Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #32099 üzenetére
Megvan, takarekon volt a windows energia. Most mar megy szepen
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok, Jelenleg IGP-vel tolom, mert alig hasznalom a 7870 XT-t (ki is kötöttem epp)
Azert igy ez nemi koca wow-hoz is keves, csak netes flash-re jo. Felhuztam gyorsan 850-röl 1300-ra, nem egesz stabil ( a win neha nem tölt be), mert nem pontosan ertem mi mit szabalyoz rajta, de nem ez a lenyeg, hanem; hogy a terhelt allapotban gyakran levalt az emelt orajelröl az alapra. Aztan ott is marad, amig nem tölt uj palya. akkor visszapattan az emeltre. Mint egy rossz turbo boost. De ennek nem igy kellene mennie.
Kiismeri valaki magat rendesen ebben a temaban?
Akkor kerem ne tartsa vissza"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Szlavik
tag
válasz STC Speed #32092 üzenetére
1,3 v körül. 1,2 az kevéske neki,d e 1,4 az nagyon sok. Az már ténylegesen olyan 5gig körüli órajelhez szükséges.
Én kezdeném 1,35v vel, és onnan másznék lefelé 1,3 ig.
Először pedig default.
vagy offset mode-ban a -0,-es értékeket piszkálnám. Mondjuk ekkora órajelnél bőven +0,1-től fölfelé fog menni a dolog, de nem akarok butaságokat írni.
Cpu meg lapfüggő."Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem !
Van egy I5 2500K processzorom, aminek a hűtőjének ( gyári) kezd már ilyen fütyülős, zúgós hangja lenni. Milyen hűtőt javasoltok rá valami "baráti" áron ?
Köszönöm előre is.
kengyel
-
Socket A
aktív tag
kb 1 éve normálisan működött így de akkor visszaállítom alapra úgysincs vgam
"La familia es todo." "A glóriákkal az a baj, hogy mindig elakadnak az ajtófélfában."
-
Socket A
aktív tag
Hali, ez így elfogadható?
"La familia es todo." "A glóriákkal az a baj, hogy mindig elakadnak az ajtófélfában."
-
SzlobiG
félisten
válasz Kean_Sorbo #32084 üzenetére
De beneztem telorol.
-
SzlobiG
félisten
Új lap, új eredmény.
Majd ha lesz időm még tesztelgetem ez ilyen gyorsan szorzót fel teszt volt. Viszont a ramok is szépen mennek 2.4-en.
-
nagyúr
válasz RetepNyaraB #32080 üzenetére
Köszi Mindkettőtöknek
Félek, hogy -0,130V-nál is még több lesz, mint 1,25V LLC 1 mellett[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Üdv urak,lenne egy kérdésem,P8Z68 DELUXE/GEN3 lapom van, érdemes lecserélni a jelenlegi 2600K
3770K ra?Zero Defect.No Compromise !
-
F_Zolee
veterán
Egy kis segítség.[link]
-
Szlavik
tag
válasz Xes750 #32066 üzenetére
jogos
de mivel power saving mode-ban használok mindent, ezért jó kell, hogy legyen a két fesz közötti különbség.
Az a szitu, hogy nem tudom neked megmondani mennyi az ajánlott vtt fesz a szandiknál.
Az meg kellene nézni egy hivatalos i7 oldalon.
Amúgy meg sztem nem tudod monitorozni a vtt-t. Hacsaknem a lapodhoz nem kaptál valami "szupcsi" programot, aminek semmi haszna"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
válasz Speed® #32047 üzenetére
Akkor rendben van. Nem olyan sok mindenben tér el egymástól a két CPU. De így meg vagyok nyugodva. Nem dobálgat ki. Meg nem is fogyaszt sokkal többet.
Mondom max: 1.136 - 1,144 között cuppant.
De nem melegszik fel 57-59 fok fölé. Még 1 óra LinX pusztítás után sem. A gflop írás folyamatosan stabil.
Szóval így jó a dolog. Feljebb meg még nem akarok menni.
Majd ha lesz rá lehetőség (Már mint zseton) cserélek egy 4770k-ra. Jövőre. de addig még kell egy ksi anyagi forrás
Csak azért, hogy ne maradjak le"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
válasz Xes750 #32059 üzenetére
QPI/VTT dolog lesz. ne a pplel szórakozz, mert szerintem nincs rá túlzottan nagy hatással. Kevés a vtt fesz.
a ppl az legyen végesen 1.808 vagy, ahogy a lapod alakítja. Nem tudom milyen steppingekben tudsz fölfelé menni.
A qpi/vtt fesznél meg arra figyelj oda, hogy ne legyen nagyobb a különbség a ram fesz és a vtt fesz között, mint 0,4 mert, akkor legyalulod a Cpu imc-jét. És az nagyon nem jó hidd el nekem. Ezért nem érdemes buzerálni a ram frekit. Ha Újfenn kidobál, akkor alapra vissza minden. És elölről kezdeni az egész tuningot, így, hogy a ramokat egyáltalán nem piszkálod max a végén.
ja és még egy fontos az XMP-t ne használd csak ha nagyon muszáj. Az órajelet xmp nélkül is be lehet lőni.
mindjárt megnézem, hogy nekem milyen feszekkel megy a Pc-m. Kb így néz ki. neked másabb ez egyértelmű. De nézz rá a ram cuccokra és látni fogod a különbséget.
nekem ez 2600k 4 gigCpu vcore: offset -0.125v
LLC: level 5
DRAM v: 1.505v
VTT v: 1.079v
Pch v: 1.059v auto
CPU PPL: 1.708v
Vccsa v: 0.0925v auto
Advanced CPU:
C1E: on
C3/C6: off
Package Cstate support: auto
Ram timings: 8-9-8-21 Cr1[ Szerkesztve ]
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Xes750
tag
válasz Szlavik #32058 üzenetére
Most 8-9-8 24 cr1 en vagyok 1.49 1600on ezt hagyom.
Viszont most a cpuba kene segitseg mert nem stabil meg mindig.
Maradt a +0.02 offset mert lathatoan nem ker tobbet.
124 es BSOD kapok prime alatt azt mondtak erre a hibakodra PLL voltaget kell allitani
amit eddig probaltam: 1.606, 1.65, 1.70, 1.75 most ez az utolso volt a legstabilabb 5orat birt es aztan csuklott csak ossze.. de egy 8-12 teszt jo lenne ha birna legalabb.Szoval van valami otlet finom hangolasra hogy tudnam beloni jora?
Koszi!
-
Szlavik
tag
válasz Killer01 #32056 üzenetére
És ezt ram gyártótól függően meg tuningpotenciál függően szépen lehet szűkítgetni.
a régi Kingston HyperX 3x2gig 2000mhz-s tripple modulomat 9-9-9-24 cr1 -ről pl 7-8-8-19 cr1-ig tudtam szűkíteni és atom stabil volt (Bloom) alatt.
A mostaninak a vége 1600MHZ (jó lehetne tovább simán). 9-9-9-27 cr1-ről 8-9-8-21 cr1-ig tudtam szűkíteni és szépséges.
lehet a másodlagos timingokkal is bohóckodni, de arra sincs ám semmi szükség
1,5v és 1,65 v között mozognak, de 1,5v-n van minden. Ramokat nem piszkálom[ Szerkesztve ]
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
válasz Xes750 #32054 üzenetére
szerintem nincs értelme 1866-on bohóckodni, mert csak állandóan ki fog dobálni. szintetikus tesztben lehet, hogy többet ír/olvas, de ezt real progikban észre sem veszed. a CPU órajelet viszont igen. És fps-ben is. meg a 9 10 9 24 es időzítés az olyan szinten szét van húzva, hogy..... Szerintem semmi értelme. Én már nyomattam 2133-mon is. az aida64-ben jó volt flashelni azon, hogy mekkorákat ír olvas, utána meg megomlott az egész, amikor valamilyen komolyabb benchet futtattam.
[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
válasz Xes750 #32049 üzenetére
Nah, egyszerre csak egy dolgot cseszegetünk... először a ramot döntsd el, 1866-on használod-e (írtam pm-ben, told rá az xmp profilt és ennyi, fesz meg 1,49xxxx) vagy visszatolod 1600-ra és lejjebb veszed az időzítéseket (ezzel kisérletezek éppen, csak kislányom nagyon érdeklődik a billentyűzetem iránt, és nem szeretném ha bios állítgatás közben jutna eszébe csépelni...szóval lassan halad a projekt). Ha ram megvan stabilan és neked tetszően, akkor jöhet a proc.
-
Xes750
tag
válasz Szlavik #32038 üzenetére
apropo offsetek...
ugytunik megse olyan stabil aza oc amim van ...
a linken lathatod mi hogy van allitva:
http://rog.asus.com/forum/showthread.php?41255-Maximus-IV-Gene-z-Double-boot-Win-freeze-with-OC&p=349527#post349527annyi valtozott hogy, nem jut eszembe a neve mi az pontosan, ami a BLCK szam stabilitasaert felel vagy auton allithatosagaert azt kikapcsoltam h mindig 100 legyen es ne ugraljon.
Meg a ramot most atettem CR1 re es 1.49 voltra (meg mindig 1866, varom Killer kollega valaszat lehet leveszem 1600ra)
A lenyeg hogy kaptam BSOD kb 20 perc utan megpedig a MINIDUMP azt mondja: 0124 es a ntoskrnl.exe -t okolja a problemarert.
azt olvastam hogy a 124re PLL voltage finomhangolasa szukseges.
Valami otleted lenne, jotanacs? Hasznos link stb
Koszi!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gyuromoj #32036 üzenetére
Az jó vétel volt..én is dumáltam vele, de nálam 30k volt a keret, így végül egy 2300at vettem cimbinek..3.4re belőttem neki (34x103), újabb 5 évig ellesz vele..az előző E2140@3.2GHz procijával sem volt soha gondja BCLK megítélése egyéni, szvsz kis mértékben nem árt, ha épp az kell a boldogsághoz, ésszel lehet piszkálni. 24/7re nálad pl. a 3.9GHz sima ügy.
Szlavik
1.216V VID mellett, amit 3.4hez rendelt a gyártó, teljesen okés volt a 4GHz@1.168. Sima 2600ról van szó egyébként, nem 2600K.[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
-
Szlavik
tag
na most offset-ben -0,130v helyett -0-125v
terhelés alatt stabilan 1,136v-t cuppant. Az 1,168v-hez képest még ez nagyon pöpi. Kiv vagyok a halál dobálgatásra......."Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
válasz Speed® #32033 üzenetére
a 4 Gig 2600k-nál nem sok 1,168v.? Mert nekem most szarakodik ilyen 0x1e meg 0x3b kódokkal.Havonta 2x kidobál idle mode ban. Szóval az offset 0,130v már kezd eléggé kicsi lenni Vagy nem tudom
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gyuromoj #32032 üzenetére
A lap jó választás, én az mATX verzióját használtam nagy megelégedéssel sokáig..arra, amire készülsz, bőven jó. Egyedüli hátrány ugye az IGP használhatóságának hiánya, csak ezért váltottam Z68ra idővel..de mai napig hiányolom pl. az IDE csatit néha.
Ami a kérdésed lényegi részét illeti: hűtés kb. mindegy, alig fűt az i5, még ha +BCLKt is kap, hogy 3.9en járjon, akkoris bőven jó az F13. (Lg52xMAX cuccát vetted meg?). A tuning rém egyszerű, feltolod power management részen a szorzót 38ra, belövöd a feszt, ahogy kéri/szeretnéd (fix is lehet, de offset jobb, persze időigényesebb belőni), esetleg adsz neki picit tágabb TDP keretet (nem biztos, hogy kell, nálam az i7-2600 4GHz@1.168Von belefért a 95Wba..), aztán használod, elégedetten/sokáig ;p
-
gyuromoj
veterán
Holnap rakom össze a gépemet.
ASUS P8P67
Core i5-2500
4GB DDR3
Corsair CX500Kérdésem hogy melyik processzor hűtővel járnék jobban, ha 4+1 emelést elvégzem a CPU-n:
Thermalright True Spirit 120
ARCTIC COOLING Freezer 13Valaki le tudná írni hogy kell a 4+1-es emelést elvégezni?
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Alister71
nagyúr
3 év AMD után most váltottam megint vissza Intelre. Giga Z77 és Sandy i5 2400, húzva 36-os szorzóig 3.6GHz-re. Azt kell, hogy mondjam, hogy az inteles konfig minden szinten sokkal gyorsabb, kevesebb fogyasztás mellett. Még windowsban is érezhető a sebesség növekedés, pedig az AMD-s konfigom sem volt rossz. Minden gyorsabban nyílik az ssd-ről, pörgősebb lett minden. A vga-m minden játék alatt 99% kihasználtságon áll, míg az FX-el átlagban jó ha elérte a 92%-ot, pedig csak egy HD7770-esről van szó. Ha sok szálú kihasználtságról volt szó az FX is megállta a helyét, de olyankor hajlamos volt belefutni a 140 wattos fogyasztásba is. Ezt egy egyszerű i5 2400-es max 95 watton teszi, de szemmel láthatóan sokkal erősebben hajtja a 7770-est is.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Szlavik
tag
válasz Xes750 #32025 üzenetére
Azonnali észrevételem a memória freki.Nagyon sokszor írtam már, mivel hónapokig kísérletezgettem én is, hogy semmi értelme a nagyobb frekvenciás beállítgatásoknak, mert:
1. semmit sem veszel észre, max talán szintetikus tesztekben.
2. Instabillá teszi a rendszert.
3. nem tesz jót a cpu-nak.Inkább a CPU legyen valóban finomhangolva az adott órajelre esetedben 4,6 ha jól látom. De a ramok azok szépen menjenek 1600MHZ-n mondjuk 8-9-8-1 es időzítésen.Amit nyersz:
1. Stabilitás.
2. Kevesebb qpi/vtt fesz (nem ölöd meg az imc-t)
3. Magasabb órajelet tudsz kicsikarni a CPU-dból pláne a N dh 14-el
4. Még a cpu feszekből is fogsz tudni faragni.Elsőre nekem ennyi a meglátásom Nekem, akkor voltak ilyen jellegű anomáliáim, amikor a ramokat buzeráltam. Aztán találtam egy tesztet a neten és megváltozott a ram húzgálásról a véleményem. Ameddig az intel nem szabványoztatja a magasabb ram frekit a cpu-kban, addig értelmetlen vele szórakozni, mert csak hamarabbi CPU degradációt érünk el vele.
remélem segíthettem"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Xes750
tag
Segitsegeteket kernem a kovetkezo problemaval:
2 x bootol a gep 1x csak a venti porogfel aztan 2.nal fagy a windows toltokepernyo.
A kovetkezo linken olvashatjatok bovebben a prolemam leirasat az ossze adattal:http://rog.asus.com/forum/showthread.php?41255-Maximus-IV-Gene-z-Double-boot-Win-freeze-with-OC&p=349527#post349527
azert nem irom le ide kulon mert nagyon hosszu. De ha ragaszkodtok hozza szivesen leirom ide is.
Koszi a segiteseget elore is!!
-
Szlavik
tag
naa. Ma újabb anomália. sok hét után újabb kidobálódás. természetesen az újabb win frissítés után. Most már komolyan gondolkodóba esem, hogy mi lehet a probléma.
azt pedig nem tudom elhinni, hogy 1 hónapig csend van és stabil a megszokott órajel (jelen esetben 4 gig), egy frissítés után meg csak úgy random dob egy 0x3b kódot.
nem tudom beemelni, hogy ez hardveres hiba
Szóval várom az újabb konstruktív segítő hozzászólásokat"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
joshua7
veterán
-
Szlavik
tag
válasz RetepNyaraB #32013 üzenetére
Való igaz ezért nincs a gépemben. Mert ha berakom, akkor mellette semmi sem fér el. Se ram hűtő, meg parázok, hogy elhajlítja a lapot. Mert ezért a darabért már a méhtelepen is zsét adnak
-
F e Z o
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz dantambt #32017 üzenetére
Ezek a hülye kérdések mindig
Hogyan hajtja ki? Lapjával, vagy hosszában?
WoW-ot játszol, pasziánszt, BF4-et, Planetside-ot, vagy ipiapacsot?Masszív multiplayerben, tele pályán 100 emberrel lehet, hogy nem fogja kihajtani, mint ahogy az minden mást is megehet esetenként
Egyéb esetben pedig azért hülye a kérdés, mert nyilvánvalóan egy marsrakétát elhúz a cpu, miközben a kártya megtervezi és grafikusan felrajzolja a Naprendszer kisbolygóövezetének elkövetkezendő 600 éves mozgását háromdében.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
dantambt
tag
Sziasztok! Most készülök venni egy i7 3770k-t amd fx 8350ről válltok az i7 kihajtja a gtx 780ti ot?
-
SipiBcs
őstag
válasz Constant #32014 üzenetére
Pont erről volt szó néhány hozzászólással visszább! A BCLK emelése hihetetlen instabilitást hoz. 103 felett nem is emlékszem, hogy valaki tudta volna használni. (persze lehet nem dicsekedett ilyesmivel a topc-ban az illető)
Amennyire én tudom (max kijavítanak) az az alaplap nem támogatja a szorzózár mentes procikat, tahát maximum a beépített turbot tudod használni, nagyon pici MHz emeléssel.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
F e Z o
veterán
válasz RetepNyaraB #32013 üzenetére
Ha nincs extrém tuning, akkor bőven elég egy 8-10k hűtő is. Csendben, hatékonyak teszik dolgukat.
H2O über alles!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Szlavik #32012 üzenetére
igen, csak akkora, mint egy lomtalanító kukásautó és az ára is azzal vetekszik
Ha befér a házba, az ára meg a keretbe, akkor hajrá. Egyéb esetben kötöm az ebet a szkítához."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Szlavik
tag
válasz ctrlaltdel13 #32008 üzenetére
a noctua egy komoly hűtő, mindent lefagyaszt. Szép nagy tuning potenciállal bír a hűtőcske fullon felszerelve
-
RetepNyaraB
veterán
Jelenlegi best buy: Scythe Ashura (hat csö, 14 centis venti. Cserebe figyelni kell beferjenek ala a ramok). A Mugen 4-nel jobb a Mugen 3 ( a hütös topic sracai szerint es ök valszeg tudjak mit beszelnek).
-
lizakattila
senior tag
No problem.
Nagyon jó hűtő a d14 is, sokaknak van/volt itt a fórumon is.
A mugen 4 az egy viszonylag újabb, túl sokat nem tudok róla.
Ebben a kategóriában olyan nagy eltérés már szerintem nincs, közöttük, itt 1-2-3 celsius fokokról beszélhetünk.
Ebben az árkategóriában még megnézhetek a Nocuát (olcsóbb) és a Be Quiet-et is (drágább).
Itt van pár típusról összehasonlító adat.[ Szerkesztve ]
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz lizakattila #32007 üzenetére
Válaszod köszönöm.
Sajna annyi időm nincs hogy eligazodjak a fórumok rengetegében,
ezért bátorkodtam ide irni.
Esetleg erről vélemény.
Noctua d14??????, vagy elég amiket te ajánlottál???
A mugen 4 szimpibb árban. -
lizakattila
senior tag
válasz ctrlaltdel13 #32006 üzenetére
Szia!
Van erre külön topik is, lehet ott hamarabb ajánlanak valamit.
Meg ez a SandyBridge topik, a 3570k meg nagyon nem az.Bár árat nem írtál, esetleg 1-2 alternatíva:
Alpenföhn Stella (ez alá nem adnám)
Hyper 212 Evo
Mugen 4[ Szerkesztve ]
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
3570k hoz tudtok ajánlani valami jofajta hűtőt,vagy hűtőket???
Lényeg hogy ha meg hülyülök és húzni akarnám akkor is CSENDBEN tegye a dolgát.
Köszi. -
Argh!
aktív tag
válasz F_Zolee #32000 üzenetére
Üdv.
Igen, álitottam rajta, alapbol:
turbo power limit(watts): 95
core current limit(amps): 97Reseteltem biost, változatlan volt a helyzet.
Biosban 3500mhz-n azt irja hogy vcore: 1.3, windowsban meg csak 3ghz-n megy
Beálitottam a Dinamic Vcore (Dvid): -0.100-re biosban igy 1.2 vcore és most igy megy windowsban is 3500Mhz-n.Fene se érti ezt, nekem magas xD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest