Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
addikt
ebay-en biztos érne vmit
hogy felvegyem a fonalat én is.
karácsonyi ajándék bécsből C64+cassette player, később floppy-val, majdc+4, majd 128,
aztán volt egy csomó segázás,
p2 vagy p3 talánaz első 'komolyabb' masina egy p4es konfig volt, amit viktorék szórtak ki a pedagógusoknak ecdl vizsga fejében
, persze belenyúlni nem lehetett volna 3 évig - az első volt, hogy vga-t cseréltem benne
-, de ami a legjobb volt benne, hogy a kiskönyvbe még beleirták mennyi bir a proci, és ment is 3.2-n a 2.6os p4
utána már kb tartottam a lépést a fejlődéssel, de az überbrutál ez volt:
-
Akybron
aktív tag
Szintén 35.
Fiatal koromban pénzügyi okokból pár generációval lemaradva. Saját PC-m (386) csak akkor lett, mikor már dolgoztam (P1 korszak vége, már megjelentek a P2-es cuccok).Használt C64 kezdetben TV-re kötve, később sikerült hozzá való színes monitort szerezni.
Pár hét erejéig kölcsön 286-os laptop
Haveroktól begyűjtött kidobásra ítélt alkatrészekből 386 sx40 80MByte HDD. Az egész egy XT házba belebarkácsolva, hozzá használtan vett 12(!) inches 640x480-at tudó IBM monitor (képe gyönyörű volt, csak butácska, meg kicsike képmérethez nagy ház tartozott)
Amd k5-pr100 16MByte RAM, később Cyrix (asszem MII-300) procira cserélveInnen már nagyjából haladtam a korral
Coppermine celeron 800 MHz egy ABIT BX133 raid alaplapban
Northwood P4 2,8GHz
Core2 DUO E8400
Core I5-760 -
moonguru
őstag
Én ma hajnalban letöltöttem, de használni érdemben regisztrálás nélkül nem nagyon lehet.
Egy szerveren szerettem volna a proci szorzóját a gyári értékre visszaállítani, (mert 2.1 GHz helyett csak 1.7GHz-en fut) de végül nem mertem vele.
UI:
Legalábbis távoli asztalon keresztül nem, nehogy support kérése legyen belőle.
-
Alg
veterán
Már kicsit modernebb történet
Általános iskolában (90-es évek vége) egyszer valami levelezős tanulmányi versenyen nyertem egy game commander nevű okosságot - gyakorlatilag egy hangfelismerő szoftver volt, amivel játékokat lehetett irányítani.
Kipróbáltuk havernál valami akkoriban erős közép/felsőkat gépen, poén volt csak vagy 2 mp késleltetéssel dolgozott
Quake: "TŰZ!" - vár - vár -lő
Szerk: Vagy talán UT volt?Azóta is valahol egy fiók mélyén pihen...
-
törölt tag
Nekem a 80-as években mindig bajom volt a gépem billentyűzetével, különösen a szóközzel. Csináltam egy kis programot, ami a háttérben futva a joystick tűz gombjának a megnyomására szóközként funkcionált, átmeneti megoldásként, amíg új fóliát nem kaptam a billentyűzethez.
BASIC-ben programozáskor jó hasznát vettem. -
DeltaPower
addikt
Én alumíniumból vágtam-reszeltem bele betéteket, onnantól örök életű lett. A csillag-érintkezős fajtát jobban szerettem, azt könnyebb volt javítani, pl 4,5 voltos zseblámpaelem érintkezőjével.
Az említett játéknak volt egy Winter változata is, hasonlóan gyilkos
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Fél off:
Urak, RMclock nevű csodás programot használta, használja valaki?
-
törölt tag
Nekem ZX-Spectrumom volt, a billentyűzetet fél-egy évenként mindig "szerelni " kellett, mert a szalagkábel egy idő után magától eltört, nem messze az aljzattól. Ha a törésnél elvágtuk a kábelt, a vágásnál vissza lehetett dugni az aljzatba. Egy idő után, a sok visszavágástól viszont már olyan rövid lett, hogy nem ért el az aljzatig.
Meg az a sok jó Quickshot joystick. Egy-egy játékkal könnyen tönkre lehetett vágni. -
szumo
senior tag
Na jó beszállok a buliba (35).
Videoton TV Computer 128kb-ra bővítve, MK-29 Juno magnóval, polimer kazettákkal, és quickshot 2 turbo joystick. Majdnem kimaradt a junoszt TV.
Én valahol ott kezdtem a szakmát, amikor elromlott a joystick és vasárnap ebéd után először ferrobond pillanatragasztóval javítottuk a letört kis karokat benne, majd fater gyártott bakelitből belevalót, akkor pedig a mikrokapcsolók kezdtek szétesni, majd azokat forrasztottam egy szürke pillanatforrasztóval, amihez a hegy trafóvezetékből készült, a sűrűn elégés miatt, meg azért, mert a forrasztó zsírt elfelejtettem rendszeresen használni. -
Lord Myn
senior tag
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
macilaci78 #23982 üzenetére
Annyira, hogy az Amiga még Amiga, de a kora már Auchan
Nem ittam még elég kávét
-
shteer
titán
válasz
macilaci78 #23980 üzenetére
Meg a fel gigas amiga bovites se mindennapi
-
Mardel92
tag
Olyan kis gyereknek érzem magam a kommenteket olvasva, így a majdnem 22 éves korommal
.
-
mongi
senior tag
Kölcsön céges(!) C=64 + 1541 floppy ----> C= 64 + kazettás Datasette D2S ----> C=64 + 1541/II --->Amiga 500 + 512MB ram bővítés ----> Amiga 1200 ----> AMD 5x86 P75, 16GB EDO, S3 Virge 4MB 3D(
) 170MB hdd, CD-R --->...... mai átlag gépek.
Ja és én is lassan a 4x-es szorzóval nyomom az éveket...Beférek a csapatba?
-
cbmfan
senior tag
van valamelyikőtöknek 4 DDR2 foglalatos s775 lapja C2D procihoz 10k alatt?
unokaöcsém bevette cumicecidet, vett egy döglött lapot jóként itt...
-
Lord Myn
senior tag
válasz
deicide #23970 üzenetére
Nem teljesen... országos cimbinek A500-a volt, az audio-vizuális élményre irígykedtem még a PC-s korszakom elején is. Mondjuk '92-ben már VGA-s 286-osom volt SoundBlaster 2.0-val, akkor már szerencsére kezdte beérni a PC az Amigát.
Egyébként az Amiga az nálam olyan beteljesületlen szerelem féle volt, mindig vágytam rá, de sose volt nekem. Évekkel később amikor elkezdtem nyüstölni a WinUAE-t, akkor jöttem rá igazán, hogy úristen, de megelőzte a korát az a gép... (Belső 32-bites feldolgozás, multitasking, GUI, stb. mindezt a '80-as években).
-
Lord Myn
senior tag
válasz
deicide #23941 üzenetére
Tojashéj a feneketeken (vagy mondhatnám, hogy ti még ágyba vizeltetek, amikor én már tudtam, hogy a bilibe kellett volna...), első PC-met '90-ben kaptam: Turbo XT, 8 MHz, 640kb RAM (should be enough for everyone), 20MB HDD, 5.25" FDD, Hercules kártya, 12" (!) Mono monitor. Commodore-os korszak még a '80-as évek közepén kezdődött...
-
TESCO-Zsömle
titán
Ti emlékeztek még arra az UrbanLegend-re, hogy a gyorsindítóba azért nem szabad sok programot rakni, mert azok folyamatosan futnak a háttérben, és ezért kell csak egyet kattintani rá kettő helyett?
-
biker
nagyúr
Ma felhiv egy nyugdíjas
- maguk laptopot javitanak?
- nem, mi csak szoftveres dolgokkal foglalkozunk
- nekem az kell, mert van egy oreg laptopom, amin játszani szoktam, de már lassú, fel kéne gyorsítani
- sajnos a laptopokban kevés cserélhető alkatrész van, nem sokat lehet elérni vele
- de én hallottam hogy csak le kell takarítani, meg feltenni olyan programot ami gyorsít. Meg az is a baj, hogy sokszor kötöszködnek velem a moderátorok és már vagy 10 portálról kitiltottak, és azt is meg kellene oldani
- sajnos ne m tudunk segíteni, viszhall -
MR_Joe
senior tag
Harminckhm évesek klubja
Király... Szomorú hogy így öregszenek egyesek
-
törölt tag
én meg ici-pici 13, de én is pakoltam már DIP ramot Trident-be hogy meglegyen az 1024x768+ 16 bit páros win 3.11 alatt.
-
Nah, volt olyan is, többnyire a használatira íratom fel.
Egyik helyen a menyecske gondolta, h már nem kell a doboz és begyűrte a kazánba: cd-vel, cetlivel, blokkal (jótállással) együtt...Örülök, h nem csak én vagyok ilyen öreg szárcsa... nemsokára harminckhömm... éves leszek. Ki sem merem mondani
-
Balinov
titán
válasz
DeFranco #23937 üzenetére
retard szekcio? ugyanmar
Sajat pelda. Anno elso PC- egy hasznalt 286@12Mhz (talan 16Mhz, reg volt) volt Tridendt 8900 ISA VGA-val, amin 256kbyte vram volt csak, igy win3.1 alatt, meg dosos jatekokban nem birt x (talan 256) szinnel tobbet megjeleniteni. Aztan mikor sikerult upgradelni egy AMD 486 DX2-66-ra (ami jumperrel ment 80-on) nem maradt penz ujabb vga-ra, igy a 286os lapra forrasztott 1mb ram-ot csavarhuzoval kipattintva upgradelni tudtuk a Trident 8900VGA-t. Mondjuk sok ertelme nem volt, mert a 14" Philips monoVGA diszplejt csak akkorra tudtam lecserelni, mikor mar TX-es inteles lapban dohogott az 5x86-os AMD
-
DeFranco
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
Mifelénk volt aki fekete-fehér monitorok színessé tételével hirdette magát.
-
Szakbarbár
aktív tag
-
Balinov
titán
válasz
Szakbarbár #23928 üzenetére
Gonosz ON: nem tart sokaig kiprobalni. Gonosz OFF
-
Szakbarbár
aktív tag
"Lehet kellene is, mert lépten nyomon belefutok a kis ragasztott papírjaikba, hogy ők mennyire spílerek a gépek szerelésében.
A lépcsőházunkban is feltűnik 1-1, azt ahogy észreveszem eltávolítom, mert semmi kedvem a gányolásukat javítani."Ilyet én is szoktam látni, sőt még a helyi reklámújságban is hirdet az egyik. Azért kíváncsi lennék hogy mi történne ha hirtelen kimenne hozzá az APEH
Ha nem sajnálnám rá a pénzt, egyszer kihívnék egy ilyen emberkét és ott ülnék fölötte amíg csinálja a gépemet. -
szumo
senior tag
válasz
Armagedown #23924 üzenetére
Nem!
Bővebb válasz:
Biztos, hogy nem!
Egy jó elektrotechnikai technikus, aki tud forrasztani smd-t is és érti, hogy mit csinál, nem ejti bele remegő kézzel a procit a foglalatba, sokkal hasznosabb tud lenni.
Manapság annyi az önjelölt VérSteve, hogy lassan dunát lehetne velük rekeszteni. Lehet kellene is, mert lépten nyomon belefutok a kis ragasztott papírjaikba, hogy ők mennyire spílerek a gépek szerelésében.
A lépcsőházunkban is feltűnik 1-1, azt ahogy észreveszem eltávolítom, mert semmi kedvem a gányolásukat javítani. -
Armagedown
őstag
Őt felvennétek?
-
-
-
gozso
őstag
Fasszbuk:
eladó pc
alaplap asrock
proci 2800 amd atholon am2
ram 2gb
hdd 80 gb
vga ati readon 512mb accelero s2 hütésel
420w power táp satás
dvd iró sata 2
a gépház nem valami szép hiányzik az egyik oldala
ára 15 e ftkérdésem: részleteznéd?
válasz: mit? le van írva minden..végül is....
-
-
Sytex
tag
válasz
Armagedown #23910 üzenetére
Tegnap hallottam, hogy az artisjus a tabletekre is rátette a
kezétmatricáját. -
Sytex
tag
Legelső 1Gb-os pendriveomat 11.000 Nettóért vettem. 2002-3-4 környékén. Azóta is működik, de tetűlassú!
Szerk: válasz #23909-re
-
vwpolopg
őstag
Egy rokonom (nő) is hasonlóan járt, ő whiskeykólába ejtette a nokia 6300-át. Nem szedte ki egyből az akkut, másnap került kiszedésre, majd belerakta egy pohár vízbe a telót, hogy ,,leázzon róla a ragacsos kóla"
Akksi felpúposodott mint az állat, persze bele is próbálta a mosdatás után
Aztán fiókba került, egy évvel később került a kezembe, szétszedtem, kipucoltam, raktam bele másik akksit és a foltos kijelzőjét leszámítva működött is pár hétig, aztán meghalt a mikrofonja is, akkor került újra fiókba
-
cbmfan
senior tag
válasz
-=RelakS=- #23901 üzenetére
jól van, na, leesett
hátteret nem figyeltem, user errornak néztem először.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Zenbook Flip S UX371 (i7 2.8Ghz, 16Gb Ram, 1TB SSD, 4k OLED Érintőkijelző, 2in1 Tablet-Laptop)
- Samsung UE65DU7172+1 év biztositás. euronics vásárlás.
- Apple iPad 9th gen (10.2" 2021, Asztroszürke) + Logitech Combo Touch
- ibasso DC Elite
- Legion Y540-15IRH 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe + 500GB HDD magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest