- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chereiose
addikt
Nagyon baba szerintem, elfogadnám és belül is jók néznek ki a piros varrások.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
A legutóbbi szervizen (3 hete) cseréltek 70e km-nél hosszbordás szíjat.
Azóta úgy veszem észre, hogy sokkal jobban rezonál hidegen az autó (S-Cross 2022), már-már 3 hengeres beütés. Lehet ehhez köze vajon? Melegen aztán semmi, de garázsból felfele menet reggel hidegen még a hangja is mintha másabb lenne. -
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Ma reggel a fűtést bekapcsolva ilyen sípoló/búgó hangot adott ki a 2022-es S-Cross ventillátora. Ez normális így 4 évesen? Gondolom a venti csapágyosodik, csak érdekes, mert nem nagyon tapasztaltam még ilyet a 6 éves S-Crossban sem. Klímát kikapcsolva is csinálta, szóval nem a kompresszor az, ahogy bemelegedett kicsit halkabb lett, de még hallható volt.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
S-Cross (2020) a hátfal burkolatnál láttam van egy kis kábel, ez látszodik ezen a bontott elemen is. Az vajon hova csatlakozik, ennek a cseréjénél akkor magát a kábelt is szerelni kéne vagy vajon mi a teendő?
[link]
Tehát erre gondolok:
De egyébként van utángyártottan, szerintem nem kell kàbelt is szerelni:
[link] -
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Legegyszerűbb sajnos az, hogy rászán az ember a villamossági szakemberre 20-30k-t, aki beköti igényesen a kamerának a tápot (pl 70maihoz van beszerelő kit is, ami elosztja az áramot), aztán szabadon maradnak a csatlakozók. Én is ezt teszem hamarosan.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Ahha, na azért akkor az is más kávéház annyi km-rel
Az olajat azért max 100e-nél lecserélem majd benne, az biztos növeli az élettartamot.
Így van, nekem a legjobban ami zavar, hogy 8 millióig nem kapsz már 4 hengeres autót, Suzukinál még 9 alatt kapható de ugye csak 110LE-vel, más márkánál meg ha 4 hengereset akarsz akkor hybrid kell ami már 10+ misi, talán 1-2 pici koreaiban van benne még 4 hengerrel, de azok is halnak ki, jó kis 1.0 felvált mindent. Kár, hogy a swift is csak 3 hengeres lett, abban mondjuk náluk jobban bízok, mint mondjuk a stellantisban, de a hangja az borzasztó szintúgy. Igazából nekünk is azért lett 7m ársáv körül az S-Cross, mert ebben volt egyedül normális motor ennyiért. -
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Elég sok autóban van azért ez az Aisin, nem arról híresek, hogy szétesnek.
-
Chereiose
addikt
Legalább fenntartásban sem egy DSG

-
Chereiose
addikt
Igen én is ezen agyaltam, amúgy is elég lassan reagál a gázra szerintem.
-
Chereiose
addikt
Hát kíváncsi vagyok, egyelőre én még nem éreztem, remélem nem jön elő.
-
Chereiose
addikt
Automatán is ugyanúgy jelentkezhet? Ott azért más az egész gázreakció én úgy érzem.
-
Chereiose
addikt
Tudtommal hivatalos a Suzukitól nincsen rá, csak találgatások.
-
Chereiose
addikt
Aha, na majd felkeresek egyet.
Más: Múltkor a nagy hidegben lementünk a Balatonra, nagy volt a szél, a vezetőoldali ablakon olyan szinten hangos volt, hogy mintha le lett volna eresztve az ablak szinte, azt hittem kb kiesik, ez mennyire normális? A 2020-as FL előttink abban esküszöm nem ilyen, igaz ekkora szélben talàn nem is mentem még mint a múltkor. Tudom megvannak a típusbajai, 2020-asban pl recseg az anyos ablak résnyire lehúzva.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Hát remélem rendben lesz.
Más: menetrögzítő kamerát be lehet közvetlenül a gyújtásra kötni? Így, hogy a könyöklőben van a szivargyújtó, nem nagyon optimális oda dugni. -
Chereiose
addikt
Sejtettem amúgy.
Járó motorral rádugom szerintem majd, csak nem lesz belőle gond.
-
Chereiose
addikt
Szoftverfrissítést amúgy hivatalosan csak márkaszerviz végezhet?
Múltkori storym után fosok belekezdeni, pedig rajta van a pendrive-on a fájl, de ugye azzal volt gond legutóbb, hogy pont akkor merült le az akksi mikor frissítette..Most nyilván már járó motorral tenném meg, csak már nem merem, nehogy valami megint legyen.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Köszi, hát jah amúgy vettem egyet múltkor, de sokalltam az árát és amiket produkált inkább visszaküldtem. 10k alatt van valami értelmes darab?
-
Chereiose
addikt
Nekem is ez volt és asszem ezt rakták be csereként is.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
15k-nál amúgy viszem én is, azért a 20 már kicsit sok, de amúgy 3 éves és vezetett a szervizkönyv, e szerint 2025. áprilisban volt a legutóbbi olaj + gyertya csere.
Megnézem majd hogy kell resetelni, de szerintem
csak előtte nem sokkal fogom, hogy majd akkor jelezzen máskor is. -
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
S-Crossban felvillant az olajcsere lámpa, de hát ha áprilisban lesz esedékes (és most 10e van ebben az olajban), akkor miért írja már most? Gondolom eltüntetni nem lehet. Pedig csak tavasszal terveztem az olajcserét.
-
Chereiose
addikt
Na, kis új infó akksi ügyben.
Ma közöltük a tényeket a szalonnal ahol vettük, érdekes módon szó nélkül kicserélték egy új gyárira, így szerencsére ez megoldódott, és nem is nekünk kell újat venni.
Igaz, lesz velük egy 2. kör is más miatt, de szerencsére ott sem zárkóztak el és valószínűleg fizetnek majd. -
Chereiose
addikt
Elkerülte a figyelmem. Viszont reggel is megvolt 13V feszültség, szóval nem tudom akkor, figyelgetem majd. Bár most szépen lekozmetikázva nem a 10 centis hóban akarom előszedni majd a garázsból

-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Ja, valószínűleg akkor ez lesz, már csak a leadás miatt is, + akkor legalább beszerelik ők.
brogyi: másik topikban nem ajánlottak konkrét akkumulátort.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
2022-től gyártott S-Crossba tudnátok ajánlani akkumulátort, ami megegyezik a gyári méretűvel? Én azt a Vartát pontosan nem találom, ami benne van.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
A lidl-be mától kapható egy másik töltő, ez mutatja a feszültséget, nem sokára ráteszem és kiderül, az obis hulladékot meg visszavittem. Rövid táv se annyira igaz, amikor feltöltötték a kereskedésben, utána 40 perces utakat mentünk párszor, majd elutaztunk vele összesen 600km távra, tehát biztos kapott elég töltést. Aztán most a frissítés közben bolondult meg, meg ugye előtte 3 napig lejárkáltam a kocsihoz úgy, hogy gyújtáson volt, aztán ezt már úgy tűnik nem bírta.
Amúgy 2020-tól már Varta van bennük gyárilag.
Azért a kereskedőtől mivel kértem már akkor is a cserét, kellékszavatosság keretében beleférne szerintem egy akksi csere. -
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Ahha, hát ma majd ránézek, illetve az Obis hulladékot visszaviszem, ma van a lidlben profibb töltő 20k-ért, ami értékeket is mutat. De egyébként kell új akksi az biztos. Kár, hogy ez ennyit bírt, de úgy látom nem ritka ez manapság.
szabonagyur: igen látom, akkor legalább a gyári van benne. Hát max megveszem ugyanezt bele és belerakom.
-
Chereiose
addikt
Egyelőre hagyom inkább és majd meglátjuk később, akksira fekszem most rá. Bár zavar baromira ez a jobboldalt lévő carplay menü, és ezen talán segítene ezek szerint egy új frissítés, csak ez a mai eset meredek volt.
Egyébként az autóban lévő Varta 33610-83E61 12V 44Ah akksi az a gyári lenne?
-
Chereiose
addikt
Igen, nagyjából jó 3 hetet állt a kereskedésben, mi ugye átnéztük a kocsit egyszer, majd mikor átvettük lemerült még ott az udvaron. Kértem is ugye új akksit, nyilván szartak bele.
De járó motorral akkor csak felrakná ezt a szoftvert rendesen.
Nem tudok sajnos a feszültségére ránézni semmivel, de igen, valószínűleg új akksi lesz a megoldás, mert nem akarok ezzel szívni. Ebbe melyik a gyárilag is benne lévő akksi, azt látom, hogy Varta.
-
Chereiose
addikt
De lenne köze ennek az egésznek a lemerüléshez / vagy legalábbis indíthatatlanságához?
-
Chereiose
addikt
Hát már nem igazán van kedvem, ezek után ittam egy sört..

Nem fogom levenni az akksit, mert csak több bajom lenne belőle. Holnap szerintem megjáratom az autót.
Kérdés, hogy rámerjem rakni majd most pendriveról az új szoftvert szerinted? Nyilván már menetközben, járó motorral. Fura volt, hogy pont akkor szállt el az egész, de nem hinném, hogy ehhez volt köze. -
Chereiose
addikt
Na, csoda történt!
Egy jó 2 órát volt rajta ezen a csoda töltőn, nem tudom ez töltött-e valamit bele vagy mi volt ez az egész, de pöccre indult az S-Cross most, fejegység is hibátlanul megy, megkönnyebbültem. De lehetséges, hogy akkor töltött mégis, mert előtte meg se mukkant, mindenesetre éjjelre most lehúztam róla...Holnap ha nem lesz iszonyú trágya idő, akkor megjáratom valahol egy 1 órára.
Ezek után megpróbáljam még azt a szoftver frissítést?

-
Chereiose
addikt
Megnézem, de nem találtam. De a szalonban asszem azt mondták, hogy van rá.
dunc: nem tudom a frissítés elszállt-e, de legalább ha igen jó lenne odáig eljutni valahogy. -
Chereiose
addikt
Hát ilyen kártyát azt nem kaptunk sajnos, de elvileg van rá assistane, azt mondták is.
-
Chereiose
addikt
És az így amúgy díjmentes, ha már van? Van ehhez valami központi szám a suzukinál?
Csak vajon mit tudnak csinálni ők is, innen nehezen vontatja ki, max ha valahogy feltöltenék az akksit, ha egyáltalán az a gond. -
Chereiose
addikt
Van elvileg rá assistance, holnap felhívom, hogy szombaton kijönnek-e esetleg. 3 év után kötöttek rá ilyen hosszabbított assistance-ot illetve a cascohoz is jár elvileg. Rá tudom csiptetni a csavarra is amúgy, csak az kevésbé biztos, jobban le tud esni róla.
-
Chereiose
addikt
Igen? Akkor nem szedem ki, amúgy se merem annyira.
Mit értesz az alatt, hogy közvetlen a csipeszre? Ha az anyát leszedem akkor le lazul ugye, és akkor úgy érzékeli, hogy leszedtem, tehát nem akarom meglazítani.
Fogalmam sincs basszus most mi van, mélygarázsban állok ami egy kemény meredek feljáró, automatát elvileg vontatni se lehet a kézikönyv szerint, ha jól értem.
-
Chereiose
addikt
Benyomtam a gombot többször, már nem erőltettem, semmit nem csinált igen. Az önindítót meg se moccan, kézikönyv azt írja, hogy ez az akku miatt van. De közben meg ezaz, hogy a fényszóró ég, igaz azt írja a könyv, hogy gyengébben ég, bár ezt nem vettem észre mert közel van a garázskapu. Meg pl. ha kinyitom az ajtót, a színes kis közép kijelző az mutatja, hogy nyitva az ajtó.
-
Chereiose
addikt
De akkor csak azért nem akarja indítani se, mert annyira alacsony a töltöttsége a kocsinak nem? Csak kérdés ez így tölti e.
-
Chereiose
addikt
Most már okosabb vagyok én is

Vettem obiban egy akku töltőt, akkora csoda az is, hogy ha rá sincs csiptetve az autóra a töltő, akkor is a feltöltve led világít
Most így azt se tudom, hogy tölti-e egyáltalán a kocsit. Nem szedtem le az anyát, így arra csíptettem rá, mert nem egy atombiztosítás az egész ahogy meglehet vele fogatni, remélem tölti így is. De valahogy attól is tartok, hogy ez nem akksi gond, bár mi más lehetne? Nem az autó agyába mentem bele hanem egy usb volt bedugva és a héten kb 3x lent voltam egy 5-10 percet gyújtást ráadva, de lehet pont most fáradt el és merült le.. -
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Nem volt sajnos :/ Garázsban álltam.
Ez akku lemerülés lesz valoszinuleg?
Szerintem leszívódott most itt a napokban, mert néha ültem benne nézegettem a szoftvert de sajnos nem indítottam be napok óta. De amúgy a lámpák égnek így is de indítani nem akarja. Az a fasza, hogy garázsban áll, nincs akksi töltőm, bár konnektor az lenne. -
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Most bajba jutottam. A frissítést elkezdte pendriveról, közben a kocsi hibaüzeneteket kezdett el kidobni, majd kikapcsolt a fejegység és nem reagált. Most az autó sem indul be…Lemerült volna az akksi? Fel volt töltve teljesen karácsony előtt, utána pedig mentünk vele 600km-t, tehát nem tudom elképzelni, hogy most lemerült volna. Az a gáz, hogy lent áll a garázsban, itt nagyon kivontatni se tudom. Kiírkált mindenféle hibaüzenetet a műszerfalra. Mit lehet most ez?
De az hogy lehet, hogy fények vannak meg belső világítás de a kocsi nem indul?
-
Chereiose
addikt
Természetesen, ahogy gondoltam, fel se ismerte ahogy bedugtam. Macbookról másoltam rá a pendrive-ra, de egy szoftverrel tud írni/olvasni minden fájlt, szóval már nem értem mi a fac van. Bár ahogy nézem az lesz a baj, hogy másnak nem szabad rajta lennie a pendrive-on, + upgrade.bin és upgrade.json fájlokat önmagában kell rárakni.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
De az van, de hol van a .06? Nekem csak 05 van az oldalon.
Am ez megoldja a carplay problémám?

-
Chereiose
addikt
Szoftver update-nél nekem a 01.02 van, erre rá lehet rakni egyenesen a 01.05-öt?
-
Chereiose
addikt
Ahha, na ránézek akkor és meglátjuk sikerül-e.
-
Chereiose
addikt
És utána hogy telepítem rá? Remélem nem lehet elcseszni.
-
Chereiose
addikt
Nem tudom, megnézem majd. Az autó 2022-es, akkori lehet rajta. Én azt tudom frissíteni?
-
Chereiose
addikt
De ez hogy lehet? Nem is értem. Beállítani meg semmit sem enged…
-
Chereiose
addikt
Megnéztem most, nekem nincs ilyen a telefonomban. Csak az alapértelezett appokat lehet törölni/rögzíteni. Nem tudom honnan van ez az infó (ios 18 van fent nekem még).
-
Chereiose
addikt
Nem nagyon találtam ilyet sajnos a fejegységben. De nem értem minek van a jobboldalt...
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt

Az miért van, hogy a Suzuki 2021-től gyártott verziója a carplayt teljes egészében jobboldalra teszi? A 2020-as verzióban nem így volt, illetve egyik másik autóban sem, és nagyon zavaró
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Dash cam az működik az újabb S-Cross szivargyújtó helyén lévő USB aljzatával, vagy szivargyújtó kell neki?
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Hát igen, figyelgetem majd aztán meglátjuk. Nem tudommennyiért lehet hozzájutni vagy milyen kell bele.
Olaj csere meg nem olyan régen volt benne szervizkönyv szerint, majd március fele fogom elvinni, meg műszakiztatni is.
-
Chereiose
addikt
Igen tudom, igazából maga a kocsi az sérülésmentes, átnézettem, belül is csak 1-2 apróság van, szép állapotú igazából.
Akksira végül azt mondta, hogy feltöltötték és jó teljesen, hát reménykedek, a hideg indításra azért kíváncsi leszek majd. -
Chereiose
addikt
Persze nyilván, gondolom feltöltik majd mielőtt elhozom, de hogy ha nem lesz okés akkor sem, akkor azért az elég gáz, hogy így kellene vele hazaindulnom, ezt azért csak érzik ők is. 3 évesen attól még valószínűleg megoldja egy feltöltés, de hát ki tudja, meg is dögölhetett tényleg most így állásában. Általában úgy az egész hozzáállásuk nem tetszik, hogy mindenre nemet mondanak, meg én vagyok a hülye, hogy "hát ez egy új autó" szerinte.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Hát de nevetséges, hogy kifizetünk 7+m Ft-ot, és akkor nyekken az akksi még átvétel előtt
Pénteken megyek érte, ha hallom indításnál, hogy gyenge, akkor nem fogom elhozni így, hogy aztán a garázsban ragadjon reggel. Nem tudom mibe telne nekik, halomban áll gondolom az akksi a szervizben. -
Chereiose
addikt
Igen lehet simán, hogy a végén már rövideket ment, aztán meg ahogy láttam egy 2-3 hetet állt a szalonnál. Most nem tudom, hogy ez kicsinálta az akksit teljesen, vagy feltöltik és jó lesz, de ilyen szarul biztos nem hozom el.
-
Chereiose
addikt
Nekem most átírás után nem indult a szalonban, pedig csak 3 éves...Igaz, állt szerintem 2-3 hetet, de én próbálom kicseréltetni velük ilyen vételár mellett...
racerx: köszi, hát igazából megrendeltem a Bosch-t, nekem bevált másik autón. -
Chereiose
addikt
Szerintem is, kovácsautón is azt írja, hogy 2022-től jó, szóval nem hinném, hogy új méretet gyártottak volna a faceliftnél.
Bosch azért jóval jobb áron van, 10-12k, a gyári pedig 25-28k...
Ahogy nézem, nem bonyolult feltenni. -
Chereiose
addikt
Ez az új, 2022-es, tehát a 2021-es gyártástól. De elvileg arra is jó ez nem? 340mm a másik.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
2021-től gyártott S-Crossra a gyári lapátoknak mi a mérete, vagy ezt meglehet így szettben vásárolni? Vagy érdemesebb Bosch-t venni? Nem nagyon találtam neten így párban eredetit.
-
Chereiose
addikt
Nem is értem, ilyen baromságokat beszélnek egy suzuki szalonban.. Na mindegy legalább tudtuk előre

-
Chereiose
addikt
Egy 2022-es automata GL+ lett.
Ebben tuti 6 fokozatú Aisin váltó van ugye? Teszteken is az szerepel. Eladó ilyeneket mondott, hogy DSG
-
Chereiose
addikt
Sajnos nem találtam meg azt sem, a legújabb verzió kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon idegesített már ez a jobbra rendeződés, szerencsére így megoldódott.
Az olajat azért max 100e-nél lecserélem majd benne, az biztos növeli az élettartamot.

De az hogy lehet, hogy fények vannak meg belső világítás de a kocsi nem indul?