Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
Na most egy érdekes jelenségre lettem figyelmes. A gép nem ismeri fel USB-n keresztül a meghajtókat. Írják több helyen hogy át kell állítani XHCI-re a BIOS-ban. De az sem segít, a gép a töltést veszi ill. az USB hub működik és a meghajtó is, amivel használnám. Egyszer már használtam a dokkolót ezzel a géppel és ment, szóval nem értem hogy most mi lehet a gond.

-
-
30z.Samu
titán
Akciós a GTA Definitive Edition Steam-en, most 30€-ért vesztegetik. De bevallom őszintén az értékelések és a Youtube videók alapján még mindig nem éri meg megvenni, mert elég tréül fut Deck-en. Azon is gondolkodtam hogy inkább megveszem kulcsos oldalakon az eredeti verziókat, de hát a Vice City pl 7100Ft-be fáj, a San Adreas mondjuk megvan, a GTA 3 meg 3000 körül megy. Szóval mivel a GTA SA-t nem kell megvenni így most kb annyiba kerülne beszerezni a játékok eredeti verzióját, mint a Definitive-et. De mivel a Definitive-ről sok jót nem olvasok, lehet inkább meglépem azt hogy megveszem az eredetiket.
-
30z.Samu
titán
Elérhető a szinkron a Rezsident Evil 4-hez!

-
Cucuska2
Topikgazda
Ha 750 óra statikus kép után nem ég be 90 niten, akkor néhány óra minimum fényerőn sem fog beégni (ami 1-2-3 nit környékén van).
-
Cucuska2
Topikgazda
Valaki el tudja nekem magyarázni, hogy miért jó, ha ki van kapcsolva a kijelző? Minimális fényerőn alig fogyaszt a kijelző.
-
chris0000
őstag
thx az infokat, gaming módban meg keresgetek, mi lenne a legjobb megoldás, az alap elalváson kívül... üdv.
-
válasz
-Nándesz-
üzenetére
Megnéztem, az asztali módban a power Managemet - Energy Saving menüben, a "Screen Energy Saving" - Switch of after x min. Ezt mondjuk 1 percre állítva, egyszerüen kikapcsol a képernyő 1 perc után, a letöltés pedig fut tovább.
Emellett érdemes lehet a "suspend session"-t kikapcsolni.Ez csak az asztali módra érvényes.
-
chris0000
őstag
hi. a nagyobb méretü letöltést Ti, h oldjátok meg? ha kikapcsolom a power gombbal a kijelzőt, akkor úgy látom nem megy a letöltés... nem akarom, h addig üresjáratban legyen a kijelző... thx. üdv.
-
30z.Samu
titán
Nekem itt a dokkoló, de az OLED valamiért random kifagy és újraindul. Saját kijelzőjén tökéletesen működik. Azt nem tudom, hogy Windows alatt mi a helyzet, mert még nem próbáltam. Az LCD hébe hóba csinálta ezt, sokkal stabilabban működött ilyen téren. Ami a CS-t illeti, amikor aktívan toltam, egy 60Hz-s monitorom volt. Voltak így is jó pillanataim.

-
Sziasztok!
Még csak szemezek a Steam Deckkel, mert van egy viszonylag nagy Steam (plusz egyéb kliens) játék könyvtáram, viszont elsődlegesen konzolon játszom, és a Macen is alig fut valami. Switchesként azonban tetszik a Deck koncepciója, azonban kicsit túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen. A thermal throttling mennyire probléma rajta? Mondjuk az bíztató, hogy túl sok panaszt nem láttam erre vonatkozólag, de inkább kérdezek, mintsem pofára essek.
-
bepken
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
amúgy ha a 60 fpst fixen tartja, már simán játszható. ha nem tartja fixen, az valóban bajos. (őszintén szólva még nem próbáltam, mivel dock nincs hozzá, analog stick meg nem a CS-hez lett kitalálva
}még annyit, mert megszólnak...nyilván competitive shooter lévén előnyös a minél több fps, de legtöbbször csak sznobkodnak, akik ettől teszik függővé a játékbeli teljesítményüket....
-
30z.Samu
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Monitorra kötve hozza a korábbi hsz-emben hozott értékeket ill. saját kijelzőjén tökéletesen működik. Bár controller-el nem túl jó játszani ezt a játékot.
Mondjuk ha valahogy be lehetne állítani rendesen az érzékenységet, akkor lehet hogy be lehetne úgy állítani hogy kis gyakorlás után élhető legyen controller-el is. -
30z.Samu
titán
Megnéztem a CS-t Steam Deck-en monitorra kötve. Alapvetően működik átlag 70 és 110 fps között mozognak az értékek. Nem a legjobb, de játszható. Viszont random fogja magát és újraindul a gép játék közben. Ezt megcsinálja Doom-ból való kilépést követően is. Windows alatt lehet stabilabb lenne, de még mindig nincs minden driver hivatalosan. Mondjuk nem tudom hogy akarok-e annyira játszani a CS-vel hogy ennyit vesződnek vele, csak kíváncsi voltam

-
chris0000
őstag
Fallout fanoknak ápr. 25! Steam deck ready lesz!

-
lognboy
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy LCD paneles Deck. Belső SSD (1Tb) bővítés esetén, az SD kártyán (512Gb) lévő játékokat újra kell telepíteni?
Köszönöm! -
30z.Samu
titán
válasz
Lord Gabor
üzenetére
Pont ez a baj, hogy nem indul el, ezért akarom újratelepíteni.
(#9752) cami][us: Igen, eddig azt használtam, csak kíváncsi voltam hogy működik más megoldással. Ezek után nem fogok mással próbálkozni...

-
Lord Gabor
csendes tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Esetleg az nem működik, hogy az előző SteamOs-t bootolod be? Kikapcsolt Decket a "..." (jobb oldali három pöttyös gomb) + bekapcsológombot nyomva lehet behozni egy menüt, ahol ki lehet választani, hogy az A vagy B verziót (current/previous) akarod-e elindítani. Egyszer nekem sikerült majdnem kinyírni a deckemet desktop mód alatti hackeléssel, de ez segített annó nekem, innen az infó: [link]
-
30z.Samu
titán
Én nem èrtem most mi van. Leírás szerint megcsinálom a Rufus-szal a telepítőt, de utána nem látja sem a Windows sem a Steam Deck a meghajtót. Mi a gond?

-
yodee_
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Először a telepítő exe-t adod hozzá mint nem steames játék. Elindítod, telepíted. Utána megkeresed az indító exe-t, és azt adod hozzá és mehet. Proton experimental-al megy.
-
30z.Samu
titán
Na ilyet még nem tapasztaltam, konkrétan megmakkant a rendszer a gépen.
Fel akartam tenni úgy az Epic Games Launchert, hogy közvetlen Gaming módban menjen. Találtam egy videót, az alapján felraktam, Gaming módban nem igen akart menni, Asztali módban ugyan megjelent a launcher de nem lehetett görgetni stb. Gondoltam akkor jó lesz nekem a Heroic is, eltávolítottam, erre fekete képernyő fogadott és onnantól kezdve újraindításkor a Steam logó után nem hajlandó tovább menni. Szóval most jöhet, ami eddig nem volt, újratelepítem a SteamOS-t. -
30z.Samu
titán
Ha már magyarítás, jövőhéten jön a Resident Evil 4-hez a szinkron.

-
Bazsi1987
őstag
Anno mikor volt gépen simán magyarositottam de sok játékhoz nem volt még kész, láttom elégé megy a gépi magyarosítás most az megy a decken is?
-
30z.Samu
titán
Na most kapcsolgattam, hát valamit csinál, de elég fura a HDR ebben a játékban, ha tényleg ilyen, amit mutat.
Viszont a teljesítmény javult, amikor végigjátszottam a Deck-en a Death Stranding-et, 40fps fölé nem igen akart menni. Most 50-60 között mozog, ami elég jó. Meg nem mellesleg brutálisan jól néz ki OLED-en ez a játék, LCD-n is elcsodálkoztam annak idején, de az OLED rátesz egy lapáttal. 
-
30z.Samu
titán
Amúgy most is a Heroic Game Launcher az "etalon" vagy van jobb alternatíva is Epic Games használatára?
-
jcrk
aktív tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ezzel én is így vagyok. A switch OLED kijelzőjétől semmi bajom bármennyit is játszom. (volt egyben 4 órás sessionom is az új pop-al) A deck OLED-be meg ahogy régebben is írtam 20 perc után még a fejem is belesajdult. Én is próbáltam a tényezőt és a herzet is állítgatni. Az igaz, hogy kicsit jobb volt max fényerőn, de az meg kiégette a szemem a lakásban olyan fényes.
Azóta is deck LCD-t használok -
Peaceliker
addikt
-
30z.Samu
titán
válasz
-Nándesz-
üzenetére
Nem, Switch-ből továbbra is egy V1-et nyúzok.
Ha még meglett volna az LCD-s Deck-em, akkor gondolom én sem váltottam volna OLED-re. Azt hiszem valaki itt írta korábban hogy a Switch OLED kijelzőjétől nincs baja a szemének, de a Deck-é bántja. Én most arra jutottam hogy 60Hz-n használva kényelmesebb a szemnek az OLED használata. De ez persze szubjektív. -
válasz
30z.Samu
üzenetére
Mióta megjelent a SD Oled azóta gondolkodom, hogy le kellene váltanom az LCD-t, de ez a "sok panasz" az OLED-re mindig elbizonytalanít. Pedig elég csábító a többi "apró" fejlesztés, ami az OLED verzióval jár.
Neked van switched is, ott az OLED-es van? Ha igen, ahhoz képest milyennek érzed a deck-et?
-
30z.Samu
titán
Nem, a fényerővel nem játszottam, de már ott megbukott a dolog, hogy 90Hz-n instabil a teljesítmény ott, ahol 60Hz-n fixen tartja a 60 képkockát és ezt kb az összes játéknál felfedeztem, amivel próbáltam. Olyan, mintha a 90Hz az a "sebesség" lenne a kijelzőnek, ami már fáj neki és az "utazó sebessége" a 60Hz.
-
gabeunit
tag
Hétvégén behúztam egy vadonatúj játékot.
Darkest Dungeon
.
Mennyit szenvedtem vele az elején, aztán hétvégémet el is vitte. 90%-os kedvezménnyel lehetett megvenni, én DLC-vel húztam be talán 6euró-ért.
Ez a sötétebb téma az OLED-nél nagyon jól adja. -
tl-x
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Fényerőről nem esett szó. Elvileg magas fényerőn kevésbé vibrál az OLED. Én kb
70-80 %-on tartom a fényerőt és ki van kapcsolva a képkocka korlátozás. Gondolom bekapcsoltad a fejlesztői módot, hogy lásd a hz-eket. Érdekes, hogy 45 FPS-nél 90 hz-re teszi, nekem ez fárasztotta a szemem. Én is kicsit féltem tőle mert anno OLED telefontól (P20 Pro) és DLP projektortól is fájt a szemem. -
30z.Samu
titán
Volt időm kicsit "komolyabban" tesztelni a kijelzőt, mivel a minap írtam hogy olyan, mintha 60Hz-en kevésbé fárasztaná a szememet a kijelző, mint 90Hz-en. Ez bökte a csőrömet, de csak a hétvégén tudtam kíváncsiságomnak helyt adni és gorcső alá vetni a Deck-et. Amiket most leírok az természetesen szubjektív következtetés, nem kőbe vésett dolog, lehet többetek nem így látja a dolgokat. De leírom hogy én mire jutottam.
Szóval mivel műszerem nincsen (bár egy Reddit posztban valaki kifejtette műszer segítségével hogy az OLED kijelzővel magasabb a szemromlás kockázata az LCD-vel szemben), így szabad szemre tudtam hagyatkozni. Mit látok, mit "érzek" a szememmel. Először úgy hasonlítottam össze a frekvenciákat, hogy közelebb tettem a szememhez a kijelzőt, kíváncsi voltam hogy érzek-e különbséget. Meglepetésemre igen, mégpedig ha 90Hz-n használtam a kijelzőt, akkor nagyobb "dózist" kap a szemem, mint 60Hz-en. Ha visszatettem az utóbbira akkor kevésbé éreztem "sugárzónak" a kijelzőt. Második teszt gyanánt simán csak játszottam a géppel mintkét "módban" 2-2 órát, mert lehet csak érzéki csalódás "áldozata" lettem. Mert ugye elméletileg a szemnek a minél magasabb képfrissítés lenne a jó. A 2-2 órás használatot nem közvetlenül egymás után követtem el, de a körülmények egyeztek. Itt már kezdett beigazolódni a dolog, mivel azt vettem észre hogy 60Hz-en sokkal kevésbé fáradt el a szemem, míg 90Hz-nél fájdalmam ugyan nem volt, de olyan érzésem volt, mintha a nagy TV-n játszottam volna kb egész nap. Rendesen elfáradt a szemem. A harmadik dolog a teljesítmény vizsgálata volt, kihasználja-e a gép a 90Hz-et, tudok-e 90fps-sel játszani. Igen is meg nem is. Eléri a 90fps-t ugyan több játéknál is és az input is lényegesen jobb. De mivel nem tudja fixen tartani, így ahol ugrál az fps, a kép "darabos" tud lenni pl amikor a karakterrel elkezdesz forgolódni. Az egyik játéknál azt is észrevettem, hogy ha 90Hz-en használom a gépet, simán beesik 50 alá is a képkocka szám. Ezzel szemben, ha belövöm 60Hz-re a kijelzőt, akkor beton stabilan marad a 60fps és sokkal gördülékekenyebb élményt kapok. Ezt nem tudom hova tenni, de így van, mintha nem lennének optimalizálva az OLED-hez a játékok, hanem maradt az "LCD-s optimalizálás".Konklúzióként én arra jutottam, hogy nagyon szép kijelző, nagyon jó élmény rajta játszani. De ebben a formában teljesen felesleges a 90Hz. Tesztalanyok: Doom, GTAV, Hokko Life, Resident Evil 2 Remake, Ori and the Blind Forest.
-
chris0000
őstag
hi. megjelent a sons of valhalla amiben van magyar nyelv is, és szerencsére demo is, így mindenki ki tudja próbálni.. a pixel art design miatt, kifejezetten deckken jó játszani, bár még nem kapta meg a deck ready minősítést, a játékban minden a helyén van. üdv.
-
30z.Samu
titán
De, azért én szoktam vele játszani.

Na most olyan dolgot tapasztaltam, amit furcsállok és nem is tudom hova tenni. Az Orival játszottam egy kicsit, 90Hz-n húzta valamiért a képet, nem volt folyamatos. De ha levettem 60Hz-re, akkor ment normálisan, gondoltam ennek a játéknak amúgy is elég a 60fps. És itt jött az érdekesség, azt vettem észre hogy 60Hz-re állítva mintha "fellélegezne" a szemem, kevésbé fárasztja a kijelző, mint 90-en. Ami azért is furcsa, mert elméleti síkon a szemnek a gyorsabb frissességi gyakoriság lenne jó ill. a PS-en is szoktam 120 fps-sel játszani, de ott órák után sem volt semmi bajom. Ezt még próbálgatom, mert lehet, hogy csak placebo.
-
30z.Samu
titán
Aki nem tette még meg, próbálja ki az egyik Orit OLED-en, brutálisan szép a játék rajta.

-
Bdanyy
addikt
Köszi, hogy rábeszéltetek az OLED-re, nagyon tetszik egyelőre

Igaz játékra kábé tizedannyi időt szántam eddig, mint a beállításokra, de ez benne volt a kalapban, meg az is kikapcsol

Ti mennyire támaszkodtok a community controller layoutokra, vagy inkább sajátot állítotok be? Látom arra figyelni kell, hogy ne steam controllert töltsek le, ha a default beállítás nem tetszik.
GOG játékoknál van valami kényelmesebb módja a layout beszerzésnek mint a steam ID-re átnevezés, layout letöltés majd exportálás? -
chris0000
őstag
hi. az a DRG kezd engem is érdekelni, magyar nyelv is van benne, deck ready is, és biztos baromi jó a képi világa is deckken...
-
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
A Valentine mellettire rosszul emlékeztem.
Fence néven fut ahol el tudod adni. -
chris0000
őstag
hi. Valfaris (deck ready) is baromi jó deckken, még lehet egy kicsit jobban is tetszik, mint a Contra..
-
Cucuska2
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Futás, futópályák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Tesla topik
- További aktív témák...
- HP Omen
- Lenovo ThinkPad E14 Gen5: i5-1335U/8GB/256GB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- Thinkpad P14s GEN 5 14.5" 2.5K Touch Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB SSD Len Gar 2028.08
- MacBook AIR 13 M1 CHIP! Magyarországi! 8GB/256GB SSD, Akkumlátor 88% Fulldoboz!
- Gigabyte Aero 17 XE5 - RTX 3070 ti, 32 gb DDR5 ram, I7 12700h, 4K UHD kijelző, 1024+512 Gb M2 SSD
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszi a tippet!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)