- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szilágyi84
senior tag
-
Szilágyi84
senior tag
-
szabonagyur
félisten
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
Szerintem ha valaki vesz egy autót használtan, és rá kell költeni 150eft-ot, és az neki sok, akkor bkv bérletet vegyen inkább. De ezt látni az utakon közlekedő romokon is, amik nem tudom, hogyan kaptak műszakit egyátalán.
Tök általános, h olajcserék, vezérlés csere, esetleg fék, máris bekarcolták a negyed millába. -
Gyöször
senior tag
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
-
Gyöször
senior tag
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
Még mindig nem írtam márkát, csak annyit, hogy S2-es jóváhagyása kell legyen. Most hogy ez a gyárilag ajánlott Selénia vagy Castrol, Motul, Eneos, Total, stb., az mindegy.
Az 5W40 pedig nem egy szabvány, az csak a viszkozitás, hogy mennyire “folyós”.
Amúgy most Ravenol RUP 5W40 van benne, aminek ugyan nincs hivatalosan S2-es minősítése, de maradéktalanul teljesíti azt (ACEA C3, API SN, alacsony SAPS, 3,5 fölötti HTHS). Valszeg azért nem kapta meg, mert nem hidrokrakkolt, hanem sokkal tisztább PAO + észter bázisú, ami viszont nem hátrány.szerk.: Muzeális?!

-
ViZo72
tag
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
Szabványokról írtam, nem márkákról.

Ajánlások azért szoktak lenni a kezelési útmutatókban.A márka tök mindegy, ez nem vitás, de van ezer meg egy előírás a viszkozitáson kívül, ami alapján megfelel egy adott olaj egy adott autóba avagy sem. Ennyi a mondanivalóm lényege.
Az 5w30 mindent megmond, nem is kell többet tudnod.
- ezt írtad pár hsz-szel korábban, ez egész egyszerűen nem igaz. -
tboldi
nagyúr
Mindegyiknek meg kell felelni a szabványnak
Melyiknek? Ugyanis marha sok van.

API, ACEA, ILSAC, meg a rengeteg autógyártói előírás...A Suzuki valóban nem írt elő túl komoly követelményeket az M száriás motorjaihoz, még a teszkós repceolaj is megfelel, de mondjuk egy részecskeszűrős dízelbe ne akarj magas szulfáthamu tartalmú olajat locsolni.
-
ncc1701
veterán
-
fogkefe21
csendes tag
-
burgatshow
veterán
-
burgatshow
veterán
-
simonjoe
őstag
-
simonjoe
őstag
..így igaz ahogy írod. Egy fájdalmam van vele kapcsolatban, nincs vízhőfok visszajelzés. Én amikor utoljára vezettem, akkor az átlagfogyi öt liter körül volt, inkább alatta. Most nagy meglepetésemre 5,7! Úgy, h tudom a nejem nem egy duhaj sofőr. Annyira hideg azért nincs ami indokolná a majdnem 20%-os többletfogyasztást. Lehet, h termosztát baja van, de így csak tippelek. Mi lesz majd mínusz -10°C környékén?
-
simonjoe
őstag
Milyen sűrűn ellenőrzöd? Most nekem egy kicsit lelkifúrom lett, h rá se nézek a nejem kocsijára, nem várhatom el tőle, ez férfi munka.
Most öntöttem utána ablakmosót, megnéztem az olajat (mondjuk az pont egy hónapja volt cserélve, akkor kapott még új gyári fagyállót is), akkut, no, meg a gumikat. Majd sűrűbben ránézek. Viszont az ülésfűtés az parádés benne.
Tetszik, h gyorsan felmelegít, alig kell néhány perc és kikapcsolható. -
ncc1701
veterán
-
AMD Power
titán
-
ncc1701
veterán
-
Biga123
addikt
-
dunc
nagyúr
-
slett27
addikt
-
Qtya123
őstag
Én a régi Swiftbe az ENVI kúton szoktam tankolni. Nem tudom, hogy milyen minőségű a benzin és mi nincs/van benne adalékolva. Fogyasztásban 0 az eltérés ahhoz képest, amikor még OMV üzemanyagot kapott.
Viszont az árban lényeges a difi. Az ENVI 95-ös 634 Ft, míg az OMV 657 Ft.
Gondolom az is sokat nyom a latba, hogy se shop, se személyzet, se semmilyen ezzel járó költsége nincs a kútnak, csak ki van dobva 2 kútoszlop a semmibe és szolgáld ki magad.A Cross viszont továbbra is az OMV-t kapja, az amúgy sem fut sokat, elég neki 1 tank benzin 1 hónapra bőven, ha épp nem megyünk rokonlátogatásba/kirándulni.
-
RoliHero
tag
-
Napfénysüti
nagyúr
-
ViZo72
tag
Ezek után kíváncsi lennék én hallanék-e változást egy csere után, mert az enyémnek emlékeim szerint mindig is volt hangja a gyárinak.
Igaz nem súrlódás, hanem az a rendes, "dolgos" zümmögés.
Akkor biztosan jobban hallom, amikor kevés benzin van a tankban (ez talán érthető is) de azt sem zárom ki, hogy hőmérséklet függő (külső hőmérséklet és/vagy szivattyú hőmérséklet), mert tudom, hogy szoktam erősebben is hallani.Most direkt kimentem meghallgatni, kb. 1/3-ig van a tank és 23-24 fok van.
Alapjáraton, csendes környezetben 1percre beindítva most csak akkor hallom, ha lehajolok a tanksapkáig vagy a hátsó rendszám magasságáig. -
Kolondrum
félisten
-
szabonagyur
félisten
800ért már van olyan ami klímás és lehet többet futott de volt gazdája. Itt inkább problémát vesz nyakába bárki.
Amúgy kereskedő max akkor veszi be ha hozol is tőle valamit.
Pár hete akartunk becserélni autót és mondta max ha klímás, nem rozsdás autó azt el tudja adni, de a többi már neki is csak szemét.
-
szabonagyur
félisten
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
Kapaszkodj meg jól, egyik autó gyártó sem gyárt alkatrészeket, hanem beszállítóktól veszi. Kiváltképp a váltó. És így fordulhat elő, h ugyanazon gyártó váltója egyik márkánál élettartam sose olajcserés, a másikra meg ráírják, h 60ekm. Szög ugyanaz a váltó...
Én már vittem automata váltós autót is javításra (840eFt), manuálisat is (volt az is van 250eFt), úgyhogy én annak hiszek, amit a váltó javító szaki mond. Az meg azt fogja mondani, h max 4év/60ekm. És mivel baromira nem drága lecserélni, ezért le is cserélem. -
Kolondrum
félisten
-
ncc1701
veterán
-
tboldi
nagyúr
Az utóbbi percekben néhány brit fórumban és a Fordok váltóiban merültem el, amiken szintén gyakori a leeresztő hiánya, és 3 dolgot szűrtem le:
- a féltengelyt kihúzva kifolyik az olaj ~70%-a;
- ha olajmentesíteni kell, ledugnak egy csövet és kiszivattyúzzák;
- a hátramenetet oldó-záró biszbaszt (nemtom, hogy hívják magyarul, “reverse interlock unit”) kiszerelve is le lehet engedni a nagyját. -
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
Mert már nem volt mi kifolyjon belőle?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy 1-es Megane-t szereltünk anno a tanfolyamon, a féltengelyét akartuk kiszabadítani (elrohadt, félő volt, hogy törni fog menet közben), de nem adta magát könnyen, a csonkállványt kalapáltuk, erre a váltó felőli oldala engedett. Akkor landolt néhány deci a padlón.
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
-
ncc1701
veterán
-
Gyöször
senior tag
Értettem a példát de nekem ilyenek nem voltak itthon, azért írtam én is 250cc, emcett kb 21 lóerő, vagy 15 mindegy, a honda meg 52 és volt idő mikor mindkettő egyszerre állt a garázsban. Mostmár csak a honda ezen 250esek közül. Illetve a suzuki 800, és az is 52 ló. Más tészta mindegyik, de párhuzamba állíthatók.
Ahogyan a zsiguli is a swifttel, sokkal másabb az a megkeseredett 75 szovjet ló, futón 1,3 tonnát húzni mindig azt választanám a 100 lovas kis suzuki helyett. Vagy inkább az összkerekes eskrosszt, ha nem sajnálnám befogni :-) -
Gyöször
senior tag
-
tboldi
nagyúr
Szopóbenzinből általában 5-8%-ot lehet kihozni, elég ritka, ha ennél több is megy. Nem gondolnám, hogy pont a Suzuki M13A motorja lenne a kivétel.
Nekem viszonylag friss az élmény, +25 ló és +58 Nm. [link]
Vasblokk, kovácsolt belső, úgy 230 paciig bírná komolyabb belenyúlás nélkül, csak a picike gyári turbó a szűk keresztmetszet.Amúgy szívónál többet érne egy pár új, agresszívebb profilú vezműtengely.

-
ncc1701
veterán
Felejtsd el szívó mocinál a chiptuningot. Ott az van, h ki kell cserélni a belét kovácsoltra, hegyesebb vezérmű tengely, akkor a chiptuning annyit tud, h megemeli a tiltás fordulatot, és attól lehet erősebb. Pénzkidobás.
A gyakorlatban meg kell venni a legerősebb gyári turbóst, és azt piszkálni. Ott a töltő nyomás növeléstől alulról lesz erősebb. -
tboldi
nagyúr
-
slett27
addikt
-
AMD Power
titán
-
Qtya123
őstag
-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
-
tboldi
nagyúr
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
-
dethroner
veterán
Muterom amikor vizsgázni ment, mondta volt egy nő, legalább ötször meghúzták forgalmi vizsgán. Könyörgött a vizsgabiztosnak hogy engedje át, megesküdött hogy csak a házuk és a szántóföld között fog vezetni. Gazdálkodtak és mindenképp kellett valaki, aki hordja a melósokat. Persze nem engedték át.
-
burgatshow
veterán
Amerikában mindenkinek van jogsija
Nope, barki vizsgazhat, nem kell tanfolyam se ha ugyes, de vizsgazni kell. Extra, hogy 16 evesen kaphat az ember jogsit de csak a lakhelye es az iskola kozotti utvonalra.Például ha jól tudom a németeknél se jár le a jogsi…
Rosszul, ugyanugy lejar mint itthon, csak nem 10 evente hanem 15.De nem a jogsi szerzes lehetoseget irtam, hanem azt, hogy nem kell mindenkinek. Itthon szerintem tul laza a feltetel rendszer / konnyu megszerezni, foleg penzzel rasegitve. Valamint sok az “alvo” jogsis (30 eve nem vezetett, most hirtelen kell) es a kepessegeit be nem lato.
-
szabonagyur
félisten
-
burgatshow
veterán
-
dethroner
veterán
Ó, régi szép idők. Volt a faluban egy manus, műszaki vizsgát szerzett még a gereblyére is. Ahogy korábban írták, odaadtad a forgalmit, ő elvitte Debrecenbe a megfelelő vizsgaállomásra, és megfelelő kp-ért belepecsételtek. Volt amikor kocsit is vitt, ha nagyon jó volt minden rajta, mert akkor azon mértek co szintet és az került a többi forgalmiba is. Egy idő után szigorúbb lett a rendszer, nem volt elég a forgalmit elvinni, a kocsit is oda kellett cipelni, de a művelet továbbra is kp alapú volt. Volt szerencsém bérezésért autót vinni neki, ha egy napra több megrendelés is volt és nem tudta egyedül vinni, akkor fizetett pár gyrost a kölyköknek (ezek voltunk mi), hogy vigyük talicskákat. Voltak köztük tényleg érdekes masinák

Másik sztori. Falusi szerviz, foglalkoztak műszakizással is, nem ment ki vizsgabiztos, szintén még a 90-es évek második fele. Tél volt, hideg, a kutya se akart autót szereltetni, műszakiztatni meg pláne nem. Vizsgáztató embernek kellett már egy kis mellékes, rég volt kuncsaft. Egyszer begurult egy zetor, pótkocsival. Mondja a paraszt, kéne mindkettőre vizsga. Rámutat a trakira, azt mondja 3, rámutat a pótra azt mondja 2. Vizsgáztató ember nagyon csóválja a fejét, jóval magasabb díjazáshoz van szokva, de hát mit van mit tenni, kell a pénz kenyérre, belemegy. Másnapra odahívja a parasztot hogy kész a papír, erre a faszi az egyik kezébe rak 20 ezret, másik kezébe 30 ezret. Vizsgáztató haver mesélte később majdnem felröhögött, ezek szerint a manus 10 ezrekben számolt, de ő megcsinálta volna sima 5 rugóért is
-
TommyY2
tag
Már majdnem megörültem, hogy nem kell bajlódnom a nappali menetfény beszerelésével, de aztán megláttam az árakat (40e-60e-határ a csillagos ég / db).
Kíváncsi leszek a véleményekre. Egyik oldalon a következőket írták:
"Ritkán, de előfordulhat, hogy az izzó cseréjét követően a gépjármű ellenőrző elektronikája „kiégett izzó” hibajelzést mutat a műszerfalon. Ebben az esetben úgynevezett „CAN-BUS” modul használata szükséges, amivel kiküszöbölhető ez a probléma.
A Sirius OELED H1/ HLG fényszóró közúti forgalomban való használata nem engedélyezett, kizárólag közút vagy közforgalom elől elzárt magánúton, vagy zárt pályás rendezvényen közlekedő járműre szerelhető fel!"
TommyY
-
ncc1701
veterán
-
beef
őstag
-
tboldi
nagyúr
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
-
Moleman
addikt
-
2ozzmexy
senior tag
Sebring Snow a Vitara télije és a téli ebben az arsavban hamar bakelit lesz, de ez 3 szezon után sem az...
Pusztán az ára miatt valamit leirni nem túl bölcs dolog.
Ha annyira olcsó akkor nem fáj 3 évente újat venni, vagy 2 évente... Vagy lehet venni dupla árért "jót" ami kibir 4-5 évet, széle a hosszát. -
beef
őstag
-
dethroner
veterán
Téligumi, vagy télen használt gumi? Mert nem mindegy. Ugye itthon nem kötelező a téligumi használat, vagyis ha a nyári gumit használom télen, akkor a nyári gumira érvényes 1,6mm a kötelező minimum decemberben is, míg ha téligumit használ valaki, neki 4mm alatt már cserélnie kell. Ezért nem mindegy hogy téligumi, vagy télen használt gumi
-
ncc1701
veterán
-
tboldi
nagyúr
Nekem csak Michelin CrossClimate+-szal van tapasztalatom, de ezekre az olcsóbbakra eléggé jellemző, hogy eleinte még mondhatni, hogy jók, de nagyon hamar leromlik a teljesítményük. A Michelint már 5 éve nyúzom, és bár érezni rajta, hogy ez is öregszik, de még mindig messze van a életveszélyestől.
Évi 5-6000 km-t futottak, még mindig van rajtuk ~4,5 mm minta. -
AMD Power
titán
-
ncc1701
veterán
-
dunc
nagyúr
Álltalános felhasználásra szuper, de nem conti., vagy Michelin, viszont kb fele ár!
Természetesen a Sebring kínálatában is megtalálhatóak a négyévszakos abroncsok, egyelőre elsősorban személyautókra. A Sebing All Season a vásárlói vélemények alapján egy jó abroncs minden szezonra, ugyanakkor nem árt figyelembe venni, hogy egy alacsony árkategóriás abroncsról van szó, vagyis inkább a hideg időkre való, a havas-jeges utakon gyengébben teljesít, mint egy átlagos téli abroncson. Ám ha viszonylag keveset közlekedünk, elsősorban a városban, akkor a Sebring négyévszakos gumi is jó lehetőség lehet.
-
AMD Power
titán
-
Gyöször
senior tag
Hülye volt aki leírta, felejtsd el nyugodtan az egészet. Szimering nem találkozik olajnyomással, de ha mégis, az ígyis úgyis a csúcson van hidegindításkor, amit a végnyomáshatároló szelep vezet le. Tehát ugyan annyi normál, meg kicsit túltöltött olajjal. Az, van, hogy kicsit magasabban áll a szint a tekknyőben. De nem kalimpálnak a hajtókarok az aljáig.
Mondjuk az nekem sem tűnik reálisnak, hogy 1dl=6mm. Az nem lehet, hogy "elfelejtett" szűrőt cserélni a szerelő?
Mexy: Qtyának 1.6 szívó eskrossza van. -
Harkovz
aktív tag
-
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
Labor körülmények között igen, de pont a mostani sztorinál jól jött mert nem sikerült a kisnyúlnál barkácsolni semmi okosat csak álltam a féken és azt hittem megállunk simán. De nem. Így viszont nem tettem árokba, szalagkorlátnak a gépet. Ladában ülve biztos visszább emeltem volna a lábam mikor elkönnyül a kezemben a kormány meg elindul valamerre a kocsi. Itt ugye meg ilyen élmény nem volt ami kiváltja a sok a fék reflex dolgot.
-
Gyöször
senior tag
Az én zsigámba most cseréltem fék és kuplung folyadékot is, mert mindkettő fekete színű volt a gumialkatrészek illetve a fémek kopadéka miatt. Amúgy kb 4-5 éves lehetett bennük a lötty mert kuplung és fék fő meg munkahengereket is cserélgettem. És nem. Nem vettem a fáradtságot, hogy a régi sz@rt feltegyem a rezsóra kiforralni belőle a vizet, meg esetleg harisnyán átsuhintva leválogassam belőle a zaccot. Bakker ez milyen hülyeség már? Nekem van még eredeti prevent ilyen pattintós sapkás kis kanna alakú fékfolyadékom, mert azt a cocializmusban is lehetett venni újat. Ki volt az a hülye aki ezt forralgatta??
-
2ozzmexy
senior tag
-
dethroner
veterán
Na ez a mire tervezték kérdéskör foglalkoztat engem egy kicsit. Pár hete olvastam egy cikket, miszerint létezik utólagosan, legálisan [link] Igaz, nem H4 hanem H7, de lényeg, hogy nem reménytelen. Szóval ha pár típushoz már beszerezték az engedélyeket, akkor felmerül bennem egy kérdés. Amikor bemegyek a boltba, és berakok egy tökmindegy milyen H7 izzót a kocsimba, akkor ez miért ne működhetne leddel bármilyen kocsival? A H7 egy szabvány szerint készül, akár halogén, akár led. Ha egy tök random bármilyen kocsiba jó egy tökrandom bármilyen H7 halogén, akkor mi a lószart kell vizsgálni minden létező kocsira a H7 ledet? Kipróbálták valamiben, ami halogénre volt tervezve, ennek ellenére jó volt a led, akkor szerintem minden H7 halogén helyén ugyanúgy jónak kell lennie a bevizsgált, letesztelt, engedélyeztetett lednek. Nem?
-
ncc1701
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Információáradat a Pixel 11-es szériáról
- További aktív témák...
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- 27% - Corsair Nautilus 240 RS RGB White Vízhűtő!
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Apple Magic Keyboard A2261, magyar billentyűzet iPad Air 11"/ iPad Pro 11" - 27% ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

az újabb gömbölyű Swift már ledesek és akkor vagy komplett csere bontóból vagy ha tudják csinálni akkor garanciásan csinálják Érden 30 ért.

Itt van ilyen? Én Bp mélyére mentem ez miatt a Suzuki szakihoz.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)