- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Pont erről beszéltem múltkor az OLED topikban, és nehezen hitték el, hogy vannak emberek, akik jónak látják az OLED demót IPS -en.
Mellesleg az is való igaz, hogy megfelelő fényviszonyok mellett, egy jó minőségű Mini LED -nél kevésbé feltűnő a technológia hátránya.
De például nagyobb látószögre valószínű én is inkább IPS -t vennék, ha nem lenne pénzem OLED -re.
-
boborján2
senior tag
Szerinted az a tv már mennyi kilométert utazott?
Hányszor rakták le-fel a konténert daruval , a raklapokat targoncával , a tvket kézzel , és a kamion hány kátyúba ment bele ami hozta?
És meg sorolhatnám.A futár meg munkaidőben volt (gondolom) ,őt a legkevésbé érdekli átveszed e vagy sem.
De a lényeg ,hogy valszeg nem rúgott bele ,mert nem akar magának jegyzőkönyvet. A tv meg úgy van csomagolva ,hogy kibírja az utazást.
Ha pedig ennyire hímestojás kategória számodra egy tv , akkor miért nem magadnak szállítod és akkor fel sem merülhetnek ezek a dolgok ?!
-
Smiro
senior tag
Válasz csak azért ide, mert hasonlítunk
Nem konkrét személynek írtam, általánosságban. Igen, amikor bekapcsoltam, dobta is a frissítést. Igen, nekem is volt, hogy szakadozva jött a NETFLIX. WIFI-n megy a jel a házamban, Tkomos Strong Mesh nyomja a jelet. A routerig újra kellett kábeleztetnem a közel 30 éves megoldást, egy óra alatt helyreállt a sebesség, azóta minden oké nagyjából. Amit látok a Samuhoz negatívumként, hogy bekapcsoláskor várni kell, hogy jelet fogjon, a Samunál ilyen nincs. Igen, nincs mihez hasonlítsak, de jó másfél hónapja mindet elolvasok napi szinten és napi szinten nem értem, maradjunk ennyiben.
Senkinek nem akartam "nekiesni", de ha jól belegondoltok, minden egyes termék fórumán csak a negatívizmus ömlik, ahogy írtam. Igaz, hogy a fórumon általában azok vannak jelen, akiknek valami hiba van a készülékében, de ha nincs is, megy a panasz.
Én is hezitáltam a +150 ezerrel drágább LG OLED-en, ott is olvastam minden infót és ott is mindenki piszkálja, mert a gyári beállítás szar, stb. Ott sincs összehasonlítási alapom, ár-érték arányban kellett NER fizetés híján tévét választanom. De itt akkor én vagyok az egyetlen szerencsétlen, aki örülni tud és egyelőre élvezi a tévéjét. Orion 601-es tévébe születtem, előttem került a családba egy hónappal - kicsit változott a világ. Elnézést, megöregedtem
Senkit nem akartam megbántani.
-
boborján2
senior tag
Ez nem így működik,hogy "csinál belőle".
Nem tud csinálni vele semmit mert nem ismeri a szabványt. Egyszerűen nem rakták bele a gyárban.
(Szép magyarosan fogalmazva)Pl. Netflix esetén az a sáv fog indulni amit max támogat a cuccod.
Mkv esetén ha csak a dovi sáv van benne akkor az bukó. Ha van mellette HDR alapsáv ,akkor gondolom lejátsza. Ha meg csak az van ,akkor biztosan lejátsza.
A samsung talán az egyetlen ,aki nem ülteti még a felsőkategóriába sem a DoVi tudást. Gondolom pénzügyi okokból.
Hogy megfelelő vagy sem ez egyéni preferencia kérdése. Nyilván neked igen, mert így döntöttél.
Nem igazán van összehasonlítási alapom HDR10 és DoVi között ,mert utóbbiban nézek mindent amit lehet. Csak azt tudom biztosra hogy a HDR és a DoVi ég és föld.
De valahol azt olvastam hogy a HDR10 kontra DoVi majdnem ugyanaz.De ezt majd megmondják a szakik.
-
mikrofon
veterán
Az 65c845x2-re ugyan az a szoftver megy mint a c805-re.
Az X1-re a régi szoftver van de szerintem ilyet már nem árulnak. Nekem ez van semmi problémám.Aki szenved ettől az FW-ktől róbálta azt, hogy:
- szervíz menüs 2 féle reset
- az utolsó img FW feltétele
- majd az új OTA FW feltételeEzt mindenképpen megérné megcsinálni vagy venni mellé egy firestick 4k max gen 2. lejátszót. A TV árához képest elhanyagolható összegét beszerezhető itthon is és nagyon sokat dob a használati élményen főleg ha valaki megveszi hozzá még a pro távirányítót is.... További infó miatt érdemes benézni a topikjába.....
-
7Heads Drago
veterán
Akkor nálad olyan ez is, mint a női mell. Sokak szerint abból is a méret a lényeg.
Nekem meg jó az ami van. A 40 collos Samu az elég alap tv volt anno (UE40D5000), és nem is okos. Megy még, meg csinálja is dolgát a szobában, de a nappaliban eddig nem volt tv-nk. Sok helyen látom a nappaliban a nagy tv-ket. Nekem nem jön be. Az 55 coll még esetleg játszott, de mostmár egyértelmű, hogy nekem az csak pénzkidobás lett volna. És a család szerint is elég ez a méret.(50C805) -
Cartmenn
aktív tag
Nekem pld azért van külső lejátszó ( Eminent EM7680 --- KODI van rajta) mert az előző 75ös LGm (akkor mikor vettem, a méretre mentem a tv választásban ) az nem tudta a DTS hangot,ez kellett mellé ---mert utána jó pár 4K letöltött filmnek volt is ,meg direkt keresem is,ezzel a hangformátummal. A C805 nél már nincs gond a lejátszásával,még DTS hd is van, bár az erősítőm csak (mivel még első generációs
) sima DTS ként kezeli . A TCl hez már nem vennék külső lejátszót ,bár 2 filmet nem játszik a listámból ---a külsővel még nem volt lejátszási probléma, az viszont pld nem tud HDR 10+ amit a TV lejátszója igen---és én alap felhasználóként a hang és kép minőségben nem látok különbséget a két lejátszó között
Amúgy a külsőt használom,mert annak 3 db usb csatija van , és könnyebb hozzáférni mint a TV hátuljához
-
kenicsab
tag
Nekem van egy régebbi nano lg-m ahhoz vettem egy firestick 4k max gen1-et hogy lehessen appokat telepítgetni meg játszani egyszerűbb játékokkal, nos az lg úgymond mindenevő a HDR-ig!
, persze vannak kivételek,
pl mp4 ha másképp van csomagolva a konténer, akkor ( nem játszik le v. igen, de nem lehet belepörgetni v. szaggat) ezeket a firest. kodi kombó pedi lejátsza.
A tcl 65c805 tv-n pedig sokkal nagyobb a szórás:
pl. 1080i 25 fps tv-s mkv-t csak a gyári médiaplayer játsza le ,
a HDR- tartalmakat pedig mplay és Vimu és Kodi is,
DV tartalmakat pedig a Kodi mindig a mplayer néha a Vimu pedig
csak ritkán, gondolom konténer függő ez is,
a Dual DV-HDR filmeket pedig csak a Kodi képes DV-ben a többi
csak HDR-ben lejátszani, a Tcl-firestick kombóval sem jobb a végeredmény,,,
szó ami a szó a lényeg, hogy egy adott filmhez mindig ki kell próbálni a 3 lejátszót, de legtöbbször a mediapleyer a nyerő, ha nem DV a film. A streamingekkel nincs gond, általában!
"És teszem fel a kérdést ha ilyen nagy a szórás, akkor milyen külső lejátszót kell választani és persze mennyiért, hogy lehessen hibamentesen lejátszani?"
Ez persze inkább csak költői kérdés! -
Stealth
senior tag
Szerintem fogalomzavar van. Az SD az a 480p felbontást jelenti, a HD a 720p-t. FullHD 1080p, 4K 2160p. Az SDR adás a nem HDR, tehát nem high dynamic range.
De egy 1080p-s felbontású film is lehet HDR.
Tehát ha beállítottad a M4 HD-re a HDR dolgokat -ha jól értem-, akkor ennek nincs értelme, mert a HD és az SD adás is csak SDR, ezért nem "váltogat" a tv. -
mikrofon
veterán
Mint már többször szó volt róla OTA frissítés valóban ezt adná eredetileg amit vártok.
A frissítés Android alapú TCL-nél annyiban más hogy nem találja meg online a TV automatikusan, mert még nem adták ki mindenki számára. Hanem egy pendrive-on kell a TV-nek megmutatni. A többi már úgy folyik ahogy kell.
Feltehetően azért Telegramra kerül fel mert így egy korábbi fázisban jutunk az új verzióhoz és nem kell külön nagy darabszámú tesztelő csapat, csoport készülék típusonként. Mert azok mi vagyunk. Van aki ezt szereti és élvezi. Mint én is.
De azoknak akik úgy akarják használni mint a többi márkánál és mint ahogy írod annak meg kell várni az internetes automatikus frissítést, mert azért jön ott is néha. Így pont ugyan annyi frissítést fog kapni a TCL TV is mint a többi ismert márka, azaz az élettartama alatt max 1-2-t. Mint korábban jelezte valaki, azért a drágább készülékeknél van olyan ahol sűrűbben jön.Az előzőek alól kivétel a most nem régi itt is előkerült M999 verzió amit még át is kellett nevezni v999-re. Ez igen kezdeti stádiumú lehet és nem gyakori. Én nem is emlékszem hogy lett volna ilyen korábban.
Még annyi infó ehhez hogy a TCL Amerikában vezető TV gyártók között van de ott RokuTV rendszerrel árulják. Nem tudom hogy nálunk miért nem azzal jön és miért kell az Android vagy Google TV rendszer. Én személy szerint szívesen kipróbálnám a RokuTV-t is. De elképzelhető hogy nem tart fent külön csapatot az Androidra és ezért szerencsétlenkednek ezzel így.
-
st6969
őstag
"néha festményszerű pacákat látsz"
Én ezt elég gyakran látom. Először a mobiltelefon kivetített képén tűnt fel (egy osztály előadása), de tv műsorokban is látszódik. Leginkább a háttérben, kisebb méretű, távolabbi emberi arcokon látni.
Érdekes, mert Samsungon F6400-on ilyen nem volt. Azért is fura, mert amúgy gyönyörű a 65"C805 képe, sokkal szebb, mint a Samué. Kivétel ezek a festményszerű pacák, ezt nem tudom hova tenni. -
mikrofon
veterán
Hamár ez a téma szóba jött. Karácsonykor tettem fel teszt jelleggel a Govee TV Backlight 3 Lite verzióját a 65c825-re. Sajnos jelenleg használhatatlan, mert a kamera ugye fentről nézni és abból a szögből nézve a fehér szín piros árnyalatúnak tűnik. Így amikor fehér rész van a képernyőn akkor piros lesz a LED. Sajnos kalibrálni nem lehet mert nem egyenletes a szín eltolódás, hanem minél világosabb fehér a szín annál pirosabb. Ezzel szemben a színek rendben vannak. Csak a fehér lesz piros arnyalatú fentről nézve. Így elég zavaró..... Ráadásul egyértelműen a TV "hibája". Kíváncsi leszek mit ír a Govee technical support-ja...
-
DaVE-1
senior tag
Szomorú mármint hogy nem indul az elállás okára feltárás és így hiába olcsóbban veszi meg majd más kb csak őt szívatod még ha akaratlanul is a bolt hibájából, mert ez hiba.
Ok elállsz jogodban áll ,de csak van oka akkor nyílván nem titok és semmiből nem tartana se az emagnak (vagy bármelyik boltnak) kérdezni egy db-ot se neked válaszolni. Így legalább nem fordulna elő hogy pl bevilágítási vagy pixelhibás tv-t újra és újra eladnak.
No mindegy , kár hogy ilyen megtörténhet. -
VFR800
csendes újonc
Táv és a csavarok lehegesztett zacsiban vannak. Szerelem a talpat és elkezdem beállítgatni. Az lesz ám a nemulass, mert android nekem idegen, és ennyire sokrétű beállításhoz sem volt még szerencsém. Majd a korábban linkelt Vhiktor által készített yt video alapján megyek.
-
-
Celtis
veterán
Solymi linkelt egy összehasonlító táblázatot.
[TCL specifikáció fórumposzt] -
boborján2
senior tag
Ne haragujd , de én ilyenkor mindig nevetek az ilyen hozzászólásokon. Ez kb. olyan mint amikor nyáron szidják az autósok a kombájnos/traktoros embereket ,hogy feltartják a forgalmat a közúton.
Próbáld ki november közepétől karácsonyig milyen futárnak lenni egy ilyen webáruháznak és mindenre választ kapsz.
Máshol sem mindig jobb a helyzet, amikor a telekomtól vettem tv-t ebben az időszakban, az több mint 3 hét alatt ért ide.
-
chubii
senior tag
Nekem az egyetlen tapasztalatom velük pozitív. Gyorsan küldték a futárt, 2 nap után hívtak, hogy nincs kijelző és csereutalványt kapok, ami már meg is érkezett. Ügyintéző hölgy végig kedves volt.
Auchan is minden gond nélkül visszaadta a vételárat.
Egyetlen negatívum a történetben, hogy 1 évet nem bírt ki a TV (C635) -
Stealth
senior tag
-
haxxika
senior tag
Ők végzik a szervizelést.
Ha probléma van, akkor tv becsomagol és futár elviszi. Ha kész van hozzák (akár jó, akár nem). Nekem volt velük egymás után pozitív és negatív tapasztalat is. -
krepp
tag
Ha lenne ilyen opció én is használnám, értem én hogy a (szent) "referencia" mindenek felett, de nekem sem a nappalim alap világossága, sem a szemem nem referencia. Így szükségem volna plusz fényerőre (a frankó feketék mellett is lehetséges ezen a tvn), ami HDR10 esetén simán beállítható, DV nel meg nem. Ha ez több tv gyártónál is ilyen, mert zárt a szabvány, és nem engedi meg, akkor ez egy sz*r szabvány...
Amúgy a netflixen a többsége a DV anyagoknak fátyolos, az alapítványt én is nézem, nekem tökéletes, de azért sötét szobába kell nézni.
(ugyanolyan tvnk van amúgy)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest