Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
LÁZ
addikt
üdv, asus k55v masinánál melyik a csodabillentyű safe mode-ra, F8 v F5 nem adja,
, van itt egy szerelendő masina, de persze user password on...
-
válasz
SityiSXT #24292 üzenetére
Nálunk olyan volt (jó 15 éve
), hogy cégnél anno valami könyvelőnk gépét kellett csinálni... kollégám és én ketten... meg a könyvelő hölgy, a műszak vezető és a nagyfőnök felügyeltek. Tesztelni sem lehetett, csak ram csere, kész, indult, OK, ha baja lesz, visszahozzák, ne telepítsünk, ne teszteljünk, ne lépjünk be lehetőleg még winDOS-ba sem. Mintha érdekelnének a cég könyvelései, pont lesz@rom...
-
Agyasima
őstag
válasz
-=RelakS=- #24294 üzenetére
Az utolsó fürdés óta eltelt napok száma és az ilyen esetek előfordulási gyakorisága különösen erős korrelációt mutat.
-
SityiSXT
őstag
Ha nem velem tortenik, el se hiszem: user felrenezett, amikor az admin jelszot potyogtem be...
-
MR_Joe
senior tag
Ha nem kéne mindenféle bizonylatot bemutatni róla még át is venném
-
gozso
őstag
hallott valaki pletykát valami "nemzeti" hulladékgyűjtésről?
állítólag, az állami cégek leselejtezett sztech cuccait ők veszik majd át...van itt egy halom p1-p2-p3 cucc amivel kezdenem kellene valamit... 60-70 asztali gép, laptop, nyomtatók.
-
Akybron
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #24282 üzenetére
Többé-kevésbé még az kontaktus is rendben van. Titkos csatlakozónak bevethető egy ilyen csati, a 4 tüskére USB-t vezetve
-
Akybron
aktív tag
Mellesleg valaki megmondhatná, hogy az USB dugó miért megy bele olyan paszentosan az RJ45-aljzatba?
Vakon keresve hátsó USB-t párszor már előfordult velem. A gép persze nem volt hálóra kötve, különben nem sikerült volna... -
törölt tag
"Tisztelt Ügyfelünk!
XY típusú, N szériaszámú laptopjának bevizsgálása során kiderült, hogy a meghibásodást az eszköz több külső csatlakozójának helytelen, nem rendeltetésszerű használata okozta. A hiba konkrét oka "USB" csatlakozófelületű eszköz használata a "HDMI" csatlakozóban. Mivel ez a két csatlakozófelület sem mechanikailag, sem elektronikailag nem felcserélhető, helytelen használatuk komoly meghibásodást eredményezhet.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy - mint ahogy az a garanciális feltételek között szerepel - a külső csatlakozók helytelen használatából adódó meghibásodások nem tartoznak a jótállás tárgykörébe, mivel jótállás csak rendeltetésszerű használatra vonatkozik.
Üdvözlettel:
Kovács János, szervizvezető szakmérnök"
-
-
törölt tag
Igen, és vigyük tovább, amit írtál. Találkozik valaki szintén hozzáértővel, aki elmondja neki, hogy semmi értelme annak, amit hisz és amit tőled kapott, és hogy átverted.
Szerinted elhiszi? Ezzel kezdtem, ő vallásosan hisz valamiben. Ha valaki marhaságnak nevezi hite tárgyát, akkor szerinted kivel fog szimpatizálni? 90%-ra mondom, hogy illedelmesen megköszöni a másik kollégának, és ráhagyja.
Foglalkozzunk azzal a 10%-kal, mikor hisz neki, és rájön, hogy átverted, és hülyét csináltál belőle. Megy a céged a lefolyón? Valóban? Ha bárkinek elmeséli a történetet, vinnyogva röhögik körbe, és ezt ő is tudja. Nem jön hozzád többet vásárolni? Hűűűűha!
A sugárzáscsökkentő lakkról annyit, hogy az elektromágneses sugárzást kvázi minden anyagréteg csökkent. Valóban, elhanyagolható mértékben, de csökkenti.
Érteni értem, amit írni akarsz, ne hidd, hogy nem. Ugyanakkor gondolkodj el egy kicsit, mi a fair. Mért kellene neked abba plusz időt, energiát és pénzt fektetni, hogy ő vallásosan hisz valamiben, ami nem úgy van? Az ügyfél ezt kérte. Pont. Te azt adod. Pont. És ezzel vége. Nem érzem etikailag problémásnak az esetet. Szemben azzal, mikor az ügyfél bevallottan hozzá nem értően megy be a boltba, és megvezetik. Amikor az eladóra bízza magát, ő pedig visszaél a bizalommal. Szerintem ez sokkal problémásabb.
-
macilaci78
nagyúr
-
válasz
Hequila #24261 üzenetére
Hát akkor tessék leülni. Kaját hozott?
Látványos, ha egy defragot indítasz, mert ez az első lépés a jól működő géphez (persze nem, de ez, meg a háttérben elindított full file-t néző víruskergető kiír egy elég nagy számot órákban, amire remélhetőleg távozik).HDMI vs. USB: 0-1, pontozással a halál győzedelmeskedett az élet könyve felett... Kérjük USB eszközöket ezentúl ne az erős, hanem az okos kollégáik csatlakoztassák.
-
localhost
Közösségépítő
Pályázatra:
" Háde ezt így Önnek ki mutatta? Vagy magától volt ENNYIRE KREATÍV?" :-( -
Traxx
őstag
Tisztelt Intézményvezető Úr!
Az Önök által javításra beküldött Fujitsu Lifebook típusú notebook-ot "nem működik" hibajeggyel átvettük, és az előző napok folyamán a szervizes kollégák megvizsgálták. Megállapításra került, hogy a hibát fizikai sérülés okoztam amely az eszköz HDMI portját érinti. Ebbe a portba nem megfelelő csatlakozóval rendelkező eszköz (USB, nem pedig a csatlakozóba illő HDMI) került felhasználásra. Mivel ezen csatlakozók eltérő kialakításúak, ezért az USB csatlakozó bedugása csak jelentős fizikai erő alkalmazása árán volt lehetséges. Ez több, az alaplap alapvető működéséért felelős komponensének sérüléséhez vezetett, mivel ilyen típusú terhelést viszont sem maga a csatlakozó, sem a notebook egészében nem tudott elviselni.
És betenném Runo utolsó bekezdését is, mert az tökéletes
-
shteer
titán
Kérem a jövőben tartózkodjon a notebook HDMI kimeneti portjára történő, azzal nem kompatibilis USB-s eszköz csatlakoztatási kísérletétől!
Ezzel komoly és akár végzetes hibát okozhat az eszközökben, amely a termékek meghibásodásához, rosszabb esetben azok végleges tönkremeneteléhez vezethet.
Csatlakoztatás előtt bizonyosodjon meg az USB aljzat pontos helyéről és annak, illetve az USB csatlakozó megfelelő irányáról! Az USB eszközt gyenge nyomással helyezze az aljzatba, ne erőltesse - ha ellenállást tapasztal, próbálkozzon a csatlakozó 180°-os elfordításával! -
törölt tag
Tisztelt "intézmény vezető" úr!
Kérem az eszköz javítása után figyelmesebben kezelje azt, mert a szakszerűtlen használat komoly károkat okozhat mind a használt eszközökben, mind pedig az eszközökön tárolt fontos adatokban, amiket nagy összeg ellenében tudnak erre specializálódott cégek visszaállítani.
Amennyiben úgy érzi, hogy az eszközök használata Önnek túl bonyolult lenne, a további komolyabb károk elkerülése érdekében kérem használatuk elött szíveskedjék megkérdezni az erre szakosodott kollégát, vagy részt venni egy "számítástechnikai alapismeretek" tanfolyamon.Így hirtelen kora reggel éhgyomorra én valami ilyesmit írnék...
-
gozso
őstag
versenyfelhívás, szépíró kerestetik!
ez úton felajánlok egy milka csokit annak, aki szépen szakszerűen meg tudja fogalmazni a helyzetet::
"te ba***om... ne tologassad az usb sz***ságaidat a hdmi csatolóba, mert ku**vára árt neki....az meg főleg árt ha fordítva (pofáddal lefelé) nyomkorászod bele... most tessék, se kép se hang, a f***s fujitsu-d nem indul..."
ezt fogalmazzuk kérem át, úgy hogy szakszerű legyen a hibaleírás..., és az intézmény vezetője elfogadja
-
Hequila
őstag
Kollégák!
Hogy álltok a "meg szeretném itt helyben várni a javítást!" kéréshez?
Nálam az rendben van, ha a gépbe tenni kell egy VGA-t vagy memóriát.
De jelenlegi alanyunk egy "vírusirtás után nem indul a gép" dolgot szeretett volna megvárni.
Elrettentéskép említettem neki 6-8 órás munkaidőt (ami egyáltalán nem túlzó, tekintve azt, hogy először megnézzük, hogy a régi telepítése menthető-e, ha nem, akkor az adatait menteni kell, telepítés, frissítések, programjai, adatai vissza), de a hölgyike rettenthetetlen volt.Én elhajtottam oda, ahonnan jött (persze szépen). Ti vállaltátok volna?
-
szumo
senior tag
Isten kíméljen meg a 70 év körüli művészlélektől, aki öntudatos is.
Részlet a tegnapi napból:
-Mi ez a szar ez csak arra jó, hogy elvonja a figyelmet.
-Rendben, akkor milyen legyen a háttérkép?
-Keressük meg a régit.
-Rendben, mi a kép neve?
-Taormina. (egy 64kb-os jpg)
Megkeresve berakva.
-Miért van árnyék a betűk mögött? Ez így nem lesz jó, és az ikonok is túl nagyok, a betűméret pedig túl kicsi.A hangjáték többi része fizetős, ezért nem adjuk ..........
-
Sytex
tag
válasz
#64791808 #24257 üzenetére
Egész addig amíg ezt el nem meséli valami nála jobban hozzáértőnek és te és a céged mész lefelé a lefolyón, mert hogy többet nem jönnek hozzád az is biztos...
"Hazudtál te valamiben? Nem."
Ezzel vitatkoznék, szintén tőled idézek:
"valamint van sugárcsökkentő lakkozásra is lehetőség" "minden további rétek sugárzáscsökkentő" -
törölt tag
Egy fenét, nem írtam én, hogy hülye vagy, nem is gondoltam ilyet. Az ügyfélről viszont az első percben. Amit erről gondolok:
1., Amikor bejön egy ügyfél egy ilyen szöveggel, onnan azonnal tudod, hogy vallásos hülyeséggel küzd. Ő a fekete színben hívők egyházának a tagja. Érdemes tudni, hogy vallásos emberrel nem vitatkozunk, mert teljesen reménytelen.
2., Mért kell minden nyomorék idiótán segíteni? Az a tapasztalatom, hogy sok számteches ebbe fásul bele, a sok gyökér ügyfélbe. Ezeket nem segíteni kell, hanem korrekten, de csontig kopasztani! Ha hozzám jön be ügyfél ekkora baromsággal, akkor kapásból mondom, hogy tudunk fekete gépet adni, de ezek spéci alkatrészek, gyakorlatilag garancia nélkül, és a felára durván 60 ezer forint, valamint van sugárcsökkentő lakkozásra is lehetőség. A fickó kap az alkalmon, mert végre valaki megérti (hiszi ő), te meg nem hazudtál! Felára van a festésnek, utána nincs garancia, és minden további rétek sugárzáscsökkentő, arról nem beszéltünk, hogy mennyire... A pénzt előre kell kérni, veszel 4300 forintért egy flakon fekete spray-t, lemázolsz mindent, és kerestél egy kis pénzt. Ő meg meg lesz elégedve, és ódákat fog zengeni arról, hogy milyen jó hozzáállású, profi cégre bukkant!
Hazudtál te valamiben? Nem. Az ügyfél elégedett? Igen. Ennyi.
-
h.adam.92
őstag
válasz
sketchifun #24250 üzenetére
Egyszer nem tudtam leszedni a WD40 kupakját. Befújtam WD40-el és lejött
-
Nah, csak szétkaptam. BaXhatom...
WD40, műszerolaj, etc... kombifogóval is alig tudom tekergetni. Kimostam benzinnel, hátha... semmi. Alig hajlik. -
PhilBrick
őstag
-
Laptop zsanér, Acer... Nem hajlik, kijelzőből atomra szedve lehetne csak kiszerelni... WD40? Vagy mit tegyek? Nem akarom ezt szerelgetni egész este...
-
BlacKSouL
addikt
El kell magyarázni, hogy a fekete úgy viselkedik, mint a fekete lyukak. Igaz, hogy kifelé belőle nem fog jönni sugárzás, de a Napfolttevékenységek és napkitörések káros részecskéit úgy magába vonzza, mint a fekete lyuk, és ha azok egyszer benne vannak, akkor soha többé nem jönnek majd ki, és egyszercsak váratlanul fel fog robbanni, mint a szupernova.
-
-
válasz
Szakbarbár #24243 üzenetére
Nehogy azt hidd, foldkabelt kihuztak ugy, hogy aram volt benne. Felnyitottak az aknat, kotelet kotottek ra, azt a zsiga vonohorgara es gyite. A megoldas az lett, hogy az aknafedel nyitas erzekelot kapott, ami a NOC-ban riasztott.
-
válasz
-=RelakS=- #24240 üzenetére
Így is részleges a lefedettség, emeleten használhatatlan...
Bizony, ez is egy extra, szal. KELL! -
Szerintem el kellett volna magyarázni, h a gép az egy darab fekete doboz, nem lehet kinyitni, mert akkor kééész. Jó annak, akinek van ideje és idegrendszere az ilyen retardokkal foglalkozni. Sugárzásban amúgy van valami, de nem fekete,hanem a fém árnyékolja. Igen, fém háztetőnk van és ha lenne pénzem akkor az oldalára a szigetelésre kapna fémhálót (nem, a "csibedrót" nem jó, van rézből ilyen cucc, direkt parásoknak). Sokat jelent, árnyékolja, földeli az elektromágneses sugárzást. Ne mondja senki, hogy nem árt, maximum nem mérhető a hatása, de a kettő nem ua.
-
ati012
őstag
válasz
macilaci78 #24234 üzenetére
ti össze játszatok?
-
törölt tag
silverstone ft02, vagy bármelyik elforgatott alaplapos ház (persze feketében)
Külön kiemelhető, hogy a gonosz cégek nem gyártanak full fekete alaplapot (vagy nsa kényszeríti őket legalább 1 port színesen tartására), de ezek a házak árnyékolják a színes portokat, hogy hozzá már ne jusson a sugárzásból. -
Szakbarbár
aktív tag
Nálunk is volt hasonló. Japán managernél az XP sikít, hogy nincs hely a C meghajtón. Asztal mappa kb 30-40 GB volt, már nem emlékszem pontosan.
Javaslat: ne tároljon nagy méretű mappákat az asztalon, hanem másoljon mindent a D partícióra és onnan linkelje az asztalra.
Következő alkalommal amikor ott jártam:
Asztalon egy Shortcut mappa, és abba belemásolva minden -
törölt tag
pedig nagyon messze nem kellett volna menni fekete cpu cooler ügyében
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DeltaPower #24232 üzenetére
Van, aminél 1-2 kivétellel azok. Azt a párat meg le lehet ragasztani vmi fekete vacakkal.
-
DeltaPower
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #24231 üzenetére
ez se jó, a hátlapnál a portok nem feketék!
-
TESCO-Zsömle
titán
(asrock, i5, 8gb ram
Miért nem AMD Black Edition?
sz: Amúgy vannak full fekete lapok, pl az Asus-tól, Gigabyt-tól és az EVGA-tól, valamint ott vannak a BeQuiet full fekete CPU-hűtői és tápjai is, ha csak a színe a lényeg. GEIL Black Dragon - Borda nélküli fekete nyákos ram, stb...
pl:
-
gozso
őstag
módosítás: nem a chipset hűtő a gond, hanem a portok színe... elírtam
a konfignál kihagytam a 128gb-os ssd-t...
alaplap majdnem jó színbenja igen, a gép a következőre van használva: fényképek tárolása... kb. esetleg net... 5 különböző vinyóról szedtem össze a képeit kb 1tb-nyi méretben.
fényképez, mániákusan mindent: hangyák nemi élete, öregasszony sétál, esik az eső, sáros föld...ilyenek... nem a képeket nem dolgozza fel, nem szerkeszti...nincs photoshop ilyesmi... csak vannak... mert szépek -
gozso
őstag
válasz
#64791808 #24224 üzenetére
gondolom elhiszitek hogy mindent elkövettem már... egyébként a sztori hosszabb, talán rávilágít az ügyfélre...
kezdetek: kell egy gép, de fekete legyen ám! állítása szerint ha minden fekete egy gépben, a káros sugarak kevésbé tudnak kijönni belőle, illetve a kozmikus sugárzás, és egyéb rezgéshullámok elnyelődnek. nem röhög, ez tök komoly, kb 1 óráig fejtegette...nos, lőn a konfig, mindenre igent mondott, a teljesítmény adatok nem nagyon rázták meg, csak FEKETE legyen a gép...
nem is volt gond, ház ugye van, fekete alaplap van, feket hűtőbordás ramokkat kicsit keresni kellett. közöltem: fekete hdd valószínű nem lesz, de az ssd az megoldható, chiftec-nek volt fekete tápja.... ismét mondom, az adatok nem érdekelték az ügyfelet, a konfig másodlagos szempont volt (asrock, i5, 8gb ram, coolermaster ház, chiftec táp, 2tb hdd, jogtiszta win, office) korrekt módon teljesen rám hagyta a dolgokat, de a szín mindig előkerült...az összerakásnál elszorult a gyomrom: az alaplap hátlapi lemeze az nem fekete... illetve a kábelek (power switch, rst, hdd led stb... szintén színes...
leszállítva... hümmögés: ez így nem lesz jó... jönnek a sugarak majd...ok, kábeleket beharisnyáztam, megoldva... de a hátlap... kínomban mondtam hogy egy fényező haver megcsinálja 5k-ért.... bólintás, vigyem csináltassam. meglett...(kevesebb volt...)
viszont amikor kezdte feszegetni hogy a chipset hűtő, illetve a cpu cooler se fekete még... na, ott bedühödtem...
ja, igen a gép az jó, gyors meg minden... de a színe...ezek után is én vagyok a hülye?
-
mongi
senior tag
Úgy látszik a 2. mottó igaz a The Guardiannál dolgozókra is: A Snowden-akták megsemmisítése
Csak azt nem értem, minek kellett szétflexelni a laptopokat, alaplapokat is
-
törölt tag
1., Mit keres a rendszer partíción a dokumentumok és egyéb user folderek rootja?
2., Mért nem jó neked az SSD-n a képek könyvtár? Mért kell vitatkozni az ügyféllel? Elmondtad neki, hogy szakmailag nem megfelelő, amit kér. Ha ennek ellenére úgy dönt, hogy felülbírálja a te szakmai döntésedet, akkor hadd tegye. Majd ha betelt az SSD, behozza a gépet, rendberakod, 8k+áfa.
Mottó: nem lehet valakivel akarata ellenére jót tenni.
Mottó 2: mindenkinek jogában áll hülyének lenni.
-
-
-
gozso
őstag
na, egyszerűen az agyam eldobom
hogy 223-szor magyaráztam el: a 128-as ssd-re NE akarja már felmásolni a képeit (15mb/db), ha ott a 2tb vinyó...
nem, nem és nem akarja megérteni....jövő héten ssd ki, rendszer hdd-re át...
-
Jazzos
őstag
Itt van, miket tartalmaz a 2000 SB : [link]
Sajnos 2000-ben még nem a kód válaszott, mindhez külön telepítő volt. Tuti, hogy SB, mert megvan a komplett borítólap kóddal együtt beszkennelve, rajta öles betűkkel a termék. Csak a CD nincs már sehol. A Microsoft gondolom pont lexarná, hogy hogyan telepítem újra, szerintem adnának egy ötletet, hogy vegyem meg a 2013-at. -
-
Jazzos
őstag
Office 2000 Small Business-t kellene újratelepítenem, de csak a kulcs van meg, CD sehol. Tudnátok valami tippet adni, hogy mit csináljak?
-
SityiSXT
őstag
Ferrari / Alonso / (most mar) Raikkonen rajongok csak ezt hasznaljak, ha liveCD-s virnyakkergetesrol van szo!
(Nem mellesleg en ezt kedvelem a legjobban, meg registry editor is van benne) -
mongi
senior tag
válasz
ViZion #24187 üzenetére
Mindenféle játékra masina
Ismerős a szitu, Lakatyos Winetou-k szoktak ilyet tőlünk is kérni, ilyenkor jön az "ocsoértkellgép",pl ilyen:
jipponyon:ASROCK FM2A55M-VG3+
12.027 Ft
AMD A4-4000 3.00GHz FM2 BOX
10.427 Ft
WD 160GB AV 7200rpm 8MB SATA WD1600AVJS
10.236 Ft
ELIXIR 2GB DDR3 1600MHz CL11 M2X2G64CB88G7N-DG
5.128 Ft
XDL Basic X-01 Fekete-Piros
4.178 Ft
TRACER Be Cool 420W Silent
6.648 Ft
Összesen:
48.645 FtAlapszinten
1280x720-banna jó, 800x600-ban azért "játszhat vele" az T. userIgaz azt is max 2-3 éves játékokkal
-
válasz
frescho #24200 üzenetére
Biztosan jobb, mert az a VGA már újabb széria... mondjuk a régi idle megeszi a kis 7750-et, de semmi baj, egészség és boldogság legyen!
mongi: magam a NPE-t használom ritkán, sokkal megbízhatóbb szvsz a Bitdefender linuxos verziója, ahol a winDOS el sem indul. Ott tutira nem fut vírus a scan közben...
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Projektor topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Új! Lenovo IdeaPad Slim 3 Médiás Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7520U 16/512 Radeon Graphics 2GB ! FHD
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128/6GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest