Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-06 22:56:53

LOGOUT.hu

Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10652) Maxell014 válasza #68686080 (#10651) üzenetére


Maxell014
senior tag

Köszönöm szépen a segítséget !

(#10653) Szipi


Szipi
aktív tag

Sziasztok!

Tudom nem mélyvizes kérdés de a "valami baja van a tápomnak" topicban nem kapok választ valamiért. :F

Van egy FSP350-60PLN tápom ami nem hajlandó elindulni.
Csak ritkán volt használva és egyszer már csinált ilyet, de akkor még elindult a sokadik próbálkozásra.
Készenléti 5v-ra rámérve 0V.
Mi lehet a problémája?

Van pár kondenzátor ami, mintha kicsit púpos lenne és a tetejükön van valami sárgás anyag(lehet csak ragasztó?) de ezek a kábelköteg mellett találhatók. Kép

Talán a késznléti áramkör kondenzátorai haltak meg?
Érdemes lehet javítani?

[ Szerkesztve ]

(#10655) syberia válasza Szipi (#10653) üzenetére


syberia
veterán

Milyen konfigurációt vitt, nem éri meg javítani, túl régi típus és gyenge a 12V ág.

Olcsón kapsz minőségi 80+ tápegységet, szerintem megéri nyugdíjazni a régit.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#10657) syberia válasza #68686080 (#10656) üzenetére


syberia
veterán

264W vs 192W sajnos nem egyforma erősek, 80+ Bronze hatásfokú a Delta és megbízható hosszú távon is. Egy javított tápegység bármikor beadhatja a kulcsot, oda fogom vinni a rossz tápokat ha ennyi pénzből újra lehet kondiztatni őket minőségi alkatrészekkel! :N

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#10658) Prosector


Prosector
addikt

Hello!

Remelem a legjobb helyre irok...tapvasarlassal kapcsolatban kertek segitseget 1 fb csoportban. Mikor meglattam a tap specifikaciojat, azt irtam ra, hogy nem jo mert a 12V-os ag kette van osztva.

Erre azt irta vissza nekem 1 masik csoporttag, hogy ez tevhit. Amikor rakerdeztem a miertjere, ezt a valaszt kaptam:

"A több ág olcsóbb, ha nincsenek külön ellátva védelemmel az ágak, az ilyen tápok általában olcsóbbak az egyágas társaiknál alsó kategóriában, és gyengébb béllel vannak is ellátva általában.

Viszont, felső kategóriában nagyon jó jöhet egy több ágas táp, nem véletlenül volt a Corsair Vengeance is rohadt jó választás (kifogyott minden belőle 2 hónap alatt), gondolj bele, egy transzformátorról van levéve a feszültség, de minden ág külön OCP-vel (vagy akár más védelmekkel) van ellátva, jellemzően külön fesszabályzót kapnak. A táp belseje attól még ilyen esetekben nem feltétlenül gyengébb, csak annak tűnik, hiszen ennek a megoldásnak a hátránya az ,hogy a 12V-ot előállító trafóról nem képes egy ág minden terhelést levenni, a trafó minden erőforrásának kihúzására csak a két ág képes együtt."

En eddig ugy tudtam, hogy a single rail mindig jobb, bar nem vagyok elektromernok, meg semmi ilyesmi, de pl. a "Melyik tápegységet vegyem?" topik osszefoglalojaban is ez szerepel:

"A mai, modern konfigurációk döntő részben(~90%-ban) a 12V-os ágról fogyasztanak, így tápvásárláskor a 12V-os ágon leadott teljesítményt súlyozottan érdemes figyeleni. Megemlítendő, hogy az osztott ágas tápegységek egyes ágainak az ágankénti teljesítménye sok esetben nem adható össze, a közös maximumuk kevesebb, mint amennyi a két ág maximumának összege"

Tudna errol velemenyt irni vki? Ha rossz helyen jarok, akkor elnezest es iranyitsatok a megfelelo topikba.

Sry a novellaert es koszi elore is :R

(#10659) Tubi2 válasza syberia (#10657) üzenetére


Tubi2
senior tag

Azt írta kondizni, nem kondiztatni. Én valóban ennyi összegből csináltam meg márkás kondikkal a CTG-500-at. (nem javult meg :DDD )

- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen

(#10661) Szipi válasza syberia (#10655) üzenetére


Szipi
aktív tag

Egy régi Pentium 4-et vitt.
Pont cserélem a gépet szóval nem fontos hogy üzemeljen.
Tartalékba akartam elrakni, régi gépekhez még jó lett volna(van -5V ága) 486 - Pentium 4 tesztelgetni.

A készenléti áramkör 2 kondiját kicseréltem, pont volt ilyen kondim itthon(másik FSP tápban cseréltem nemrég). De sajnos még mindig semmi feszültség 5Vsb-n. :(
Arra gondoltam kicserélem még a primer áramkör kondiját, ha attól sem tér magához akkor hagyom.
Nem vagyok elektromos szaki, ha más baja van akkor az már meghaladja a tudásomat.

(#10662) Cronos2122


Cronos2122
csendes tag

Sziasztok!
Érdeklődnék a tápkábel átalakítókról. Van egy gtx 1070 VGA kártya aminek a táp csatlakozója 8 tűs, viszont a tápomon (xilence 600W) csak egy 8 tűs csatlakozó van, ami a proci áramellátására szolgál. a VGA-nak 2 db 6 tűs kábel áll rendelkezésre. Nem okozna az gondot, ha egy átalakítóval oldanám meg ezt a problémát? 6 tűs-ről 8 tűsre? Gondolom a VGA így megkapná az igényelt feszültséget és talán a vezeték sem melegedne..

(#10663) Laja333


Laja333
őstag

Hello!
Egy kérdésem lenne és tanácsot kérnék, ha lehet.

A tünet az, hogy a VGA-m folyamatosan visszavesz az áramból, így downclockot okoz.
A VGA nem melegszik túl, 73°C a gyári temt target, és kb 60°C-ig melegszik így. Ugyan az alábbi képen nem látszik, de a VRM hőmérséklet is ekörül alakul. Kívülről műszerrel mértem a VGA hőcsövek hőmérsékletét, kb 38-40°C-os volt, tehát gyanítom jól mér a szoftver.
Próbáltam teljes windwos reinstallal is, tehát a szoftveres bugot kizártam.

Itt egy érdekes kép az esetről. Egy 3DMark FireStrike teszt alatt rögzített a grafikon.

Jól látszik a felső részen, hogy egy magas áramról kezdve, szép folyamatosan vette vissza (vagy kapott) a VGA. Az áram mennyisége nem változik, ha +50% power limitet állítok be a VGA-nak.
CPU-nál ez nem tapasztalható, de egy mérő szerint egy CPU stresstest alatt ~80-100W-al vesz ki kevesebbet a konnektorból, szóval ez még beleférhet a táp jelenlegi teljesítményébe. CPU+VGA együttes stressje alatt viszont drasztikusan visszavesz a VGA-ból, viszont itt nem tudom eldönteni, hogy azért vesz-e vissza, mert nem kap elég számítást a CPU-tól.

Tehát a kérdésem az lenne, okozhatja-e egy VGA downclockját a hibás táp?
Instabilitást nem tapasztalok, tehát nincs hirtelen leállás vagy crash. 1-2x (az elmúlt évben) viszont fordult elő olyan, hogy idle állapotban a gép gondolt egyet és újraindult.

(#10665) Laja333 válasza #68686080 (#10664) üzenetére


Laja333
őstag

Azért egy GPU tesztben illene nem downclockolnia. Másrészt a Power Limit növelésre nem reagál OC esetében, és nem hogy a gyári órajelent nem hozza (1303 MHz), de még vissza is veszi 900-1100-ra.

Közben kiderült, hogy az alaplapi PCI-E slot lesz a hibás. Másikba rakva (8x-osba) már nem tapasztalható ez a hiba. Véletlenszerű anomáliák itt is elfordulnak, tehát valami még mindig van, de már bőven tartja az OC-t is.

Kérdésem a topikhoz kapcsolódóan:

Ugye a PCI-E is képes ~75W-ig áramot szolgáltatni a VGA-nak.
Előfordulhat-e az az eset tápoknál, hogy a PCI-E 8 pin tápcsatin nem képes elég áramot adni a VGA-nak, ami így a PCI-E-en húzza le a szükséges áramot? Így rövid távon hazavágva a Slotot.
Van rá mód, hogy kiderítsem, a táp a ludas, vagy szimplán RNG alaplap hiba?

[ Szerkesztve ]

(#10666) Formaster


Formaster
addikt

Üdv! Van egy ilyen tápom: CTG-500-80P

Teljesítményben elég, viszont elképzelhető, hogy nem elég stabilan adja a feszültséget az overclockhoz? Illetve, ha haswell procit vennék, akkor elég ha kikapcsolom a biosban a C6/C7-et? Tartsam meg, vagy ruházzak be valamire?

(#10668) syberia válasza Formaster (#10666) üzenetére


syberia
veterán

Nézd át belül, ha nem látsz púpos kondikat sehol, használhatod tovább. Sirtec a belső ami ajánlott kategória volt, kérdés mennyi üzemidő van benne. A feszültségeket multiméterrel tudnád ellenőrizni, amit a bios és egyéb szotverek kiírnak, azok nem mérvadó, pontatlan értékek.

https://howbad.info/

(#10669) IstvánLászló


IstvánLászló
senior tag

Üdv! Van egy ilyen tápom:Chieftec GPS- 550 ab a 550 W, jelzésű van jelenleg használatban és stabilan hangtalanul működik.
Kérdezném hogyan is tudom meg is állapítani hogy milyen a belsővel is készült mert nem is tudom.
A lényeg 6 éve teszi a dolgát hibátlanul, most portalanítottam és kondikat is rendben is találtam.
Üdv!

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#10670) syberia válasza IstvánLászló (#10669) üzenetére


syberia
veterán

Régebbi (10+ éves) Delta belseje van, a kondik állapotától függetlenül érdemes lenne cserélned, kérdés a konfigurációd.

https://howbad.info/

(#10671) Angel2014


Angel2014
addikt

Sziasztok kaptam egy asus p5e alaplapot procival...le szerettem volna tesztelni vettem egy tápot hozzá de az 24/4 pines az alaplap meg 24!8 pines ...igaz rammok nincsenek benne összedugva világit a lap de nem indul be ventik nem pörögnek fel . Kérdésem lehet ,hogy azért nem indul be a lap mert a 8 pines csatis tápot kéne rádugnom? Vagy okozhatja ,hogy nincs benne memoria? Vadi új 400 -as táp volt ...lehet az a rossz? .Feltéve ha a 8-as helyére a 4-es elég... :R

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#10672) deadwing


deadwing
addikt

Sziasztok,

Volt nekem egy Corsair RM750i tápom, ami pár napja megadta magát. Mielőtt megtörtént, 3 hét alatt kb 3 alkalommal verte le a kismegszakítót, de nem tudtam, hogy ő a ludas. Az utolsó alkalommal visszakapcsoltam a billenőkapcsolóval, mint mindig, és egy óriási durranás kíséretében lehelte ki a lelkét + a hálózatra feldugott összes kapcsolóüzemű tápot kinyírta 2 usb töltő + 2 router táp. :(
Miután kiszereltem láttam, hogy a tápból kifolyt valami iszonyat büdös 1 éves sültszalonna szagú olajszerű folyadék, de elég sok. Elpukkant kondiból kijöhet ennyi? Vizhűtésem van, de a közelben nem volt víz, egyébként sem olyan volt az állaga, sem a színe.
Amit még tudni kell, a táp konstans 600W terhelést kapott 2-3 hónapja 24/7-ben, de sosem volt forró, 35 fokos belsővel ment kb, mivel nem hagytam álló ventivel menni. Létezik, hogy ezek ennyit bírnak, vagy tényleg volt valami más gond a hálózaton ami kinyírta?
További kérdés, lehet/érdemes-e megjavíttatni?

:R

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#10673) syberia válasza Angel2014 (#10671) üzenetére


syberia
veterán

Szia, a cpu tápkábelét szét tudod szedni 4+4 pin-re, scak az egyik fog passzolni a lapba. Ramot sem ártana beletenni, úgy tudom sok régebbi lap nem indul nélküle.

https://howbad.info/

(#10674) IstvánLászló válasza deadwing (#10672) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

A táp egy óriási durranás kíséretében szált el. :W
A lényeg én nem is preferálom ezt a tápcsaládot, de lehetséges hogy sajnos kifogtál egy selejteset.
A javítását nem ajánlom!!!
A fórumon itt vannak elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek, ők meg is mondják hogy jól is mondtam.
Kérdeznék itt mindenkit mik a vélemények és tapasztalatotok ezzel a tápcsaláddal???
A lényeg majdnem vettem én is egyet, de megdöbbentet hogy óriási durranásra is hajlamos.
Üdv!

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#10675) Prosector válasza IstvánLászló (#10674) üzenetére


Prosector
addikt

En jo teszteredmenyeket olvastam roluk, mikor tapot akartam cserelni...(vegul nem csereltem, de nem is bantam meg, mert a HX 650 a mai napig megy, hibatlanul...de ez mar nem ide tartozik)

(#10676) syberia válasza IstvánLászló (#10674) üzenetére


syberia
veterán

Corsair RM750i tesztben jókat írnak róla, jó minőségű CWT belső.

https://howbad.info/

(#10677) IstvánLászló válasza Prosector (#10675) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

Én is jó teszteredményeket olvastam róluk.
A lényeg megdöbbentő hogy el is tudhat durranni.
Kérdezném ezt mi is okozhatja mert érdekelne a véleményetek.

(#10676) syberia
Köszönöm a linket és éppen most néztem a képeket is.
A jó minőségű CWT belső és a tápegység transzfomátorán is Corsair felirat is van.

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#10678) Angel2014 válasza syberia (#10673) üzenetére


Angel2014
addikt

Szia volt a lapon egy swich azt kelett átkapcsolnom,,,ram nélkül elindult a 4 pinnel is ,,de a videókártyát gariba vissza kellett vinnem azért sípol most a gép,hogy nincs benne.

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#10679) kovászos


kovászos
tag

Sziasztok!

Corsair TX 650-es tápom a napokban adta fel (kb 7 éves volt). Először a gép indításkor verte a 10A-es betápot, majd még 1x megpróbáltam :) akkor már az óránál lévő 16A-est is levágta (nem pukkant). Szerencsére a többi cuccot nem vitte magával. Gondoltam megnézem itt hátha van vmi egyszerű javítási ötlet , de jobban belegondolva hallgatok a fentebb szóló kollégára és hagyom pihenni. Már nem bíznék a régi alkatrészekben, meg nem is olyan hatásfokú mint az új 80+ minőségűek.

[ Szerkesztve ]

(#10681) kovászos válasza #68686080 (#10680) üzenetére


kovászos
tag

Nagyon minimális füstszaga de tényleg alig, nem is tudom eldönteni hogy biztosan az -e. Több mint fél napot szellőzött mire volt időm szétkapni a gépet.

(#10682) IstvánLászló válasza kovászos (#10679) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

A javítását nem ajánlom!!!
A lényeg indításkor verte a 10A-es be-tápot és a villanyóránál lévő 16A-est is levágta sajnos.
A lényeg konkrétan a következők is lehetnek, amiért a javítását nem ajánlom mert, 230 volt be táprésze szerintem szétéget és vitte is magával a vezérlést és más fő alkatrészeket is.
A saját tapasztalatom sajnos ez hogy javíthatatlan egy ilyen és más tápegység is.
A másik lényeges dolog ismét megdöbbentet hogy megint tönkrement egy cr tápegység sajnálatomra.
Én is jó teszteredményeket olvastam róluk de a gyakorlat más és a bizalmamat meg is rendítette.
Kérdeznék itt mindenkit mik a véleményetek és tapasztalatotok hogy hány évre tervezik a biztonságos és megbízható használatot mert nem egy olcsó termék.

Sry a novelláért és köszönöm előre is a válaszokat.

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#10683) deadwing válasza kovászos (#10681) üzenetére


deadwing
addikt

A tiéd legalább nem volt büdös :DDD
Én 2 napig szagoltam a bűzt...

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#10684) syberia válasza IstvánLászló (#10682) üzenetére


syberia
veterán

Sok mindentől függ egy tápegység élettartama, a minőségi darabok jó eséllyel kiszolgálják az átlagos felhasználási igényeket 5-6, vagy még több évig meghibásodás nélkül.

https://howbad.info/

(#10685) IstvánLászló válasza syberia (#10684) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

Sok mindentől függ egy tápegység élettartama ezt értem és köszönöm a korrekt válaszodat.

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#10686) kovászos válasza deadwing (#10683) üzenetére


kovászos
tag

De én csak 1x mertem visszakapcsolni :)

(#10687) IstvánLászló válasza kovászos (#10686) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

Először a gépedet veszélyezteted is vele és 1x sem próbálnám visszakapcsolni.
A részletekbe nem is bocsátkozom.

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#10688) Laja333 válasza Laja333 (#10663) üzenetére


Laja333
őstag

Jelentem, tápcsere után a probléma megszűnt.

(#10689) MK VII


MK VII
veterán

Üdvözletem...
Remélem nem rossz helyre írok. Ha igen akkor irányítsatok át.
Van egy FSP Hexa+ 500W-os tápom a konfigomban.. Konfig az adatlapomon.
Tehát, nemrégiben vettem egy 500gb-os winchestert a már meglévő mellé és azt tapasztaltam, hogy azóta kétszer olyan hangos a táp venti. Ergo jobban forog, tehát jobban melegszik a táp. Egy plusz HDD ennyire leterhelné a tápot?
Illetve, ha már itt vagyok megkérdezném itt, mert anno a tápventi csere topikban senki nem válaszolt. Szóval, milyen halk ventire lehetne cserélni a gyári ventit a tápomban?
Válaszokat előre is köszi.

(#10690) Fred23


Fred23
nagyúr

Alaplapi 8pin-es cpu foglalatba 4pin-es cpu tápcsatival van reális esély egy csati-olvadásra 91W TDP-s procival, tuning nélkül? Szerintem nincs, de teljesen ellentmondásos dolgokat olvastam a témában.

(#10691) IstvánLászló válasza Fred23 (#10690) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

A tápcsatival van reális esély egy csati-olvadásra 91W TDP-s procival,igen van csak ha rosszul érintkezik.

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#10692) Fred23 válasza IstvánLászló (#10691) üzenetére


Fred23
nagyúr

De akkor is van, ha jól érintkezik? :DDD Ugye itt az a probléma gyökere, hogy a vezeték van túlterhelve, a 8pin pont azért van az alaplapon, hogy elossza a terhelést; ha 4pin-es tápcsatit dugok a 8pin-esbe, akkor duplázom a pinenkénti terhelést. Ha mondjuk a 4pin-ből meg csak 2 érintkezik, akkor meg már négyszeres lesz a terhelés. Gondolom, ritka, hogy nem érintkezik jól, nem? Mekkora túlterhelést viselnek el ezek a vezetékek anélkül, hogy megolvasztanák a műanyagot?

Olvastam olyat is, hogy a 91W TDP-s proci tuning nélkül is vehet fel 91W-nál jelentősen többet is bizonyos programok alatt. Ilyenkor egy jól érintkező 4pin-es csati vajon elég lehet?

[ Szerkesztve ]

(#10693) IstvánLászló válasza Fred23 (#10692) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

Értem a kérdéseidet és alaplapod nevét is írd meg meg a procit is mert így vakon nehéz segítenem.
Igen elméletileg vehet fel 91W-nál jelentősen többet is bizonyos programok alatt.

[ Szerkesztve ]

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#10694) Fred23 válasza IstvánLászló (#10693) üzenetére


Fred23
nagyúr

Egy ASRock B150M Pro4 az alaplap, és a kérdés az, hogy mit szólna vajon egy i7-7700k-hoz? Már nem emlékszem, hogy hol, de olvastam egy 7700k és 6700k közötti összehasonlító tesztet, ami pont azt vizsgálta, hogy mennyivel mennek a 91W-os TDP-jük fölé bizonyos alkalmazásokkal; igazából simán egy AVX2-t használó játék is lehet ilyen alkalmazás. Mintha nagyon durva eredményeket láttam volna, talán volt 110W is, vagy több, és úgy emlékszem, hogy a 6700k jelentősen többet fogyasztott.

Egyelőre nincs pénzem egyikre se, viszont bármikor alakulhat úgy, hogy inkább veszek procit, minthogy mondjuk elmenjek nyaralni. :D Persze az is lehet, hülyeség ilyesmin (is) rágódni, mert ha valamikor bevállalnék egy ilyen -számomra- szörnyűséges költekezést, talán ezt megtehetném akkor már tápcserével is. (Mondjuk nagyon szeretem az FSP-met, és tényleg nem szeretnék 10-15k-t kiadni fölöslegesen egy olyan tápért, amin van 8pin-es csati is.)

Másik, amire még gondolok: 65W TDP-s i7-7700. Olcsóbb is, talán a 4pin-es cpu csatis tápom is biztosan bírná. Viszont árban talán csak 10k a difi a 7700 és a 7700k között, annyit meg szerintem megérne a k-s "élmény". Ugye a lapomban én nem tudom húzni a procit, viszont a 7700k magasabb órajelet kapott.

Azt is remélem, hogy ha bejön a Ryzen, esni fog a 7700k ára is.

A lapomnak 6 fázisú digitális vrm-je van, ez olyan közepes talán. Határeset, ami a 7700k-t illeti, nem? Talán jobb lenne elfelejtenem a 7700k-t ezzel a lappal? :U Windows 10 már aktiválva van rá, szóval marad, mert fiókot nem fogok regisztrálni a M$-nál.

[ Szerkesztve ]

(#10695) IstvánLászló válasza Fred23 (#10694) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

Kiss türelmedet kérem a válaszom előtt ami 5-perc is lehet.

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#10696) IstvánLászló válasza Fred23 (#10694) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

A lényeg 8pin-es csati van az alaplapodon,én egy jó megbízható tápegységet vennék a helyedben.
A tápod egy FSP és konkrétan hány wattos ezt nem is írtad mert fontos,légy szíves írd is meg.
A 4pin-es cpu tápcsati szerintem is kevés lehet,most néztem éppen utána.

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#10697) Fred23 válasza IstvánLászló (#10696) üzenetére


Fred23
nagyúr

FSP350-60HHN a táp. VGA-ból meg sosem vennék olyat, aminek nem elég 1db 6pin-es csati, de még jobb, ha egyáltalán nem is igényli a külön tápcsatit, elég neki a max. 75W a PCIe-ből.

"A 4pin-es cpu tápcsati szerintem is kevés lehet,most néztem éppen utána."

Mivel nem vagyok pénzes, szerintem ebből végül sima 7700 lesz; 7700k is, meg még új táp is... -nagyon nem az én világom az az árkategória, amit ez jelentene. De azért kíváncsian hallgatlak!

(#10698) IstvánLászló válasza Fred23 (#10697) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

A tápod 12 voltos ága maximum 180Wattra terhelhető,mondod a vga ne is igényelje a külön tápcsatit,mert a max 75Watt neked megfelelő ezt értem.
A lényeg akkor ez a megoldás: ATX tápátalakító kábel 4-pin-ről 8-pin-re,talán ajánlhatom is próbára és ára általában 500-forint ha neked is megfelelő.
VGA-ból neked elég 1db 6pin-es csatis, de figyelmedbe is ajánlanám hogy 100-tól akár 150Wattot is kérhet a tápodtól és nem is garantálhatom hogy a tápod ezt el is bírja.
A lényeg egy tápot maximumon használni nem is tanácsolom én sem.
Remélem tudtam segíteni is most neked.

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#10699) Fred23 válasza IstvánLászló (#10698) üzenetére


Fred23
nagyúr

Köszi szépen! "ATX tápátalakító kábel 4-pin-ről 8-pin-re" Ez remek ötlet, mert elosztja a terhelést az alaplapnál, és ha mégis valami gebasz van, nem az alaplapba olvad bele a csati, hanem az átalakító olvad / kormozódik.

A tápomnak két 180-ra terhelhető 12V-os ága van egyébként! 336W kombinált 12V terhelést bír.

Online játékokhoz viszont kell az erős proci mostanában. Szerintem végül a sima 7700 lesz, és a tápátalakító kábellel a legnagyobb biztonság érdekében. VGA-nak meg egy 120W-os RX 470 lesz majd szerintem a végső megoldás, de lehet, még arra sem lesz szükség. A minimum fps-ektől tartok leginkább, az meg a proci sara szokott lenni online játékoknál.

Köszi mindent! Azt hiszem, az átalakító egy tökéletes megoldás lesz.

(#10700) IstvánLászló válasza Fred23 (#10699) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

A lényeg szerintem semmi olvadás nem is várható mert a tápátalakító kábel 4-pin-ről 8-pin-re ossza a 12-voltot.
Az időd ha majd engedi azért írd is meg légy szíves hogy mi is sikerült.
Köszi a kulturált beszélgetést és én köszönöm hogy segíthettem is most neked.
Üdv, István

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.