedik iron-nál.
én is és sokan mások is csalódtunk az iron-ba.
az extrém stratégiát könnyű felismerni és az ironfx él az extra profit lehetőségével. -
attiati
veterán
Akkor sem volt szimpatikus a Zalán részéről, hogy odamondogat a régi munkáltatójára. Még ha provokálás is volt, és bármennyire is vetélytársak lesznek. Ahogy anno a Tada kárára érvényesültek. Az is visszatetsző volt. Úgy látszik ez egy ilyen szakma, hogy csak a másikat lenyomva lehet érvényesülni. Bár ebben nagyon nem hiszek.
Gondolom ájronnál rühellik a csalókat és egyből izomból ugranak a trükközőkre. Aztán kitisztult az ég és utólag rájöttek, hogy árnyékra vetődtek, vagy legalábbis nem tudják egyértelműen bizonyítani a csalást.
Erre utal az a tény, hogy Zoltán csak azt hajtogatja, hogy lottó ötösre több az esély, mint hogy a sok-sok véletlen egybeesés és gyanús körülmény összejöjjön (egy időben kötött ellenirányú ügylet, max tőkeáttétel, 1 insrumentum, és a számlamérethez képest aránytalanul nagy pozi). De a lottó ötösnek is van esélye, úgyhogy ez kevés lenne bizonyítéknak.Egyébként szerintem teljesen indokolt lenne csalás esetén egy másik ügyfél tőkéjéből is elvenni, mert ilyenkor a két számla egyként kezelendő. Ha az egyik számlán keletkezett veszteségnek csak a fele terheli az ügyfelet, akkor ugyanannak az ügyfélnek a másik számláján be kell terhelni a veszteség másik felét a tőke terhére.
Nem hiszem, hogy pár ezer dollár miatt hajlandóak lennének lejáratni magukat és a hírnevüket ok nélkül.
Simán elveszíthetik a magyar ügyfelektől származó bevétel harmadát egy ilyen üggyel. Nem érné meg nekik egy nyerő ügyféltől elvenni a pénzt hamis indokokra hivatkozva, mert jóval nagyobb a reputációs veszteség, mint egy ügyfélnek kifizeti a nyerőt. Biztos, hogy volt valami okuk.De ebből már sehogy sem jönnek ki jól.
1. Ha beismerik, hogy jó eséllyel csalás történt, de nem tudják bizonyítani, akkor támadási felületet adnak, hogy kijátszható a rendszer.
2. Az is gáz, ha volt csalás és tudnák is bizonyítani, de csak peres eljárás keretében lennének hajlandóak kiadni a módszereiket, ezért inkább bevállalják a pár ezer dollár bukót egy csalón.
3. Így, hogy sumákolnak és visszatáncoltak, így bizonytalanságot keltenek az ügyfelekben, hogy ez akár velük is megtörténhet ok nélkül, ha nyerőek lesznek.
4. Talán akkor érné őket a legkisebb kár, ha beismernék, hogy tévedtek és részletesen megindokolják, hogy mi okozhatta a tévedést. De akkor meg felmerül a kérdés, hogy a nyilvánosság ereje nélkül is megtörtént volna mindez?Nemhiába, pénzügyi világban a bizalom a legfontosabb.
-
Dr. Bubó
tag
Valóban érdekes. Elolvastam az egészet.
Számomra megdöbbentő, hogy az elvileg elkülönítetten kezelt számláról, a tulajdonos saját Tőkéjéből elvesznek!
Semmit sem kell ehhez bizonyítaniuk...
Azonban adódik a kérdés, ha vissza hívom tőlük a pénzemet, akkor melyik brókernél lehet kereskedni (a bizalmam a 0-ra zuhant!)?
Mert így most már a Forex Brókerek veszélyesebbek mint a piac!
-
attiati
veterán
egy halom furcsa dolog van:
alapból a bónusz (értem mögötte a koncepciót, hogy 100-ból 95 ember bónusszal, vagy anélkül, úgyis lenullázza a számlát, úgyhogy túl nagy kockázatot nem vállalnak az ügyfél meghitelezésével. Ha kiviszik a piacra az ügyfél megbízásokat, akkor viszont nem értem a koncepciót így hirtelen)
csődhírét keltik egy versenytársnak (anélkül, hogy ez hivatalosan megjelent volna). 1. benfentes információ 2. hírnév rontás
a két volt munkatárs elkezdi egymást "anyázni" fórumon

Kiváncsi leszek a Zalán hol folytatja a pályafutását (de a visszaanyázás alapján sok reményt nem fűzök annak a cégnek a kommunikációjához sem).
Gondolod, hogy nem történt csalás?
Ezzel a véleménnyel tudok legjobban azonosulni.
Vagy ismered a srácot személyesen, és akár tűzbe is tennéd a kezed érte? -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Szép kis cirkusz. Engem mondjuk baromira nem érdekel a devizázás, de egyszer az ERSTE-vel nekem is volt egy kis félreértésünk. Egy rendszerhiba miatt egyszer telefonon kellett részvénypozíciót záratnom, amit számlázáskor más címen, többezer forinton számoltak el. Egy telefon és némi kutakodás után visszahívtak, hogy jogos a két pont és sűrű elnézéskérés közepette jóváírták az összeget. Így is lehet...
-
gyertyavég
csendes tag
Még ha meg is mondaná, mit írnál az illetőnek?
-Szia, sindlerrrtől kaptam meg az elérhetőségedet egy fórumon, aki azt állította Rólad, hogy rövid időn belül megsokszoroztad a tőkédet. Szeretnék Tőled tanulni.
Tegyük fel, elmész egy fitness terembe, mert testileg, állóképességedet, erődet tekintve, fejlődni szeretnél. Kitől kérsz tanácsot? A frissen OKJ tanfolyamot végzett, saját magán a mások által belévert elméletet meg nem tapasztalt, izomtömegében elmaradt, átlagos BMI-vel rendelkező, személyi edzés elején markát tartó önmarketingelt tudományok doktorától vagy az előtted 150kg+ súlyokkal sorozatot végző, versenyeken illetve saját életvitelében bizonyított sportolótól?
Nekem az utóbbi szimpatikus. Egyszerű ez. Még mindig jobb elutasítást kapni, mint felesleges köröket futni.
-
Chili7
őstag
Szia!
Nem tudom, hogyan kell scripttel nyitni, de ha egy nyitott pozi vonalát megfogom, max a chartot tudom eltolni jobbra vagy balra.
Meglévő SL TP vonalnál sem történik semmi ha rámegyek és rányomok bal gombbal. Jobb gombbal legalább ad egy menüt.
Lehet, hogy valami beállításom nem oké?Chl
-
attiati
veterán
és hogy érzed, milyen területeken kell még fejlődnöd?
másik téma: hogyan keresnétek negatívan korreláló devizapárokat? muszáj lesz kiraknom excelbe és korrelációt számolnom? (sok-sok devizapárt szeretnék vizsgálni, és persze usdtry vs tryusd tippek nem érnek
)Ezen kívül még keresek minimális volatilitású párokat (havi, éves szinten). Mint pl USDHKD.
-
WiZARD
veterán
ha már ajánlom őket...

Dukascopyt meg azért írtam, mert én teljesen áttértem oda az MT4 brókerekről, 40% jutalékkedvezmény meg q sok. Így nem egész 3$/lot körül van az EURUSD jutalékom (odavissza), és a GBPUSD 3,63 $/lot. Legolcsóbb mt4 brókernél (Armada, Lmax), kedvezménnyel együtt se jöttem ki 5-6$/lot alatt.
-
attiati
veterán
Usdtry-ban valóban nincs nálam se, köszi.
Esetleg tick adatokat hogy tudok leszedni arra az időszakra az adott brókernél?
Az érdekelne, hogy a mozgás indulása utáni másodpercekben lekereskedhető lett volna e.
Esetleg valaki benne volt ebben a mozgásban limit orderrel?
(pár brókercégnél még az is esélytelen lett volna a gap miatt) -
Gh0sT
addikt
Feladat: újragondolni a stratégiánkat és nulláról újraírni a robotot, hogy az alkalmas legyen több brókernél is a kereskedésre. Optimalizálás, ötletelés, napi összeülés velem. Elemzések, tesztelések, stb. Egész emberes feladat.
Díjazás: megbeszélés tárgyát képezi, de ez most baromira bizalmi meló, mivel kiadom az ötletet.
Új hozzászólás Aktív témák
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 100% Akkumulátor
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
- Samsung Galaxy Watch 8 40mm, Új, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Hát akkor képződik meg mikor ha lezárod és azt is tudod kivenni...meg hát előbb utóbb úgyis lezárod, nem?
aztán jön majd a kapkodás és ahogy írtad Zoli, a szar egészségügyi rendszer meg fog fulladni, a halálozás meg felugrik....
És igen, tény, hogy klasszisokkal jobban megy ha nincs teljesítmény kényszer! A pszicho nagy része kiesik az egyenletből...