Hirdetés
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
Tudtam, hogy kegyetlenül megszopat majd a cpu hűtő, úgy éreztem!!!

Becsavaroztam lapot nagy vidáman, mondván, hogy úgyis hozzáférek a cpu foglalat hátuljához, mert olyan a gépházam. A nagy lóbránert, azt!
Az előző gépnél pontosan ott volt a foglalat, de ebben nem, szóval alaplap kicsavaroz, és kezdődik a szopás. Nem sikerült szintbe hozni a Gaia 4 csavarját, pedig sokat játszottam vele, hogy egyforma legyen, de végül feladtam, és így rögzítettem. Végül már atomstabil volt, nem mozgott, és jónak is tűnt, szóval így hagytam, bár a 45 fokos idle hőmérséklet az nem tűnik túl egészségesnek egy 2500K-nak, vagy igen?
Legalábbis bios ennyit mutatott, azóta még nem néztem, mert a programokat rakosgatom fel éppen. A venti felszerelése a bordára még jobban meg szopatott a kis gumi rögzítőkkel, szóval iszonyatosan felment a pumpa emiatt. Más gond nem volt, pöccre indult szépen, pendrive-ról pikk-pakk felment a windows is, csak az a hőmérséklet aggaszt. Mindjárt meglesem most mennyit mutat...Everest szerint most 36 és 40 fok között ugrálnak a maghőmérsékletek. Az normális lehet Gaia-val?
-
Qru
MODERÁTOR
-
abéla
senior tag
válasz
fsb1000
üzenetére
Azért azt nem mondtam, hogy később, ha kihasználnám alapfesz környékén nem lökném 4 ghz környékére (addigra kiderülnek az esetleges, ezzel kapcsolatos problémák is), ellenben a fentiekben arról beszéltem, hogy teljesen felselegesen van járatva magas órajeleken a cpu, mivel vga-limit van. Azért nézd már végig kinek van hozzá vga terén is vasa (az egy szál 6950cf mellett de még oda is elég az alapórajel), azért nem hiszem, hogy túl sokan rohannának 6990-et vagy 590-et venni... pedig némelyik konfigot elnézve lehet inkább a vga terén kellett volna meglépni azt a 100k-s ugrást (ami ugye csere esetén inkább 30-40k) annyira aránytalan a különbség vgs vs. cpu téren (ahogy itt pH!-n is elhangzott már néhányszor). A autós példádban pedig porshe(sic) helyett inkább egy középkat. csííptyuningos verda lámpánál való berregtetése ugrik be, aminek a teljesítménye pikk-pakk ugrik 50%-ot, aztán a büszke tulaj csodálkozik, ha leolvad a dugattyú, de minimum szétégnek a tömítések, persze ha alig megy vele gyorsan csak a lámpánál állva nyomja neki (a rokonszenves úrvezető, ugye
) lehet csak később jönnek elő a gondok. De oké azt elfogadom, hogy a minimális energia és idő ráfordítása melletti sikerélmény mindent elsöprő érzése egy 30millás luxusverda hajtásával egyenértékű
. -
Fore
tag
És itt a végeredmény: 200 LinX 2600MB
-
Winne
nagyúr
SP1 fennt van és lefuttattam 2048-on is:
-
törölt tag
64-bit-es módban fusson a progi és ha lehet (all) memóriával. Pl 4GBos szettnél enged 2048MB-ot max 2500 valamennyit. +A TDP emelése is dob a Gfolson 10+-Gflopsot kb , de nem tudom normál használat esetén ki jön-e a + teljesítmény. 100-120GFpsnak kellene lennyi azért ilyen órajelen.
Ami még fontos 1,2 volt környékén sem stabil már a rendszer 1,24-1,27V illik adni Egy 4,2 Hz-nél. A fogyasztáson nem sokat dob de nem lesz bizonytalan a rendszer.
-
Winne
nagyúr
válasz
Goldmen75
üzenetére
Így van, nekem is az a 3. variáció.

Nézzetek rá elsőre pls, hogy az irány jó-e, addig futtatok nagyobb mb-al linxet.
Kevés a GFlop érték valamiért..

-
Winne
nagyúr
Kérdés: amikor indul a gép, még UEFI-nél jobb alul írja egy pillanatra, hogy D2 és B4 váltogatva. A D2 a proci értéke, a B4 lehet a laphoz tartozó érték. A cpuz természetesen B3-nak írja a lapot, csak mégis fura.
-
strebacom
senior tag
Egy 2600K alapfeszen elmegy 4ghz-en???
-
Sefi84
senior tag
Vagy inkább futassak sokablakos memtestet a memória tuninghoz?
Én inkább Hyper PI-t futtatnék a RAM-VTT párosnak, biztos megbízható 32M-et és kész is!
A kettő közötti érték ne legyen nagyobb, mint 0.5, ez tényleg fontos, inkább adj többet a VVT-nek max 1.2V a vége, annál többet ne!
Pl 1.6V ram mellé 1.116V VTT-t, különben eldobja magát! -
dime27
őstag
No egyenlőre ettől lejebb nem stabil ezen a feszen(1.208-1.216V) az 50 kört kibírta.BIOSban 1.22V van adva.
délután próbálom hozzá a ramokat belőni remélem fog sikerülni 2100 felett stabilizálni őket(Gskill Trident 2000Mhz cl9)
amugy azt honnan tudom h a linx memfesz ill rossz memóriaidőzítés miatt vagy pl kevés trfc érték miatt dobja el magát és nem a cpu fesz miatt?!

Vagy inkább futassak sokablakos memtestet a memória tuninghoz?
-
Peace
nagyúr
No nekiállok összerakni a masinát. Nem kapkodom el, de ha a délután folyamán nem jelentkezem, akkor baj van. Tudnám díjazni, ha nem lenne!

-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ne offoljuk szét a topikot, így lezárásként csak annyit, ami a te hsz-edben is benne van: tuning, csak ésszel! És hozzáértéssel!. Amikor egy verda széthullik tuning után, akkor ott valamelyik hiányzott, illetve a motor már amúgy is haldoklott, a tuning csak megadta a kegyelemdöfést!

-
MPowerPH
félisten
válasz
AirBooms
üzenetére
Mondjuk itt vitába szállnék, de csak mert utálom a traktorokat.
Én nem egy esetről tudok, amikor a chiptuning miatt szétesett a diesel. Ott is van egy határ, amit nem szabad átlépni. Néha elég közel is van. Mondjuk a füstölés az majdnem garantált egy chiptuning után, persze annak a mértéke is változik. Nekem a benzinesen van chip, azok ugye azért jobban bírják a nyúzást, és igen, ott érezhető a chiptuning hatása minden tekintetben. Mondjuk nincs eltúlozva, mert plusz 11Le. 
A 980X -em ami nitrot kapott köszöni jól van. Pedig annál nagyobb igénybevételt nehéz elképzelni.
Ha ésszel van húzgálva, akkor nincs ártalmas következmény. -
N_A_S
veterán
Van amikor érdemes. Ebből elég sok minden kiderül: BSOD error codes.
Én pl mára is 0x124-et kaptam, tegnap már emeltem a vCore-t, ma tettem a QPI/VTT-re is (1.08-at)
szerk.: 4600-hoz
-
AirBooms
addikt
válasz
Antarctica
üzenetére
Nem, egyáltalán nem látom az ésszel végrehajtott tuning hátrányos következményeit. Csak plusz teljesítményt, jobban összehangolható rendszert, s alaphelyzetben a fogyasztás sem nő, csak, ha szükség van a plusz kraftra. Nekem tuning miatt még soha semmim nem ment tönkre.
Ugyanez vonatkozik az autókra, sőt! (leginkább a turbodízelek esetében) még csökken is alaphelyzetben az átlagfogyasztás, mint ahogy azt sok-sok autó példáján be is bizonyítottuk. Mivel, mint említettem a tuning eredeti célja az optimalizálás, hangolás. Ha egy motorban a valósnál több teljesítmény rejlik, akkor önmagához képest fajlagosan csökken a fogyasztása ugyanakkora teljesítmény leadásakor. Csak a gyártók (a nagy szórás miatt) egy veszettül óvatos határt húznak. Pl. még egyik peugetot vagy Citroen esetében sem sikerült megmérnünk a 110 lovasnak nevezett HDi motornak a 110 lóerejét. Olyan 85 és 100 között mozogtak a mérőpadon. Óvatos tuninggal simán kijön belőlük füstölés és többletfogyasztás nélkül 130-140 lóerő, vagyis nem keletkezik több károsanyag, hanem a befektetett energia hasznosul jobban. Emiatt ugyanolyan terhelésen kimutathatóan csökken a fogyasztás, az élettartam pedig nem változik. Viszont ha a sofőr mondjuk előzni akar, akkor az plusz 30-40 lóerő, s akár 100 newtonméter nyomatéktöbblet nagyon jól jön. Ugyanez a helyzet a prociknál is. Simán bennük van ez a többlet, de a gyártó a gyártási szórás miatt kénytelen lejjebb meghúzni a határokat.
Amúgy ha a tuning annyira veszélyes lenne, akkor miért adnak ki maguk a gyártók néha pl. extrémtuningos VGA-kat, Superclocked, meg miegyéb fantázianévvel? Arra nem vonatkozik a gari? Dehogynem. Csak éppen hozzáértésel végeztek minden húzást. Éppen ezért, ha valaki otthon ugyanilyen óvatossággal hozzáértéssl teszi mindenki ugyanezt, akkor ugyanúgy nem lesz gond. Az viszont jogos, hogy vérpistikék agyelborulására nem fognak garit adni. -
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Antarctica
üzenetére
Nézd... 12 éve tuningolgatok (p3 350-es celkával kezdtem), legalább 6 éve olvasom a PH! tuning rovatait.
Nagyon ritka, hogy valakinél CPU tönkrement volna.. A VGA-k viszont hullanak tuning miatt, néha az alaplap is.A másik:
Tuning okozta meghibásodást hogy bizonyítasz egy CPU esetében? -
MPowerPH
félisten
válasz
Antarctica
üzenetére
Eh. Nincs itt semmiféle hazárdírozás. Aki tuningol, az nem kontár. Ez egy normális dolog. Szerinted az Intel miért csinált a sima procik mellé K-s jelűeket? De most komolyan. Tisztában vannak vele, mit lehet, és mit nem. Elég ritka, ha egy proci tönkremegy, valljuk be.
-
dime27
őstag
4-4.4ghzig akkor nem érdemes a vtt-hez ill bármilyen más feszhez nyulni ill melyikhez érdemes ha nincs kellő stabilitás vagy elég mindíg a cpu feszhez nyulni Asrock Fatal1tym van

-
Antarctica
tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Gondolom ezért nem vonatkozik a bizonyíthatóan tuning miatt bekövetkezett alkatrészek károsodása miatti garancia érvényesítés. Te, a második, harmadik, én, bárki aki valamilyen számítástechnikai eszközt vásárol, igen is megfizeti ezt a költséget. Persze abban az esetben ha nem látszik fizikai sérülés az adott hardveren a tuning következtében
De jó, akkor ezek szerint véleményed alapján a tuning semmiféle hátrányos következménnyel nem jár, sőt csak előnyei vannak. Te véleményed, tiszteletben tartom
-
AirBooms
addikt
válasz
Antarctica
üzenetére
Nem, ez nem közgáz, hanem szimplán butaság, de inkább demagógia.
A tuning szó eredeti jelentése hangolás. De leginkább a mi esetünkben és a legtöbb autótuning esetében finomhangolásról van szó. A gyártó futószalagon készíti a termékeit, aminek meghatározza a működési paramétereit. Nos, ebbe mindegyiknek bele kell férnie. Így a legkézenfekvőbb megoldás az, ha (alaposan) alul húzza meg a határokat, vagyis szinte mindegyik példányban ott lakozik még a hangolás tartaléka. Mindez úgy, hogy az eredeti termék még egyáltalán nem fog sérülni, elromlani, az élettartama nem változik. Mivel eredetileg is erre méretezték. Az extrém tuningot most ne soroljuk ide.
Nem vitázni akarok, csak ha már a "közgáz" szavakkal dobálózunk, akkor feltételeznék némi szakmaiságot, hozzáértést. -
Antarctica
tag
Minden tuning ártalmas, a gyár nem véletlen arra az értékekre lövi be a műszaki paramétereket, amire. Minden egyéb változtatás előre nem várható következménnyel jár. Persze hazárdírozni lehet, a gond ott van, hogy a hardverek áraiba bizonyos %-ot kitesz a garanciáztatás költsége is. Magyarul aki önhibájából tönkretesz egy procit, viszi a véres rongyot hogy neki még 2 év garanciája van, most és azonnal cseréljék ki neki. Igen, mindenki megfizeti a kontárok "munkáiból" eredő többletköltségeket. De ez már közgazdaságtan

-
fsb1000
nagyúr
Valamiféle "degradáció" mindig van... alapfeszen is... Különben végtelen hosszú lenne az élettartam.
Az átlagos tuning is megrövidíti az élettartamot az extra meg főleg.
De nem tudjuk mennyivel, valószinüleg 2-3 platformváltásnyi időnél többet birnak igy is.Valamit kifelejtesz az elméketedből! AZ üzemidő igen kis hányadában mennek ezek a procik teljes sebességen és a beállított feszen, mert az energiagazdálkodás működik.
(jó.. nálad nem, de azt te bénázod el nem a Sandy)Van aki napi 24 órában játszik? nincs.
Én még napi 1-et sem. A fennmaradó időben 16x szorzóval és 1V alatt megy a Sandy.
Szerintem a legtöbb usernél 60% felett van az Idle aránya.---
VGA limites környezet....
Hát... aki 100K fölött költ lap+proci+ram-ra csak tud mellé rakni egy felső kategóriás VGA-t.
Különben egy felemás konfigja lesz.
Meg vannak olyan szerencsétlenek is, akik GTA4-et akarnak játszani... na az meg CPU limites még Sandyval is egy combosabb beállításon.Amúgy meg igen nagy élvezet, mikor megveszed a legújabb platformot és úgy érzed ingyen kaptál 25% tuningpotenciált. Olyan mint egy porshéban ülni és a lámpánál megberegtetni a motort.
Nehéz megállni, hogy az ember ne rántsa 4GHZ főlé..Te ebből kimaradsz. zakson'.
-
N_A_S
veterán
Szerintem 4.6-ig mindent hagyhatsz AUTO-n E4-be, elég ha ezekkel játszol: CPU VC + a ramot rakd 1.5-re (1600-hoz az elég lesz szvsz)
LLC asszem LVL1 (vagy 2?) már nem emlékszem
Szerk: Level 2 [link]
sőt ha 4.4 a cél még CPU Vc-t is AUTO-n hagyhatod, és ha minden igaz majd azt kell csökkenteni amennyit a lap ad. Emlékeim szerint AUTOn a 4.2-4.4 még menni szokott E4-beTehát szinte csak a szorzót kell feltolnod

-
abéla
senior tag
ok-ok csak fel szerettem volna hívni a figyelmet a kihasználatlansággal párosuló -a még kissé kiforratlan, de legalábbis kevés felhasználói tapasztalattal bíró platform okán jogosnak vélt- bizonytalanságra, de látom méhkasba nyúltam, így be is rekeszteném a kas hergelését

-
Winne
nagyúr
Nincs ezzel semmi probléma, amikor megbeszélitek, hogy ki hogy vélekedik a tuning témáról, de pont ez a szép benne, hogy valakinek kell a tuning, valakinek jó szórakozás, de a lényeg, hogy mindenki saját maga dönti el, hogy mit akar kezdeni a megvásárolt cuccaival. Az ember nem szól bele, ha a szomszéd Pisti bácsi megtuningolja az MTZ-t, hogy keményebben tudjon kirugatni a trá*ából.

Nézegettem az értékeket, hogy mire kell figyelnem jobban, de csak azt láttam több helyen is, hogy a VTT és a ramnak adott fesz különbségét kell csak betartani, többi auto, aztán megnézzük mit ad.
@(#7951) abéla: én voltam béna, nem tudtam miért nem megy a béta a 30 nappal, de rájöttem.

-
N_A_S
veterán
-
N_A_S
veterán
SB esetén azért én az 1.31V (mostmár 1.32) melletti OC-t nem nevezném kifejezetten eszetlennek. Kicsit túl van már magyarázva az egész dolog a 160K-val együtt (mikor egy 70K-s prociról beszélünk), és ezzel a régi iskolás dumával sem tudok egyet érteni, mert én mindig is azt vallottam hogy megfelelő hűtés mellett nem árt a tuning!. Az X évvel ezelőtti tapasztalatokat meg kár összevetni a mostani hardverekkel (nomeg VGA vs CPU
).És ezen vitatkozhatunk még több 10 oldalon keresztül, te akkor se fogsz meggyőzni engem, és valószínűleg én se téged, úgyhogy én itt be is fejeztem.

(#7945) Winne
AIDA-t frissítetted a legújabb Beta-ra? -
Winne
nagyúr
Azért azt lássuk be, hogy aki "sportot űz" a tuningból, annak úgysem lesz nagyon gondja a cuccal, mert úgyis cserél, ha megunja, vagy kijön valami új, de volt itt korábban példa arra, hogy valaki írta a korábbi cuccairól, hogy kb mind mennek. Van ezekben már potenciál, persze nem arról beszélünk, hogy +2GHz, vagy 40-50%-os tuning jót tesz a cuccnak.

Holnap megnézem én is, hogy mennyi az annyi, ha jól sejtem, akkor első körben kikapcsolom az energiagazdálkodásos mókákat, elindulok mondjuk 44-es szorzóval és x fix V-al és megnézem, hogy jó-e. Mire kell okvetlenül figyelnem a hőmérsékleteken kívül?
Szerk: vajon az Aida által mutatott, vagy az AXTU által mutatott vcore az, amit valóban megkap a proci? Nekem nem egyezik meg, de a többi érték igen.
-
abéla
senior tag
Azért azt ne gondoljuk már, hogy ha nem beszélünk róla, akkor már semmi gondot nem is okoz a tuning; minél régebben van húzva egy cucc annál nagyobb az esély a látható hibák megjelenésére (kezdetben leginkább lassulásként). Szóval megjelennek a hibák bizony, de erről ugye nem nagyon szeretnek beszélni az arcok csak a húdefaxa eredményekről, gondolom kitaláltad már miért nem. Mondjuk nem véletlen, hogy nem vagyok híve az eszetlen és legfőképpen felesleges tuningnak s biza' mivel jó ideje nem is nagyon erőltetem (az említett példám is vagy 4 éves), nyugodt szívvel adom el a cuccaimat. Mondjuk ahogy te is írtad a garancia arra van, hogy bebiztosítson eme hibák ellen, ezért nem is vennék 1-2 hónapos v. gari nélküli cuccokat(pláne nem 160k-ért
). (de eladni is mindig garanciával adtam el éés képzeld nekem sem volt soha garis gondom) -
N_A_S
veterán
bár -régebbi- tuningolt vga lassult már nálam is mérhetően és emellett nem volt "semmi" baja
tehát te vagy az akitől végül is vásárolni kell használt hardvereket
(#7941) alibaba78
nekem a 2500K is bőven elég volt, ezt csak azért vettem meg mert benne van a HT és egy 3DMark erejéig terveztem, csak aztán valahogy nem akartam eladni, és belemenni egy új zsákbamacska játékba egy újabb 2500K-val. -
abéla
senior tag
Legyen igazad, számoltasd a cpudat ameddig csak akarod felesleges terhelésnek kitéve; megvetted azt csinálsz vele amit akarsz, de azért valljuk be, sok értelme nincs. Nomeg az általam említett kellemetlenségek sem véletlen történnek (ugye költséghatékonyság, mely némileg a minőségbiztosítás, anyagminőség rovására megy, az kezdeti vásárlói kör, mint teszt-közönség, majd utólagos megoldások stb).
De mondom, ne legyen igazam. (bár nyilván egy nem végzetes cpu-degradációt elég nehéz tetten érni, bár -régebbi- tuningolt vga lassult már nálam is mérhetően és emellett nem volt "semmi" baja) -
N_A_S
veterán
Azért mert ezt a procit most kivételesen nem 1-2 hétre / hónapra tervezem és valószinűleg a VGA előbb fog kihullani a rendszerből...
Az mért tesz rosszat a procinak ha arra használod amire van? Számol. Ráadásul szakaszosan, mert nem folyamatosan terhel a Linx mint azt bizonyára te is tudod. Túl nem melegszik. Tapasztalataim szerint a lap előbb hullik el OC során mint egy processzor. Az meg hogy te kitől mit meg mit nem vennél marhára nem érdekel
Volt már egy pár biniszem itt PH!-n és a garival sosem volt probléma, ilyen hülyeségekkel ne is fárasszuk egymást! -
Landon
addikt
Mondj már nekem egy esetet amikor CPU elszállt egy napos stressz teszt miatt... Semmi mást nem csinálsz csak 100%-on hajtod a CPU-t mondjuk egy napig. Ebbe mi ártalmas van a számára? Ha vmi idióta feszültségek mellett tesztelnék akkor igazad lenne, mert akkor deformálódás stb létrejöhet, de 1.35V mellett áruld el mi baja lehet...
Felrobban, kijön a füst? 
Rossz a példád, Furmark bizonyítottan gyilkolt már VGA-t és ott teljesen más a helyzet. Nem beszélve arról hogy pl az ATi 4-es szériájánál a VRM miatt voltak gondok. Azóta már van sw-es és hw-s 'biztonság' is Furmark ellen.
-
Winne
nagyúr
Én ezzel a teszteléssel úgy vagyok, hogy pénzkidobás. Beállítok valamit, aztán használom azokra a gépet, amikre szoktam, amikre van. Ha valami crash van, akkor utánanézek, hogy mi a baja, de nem futtatok napokig full kraftos teszteket. Hangsúlyozom ez én vagyok.

-
abéla
senior tag
Azt megértem, ha benchekhez nyomatjátok a tuningot, de egy abszolút vga-limites környezetben (középkat vga + c2, meg a gémek 99%-a) minek szénnéhúzni a cpu-t? Meg azért ez a napokig linxelgetés sem biztos(meg minek is?), hogy jót tesz a procinak...csak nehogy sírás legyen a vége
(ld.: furmark vs 5970/590/4870x2/4850 történetek, meg persze a "megheggesztett" sandylábak). Bár hajrá, legalább lesz tapasztalat, mondjuk nem vennék Tőletek sem használt procit az is biztos 
Landon: ha 100%-os stabiltás kell (és komolyan, nem csak c2 multihoz), akkor használd a gyár által 100%-osan ajánlott beállításokat. Azért nem véletlen szokott ekkora árkülönbség lenni az azonos típus ,de magasabb órajelű cpu-k köztött (nem sandyre gondolok). -
Landon
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Nálam nyáron volt olyan 21 órák után szállt el folyamatosan a LinX... idegölő volt mert 1 hétig kellett finomhangolni, hogy végre stabil legyen. Szerintem 24 óra alatt nem sokat ér a tesztelés ha közel 100%-os stabilitás a cél. Persze lehet kevesebb ideig is tesztelni de akkor, kicsit túlozva, nem kell csodálkozni, ha véletlen egy fontos videokódolás közben elszáll a rendszer.

-
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
véletlenek már pedig vannak. én is eltaláltam elsőre találomra az i5-750-em végét + hozzá a feszt. nem azt mondtam hogy lehetetlen, de ha a minél kevesebb feszre mész 24/7-re akkor nem elég egy 30 körös linx (na ez a badarság!). én se hobbiból linxelgetek, általában akkor indítom el amikor lefekszem aludni, vagy nem vagyok itthon.
-
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Most erre mit mondjak? Örülök neki hogy 12 szálon dolgozott a procid 30 kör linx után
Ettől függetlenül nem stabil 30 kör Linxtől egy rendszer. Konkrétan BSOD kódból visszakerestem hogy mi a baja és egyértelműen kiderült hogy kevés a VCore (max 71C-os volt a proci).Én is azt hittem régen hogy elég 200 kör (nem 30!), aztán C2 multi közbe merevre fagyott a gépem.
(#7921) Erdei88 200kör 2600MB rammal az pont 3,5 - 4 óra
(#7930) alibaba78
akkor működik a DVID ha CPU VCore-t Normalra rakod, és DVID alatt tudsz +/- olni -
alibaba78
őstag
N_A_S, fsb1000: Koszonom szepen, ez jo hir!
Igen, 1156-ot akartam irni.
Hat, szepen atbongesztem az elozo giga lapom biosat (p55), de abban ilyen funkcio nem volt.mod.: Es nem egyszer volt szo errol a topicjaban is, de senki sem mondta, hogy mukodne. Mindegy, csak megjegyeztem.

-
MPowerPH
félisten
-
Goldmen75
őstag
Egy boot eredmény:

-
MPowerPH
félisten
Nah, hát egyenlőre nekem nagy csalódás. Gondoltam megnézem azon a legalacsonyabb órajelen, amit a 980X-el is használtam 6/12-ben. Az a 4.5GHz-t tudta 1.29v -n, ez sajnos eldobja magát. Nem is szórakozok vele tovább, itt nem lehet semmivel sem trükközni. Vagy megy, vagy nem.
N_A_S: Ez akkora badarság... Miért kell rommá LinX-elni szegény procit. Nekem a 980X-el elég volt 30 kör, utána volt, hogy egész nap 12 szálon dolgozott, és egyszer sem dobta el magát.
-
fsb1000
nagyúr
-
N_A_S
veterán
Ez a végeredmény? 24 / 7-re?
Szvsz kevés az 50 kör linx. Én tegnap indítottam és ma délelőtt (11 óra Run után) dobott kékhalált.

Meg a 2048MB is kevés, nem tudja normálisan felfűteni annyi idő alatt a procit (a memória mennyiségével a terhelés idejét befolyásolod).
Sztem egy 2600-at (MB) illik megadni neki 4GB ram mellett, és ha 24/7-re mész akkor egy 200-as kört legalább futtass. Ez így kb 3 és fél óra
(#7908) Winne
Ha van SSD-d akkor pl a TRIM csak AHCI mellett működik. Jó az ha be van kapcsolva szvsz. -
Viper26
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
Szerintem valahogyan bekapcsolástól kell mérjen, de majd mellérakok egy stoppert is.

Elvileg optimalizál egy online scan segítségével, nem tudom mennyire hatásos.Kvg:
Elfér minden tőle, HyperX meg amúgy sem magas, így nem volt gond, főleg miután Goldmen75 kolléga útbaigazított a lefogatás szerelésével kapcsolatban.
-
törölt tag
Az I***.hu jól meg drágult a 2500k én még 6k-val olcsóbban vettem

-
Fore
tag
L051A872 végeredmény egyenlőre. Igaz a ramokat nem sikerül 1600 fölé vinni.
-
Sefi84
senior tag
L040B909
Nem fiatal szerencsére!

Szerintem megkapja az 1.6V simán!

Overlocker: Köszi, holnap kap még egy ventit és mehet tovább, ezt a gyárival tudta zárt ház mellett!

fsb1000: Köszi, 1.6V az a max lesz neki, annál többet nem fog kapni, de remélem 5400-5500Mhz max meglesz tesztre vele!
-
alibaba78
őstag
Sziasztok!
Tudom, nem idevalo kerdes, ezert kuldjetek el a sunyiba, ha zavar, de ugy vettem eszre, itt tobb a hozzaerto.
Tudtok olyan p67-es laprol, amelyiknel feszemeleses tuningnal is mukodik az energiagazdalkodas, es visszaveszi a feszkot is? s1155-nel csak a mostani biostar lapomnal mukodik. Ha van ilyen, kerlek osszatok meg velem! Koszonom! -
Viper26
nagyúr
WD Caviar Green 1TB, ugye nem egy kapkodó idegbeteg, és még így sem rossz:

Goldmen75:
Sikerült, itt az eredménye, köszönöm az infót hozzá.

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Konteó topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Túra és kirándulás topic
- Nem spórolt a PCI Express sínekkel a Maxsun alaplapszörnye
- Milyen autót vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az előző gépnél pontosan ott volt a foglalat, de ebben nem, szóval alaplap kicsavaroz, és kezdődik a szopás. Nem sikerült szintbe hozni a Gaia 4 csavarját, pedig sokat játszottam vele, hogy egyforma legyen, de végül feladtam, és így rögzítettem. Végül már atomstabil volt, nem mozgott, és jónak is tűnt, szóval így hagytam, bár a 45 fokos idle hőmérséklet az nem tűnik túl egészségesnek egy 2500K-nak, vagy igen?
Legalábbis bios ennyit mutatott, azóta még nem néztem, mert a programokat rakosgatom fel éppen. A venti felszerelése a bordára még jobban meg szopatott a kis gumi rögzítőkkel, szóval iszonyatosan felment a pumpa emiatt. Más gond nem volt, pöccre indult szépen, pendrive-ról pikk-pakk felment a windows is, csak az a hőmérséklet aggaszt. Mindjárt meglesem most mennyit mutat...

) lehet csak később jönnek elő a gondok. De oké azt elfogadom, hogy a minimális energia és idő ráfordítása melletti sikerélmény mindent elsöprő érzése egy 30millás luxusverda hajtásával egyenértékű

autós újságírás...

), mivel minimum személyeskedés, sértődés és sertettség lesz a vége...a modik haragjáról nem is beszélve
Ettől függetlenül nem stabil 30 kör Linxtől egy rendszer. Konkrétan BSOD kódból visszakerestem hogy mi a baja és egyértelműen kiderült hogy kevés a VCore (max 71C-os volt a proci).