Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14451) DeFranco válasza ollie (#14450) üzenetére


DeFranco
nagyúr

MI a gond ezzel? Jelenleg mindent futtat, maximum nem full HD felbontáson, és amíg a jelenlegi konzolgeneráció marad, addig ez is jó lesz. Teljesen korrekt konfignak látom. Nem csúcs, de egy jó elégséges szintet képvisel.

szerk: ha jól olvasom, nem gamer gépet keresett, hanem játszani keresett gépet. Az egy kategóriával legalább arrébb van, ha nagyon definiálgatni akarunk. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#14452) mongi válasza ollie (#14450) üzenetére


mongi
senior tag

Mert sokaknak ez már gamer gép, mivel elindul rajta a Krájzisz kettő, meg a nííídforszpííd keezertőtíz... :W
Én személy szerint inkább nevezném erős otthoni gépnek ami alkalmas játékra is ;)

Nálam ez a gamer (igaz ezt nagyon kevesek engedhetik meg maguknak erre felénk :( ):
* Intel Core i5-2500K, 3.30GHz, 6MB, LGA1155
* Artic Cooling Freezer 13 cpu cooler 12cm
* ASRock Z68 Extreme4, Z68, 4DDR3-1600, 2xSATA3, DVI-D, HDMI, DP, ATX
* Patriot 8GB (Kit 2x4G) EP Sector5 G Series DDR3 1333MHz
* Gigabyte Radeon HD 6850 1GB GDDR5 (256 bit), DVI, HDMI, DP
* 1000GB HDD WD Caviar Black, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache
* ASUS DVD-/+RW, Lightscribe 24
* LG Blu-ray napaľovačka SATA BD-R 10x, 16x DVD+/-, DL, Light Scribe,
* Cooler Master Centurion 5 II
* OCZ zdroj ModXStream Pro 600W, 80 PLUS, ventilátor 135mm, modulární, NVIDIA SLI

Kiegészítésként ajánlom mellé az OCZ 60gb-s (500/450mb) SSD-jét :)

[ Szerkesztve ]

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#14453) ollie válasza DeFranco (#14451) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Hát... egyrészt csak 2GB memória van benne, amit már 2 éve sem javasoltam volna (most már a 4GB-nél is remeg a léc), másrészt középosztálybeli az illető, akik jellemzően HD monitoron vagy TV-n tolják a játékot, ahhoz meg már nagyon kevés az a vga.

Amúgy azon meglepődtem, hogy minőségi táp van benne.

[ Szerkesztve ]

***

(#14454) mongi válasza ollie (#14453) üzenetére


mongi
senior tag

azon én is :DDD

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#14455) DeFranco válasza ollie (#14453) üzenetére


DeFranco
nagyúr

a) +2 giga ramot kb 3db válogatott piros gombért mérnek manapság
b) én vagyok a középosztály közepe, de 1024-ben játszom ;)
c) amúgy nekem mindegy, de nem egy extrém gagyi, vagy extrém low konfig szerintem. kompromisszumos, de nem is túl drága ahhoz képest

+1) mondjuk azon meglepődtem, hogy a linkelt boltban még divat a gépház leragasztása, és az, hogy megszűnik a garancia ha megbontod... azt hittem ez 4-5 éve kiment a divatból

[ Szerkesztve ]

(#14456) Balinov válasza stol (#14438) üzenetére


Balinov
félisten

nem is kell. :R tegnap megneztem eloben. a vas nem rossz, 4.8-at adott Win7 elmenyindexe, viszont kicsit tul muanyag hatasu. Inkabb kivarom, mig haverek visszajonek az allamokbol es rendelek rajta keresztul egy Inspirion-t vagy egy Vostro-t.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14457) mongi válasza DeFranco (#14455) üzenetére


mongi
senior tag

a +1 re válaszul:
Ezzel is próbálják magukhoz kötni a vásárlókat, mivel a gép garanciaidőn belül csak náluk nyitható fel, így a bővítés miatt is oda kell visszavinni a gépet garancia időn belül. Szerintem eléggé érdekes a hozzáállás, sokszor tapasztaltam már a hozzám behozott gépeknél is ezt. (igaz aki behozza általában a következőket is hozzáfűzi: lesz@rom a garcimkét, már többször vittem nekik vissza, mégsem tudták rendesen megcsinálni/átb@sztak...stb :P )
Nálam nincs cimke, bele is tapicskolhat ha akar, de a gari csak akkor él, ha szakszerű volt a tapicskolás... 3 év alatt egyszer sem éltek vissza vele, sőt ez hozott jó pár vevőt azóta is ;)
Ja és inkább hozzám hozzák vissza, ha kell bele valami plusz.

[ Szerkesztve ]

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#14458) DeFranco válasza mongi (#14457) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Azt azért megnézném, hogy jogos-e hogy nem hajlandók garanciázni pl. a memóriát, mert felbontottam a gépet. Semmi köze hozzá, ha a szerelés szakszerű, garanciáztatnia kell ugyan úgy... az alkatrészre van garancia, nem a komplett gépre, ha nem tévedek.

[ Szerkesztve ]

(#14459) Lenry válasza DeFranco (#14458) üzenetére


Lenry
félisten

ha le van ragasztva, akkor a komplett gépre. legalábbis amikor anno 100 éve vettem az 1200-es Celeronos konfigom, akkor ott a komplett gépre vonatkozott a gari, nem az egyes alkatrészekre.
plusz ha jól látom, akkor a linkelt cucc konfigként is van árulva, valószínűleg a számlára is "AQUA GAMER TREND számítógép" néven kerül fel.

gondolom én :)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#14460) mongi válasza DeFranco (#14458) üzenetére


mongi
senior tag

Az asztali dvd-ben sem cserélhetsz fejet ha elromlott, még ha tudnál is akkor sem, mert ugrik a gari az egész dvd-re, ebben az esetben is ez van...sajnos törvényes, mivel ők a végszerelők, te csak mint végfelhasználó vásárló szerepelsz.Ők a garanciát nem a részegységekre írják ki, hanem a komplett, általuk összerakott gépre. Garantálják hogy ami benne van az összeillik, jól működik.

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#14461) macilaci78 válasza mongi (#14460) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Szegeden vót olyan bót, ahol ezzel visszaéltek.
Leadta a kedves vevő az igényét, bót összerakta a gépet egy-két lépcsővel kisebb alkatrészekből és biosból, meg innen-onnan odaigazította a memóriaórajeleket, feszeket, CPU-t, miegymást. Oké, svindlizzen ezzel, ha akar, de amikor viszem vissza garba számlával, mindennel és nekem vágja, hogy ez alkatrészeit tekintve nem az a gép, amit annó ő nekem eladott, akkor borul a bili. Valahogy sikerült csendben tartani a történetet.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#14462) mongi válasza macilaci78 (#14461) üzenetére


mongi
senior tag

na ezek a boltok amik szép lassan megdöglenek az ilyen mentalitás miatt (remélem), mivel az az egy vevő (jelen esetben Te), fűnek-fának meséli hogy hogyan átb@szták az adott boltban.
Pont ma volt egy érdeklődőm, akit egy megelégedett vevő küldött hozzám, pedig 100m-en belül van egy hasonló bolt, ahol olcsóbbra van hirdetve minden mint nálam (nagyker áron- sőt azalatt is- hirdeti a laptopokat/netbookokat!). Csak ott is garancia intézési bajok vannak, a vevők az átvert/nem azt kaptam kategóriába esnek és ennek híre ment. Aki az árra megy (sajnos egyre többen) azok bemennek, megveszik, hozzák hozzám hogy kezdjek vele valamit...

Mellesleg nálam minden megvett gép először is be van kapcsolva, ellenőrizze a vevő, hogy azt kapja amit rendelt. Ha van extra kérés (lécci tedd fel a szkájpíííít :DD) akkor azt helyben és ingyen megteszem. Jah hogy ennek híre megy? Ki bánjaaaaa... :C

[ Szerkesztve ]

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#14463) SityiSXT


SityiSXT
őstag

A helyi egyetem egyik kompjúreből doktorált tagja ma igazán nagyot alkotott! Behozta a gépét, ami még régi steppinges Intel chipsetes volt, hogy akkor nosza, cseréljük ki. Megtettem - ámde a Windows nem akar felállni. Kiderült, a nagyeszű spannelt köteteket használt a három SSD-n, én meg állhattam neki sakkozni, melyik SSD melyik portra volt dugva (hozzáteszem, már átszereléskor néztem azért, hogy minden kanócot oda dugjak vissza, ahonnan kihúztam, de lehet, hogy csak elkavartam valamit). Mintegy órás dugdosás után meguntuk (én főleg amiatt, mert a böszme 6970-es kártya takarta a csatikat, így azt mindig ki kellett szedjem, aztán vissza) felhívtuk őkelmét, és megkérdeztük tőle:
- mi a ráknak dugta SATA2-re az SSD-ket, amikor már akkor köztudott volt, hogy gond lesz belőle?
- mi a ráknak használ spanned köteteket, amikor a deszka tud pár RAID módot is (és valószínűleg úgy talán esély lett volna rá, hogy a lemezek megtalálják egymást, mert van egy tippem, hogy a Windows is azért borult meg, mert a vezérlő változott)?
Backup persze nincs, mentés esélytelen (legalábbis belátható időn belül), marad a Win reinstall RAID-0 módban (ha már az kell neki). De mivel gar, mehet ingyen. Mondjuk sok pénzt hagynak nálunk, de azt nem én kapom, nekem a szívás marad... :O

Mialatt ezt a hozzászólást írtam, átraktam az alaplapi vezérlőt RAID módba, beléptem a konfig programjába és mit látok? A három SSD már eleve egy RAID tömb tagja, és minden oké velük... :O :D Na, akkor ezért voltak a SATA2 portban (mivel 3 eszközt csak úgy lehetett RAIDelni, mert ugyan négy SATA3 port van a deszkán, de ebből kettő egy Marvel vezérlőn). Plusz így már nem is spanned, hanem striped kötetről beszélünk, de sebaj. Én meg kimentem az üzlet elé esőtáncot járni, meg magyarul káromkodni (azt legalább senki nem érti errefelé), és nem érdekelt, hány vásárló nézett hülyének...

Valamint tegnap az ügyfél hülyeségét is sikerült a főnökével kombinálni. Munkalapon a hibaüzi: display driver stopped working. Feldobtam a gépet a munkapadra, elindítottam - jé, semmilyen VGA driver nincs telepítve (ügyfél telepített rá Windowst, nem én). Két 6870-es Radeon töfög pedig benne CF-ben... 11.8-as Catalyst és az App Profiles fel, kb. 3 órát pörgött rajta a Resident Evil 5 Benchmark Version gond nélkül. Főnök hívta az ürgét - én csak annyit láttam, hogy elkezdi írni, hogy "Oblivion, Crysis"... Gyorsan egy papírra ráfirkantottam a kérdést: "És ezek közül melyik legális? Nincs ugyanis optikai meghajtó a gépben...". Ráadásul ezek pont olyan játékok, ahol emlékezetem szerint a patchek nem apró hibákat javítottak... Főnök letette a telefont, "van ott Portal 1-2 is Steamen, azzal is csinálta." "Aha, és mi a jelszó az ügyfél Steam fiókjához?" "Azt nem kérdeztem meg, majd te belépsz a tieddel." "Aha, nem ettem én meszet! Nem fogom a Steam fiókomat kockáztatni, főleg nem egy olyan ügyfél gépén, aki még vírusirtót se rakott fel a gépére!" Egyelőre ennyiben maradtunk - meg megy a drukk azért, hogy automatikus bejelentkezésre van állítva a Steam...

(#14464) ollie válasza SityiSXT (#14463) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Oblivionból és Crysisből is van digitális változat (pl: Steam-en), így nem feltételen warezről volt szó.

***

(#14465) SityiSXT válasza ollie (#14464) üzenetére


SityiSXT
őstag

Tudom, de hadd ne nekem kelljen kitalálni, honnan is valók. Plusz a főnökeim sem igen díjaznák, ha órákat pazarolnék arra, hogy megfelelő crackeket keressek a patchelt változathoz (az ügyfél meg úgyse fizeti ki). Az a bizos digitális, ami a Steamen belül van. ;)
Amúgy nem automatikus a Steam bejelentkezése az ügyfélnek... Lehet a főnököt megint zavarnom, hogy hívja fel a jelszóért... (mióta itt dolgozok ugatom mindenkinek, hogy a jelszavakat kérjük már el, mert csak könnyebb úgy dolgozni - mondjuk egy Windows jelszót kitörölni 5 perc (se), de egy Steam accnál ezt nem tudom eljátszani...)

[ Szerkesztve ]

(#14466) macilaci78 válasza mongi (#14462) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Lécci, egy Office 2010, meg egy Vegas a gyereknek, mert a lakodalmas videókat szeretné megvágni. ;]

Nem én voltam a vevő, hanem egy barátom barátja. A barátom pedig próbából rendelt náluk egy nívós gépet, átvételkor az alkatrészlistával a kezében pedig "na, tépjed fel azt a matricát és had lássuk, mi van benne, itt van 10.000Ft a szervízdíjra". És hát kibukott a turpisság azonnal. Szépen megbeszélték, hogy akkor ennek fényében az illető személy garanciális ügyintézése hogy fog történni, cserébe a regionális napilap szerkesztőségébe nem telefonálnak be.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#14467) mongi válasza macilaci78 (#14466) üzenetére


mongi
senior tag

vegas helyett ott a windóz múvi méker, offíszt meg rakok fel legális libre office-t :P

"Szépen megbeszélték, hogy akkor ennek fényében az illető személy garanciális ügyintézése hogy fog történni, cserébe a regionális napilap szerkesztőségébe nem telefonálnak be."

A haverod meg alap zsarolást hajtott végre, függetlenül hogy mi volt a gépben. :( Szerintem ha beperelte volna a cég lehet hogy ő húzta volna a rövidebbet, függetlenül hogy gerinctelen volt a cég is. Jobb ha ezt nem is szellőztetitek jobban.

[ Szerkesztve ]

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#14468) Balinov válasza mongi (#14467) üzenetére


Balinov
félisten

marmint ha a "zsarolas" mellett jelentette volna fel oket, mert akkor esetleg, ha meg helyette, akkor meg mar miert? Csak erdeklodesi szinten, nem flame keltesbol. :U

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14469) mongi válasza Balinov (#14468) üzenetére


mongi
senior tag

a cég az illetőt zsarolásért...bár lehet úgy értelmeznék a hatóságok, "felek közös megegyezéssel" című a dolog.

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#14470) Balinov válasza mongi (#14469) üzenetére


Balinov
félisten

okeoke, de ha van olyan hulye,hogy "felek kozos megegyezessel" c. epizod utan meg jogi utra megy, akkor meg is erdemli.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14471) mr_j


mr_j
csendes tag

Udvozletem mindenkinek.

"Szinten zenesz" jelleggel szamtech cegnel eszem az idegeim. Ma egy "kedves" holgy sikerult felhuzzon. Kepes volt lehulyezni, mert notesz hutopadot akart vasarolni es meg mertem kerdezni milyen meret. "Mi az hogy en nem tudom, hogy ezek mind egyformak"? Mellekes, hogy a 17 colos Pavilion vigan hatraborul egyes modelleken. A lenyeg, hogy barmit mondtam (szepen es illedelmesen), eljatszottam az egesz "deritsuk ki az ugyfel pontos igenyet"c.melodramat, o megis orditva ment el es ugy erezte hulyenek nezem. Megjegyezem mikor kerdeztem milyen tipusu (gyarto stb) ramutat egy 5110-es Dell-re: "Ilyen Asus...".
Masik, kisse higgadtabb valtig bizonygatta, hogy az LG igenis gyart merevlemezeket.
Amugy volt mar Intel "Cora" proci, papirra leirva apucinak "vajarlessz eger" es hasonlok.
Ha nem zavarom a tarsasagot meg jelentkezem ide vago dolgokkal.

[ Szerkesztve ]

(#14472) joecontra válasza mr_j (#14471) üzenetére


joecontra
addikt

Ha nem zavarom a tarsasagot meg jelentkezem ide vago dolgokkal.
Én mint olvasó azt mondom, hogy nem zavarsz és jöhet még több sztori. :K

Üdv,
J

(#14473) mr_j


mr_j
csendes tag

Egy dolog, amit utalok a kliensekkel kapcsolatban, hogy ide jonnek kideriteni pontosan mire lenne szukseguk es megvasarolnak valami hasonlot a "szuper"marketben. Ezert kepesek farasztani 30-60 percet es kesobb latom oket ellibegni tele kosarral mindenfele noname ratyival. Cegunk par uzlete kulonbozo bevasarlokozpontokban van, igy az "enyem" is.
Szervizeseinknel lattam mar gepet, aminek a tapra vonatkozo jotallasat a benne lakozo csotanykolonia okan kellett megvonnunk(temerdek volt benne)...Szerintem igy is nagyvonaluak voltunk es nem az egesz gep garija lett oda.
A legjobban azt szeretem, mikor bejon a kiscsavo es megkerdezi:"Ertesz valamennyire a szamitogepekhez?"..."Szerinted?" :W

(#14474) eziskamu válasza mr_j (#14473) üzenetére


eziskamu
addikt

"Ertesz valamennyire a szamitogepekhez?"..."Szerinted?"
Azért ez egyes helyeken nem teljesen alaptalan kérdés ;]
Persze tisztelet kivételnek :)

(#14475) mr_j válasza eziskamu (#14474) üzenetére


mr_j
csendes tag

Igazat kell adnom. Neha megfordulok mas cegeknel es sirni tamad kedvem...de azert tenyleg tisztelet a kivetelnek.

(#14476) SityiSXT


SityiSXT
őstag

Mai újabb gyöngyszem:
Munkalap hibaleírása
Proci és táp
VGA
Bekapcsolás után a VGA ventije nem pörög. És persze gariztatni akarja a zállattya. Főnöki utasításra le kellett fotózzam, és megengedte, hogy okulásul (és a vidámság miatt) kikerüljön ide. :DDD

(#14477) GrandeP válasza SityiSXT (#14476) üzenetére


GrandeP
őstag

Ez milyen nyelven íródott, eléggé töri a magyartot?! ;]

Egyébként mi ilyeneket már nem is szoktunk fotózni, akkor szoktunk már csak meglepődni, ha 2X 6 bár-os feltöltéssel még mindig koszos..
ui: miért baj h gariztatni akarja? A gari nem tér ki rá h nem lehet poros a ventije...
Mi simán legariztatjuk, most miért kellene úgymond szemétkedni.. lakótelepen 3-4 hónap után így néznek ki a gépek....

[ Szerkesztve ]

NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!

(#14478) SityiSXT válasza GrandeP (#14477) üzenetére


SityiSXT
őstag

Ki mondta, hogy magyar szervizben dolgozok? ;)

A gyártóval vagyunk közvetlen kapcsolatban, szerinted ő mekkora ívben vágná vissza hozzánk "nem rendeltetésszerű használat" felkiáltással?

[ Szerkesztve ]

(#14479) GrandeP válasza SityiSXT (#14478) üzenetére


GrandeP
őstag

Mert ti így külditek vissza? :U

NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!

(#14480) DeFranco válasza mongi (#14460) üzenetére


DeFranco
nagyúr

OK, elismerem, lehet, sőt biztos, hogy így van :R

DE! :DDD

Ha megrendelek náluk egy komplett gépnyi alkatrészt, és megkérem őket hogy rakják össze, akkor is rákerül a matrica, és felszámolnak pár ezer forintot az összeszerelésért pluszban (megkérdeztem, tényleg így van). Ez megint legális és magyarázható (munka van vele), de kicsit elavult dolognak tartom annak fényében, hogy a közvetlen versenytársuk ugyan ezt ingyen és bérmentve csinálja teszteléssel, matrica nélkül, és külön-külön részegységenkénti garanciával.

[ Szerkesztve ]

(#14481) SityiSXT válasza GrandeP (#14479) üzenetére


SityiSXT
őstag

Át se vesszük. Izlandról nem épp olcsó Kínába (vagy akárcsak az európai központba) küldeni a cuccokat. Azt meg mindig elmondjuk, hogy félévente jó volna behozni a gépet egy ingyenes kitakarításra. Amúgy nem is a kosz itt a lényeg, hanem az, hogy az ügyfél már eleve mondta, hogy égettszaga van a VGA-nak...

Szerk.: Mielőtt belekötnél: ha nem extrém mennyiségű kosz van a gépben, azzal nem problémázunk. De ha nem fűrésztelepről vagy hasonló helyről jön ilyen mocskosan a gép, azért harapunk.

[ Szerkesztve ]

(#14482) mr_j válasza SityiSXT (#14481) üzenetére


mr_j
csendes tag

Ott a pont. Felhivjuk a figyelmet, hogy szabalyos idokozonkent nem art a portalanitas es a normalis felfogasu ugyfel el is ezzel a lehetoseggel.

(#14483) GrandeP válasza SityiSXT (#14481) üzenetére


GrandeP
őstag

Hát nem tudom....

Amíg Grabovszky nem szalad ki a gépből ,vagy nem égett meg, addig mi csak nevetgélünk, meg levonjuk a konzekvenciát...

De h most ilyenért ge..zünk az ügyféllel. gari vagy nem gari alapon?! :U

Más lenne ha mittomén, homokozóból vette volna ki és aztmondja h ilyen volt, de ezen látszik h fokozatosan lett ilyen....

Lehet hozzánk ezért szeretnek járni mindenféle" beteg emberek"... ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!

(#14484) mongi válasza SityiSXT (#14476) üzenetére


mongi
senior tag

Szinte napi szinten van ilyen gépem javításon. Az embereknek elfelejtik elmondani, hogy 5-6 havonta legalább ki kell nyitni a gépet, és némi takarítást eszközölni kellene. Amikor kinyitom az user előtt a gépet, sokszor lesnek, mennyire koszos.Ilyenkor nyugtatom őket, hogy nem csak ez ilyen :DD
Fel is lendíti a sűrített levegős palack biznicet rögtön :DD

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#14485) GrandeP válasza mongi (#14484) üzenetére


GrandeP
őstag

Nyáron mi a fiatal suttyóknak adtunk el rengeteget, mert ha fejjel lefelé fordítod, akkor "fagyaszt"! :DDD

NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!

(#14486) SityiSXT válasza GrandeP (#14483) üzenetére


SityiSXT
őstag

Főnök mondta, hogy ilyenre ő nem költi a cég pénzét, nem én találtam ki. Valahol meg is értem, mert innen csak nagy tételben éri meg visszaküldeni a cuccot, nem egyesével. Addig meg áll a pénz az ilyen garis cuccokban.
A sűrített levegő meg nem volna épp rossz üzlet, de errefelé tilos az ilyet árusítani - a fene tudja miért.

[ Szerkesztve ]

(#14487) mongi válasza SityiSXT (#14486) üzenetére


mongi
senior tag

áruljatok mobil kompresszort :DDD

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#14488) eziskamu válasza SityiSXT (#14486) üzenetére


eziskamu
addikt

Talán mert az a sűrített levegő nem is levegő.

(#14489) SityiSXT válasza SityiSXT (#14486) üzenetére


SityiSXT
őstag

Amúgy megkérdeztem a főnököt, mi lenne, ha visszaküldenénk. Azt válaszolta, hogy még ha ki is fújnánk a port, a PowerColor úgyis szétszedi a kártyát, és meglátja a venti csapágyában azt a nagy mennyiségű koszt, ami miatt beállt, és dobná is vissza a kártyát "nem rendeltetésszerű használat" címszóval - így csak magunkat szívatnánk az egésszel.

(#14490) eziskamu válasza SityiSXT (#14489) üzenetére


eziskamu
addikt

Ez már hülyeség szvsz. Azért elég rendesen ki lehet takarítan, annyira meg csak nem szedik szét.

[ Szerkesztve ]

(#14491) GrandeP válasza SityiSXT (#14489) üzenetére


GrandeP
őstag

Érdekes egy cég vagytok.... :U

szerK: Genyó kérdés.... ;] ;] ;]
Az ilyen "nem garis" cuccokat, van aki elszokta vinni "megsemmisítésre" jószívűségből?! ;]

[ Szerkesztve ]

NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!

(#14492) eziskamu válasza GrandeP (#14491) üzenetére


eziskamu
addikt

Nana, csak nehogy egy "begining of a beautiful frendship" legyen a dologból ;]

(#14493) mongi válasza GrandeP (#14491) üzenetére


mongi
senior tag

Meglepő, de nálam rendszeresen otthagyják a régi cuccost. Mikor mondom, hogy esetleg-ez-az használható még, rendszerint azt mondják hogy akkor használjam. Ezekből az otthagyott cuccokból lesznek a "mennyitengedszafeléből" embereknek low-low-low-end mp3 player/divix gép :DD Esetleg a szó szerint szegény családoknak lepasszolom ingyen.
Kb. 3 havonta összedobom használt gépnek, szép új ház, új optika és ocsóért vihetik.Rendszerint akik megveszik, ezután is nálam vásárolnak, volt aki később rendes új gépet is ;]
Előnye: nem kell lomizni a cuccokat, ingyen plusz bevétel
Hátrány: mániákusnak kell lenni, mivel sok ideget kíván néha a "kompatibilitás" megtalálása

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#14494) SityiSXT


SityiSXT
őstag

@eziskamu: Pedig szétszedik, mert dobtak már vissza kártyát ugyanilyen felállásban - igaz, az még a megboldogult Force3D volt. Azóta a főnök inkább nem játszik ilyeneket.

@GrandeP: Ha a VGA túlélte a dolgot (ez esetben túlélte, mert kép még van, és nem csíkoz), ügyfél vehet rá új hűtőt, tartunk raktáron, fel is tesszük ingyen.

Amúgy ne a nagy magyar helyzetből induljatok ki. Izlandon összesen él annyi ember, mint Debrecenben, képzelhetitek, mekkora piacnak számít egy-egy gyártónak. Plusz a szállítás is erősen problémás, mert ide valami vagy hajón jön, vagy repülőn - persze, hogy a főnököm se fog a cég pénzével szeretetszolgálatot játszani. Ráadásul - mint már mondtam - mindig felhívjuk a vásárló figyelmét a takarításra, így nem mondhatja azt, hogy nem volt figyelmeztetve (vulkánkitöréskor hozzák is jó páran a gépüket, miután leült a hamu).

[ Szerkesztve ]

(#14495) cbmfan


cbmfan
senior tag

heh, hogy pörög a topik :D

ugyan, találkoztam már ennél jóval retkesebb géppel is. volt amelyik prochűtője kész piramist épített a lapon porból.

otthagyott cuccok vannak nálam is. itthon tele a gardrób rakodós része, legalább 5 gépet tudnék kompletten összerakni.

hányós kispajtásra emlékeztek még? betévedt délután, megint érdeklődött használt dolgaimról, hogy megvan-e még. fizetni nem tud még mindig, de "életbevágóan fontos" (hányszor hallottam ezt már...), hogy megkapja. elhajtottam, ne hülyéskedjen.

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#14496) GrandeP válasza mongi (#14493) üzenetére


GrandeP
őstag

Sztem mindenhol így megy....

Illetve mi veszünk be, megszorult emberektől is gépet...

Volt olyan h a srác, 2 hetente behozta a gépét, aztán 5-8 k-al többért megvette, majd megint behozta... most utoljára már nem bírta visszavenni, így új gazdát kellett neki találni.... :DDD

[ Szerkesztve ]

NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!

(#14497) KPistike válasza cbmfan (#14495) üzenetére


KPistike
aktív tag

fizetni nem tud még mindig, de "életbevágóan fontos"

Nem is tudom, de majd' egy évszak eltelt, amióta megegyeztetek, sőt ...

Így tekintve mivel tudja a fontosságot indokolni? ;]

Szó nincs róla, én is buliztam párat az elmúlt időszak alatt, de ami "életbevágóan fontos", arra rövidebb idő alatt sikerült anyagiakat összekaparni - illetve néhány buli ki is maradt részemről ...

K. P.

(#14498) proof88 válasza DeFranco (#14455) üzenetére


proof88
addikt

Srácok, Aqua-t megvédeném. Amikor egy komplett konfigot rakatsz össze, akkor igen lezárják matricával, de külön van a konfiguráció garancia meg az alkatrész-garancia. Tehát ha megbontod a gépet, természetesen az alkatrészekre továbbra is él a gari a boltnál, csak a konfig-gari szűnik meg (az hogy ez konkrétan mit takar, vhol biztos le van írva). Ja és anno nekem a gép belsejét is megmutatták mikor mentem érte. 3dMark eredményeket is kaptam. :D

(#14499) sasa311 válasza proof88 (#14498) üzenetére


sasa311
veterán

Ha úgyis van minden egyes alkatrészre külön garancia akkor a "konfig garancia" mit takarhat? :U

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#14500) ati012 válasza sasa311 (#14499) üzenetére


ati012
senior tag

Szerintem azt, hogy a benne lévő hw-ek kompatibilisek egymással.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.