- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
válasz
Mercutio_ #36004 üzenetére
Ez egy szuper WD 320GB-s 2.5"-os HDD, 2011 év végi kiadás, tudjuk mi volt akkor a gyárakban, csoda hogy eddig elfutott neki.
Diskem visszajött, szépen becsomagolta a kinyomtatott reportba
T. user nem szólt semmit, csak hogy megy a gépe.Majd jön megint pár nap múlva mikor megint nem indul a cucca.
Egyébként értelmesen elmagyaráztam mi a hiba oka és mi a gyógymód (én speciel egy SSD-t ajánlottam neki, mivel látszott a gépen hogy nem kímélik a rázkódástól--->kamionos a tulaja)...
Valamit rosszul csináltam?
-
mongi
senior tag
Tegnapi zöngemény:
Ügyfél érkezik, a laposa nem hajlandó bootolni, csak a hibajavítást akarja indítani, de az sem fut le.
Nosza rápislantok a gépre, win7 upgradelve win 10-re. Elmondás szerint minden ok volt a frissítés után.Nosza, akkor HDD kiszerel, asztali gépre felköt, HDD sentinel indít...
Kapásból sikít, hogy a HDD 0%-os fej vagy felület hibás.Ajánlott a HDD azonnali adatmentése és cseréje.Biztonság kedvéért USB-s külső HDD bay-ben újra tesztelem. Detto ugyanaz a hiba report...
Gondolom magamban, akkor ez volt a gond...Problem solved.Reportokat kinyomtat, Hdd kiszerel, laposba visszatesz. E' öröm, bodottá'
Ügyfelet értesítem a dolgokról. Bejön, reportot elolvas, dönt, javítás nem lesz. Kifizeti a bevizsgálást, lapossal haza...
Másnap csörög a telefon, benne maradt egy DVD-m a gépben (
), de amúgy is beindult és működik minden
WTF???
Szerintem nem vette komolyan amit kinyomtattam neki, vagy kiírom az ajtó fölé hogy "Miraculous PC Healer", mert mostanában hirtelen megjavulnak a hibásan behozott gépek, telefonok.
Lehet mert mindegyiket teliholdkor a kies fenyves közepén megbúvó titkos tisztásomon háromszor körbetáncolom a rituális vírusűző sámántáncommal, miközben felhangon sipítozom "MUKODJ!"
-
mongi
senior tag
Napiszar:
Hibajelenség: "A gyerek kipucolta a gépet, kiszedte a processzort, újrapasztázta, de azóta nem megy..."
Na csak kiderült, a gyerek egy csavarhúzóval feszítette fel az LGA775 foglalat leszorító kengyelét, és hát kicsit megcsúszott az a fránya csavarhúzó
Persze utána összerakta, mint aki jól végezte dolgát, és startolta a gépet. Ami erre némi Omega-koncert stílusban némi fény, füst és hangeffekt bejátszása után megdöglött.Nem baj, mivel amúgy is egy régi P4 volt, kaptak helyette egy AMD A4-6300-as vasat, meg hozzá 4GB ddr3-at. Így már nem szaggat a faszbuk meg a Windows 10 nekik (mert a kis Bloodie Steve persze felhegesztette azt is az egymagos gépre).
Ja meg végre tudnak "jutyúbozni" normális felbontással. Remélem a további szerelést is onnan lesi majd el.
Ugyanis azt mondta azért nem hozták be hozzám, mert látták a "jutyúbon" a "hogyan kell csinálnod magad, hogy ne basszon át a szervizes" videót...
-
mongi
senior tag
Napiszar: "Takarícsd ki lécci, me' marha lassú, meg zúg..."
Vicc:
Gazsikát beleejtik a patakba. Ha már ott van mondják neki a tenyésztői: "Fürggyé' le"!
Vakarja magáról veszett tempóban a koszt a vízben, mert ugye az neki nem egészséges közeg:
-Ez a tavaly előtti réteg volt, ez a tavalyi réteg volt...- Jé megvan a kedvenc piros pullóverem!
-
mongi
senior tag
válasz
-=RelakS=- #33922 üzenetére
Az sem kutya, mikor a szervizelésre beadott gép automatikusan belép a skype-ba majd jönnek az üzenetek
Éppen ezért szoktam kapásból tiltani az auto-startos cuccokat a beadott gépeken -
mongi
senior tag
Ha már a téma kimerül, feldobható ezzel a videóval is
-
mongi
senior tag
válasz
westcoastog #33909 üzenetére
Ez már a 2 laptopjuk ami ilyen halált halt, az elsővel egy bögre vastagon cukrozott tea segített. Az még élt kiszárítás/pucolás után 3-4 hónapot.
Akkor vették ezt az Asust. A gyereknek meg innentől ingyen csoki jár ha eljönnek megint -
mongi
senior tag
válasz
westcoastog #33904 üzenetére
A gépben az alaplapra van ragasztva egy védőfólia, és sajnos alá folyt az egész anyag, így hiába volt bármilyen tisztítási kísérlet. No meg persze az egybites az akkut nem vette ki azonnal, sőtt otthon még párszor próbálgatta is töltővel/akkuval.
-
mongi
senior tag
válasz
westcoastog #33902 üzenetére
Még a harddisk is tiszta trutymák volt, azt nagy nehezen megpucoltam és leszedtem neki az adatokat róla. Átmenetileg légmentesen záró csomagolásban pihen a ház mögött. Holnap meg örömtüzet gyújtok és lassú tűzön fogom csíramentesíteni a biteket
Úgyis sok a kerti hulladék, legalább az is kopik kicsit -
mongi
senior tag
Mivel olyan hányattatott a sorsunk, íme egy mai páciensem:
Egy alig 1.5 éves Asus X550 lapos.
A tünet: Nem működik, nem kapcsol be. Mondjuk kissé furcsa a szaga...
Az Ok: a gyerek tegnap mesenézés közben sugárban lehányta, gyorsan letöröltük, de azóta nem kapcsol be... Mindez közölve miután puszta kézzel összetapicskoltam...
Előzetes vegyvédelmi oktatás és biológiai fegyverzet elleni védőoltások beadása, VV ruházat légmentesítése és egy orrcsipesz feltétele után indult a szétszerelés. Nem volt hiábavaló a BSL-4 -es biztonsági előírások magas szintű betartása:A nyákon szép marás nyomokat hagyott, tulaja is meglepődött. Mondja nekem, hogy odatették a radiátor mellé, azt hitte kiszárad akkor majd működni fog...
Na itt fogyott el a türelmem és a gyomrom...
Gép visszaadva a tulajnak, hogy sajnos ezen már nem tudok segíteni.
De mivel ez volt a munkagépe is, azért gyorsan vett egy másik laptopot hogy tudjon dolgozni. -
mongi
senior tag
válasz
ViZion #33321 üzenetére
És a Gyömrői könyvtárban van a székhelye
Városi Könyvtár Gyömrő
2230 Gyömrő, Szent István utca 25Kander.hu
Tel.: +36 29 747042 (8-16 óra között)
Mobil: +36 20 4530860 (8-16 óra között)
E-mail: ugyfelszolgalat@kander.hu
2230 Gyömrő, Szent István út 25.Legalább műveltek lesznek a cégnél
-
mongi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #31530 üzenetére
és ezt megnézted az összeválogatás előtt?
Amúgy ezen a lapon M2 PCIex 2X port van Nem Sata... Nem lehet hogy ez a gond? -
mongi
senior tag
"Minden magyar iskolába szélessávú, 100 megabites internetelérést kötnek be 2016 végére."
Rosszul olvastátok, minden magyar iskolába 100 megabites internetet kötnek be, tehát 100x 1 megabitet
-
mongi
senior tag
Már én is leszoktam már a kókányolásról
Annyit nem ér az egész, amennyi időt ezekkel el lehet sz@rakodni, hogy optimális esetben menjen rajta a pasziánszKiszórom ezeket a "törzs-kukázóimnak" akik állandóan csak "ocóért" használt vackokat keresnek. Szenvedjenek Ők, ne én
-
mongi
senior tag
Na kihez fog beesni az első "Bloody Stewe" aki már windows 10-et akar a gépére?
-
mongi
senior tag
A nap beszólása, én bekereteztetném szívem szerint, és kitenném az üzletben
"Vannak vásárlók, akiket el kell engedni, mert túl hülyék/bunkók/éretlenek ahhoz, hogy egy xy eszköz tulajdonosai legyenek".
A többit itt olvashatjátok: [link]
-
mongi
senior tag
Azért ez sem kutya kép
-
mongi
senior tag
Acer Aspire 1360 "nemlapos" , hibás wifi adapterrel.
Amúgy alap kiszereléses a masina : AMD sempron 2800+, GF FX GO5200 64mb, 512MB ram, 60GB HDD, nem működő dvd-r...stb.Most tettem rá egy Susie Linuxot (miután a 32 bites Mint-től összf@sta magát a csodagép), persze a wifi pótlásra bedugot TP-link micro WiFi-nek se kép-se hang. Jó lesz ez kábelen is nekik
Amúgy meglepően jól használható netre, csak ne rakja tele mindenféle csillámpónival a HDD-t -
mongi
senior tag
-
mongi
senior tag
jöhet a 2. menet, felkészültem
-
mongi
senior tag
Láttátok az új Malwarebytes-ot? Kicsit felturbózták a felületet, remélem az ingyenes irtogatást nem bántották...
Valakinek ezzel tapasztalat? (mármint ezzel a megújulttal) -
mongi
senior tag
válasz
Mercutio_ #24767 üzenetére
Nem is arról volt szó hogy friss a hír alapja, de most jutott ítélethozatali szakaszba sztori, és az a 2-8 évet én kicsit soknak tartom az elkövette cselekmény tükrében is.
Azért egy csalános pötsverést megérdemelne a szolgáltató is aki így "védte" azt a wifi rendszert amin az adatok száguldoztak... -
mongi
senior tag
Vádat emeltek a Kazincbarcikai McGiver ellen
"A férfi jövedelemmel nem rendelkezett, így internetelőfizetést sem tudott vásárolni, ám hulladék anyagokból, így kutyakonzerves dobozból és egy rozsdás parabolaantenna-tányérból működőképes vevőeszközt épített, amely felismerte egy szolgáltató rádióhullámú hálózatát - ismertette az esetet a szóvivő.
A férfi ezt a szerkezetet egy laptophoz csatlakoztatta, és egy program segítségével feltörve a rendszert, létező előfizetők azonosítójával csatlakozott a hálózatra, amelyet jogosulatlanul, ingyen használt.
Emiatt a rendszerben kimaradások jelentkeztek, a szolgáltató pedig bemérte az illegális vevőberendezés helyét és felderítette az elkövetőt is. Mivel az elektronikus hírközlő hálózat közérdekű üzemnek minősül, így a vádlott cselekménye 2-től 8 évig terjedő börtönnel is büntethető.
(MTI)"
Azért élelmes a ember ha csórni kell, vagy ingyen kell valami...
-
mongi
senior tag
válasz
toydog55555 #24656 üzenetére
A legjobb azon az oldalon:
Gratulálok Trékom!
Részvétem a szenvedőknek...
-
mongi
senior tag
"Napjainkban a táblagépek lassan átveszik a vezetést az asztali számítógépek és a laptop számítógépeivel szemben."
Mert a laptopoknak van számítógépük :"Ezért nem mindegy, hogy milyen weblapot készíttet!
Hagyományosat vagy olyat, ami már úgymond lekezeli a táblagépet okos telefonokat."
Én eddig úgy tudtam a táblagép és az okos telefon kezeli le a weboldalt, méghozzá szájjal... :
Na innen tovább én ezt a förtelmet nem olvasom, mert kinyír idegileg
-
mongi
senior tag
Dicsőség a Lengyel hon fiainak ezért:
Aki nosztalgiázni szeretne az Amiga korszakból,az itt megteheti.433 Amiga játék
(igen, megvan a Shadow Of The Beast, Gods, Secrets Of The Monkey Island, Alien Breed-ek, Wings ...stb) mind pc-n futtatható állapotban
Kellemes nosztalgiázást
-
mongi
senior tag
Úgy látszik a 2. mottó igaz a The Guardiannál dolgozókra is: A Snowden-akták megsemmisítése
Csak azt nem értem, minek kellett szétflexelni a laptopokat, alaplapokat is
-
mongi
senior tag
válasz
ViZion #24187 üzenetére
Mindenféle játékra masina
Ismerős a szitu, Lakatyos Winetou-k szoktak ilyet tőlünk is kérni, ilyenkor jön az "ocsoértkellgép",pl ilyen:
jipponyon:ASROCK FM2A55M-VG3+
12.027 Ft
AMD A4-4000 3.00GHz FM2 BOX
10.427 Ft
WD 160GB AV 7200rpm 8MB SATA WD1600AVJS
10.236 Ft
ELIXIR 2GB DDR3 1600MHz CL11 M2X2G64CB88G7N-DG
5.128 Ft
XDL Basic X-01 Fekete-Piros
4.178 Ft
TRACER Be Cool 420W Silent
6.648 Ft
Összesen:
48.645 FtAlapszinten
1280x720-banna jó, 800x600-ban azért "játszhat vele" az T. userIgaz azt is max 2-3 éves játékokkal
-
mongi
senior tag
Onlány virkergetőkből erről vélemény? Én használom néha, MBAM-mal kiegészítve, szigorúan csökkentett módban...
-
mongi
senior tag
válasz
E.Kaufmann #24066 üzenetére
Na így már leesett, csak kissé feszült vagyok mert most lépett le egy Columbo házaspár is.
A fene megette ezeket, kérdezgetnek, én korrektül válaszolok, megmutatom, elmagyarázom, persze nem vásárolnak majd elhúznak a vérbe. Mindeközben meg a többi fizetős meló áll mert velük baxakodok.
Majd pár nap vagy hét múlva hozzák be az új szarukat amit persze máshol vettek (és persze a szarabbat mert az "ócsóvótateszkóban" (persze nem volt olcsóbb mint kiderül sokszor, csak szarabb) ), hogy próbáljak belőle gépet faragni.Kezd elfogyni a türelmem, és ez nem túl jó ebben az iparban.
Azt hiszem ez az infó-sarok megszűnik, ha fizet akkor kapnak szakmai tájékoztatót, ha nem akkor szevaaasz... -
mongi
senior tag
válasz
E.Kaufmann #24062 üzenetére
persze, skizó vagyok és magammal beszélgetek
-
mongi
senior tag
Titeket is időnként társalkodónőnek néznek? Van ugyanis egy idősebb fazon aki mindenféle hülyeséggel traktál rendszeresen, persze mikor már indul mindig eszébe jut még egy kérdés mint Columbonak
-
mongi
senior tag
cbmfan tombolni fog hogy nem az Övé lett a 24.000
A kocsmás game nagyon vad volt, már akkor a kihajtható hangszóróval
Nekem is a sógoroktól hoztak nagymutterék egy ilyen casio quartz órát: -
mongi
senior tag
Kölcsön céges(!) C=64 + 1541 floppy ----> C= 64 + kazettás Datasette D2S ----> C=64 + 1541/II --->Amiga 500 + 512MB ram bővítés ----> Amiga 1200 ----> AMD 5x86 P75, 16GB EDO, S3 Virge 4MB 3D(
) 170MB hdd, CD-R --->...... mai átlag gépek.
Ja és én is lassan a 4x-es szorzóval nyomom az éveket...Beférek a csapatba?
-
mongi
senior tag
Mai agymenés:
"Öltönyös-nyakkendős-drágakabátos" figura beviharzik az üzletbe, kezében egy laptop táskával.
Kérdezem mit szeretne, elővesz egy emachines netbunkót, halál koszosan.
Na mondom magamnak, elő a vegyvédelmi cuccot.Problem az elmondása szerint:
-A betűk kicsik a féjszbúkon és összement a képernyő, kilóg róla a féjszGép bekapcs, első szemöldök húzás:
-A Szisztem wingyóz ixpéj de 3 változatban ,az első a jó fiatalember!
-orrom alatt mormogva: bazze...Nagy nehezen feláll a szerencsétlen XP professional, jön a homlokráncolás:
- ASK toolbar, Babilon toolbar, SweetIM + toolbar, PC tweakerek, win optimizer pro, ...stb, nem is sorolnám fel mind de vagy 60-70 alkalmazás a háttérben.Fő problem csak ekkor derült ki igazán:
a display egyszer csak átment tejfehérbe, némi vibrálással, csíkozással.(magamban:bazze miez?)
Mondom az egybitesnek, hogy ez igen csak szervizes dolog, nem egyszerűen csak beállítási gond.
Így nem vállalom a szoftveres cuccolást, mert hibás gépet nem veszek át, csak javításra (ugyanis megszívtam már így,hogy nálam adta be végleg a kulcsot, soha többet nem lesz ilyen)
Faszi még 10-15 percig tobzódott, hogy márpedig csináljam meg neki, mit akarok én a monitorral, már régóta ilyen, csak kikapcsolja és utána jó, nem kell azt cserélni.Neki csak utazgatásra kell, mert van neki otthon 3 laptopja, meg a gyereknek, meg asszonynak is
(na gondolom a kutya is azzal szarik nálatok, de viselkedni és kulturáltan gépet használni biztos nem tudsz)
Mondom neki rendben, de én ehhez a géphez sajnos a fenti okok miatt nem nyúlok.
Nagy nehezen felfogta, úgy beb@szta a netbunkóját a táskába bekapcsolva hogy öröm volt nézni, majd rá a töltőt is ugyanígy, majd a boltból köszönés nélkül kiviharzott és úgy bevágta az ajtót, hogy hullott a vakolat.
Legalább kiderült mitől is ment el a displayBúcsúzóul én is elmormogtam az orrom alatt egy " b...m...nyádat te bunkót" és visszamentem az értelmes és pénzt hozó tevékenységeket folytatni a szervizrészbe.
-
mongi
senior tag
Régi, de máig aktuális
Helpdesk - számitógép szervíz (kabaré) -
mongi
senior tag
válasz
Jazzos #21413 üzenetére
Persze! Megkárteleztem a ganxtáékkal hogy mi most facán lemegyünk 0%-ig, majd utána -10%-ig hogy ne legyen jó nekünk
Jogos, de a tipikus "pestipiacos" looserral akkor mi lesz?
Sajnos itt engem nyomnak le ilyen szintre (lásd fentebbi HSZ-em), én is 10-15 között tartanám, ha lehetne...
most marad a szerviz, vagy a lakat, választhatok. Mivel ebből élek, a lakat nem opció
Gondoltam rá, hogy emelek árat, és csak pénzes kuncsaftokat várok, minőségi szolgáltatással, de akkor zárhatok is be a konkurencia miatt, akik ugyan a szart is eladják, mégis oda mennek akkor
Attól nekem meg több bevételem nem biztos hogy lenne. -
mongi
senior tag
Én meg imádom a konkurenciát , főleg mikor más tollával ékeskedik
Kitalálom, megcsinálom, lekoppintja. a f@szom is tele van már ezzel. Valamit ki kellene sütnöm erre. Tippek? -
mongi
senior tag
válasz
E.Kaufmann #21359 üzenetére
Vagy mi kapunk miattuk egy rendkívül furcsán, hátul gombolódó zakót, két markos legény segítségével
Amúgy mindenkinél döglik a pejac vagy csak felénk ilyen siralmas a helyzet? Már az eddigi nézelődő-érdeklődők is elmaradnak, még jó hogy van garanciás használt cucc is(na az meg talán kezd beindulni), meg szerviz, egyébként be is csukhatnánk
-
mongi
senior tag
Mai csodamasina:
Asrock K7S41GX , 1GB ram, FX5200 (venti nélkül a borda) , 80GB WD hdd, nem működő optika, 350W-os táp.
A Tünet:
Vagy megy, vagy nem.
POST van, XP logó van, utána a nagy büdös semmi.
XP ok, mert hol feláll hol nem. Vírus nincs a gépen, már ellenőriztem. HDD smart szerint ok.
Gyanakszok a SiS chips döglik lassan. LAN már nincs, csak kártyával, hang dettó.Megoldás:
???
Tudom-tudom. Kib@szarintani az egészet és venni egy normálisabbat, no de "kőtcségtákáréjkosság ván" -
mongi
senior tag
válasz
shteer #21090 üzenetére
Főleg hogy az egész gépet le kell bontani még egy hdd cseréhez is
Mert az még talán segítene rajta ... no de így? Hogyan cseréljünk harddisket ZG5-ben?
-
mongi
senior tag
Látom akkor felétek is ugyanúgy hömpölyögnek a vevők az üzletben mint nálam
-
mongi
senior tag
Nem köteles adni ha jól tudom, de igyekezni kell minnél kissebb nehézséget okozva a vásárlónak javíttatni az eredetit (ezért van aki ad mint én, és van aki nem), ha meg garanciálisan full kuka, akkor cserélni azonosra, vagy azzal megegyező teljesítményű másikra. Pénz vissza csak a legvégső esetben...
-
mongi
senior tag
Most bukkantam eme gyöngyszemre itt a fórumon, lássátok és rökönyödjetek Ti is
A #4. HSZ-t olvassátok el a hír tükrében. -
mongi
senior tag
Nekem a bantuk időérzékével van bajom, ha azt mondom másnap délre meglesz a szaruk, miért akarják már 10.10-kor elvinni?
-
mongi
senior tag
-
mongi
senior tag
-
mongi
senior tag
Pont itt van a tesójuk, 7,5GB-nyi XP mappa,1,6Ghz p4 wilma, 512 ram, 20GB maxtor, és a fostalicska lassúság.
Persze úgy kellene megoldani, hogy ne legyen újratelepítve, mert semmi kódot nem tudnak, ami be van állítva a postafiókokra, msn-re (mondjuk ezt már közöltem hogy ezt el is felejthetik hamarosan--->go skype ugye). Se kedvem, se alkatrészem nincs már ehhez a "gyorssícsukmáfel" géphez... 30ojró egy 3200+os sempi konfig -na nem egy csúcs, de egy 9550-el és 1GB rammal, 40GB hdd,dvd-rw...stb.- és akkor mégis erre költene 50-et -
mongi
senior tag
A mai agyelhagyós user:
Levelezés:
User:
"Sziasztok!
