Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi, pont az ilyenekre voltam kíváncsi. Akkor nem szívatom magam és koncentrálok a Steamre.
Alapból egyébként arról van szó, hogy nagyon fontos számomra a játékok hosszú távú megőrzése (konzolon ezért lemezezek/kártyázok), és a GOG ebben felhasználó barátabb, már csak a DRM mentesség miatt is. Úgyhogy amit nagyon meg akarok őrizni a jövőre nézve, azok úgyis olyan játékok, amiket régen szerettem, azaz most már fillérekért mennek.
-
gabeunit
tag
válasz
Nathan0909
üzenetére
Akkora lett a back logom a steamen, hogy ha most nem vennék játékokat, és kijátszanék mindent, szerintem akkor is jövő év végéig kitartana. (Decemberbe lett gépem és fiókom hozzá. )
Azt gyűlölöm, hogy csomó switch címem és egyéb emulált játékom is van, és teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy SOSEM fogom kijátszani őket.
-
30z.Samu
titán
válasz
Nathan0909
üzenetére
Én is szeretem ezt a kütyüt, bár mostanában PS-en játszom, de ez nálam általában változó. Van időszak amikor az egyik konzollal játszom huzamosabb ideig, van hogy a másikon.
-
Nathan0909
csendes tag
Béna kérdések helyett most én is megosztanám az élményeimet ezzel a fantasztikus szerkentyűvel kapcsolatban.
Volt nekem Ps vitám és Switchem is - és szerettem azokat is - de amit ez a masina nyújt, az fenomenális. A sok-sok platformer game mellett magyar nyelven játszok a Batman-nel, Jedi Fallennel, Mad Max-szel (imádom!), aztán egy kis nosztalgia Tony Hawk 2, és utazáshoz Heores 3 (könnyű irányítással!).
A steam és az epic könyvtáramban összegyűlt néhány játék (hála a frenetikus akcióknak), ami szerencsére még vár. Újra meghozta a kedvem a gémeléshez még felnőtt fejjel is.
-
30z.Samu
titán
Igazából előre meg is van adva mikor milyen akció lesz. Én most a Dark Souls Remastered-et vettem meg 20€-ért. Ami a játékokat illeti, ha fent van a Heroic Launcher, akkor az Epic-en összeszedett játékok is teljesen jól futnak, annyi hogy ott nem tudsz HDR-t kapcsolni, mert azt nem kezeli normálisan.
-
consono
nagyúr
-
gabeunit
tag
Sosem vásároltam máshonnan a SD-hez, csak is steamen, így amit írok nem saját tapasztalat.
Lehet venni más árúházból is játékot, rá lehet rakni, hogy a steam játékmódban "natív"-nak tűnjön. (Nem tudom ez mennyire egyszerű, és hogy kezeli a frissítéseket, és hogy az a verzió mennyire van optimalizálva SD-re. )
Amit viszont olvastam, hogy ezekkel a verziókkal az a baj, hogy ún. shader-eket tölt le baromi sokszor az SD a hivatalos steames játékokhoz, ami által gyorsabb a játék.
Ezeket a nem steam-es áruházak nem teszik meg, így az a játék kevésbé lesznek optimalizálva.
Ha már megvan, ne vedd meg újra, de új vásárlása esetén és javaslom, hogy a ha hosszú távon akarod használni a SD-et, akkor köteleződj el a steam mellett, itt is vannak nagy akciók.
-
Leendő tulajként kérdezem, hogy van különbség a játékok futási teljesítményében annak függvényében, hogy honnan vásároltam? Olyasmire gondolok, hogy pl. rosszabbul fut-e a Baldur's Gate 3, ha a GOG-on veszem meg, mintha a Steamen keresztül tenném?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Van SteamDeck beállítás a játékban, de szerintem nem jó. Mondjuk vannak dolgok, amik teljesen szükségtelenek:
Film Grain, Chromatic Aberration egyből kikapcsolható, az első az még ront is az élményen, nem is értem miért van ilyen a játékban.
Én mondjuk a mesterséges Depth of Field-nek sem vagyok a híve és a motion blur se olyan amit szívesen nézek egy játékban, de ezt rád bízom.Amikre nagyon érzékeny a játék, de lehet őket visszavenni minőségromlás nélkül:
Volumetric Cloud Quality
Volumetric Fog Resolution
Screen Space Reflections -
gabeunit
tag
Megvettem akciósan a CP77-et ami az elején tök jól futott, aztán az első fejezet után már erősen akadozott a játék, ha letekerem az FPS-t 40re akkor sem tudja stabilan tartani. Pedig a játékban is bevan állítva 30ra, de van amikor 38,42....
Kicsit csalódtam benne, eléggé haza vágja, az amúgy tök jó játék élményt. -
yodee_
őstag
Eddig siker
kétszer full lemerítettem a gépet a játékkal. 0 fagyással -
yodee_
őstag
Úgy döntöttem megpróbálom a cryoutility-zt. Látom, hogy jelszót kell beállítanom a steamdeck usernek. Jelent ez bármi hátrányt később? Vagy le lehet szedni majd?
-
zombei
aktív tag
válasz
Kaci84
üzenetére
~120e az új 64GB-s ahogy néztem, itt aprón pl egy 256+512SD-s gép kerül 120e-be plusz, ha még kicsit alkudni is lehet mondjuk 110e. (szerintem az most épp reális ár is érte) Nézegetni kell, aztán lehet bejön egy-egy jobb áron is, ha annyira sürgető lenne a vétel már megvetted volna, úgyhogy gondlom ráérős a dolog.
-
30z.Samu
titán
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Aha, nézd meg Santiago Santiago videóját, gyakorlatilag jobban fut, mint a 2018-as.
-
30z.Samu
titán
Már játszható a Ragnarök PC-n, Steam Deck-en qrva jól fut.

-
bepken
veterán
válasz
Kaci84
üzenetére
én sajnos azt látom, hogy ha eddig nem döntöttél, akkor jelenleg az akciós SteamDeck opciók a 64esre redukálódtak :/ (512es már nincs raktáron)
SSD kapcsán: nem ismerem ezt a márkát, amit linkeltél (igazából a webshopot sem...) - viszont én egy random márkás olcsó SSD-t nem nagyon mernék beletenni a Deck-be, mivel ezek azért tudnak ám melegedni rendesen.
többen cseréltek már itt a topikban SSD-t a sajátjukban, biztosan fognak tudni ajánlani megbízható márkát. szerintem ezen már nem éri meg spórolni.
-
Kaci84
őstag
válasz
MZsoltee
üzenetére
zombei, MZsoltee: Köszi a válaszokat!
64GB eMMC-t írtok. Az oldalon Micro SDXC bővítést írnak. Akkor egy foglalat többféle mem kártya?
Találtam egy ilyen SSD-t. Lehetnek esetleg támogatási problémák?
Láttam drágábban is, de az már annyira megdrágítja, hogy akkor már eleve 512-est érdemes venni vagy inkább maradni a kártyás bővítésnél.
-
Kaci84
őstag
Az 512-es verzióban SSD van a többiben SD kártya? Akkor a kisebbekbe nem islehet SSD-t tenni csak SD-t?
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Win 11 alatt COD MW3al, a legújabb hivatalos driverrel valamiért bebe lagol a kép. 90-100FPS alatt kb 5-10mp-enként meg meg döccen a kép és rohadt idegesítő. Bármilyen beállítást próbáltam, semmi változást nem tapasztaltam. Ami érdekes, hogy az audo driver-es régebbi bios alatt hibátlanul futott. Amióta van hang azóta csinálja ezt, 2x ujra raktam a COD-ot, de ez sem oldotta meg a problémámat :/ Találkozott már valaki ilyennel, vagy van esetleg ötletek mi lehet a probléma?
-
zombei
aktív tag
-
consono
nagyúr
A Rockstar most tényleg megszívatta az összes GTA Online játékost az anticheat-tel?
Engem nem érint, mert se Deck, se GTA, de ez mekkora szemét húzás? -
muzsi1919
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék, adott egy Steam Deck LCD 512 Gb, ami játék közben hol több, hol kevesebb idő után lefagy és kikapcsol. Eközben pesig erősebb melegedés is tapasztalható. Próbálva lett Windows oprendszerrel is, hasonló a jelenség. Mi lehet a probléma? Valaki tapasztalt már ilyet?Köszönöm előre is a segítséget! -
bepken
veterán
Crew 2 - Standard Edition jelenleg 1 euro [link]
anticheat miatt ugyebár nem támogatott, de olvastam olyasmit, hogy lesz benne offline mód is hamarosan. szerintetek van rá esély, hogy az offline mód futtatható lesz anticheat nélkül, ergo Steam Deck-en is?
-
c64fanhun
tag
Mennyire szórakoztatok az undervolttal? Most nem a tweaks programokra/firmwarekre gondolok, hanem a sima bios beállításokra, lehet cpu, gpu, illetve a soc voltage-ot állítani. Van értelme rendesen?
-
chris0000
őstag
ezt próbálta már vki? deckken baromi jó! aki szereti az ilyen "űrös" gameket próbálja ki.
van benne magyar felirat is, és van demo is steamen. az eleje kicsit szöszmötölős lehet, de érdemes végignyomni a tutorialt, h lássa az ember mit, miért...
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
c64fanhun
üzenetére
Minek kéne? Rendesen meg van ez tervezve, a hőfokok egy jól összerakott pc-hez képest talán szokatlanul magasak, de ez a cucc erre készült, teljesen rendben van. Különben is, mobil cuccra külső hűtő? Minek?
Ha nagyon aggasztanak a hőfokok, beállításokkal rengeteg lehetőséged van lejjebb vinni, minimális kompromisszumokkal.
-
c64fanhun
tag
Sziasztok!
Nem rég tettem szert egy gyárilag 512-es lcd-s deckre. Eddig nagyon tettszik, vannak furcsaságok, de zseni egy cucc. Kérdésem az lenne hogy van bármi értelme egy külső hűtőnek, illetve tudnátok ajánlani egy olyat aminek az ára is értelmes?
-
-
chris0000
őstag
hi. olyan beállítás nincs a deckken, h mikor feltöltött, akkor jelez vmilyen hanggal? thx.
-
30z.Samu
titán
válasz
bepken
üzenetére
Meg az is érdekes hogy azt mondták már jó fél éve hogy végkiárusítás, ha elfogy a készlet akkor nem lesz 64-es meg 512-es és a legolcsóbb Deck a 256-os LCD lesz. Ehhez képest még mindig van LCD-s Deck. Szerintem rájöttek, hogy az OLED-et nem mindenki szeme fogja szeretni.
-
bepken
veterán
válasz
Lord Gabor
üzenetére
de fura amúgy, hogy a 256-os LCD nem kapott semmilyen kedvezményt és így most drágább, mint az 512-es - bár az is lehet, hogy korábbi akcióknál is így volt.
-
Lord Gabor
csendes tag
64 és 512 GB-os LCD deck akciós most éppen (512-es 352 euró 25 % kedvezménnyel):
Steam Deck akció -
tl-x
addikt
válasz
AdamFTP
üzenetére
Érdemes átváltani asztali módba ott is van áruház és lehet keresgélni és telepíteni belőle sok mindent. Pl a Heroic launchert ami a GOG. Ezt ki lehet utánna tenni mint nem steames alkalmazás (asztali módban steam ikon). Azután mennek rajta a GOG-os játékok. Én soha nem kötöttem még össze géppel mindent megoldottam rajta.
-
chris0000
őstag
hi. nem is tudtam, h a deckken lévő joy teteje is érintős..
mindig a kijelzőhöz értem, vagy megmozdítottam a joyt, de az nem volt kényelmes, meg ujjlenyomatos maradt a kijelző. így meg csak épp hozzáérek és visszaáll.. -
AdamFTP
csendes tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Próbáltam és használom is PC-n a Frame Generation -t. Nálam pl.: Skyrim SE: 60 fps-ből 120-at csinál minimális késleltetéssel (harcos karakterrel nem próbáltam). Cities Skylines 2: rosszul van optimalizálva és pár +fps (20-30?) is több mint a semmi. Age of Empires 3 DE: 72 fps-ből csinál 144-et, minimális késleltetés van, de nem feltűnő (azért használom mert kevésbé melegszik a gép). American Truck Simulator: próbálgattam, de keveset játszottam vele (úgy emlékszem nem volt zavaró a késés). Witcher 3-ban (nincs meg a 60fps amiből 120-at csinálna) 48-ból 144 sok késéssel járt (X3 mód). FPS játékokhoz nem használom (BF1, CP2077)
Filmekhez vagy youtube-hoz jó (X2-es módban használom (Firefox)). Néha villódzik, ha alt tabolok vagy átváltok másik ablakra (a kikapcsolása nélkül), gyors billel kikapcsolom akkor nincs gond.
X3 és az X4-es módot nem használom. Scaling -et próbálgattam, de nem használom (nálam OFF)
Decken ha jól tudom, nem támogatott a Lossless Scaling.
-
AdamFTP
csendes tag
Új hús a gőz fedélzeten!
Köszönöm h beengedtetek.
Az itt olvasottak alapján vettem egy SD-et (oled). Eddig csak a skyrimet próbáltam vele.
Az lenne a kérdésem, hogy csak a decken is lehet letölteni/telepíteni valami emu-t? Az összefoglalóban az EmuDeck -et hogy rakom át a deckre? (Nincs semmim amivel összekötném a géppel, és még soha nem emulátoroztam).
NFS UG2-t, Most Wanted-et és a Carbon-t próbálnám ki, esetleg régebbi márió-kat (tudom szürke zóna
)
Más launchereket hogy tudom indítani (nem akarom összekötni a gogot és a RockStar launcher-t a steam-el) vagy legalább telepíteni pl.: gog-os játékaimat? (RockStar-on csak a gta5 van meg, nem indítottam el már vagy 4-5 éve. Offline játszanék, de régen kidobált mert nem tudott a szerverekhez csatlakozni (vagy mindig először az online-t indította???))
Gog-on a witchert és a no man's sky-t töltöttem le (PC-re), de nem tudom átrakni a deckre.
Vagy vennem kell egy külső USB-C -s meghajtót és feltelepíteni a pc-re a (NMS-t vagy a W3-t) majd azt átmásolni a deckre? -
pacni120
tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Én nézegettem, de nem próbáltam még... leírások alapján 60-ból szépen csinál 120-at, viszonylag elviselhető input lag mellett, viszont 20-30 fps-ből nem lesz olyan jó a végeredmény. Magyarán eleve relatíve jól kell fusson a játék, hogy igazán jól működjön. De ez csak ami nekem lejött a dologból. DYOR!
-
30z.Samu
titán
Skacok! Erről a lossless scaling cuccról hallottatok már? Esetleg van tapasztalat? Mert gondolom ennek azért valami hátulütője van.
-
30z.Samu
titán
Egyébként Steam Deck-en már futtatható egy PS4 emulátor, amivel a Bloodborne pl már egészen jól játszható. Még nem tökéletes, itt-ott van egy kis textúra hiba, de tuti reszelnek még rajta és kb fél éven belül tökéletesen fog működni.

-
chris0000
őstag
hi. játék közben Ti mit használtok, h folyamatosan töltés alatt legyen a deck, a gyári kábelen kívülre gondolok? (hamar lekapja a Diablo 4 az aksit
). a laptopon lévő C kimenetről használja vki esetleg, az pont arra is jó asszem, h külső eszközt is tudjunk vele tölteni, még ha ki van kapcsolva a gép akkor is. (bár nem tudom, h kikapcsolt állapotban ki tölti aksiról a cuccait, h merítse a drága aksit a gépben, ha nincs rádugva hálózatra..) nah mind1. még talán 45W-os a kimenet is a laptopomon, majd ránézek.. vagy csak a gyárit érdemes menet közben rádugni? pont kényelmetlenül jön ki a kábel használata ahol ülök. thx. üdv. -
tl-x
addikt
Nektek melyik dokkoló vált be? Skull & Co tokban [kép] tenném bele és olyan kellene amin van LAN csatlakozó és megbízható.
-
nincsnév007
addikt
nálatok is nagyon bugos a rendszer? asztali módban akkumulátorról a beállításokban hiába állítom át hogy nem kapcsoljon ki a képernyő, vagy hogy ne függessze fel a munkamenetet 10 perc után ugyan úgy kikapcsol, bluetooth még mindig nem jó játék módban.
-
bojan
tag
válasz
gaben88
üzenetére
home/deck/.steam/steam/steamapps/compdata/[játék egyedi IDja]
a játék ID mindig valami random kód. Van valami progi amit fel lehet rakni és megmutatja hogy melyiknek mi a kódja, de nem tudom már mi volt neve. B opció, hogy az ember megnyitogatja a mappákat és megkeresi amelyik kell
-
30z.Samu
titán
Skacok! Aki használ Windows-t, Nektek hogy megy a Forza Horizon 5? Nekem nagyon laggol legkisebb grafikai beállítás mellett is és nagyon lassan tölt is be. Látom Youtube-on hogy van akinél lazán megy 60 fps-sel, de persze azt nem mellékelik mit hova állítanak esetleg a rendszerben.
-
bojan
tag
válasz
gaben88
üzenetére
szerintem simán elég letörölni fájlokat, a hozzá tartozó proton mappát és aztán nem steames játék eltávolítása függetlenül attól, hogyan raktad fel. Igazából nem szennyeződik össze a rendszer amikor telepítesz valamit. Minden egyes alkalommal a felinstallált fájlokon kívül csak létrehoz egy mappát amiben ott a hozzá kapcsolód proton amit használsz vele és abba kerül minden. Ha ezt a kettőt törlöd akkor semmi nem marad. Ez persze a windowsos protonos dolgokra igaz. Ha valami linuxosat telepítesz azt meg tudod uninstallálni desktopban.
-
gaben88
őstag
Megjelent ez a Old School Rally játék és ezen felbuzdulva feltelepítettem a jó öreg Pc-s/Windowsos Colin 2-t a Deckre, ráadásul magyar navigátorral, stb.
Felmerült bennem a kérdés, hogy, ha ezt majd egyszer törölném, akkor azt, hogy lenne célszerű? Indítsam el a gyári Windows-os uninstallert, mint ahogy az installert is? Vagy?
-
30z.Samu
titán
Elvileg nincs gond a memóriakártyával, de majd élesben úgy is kiderül. Na de ami érdekesség, hogy exfat-be partícionáltam a memóriakártyát és így a Gamepass nem hajlandó telepíteni rá, mert NTFS kell neki. Szóval ketté kellett szednem az SD kártyát is. Így akkor megfeleztem a belső tárhelyet és a memóriakártyát is a két rendszer között.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- PlayStation 5
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Projektor topic
- Indul a ChatGPT Health
- További aktív témák...
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Hp Zbook 15 G6 i7/32gb/1TB M2 SSD/ nvidia Quadro
- Dell Vostro 3578
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- GP76 Leopard 10UE 17.3" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 (130W) 16GB 1TB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A dlc mas tészta ott 40 körül van és droppol sokat, de élvezhető.
kétszer full lemerítettem a gépet a játékkal. 0 fagyással

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Cucuska2