Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
A mac-es verziót letöltöd, megnyitod, lesz benne egy English.pak file, azt bemásolod a Deck-en lévő mappába és onnantól magyar lesz.

Ezzel együtt Windowsos exe is futtatható a Deck-en linux alatt, én például a Wine-ot szoktam erre használni.
-
Skynet258
veterán
válasz
Khadris
üzenetére
Alapvetően egy egyszerűen használható eszköz, ha a számítógép használat megy, akkor ez is fog.
Game Pass Cloud van, GOG, Epic is, Linux alól is lehet könnyen telepíteni programot, csak kell pár segédprogram, megnyitni az ISO-t ha abban van, és egy másik ami mondjuk kezeli az exe kiterjesztést. Onnantól kezdve úgy telepítesz mint Win alatt.
Hivatalos utat járva a Steam könyvtárad fogod használni, oda meg nem kell semmi extra. Alapvetően 2 módja van a Deck-nek, a Steam OS és a Linux, utóbbiba el sem kell menned ha nem akarsz...
A neten rengeteg infó van, Youtube videók is sokat segíthetnek, érdemes körülnézni.
Egy általános tesztem nekem is van a Deck-ről, plusz van egy tokokra koncentráló is, hátha hasznosan lesznek.
A Steam Deck amúgy baromi casual is tud lenni, meg kocka is. De ha az utóbbit nem akarod, nem vagy rákényszerítve semmire, mert olyan mint egy konzol, csak kijelzővel.
-
Skynet258
veterán
válasz
tudi13
üzenetére
Én anno ez alapján állítottam be és ment simán.
-
Skynet258
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
JSAUX-ot vettem anno matt-ot és simát, nagyon jó (üveg)fólia, szépen tapad, szélekig kiér, nem is látszik, tényleg első osztályú szóval veheted bátran. Elsőnek a víztisztát tettem fel aztán a mattot, nekem utóbbi túl zizissé tette a képet, gyakorlatilag ég és föld a kijelző rajzolata - számomra a matt esetében negatív irányban. Ettől még lehet neked bejön majd, én nem tudtam vele megbarátkozni így ment fel a víztiszta ami azóta is kiváló.
De ez egy vélemény a sok közül, a JSAUX fólia maga nagyon jó, szóval vegyél egy ilyet és egy olyat és próbáld ki.
Kieg: az érintésérzékenységen egyik sem módosít, de ez a manapság kapható fóliák kb egészére igaz. -
Skynet258
veterán
Nálam is ez van, egy Dredge-et vagy egy Dave the Diver-t sosem tettem volna fel PC-re, aztán milyen jó kis játékok. Mondjuk én gondolkozom, hogy a PS5-öt eladom, annyi konzol van itthon hogy totál felesleges, nincs is ennyi időm játszani. Ha szigorú akarok lenni akkor a Deck is kicsit felesleges, de home office-ban előkapni és kicsit tolni valamit üresjáratban... áhh biztos, hogy marad.
-
Skynet258
veterán
Nekem is ott lapul a Deck-en, de a fene egye meg nem kezdtem még el (konzolon meg PC-n tolom a Ubisoft+ játékokat, ha már előfizettem 2 hónapra jó lenne párat kipörgetni).
Van aki szerint isteni játék és a régi időket idézi (annak minden pozitív értlemében) de van aki szerint meg monoton a harc és 5 óra után megunta. Kíváncsi vagyok nálam mi lenne.
Na nem baj ami késik nem múlik, egyszer csak sorra kerül ez is...
-
-
Skynet258
veterán
Akár félbe is lehet vágni egy ilyen gumigyűrűt, pont elég lesz a fél magasság is a Decknél.
PS meg xbox kontrollerre okés a teljes méret, itt egy kicsit széles valóban.
Érdemes beszerezni egy ilyesmi kis csipesz készletet, királyul lehet vele basztatni ilyen dolgokat (is). -
Skynet258
veterán
Sajnos igen, az Oled verzió kijelzője eléggé félrement ebből a szempontból, itt az LCD-vel vetik össze, ég és föld ha valakinek a szeme érzékeny erre…
-
Skynet258
veterán
Nem épp mai darab, de max grafikával simán fut és egész jól néz ki a Dead Island Riptide Definitive Edition. Ingyenes most a Steam-en, szóval nem veszítetek vele semmit.
-
Skynet258
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Áhh, 3 év múlva már (nekem) tuti nem ez az Oled modell lesz meg, ami most van és perpill elégedett vagyok vele - de ez nálam igaz lesz a mostani telefonomra, szerintem a számítógépemre és még sok minden másra.
Az a baj, hogyha relatív kompromisszum mentesen akarsz kézikonzollal játszani, akkor a mostani deck addigra már kevés lesz. Még csak most kezd igazán beindulni ez az egész, gyorsul a fejlődés, és biztos vagyok benne, hogyha ilyen ütemben megy minden tovább akkor 3 év múlva kézikonzol kánaán lesz - de nem a mostani (akár csúcs) cuccoknak, mert 3 év alatt fejlődik majd annyit a vas (és vélhetően a szoftveres trükkök is), hogy ami ma jó, az addigra már "épphogy" lesz.
De szerintem nincs ezzel semmi gond, most ezt használjuk, holnap meg ami épp aktuálisan megéri. Számtech cuccoknál szerintem minden van, csak időtállóság nincs.
-
Skynet258
veterán
Azért is írtam, hogy nálam úgymond stressz teszt van, Ps5, Series X és Deck-en vannak ilyenek, mind a 3 azért megy nagyjából minden nap pár órát. Bírják ezek, na meg filléres tétel szóval ha elvékonyodna és csere akkor az kb 20 Ft-os tétel.
Cserébe számomra az, hogy végre kussolnak a kontrollerek (csak a rohadék Xbox gombok nem lesznek sose némák...), megfizethetetlen.
Én hangtompítónak vettem őket elsősorban. -
Skynet258
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Még szép, hogy működik, ki is dobtam volna ha nem menne az érintő utána.

nincsnév007: nemrég linkeltem pont erről egy cikket, működik külsőről is csak mókolni kell statikus IP-vel, port forwarding-gal és megy bárhonnan. Helyi hálóról semmi extra nem kell szerencsére.
Más: átváltottam most a matt fóliát simára, hát na azért jobb a szemnek... Főleg a kis feliratokat sokkal könnyebb így olvasni, ami azért egy Divinity: Original Sin 2 esetében nem hátrány. És basszus van hozzá magyarítás is, egész jó ráadásul, elkezdtem most ezt is tolni Deck-en.
-
Skynet258
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Na megnéztem, alapból nem látszik a konzol ha elindítod a Chiaki-t, fix ip-t és port forwardot kell megadni, akkor a leírás szerint megy. Én ezt kihagyom mert úgysem akarom távolról elérni a konzolt, de neked remélem segít.
-
Skynet258
veterán
válasz
consono
üzenetére
Simán torrentről letöltött Windows-os játék is telepíthető a Deck-en lévő Linux alatt (akár egy Linux asztalra dobott mappába telepítve) és ez a játék aztán beintegrálható a Steam OS alá is, így gyakorlatilag egy frontendből indítva mindent. Szigorúan csak a teszt kedvéért persze.

Szóval csak játék miatt én nem tennék fel Windows-t...
Más kérdés, hogy driverekre várok én is, aztán felrakok egy WIn 11-et, mert csak. Érdekel az hogy fut rajta... -
Skynet258
veterán
Egyelőre a gyáriba rakom ha teljesen elpakolom az asztalról, bár mostanában elég sokat használom dokkolóval a rajta lévő Linuxot, nem is rossz… Apple Mac Mini M2-esem van amúgy normál gépnek, általános használatra nincs is olyan nagy diffi köztük. Elérem róla a NAS-t is simán, van mindenféle progi, szóval tök jó.
Ezt a tokot is néztem amúgy, vagy egy ilyen lesz vagy a Skull sajátja még nem tudom. Most amúgy is egy Steelseries Nova 7X-et vettem szóval nincs vásárlás egy ideig.
-
Skynet258
veterán
Kis pimp my deck, touch pad matrica. Nem erősen textúrált, ujjnak kellemes, szemnek tetszetős.
Kis prizma effekt, fényre megtörik a minta. De van honeycomb, karbon, ilyenek (Temu, de gondolom Ali is tele van ezekkel).
-
Skynet258
veterán
Ez a SIFU baromi jó, konzolra akartam megvenni de ennek is jól áll a Deck.
-
Skynet258
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Hátlapot se felejts el hozzá venni mert csak a sajátjukkal kompatibilis

jaaaaj van nekik fehér meg matcha zöld, most miért kellett ezt látnom… 😅
-
Skynet258
veterán
Na jól tetted, szerintem neked is beválik majd.
Azért álljon itt az ígért összehasonlítás a tokokról - az oldalt ne nézzétek, nemrég csináltam csak hobbi célra, se tartalom se semmi egyelőre. Tizenévig blogoltam/teszteltem Android témakörben, aztán kicsit beleuntam, most meg 2 évvel később hiányzik megint az írás.
Szóval csak ilyen homokozó szintű cuccli.#spigen tok #jsaux #skull & co #grip
-
Skynet258
veterán
Hát, hogy megéri-e lecserélni rá azt nem tudom megmondani, ha van fölös pár ezred a mutatványra, akkor persze, érdemes venni, aztán meglátod melyik jön be jobban. A másik meg megy a fiókba tartaléknak, vagy váltogatod, vagy eladod aprón... Igazából tökéletes válasz nincs, mert mindenkinek más a prio egy toknál. Van akinek a kinézet a fontos, van akinek a markolat kialakítása, van akinek az, hogy minél jobban védjen - ezt tök egyéni.
Nekem amúgy a Skull lesz a végállomás szerintem, azzal együtt, hogy mind 3 toknak amit próbáltam, van előnye és hátránya is. A Skull-nak van a legkevesebb, plusz mivel megáll az asztalon nem kell bővítőt vennem a gyári dokkolóra, hogy beleférjen. Így megáll a dokk előtt 2 centivel és mehet bele a kábel.
A teteje egyáltalán nem lötyög egyébként, bár értem miért kérdezed, eléggé magában van ott az az elem - de eddig nem úgy tűnik, hogy lenne problémás része.
-
Skynet258
veterán
Könnyen lejön, csak a felrakás fordítottját kell csinálni, lent bontod meg és felfelé tolva lejön szépen feszülés nélkül.
Nyomot nem hagy, ahhoz túl puha anyag, hogy megsértse a Deck házát.
A Skull viszont gyönyörűen felmegy, nem olyan a kialakítása, mint a Spigennek, ami érezhetően passzentosabb. -
Skynet258
veterán
Megjött a Skull & Co grip, gyors próba után eddig ez tetszik a legjobban, felrakásnál/levételnél nem feszül, takar ahol kell, egyben van.
A thumb grip és a back button enhancement még nincs fent, a teszthez fotózni akarom ezeket is a napokban.
A csomagban volt egy kakukktojás is, egy 6-os szett Switch Lite thumb grip. 10 dolláros cucc szóval nem nagy érték, de én nem kértem.
-
Skynet258
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én is tettem minden kontrollerre ilyet, nem is a védelem miatt, hanem mert végre nem csattognak a stick-ek.
-
Skynet258
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Telon ahol sok a szöveg én sem tudnám elviselni, itt játéknál még nem zavaró számomra. Plusz ha egyszer kicserélem viztisztára megint meg fogok lepődni milyen szép a kijelző.
-
Skynet258
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Adj neki időt, jó az, nem látszanak az ujjnyomok.
Telón amúgy én sem szerettem régen, pedig tapintásra jók voltak ezek. -
Skynet258
veterán
-
Skynet258
veterán
A fogása amúgy nagyon jó, az anyaga ugyanaz a jól ismert szilikon mint a gyártó telefonos tokjainál. Ez a kicsit selymes, puha szilikon - viszont mehetne rá némi textúra és ahogy már írtam elöl mehetne még a készülékházra, hogy jobban körbeölelje.
De egyébként nincs vele gond, ha majd pár órát nyúzom akkor kiderül.
A JSAUX féle marha kényelmes amúgy, szerintem jobb a fogása mint ennek - de ez meg véd mindenhol és fekete.
Érzem, hogy a Skull n Co lesz a végállomás számomra.
-
Skynet258
veterán
-
Skynet258
veterán
Na én közben el is ugrottam egy Spigenért, nem rossz de elől is felnyúlhatna kicsit, első blikkre úgy másabb a markolás érzet - még nem tudom, hogy rosszabb lesz e vagy sem, majd kiderül. Ami biztos, hogy a gyári dokkolóba már nem megy be de ez várható volt. Elég passzos, sűrűn le és felpakolni nem biztos, hogy jó.
-
Skynet258
veterán
Ez a Skull & Co, pont ilyet rendeltem most én is - igen, ez nem fog menni az Oled gyári tokkal sajnos (nálam nem számít mert úgysem hurcolom maga a tok meg tetszik).
Spigen rugged armor-t is veszek majd szerintem, végig akarom próbálgatni ezeket, melyik válik be leginkább.
-
Skynet258
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Dave the Divert ma kezdtem, megvettem pakkban a Dregde-dzsel, eddig azt toltam. Jó mindkettő.
Egy Ori szerintem majd nekem is beesik, csak az a baj más platformon megvan sok minden "ingyen" (PS Plus, Game Pass) szóval elég spúr vagyok.
-
Skynet258
veterán
Igen, kényelmesebb vele, jobban textúrázott így a felület, meg kevésbé izzadós. Gyári tokba is befér.

stickermajom: én raktam, nem is a védelem miatt igazából, hanem mert állandóan törölgetem a kijelzőt és az üvegfóliát bátran törölgetem, a csupasz kijelzőt viszont nem annyira szeretem (elég egy porszem és szép csíkot vések bele
). Ha sima víztisztát teszel rá akkor észre sem veszed ha rajta van, én most próbaképp JSAUX matt-ot használok, ez is jó amúgy és annyira nem is rontja a képet mint vártam (cserébe nem tükröződik úgy és kevésbé látszik az ujjlenyomat).
Vettem azért simát is tőlük, biztos ami biztos, ha megunnám a mattot vagy ha nem vált volna be.
-
Skynet258
veterán
Jah amúgy 79%-nál nem tölt feljebb a Deck-em a dokkolón, úgy sem, hogy nincs semmi beállítva a Decky-s Power Tools-ban (sőt most fent sincs). Ez bug vagy feature vajon?
-
Skynet258
veterán
-
Skynet258
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
Decky-n keresztül elérhető a Power Tools nevü utility amiben megadható, hogy csak mondjuk 80-ra töltsön a Deck és aztán kapcsoljon is be a csepptöltés (az akksiknak a mondás szerint 20-80% közötti töltöttség a legjobb). Ez már önmagában segíthet a dolgon, de én is csak Redditen láttam ezzel kapcsolatos thread-eket (meg pont ma néztem egy formát Youtube-on, az is ezt a progit mondta).
BTW ha felrakod a Power Tools-t (vagy bárki más) akkor mennyit ír a Battery --- Max (design) részen? -
Skynet258
veterán
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Áhh mindegy már megvettem, ennyit megérdemelt a cucc (meg Mac miatt is jól jön).

Tök korrektül működik amúgy, van mindenféle élesítési eljárás is, ha valaki javítana a képminőségen (vagy rontana, nézőpont/beállítás kérdése). -
Skynet258
veterán
Tévedtem, pár napja fent van Steam-en egy XBPlay nevű cucc, most vettem meg - megy a stream Series X-en Deck-re, szóval már nem csak a Cloud Play érhető el, hanem a közvetlen konzol stream is. PS5 szintén közvetlen stream, innentől kezdve királyság van.

Jah és Apple-ön is működik, végre tudok az M2 Minire is streamelni is játszani ha úgy van... -
Skynet258
veterán
Game Pass van a Deck-en is, szóval az sem igazi előny a többiek javára.

Dani82: én személy szerint az Ally-t azért vetettem el mert ugyanúgy megy a driverekkel szórakozás meg az állítgatás, plusz ha kihasználod az erősebb hardver erejét hajlamos hamar lemerülni, így meg sok értelme nincs a kraftnak.
Konzol élménynek egyértelműen Deck.
-
Skynet258
veterán
Na én most így ismerkedés gyanánt a géppel felraktam mindent amit terveztem (meg ami tegnap óta szembejött, hogy "lehet ezt is") most már tényleg csak a játékok fognak rajta pörögni.
Az a baj szeretem basztatni is a tech cuccokat nem csak úgymond használni, ez is a szórakozás része
).
-
Skynet258
veterán
Ma én is szereztem egyet dokkolóval együtt; még bőven ismerkedünk de eddig nagyon egyben van külsőre, tudásra.
El kell kezdenem felduzzasztani a Steam fiókomat is mert eddig csak Xbox és PS-en ment a játék, de Dave the Diver, Hades és társai inkább ezen fognak futni. -
Skynet258
veterán
Drágább lenne, és annyira nem cél a Win (most is fent van Paralells-el ha nagyon kell, de amúgy nem igazán használom), de ha már ott van mint opció az nem rossz. De ha mást nem akkor ott a Linux, ha valamiért arra támadna gusztusom, hogy a mac helyett inkább ezen Youtube-ozzak vagy valami.
Ez csak ilyen "jó ha van" dolog, de nem követelmény, emiatt nem fizetnék többet. Persze nem mondom, hogy nem nézegettem az Ally-t is, de most az OLED Steam miatt teljesen kiesett a kosárból. 
nincsnév007: jaja, Euro Truck Sim, az nálam is menne...
-
Skynet258
veterán
Jó hát az a baj, hogy nagyon egyezünk itt (ti is ittatok tán?
), szóval ebből bizony vásárlás lesz. Sok a konzolos, home office-os autós tag, szóval ez már már égi jel.
Ajh vásárlás lesz itten...Köszi srácok!!
-
Skynet258
veterán
válasz
esfrost
üzenetére
Mi mi vagyunk.
Hát basszus jól közelebb löktél.
Hozzáteszem nagyon ritka amikor vásárláson töröm a fejem és a végén nem lesz belőle semmi... De most tényleg annyira "fölöslegesnek" érzem ezt... de valahogy nagyon kéne a franc egye meg. Nemrég volt Oled Switch-em is, de főleg asszony pörgette rajta a Vampire Survivors-t. Hardverileg gyenge már a gép, és akárhogy is nézzük nekem ez annyira nem jött be - ellenben ez a Steam Deck pont az, ami hiányzik a PC-s múltamból, lehet állítgatni, szórakozni vele, fene tudja, ki akarom próbálni.
-
Skynet258
veterán
Hát basszus az OLED kiadás kapcsán kezd elkapni a gépszíj, van itt valaki aki PS5 és Series X mellé vette a kütyüt? Próbálom magam lebeszélni de elég nehezen megy.

Home office, mikor épp nem jön mail akkor lehetne tolni (a tévén is amúgy), lenne a Mac Mini mellé egy Windows is (Oled-en egyelőre nem megy rendesen), tudnék olcsón venni Steam-en játékokat (tele a Sony és Microsoft fiók)...
Szóval venném de nem tudom csak a vásárlási láz fogott-e el (amúgy igen) vagy valóban tudnám hasznát venni (nem utazok csak autóval ahol én vezetek, szóval max a kanapén lenne jó).
Ajh.
Ez egy jó cucc igaz? 
Bocsi volt egy kis gin tonic.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen monitort vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Viccrovat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Precizitást és alacsony input lagot követelő játékokhoz talán annyira nem ajánlanám, de mittomén Forza, Witcher 3 simán szokott rajta menni.
De értelme sem lett volna akkor a backlogom, szóval nem is baj.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Cucuska2