Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SVLaller
senior tag
válasz
Mukorka
üzenetére
Mivel nem ilyen lapom van ezért csak okoskodás, de szerintem csak annyi történik, hogy ha kiveszed vagy történetesen visszarakod az egyik memória modult akkor megváltozik a hardver konfiguráció és ilyenkor hajlandó alkalmazni az új beállításokat. Szerintem a ramodnak semmi baja sincs, ez bios hiba lehet.
-
N_A_S
veterán
Emberek! Igaza volt azoknak akik azt mondták hülyeség X órán keresztül futtatni a Linxet.
A mai error nélküli 12 órás futtatás után fél óra BC2 kiakasztotta. Már nem is tudom felhúzni magam az ilyenen annyira kezdem megszokni.
Tehát azt mondom, hogy elég 50kör, és utána valamilyen erősebb játék.
Nem tudom mért csinálja ezt a gép, most kicsit Primeolok majd v26.5-tel. Ha lesz valami info jelzek.
Error code: Ox124 (ismét)
XaraX
bad beat volt... sztem felejtsd el a dolgot. Engem is nagyon fel tud b@szni az igazságtalanság, de ha nem lesz semmilyen lépés az ügyben, attól függetlenül mi még visszavárunk!
-
XaraX
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Erre azért reagálnom kell.
Nagyon rendes Tőled, hogy elvinnéd a balhét.
De pont az a problémám, hogy nincs mit elvinni, nem vétettem semmi szabály ellen.
Ha hibázom, vagy hibáztam bármikor is bárhol, soha nem próbáltam kibújni a jogos felelősségre vonás alól, és ezután sem fogok.
Viszont, ha nem tettem semmit, senki ne akarjon szankciókkal élni irányomban.
Akárcsak figyelmeztetés legyen is az.
Ha sikerül tisztáznunk, visszajövök, ha nem, ennyi volt. -
Mukorka
addikt
Sziasztok!
Több helyen is kérdeztem már a problémámról de sehol se jött rá válasz és mivel itt van a legtöbb hasonló perifériával rendelkező tulaj , megpróbálkozom itt is hátha tudtok segíteni.
Adott egy 2500K és Egy Ud-4 B3, 2x4 Gb Corsair Vengeance 1600Mhz Cl9.
F2 bios. A tesztelés ugye úgy működik hogy ha kéket kapsz akkor biosban megpróbálsz más beállítást és újra.
Nekem ha kéket kapok pl 0124-el ami vcore emelésre sarkall a gép visszaenged biosba.
Akármit is állítsak ezután a Biosban, akár Load Optimized Defaults vagy Load Fail Safe, vagy csak egy kis feszt neki és nyomom az F10-et , a gép beáll egy újraindulási ciklusba.Ezen a cmos clear sem segít, áramtalanítás sem segít csak folytatja az restartokat és még jelet sem ad a monitornak.
Viszont ha kiveszem az egyik ram modult akkor elindul és beenged a biosba ahonnan kilépve kikapcs és ram visszahelyezés után ismét működik a gép függetlenül attól mit állítok a biosban, tehát ha megint a tuningolt mentés töltöm be akkor is jó lesz és bootolhatok biosba.
Most kipróbáltam hogy eleve 1 rammal hívtam elő kék halált prime alatt és ugyanezt csinálta. Visszatettem a másik ramot és megint bekapcsolt és bootolt is.

4.2 Ghz mellett 1.27 vcore alatt napokig semmi gondja nem volt a gépnek, játszottam közben konvertáltam és minden jól ment tehát mondhatni ezzel a beállítással stabil a gép de nem ad opciót arra hogy teszteljem mert ez így nem jó. az egyik modulomról már le is tört a borda a sok ki-be tevéstől.
Van valakinek bármilyen ötlete még amit megpróbálhatok? Biost nem frissítettem, holnap még elviszem a ramot egy szervízbe hogy biztos nem azzal van-e gond.
Előre is köszi ha van valami ötletetek!
Üdv.
-
törölt tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
fsb1000
üzenetére
Persze, ez normális. Minél nagyobb a modulok mérete, és minél több van belőle, annál nagyobb a terhelés az IMC-n. Ez sokszorosan igaz akkor, ha 2xdual ch -s a kialakítás. Pl. Vantage -zni úgy érdemes, hogy csak 1db modul van a gépben, így több MHz-t tudsz kisajtolni belőle.
LN2 alatt 1 modulnál soha nincs több a gépben. -
fsb1000
nagyúr
Na... már azt hittem abéla-nak igaza lesz és degradálódot a procim a napi 30 perces 4.4 Ghz-től. Nem ment 5,1-en, 5.0-án is csak nöügvenyelősen, sőt még 4.5 -ön is hibádzott a korábban mentett beállításokkal.
De aztán utánajártam.... nem a procival van a gond, hanem beraktam még 2x2GB DDR3-at 1 hete és megváltoztak a viszonyok (azt nem tudom mi), de a korábban kitesztelt minfeszes beállítások Linxelés meg prájmolás után hibáznak. 4x2GB-al.
Kivettem az egyik pár ramot és máris újra oké minden.
---
Win7 SP1-et most raktam fel, a Gflops felment 122-re, és a maghőfokok is 8-9 fokkal feljebb mentek. Ez van..
A Lynxnek mi az alapbállításai?
-
bpx
őstag
win7 sp1 van, innen a topicból töltöttem már le 2 linkelt verziót is, egyikkel sem megy az avx
no mind1 még utánanézek -
bpx
őstag
Előre leszögezném, számomra új a műfaj.
C2D + P35-ről váltottam, azt se tudtam mit állítgatok, csak belevágtam
Azt mondjuk nem értem miért fut 3-4 perc után lassabban (alacsonyabb beállításon is), semmit nem csináltam közben, hozzá se nyúltam a géphez.
57 Glops talán még valós lenne ahogy néztem mások eredményeit (1600mhz ram, de csak cl9)
-
Winne
nagyúr
Ez nem sok szerintem, legalábbis nálam sokkal rosszabb a helyzet... :S
@(#8036) Qru: úgy lesz.
Most kicsit hajtom így 4.4-en, megnézem mit művel hétköznapi használatban, aztán ha nem lesz gond, akkor elbohóckodok a ramokkal. Na meg az offsetet is be kell még lőnöm.@(#8042) BMW001: nálam szerintem a hűtés, de itt 4-en szerintem legalább vagyunk a 079T-s FPO-val, össze kellene dobnunk amink van.

-
őstag
őstag
Az 55-66 fok milyen órajelen van? Azért aggasztónak nem mondanám.
15 fokkal hűvösebb az túlzás, inkább olyan 5-10 de ez is szobahőmérséklet függő. Gondolom most nem 20 fok van odabent.
Azt nem mondom, hogy nem lehetne jobb, esetleg pasztázd újra valamikor. Nem írtad milyen pasztát használtál. -
-
-
-
dime27
őstag
Köszi inkább sztem majd megpróbálom 1866on járattatni a 4x2Gb Gskill memóriámat gondolom ha 4 modult teszek a lapba vtt-n emelni kell majd vagy esetleg mást is?!

Amúgy megnéztem 1866Mhzen ill 2136Mhzen alig van különbség a memória írás/olvás/másolás tesztben nem éri meg sztem emiatt kockáztatni ill lehet menne cl10ben meg trfc drasztikus emelésével de az vhogy szúrja a szemem cl9 max
-
Peace
nagyúr
Teszek majd vele egy próbát holnap, mert ez most nagyon idegesít. Hyper 212-vel is ez volt 2 éve...az egekbe szökött a hőmérséklet bekapcsolásnál. Az egyik csavaron kellett húzni még fél milliméternyit, mert úgy feküdt fel végre tökéletesen a procira, de ezt látni ugye nem lehetett, csak érzésre. És mindezért kiszedni ismét az egész alaplapot, teljesen kikészültem. Nagyon féltem, hogy most is ez lesz, de megnyugtattak, hogy Gaia felszerelést nehéz elrontani.
Régen imádtam bütykölni meg összeszerelni a gépeket, de lehet következő vásárlásnál már inkább kifizetek +5k-t, és megkímélem magam az idegeskedéstől. Amit a hűtőventi gumi rögzítésével is művelni kellett, hogy bemenjen a helyére...azt hittem befonom a hajamat! 
-
-
Viper26
nagyúr
SP1 megoldotta a dolgot.

-
N_A_S
veterán
Ezzel egyszerűen vissza tudod keresni: WhoCrashed
-
Qru
MODERÁTOR
Biztos ami biztos én sem mennék de én túl óvatos vagyok ilyen téren. Füstölt már el lapom anno a túlfesz miatt azóta reflexből betartom az hivatalos specifikációkat fesz téren.
Nem túl valószínű de egy próbát megér, különben sosem derül ki. Lehet vmi jól húzható darabot fogtál ki, érted... Egy pár körös Linxet megér. Pl amíg lemégy kajálni vagy pancsolni addig a ram hadd matekozzon. Max ha nem bírja visszaveszed és kész.
-
Winne
nagyúr
Én is az 1.575-öt tartanám be.

Most sztem ezt meghagyom 24/7-re, aztán megnézem, hogy hétköznapi használatban lesz-e bármilyen fail. [link]
A ramjaimból meg se próbáljak kihozni 1866-nál többet?

@(#8034) BMW001: XaraX-nál nagyon jól megy uez a proci, szal nem tudom még eldönteni.
Nálam tuti a hűtés a gyenge keresztmetszet.

-
Qru
MODERÁTOR
Hivatalosan max 1,57V (Intel ajánlás) de valószínűleg 1,6-1,65V-tól sem lesz baja max nagyon hosszú távon előbb fárad el a proci. De addigra már rég elavult lesz ez a cucc...
Döntsön ki-ki vérmérséklete szerint.mod:
Peace: Azért ez még nagyon messze van a káros hőfoktól. A lényeg, hogy 80-85 fölé ne menjen terhelve.
-
dime27
őstag
Nos 1866Mhzen elég Tridentnek 1.545V ramfesz cl8ban voltak és alapértéken a vtt.Kérdés a 2132mhzhez meddig emelhetek ramfeszt h ne degradálódjon a proci?!
Úgy néz ki ahhoz h cl9ben menjen azon a sebességen már 1.6V vagy a feletti ramfeszt kellene h adjak

-
Winne
nagyúr
válasz
SVLaller
üzenetére
4.5-ön meg nekem ennyit...
Ennyi kellett neki, hogy stabil legyen, 1.270-en nem futott le, itt meg lefut Prime is. A hőmérsékletek nem engednek nagyon tovább, épeszű kereteknél maradva nem is próbálkozom feljebb, nincs is rá szükségem. Program elég sok fut a háttérben, erre a tesztre azért bezártam belőlük párat.

-
Peace
nagyúr
válasz
Antarctica
üzenetére
Továbbra is 37-42 fokosak a magok. Bios-ban átállítottam autómatára. Ha eléri az 50 fokot, akkor level9-re teszi fordulatot, ez a kiválasztható legnagyobb opció. Jelenleg 2500-on forog everest szerint, ami 46%-ot jelent. Nekem ez nem mond semmit. Azt mondjátok, hogy mennyinek kéne lennie idle-n, mert akkor úgy érzem mégsicsak a felfekvéssel lesz a gond, és szedhetem szét az egészet. Betoltam kíváncsiságból 4,4 GHz-re, egyből felment 57 fokra.
-
SVLaller
senior tag
tuning nélkül is el kéne érnie a 100 GFlops-ot, nem futtatsz túl sok progit a háttérben?
Nekem megy 103-at, mondjuk meg is melegszik, tuninghoz gondolom jobb hűtő kéne.
mondjuk most nézem, hogy a 3. és 4. körben teszt közben esett 5 fokot a hőmérséklet, ott valami vsz. visszavett a kakaóból

-
-
-
Winne
nagyúr
Nem vígasztal, mert nekem nem célom, hogy neked, vagy másnak rosszabb legyen.
Amúgy most visszatettem alapra, a memóriát hagytam 1600-on, és futtatom a linxet, de így nem hibázik bele, 85-ös GFlop értékeket hoz. Mindjárt végez és ráengedem a primeot is, ha az sem hoz hibát, akkor ha jól sejtem a procinak volt kevés a fesz az előbb. Jó a gondolatmenet? 
-
Peace
nagyúr
válasz
Antarctica
üzenetére
Ránézek...
-
Sundesz
addikt
Sziasztok!
Az i3 2100 gyári hűtése milyen hatásfokú, illetve hangos? Most jött meg a procim és azt látom, hogy nem méretezték túl a bordát (Celeron 420-as gyári hűtőjével egyforma nagyságú).
Szóval érdemes lenne ráraknom az otthon elfekvő hőcsöves hűtőt, vagy bőven jó neki a gyári is (és a legfőbb szempont, hogy halk legyen)?
-
Qru
MODERÁTOR
Igen az új linpack jóval nagyobb terhelést ad mint az előző verzió pack-ja. Szóval engem is ért kellemetlen meglepetés, mert az hittem hú de stabil aztán kiderült, hogy mégsem annyira. Sztem előbb a procit teszteld ki az új linx-el mert az a lényeg, aztán ha stabilra belőtted akkor jöhet a ram. Kicsit sziszifuszi munka de így a legtutibb.
Viszont ha ez vígasztal már most jobbak az eredményeid mint az enyémek X58-al.
Link -
Viper26
nagyúr
A pack csak simán unzip a LynX folder-be?
Kipróbálnám alapon, hogy mit mutat.
-
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem hülyeségeket irsz... fene tudja miért.
A Sandy azonos órajelen gyorsabb (nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik) mint az i7. Ráadásnak magasabb órajelen járatható stabilan és kis hőleadással. Csak a fizikai magok száma lehet előny i7-nél.
Ez neked a középkategória?A hibák már az első pár (10)óra után kijönnének. Nincsnek itt hibák....
Se ebben a topicban, se a netes hirforrásokban ilyesmi nem lelhető fel.
Más cpu-knál sem volt olyan jellegű generál hiba, ami a túlhajtástól jelentkezett volna.Nem tetszik ne vegyél Sandyt. Ettől még lehet véleményed, csak ez a topik arról híres hogy a modik "szakmaiságot" követelnek a az 1.0 usertől is, és ha az ember egy kicsit jobban fűszerezi a mondókáját akkor azt törlik. Vagy letiltják, vagy az user magától megy számüzetésbe, mert tele lesz a töke a "véleményezőkkel" meg a hszkillerekkel is.
Jobb nem is reagálni a hozzád hasonló pályánkivüliekre.
-
Winne
nagyúr
Betettem, köszi. Biztos ez lehetett a gond akkor. Most dobott hibát a linx és a prime is, akkor ki kellene találnom, hogy a memóriával nem tetszik-e neki valami, vagy a procival? Teljesen alapon nem teszteltem a rendszert, 1.65-ös memória 1.5-ön megy most 1600-on.
Ezt produkálja amúgy, nem tudom ez mennyire jó.
@(#8000) Peace: 45 fok idle-re nagyon sok szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- SONY LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elite: Dangerous
- Kerékpársportok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Gumi és felni topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- AKCIÓ! MSI B760 i7 12700K 64GB DDR4 512GB SSD RX 7800XT 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Formula Air Mesh G3 600W
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

3dmark 2006 + egy Vantage utána mehet a Bad Company 2 A linx 115 wattjával szemben a gém csak 65wattal terheli a procit.

Lehet, hogy én tettem többet a kelleténél, és azért van probléma. Volt már, hogy túlzásba vittem, majd leszedtem belőle, és javult a hőfok.