Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k

Hozzászólások

(#1651) Endor válasza Rukongai (#1650) üzenetére


Endor
csendes tag

Nemrég beszéltünk róla. Belépő színtű modell, ugyanaz, mint az EP640, csak szebb design, műanyag helyett fém kerettel.
A hangvezérléshez másik távirányító kell, azt nem adják hozzá, és a tv-be sincs mikrofon beépítve. Az RC802V való a hangvezérléshez, amit külön lehet megvenni. Vagy a 2018-as tv-khez való RC602S. Ez utóbbi légegeres távirányító, csak sajnos a légegér funkció már nem működik az újabb modelleknél, legalábbis az EP640/660-nál. A hangvezérlős táv alternatívájaként valamennyire használható a TCL mobil appja is, vagy az Android tv applikáció.
Nekem 55EP640-em van, 120-ért vettem 5 év jótállással az EMAG-tól. A rendszer sebessége jó, Netflix alapból rajta van, HBO GO letölthető, mindkettő teljesen jól működik.
A képminősége egész jó, nekem ami zavaró, az a bevilágítás a széleken, nem egyenletes a feketéje például. Ez tipikus LCD probléma, de a Sony tv-men kevésbé észrevehető, igaz hogy az drágább is volt. Böngészőt is telepítettem rá, az viszont zavaróan lassú, de más amúgy nem. Illetve még a hangvezérlés (Google Assistant) is lassú nálam időnként.
Arra vonatkozólag szerintem még nincs elég tapasztalat, hogy meddig bírják ezek a TCL tv-k.

[ Szerkesztve ]

(#1652) Rukongai válasza Endor (#1651) üzenetére


Rukongai
csendes tag

Köszönöm szépen a választ!
Ez az 5 év gari jó érv a vétel mellett, mellesleg az Andorid TV nem elterjedt a 120 ezres TV-k körében.
Viszont úgy látom, hogy EMAGon és Alzán is már csak 2 év garival adják...:/

(#1653) dro0py válasza Rukongai (#1652) üzenetére


dro0py
tag

Az emag-on most is 60 hónap a garancia, csak nem 120, hanem 135 ezerbe kerül. Ennyiért meg veszek egy ugyanekkora Samsungot és egy Mi Box-ot, és van egy tuti gyors androidos tévém...

(#1654) XabaS


XabaS
csendes tag

Sziasztok!

"Boldog" 65CF780 tulajdonos vagyok. Azt vettem észre (legalábbis most szóltak a gyerekek), hogy elkezd szaggatni a kép rajzfilmeknél. Az álló képrészek rendben vannak, de a mozgó részek ugrálnak. TV adás, vagy YouTube az mindegy.

[link]
[link]

A redszer frissítve 288-ra. Ez remélem beállítás probléma, mivel a gyári 179-es rendszerrel is ezt csinálta.
Milyen beállításokra van szükség a lehető legjobb képminőséghez?

A válaszokat előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#1655) dargelot


dargelot
senior tag

Sziasztok! Telefonra ratettem a tcl apppt. Tv-n Android 8 van. Sikerult csatlakoztatni a telefont, taviranyitokent mukodik. Amde a hangalapu kereses nem jon ossze. Hogy lehet appon keresztul megoldani? Elore is koszonom.

(#1656) Tomacko


Tomacko
senior tag

Sziasztok.

A képen [kép] látható paraméterekkel bíró x815 tv-t merjem le frissíteni a v288 frissítésel ?

Tomi

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#1657) wallace 234 válasza Tomacko (#1656) üzenetére


wallace 234
őstag

Persze érdemes frissíteni! X815 Főleg ha gond van a tvvel!

(#1658) wallace 234


wallace 234
őstag

X815 HDMI Arc teljesen elszállt! :W ez azért bosszantó! sehogy sem jön vissza! múltkor vissza jött de már kampec! :W Erősítő jó! más tvvel

(#1659) Endor válasza dargelot (#1655) üzenetére


Endor
csendes tag

Próbáld meg úgy, hogy folyamatosan lenyomva tartod a mikrofon gombot. Kipróbálhatod az Android tv appot is.

(#1660) dargelot válasza Endor (#1659) üzenetére


dargelot
senior tag

Koszi, a google tv app-al megy a hangalapu kereses. Amde ezzel csak youtube-on keres ra arra amit mondok. Nem lehet pl hangerot szabalyozni vagy csatornat valtani hanggal? Elore is koszonom.

(#1661) LilProphet90 válasza dargelot (#1660) üzenetére


LilProphet90
senior tag

Szerintem ha angolra állítod a nyelvet, akkor lehet engedélyezni a Google Assistant-ot, onnantól kezdve lehet vezérelni a TV-t vagy akár az okosotthont is.

Androidos telefont is ha angolra állítod, belehet kapcsolni az 'OK Google' funkciót, onnantól kezdve, ha TV hozzá van adva Google Home-hoz, telefonnal is tudod hangvezérelni a TV-t. Így nincs szükség külön app-ra, mikrofongomb-nyomkodásra, bármikor mondhatod, hogy OK Google, és már adhatod is ki az utasítást.

Néhány példa:
"Turn off TV" (bekapcsolás nem megy, legalábbis enyémen)
"Set volume to 50 on TV"
"Play Ozark on Netflix on TV"
"Play my liked songs on Spotify on TV"
stbstb

[ Szerkesztve ]

Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic

(#1662) Endor válasza LilProphet90 (#1661) üzenetére


Endor
csendes tag

Így van, én már pár éve használom a Google Assistant-ot Google Home és Google Home Mini "okoshangszórókon", a nem androidos tv-men Chromecast-on keresztül, valamint mobilon is. A TCL tv-t is emiatt állítottam angol nyelvűre (magyarul sajnos nem ért), mert tényleg csak akkor működik teljeskörűen.
A külső Chromecast-tal felokosított tv-t be is lehet kapcsolni hangutasításra, ha a Chromecast külön áramforrásra van csatlakoztatva (nem a tv USB portjára). A filmeket meg lehet állítani, vissza lehet pörgetni X idővel, meg lehet váéltoztatni a szinkront, feliratot, stb. hangutasításra. Legtöbbször az időjárást kérdezem meg, vagy zenei lejátszást kérek szóban. Sajnos nem mindegyik applikációval kompatibilis TCL tv-n, pl. az HBO GO-val se megy (pedig a másik tv-n Chromecast-on keresztül ez is működik), Netflix-szel, Youtube-bal, Spotify-jal viszont igen.

(#1663) dargelot válasza Endor (#1662) üzenetére


dargelot
senior tag

Mai idojaras avagy mai datum parancsszora kiirja ezeket, de magyarul ennyi parancsszo letezne csak s minden mashoz angolra kell allitani mindent? Illetve csatornavaltashoz angolul sincs parancs ha jol veszem ki? Emelett koszonom az eddigi valaszok!

(#1664) Endor válasza dargelot (#1663) üzenetére


Endor
csendes tag

Én eleve angolra állítottam a tv nyelvét, nem tudtam, hogy magyarul is ért valamennyire (persze ha kifejezetten fordítást kérünk a Google asszisztenstől, akkor fordít magyarra is szövegeket). A tv csatornára kapcsolás és csatornaváltás, hangerő szabályozás működik angolul, bár a magyar csatorna neveket nem érti, de ha számmal adjuk meg, akkor átkapcsol.

(#1665) Piftuka válasza wallace 234 (#1658) üzenetére


Piftuka
veterán

Úgy érted, hogy meghibásodott ez a funkció a készülékedben?

Mégsem ajánlott az X825? A felhasználói hozzászólások között viszonylag sok hasonló tapasztalatot írnak le. Az új készülék eleve rossz soundbar résszel érkezett, vagy valami más hibával...

Tetten érhető tehát az olcsóbb gyártás eredménye?

"Aquila non captat muscas."

(#1666) Tomacko válasza Piftuka (#1665) üzenetére


Tomacko
senior tag

Lehet én voltam a figyelmetlen, de ezidáig csak wallace 234 volt az akinél nem működik, meghibásodott az ARC funkció. Ez is simán lehet a frissítés hibája. Legalábbis én úgy veszem észre, hogy ez a funkció nála a frissítést követően lett rossz. Ezen felül a hibás soundbar, nos ezt is ha jól olvasom a fórumot egyetlen fórumtársunk írta, hogy az övén rossz volt.....Hozták a csere TV-t és vitték a rosszat, tehát nem volt egy percig sem tv nélkül. Így én azért nem tennék általánosítást ahogy te máris ráhúznád az újabb sorozatokra. Én is x815 felhasználó vagyok. Az ARC funkciót nem tudom tesztelni, nincs ilyen eszközöm. De ezen felül minden tökéletesen működik rajta.

Csak azért írtam le ezt, mert nagyon sok helyen látni, hogy van 1-1 kiugró hiba és máris elkezdődik az általánosítás, hogy az xy termék gyengébb összeszerelésű, rosszabb minőségű, sok a meghibásodásuk..... Ne tegyük már ezt itt is.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#1667) Piftuka válasza Tomacko (#1666) üzenetére


Piftuka
veterán

Én nem "általánosítottam", hanem kérdeztem, ráadásul nem "húztam rá az újabb sorozatokra", ugyanis egy konkrét típus kapcsán tettem fel a kérdésemet!

A soundbar meghibásodásáról, és nem működő csatlakozóról, valamelyik külföldi fórumon olvastam.

Számomra azért is fontos az információ, mert egy jó ideje követem a TCL palettáját, és szoktam is ajánlani a fórumon a termékeiket. Ha egy készülékükről kiderül, hogy nem megbízható, vagy a jellemzőhöz képest nagyobb a meghibásodási rátája, akkor azt nem fogom ajánlani, mert a felhasználók szeretnék elkerülni a még oly' vadonatúj, garanciális készülék esetében is a "csereberét". Ez teljesen érthető is.

(Nem mellesleg lehet, hogy egy "Roku 8", vagy valamelyik újabb, X sorozatba tartozó, prémium Mini LED-es készülékük lesz a következő tévém.)

"Aquila non captat muscas."

(#1668) wallace 234 válasza Piftuka (#1665) üzenetére


wallace 234
őstag

Egyszerűen nem működik, de annak idején a Sony droidos tvknél is volt valami hasonló probléma! Ettől függetlenül nem bántam meg az X815 tvt mert a képe kárpótol! még várok hátha frissítés okozta a problémát és meg javítják! :R

(#1669) korcsi


korcsi
veterán

Sziasztok!

Az EP sorozatú TV-k vagy ezek közül valamelyek rendelkeznek IMAGE INTERPOLATION funkcióval? 680-nál tesztben nem láttam ilyen opciót.

Válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#1670) Piftuka válasza korcsi (#1669) üzenetére


Piftuka
veterán

Természetesen mindegyik valamilyen interpolációs megoldást használ.

Ha hinni lehet a technikai adatoknak, akkor a 6xx sorozatból a 680 teszi a leghatékonyabban.

"Aquila non captat muscas."

(#1671) Piftuka válasza wallace 234 (#1668) üzenetére


Piftuka
veterán

Bízom benne, hogy így lesz! ;)

"Aquila non captat muscas."

(#1672) korcsi válasza Piftuka (#1670) üzenetére


korcsi
veterán

És ez nem állítható, kapcsolható?

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#1673) Tomacko


Tomacko
senior tag

55x815 frissítettem v252-re, menüből. Valamiért a v288-t nem ismerte fel. Annyit csináltam csak vele, hogy átneveztem zip-nek, miután a rar-l nem volt hajlandó kezdeni semmit sem, de így is semmi... Nem baj, majd a következőt meg kapja, ha felismeri :) Úgy vettem észre, hogy így is lényegesen jobb lett a megjelenítés, és gyorsabb is, főleg Plex-nél létszik igazán..... A Kodi az igazi barátom de azt még először be kell konfigoljam stb.stb. ......majd ha lesz egy nyugis napom és rá is tudok hangolódni, pár sör, 1-2 alma lé :DD ;] :) :P Ötletek rá, hogy amúgy mit tudnék meg próbálni a v288 telepítésére ?

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#1674) Endor


Endor
csendes tag

Azt honnan lehet tudni, hogy az itt közölt FW verziók melyik tv-hez jók? Múltkor pl. volt itt egy új FW Beyond TV-re pl, de ilyen típus nincs is...

Egy automatikus háttérvilágítás szabályozást nem tudok kikapcsolni az EP640-en, akkor is előjön, ha minden mást kikapcsolok, beleértve a Brightness+ -ot is. Ezzel lehet kezdeni valamit? Valaki mintha korábban már említett volna hasonló problémát.

(#1675) wallace 234 válasza Tomacko (#1673) üzenetére


wallace 234
őstag

Nekem is X815 van le szedtem zip fájlként, mert 2 féle verzióba van ott. :R Aztán gond nélkül frissítve lett!

[ Szerkesztve ]

(#1676) Piftuka válasza korcsi (#1672) üzenetére


Piftuka
veterán

Természetesen kapcsolható, illetve legalábbis állítható a mértéke. Jellemzően a képbeállítások menüben, a mozgás ("Motion") almenü megfelelő "kapcsolóival".

Ez ugyebár készülékenként, és operációs rendszerenként, valamint gyártónként más és más elnevezést kaphatott, és más fokozatokban állítható.

"Aquila non captat muscas."

(#1677) korcsi válasza Piftuka (#1676) üzenetére


korcsi
veterán

Megerősítené ezt valaki, akinek ilyen típusú TV-je van!

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#1678) wallace 234 válasza korcsi (#1677) üzenetére


wallace 234
őstag

X815 ön vibrálás csökkentés a neve, a mozgás javításnak de nálam 0 án van teljesen jó a mozgás nincs akadás! :R

(#1679) Piftuka válasza korcsi (#1677) üzenetére


Piftuka
veterán

Mert nekem nem hiszed el?

"Aquila non captat muscas."

(#1680) korcsi válasza Piftuka (#1679) üzenetére


korcsi
veterán

Elég általánosan mondtad, körülbelül úgy mint ahogy én is gondoltam, hogy alap ez egy ilyen TV-ben, de tesztben, illetve youtube bemutatókban sehol nem láttam erre utalást.

Ha azt mondod, tudod, hogy van benne, mert megbízható forrásból láttad, olvastad, hallottad, akkor elhiszem.

Azt is elhittem az egész internet-nek, hogy az Samsung ue55ku6400-ba VA panel van, aztán mégsem...

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#1681) umfrider válasza korcsi (#1680) üzenetére


umfrider
senior tag

Hol találtad, hogy VA?

'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'

(#1682) korcsi válasza umfrider (#1681) üzenetére


korcsi
veterán

Mindenhol, displayspecifications, rtings, tesztek.

(#1683) Piftuka: Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#1683) Piftuka válasza korcsi (#1680) üzenetére


Piftuka
veterán

Eszerint nem használ semmilyen interpolációs megoldást.

Találtam olyan forrrást is, amely szerint csak a ROKU platformmal szerelt készülékeik használják, "Action Smoothing" néven.

Ennek kapásból ellentmond az "R625", és az "X" sorozat minden Android-os tagja, amelyekben egészen biztosan van ilyen beállítás.

Viszont mivel eszerint sincsen mozgásjavítás, így azt gondolom, ez a helyes válasz a kérdésedre.

Hivatalosan elképedtem! Elnézést, hogy fentebb nem jó információt adtam!

"Aquila non captat muscas."

(#1684) gipsykrisz82


gipsykrisz82
csendes újonc

Segitséget szeretnék kérni!! Tcl x815 tvm van!!
T cast programmal kivetitem a telefonomrol a filmet tvre és állandoan szétkapcsol mindig de pont ugyanakkor!! Miért van ez? Kell állitani valamit rajta?

(#1685) wallace 234 válasza gipsykrisz82 (#1684) üzenetére


wallace 234
őstag

Milyen tartalmat? WiFi routert nézted? igazából nem kell állítani, lehet hogy az amit át akarsz küldeni sérült lehet pont ott!

(#1686) octacore


octacore
csendes tag

Sziasztok!
EC780-as TV-m van. Ezen a héten kezdődött a probléma: akár Wi-Fi, akár Ethernet kapcsolódásnál azt írja, ki: csatlakoztatva, nincs internet hozzáférés. Máshol írja, hogy jelerősség: kiváló. Tudja valaki mi a megoldás?

(#1687) octacore


octacore
csendes tag

Csináltam egy Factory Reset-et és most működik :)

(#1688) jagr68


jagr68
tag

A friss alaplapcserés U65X9006-omat az Istennek nem tudom párosítani az okos távírányítóval. Esetleg valakinek van valami ötlete?

(#1689) Endor válasza jagr68 (#1688) üzenetére


Endor
csendes tag

Nekem ugyan EP640-em van, de nálam más volt amit a TV kiírt (Home+OK gomb egyszerre) és más amivel tényleg működött is a párosítás (Vissza+OK gomb).

(#1690) jagr68 válasza Endor (#1689) üzenetére


jagr68
tag

Elkezdi párosítani, de rendre sikertelen. :W

(#1691) dargelot


dargelot
senior tag

Béta software VERSION R814 .
Csak akkor rakjátok fel, ha nagyon kíváncsiak vagytok. Béta, tehát alapvetően NEM ajánlott a feltelepítése.
MT5658 (ANDROID M) rendszerre
Modellek amikre fel lehet tenni elméletileg:
50P20US, 55P20US, 60P20US, 65P20US, 49C2US, 55C2US, 65C2US, 70C2US, 75C2US, 55X2US, 62X2US, 65X2US, 55E17NUS, 65E17NUS, 85X6US, 50P6US, 55P6US, 65P6US, 49C6US, 55C6US, 65C6US, 70C4US, 75C4US, 55X4US, 65X4US, 60P4US, 55C8, 65C8, 75C8
Letöltés

(#1692) Hrabo86


Hrabo86
tag

Sziasztok,
rendeltem egy TCL 65EP660 tv-t, viszont most jövök rá, hogy a tv-állvány lehet nem elég széles és fali konzolt kéne szerezni Online viszont sehol nem találtam pontos számokat...
Valaki, aki ezzel a modellel rendelkezik le tudná esetleg mérni, hogy elég-e a talpnak a 138 cm széles szekrény? Gondolom a talpnak is van egy felfekvési pontja, ami lehet még bentebb is van, mint a tényleges talp szélesség. Lehet érdemes lenne ezt is nézni.
Köszönöm előre is! :R

(#1693) XabaS válasza Hrabo86 (#1692) üzenetére


XabaS
csendes tag

VESA felfüggesztés 400×200 mm

(#1694) Endor válasza jagr68 (#1690) üzenetére


Endor
csendes tag

Nálam megszűnt az okostáv pátosítás valamiért egy bekapcsolás után, és utána nekem sem sikerült újra csatlakoztatni. De miután kivettem és visszatettem az elemeket, sikerült. Érdemes ezt is megpróbálni ilyen esetben.

(#1695) umfrider válasza Hrabo86 (#1692) üzenetére


umfrider
senior tag

Letettél a SHARP-ról?

'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'

(#1696) Hrabo86 válasza umfrider (#1695) üzenetére


Hrabo86
tag

Sajnos az már lassan egy hete elfogyott és azóta se volt újra, úgyhogy meguntam a várakozást, berendeltem egy TCL-t, mert nem volt semmi 70" VA paneles jó árban sehol...
Mondjuk vicces, mert pénteken meg beakciózták az LG 70UM7100-at 215ezerre (el is fogyott pár óra alatt), úgyhogy közben azt is berendeltem, aztán kb egyszerre érkeznek is jövő héten és majd kiderül megéri-e az LG a felárat, a rosszabbik megy vissza :DDD

(#1697) XabaS


XabaS
csendes tag

(#1698) tothjani81


tothjani81
senior tag

Bocsi amiért hülyeséget kérdezek!!!
Mi a fenének kell a tv-t frissítgetni?
Van nekem is egy x 815 ki van kaocsolva a frissítés és semmi gond vele. A telefonoknál is a frissítés szokta hazavágni a rendszert. Akkor szoktam frissíteni bármit is ha nem működik. Szerintem addig felesleges. Annyit nem ad egy frissítés amennyit el tud venni.

Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok

(#1699) dargelot válasza tothjani81 (#1698) üzenetére


dargelot
senior tag

Az android eleg lassu rendszer s a frissitesek javithatnak ezen. Illetve van sok sok hiba ami az atlag felhasznalokat zavar es javitasra var. Pl bizonyos progik nem mennek jol, random bekapcsolasok, fagyasok, stb. Amikor megvettem a tvmet 1 perc volt a hideg boot ido. Android 8 v549el 15sec. Ezert kell a frissites, de oda is van irva hogy azoknak akiknek nincs problemaja a jelenlegi builddel azoknak nem szukseges feltenni, mert akar nem vart dogokat is hozhat magaval a frissites.

(#1700) redati


redati
tag

Újabb szoft a beyond tvre v302
[link]
Sajnos még nem tudtam tesztelni. Így nem tudok róla semmit. Mindenki csak saját felelősségre.
A reset all, reset shop service menüből nem elfelejteni :D

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.