Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attihun
csendes tag
válasz
wombation
üzenetére
Ha alacsonyabb tf-en érdekelnek a hírek, akkor le tudsz tölteni a metához indikátort is erre, hogy tutti ne felejtsd el.
Rengeteg ilyen van, esztétikai érzék kérdése melyik tetszik.
Beállítható hangjelzések X perccel előtte, meg különböző kijelzések a charton. Amit én használok, pld úgy van beállítva, hogy 10 perccel előtte jelez alerttel, azután 1 perccel előtte.
Állíthatóak milyen devizára, milyen fontosságú hírre jelezzenek. -
Dzoli
tag
válasz
wombation
üzenetére
A Myfxbooknak is jó kis kalendáriuma van.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
wombation
üzenetére
Es talan megegyszerubb ha ezt egy progi kiszamolja neked katt ide.
Kollegak fentebb jol mondtak. Igazabol a szamlad, a kockazat vallalasi hajlandossagod, a stoppod tavolsaga (milyen time framen tradelsz es lovod be a stoppot) fogja meghatarozni a kockazatodat es a pozid nagysagat.
-
Dzoli
tag
-
brd
nagyúr
válasz
wombation
üzenetére
Mindig fix értékkel azért nem jó kötni, mert a piacot nem nagyon érdekli, hogy neked mennyi pénzed van benne 1-1 kötésben, ezért erre neked kell figyelni.
Ill. az elérhető nyereséget is korlátozod, ha egy jó jelet jókor elkapva kisebb kockázattal nyitsz, mint amennyit egyébként bevállalnál.
Tehát ideális esetben ez valahogy úgy működik, hogy van egy pénzösszeg, amit a kereskedésre fordítasz (mersz fordítani
), és meghatározol egy trade-enkénti kockázati szintet (a tőke hány százalékát bukhatod el max. 1 db trade-en), ezt olyan 1-2%-ra szokták javasolni, statisztikai eredmények alapján, de kezdőként szerintem is olyan fél % javasolt inkább (más kérdés, hogy lehet, így nem fog motiválni az esetleg keresett összeg, de ebben a szakmában úgyis talán a kitartás a legfontosabb, szal' ha azon nem teszed túl magad, hogy az elején nem leszel milliomos, akkor neki se kezdj). Aztán a stratégiádnak megfelelően, ahogy látod a jeleket, és az azokhoz tartozó, előre meghatározott stopszinted, olyan méretű (azaz hány LOT-os, ez határozza meg, hogy 1 PIP elmozdulás mekkora pénzösszegnek felel meg) pozíciót nyitsz, hogy a trade kötéskori árfolyama, és a stopszint közötti elmozdulás megegyezzen ezzel a kockázati szinttel. Tehát, ha pl. te azt mondod, hogy van 1000 $-od a számlán, és trade-enként bevállalsz 1% kockázatot (10$), akkor EURUSD-n egy 20 PIP-es stopra (ebben persze a spread is legyen benne) nyithatsz 0.05 LOT-os mennyiséggel. (Feltételeztem, hogy a számlán 1 LOT kötésméret esetén 1 PIP elmozdulás 10$, ezt szokták hívni ún. normal, vagy standard számlának, de mininél pl. 1 PIP 1$.) Ez úgy jön ki, hogy a 20 PIP elmozdulás ugye 1-es LOT-tal lenne 200$, te viszont csak 10$-t akarsz kockáztatni, tehát 10/200=0.05 LOT. -
Fecdzo
senior tag
válasz
wombation
üzenetére
Ne indikátorozz addig amíg az ár mozgásának karakterisztikáját meg nem érted. Az indik félrevezetnek ha nem tudod miért használod őket. Maximum csak megerősítésként használd! Rengeteg tesztet csináltam még anno és a klasszikus indi jelzések alapján profitábilis stratégiát nem lehet összeállítani....
Támasz/ellenállás, trendelemzés, gyertyatraend elemzés-ből kell kiindulni.
-
amargo
addikt
válasz
wombation
üzenetére
Tőzsdével úgy 2-3 éve foglalkozom. Akkoriban a forex felé is kacsingattam, de túl sok volt.
Idén nyáron úgy gondoltam valamilyen szinten felnőttem a forex-hez így elkezdtem ismerkedni vele.Ha sikerül találnod egy ilyen indikátort, ami kiszűri, beírhatnád majd

ui.: A T101 system-et ismeri valaki? -
Dzoli
tag
válasz
wombation
üzenetére
CCI indikátort is alkalmazó kereskedési rendszer:
FX-500 club
Tanulmányozásra érdemes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB ZALMAN Z1 Plus A-Data 650W
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), és meghatározol egy trade-enkénti kockázati szintet (a tőke hány százalékát bukhatod el max. 1 db trade-en), ezt olyan 1-2%-ra szokták javasolni, statisztikai eredmények alapján, de kezdőként szerintem is olyan fél % javasolt inkább (más kérdés, hogy lehet, így nem fog motiválni az esetleg keresett összeg, de ebben a szakmában úgyis talán a kitartás a legfontosabb, szal' ha azon nem teszed túl magad, hogy az elején nem leszel milliomos, akkor neki se kezdj). Aztán a stratégiádnak megfelelően, ahogy látod a jeleket, és az azokhoz tartozó, előre meghatározott stopszinted, olyan méretű (azaz hány LOT-os, ez határozza meg, hogy 1 PIP elmozdulás mekkora pénzösszegnek felel meg) pozíciót nyitsz, hogy a trade kötéskori árfolyama, és a stopszint közötti elmozdulás megegyezzen ezzel a kockázati szinttel. Tehát, ha pl. te azt mondod, hogy van 1000 $-od a számlán, és trade-enként bevállalsz 1% kockázatot (10$), akkor EURUSD-n egy 20 PIP-es stopra (ebben persze a spread is legyen benne) nyithatsz 0.05 LOT-os mennyiséggel. (Feltételeztem, hogy a számlán 1 LOT kötésméret esetén 1 PIP elmozdulás 10$, ezt szokták hívni ún. normal, vagy standard számlának, de mininél pl. 1 PIP 1$.) Ez úgy jön ki, hogy a 20 PIP elmozdulás ugye 1-es LOT-tal lenne 200$, te viszont csak 10$-t akarsz kockáztatni, tehát 10/200=0.05 LOT.

olyat énis akarok ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)