Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bigdigit
addikt
válasz
Kolondrum #65198 üzenetére
Na jó most már BT csatlakozásom is elég kétséges.Van amikor fel sem csatlakozik.Gyári visszaállítás után egyszer sikerült nagy nehezen újra párosítani de aztán megint nem csatlakozott fel.Újabb gyári visszaállítás most nem is látja a telefon a suzuki fejegységet.....
Ismét benézek a kérdéses szalonba....
Lehet nem is a usb csatlakozó gond van hanem a fejegység szar. -
-
dethroner
veterán
válasz
SirKero #65155 üzenetére
Én is azt a tételt szúrtam ki. Amúgy meg úgy tudom van olyan opció, hogy megkezdik a műszaki vizsgát és ha mindent rendben találnak, akkor a vizsgadíjat kifizeti a tulaj, megkapja a friss műszakit és mehet isten hírével. Ha meg találnak valami gebaszt, akkor közlik mi az, mit kell javítani és vagy ott pénzért megcsinálják, vagy mehet isten hírével, ingyen volt a hibafeltárás.
-
bigdigit
addikt
Android auto:
Scross 2022 GL+
Mivel épp AAwireless eszközöm garanciában cserébe ment.(mint kiderült feleslegesen)elkezdtem volna vezetékesen használni az android autót.Mondom csak kezdtem volna mert nem csatlakozik fel.Az enyém se az asszonyé se és hogy teljes legyen a kép carplay sem.
Másik nem márkatárs autóban kipróbálva mind működik.Tölteni ugyan tölt de itt meg is áll a tudomány.
Suzuki szerviz be mutat mi a probléma és az illetőnek egyszer nagynehezen ugyan carplay csatlakozott de aztán soha többet az sem.
Konklúzió várjak egy frissítésre.Gondoltam a jó a...d.
Mást nem tudtam tenni írtam egy levelet Suzuki ügyfálszolgálatnak illetve majd vidéken ahol vettem már látatlanba is azt mondták valószínű félig halott a usb foglalat vagy valami ilyesmi.Mindegy első kőrben azt cserélnék.
Ami még eszembe jutott mivel a legújabb szoftver van fent nincs meg valakinek véletlen az előző vagy bármi korábbi mint a legújabb?
Csak a legújabbat engedi letölteni a suzuki globalsról nincs tárhelyezve korábbi verzió.Hátha fel lehet korábbit is varázsolni. -
bigdigit
addikt
válasz
szabonagyur #65183 üzenetére
Ezt látva nem is tudom hogy jön ki náluk 37. Valószínű levegőszűrő nincs benne de akkor is.
-
Jadro
veterán
válasz
szabonagyur #65183 üzenetére
Hmm nekem 44ezer volt még ősszel, bő fél évesen
- Olaj: 17228
- Olajszűrő: 4280
- Olajleeresztő tömítés 180 (Ez mondjuk durván feláras a tiédhez képest)
- Pollenszűrő: 5500
- Segédanyag 1110
- Átvizsgálás, munkadíj: 15800Az árak közel hasonlóak mint nálad - kivéve a munkadíj, az azért százalékosan jobb volt nekem - illetve a levegőszűrőt nekem nem cserélték. Mondjuk fél év és kb 12ezer km után nem is szükséges szerintem sem.
Közben rájöttem, tuti a levegőszűrő cseréje dobta meg a munkadíjat!
-
Chereiose
addikt
válasz
Kolondrum #65181 üzenetére
Gondolom akkor kb a szerviz se fog rá mondani semmit, meg nem is tudom mennyire érdemes akkor ezzel szórakozni, talán ha egy új kulcsot rátanítanak abba hagyná, de hát nem garancia.
Más: ilyen parkolási sérüléseket, illetve motorháztetőn 1 kavicsfelverődésre érdemes kérni márkaszervizben árajánlatot, vagy jobb találni ahhoz valami maszek embert? Bár ezekben sem bízom, ki tudja ki milyen kókler, számla nélkül mit mókol stb, de jó lenne megcsináltatnom rajta ezeket.
-
bigdigit
addikt
válasz
szabonagyur #65180 üzenetére
Én is elkezdtem érdeklődni árakról. Hát van szórás. Helyben Csepelen 75
ahol vettem viszont 37-et mondtak. A különbségből meg van ha 10 évig minden évben inkább lemegyek vele vidékre.
-
szabonagyur
félisten
Megvolt az eves szerviz ma itt is, 65e Ft. Sok de masik auto maszekban sem annyival olcsobb, mint varnam.
SCROSS 2022
-
Chereiose
addikt
Valaki találkozott már S-Cross / Vitara kulcs gondokkal?
Nálunk a 2020-as S-Cross csinálja az első számú kulccsal, amit használunk, hogy járó motornál ha kinyitnak 1 ajtót akkor sárgán villogni kezd és sípol, hogy nem érzékeli a kulcsot, közben ott van letéve a kis tárolóban a váltó előtt. Már egy jó ideje csinálja néha, persze most amikor reprodukálni akartam egyik kulccsal se csinálta, ami azért lesz fasza, mert jövő kedden viszem szervizbe emiatt. Már jó 1 éve előjön random, gondoltam most megnézetem, korábban cseréltek a kulcsban 1 elemet, hogy hát ha megoldja, hát nem oldotta meg sajnos. Gondolom majd amikor megmutatnám a szervizben akkor sem fogja csinálni, szóval jó kérdés ez valaha megoldódik-e, nem tragédia de azért 2 éves autónál elég idegesítő.
Másik meg a csomagtartó teleszkóp, 1x már cserélték gariban, most megint elég szenvedősen megy felfele, most megint szóljak, hogy gariban nézzenek már rá? -
KubanitoS
veterán
A szervizes témához szólva kis reklám: Én ugyan már átnyergeltem más márkára, és ha nagyon őszinte akarok lenni, a Suzukis időkből a szerviz hiányzik a legjobban.
Suzuki Ankers Békéscsaba
Olcsó, precíz, emberséges brigád. Minden esetben a kocsi mellett állva néztem végig a munkafolyamatokat. Legszívesebben most is oda hordanám a jelenlegi autómat is.
-----
Amúgy sajnos én is tapasztalom a szervizek "jóvanazúgy" mentalitását. Nem értik a márkaszervizben, hogy minek hordom a mostani kocsimat tízezrenként olajcserére (15-20 ezer helyett). Azt sem értik minek kérdezősködök annyit a munka során a szerelőtől (jellemzően ilyenkor közösen átnézzük a kocsit miután felemelték, hogy lássam én is a saját szememmel, hogy minden okés-e) és hogy minek ragaszkodom, hogy ott álljak a kocsi mellett a szervizelések során. Mert ugye az szabályellenes (kit érdekel?)... Őszintén szólva biztos, hogy utálnak, mert a kevésbé egyszerűbb ügyfelek közé tartozom - de az tuti, hogy megvezetni sem tudnának olyan könnyedén - a végén a szerelő és a munkafelvevő is kap a zsebébe egy kis bónuszt, aztán így nem morognak annyit. Ez a mai valóság...
-
ncc1701
veterán
válasz
AMD Power #65174 üzenetére
Új autó egy jó dolog. Sok gondtól megszabadít, nem rohad, meg ugye a kevés km önmagában jót tesz a pénztárcának, feltéve, h nincs valami ordas nagy konstrukciós hibája. Mi ennél a szög egyszerű japán szívóbenzinnél megrizikóztuk, h csak nem könyököl ki a dugattyú 100ekm/3 év alatt. Turbó sem fog elhalni, mert nincs. Hibrid akku sem halódik el, mert az sincs.
Nyilván ha egy 20-30 millás autóról lenne szó, akkor nem kérdés, h márkaszervízbe hordanám. De ott is ugyanúgy köcsögölnek a garival, ettől független más a matek nagyon. -
Gyöször
senior tag
válasz
AMD Power #65174 üzenetére
Az új autó az illata, tudat miatt kell, hogy senki nem pukizott még bele előtted, minden másra ott a mastercard meg a szerelő haver :-)
Nekem a jobb hátsó lengéscsillapító gyári hibás, szarul áll rajta a védő műanyag cső, így ledörzsöli magáról a festéket. Meg majd kirohad. Mondtam a 2 évesen a munkafelvételen, mondták nem tudják miről lehet szó, mutassak rá a szerelőnek, az majd megoldja.Mutatom a szerelőnek, hogy ott ni baj van bácsi, válasz annyi volt, hogy látom, mijjaf@szt kezdjek vele? Mondom alul felül kicsavarod bácsi, ívesen megszereled előveszel egy vacsiújat visszarakod. Á azt felejtsem el, olyat sose fog csinálni senki vele, nincs ennek semmi baja.
Semmi baj, akkor pici ujjatokat többet nem érteti hozzá senki, meg fizetni se fogok, cserélem az olajat itthon. A gátlóra meg minden téli nyári gumicserekor fújok egy köhhintés kotyogós festéket.
Ezen a 2 évesen cserélt utoljára olajat a szuzuki mester szerelő, fújja ám a féktisztítót a blokk alá, vagy fél doboz elment. Mondom hű de alapos. 'Ahhát. Olajpárát ereget a jobb első féltengely szimmering, azt pucolta le, nehogy meglássam és bejelentsem. Olajcsepp nincs a kocsi alatt azóta se csak védőbevonatot képez magán rozsda ellen. 4WD a kocsi, több fórumtársnak is előjött ez.
Akinek 4WD van erre figyeljen oda, és cseréltesse.
Hátul is kezdi már a jobbos. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
blakey #65171 üzenetére
Az tiszta, de az ugy kulon szerzodes, en is ugy kaptam(vettem) garit, ha oda viszem, +3 evet, en meg belealkudtam az arba a 3 ev szervizt.Viszont az alapot, ami az autoval jar nem tagadhatjak meg torveny szerint.
MIndenhol probalnak valamilyen szinten lehuzni, itt nekem pl pollen/legszuro nem lett kicserelve az utobbi par szerviz alkalmaval... az elozo tulajnal. A konyv szerinti ido\km szerint pedig a gyartyak nem lettek kicserelve, mert csak 60000 merfoldnel szoktak... uh maost varok a suzukitol valasz levelre... Akkor most a manual a mervado, vagy a szerviz szava... -
blakey
titán
válasz
DeadMeat #65169 üzenetére
Nem kötelező, természetesen az általános garancia mindenképp jár, de ezt a kereskedők megoldják + extra garival aminek feltételeként megszabják, hogy náluk kell szervizeltetned és csakis abban az esetben lesz érvényes, így kaptam 6 évet és eddig nem b@xtak át, sőt 3 évig kedvezményes volt a szerviz, stb. Eddig mindig kevesebbet fizettem, ahhoz képest, hogy itt milyen összegek "röpöködtek". Idén lesz 6 éves, kíváncsian várom, hogy mi fog szerepelni a számlán.
-
ncc1701
veterán
válasz
DeadMeat #65169 üzenetére
Dehogynem, már nyertek itthon is ilyen pert. Totalcaron is volt ilyen ügyvéd válaszol nyilvános levél, h nem kell oda hordani. Márkaszervíz nem kell a garihoz, szakember kell, és megfelelő alkatrészek. Csak sokan nem szeretnek pereskedni, ügyvédezni. Mert eleve leszarják a problémádat, elhajtanak mindenféle kifogásokkal, hiába garis az autó, pláne ha nem is ott szervizeltetted.
-
Qtya123
őstag
válasz
ncc1701 #65163 üzenetére
Beírhatod szerintem nyugodtan a márkaszerviz nevét... Nem jár inkognitó az ilyeneknek.
Amúgy ez a márkaszervizes dolog és garancia akkor lenne lényeges, ha az ember biztosan tudná, hogy számíthat rájuk, ha gond van.
Mert ma az a helyzet, hogy perkálja ki nekik az ember a gari idő alatt az emelt árat az olajcserékre (hiszen saját szerelőnél olcsóbb jóval, ugyanazzal az Ecstar olajjal is) , meg ezekre az átnéztük 10e Ft-ért kamu dolgokra.
Emellé meg kapja azt a kockázatot (azon felül persze, hogy vajon mindent kicseréltek-e, ami a papíron van), hogy amennyiben valami gond van, akkor elhajtanak, hogy ez nem garis hiba. Lásd szilent, beázás, vagy épp a rossz híd miatt félrekopó gumi. Mindegyikre van példa és beszámoló.Ők a pénzünknél vannak, neked meg marad egy ígéret. Persze ha meg az van, hogy nem oda hordtad, de mondjuk egy anyaghibás alkatrész miatt kikönyököl a motor a 2 éves autón és nincs garid, akkor meg szívás.
-
-
pjen
félisten
válasz
pető bá' #65161 üzenetére
Akkor úgy látszik, csak én vagyok ilyen "szerencsés".Ég a sárga lámpa, na mondom EGR szelep. Elvittem szervizbe, sajnos oxigén szenzor. Kicserélték azóta jó. A hűtő vizem valóban kevés volt, szervízes: majd Ő feltölti, beállítja. Mindez tavasszal. Tél előtt mondom megméretem, két benzinkút, egységesen -46 fok és nem marta szét a hűtőt.
-
Amikor folyott le a tiszta hűtővíz, rám is furán nézett.. Aztán mondtam, hogy x km vagy 4 év a csereperiódusa, nem érdekel ha feleslegesnek tartja.
Sajnos az van hogyha nem javíttatni hanem karbantartani szeretne az ember egy autót, akkor jobban kell ismerni a típust és az ajánlásokat, és néha rábeszélni a szerelőt.Kockára nem tudok válaszolni..
-
zzz03
őstag
válasz
Qtya123 #65154 üzenetére
Októberben volt a szerviz látogatás ahol nem sikerült cserélni a pollen szűrőt. Ebből kiindulva elgondolkozik az ember hogy az olajat és a többit sikerült e ? Szerintem nem. Úgyhogy 4 hónap után ismét olaj csere, de már ott ahol a nem garanciális kocsikat is szervizeltetem (de ha már ott vagyok akkor cseréljük a fékolajat és a levegő szűrőt is mert ugye nyilván azok is csak a papíron lettek cserélve…) végülis kettőt fizet egyet kap!
Miért ott ? Mert ha nem én viszem az alkatrészt akkor előttem bontja ki amit én kérek.
Adott időben csak az én kocsim van a műhelyben és én pedig üldögélhetek a kocsi mellett vagy téblábolhatok a szerelő körül az ő legnagyobb örömére. -
pjen
félisten
válasz
pető bá' #65158 üzenetére
Pont ez az, elvittem szerelőhöz, nagy tábla: Suzuki márka szerviz, mintát vett megvizsgálta. Közölte, semmi baja, nem cseréli. Akkor most én legyek okos. Két helyen is így jártam. A kocka csere után már cserélték, de ha a kockában bent marad a kosz mennyi értelme van?
-
-
válasz
Qtya123 #65154 üzenetére
Ugyanez random szerelőnél:
- Szeretnék fékfolyadekot cserélni.
- Ok. Tudsz maradni segíteni átmosni a rendszert?
- Persze.Én vittem az anyagot, ugyanígy a váltóolaj, hűtőfolyadék stb. Itt nem félnék egy szelephézag méréstől, sőt gyanítom végig is nézném, segítenék felírni meg számolgatni.
-
pjen
félisten
válasz
ncc1701 #65153 üzenetére
Akkor viszont végkép nem értem. A féktartályból kinyomatták a fék folyadékot, de az ABS kockából ami mindenki szerint a szűk keresztmetszet ilyenkor nem jőn ki, hat elég érdekes. Ezekszerint ezért nyomta nekem is a tömítést szét és a darabokra szedett kitisztított vag az új kocka a jó megoldás?
-
Qtya123
őstag
válasz
ncc1701 #65153 üzenetére
Na igen.
A fékolajcsere minőségi fokozatai:
1. Nem fekete? -- Jóvanazúgy akkó, minek akadékoskodsz.
2. Lecseréljük, de csak a tartályban, mert az kényelmes. (sok szerviz így tesz)
3. A légtelenítőket is megnyitjuk, hogy az egész rendszerben friss olaj legyen. (amelyik szerviz így tesz, az manapság már kezd kincs lenni)
4. Mint a 3. de programmal átdolgoztatjuk az ABS kockát is. (valaki mondjon már nekem egy ilyen szervizet, ahol tuti így tesznek, mert akkor onnantól oda hordom....)Ugye nem egyszer előfordul a márkaszervizekben, hogy nem cserélnek le mindent. Lásd pár nappal ezelőtti hozzászólása a fórumtársnak, hogy ugyanaz a pollenszűrő maradt bent, amit ő rakott be...
Lehet tippelni, hogy vajon hány Suzuki márkaszerviz (meg úgy alapban bármelyik típus márkaszervize) jut el a 4. pontig.
Nekem erős a gyanúm, hogy az olyan típusúak, akik nem cserélik, csak kiszámlázzák a pollenszűrőt, meg spúrkodnak azon, hogy 3.5 liter olaj helyett 4-et számláznak ki, azok sok esetben a 2. pontnál nem jutnak tovább. -
pjen
félisten
válasz
ncc1701 #65149 üzenetére
Pont ez az, régen kiforraltuk. Most is úgy vizsgálják szervízben. Mintát vettek és a forralás próba negatív lett. Nem volt benne víz. Én nem mondom, hogy ne cseréljük, de két márkaszervízből is elhajtottak a fékolajnak semmi baja felkiáltással.Egyébként aki végül cserélte és egy szintén szervizes haver szerint a kocka alul van méretezve.
-
pjen
félisten
válasz
Gyöször #65147 üzenetére
Ebben viszont Neked van igazad, kellene. Nem foglalkoznak îgy nimcs is rutinjuk, lehet többet árt mint használ. Suzukinál más is îgy működik. 10 ből 9 szerelő mintát vesz a fékolajból és nem cseéli. Közli, hogy semmi baja. Többek között én is igy jártam, aztá 12 évesen ABS kocka csere, 30K. Cserénél mutatta a szerlő, az olajnak semmi baja, valami tömítés ment szét. Lehet anyagilag jobban is jártam. Váltó olaj. 3 éves kötelízőn cserélték, aztán az itteni győzködés hatására 90 körül cseréltettem . 1-2 ézer Km után nyeles tengely csapágy csere. Ez suzuki.
-
Gyöször
senior tag
Ebben teljesen igazad van! Én csak a miértjét mondtam el. Az, hogy elment 245öt meg ti kocsinként akár ugyan annyit csak mákfaktor. Ha 1000ből egybe hullik a szelep 265ezernél az a tulaj szomorú lesz, ennyi. És nem vigasztalja, hogy a másé vidáman gurul. Ha tényleg van egy 35 vagy nemtom már mennyi ellenőrzés kiírva, akkor 100nál már érdemes foglalkozni vele valamilyen szinten.
-
pjen
félisten
válasz
Gyöször #65142 üzenetére
Biztos vagy benne ? 246000 Km ment fórumtárs gond nélkül. Most rábeszél esetleg egy "szerelőt" aki inkább csak alkatrészeket tud cserélni egy olyan beavatkozásra amit esetleg még sose csinált, hát rajta. Nem arról beszélek, hogy hogyan kell csinálni, hanem arról, hogy az a "szerelő" tudja e és egyáltalán szükség van e rá.
-
Gyöször
senior tag
Szerintem ehhez a témához lövésed sincs. Ha lapkás, márpedig biztos nem csavaros, akkor senki nem fogja elállítani, mert "állítani" nehéz, szét kell szedni, miután kimérted és megfelelő méretű korongot kell tenni az eredeti helyére
Mérni viszont kell, mert különben nem tudod meg, ha beverődött a szelep a fészekbe és elment a hézag. Mérni "csak" annyi, hogy le kell venni a szelepfedelet. A módszertana meg akármi lehet, pld hézagoló lemez, de az manapság kőkorszaki. Én viszont ezt szeretem, mert nem csal. Kivéve Lada, amit mondott Qtya. De ott is csak lapozok. -
bigdigit
addikt
Új Scross GL+.
Hosszas huzavona után kitesztelve se almás se androidos telefon alkalmazása nem indul el a fejegységen.Gondolom vagy usb csatlakozó vagy fejegység hiba.
Cseréltek már valakinek fejegységet vagy csatlakozót?
Gondolom nem lesz egyszerű átverni rajtuk.... -
Alkalmazható modell:
SWIFT (RS413/RS415) járműazonosító számú (VIN) vagy az azt követő számú járművek.
Szerintem soha az életben senkinek sem ellenőrizték, ezért is kérdeztem rá, mert topikban visszakeresve mindenkit elhajtottak veleRáadásul a 30k km az elég óvatosnak hangzik.
Csak arra gondoltam, hogy a következő olajcserénél (246k km
) keresek valakit aki hajlandó foglalkozni vele és ránézni. Legrosszabb esetben kifizetek 2-3 óra munkadíjat és nem kell cserélni semmit.
-
ncc1701
veterán
Az elvet kell megérteni. Ami nem hidrotőkés, ott kell hézagot állítani időnként, akármilyen motorról is van szó, és bármit is előír a gyártó. A hidrotőkésnél meg hidrotőkéket kell majd cserélni, ilyen egyszerű.
Aztán lehet, h az a tapasztalat, h kb sosem kell állítani a gyakorlatban. -
-
Ezek után a karbantartási utasítás betart(at)ások után hadd dobjam már be: szelephézag
állításramérésre sikerült már bárkinek rávenni szerelőt / szervizt?2005 Swift M13A (1.3 benzin), 245k km. Talán 30 vagy 50 ezrenként ajánlott ellenőrizni, gondolom negyedmilliónként nem árt, de a topikban keresgélve eddig úgy láttam mindenkit mindenhonnan elhajtottak vele
Jól sejtem, hogy ez ilyen aprólékos-hosszadalmas munka, amivel senki sem akar foglalkozni, vagy esetleg tapasztalatból mondják, hogy felesleges, mert jóazúgy ahogy van?
-
tboldi
nagyúr
Csak halkan jegyzem meg, hogy az 1.4 turbós digóban 30k km-enként kell a gyertyákat (NGK IKR9F8) cserélni.
Amúgy igen, a csigásokban rövidebb szokott lenni a periódus, mint a szopóbenzinesekben.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
simonjoe #65104 üzenetére
"Gyertyának nem /év, hanem /km élettartama van. Irídiumos esetén ez 100ekm szokott lenni, de én besűrítettem 60 ezerre."
Idézve onnan, amire reagáltam [link]#65107 ncc1701
De "csak" a kinézet miatt, vagy észrevehető volt részedről, hogy gond lenne a gyújtással, égéssel? Elvileg ezek a gyertyák bőven többet bírnak, mint 100e km, szóval tényleg érdekel miért lett 60e nálad a határ
-
Tiktok nszautoszerviz és a K14C vitara miért erőtlen. Érdemes megnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest