Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14584) Intelligencs válasza macilaci78 (#14504) üzenetére

Pedig nagyon jó ez a dolog. Sajnos szoptam már egy általam összerakott vadonatúj géppel, ami fagyogatott. Alkatrészes csereberék 1 hónapon keresztül, hogy rájöjj, mi a szar. Memóriacsere, tápcsere, alaplapcsere, egyebek. Ilyenkor ugye, ha a Te géped ugyanaz a generáció, akkor szerencsés vagy, van honnét kivenni. De ha nem, akkor problémák özöne: honnan szerzek olyan alaplapot, memóriát, processzort, stb. Nem számtech boltban dolgozóként ez nagyon nagy gáz. (Többek között ezért is tartottam meg éveken keresztül minden nálam maradt régi alkatrészt, hogy legyen csere- és teszteszközöm.)

Ha viszont nem Te rakod össze a gépet, hanem összerakatod, akkor nem kell szórakozni ezzel, hanem visszaviszed egyben, aztán oldják meg. (Most is volt egy ilyen x-aktás esetem, és csak a fejemet vakargattam, hogy honnan szerezzek olyan alaplapot, ha esetleg nem a memória lenne a hibás. De aztán jó x-aktás ügyhöz illően magától megoldódott.) Meg is fogadtam, hogy a jövőben csak összekonfigolni fogok segíteni gépeket, de már nem én fogom összerakni őket. Csak az időm és pénzem áll benne, meg az idegeim őrlődnek fel.

Egyébként nagy tisztelet azon számtechboltosoknak, akik elbíbelődnek P2-es, P3-as gépekkel is. Én pár hete lomtalanítottam ki már az összes P4-es cuccomat is, mindenkit el fogok hajtani, aki olyan géppel jön hozzám. Egyszerűen már nincs idegem ehhez, a szabadidőm drága, hogy erre áldozzam. (Kivéve persze közvetlen rokonok, legjobb barátok, of course. :DDD)

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.