- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
Fogd fel kísérletnek, én is így tettem.
Én ugyan anno a Zeldát Yuzuval el tudtam indítani, de nem tartotta a 30 frame-et. Végül is akkor tökéletesen emulálja a Switch-et…
De végül én is elengedtem, már csak azért is mert van a háznàl Switch, inkàbb csak a kíváncsiság hajtott. Viszont Cemu-val a BoTW nagyon szépen fut és jóval egyszerűbb beállítani.
-
rumkola
nagyúr
Nekem CEMU-val megy a BOTW, ez a WiiU emus és legegyszerűbb PC-re telepíteni a ***girl repackot (ez CEMU-s) majd simán átmásolni az egészet a Deckre. Steamhez hozzáad a cemu, kompatibilitás proton GE talán, kontroller konbfig, aztán indít.
TOTK ugyanez, csak ott már *uzu-s. -
rumkola
nagyúr
-
ripla
addikt
Sikeresen elb*sztam 3 órát az életemből arra, hogy a Zeldát Emudeckkel és azon belül a Ryujinx-el működésre bírjam a Decken. Természetesen nem sikerült, mert egy árva szót nem értettem abból amit a leírás illetve a youtube videó közölni akart. Amiket leírt, az nálam nem úgy nézett ki és nem működött. Próbáltam magamtól rájönni hogy mit és merre, sikertelenül. Olyan uninstallt kapott az említett 2 program, hogy a Holdról is látszik.
-
cami][us
senior tag
[link] A legnépszerűbb játékok a Decken.
Én a BG3 számaihoz járultam hozzá. Nyaralás alatt átlag 4 órát toltam naponta. -
Sakab
senior tag
Abban tud nekem valaki segíteni, hogy ha Steamos alatt futtatok játékot desktop módban akkor, hogy tudok valami Gamepad módot váltani? Ha fut a háttérben az óra mellett a kis steam felület akkor működik a touchpad nincs pl a Dirt Rallyba indulásnál hiába írja, hogy nyomajam a B gombot kilép a menübe. Ha bezárom az óra melletti steam kliens progit akkor jól működik a B betű viszont akkor meg nincs touchpad-em
-
Sakab
senior tag
Nem ez volt a kérdés, de válaszolok ally-t akartam ami lett volna olcsobban csak szét kell nézni, mutass mar hasznalt 1tb oledet 160 alatt legyszives. Es kerdesetekre a valasz, talán mert az ally bír jobb esetben 1 órát a deck meg 3at.
De amugy koszi a segitseget, azota dualbootba fent van a steamos is es a w11 is
-
Raijin
tag
Ingyenes játékok a hétvégére:
Millie Megavolte 8: Millie and the Mole King
Burning Skies Arcade
MouseVentures
Illusion Carnival -
Sakab
senior tag
Na siker, egy 3.0 Pendrive-al sikerült bebootoltatnom a steamdeck-repair-20231127.10-3.5.7.img-t, de megint elakadtam, itt:
Rányomtam, hogy reinstall és ezt dobta ki... -
Sakab
senior tag
Na elis akadtam, kb a 6. verziót probálom rufussal, de ezt dobja mindig ha a hangeröfel vagy le- vel kapcsolom be:
Ezt töltöttem le a steam oldaláról:
steamdeck-repair-20231127.10-3.5.7 (1).img.bz2
Próbáltam simán a bz2 öt betallózni, próbáltam kicsomagolva magát az img-t, de ugyan azh mindig.És a Rufus pedig így néz ki:
Mit rontok el? Csináltam egy 450Gb-s particionálatlan partíciót a leendö steam os-nek win alatt. -
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu #10379 üzenetére
Wifin? Próbáltam pár notin, telefonon, TV-n, több hálózaton, és mindegyik szemcsésedett és akadt. Kábellel nem néztem, de nem is szeretném.
Ha wireless próbáltad, milyen appal fut tökéletesen Decken? Eljátszottam a gondolattal, hogy megint vegyek egyet, főleg ha jó az xCloud.
-
Redneck
nagyúr
Szerintem is. Az első verziónál hamar meg tudták oldani, az OLED-nél nem erőlködnek, ezzel is a SteamOS felé terelve, ami valahol érthető.
Nekem Wi-firől is akadt és kockásodott az xCloud, hiába a gyors net. Kábelről nem próbáltam.30z.Samu:
OLED-en igen, de az alap LCD szerintem nagyon gyenge. -
Raijin
tag
Vagy akár rakhatod sd kártyára is a steam os-t.
-
Sakab
senior tag
válasz
30z.Samu #10370 üzenetére
Köszönöm
A drivert a Valve-nek kéne biztosítania szerintem nem a MS-nek. Cloud-al meg nincsnennek jó tapasztalataim mobilhálózatról, így mindenképpen natívan szeretném futtatni. De a kérdésem még mindig él, hogy az Xbox Game Pass-t tartalmazó EA play működik e steam os-alattmert ha igen akkor kb csak a forzákat, gta-kat kellene megvennem.
-
30z.Samu
félisten
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, friss SD Oled tulaj vagyok és még csak ismerkedünk viszont felmerült pár kérdés. Vásárlás után azonnal töröltem az steamos-t és feltettem egy win11-et. Ekkor tudtam meg, hogy driver problémák vannak, így hang nincs. Ez kicsit szíven ütött, de várok várunk.
Win 11 pedig a Game Pass-hez kellene. Most elkezdtem utána olvasni, hogy SteamOS alá van e natív kliens. Game pass az ha jól láttam nincs, van rá remény egyáltalán, hogy a közeljövőben kijön? Ill ha van Game Pass Ultimat-em ami tartalmaz EA Play-t akkor az steam os alatt futó EA play-be betudok jelentkezni szerintetek? És legalább az EA-s játékokkal tudnék játszani? -
JSaN
addikt
válasz
Redneck #10362 üzenetére
Nekem lassan 2 eves lesz a deckem, en 90%-ban toltorol hasznaltam. Es semmi baja nincs az aksinak, most megneztem az akksi health: 95% jelenleg. 2 ev alat ez szerintem nagyon jo, ugy hogy napi szinten nyuzom. Most eppen olyan gamekkal amitol tud melegedni a gep is rendesen: Elden Ring, DS1-3, Dio4. mennek most nyaron.
-
Kayn
csendes tag
Na, hát akksi újracsatlakoztatás semmin nem változtatott. Bios-ban nem találtam ilyen funkciót hogy reseteljem a státuszát.
Viszont! Arra rájöttem hogy desktop módban kb. 5 perc után 2%-ot ír az akksi töltöttségére, de ennek ellenére órákig tudtam használni internetezésre (játék is futott így, látszólag gond nélkül), tehát az akksi fel van töltve, jó is a kapacitása, csak a szoftver valamiért nem úgy látja. Találtam Steam Discussions-ön egy fórumot ahol hasonló problémái voltak másoknak, és többen is tanácsolták hogy ilyenkor egy "rekalibrálást" kell csinálni. Használjam így ameddig csak bírja, ha meg is adja magát lépjek be a BIOS-ba és hagyjam úgy míg olyannyira le nem merül hogy a BIOS-ba se akar már belépni, illetve a fehér LED se villog. Utána hagyjam hogy (valós) 0%-ról feltöltsön 100%-ra és elvileg helyre kéne jöjjön, Battery Health visszatér 90% fölötti értékre és jól fog működni ismét. Tegnap este nyúztam elég sokat lefekvésig. Ma reggel beléptem BIOS-ba és úgy hagytam hadd menjen magának. Mire hazaérek szerintem sikerül lemerülnie 100%-ban és akkor megpróbálok egy hosszú teljes töltést és írok hogy sikerült -e -
Kayn
csendes tag
válasz
Peat;) #10359 üzenetére
Köszi, valami ilyesmiben gondolkoztam én is, hátha segít. Pasztázás erejéig szedtem már szét (az segített is) úgyhogy megnézem az akksi újracsatlakoztatást.
Ennek a bios-ban battery status resetelésnek is utánanézek, vagy esetleg ha valaki tudja hogy kell ezt és el is mondja azt megköszönném -
Peat;)
veterán
Nem biztos hogy hardware gond, első széria betegsége.
Nekem első gépemnél volt ilyen és ha asztali módban beállítottam a powermanagment résznél hogy ne kapcsoljon ki x % alatt, akkor 0%os akksival több órán át ment a 4k youtube..aztán amikor lekapcsolt feltöltöttem és 1-2 ilyen után kiakadt és jó volt egy darabig, health status is felugrott. Aztán végképp meghülyült és nem tudtam mit kezdeni vele, 1 perc alatt töltötte fel 100%ra, 100% health status és ahogy lehúztam madzagot kikapcsolt..ment vissza, még garanciás volt.
Van valami eljárás is rá, biosban resetelni lehet talán a battery statust vagy ilyesmi, de nekem az sosem segített. Csak info hogy új akksi sem biztos hogy megoldja, de ha totál rossz és szerelés mellett döntesz előbb jobb ha lehúzod a régit és visszacsatlakoztatod, lehet attól is helyrejön.
-
Kayn
csendes tag
Huh, hát nem olcsó darab. Szerintetek merjek Aliexpressről venni, feleannyiért mint az iFixit, vagy semmiképpen szóba se jöhet?
-
Kayn
csendes tag
Utánanézek hogy mennyi egy új akksi
Igen egyébként, mikor még hozzámkerült tényleg nem tűnt problémásnak, de a pár nap alatt annyira hirtelen csökkent le az akku kapacitása hogy hihetetlen... -
ripla
addikt
Volt ismerősöm aki úgy adott el régi PC gépet, hogy előtte odaadta 1 hétre tesztelni, és a vevő csak utána fizetett. Előtte persze mindketten leokézták, hogy milyen állapotban vette át. A tényállás itt is ismerősi kör volt, vadidegennel ez a szitu természetesen kizárva.
-
Kayn
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 256 GB-s Deck-et egy havertől. Nincs is semmi gond vele, csak megfigyeltem hogy már mikor kb. 50%-ot elérte az akku, volt hogy lekapcsolt és mikor töltőre dugtam akkor 0%-ról kezete a töltést. Annyira nem foglalkoztam vele, de aztán egyre rövidebb életűnek tűnt, ezért megfigyeltem egyszer a Battery Health-et ami 26% volt. Na az azóta lement 1(!!)%-ra és már ténylegesen pár perc után kikapcsol ha nincs bedugva a töltő. Mindez pár nap leforgása alatt. Mikor még hozzám került akkor órákat elment akkuról, mostanra pedig 5-10 perc...
Na szóvál, ti mit gondoltok, esetleg más is járt-e így, cserés az akksi? Vagy okozhat ilyet akár valami kontakthiba? Lehet szoftveres gond is? Bármi tanácsot meghallgatok -
agaron
tag
válasz
30z.Samu #10346 üzenetére
Gondolom valaki ismet azon akadt, ki, hogy a Sony laucher (whatever, nem hasznalom, nem tudom pontosan mi az) kell mindenhez is, ami PC-n jelenik meg majd mostantol, es pl a Ghost of Tsushima multi nem megy Decken, mert kell hozza valami Windows feature. [Itt egy kis kifejtes angolul]
De aki jobban tudja majd kijavit.
Szerk: most lattam a valaszod, azt is el tudom kepzelni. -
30z.Samu
félisten
Most mi ez a duma hogy a Sony elhagyta a Steam Deck-et? Erről lemaradtam, hát nem is támogatta sose.
-
Cucuska2
Topikgazda
Én elkezdtem a Pacific Drive-out játszani a Deckemen, nagyon döcög, jó, ha a 30 fps megvan - kíváncsi vagyok, hogy bírni fogom-e, vagy el kell kezdenem streamelni.
-
30z.Samu
félisten
Beírtam az Xbox topikba ugyan, de mivel valamennyire ezt a szegmenset is érintette a szösszenet, bemásolom ide is.
A hét folyamán kipróbáltam mind a Geforce Now mind a 3 csomagját. A legnagyobb csomag ugyan a legfullosabb minden téren, de valahogy a Priority-t mégis jóval stabilabbnak éreztem minden téren. A gép alatta nyilván nem olyan bika, meg nincs HDR (mondjuk ezen meglepődtem, mert RTX pedig van, na mindegy), de maga a kapcsolat mégis stabilabb és fluidabb-nak hat mint amikor RTX 4080-as gépet bérelsz. Pedig próbáltam mindenhogy, csak 60fps, levettem 1080-ra a felbontást stb. Valahogy nem volt az igazi. A Proarity meg tök jól működik, Steam Deck-en pedig tökéletes, beállítasz neki egy 900p-s felbontást és tű éles a kép. Gépen pedig nyilván 1080p, nem néz ki az sem sz@rul. Viszont ha először indítasz el egy játékot, a Priority-n valamiért rohadt lassan indul be. Ha másodjára indítod el, akkor már lényegesen gyorsabb.
Ja még egy érdekesség, RTX 4080-as csomagban a Forza Motorsport minden beállításon dadogott, mint az állat, holott a képkockát stabilnak mutatta, tudom ilyen a PC port, nem a legjobb. De Priority-n sokkal stabilbban fut, ritkábban dadog be. -
Lmh
őstag
once human-t próbálni is kár, ugye? mert csak PC-re van szánva, ha el is indulna, akkor is szar lenne az irányítás gondolom.
-
chris0000
őstag
hi. deck ready!
holnap 19:00-ig!
-
tl-x
addikt
válasz
Rigormortiis #10314 üzenetére
Csak át kell állítani a felbontást a játék indítása előtt különben a natívon fog menni.
-
vidaila
senior tag
Sokaknak, köztük nekem is már 2 éves lett a gép. Meghibásodás esetén mi a helyzet? Szervizeli ezt a Valve garancia időn túl? Ha igen, hogyan?
Illetve egy nem fontos kérdés : nektek is iszonyúan forró a micro SD kártya és annak környezete a gépben? Ha nem arról futnak a játékok is forró, szó szerint éget -
Rigormortiis
veterán
válasz
Cucuska2 #10278 üzenetére
Ha jól látom, neked is egy 65wos gan 5 ös Baseus töltőd van. Ezzel az a helyzet, hogy ha mindkét type c-s csatiban van kábel, akkor nem fogja a maximumot kitolni magából, hiába nincs a másik kábel végén eszköz. Nekem ott bukott ki, hogy nem tudta a szupergyors töltés 2.0-t a telefonom vele csak akkor, ha kihúztam a töltőből a másik kábelt.
Tehát a hub-od eleve kevesebb naftát kap...
-
cami][us
senior tag
válasz
Rigormortiis #10314 üzenetére
1080p is meg van, ha a gép bírja.
-
Rigormortiis
veterán
Dokkolóval is csak 720p-s képet tesz ki a tévére vagy úgy már megvan a full hd?
-
agaron
tag
válasz
Rigormortiis #10296 üzenetére
Úgy látom még nem volt említve, de a második forrás, hogy mi hogy fut az a [protondb]. Community based, de több játék verified úgymond itt, mint steamen.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Rigormortiis #10310 üzenetére
2,5-3 óra megvan általában.
-
ripla
addikt
válasz
Rigormortiis #10310 üzenetére
Diablo 4-nél megvan a 2 óra, ezt biztosan mondom neked, mert rendszeresen játszok vele. a Cyberpunkot nem tudom, de tippre 1,5 órát annak is bírnia kell.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
30z.Samu #10307 üzenetére
Tényleg, üzemidő. Mennyi az annyi?
Tudom, tudom, több mindentől függ, de én az Oled Switchre játéktól függetlenül tudok mondani egy biztos 4-5 órát, ami már elég. Az első SD-ről ilyen 2 órakat lehetett hallani. Na szóval mennyi az annyi mondjuk egy Diablo 4 vagy Cyberpunk esetében?
-
ripla
addikt
válasz
Rigormortiis #10301 üzenetére
Ha terveznek is, leghamarabb 2025-ben. Az utolsó infó valami olyasmi volt, hogy majd akkor adnak ki új gépet, hogyha a teljesítmény és a hozzá való akkumulátor technológia elér egy újabb lépcsőfokot ekkora méretben.
-
cami][us
senior tag
A BG3-at default beállítással tolom. Annyi hogy az fps korlátot lejjebb vettem, hogy stabilabb legyen.
-
-
válasz
30z.Samu #10305 üzenetére
'Úgy tudom az az egyetlen játék eddig.'
Van több is ilyen, ami nekem megvan és láttam (és eszembe jut
), hogy van steamdeck beállítás:
Witcher 3, Jagged Allience 3, Jurassic World 2.Egyébként úgy vettem észre, hogy jellemzően picit biztonságit játszanak ezekkel a beállításokkal a fejlszetők, feljebb tolva is még normális teljesítményt lehet kihozni a játékokból.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Rigormortiis #10304 üzenetére
A Steam Deck verified plecsni általában azt jelenti, hogy az 720/800p-ben alap beállításokkal jó teljesítményt nyújt Steam Deck-en. De a grafikát ugyanúgy tudod állítani, mint PC-n. De egyébként a Cyberpunk-ban van egy kifejezett Steam Deck grafikai profil. Úgy tudom az az egyetlen játék eddig.
-
Rigormortiis
veterán
Még egy dolog, ami eszembe jutott, hiszen mégsicsak egy pc-ről van szó: mennyire kell beállításokkal bajlódni, hogy minden flottul menjen? Még a ps3 idejében azért számoltam fel teljesen a pc gaminget az eletemben, mert meguntam az állandó config ini irkáláaokat, meg mindenféle driver-problémákat.
Ha egy játékról azt írják, hogy steam deck verified az azt jelenti, hog, optimalizalva van rá kész beállításokkal?
-
Lmh
őstag
válasz
Jópár évig nem, uh nem érdemes várni.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Nem kommunikálták, remélem nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- ÚJ Asus TUF - R5 7535HS, RTX 3050 és 16gb D5, 144Hz + 2 év GARANCIA
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest