Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz
Santosh
üzenetére
a svájci dukascopy-nál pedig 100 000 CHF
Dukascopy Bank SA is, like all banks and securities dealers in Switzerland, mandatory signatory of the “Swiss banks and securities dealers’ agreement regarding deposits protection”. Client’s deposits are protected by Swiss goverment in the amount of CHF 100’000.- for each client. Deposit Protection is explained in details on its website, at the web address www.einlagensicherung.ch/en.
Deposit of the clients of Dukascopy Europe protected by EU regulation in the amount of EUR 20’000.- for each client.
[link]Adózás szempontjából lehet különbség? Mivel az egyik uniós a másik meg nem.
-
tlac
nagyúr
válasz
Santosh
üzenetére
valóban, egy csapat hatékonyabb tud lenni
a motivációt is problémának érzem esetemben, van amikor eltelnek hetek és alig foglalkozok vele, viszont azt a kényelmet nem adnám fel, hogy teljesen a saját ütememben, saját ötleteim szerint dolgozhatok rajtacsapatban már csak azután dolgoznék, ha már mindent kihoztam az elképzelésemből
Ennek az az oka, hogy folyamatosan fejlődünk, és ami hónapokkal ezelőtt jónak tűnt, ma már elavultnak számít a szemünkben.
jah, ezt én is így érzem, eltelt kb. félév és az eredeti terveim már teljesen átalakultak
most épp elkezdtem én is a dukascopy-val foglalkozni, így első ránézésre is sokkal profibb, mint az mt4 az mql-lel
éles számlátok van náluk?
az európai részlegről tudsz valamit?
[link] -
Gh0sT
addikt
válasz
Santosh
üzenetére
Maga az optimalizálás a szokásos: a lehető legtöbb változóval a lehető legjobb eredmény.
Belekódoltam az optimalizálásba pár dolgot, ami nagyon hasznos.Egyrészt megadok egy maximális DD-t paraméterben, amit tolerálok. Ez mondjuk legyen 800 pip. Abban a pillanatban, amikor a DD ezt meghaladja, eldobom az eredményt és ugrok a következőre. Ezen kívül figyelem a kötések számát. Releváns kötésszámra van szükségem. Ha olyan variáns jön ki, ahol fél év alatt nincs legalább 60 kötés, azt is kukázom. Ezzel nagyon durván meggyorsítom az optimalizálási folyamatot.
Ha lement az optimalizálás, akkor végignézem az eredményeket és az egymástól jelentősen eltérőeket kezdem el vizsgálni. Első lépésben lefuttatok egy tesztet a teljes időszakra. Ha a DD a teljes 14 évre nem haladja meg az optimalizálásnál általam megadott DD másfélszeresét (1200 pip), akkor a kötéslistát a robot lementi egy CSV fájlba. Ezzel később tudok majd dolgozni.
Nagyjából összejön így 40-50 variáns, amik valamelyest eltérnek egymástól.
Ha ezzel is megvagyok, akkor a 40-50 variáns lementett kötéslistáját elkezdem kombinálni, hogy kiderítsem, melyek azok, amik a leginkább eltérnek egymástól. Van egy saját fejlesztésű alkalmazásom, ami tetszőleges számú variáns egyesített profitgörbéjét és DD grafikonját képes megjeleníteni. Itt már elég összetett dolgokat vizsgálok. Kockázat szempontjából az érdekel, hogy pipekben kifejezve mennyi a Profit/DD hányados. Megnézem évekre lebontva a profit faktort, a fogott pipek számát, DD-t, a teljes időszakra a leghosszabb DD időszakot, a legmélyebb DD-t. Arra törekszem, hogy kiegyensúlyozott legyen a teljesítmény végig. Ezt egyrészt mérem a kötések számával. Nem lehet 20%-nál nagyobb eltérés az egyes évek között. Másrészt pipekben sem lehet nagy ingadozás.
Amit még nézek az a DD grafikon. Sajnos még nem készült el teljesen az elemző szoftverem ezen része, úgyhogy egyelőre csak vizuálisan megnézem a chartot. Megkeresem a mélyebb DD-ket, megnézem mennyire általánosak, mi okozta őket. Manuálisan végigkövetem a kötéseket az ilyen időszakokon és megpróbálok valamit kitalálni a DD csökkentésére.
Azt akarom még megoldani, hogy ki tudjam gyűjteni az x pipnél mélyebb és y napnál hosszabb DD időszakokat és azokat is külön tudjam vizsgálni.
-
Gh0sT
addikt
válasz
Santosh
üzenetére
Köszönjük!
Optimalizálás: 5 évre optimalizáltam eddig, ez volt az alapelv. Egy 14 éves adatsorunk van, tehát 9 év out of sample adatnak minősül. Nyilván vannak jobb beállítások, mint a jelenlegi, de szándékosan nem akartam a teljes időszakra optimalizálni. Jobban szeretek a kötési logikán módosítani, finomhangolni, pozíció menedzselésen javítani, mint ész nélkül állítgatni a változókat.
-
_AnTi_
tag
válasz
Santosh
üzenetére
Lehetsz veszteséges, ezért kell a találati aránnyal kiegészíteni, így megtudod, hogy milyen payoff ratio szükséges ahhoz, hogy nyereséges legyél.
50-50 találati aránynál 1-es payoff ratio kell, hogy nullán legyél, míg mondjuk 40/60 (nyereség/veszteség) aránynál már 1,5-re van szükséged.
Ennek segítségével tudod kiszámolni, hogy milyen Risk/Reward arányú pozíciókat célszerű felvenned. -
törölt tag
válasz
Santosh
üzenetére
itt egy kép. ezek a legfontosabb mutatók. ezekből sok információt tudsz kinyerni a stratégiáddal kapcsolatban.
az hogy mibe nyitottál egy pozit,mikor és hogy shortoltál vagy longoltál, azok nem olyan lényeges infók.az átl. vesztő trade,legkisebb/legnagyobb vesztő trade oszlopok azért nem szerepelnek, mert azok mindig 1 R-ek. 1 R értéke = a kockáztatott összeg/trade.
sindler
-
-
attiati
veterán
válasz
Santosh
üzenetére
Egy centes számla volt; több, mint egy évvel ezelőttről, gondolom DD. Igazad van, tanulgatni jó.
brókerválasztáshoz: korábban nem örültem neki, ha egy brókercégnél nem volt (natív) MT4/5, és csak banki utalás működött. Most meg már úgy vagyok vele, hogy az a jó, de ez tényleg nagyon szubjektív.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2013 Late 27 iMac - 1TB HDD i5 core4 24GB RAM 2GB GTX
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Dynabook A40-G - Intel 5205U I 4GB I 128SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest