Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
válasz
consono
üzenetére
Nekem is dilemma volt, hogy vegyek-e PS Portal-t, de rájöttem hogy nem kell, mert tök felesleges eszköz. A Steam Deck-kel sokkal több mindent tudnék csinálni, mivel egy PC. Szóval első sorban Remote és retro játékok futtatása végett venném meg. Ha úgy hozza a helyzet, akkor meg simán ki tudom tenni monitorra. Bánom valahol hogy eladtam az előző gépem, mert néha szívesen előkapnám és ledőlnék a kanapéra/ágyra. De abból szempontból jó hogy a következő az OLED lesz, ami egy kiforrottabb cucc.
-
consono
nagyúr
válasz
Skynet258
üzenetére
Hát, én is ilyenekre használom a notit: ahol kell a billentyűzet meg a desktop browser, no meg ha jól jön a nagy monitor
Játszani leginkább konzolon játszom, ott is mostanában jött elő, hogy remote play-el a notin játszom az Xboxos játékokat, de ezt is tudná a Deck... -
consono
nagyúr
Persze, azt lehetne, de akkor rögtön két gépnek kell mennie. Mondjuk a konzol streamelésnél is az van, de én azt is csak a jelenlegi notimra streamelem, ha nem férek a TV-hez. No, az piszkál engem igazán, hogy a notit kellene Deckre/Allyra cserélni
Mert 99%-ban monitorra kötve, desktopként használom... -
Skynet258
veterán
válasz
consono
üzenetére
Simán torrentről letöltött Windows-os játék is telepíthető a Deck-en lévő Linux alatt (akár egy Linux asztalra dobott mappába telepítve) és ez a játék aztán beintegrálható a Steam OS alá is, így gyakorlatilag egy frontendből indítva mindent. Szigorúan csak a teszt kedvéért persze.

Szóval csak játék miatt én nem tennék fel Windows-t...
Más kérdés, hogy driverekre várok én is, aztán felrakok egy WIn 11-et, mert csak. Érdekel az hogy fut rajta... -
tl-x
addikt
Senkit se megbántva, de semmi pénzért nem tennék rá windows-t vagy androidot.
-
-
Skynet258
veterán
Egyelőre a gyáriba rakom ha teljesen elpakolom az asztalról, bár mostanában elég sokat használom dokkolóval a rajta lévő Linuxot, nem is rossz… Apple Mac Mini M2-esem van amúgy normál gépnek, általános használatra nincs is olyan nagy diffi köztük. Elérem róla a NAS-t is simán, van mindenféle progi, szóval tök jó.
Ezt a tokot is néztem amúgy, vagy egy ilyen lesz vagy a Skull sajátja még nem tudom. Most amúgy is egy Steelseries Nova 7X-et vettem szóval nincs vásárlás egy ideig.
-
Semin
őstag
Valaki -rajtam kívül- figyelemmel kíséri ez a projectet? [link]
-
Skynet258
veterán
Kis pimp my deck, touch pad matrica. Nem erősen textúrált, ujjnak kellemes, szemnek tetszetős.
Kis prizma effekt, fényre megtörik a minta. De van honeycomb, karbon, ilyenek (Temu, de gondolom Ali is tele van ezekkel).
-
Shade45
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Amennyire képben vagyok a dologgal az FSR1 az ami rendszer szinten támogatva van, így régebbi játékok is profitálhatnak belőle, FSR2-3-nál már bonyolultabb a helyzet, ugyanis az adott szoftvernek kell támogatnia ezt a technológiát. Tehát a Deck-en lévő FSR az mindig az első generációt fogja aktiválni, kivéve azokban a programokban, amikben natívan implementálva van a 2-es vagy 3-mas generáció.
De ha valaki jobban vágja ezt a dolgot, akkor javítson ki!
-
-
30z.Samu
titán
Hát igen, ezeknél gépeknél nem arról szól a történet hogy full grafikán tudd tolni a friss AAA címeket. Persze nem hátrány, tavaly még Deck-en játszottam végig a Resident Evil 4-et és nagyon jó élményt nyújtott. Első sorban Remote ill retro eszköznek használnám. Ahogy az elsőt is, most hogy nem megy rajta a AAA játék, nagy cucc, PS5-ön megy, Remote-on tolom és csók.
-
-
Semin
őstag
válasz
consono
üzenetére
Akkor meg 45-re lövöd be, és az pont 1/2-e.
(Ott is 90Hz-re áll be a kijelző)@30z.Samu:
Eddig csak a cyberpunk 2077-et tesztelhettem 30FPS körül de ott a motion blur elfedi ezeket. Nekem minden jónak tűnt.
(Utána Stream Deck beállításon 45 FPS is fix volt)Ha írsz konkrét játékot -és megvan- szívesen megnézem neked. FSR3-at még nem láttam/teszteltem sehol.
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Erősen gondolkodom hogy veszek ismét egy Deck-et, amióta eladtam az enyémet ugye kijött az Oled verzió. HDR, meg 90Hz-es képfrissítés stb. Ennek kapcsán szeretném kérdezni hogy az Oled végett mennyire lehet érezni a lagot az LCD-hez képest? Mert állítólag a 30fps nem mutat olyan szépen az OLED kijelzőn, mint az LCD-n. Második kérdésem hogy az FSR3 mennyire dobja meg a gép teljesítményét? Azt hiszem megkapta ezt az update-et is. Bár ezúttal sem az AAA játékok futtatása lenne a cél, azért tavaly a Resident Evil 4 elég szépen futott rajta. De első sorban Remote eszköznek használnám ill. amolyan retro eszköznek, mint ahogy az elsőnél is elképzeltem.
-
Semin
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Hát itt látszik, hogy mennyire szubjektív is ez.
Nekem nagyon adja a matt JSAUX. Sokkal-sokkal jobban bejön ez a képi stílus. Bónuszban magasabb fényerőn használhatod az OLED-et -ami ugye jó a PWM miatt- , de nem égeti ki a szemed.
A felrakás is hülye biztos a kerettel, azt hittem olyan buborékos lesz mint a szódavíz
Ehhez képest:
-
Skynet258
veterán
Ez a SIFU baromi jó, konzolra akartam megvenni de ennek is jól áll a Deck.
-
-
zombei
aktív tag
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
Shade45
üzenetére
Én konkrétan visszaküldtem 14 napon belül. Harminc perc után szédültem és nehezen tudtam például az ágyról felkelni. Szemem is fájt/érzékeny volt játék után. Bármilyen fényerőn.
Nagyon sajnáltam, mert egyértelmű előrelépés az OLED modell az LCD-hez képest. De a 14 napos elállás alatt szó nélkül visszavették. Kaptam egy címkét, rácsaptam a dobozra, besétáltam a GLS pontra, elvitték.
Reménykedek nagyon, hogy a Valve előbb-utóbb kiad egy szemkímélő módot, ami rontja a színeket, de javítja a vibrálást. Itt van a kapcsolódó GitHub issue.
-
tl-x
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Én szerintem most megállok, vettem hozzá üvegfóliát, 512 sd-t, tomtoc tokot, 2 gripet (spigen és skull & co) és skull & co “kupakvédőt”.
Meg persze egy csomó játékot
-
Skynet258
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Hátlapot se felejts el hozzá venni mert csak a sajátjukkal kompatibilis

jaaaaj van nekik fehér meg matcha zöld, most miért kellett ezt látnom… 😅
-
esfrost
tag
válasz
chris0000
üzenetére
Amiket felsoroltam azok nem pc vagy gamer fül-, fejhallgatók, Ezek egyszerű audio eszközök zene hallgatáshoz és ezek mind vezetékesek, így sem applikáció, szoftver vagy bármilyen usb nem szükséges hozzá. Van két hangsugárzó, amikből kijön egy-egy vezeték, összefut egy vezetékbe, aminek a végén van egy 3.5mm jack.

-
tl-x
addikt
Be lehet állítani másik gombot is bekapcsolásra/felébresztésre?
-
consono
nagyúr
válasz
Shade45
üzenetére
Szerintem ez a PWM miatt van, OLED kijelzőn a fényerőt ezzel szabályozzák. A SteamDeck ebből a szempontból a rosszabbak közé tartozik, sajnos. Főleg, ha érzékeny vagy rá.
Itt van hosszas elemzés: [link], a konklúzió az, hogy 45%-os brightness alatt a legrosszabb a helyzet, de fölötte sem rózsás. -
Shade45
senior tag
válasz
esfrost
üzenetére
Már folyamatban van a javítás, hamarosan küldik a fuvarlevelet.
Eddig egész gyorsan megy és gyorsan is reagálnak.Más:
Akiknek OLED modell van, tapasztaltatok szemszárazságot vagy egyéb furcsa tünetet a használata közben?
Eddig LCD modellem volt, azzal semmi problémám nem volt, de tegnap nyomkodás közben arra lettem figyelmes, hogy mintha száradna a szemem az OLED-et használva.
-
esfrost
tag
Én visszakuldtem ezzel a hibaval, inditottam RMA-t, ket het alatt vissza is kaptam, hibatlan. Jack javitva, nem sistereg egyaltalan. En feltetlen ajanlanam a javitast. Egy csomo penzbe kerul egy SD Oled, talan a penzemert jo lenne, ha hibatlan termeket kapnek. En mindig fulessel hasznalom a jobb, immerszivebb elmeny miatt, illetve mert igy nem zavarok vele masokat, igy nekem ez kiemelten fontos volt.
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Hát..néha azért bánom, hogy eladtam a Steam Deck-et, van hogy lehuppannék a kanapéra és úgy tolnám akár a PS Remote Play-el vagy az xCloud-al.

-
jcrk
aktív tag
-
Shade45
senior tag
RMA mennyire szokott gyorsan menni a Valve-nél?
Van valakinek tapasztalata?Múlt hét pénteken beadtam a derekam, rendeltem egy OLED-et, tegnap érkezett meg, hát mit ad Isten, persze hogy sistereg a jack csatlakozó...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- ASUS TUF Gaming F16 (2024) FX607JU
- ÚJ HP Victus Gaming Laptop Ryzen 7 8845HS / RTX 4060 16GB RAM 1TB SSD Gari
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- MacBook Pro 16,1", 2,6 GHz i7, 32GB Ram, Radeon Pro 5300M 4GB, 2019-es modell, 2020-as gyártás.
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Játszani leginkább konzolon játszom, ott is mostanában jött elő, hogy remote play-el a notin játszom az Xboxos játékokat, de ezt is tudná a Deck...

.
Csak én igyekeztem olyan megoldást keresni hogy ne kelljen a belső meghajtót "bántani".