Hirdetés

2024. július 3., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#43515) Pötyi


Pötyi
őstag

Ma nincs sikerélményem.

1. laptop:

Kolléganő menne távmunkába, de nem tud bejelentkezni. Az az ember, aki rögzítette az adatait a Cisco ISE-admin felületre, már elment a cégtől, nem tudom megkérdezni, hogy mit művelt. Röpke másfél órás nyomozás után kiderült, hogy kétszer is felrögzítette a kolléganőt. Az egyiket töröltem. Továbbra se működik. Megebédelek, aztán kitörlöm az összes adatát és felviszem újra, legyen tiszta lap.

2. laptop:

ASUS laptopon három USB portból egy se működik. Egy négygigás pendrájvot se tud megnyitni. (A pendrájv egyébként másik gépen tök jól olvasható.) Az eszközkezelő szerint fent van az USB 3.0-ás dárájver is, mégse. Ráklikkelek, illesztőprogram frissítésére, azt mondja, hogy a microsoft.com-on talált frissebb dárájvert, letöltötte, de feltelepíteni nem tudta, mert hozzáférés megtagadva. Rendszergazdaként bejelentkezve. Mondom jól van, nem muszáj nekem májkroszoftos dárájver, jó lesz nekem a gyártóé is. Irány az asus.com, keressünk rá a support oldalon az x543m típusú laptokra. Ilyen nincs, csak x543ma és x543mb. Ne kapjak idegbajt? Feltételezem annyira nem tér el nagyon a csipszet a hardveren, ha már ilyen nagyon hasonló a termékkód, alig egy karakterrel hosszabb, de USB software egyiken sem volt. Remek!

3. laptop:

Ez a kolléga is távmunkába menne, de nem tud bejelentkezni. Érdekes módon a távmunkás bejelentkező jelszava is hosszabb két karakterrel, mint a cég többi dolgozójának. Mint írtam fentebb, az, aki tavasszal, az első hullámban csinálta az accountokat, már nem dolgozik itt. Ezt is törölhetem és vihetem fel újra.

Végül is csak az egész délelőttöm ment el hibakereséssel és még nem működik egyik se. Főleg a második miatt hányok vért. Tudom, hogy mi a baja, de egyszerűen nem tudom megcsinálni. Rohadtul nincs kedvem újrahúzni, de lehet, hogy csak az segít majd. Csak ahoz meg le kell menteni róla több száz géga privát anyagot a gyalulás előtt, utána meg vissza.

Tudjátok, milyen érzésem van? Mint amikor egy spanyolfal mögül kilátszik egy hibának az icipici, három centis sarka. Aztán elhúzod a paravánt és meglátod, hogy az az icipici sarok, amit láttál, az a 139 méter magas gízai nagy piramis sarka...

QNX is cool!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.