Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-06 22:56:53

LOGOUT.hu

Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11035) Kernel válasza bot1978 (#11034) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nyilvánvalóan szabályosan bekötött konnektorokról beszéltem. Zárójelben utaltam még a lakás közös védőföldjére is. Ha ezek nincsenek normálisan bekötve, akkor két akármilyen védőföldes készülék összekötésével is gond lehet, nem csak két PC-táp összekötésével.

Tehát nem mindegy? Mellékszálba kötöttél bele.

A tény, hogy a két tápegység fémháza (jó esetben) össze van kötve a villanyóránál a nullával nem igazán releváns, amikor arról témázol, hogy 2 táp Secondary oldalát összekötöd a PC-n belül.

A szekunder (magyar szó is van erre és kisbetűvel kell írni) GND is össze van kötve a védőfölddel. Voltaképpen mi a problémád?

Az persze remek, ha érinthető felületekről el van vezetve a töltés, csak nem old meg minden problémát.

Homályos utalások helyett mesélj inkább, milyen problémákra is gondolsz? Azt mondod, "el van vezetve a töltés", ami igencsak laikus megközelítés.

Ráadásul az olcsóbb típust nem rendeltetésszerűen készülsz használni, terhelni. Amikor ez elhányja magát akkor annyi a különbség, hogy nem az egész gépet viszi magával (mint félelmed szerint a nagy táp), hanem az egész gépet meg még egy másik tápot is.

Fikciók / kitalációk. Te amúgy életedben hány tápegységet javítottál, ami nem csak kondicsere volt, hanem gondolkodni is kellett hozzá? Milyen szinten ismered az áramkörök működését?

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.