Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cucuska2
Topikgazda
Na, megértük a tízezredik hozzászólást!
Mindenkinek köszönöm, hogy jól viselkedik a topikban, örülök, hogy nem kell moderálni, nincsen fröcsögés, mindenki segítőkész és normális.

-
cami][us
őstag
Az ATS-t fel kellett raknom, mert a kedvenc streamerem nem hajlandó ETS-t tollni.
Mindegy, de az biztos hogy Oregon és Washington kivételével, nem veszek más DLC-t hozzá.
-
agaron
tag
Hátha izgalmas valakinek: https://www.gamingonlinux.com/2024/05/nonsteamlaunchers-steam-deck-plugin-in-testing-plus-a-way-to-remote-play-together-anything/
-
boost
veterán
az alap core játékmenet az az, hogy minden menetet előröl kezdesz. Mindig más fegyverhez jutsz hozzá, és ezek egymásra hatással vannak. Azaz 10-ből 2szer összejön valami szuper gear, 8-szor csak valami normál, és egyszer valami gyengébb. Közben vannak képességek, amiket viszont ki-unlockolhatsz, és azok állandóak lesznek. (pl +20 élettel kezdesz, stb.)
-
boost
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Elsőre pont olyan mint az első rész, de több lehetőséget tettek bele. Nekem egyelőre nehezebb is kicsit. Hogy miben más, több: pl lehet saját kis farmod, ahol termeled az alapanyagokat, amikhez a magokat harc közben szeded ki a megfelelő szerszámmal, stb. Kicsit komplexebb, a core gameplay maradt ugyanaz.
-
chris0000
őstag
hi. ez a Ghost Song nagyon durva. még nem láttam ilyen metroidvania játékot, ami ennyire tetszett volna. deckken meg brutal jó.
-
boost
veterán
Na, hétvégén bekattintottam a Hades2-t. Ki még?
-
Én is szerettem, még desktop-ként is használtam csak aztán pár játékhoz úgy kevésnek bizonyult és inkább építettem egy rendes PC-t. Így viszont hogy csak egy szerepet kell betöltenie maradni fog egy ideig.
Rengeteg játékom van amit pótolnim kéne, de majd egyszer.#9978 30z.Samu: Nekem jó a sima LCD is, sajnos most nem engedhettem meg magamnak hogy annyit kiadjak a jobb modellért, ezért is volt fontos az hogy kicsit olcsóbban megússzam ezt az egészet ami végül sikerült is.

-
Semin
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Linkeltem az oldalt, és ott pontosan lépésről lépésre le van írva. Ha rákeresel youtubeon ott is találsz install videókat ha úgy könnyebb.
-
Semin
őstag
Legutóbb volt kérdés, hogy hogyan lehet elsötétíteni a kijelzőt game módban.
Nos a jó hír, hogy nem csak a mi agyunkat piszkálta a gondolat.Ha telepíted a Decky Loadert egy pluginja nevezetesen a MagicBlack egyetlen gombnyomásra ad egy teljesen fekete layert, amíg ki nem kapcsoljuk : [kép]
A Deky nagyon ajánlott kis program, több nagyon hasznos kiegészítőt támogat.
Nálam pl : [kép]A felhasználói felülete nagyon átlátható, és egy storeal dolgozik, valamint egyenként frissíthető az összes beépülő.
Többek között van ProtonDB adatbázis is, ajánlott játék beállításokkal
-
-
tudi13
aktív tag
Sziasztok,
ki, milyen beállítást használ a Diablo 4-hez, LCD Decken? Ahány oldal/fórum annyi félét találtam.
-
30z.Samu
titán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Én is megbántam hogy eladtam az előzőt, ezért szereztem egy Oled-et.

-
boost
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Én imádom a gépet de már három játék vár a Steam kosárban, hogy legyen időm játszani vele.

- Felvidek
- Hades II
- valami shooter, amit dícsértek
-
Nem gondoltam volna hogy ez bekövetkezik, de visszatértem a Deck tulajok táborába.
Bánom mint a szar hogy amikor előszőr volt nem próbáltam ki semmi emulálást (PS2, PS3 stb), mert amúgy elég sok minden játszható rajta probléma nélkül. Mondjuk most magánszemélytől vettem elég jó áron (még garis is, illetve tényleg úgy néz ki mint egy új), kapott bele 1tb ssd-t, meg még ott van egy 256GB SD kártya is (szóval most van tárhely bőven).
-
30z.Samu
titán
Van egy érdekes jelenség az xCloud-nál Nálam. Elindítom Gaming módban, szépen bejelentkezik, elindítom a játékot ahogy szoktam. Pár perc után egyszerűen befagy az egész, a kliens és a gép működik, csak az adatátvitel szarakodik. Itt fogom, újraindítom az xCloud-ot, kilépek a játékból rendesen mintha Xbox-on lépnék ki, visszalépek és utána működik. Először azt hittem a nettel van a baj, de nem, mert minden egyes indításnál eljátssza és mindig ugyanakkor. Ráadásul megnéztem XBPLay-el és pontosan ugyanez történik akkor is, ha ott indítom el. Ha a net lenne a gond, akkor random csinálná. Más is tapasztalt hasonlót OLED-en?
-
válasz
-Nándesz-
üzenetére
Jelentem sikerült a művelet.

Clonezillával leklónoztam a 64G-s belső tárhelyet, a kész image-ből meg feltettem az új deckre az adatokat.
Egyből már a custom introval bootolt be, ott már sejtettem hogy jó lesz. Akkor kiiírta, hogy az OLED miatt még egy pár perces firmware frissítést csinált, de utána minden úgy volt, ahogy az eredeti decken. Annyi, hogy a saját controller layout-okat kell újra betölteni neki, de mivel azokat amúgyis elmentem mindig, így csak pár gombnyomás és az is kész.
-
tudi13
aktív tag
Sziasztok,
hátha Ti tudjátok mi a probléma.
Refurb. Decket szeretnék rendelni. Zöld az ikon, berakom a kosárva, de hiba kattintok a "Tovább a fizetéshez" gombra, visszadob erre a képernyőre:
Csekkolom, hogy lehet elfogyott, de ugyanúgy zöld az ikon és kosárba rakható.

Mi lehet a gond?
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Steam decken lehet játszani Androidos coddal? -
Ha minden igaz, jövöhéten hozzám is megérkezik az OLED modell (512-es), én egy 64Gb-s LCD-ről váltok.
Viszont belegondolni is rossz, hogy mi mindent újra kéne húznom, beállítanom (decky loader, emulatorok, nem launcheres játékok telepítése, modok).Után olvastam, videót néztem, egy működő megoldásnak írják, hogy klónozzuk le a régi deck belső tárhelyét, majd feltéve az új deckre az klón image tartalmát, plusz áttesszük csak simán a micro SD kártyát az új deckbe meg is vagyunk.
Valaki ugrott már neki ilyennek?

-
30z.Samu
titán
Hivatalos GeForce NOW alkalmazás Steam Deck-re
Azért az komoly hogy van külön alkalmazás is most már.

-
Raijin
tag
Ingyenes játék ajánló:
AlienSwarm
Ecto -
nincsnév007
addikt
bugokat hogy lehet jelenteni?
-
Shade45
senior tag
válasz
dagoniat1
üzenetére
Próbáld meg kitörölni a játékhoz tartozó Proton fájlokat.
Fejlesztői menüpont -> Proton fájlok törlése.
OLED 60FPS fix már elérhető egyébként, letölti automatikusan a szükséges proton fixet, nem kell semmilyen ini fájlt piszkálni (ha jól emlékszem a patch megjelenését követő napon kiadta a valve a proton fixet hozzá).
-
dagoniat1
csendes tag
Sajna még a kezdő menü-t sem tölti be. Lemegy a videó az elején majd "Indításhoz nyomjon egy gombot!" felirat (most már ez se jön be), s utána fekete képernyő, ami 2 perc után újraindítással tűnik el. Leszedtem majd újratelepítettem, de nem oldotta meg a problémát. Gondolom valamikor jön majd a patch javítása. Vagy van valami más mód, hogy a menüt legalább elérjem?
-
paulka
tag
válasz
dagoniat1
üzenetére
Nem kell init szerkeszteni a grafikai beállításhoz. Lásd (#9948) bepken válaszát. Az ini mókolás, akkor szükséges, ha OLED modelled van és szeretnél 60 FPS-sel játszani.
Ha visszajött a kezdő menü, akkor weapon debrist kapcsold ki, az fagyasztja a játékot (még PC-n is).
-
30z.Samu
titán
Kipróbáltam az xCloud-ot az Oled-en, sokkal jobban néz ki, mint az LCD-n és stabilabb a kapcsolat is a jobb Wifi miatt. Az LCD-n is egy-egy pillanatra szétesett a kép, de a mostani próba alatt egyszer sem volt ilyen.
-
cami][us
őstag
Az SDV jóárasítva
-
Šolaire
veterán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Első rész játszható deck-en, ki is próbálom holnap.
Én 3-szor játszottam végig asztalin nagyon szerettem a hangulatát. -
Lacee1986
senior tag
Mennyivel halkabb az OLED mint az LCD verzió?
Indieken és régebbi játékokon kívűl nem nagyon tudok este játszani az LCD-n mert piszok hangos a ventilátor benne.
Tudom, hogy az újabb processzor kevésbé melegszik és így elvileg nem pörög annyira a ventilátor.
-
30z.Samu
titán
NFS Unbound 10€, ha érdekel valakit.
-
boost
veterán
Falloutnak ugrott neki mostanában valaki a gépen? Fallout 4 vagy 76.
-
consono
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Ha szereted a Witchert, akár kétszer is kijátszhatod (vagy kétszer kell kijátszani), mert a közepén teljesen szétválik a sztori.

-
Šolaire
veterán
válasz
nincsnév007
üzenetére
A 3 után lehet furcsa lesz a 2. Rész, meg bennem elég erős a nosztalgia is de majd írj beszámolót ha kipróbáltad, kíváncsi vagyok.
-
Šolaire
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Ma délutàn volt időm jobban tesztelgetni a játékot, stabilan fut magas grafikai beállítások mellett 90 fps szinte mindenhol megvan, eddig bug-al nem találkoztam. Beállításokba az irányítási beállításokba gamepad-ot ki kell választani és érzékel mindent mintha 360 kontroller lenne. Mai napig szép ez a játék hihetetlen élmény oled-en játszani, végére értem még írok beszámolót.

-
Šolaire
veterán
válasz
chris0000
üzenetére
Szia ezt nem tudtam köszi
nagy a boldogság most. Első részbe is van vagy 100 órám a 3-at is imádom most is fent van, de a nosztalgia miatt a 2 a kedvencem. Flotsam-nak olyan hangulata van de még a menünek is az a zene stb szóval most öröm van.
tl-x : köszi majd ránézek mert tegnap is jött le valami frissítés a 3-hoz, nem futott valami jól kevés volt az fps azóta gondolom javították.
-
Šolaire
veterán
Elvileg nem támogatott, nagyon szépen fut jól működik minden. Witcher 2.
-
30z.Samu
titán
Na majd meglátom, valamikor körülnézek. Köszi!
Amúgy kezdem megszeretni a Resident Evil 4 szinkronját, vannak benne jó szövegek.

-
Skynet258
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
JSAUX-ot vettem anno matt-ot és simát, nagyon jó (üveg)fólia, szépen tapad, szélekig kiér, nem is látszik, tényleg első osztályú szóval veheted bátran. Elsőnek a víztisztát tettem fel aztán a mattot, nekem utóbbi túl zizissé tette a képet, gyakorlatilag ég és föld a kijelző rajzolata - számomra a matt esetében negatív irányban. Ettől még lehet neked bejön majd, én nem tudtam vele megbarátkozni így ment fel a víztiszta ami azóta is kiváló.
De ez egy vélemény a sok közül, a JSAUX fólia maga nagyon jó, szóval vegyél egy ilyet és egy olyat és próbáld ki.
Kieg: az érintésérzékenységen egyik sem módosít, de ez a manapság kapható fóliák kb egészére igaz. -
yodee_
őstag
Külső akkumulátorból jelenleg mi az ajánlott? Korábban találtam egy anker típust, de ha jól látom már vannak újabbak is.
-
30z.Samu
titán
Tudtok ajánlani bevált tükröződés mentes fóliát a gépre? Nem tudom hogy a gép kijelzője alapból vagy a fólia rajta de eléggé tükröződik. Hacsak nem húzom be a függönyt, kb Magamat nézem játék közben.

-
hj.jani95
aktív tag
válasz
eldiablo
üzenetére
Én most váltottam Deckről, Allyra. Teljesen egyet tudok érteni a véleményeddel. Kivettem a dobozból, mire lefrissítettem és letöltöttem egy játékot volt vagy 3 óra. Így, hogy minden up to date, így se csinálja mindig azt amit én akarok. Iszonyatosan hiányzik a Deck, de multis játékok jobban húznak, úgy hogy lenyelem a windows hülyeségeit.
-
válasz
consono
üzenetére
"Magával a Windowssal meg nem kell foglalkozni, megy magától, frissül magától, frissülnek a driverek maguktól folyamatosan..."
Nyugodtan pillants rá az Ally topikra, mekkora szívás van egy gyári AMD driver telepítésével. Aztán frissíti az Asus 3 hónap késéssel, majd a saját Overlay-e kinyírja a frame generálást.
Meg a 15 perces shut down képernyők, a 40 perces update-ek. Bárkit aki Ally-t 0-ról kezd konfolni tudja, az első 3 óra tömény sz*pás. Decken ez kb 30-40 perc.
Deck konzol, Ally laptop élmény. Ennyi.Legtöbben akik nem boldogulnak a Deckel, Windowsal sem tudnának, ha többet kérne egy exe elindításánál. No offense.
-
paulka
tag
válasz
consono
üzenetére
"De piszkálni kell, többet, mint Windowson. Te mondtad a Proton verzióváltást, "
Ez kb 6 klikk konkrétan."Ja, nincs sem Ally-m, sem Deckem"
Akkor végülis fogalmad sincs miről beszélek. Oszt' így próbálod nekem megmondani, hogy többet kell piszkálni a Deckket, mint az Allyt?
-
Inarus
addikt
válasz
consono
üzenetére
Ez elméletben van így. Gyakorlatban a felugró értesítések, amik szétcseszik a játék képét ha interakcióba lépsz velük, a játék közben lefutó és újraindítást követelő frissítések, sőt a Windows miatt gyakran jellemző hevülés megöli a Bluetooth kapcsolatot és a microSD bővítést is. Véggipróbáltam az Allyt, a Legion Go-t, az LCD és az OLED Decket. Utóbbi mellett döntöttem, mert a játékélmény 10-ből 4-szer valami bosszúsággal indult vagy ért véget a többin.
-
Semin
őstag
válasz
consono
üzenetére
A windows mint rendszer vesz ki sok erőforrást a kalapból. Nem jól menedzseli a dolgokat egy steam OS-hez képest.
Bizonyos játékok esetében mikrolaggokat csökkentett ingadozó teljesítményt tapasztalsz ha dekken win alól indítod, míg Steam OS alatt hibátlan. Erre utalnak -
consono
nagyúr
Még egy utolsó komment, és befejezem

Továbbra sem értem a dolgot
Én nem a Windowssal játszom, hanem játékokkal. Windowson egy kattintás bármit telepíteni bármelyik game store-ból, legyen az akár a Game Pass, majd egy kattintás elindítani a játékot. Meg akit érint, lehet online játszani, működik minden anticheat is. Magával a Windowssal meg nem kell foglalkozni, megy magától, frissül magától, frissülnek a driverek maguktól folyamatosan...
Nincs nekem bajom a SteamOS-sel sem, szerintem a Deck+SteamOS egy ütős kombináció. Megmutatja, hogy a Linuxot is lehet úgy tálalni, hogy mindenkinek emészthető legyen (napi szinten dolgozom Linuxon, ismerem). De piszkálni kell, többet, mint Windowson. Te mondtad a Proton verzióváltást, nem én
Meg az ismétlődő kérdések pl. a magyarítás teleítésről...
Ja, nincs sem Ally-m, sem Deckem, ha nem konzolon játszom akkor egy low end gamer notin tolom, Windows alatt. -
paulka
tag
válasz
consono
üzenetére
Ahogy -=V3rthil=- is írta, nem arról beszélek, hogy a Windows lassabb volna, vagy rosszabb a teljesítménye.
A SteamOS-sel maximum annyit kell foglalkozni, hogy átállítod a proton verziót (persze benne van, hogy így sem indul el a játék), Windows-szal meg néha kell foglalkozni, hogy egyáltalán a rendszer menjen normálisan. De mindenkinek mások az igényei. Én nem bírom elviselni, ha kezembe veszem a handheldem és foglalkoznom kell a rendszerrel, hogy egyáltalán üzemeljen. Ez nem
"Ha valaki erre nem képes, ott nem a Windows a probléma, hanem a user." Hát ezzel nem értünk egyet
Hozzáteszem, egyik Windows alapú handheld gyártó se próbálkozik azzal, hogy a streamlineolt élményt nyújtson, ami szerintem elég gáz. A Deck legnagyobb előnye nekem a többivel szemben: a SteamOS. De persze ez szubjektív 
És mégegyszer: a ROG ALLY egy nagyon jó gép ettől függetlenül!
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
-Random youtuberek a lehető legnagyobb kerülővel csinálnak mindent. Desktop PC-n kicsomagoltam a Battlenet launchert, rámásoltam Deckre, betallóztam mint non Steam game és elindítottam. D4 telepít, kész: [link]
-D4 AKAD(t) Ally-on bármilyen beállításon, Decken nem. Vicc.
-Hangszóró nagyon jó az Ally-ban, de nem teológus-geológus(ég és föld... haha).
-Egymás mellet közel sem batár a Deck:
Markolattal még nagyobb is az Ally... Várom, hogy legyen egy normális Linux alternatíva Ally-ra, mert a W11 handheldre elég nyögvenyelős.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Sefneni
üzenetére
Nekem volt deck, de átlátszó házba építés közben el***tam, megsérült, haver elvitte rendbe tenni, én meg rápróbáltam allyra.
Ami jobban tetszik allyn az, hogy w11. Egyből lett itthon egy második PC, élem dokkolva, nagy asztali előtt úgyis asszony szokott ülni, így nekem is lett újra saját.
Mindent könnyen el tudok indítani rajta, nem csak a steam áruházas játékokat. Decken sírtam már, mennyi videót kellett nézni meg szenvedtem, mire egy d4 ment blizzard luncherre...
ally pro:
-Ally kijelző (lcd deckhez képest legalábbis) sokkal szebb, azonos beállítások mellett is szebb ugyan az a játék (pl d4), de sokkal.
-hangszóró ég és föld ally javára, dolbyval állam leesett
-w11, ahogy fentebb írtam
-méret...SD szerintem ormotlan nagydeck pro:
-üzemidő, ebben ally elég fing
-ergonomia...ally mocskos kényelmetlen gyárilag, de 3d nyomi grippel már elég jó, de deck out of box nagyon kényelmesMost láttam már van használt ally 150 körül, simán rá lehet próbálni ennyibe szerintem. De persze SD is van néha már 110-120ba gyári 512-es (tükröződés mentes kijelző hiányzik allyról SD hez képest, nekem az 512es volt). OLED SD bejönne, de sima LCD hez képest spúr lennék majd dupla árat fizetni (használt 512 vs új oled)
Új hozzászólás Aktív témák
- új bontatlan 13 hüvelykes MacBook Air M2 256GB SSD space gray asztroszürke Apple 1 év garancia
- MacBook Pro 13" 2019 i7 négymagos / 16GB / 256GB / 99% AKKSI
- DELL Inspiron 1525 (PP29L) Pentium T2370 1.73 GHz 4GB DDR2 ~300 GB HDD
- ASUS X540S Intel Celeron N3160 2.24GHz 4GB DDR3 128GB SSD
- LENOVO IdeaPad G50-30 Intel Celeron N2830 2.16GHz 4GB DDR3 128GB SSD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mindegy, de az biztos hogy Oregon és Washington kivételével, nem veszek más DLC-t hozzá.

Markolattal még nagyobb is az Ally...