Heti 10-15db laptop ( 2.5"-os) merevlemezekre (250-320GB) lenne szükségem,vegyesen.-de 500Gb-os és 1 TB-os is érdekel.
Tudnátok nekem erre ajánlatot küldeni ? (250-320GB)Köszönöm!"
Válasz:
Üdvözöljük XY!Itt megtalálhatja a kívánt árakat: www........-shop.sk
A 2.5" HDD árak itt tételesen fel vannak tüntetve: http://goo.gl/Ic......
A postacíméből ítélve, a Magyarországi átvételt viszont sajnos mi nem tudjuk biztosítani."User:
"Sziasztok!
Internal típusú HDD-k-re lenne szükségem, ÁFA nélkül, lehetőség szerint "egyedi" áron. Magyarországról mennék érte vagy postai úton venném át."Válasz:
Tisztelt XY!Akkor sajnos Ön nem a jó boltot kereste ez ügyben, mert mi csak DPH-s (ÁFA-s) számlával adhatunk és adunk is el termékeket.
"Az adóalanyok és fogyasztók közötti tranzakciók esetében - a legtöbb esetben - az eredet szerinti adózás elve érvényesül:
a vásárlónak a vásárlás helyén kell az áfát megfizetnie, az adott tagállam lakosaival azonos feltételek szerint. "
Üzletünk az ilyen jellegű üzleti fogásokat (DPH/ÁFA nélkül/"féláfásan"/"okosban"...stb.) elítéljük és nem támogatjuk!
Egyedi árképzést csak a már "bejáratott" partnereknek tudunk biztosítani, ez ebben az esetben meglátásunk szerint ez nem áll fenn.
Üdvözlettel...." -
mongi
senior tag
Minden kollégának, ismerősnek és ismeretlennek ebben a közösségben is
áldott, békés és boldog karácsonyi ünnepeket kívánok a magam és üzletünk nevében is -
mongi
senior tag
Szerintem nem csak az idő szépít.
Egyre jobban kizsigerelik az emberiséget anyagilag, erkölcsileg de főleg szellemileg. És ez ilyenkor nagyon kiüt a többi naphoz képest is.Sajnos az átlagos szellemi szintet süllyesztik iszonyatos ütemben, példa a "kerskedelmi" hiradók a TV-ben (amit már nem is nézek), ezek összetétele pl. mutatja mi az "érdekes- hírérték":
felrobbant-elrabolták-megéget-kirabolták-kiégett-megölték-emelkedikazára-öngyilkoslett-agyonverték-elsikkasztották...stb. .
Minek ezt nézni? Semmi jónem történik a világban csak a baj és a mocsok?
Agyhalott, zombi fiatalok mindenfele akik nem azt szajkózzák hogy "Braaiiiiinnnn...." hanem zixfaktóóóór, megaszaaaaarrrr... -
mongi
senior tag
Napi fail, csak hogy Ti is kikésazüljetek (garantált agyhalál
):
Faszbúkos kérdés a hiteles hirdetésünk alatt (nevek kiszedve, az árpás original
:
- Árpád ........ : IGAZ A VILÁGVÉGE UTÁN MÁR NEM KELL FIZETNI.....?
- Üzlet.............: Ha Ön még nem hallotta, sajnos a világvége elmarad.
Helyette lesz:
- nullsíkon-áthaladás,
- bolygó-együttállás + rezgésszint-emelkedés,
- 21.-i elsötétülés (na ez igaz, mert este lesz aznap is),
- sőt tudomásom szerint (amely biztos infót az Alfa-Centauriról küldtek nekem Asgard parancsnokék a fényflotta parancsnokságról) birkavesével sem lehet ezután többet földrengést elkerülni...Amúgy is, a nyereményjátékunkat december 22.-én délbe sorsoljuk az "életben maradtak" között
Így sajnos marad a kölcsön fizetése is.
- Árpád .........: O.K.Nem. Nem kitalált. Ez valóság... A 21. században... És sejtem nem az utolsó ilyen kérdés...
-
mongi
senior tag
Ki se nyitottam vasárnap, minek, vevő úgyis nulla.
Kiírtam a faszbúkra, hogy szombatig jöhetnek még azt tsókolom. Rendelés meg szerdáig utána csak bolti készletből válogathat...
Így is januárba szerintem semmit sem kell rendelnem, mert a karácsonyi feltankolás nagyobbik fele itt marad. -
mongi
senior tag
Igen ez ismerős erre felé is. Legyen olcsó (notebook), de vigye Far Cry 3-at full HD-ban
A tabletek meg legyenek 3G-képesek 75 euroért
Nyáron több volt a forgalmam, pedig az eléggé holt szezon szokott lenni. Igaz most megint slágertermék lett a netbunkó, mivel alig 65,000HuF (225 euro) átszámítva egy új... -
mongi
senior tag
Kollégák! Nálatok is nagy a pangás, vagy csak engem kerülnek a vevők mint a pestisest? Ez a karácsonyi szezon eddig kezdi alulmúlni a mindenkori januári forgalmaimat is
Nem lesz ez így jól...
-
mongi
senior tag
válasz
nyogo83 #18788 üzenetére
"Tisztelt Vásárlóink!
Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy az aktuális gazdasági körülmények
nem teszik lehetővé üzletünk további üzemeltetését,
az 1997 óta tartó kereskedelmi tevékenységünket
szüneteltetjük.Üdvözlettel:
Lord csapata"Nekem a szembeszomszéd konkurenciával kezd tele lenni a hócipő, kitalálok valamit ami esetleg több vevőt hozhat, kirakom a weboldalra, pár nap vagy 1-2 hét és lemásolja. Nevetséges de engem kezd b@szottul idegesíteni.
Beveheti a tusfürdős mosószeremet (Fa +Somat) -
mongi
senior tag
és a legszebb összefoglaló a harácsony örömeiből :[link]
-
mongi
senior tag
csak hogy okítsunk téged is
Ez maga a valóságos fekete péntek -
mongi
senior tag
Hülye "kliens cég" kivágva, rossz vevőre nincs szükségem.
Előzmény:
- Helloszia! Gyere gyorsan, mert mióta átköltöztünk és átkötöttük a nyomtatót, nem tudunk számlát nyomtatni az xy gépről, és már itt állnak a szállítók...stb.
-OK. megyek rögtön...
Gépet átnézve, 7x telepítették a nem működő nyomtatót (beakadt a doksi, nosza hát, telepítsük még egyszer a nyomtatót hátha.., De nem volt hátha, erre megint küldjük el a doksit rá nyomtatásra 24x(!), mindez hétszer megismételve).
Rendbe teszem, számlákat kinyomtat, " há' e' öröm, e' bodottá "... Kérdem, ki piszkálta a gépet, nem úgy van ahogy én beállítottam.
-Volt itt egy másik szerelő, az nézte át...(na itt kellett volna felállni és otthagyni őket).
-Vírusirtó gyanús, meglesem, mondom ez error, vírus van a házban! Ki kell pucolni a gépet.
-Jajnemostmertkellnyomtatnimajdlevisszükacégbe...stb.
-Akkor addig is viszlát...Az esemény:
Behozzák szombatra a könyvelő gépet, miután a helyszínen közöltem velük, hogy vagy egy egész napos víruskergetés lesz.
-Hétfőre ugye meglesz, mert feltétlen kell a gép! Ugye kész lesz?
-Természetesen megoldjuk, hogy ne okozzon problémát a cégnek...
A gép amugy egy elég régi P4, 1GB rammal, XP, internet-banking, felhős kapcsolat a központtal...stb, készletező/számlázó szóval bőven nem gyorsvonat a gép.
Tápot bedugva furcsa cicergő hang a táp felől (persze a gép belülről a "hót-retkes" kategória). Bele lesek, és megállapítom kimérve a tápot, hogy ez biza kuka.
Na ez tápcserés lett. Telefon a cégnek, hogy ez sajnos már sehova sem megy.
Erre jön a válasz:
-DEHÁT NEKÜNK MENT! MAJD ELVISSZÜK MEGNÉZETNI EGY MÁSIK EMBERHEZ, AKI CSINÁLTA A MÚLTKOR. Mi az hogy XY pénzbe kerül egy új tápegység, mikor nekünk ment? (nem mellesleg 350W márkásat ajánlottam).Mi nem fizetjük ki!
-Rendben, de akkor ezt innen lehet is vinni és többet vissza sem kell hozni. Úgy érzem abból ahogy beszél velem, azt gondolják én tettem tönkre esetleg csak átverem a cégüket. Innen kezdve sajnos a bizalom hiányában nem tudok az Önök cégével tovább dolgozni. Eddig rögtön mentem ahogy szóltak, mindent félrerakva, helyben közel (ugyanaz az utca!) vagyunk, és kedvezményesen is számláztunk, de ha Önöknek ez nem felel meg...Pár perc múlva megint telefon, másik kollegina:
-Akkor most nem csinálja meg?
-Hölgyem, én az önök cégével végeztem, sajnos nem tudok önökkel együtt dolgozni.
-Hát de most mi lesz? Ki csinálja meg? Hétfőre kell!
-Majd akihez a múltkor is vitték... Ez már nem az én problémám hanem a maguké. Viszhall.Gépért nemsokkal később jöttek, ismerős srác vigyorogva mondja "ezt a sz@rt már amúgy is rég ki kellene dobni" ...
Na egy gonddal kevesebb, amúgy is olyan cég volt hogy 1 forintos munkát is csak késve nagy nehezen fizetett. Legalább nem idegeskedek már miattuk.
-
mongi
senior tag
A notebook quest tovább folytatódik:
Aki nem ismeri visszanézheti kicsit feljebb
Reggel nyitás előtt megint megtaláltak, de most a neje az illetőnek aki az usb-be dugta a töltőt. Máris nekem szegezte a kérdést, mi van a géppel beszéltem már a Asussal a javítási lehetőségekről.
Mondom neki még nem beszéltünk velük, tekintve hogy szombaton még a fű sem nő arrafelé, nemhogy szerviz support lenne, de mondtam neki hogy a gép értékének a felét minimum elköltik a javításra.
Annyiban maradtunk, amint tudtam infot szerezni hívom.Kinyitok, alig telik el fél óra, itt a férj, aki kinyírta a gépet...
-Beszéltél már...
-Nem még nem beszéltem, tekintve hogy éppen feltartott a nejed emiatt.
-És akkor mi a baja?Na erre tényleg mit feleljek?
-
mongi
senior tag
válasz
localhost #17936 üzenetére
Én az ilyet alapból elhajtom, mert az ilyenekkel van utána a legtöbb baj, mert mindent ingyen akar, és persze garaciálisan...még azt is amit a kicsi fia b@szott el.
Ja és a nyert hasznot 3x-an fizeted egy ilyen f@szjankóra vissza, szóval ennyit elbír a bőr a képemen, de ahogy elkezdené a módosítgatás módosítgatását, közlöm hogy nem lesz bolt, sajnos nem segíthetek...
Eddig elég jól működik ez, azóta kevesebb a stressz és csak "jó vevőink" vannak -
mongi
senior tag
Na a mai best of:
Facebookon zaklassuk a boltost, zárás után közel 6 órával, otthon:
(kiegészítés: a nyitvatartásunk szombaton 8.00-12.00)"hello
szükségem lenne egy hangfalra internátra ..tehát ne csucskategoria legyen meg ne is olcso
milyen árban tudnál ajánlani nekem ?
előre is koszi
www.himihumi.com/ hangfal/xyz.jpg
ezt néztem ki..van ennél jobb vagy ez is jo ?
és ha ez jo lenne és lenne neked uzletben ilyen akkor ma vagy holnap delelott leugronák érte ugye ? mert holnap delután megyek vissza és oda kéne
vagy mondjuk gy ilyen :www.himihumi.com/ hangfal/xyz.jpg ...."Ezeknek már a hétvége sem szent?
-
mongi
senior tag
Napihülye:
Lassan battyogok nyitni reggel, sarki kocsmánál már tobzódnak a beutaltak. Egyszer csak elém toppan egy illető, és láthatóan azt akarja hogy ne tudjam kikerülni. Ó hogy az a...
egyenesen felém indul és elkezdi mondani a mondókát:
-Helloneharagudjhogymostésatöbbi....
-Hello. Miben segíthetek?
-Arról van szó, hogy reggel sötétben a lányom laptopját akartam bekapcsolni, és...khmmm..hát...izé... (nyögd már ki bammeg, sietek) szóval...
-Mi történt? Nem indult?
-Hát nem indult. Mert hát én be akartam dugni a töltőt és nem oda dugtam...
(hova lehet dugni máshova, ahol nincs másik kerek csatlakozó???) De gyere itt a kocsiban, ugye mész nyitni, nézzed már meg!
-No jól van lássuk.
-Szóval ide dugtam be, és már be volt dugva a konnektorba is (bőszen mutogatja az USB aljzatot, enyhén penetráns szaga is volt a zárlat miatt)
-Na akkor ez úgy néz ki egy lenullázott laptop, sikeresen kinyírtad az alaplapot a gépben.
- De nem lehetne megcsinálni?
- Meg lehet, de az kb. egy fél gép ára (Asus K52N-es laptop).A laptop persze döglött. Jól kezdődik a szombatom
-
mongi
senior tag
Mi van kollégák? Most sok a meló vagy ennyire pangás van ?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest