Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
De igen, mert a nem K-sat biztosan nem tuningolod. Legjobb egyébként akkor már P-s lapba tenni, hogy az iGPU-t se tudja használni az ember.
kop8: Én ASUS-t vennék a helyedben, a leg1xűbb lapjai is nagyon tuningosak, és tapasztalataim szerint talán a legpontosabbak fesz-ellátás tekintetében, arról nem is beszélve hogy az enyém pl. 16 fázisos (12+4). De ha meg sem nézed őket, vegyél valami vackot.
csucsbicep: SB-s ASRock-ok nem győztek meg, havernál beállítási gondok voltak (auto alulfeszelt dolgokat, de javítani lehetett), ASUS sokal jobb alig drágábban.
haddent: Mi a probléma az ASUS árával? +5k volt nekem, amikor a gyárilag hibás Z68 Pro 3 helyett sokkal nagyobb tudású P8Z68-V-t hozattam. Bőven megérte. ROG-os hülyeségeket meg nem kell venni, gyakorlatilag semmivel nem jobbak egy mezei ASUS lapnál. GB lapnál anno alacsonyabb fesszel hoztam ki ua. tuningot ASUS-ból.
Qru: Gigák jók voltak régen? Na, ez nekem új. Max. használhatóak, és ha az MSI-hez viszonyítjuk, mondjuk. Azok aztán tényleg drágák ahhoz képest, amit nyújtanak, a szabálxyozhatatlan hűtésről már nem is szólva.
jozsi252: Törvény szerint kapnod kellene a javítás idejére cserealkatrészt, ha csak meg nem változtatták már ezt is.
tomic: A 775-ös ASUS lapom is fasza volt.
XaraX: Én nem is javaslom az MSI-t. Volt Inteles és AMD-s lapom is tőlük. Hardveresen fasza lett volna mindegyik, de évek alatt egyikhez sem adtak ki olyan bios-t, amellyel minden rendben működött volna, ráadásul 1xre.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
XaraX
addikt
Két gépemben 2 lap, mindkettő Asrock...
De eljátszottam már a gondolattal, hogy egy Asus-t is ki kellene próbálnom.
Viszont egyik meglévő lapomat sem adnám el ebben az esetben sem.
P67 vagy Z68?
Szerintem ez adott példány függő talán...
P67 EX4 B2 lapom talán picivel jobban ment, mint a Z68 EX4...
Tényleg csak leheletnyit.
Viszont csere után a P67 EX4 B3 már nem volt jobb, mint a Z-s.
Járt nála Giga P67 lap, jött és ment.
Msi-t még nem próbáltam. -
Márton
nagyúr
válasz HoReSz1975 #20075 üzenetére
Nem tudtam hogy ilyen kérdések is simán illenek az Intel Core topicba
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
haddent
addikt
nagymesterek! OC -ra és amúgy is melyik lap a jobb? (melyikkel lehet jobb órajeleket elérni, stabilabb, több bios funkció...) ha nem számít a Z68-P68 +funkciók (integrált GPU...)
Gigabyte P67A-UD3P-B3 vagy Gigabyte Z68P-DS3 ?
[ Szerkesztve ]
-
-
tomic
addikt
Szerintem annyira nem kellene elvetned az asus vásárlási szándékod.
Rég nem az van már mint a 775 foglalatoknál.
Tudok remeken szereplő asrock lapot(keresd Xarax hsz-it),vagy Msi lapot (toyone) .
De nem igazán láttam giga lapban (relatív) nagy teljesítményeket (lehet csak nekem kerülte el a figyelmem).
És itt van az én mezei mezítlábas lapom.
Léggel,Szóval megy ez rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
Milyen meglepetésre gondolsz??
Ez érdekelne!Egyébként találtam egy asrock lapot ami tetszik:
asrock z68 extreme4haddent
Milyen lapod van pontossan?
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
veterán
válasz pincehely #20085 üzenetére
Ezt a 15k-s példát arra írtam hogy megvenném a legalapabb 1155 ös lapot és addig használnám amíg le nem lesz gariztatva a másik, aztán ezt meg eladnám, mármint amit vettem. Dehát nemakarok eladással bajlódni igazából.
Ha vennék egy komolyabb lapot akkor jól ebből semmiképp se jönnék ki, értem ezalatt hogy egy 40k-s lapot vennék, most ezt ami most van olyan 25-30 környékén tudnám eladni mivel ugyebár elvileg teljesen újat fogok kapni.
Ezért lenne jó bérelnem
iPhone 16 Pro Max
-
veterán
Sziasztok.
Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy a hálókártya elromlott a giga ud3 b3-as lapomban. Namost ezt szeretném garanciáztatni elvinni, ami ugye azt jelentené hogy 1-2 hétig nemlesz alaplapom = gépem.
Ha van olyan akinek van elfekvőbe akármilyen 1155 ös lapja, és esetleg erre az időre bérbeadná előzetes megbeszélés alapján akkor írna 1 pü-t akkor azt megköszönném.
Venni azért nemakarok külön egy 15k-s lapot hogy aztán még szenvedjek az eladásával.
iPhone 16 Pro Max
-
kop8
őstag
Tudom hogy szidják őket, de a mostani 970a ud3-al is meg vagyok elégedve semmi gond nincs vele és jól bírja a tuningot is!
De nézem az asrockokat is!
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
haddent
addikt
Olvastam valami olyasmit, hogy játékoknál ahol eléggé elkülöníthető a fizika számítás (pl physx, ugyek észült hozzá különy kártya is mielőtt az nvidia bekebelezte), ott azt vhogy össze lehetne hozni, hogy Z68 -as chippel (mert ugye ott futhat a dedikált gpu és az i7 grafikája is) össze lehetne hozni, hogy a dedikált gpu teszi a dolgát, de az "integrált" grafikai réteg a grafikaszámítást elvégzi, így jóval nagyobb összteljesítmény érhető el.
Erről, vagy hasonló besegítős felhasználásról vmi konkrét infója, tutorialja van vkinek?
-
kop8
őstag
válasz haddent #20073 üzenetére
Egyszer bebuktam vele ezért soha többet nem veszek asus-t
Asrock z68-as lapokon van 3 tipusú vga kimenet és még értelmesnek néznek ki!
Gigákon csak hdmi van olyanon ami tetszik, a többi meg gagyi vagy drága mint álat.Ezért gigából jó a p67-es is nekem, de az asrockotat még átnézem!
-
kop8
őstag
válasz csucsbicep #20071 üzenetére
Asus kizárva, meg sem nézem őket, asrock az még lehet de giga kellene!
De egy más kérdésem is van!
p67 vagy z68?
Tuning szempontjából ugyan azt tudják?
A z68 jobb lenne a vga miat, jól jönne ha pont nincs vga-m![ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz HoReSz1975 #20067 üzenetére
Csak FAT fájlrendszert kezel.
-
kop8
őstag
válasz gainwardgs #20066 üzenetére
Ezt a lapot szemeltem ki magamnak:
GA P67A-UD4Ez szerintem már egy tuningbarát lap csak drága
-
Márton
nagyúr
válasz HoReSz1975 #20067 üzenetére
pontosan milyen procival?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
HoReSz1975
őstag
valaki megtudná mondani, hogy miért nem tudok screenshoot -ot menteni Pendrive -ra, hiába van bedugva, azt írja ki, hogy nem látja
8GB Kingston
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
válasz gainwardgs #20064 üzenetére
Az asrockokat is nézegetem de a gigákat jobban szeretem!
Tuningban a lehető legtovább akarok menni, vannak olyan procik is amik mennek 5ghz-et is levegővel!
De nem célom az 5ghz, mert egy 2600k már 4500-on is nagyon ereős
-
gainwardgs
veterán
A lap nem rossz de ha jol tudom valakinek szált el 1 hasonló lapja 2600k tuning közben, nem tudom tuningban meddig akarsz elmenni, dehát nekem is giga van és giga lesz már túlságosan hozzászoktam és kopp-kopp eddig egyik lapjukkal se volt gondom.
Másik alternatíva az asrock sokan dícsérik itt őket fórumban.
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
válasz gainwardgs #20062 üzenetére
Úgy néz ki hogy igen és 2600k-t szeretnék!
Elvileg ma utalták a pénzt a lapomra és a procimra!
így váltani kell, már a bull előtt is majdnem megrendeltem a egy 2500k-t, lappal meg memóriával, de adtam egy esélyt neki, de nem győzöt megEz a lap van 30k-ért itt ph-n:
Gigabyte GA-P67A-UD3P b3Ez jó is lenne nem?
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
Üdv mindenkinek!
Előfordult már itt a fórumban hogy egy 2600k-t nem lehetett húzni, vagy nem ment 4000-et sem?
Azért kérdezem mert most akarok intelre váltani és nem akarok pofára esni
Használt oem procit szeretnék majd venni.Milyen alaplapot ajánlotok hozzá amiben lehet is húzni a procit, de viszont 30k nál nem drágább, lehet használt is!
(Gigabyte lap jó lenne)
[ Szerkesztve ]
-
^Boss
őstag
[link]
4800, ht on, csak későn lőttem a képet[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Alakul [link]
-
asuspc96
őstag
válasz HoReSz1975 #20050 üzenetére
Helló !
Mit változtattál, hogy ilyen "alacsony" fesz. mellett is tudja a 4,6GHz-et ?
azt nem mondom, hogy azonosak a GHz-ek de (+/- 2-300Mhz-ben) nagyjából azonosak és ekkora eltérések lennének V "kérésében" ?
Volt róla szó már, hogy ki kell fogni a tutit de akkor is nem lehet ennyi tutiu.i.: mivel lehet megnyitni .dat-ot ?
üdv, asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
utánvétel
aktív tag
Valaki tudna linkelni intel core7-2600-os proci,Aida64 memória írás, olvasás, stb eredményt?
*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
HoReSz1975
őstag
Visszaállítottam Offsetre -0.002V és LLC3, és teszt alatt 1.28V vett fel
-
ÁdiBá
veterán
válasz HoReSz1975 #20045 üzenetére
Ohh. Az a gpu kijelző minialkalmazás egész jó.
Rákeresek neten. Köszönöm.Amúgy ez nagyon jó eredmény szerintem.
ÁdiBá
-
Giovanny
őstag
A fogyasztás limitet hol kell beállítani?
Zero Defect.No Compromise !
-
haddent
addikt
sztem az az 1.3611V hihetőbb
-
^Boss
őstag
a fogyasztás limitet emeld meg, nem megy teljes maximumom a proci, AVX-es linx esetén jóval 100 fölötti W esetén vagy nyerő (nekem 4.7ghz-en 1.33V körül 130W volt nagyjából. 100 alatti lehetetlen szerintem, hogy reális, bár alacsonyabb a feszed és az órajeled, valamelyik jártasabb ember javítson ki ha tévedek
-
HoReSz1975
őstag
A CPU-Z -nek mennyire lehet hinni CPU fesz kijelzése esetén
Azért kérdezem, mert kiprobáltam valamit és LinX teszt alatt 4.6GHz 100% terhelés mellett 1.24 - 1.248V -ot vett fel maximum. Pedig csak annyit változtattam a BIOS beállításaimon, hogy kiprobáltam a CPU feszültséget és az LLC automatán és ez lett a végeredmény:
-
ÁdiBá
veterán
(#20040) Soja.: Tuningolni nem szeretek, nem is akarok,
Nem értem akkor miért vettél 2600K?!
Memória sebesség emelésével csak hajszálnyit lesz gyorsabb a rendszer.
Átállítod a biosban a memória órajel sebességet autoról manuálra, 1600Mhz és kész.
Majd, reménykedsz hogy bírja.
Illetve ha nem bírja, feszültséggel játszható a dolog.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Soja
aktív tag
Sziasztok.
Abban kérnék segítséget, hogy egy 2600k mellett lévő 4x4GB 1600MHz memóriák órajelét szeretném ténylegesen 1600-ra emelni. Most 1333-on mennek, ahogyan az alaplap belőtte. Tuningolni nem szeretek, nem is akarok, de ha ez az órajelállítás nem tart sokból, akkor meglépném. Mit kellene ehhez állítani, illetve érdemes-e, mert régen is volt ilyen, hogy ha nem szinkronba megy az fsb-vel, akkor nem is nyertél vele annyit.
Más eszköz órajelét nem akarom emelni.
Köszönöm. -
lipi67
nagyúr
Berögződés.. évek óta automatikusan ezekkel tesztelek.
44 vagyok, játék..esetleg néha a fiam WoW és a lányom Sims 3.
katt777: Válok, megyek majd "haza "Szhelyre, átdumáljuk!
BMW001: Most olvastalak, ment privi
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
-
pincehely
addikt
Na dobtam még a szorzóra tegnap előtt.
Most csak a kép miatt fut a linx:
[link]4,9ghz, 1,344V, HT-off, 2133mhz ram
Nem kevés a gflops?http://kefetemap.deviantart.com/
-
ÁdiBá
veterán
válasz Speed® #20029 üzenetére
Tudom, én is kiteszteltem a gépem, 12 óra Prime95 illetve sok Linxel már.
Csak én fordítva csináltam. Picit játszottam a géppel, megnéztem egy 3DMark11-et.
Majd leteszteltem hogy tényleg stabil-e.
De azóta nem is tesztelem, tesztelem ezen az órajelen.
Elmentettem a Biost és kész is.
Az a fánk elég gyilkos. Az is csak arra való hogy a kártyáddal elérd a maximális fogyasztási limitet. Már VGA órajel tuningoláshoz az sem való...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
MPowerPH
félisten
Akkor is LinX-el kell beállítani. Crysis, hány magot használ? Ne poénkodjunk már. Nem a játék mi9att fagyott az ki. Nekem is előfordult, hogy a kicentizett LinX beállításom asztalon kifagyott egy filmnézés után. Mégse a boot-al tesztelem, hogy stabil e.
Ahogy katt is írta, kb. fél óra LinX, és ha stabil, akkor egy kis plusz fesz, és nem lehet probléma.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ÁdiBá
veterán
válasz MPowerPH #20024 üzenetére
1 Órát futott nálam a Linx Hiba nélkül. CrySisban meg szét fagyott a gépem.
Egy kis plusz feszültség meg is oldotta a problémát.
Ennyit a Linx-ről. Játékkal kell tesztelni, vagy amire akarod használni a rendszert.
Fölösleges szintetikus szarokkal kínozni naphosszat, bár ha unatkozik az ember...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
katt777
félisten
válasz MPowerPH #20010 üzenetére
Hát, ez eléggé CPU-függő. Van játék, nem is olyan régi, amellyel 4.5GHz-en CPU-limites vagyok egy szerény GTX560-nal. Asszem a Rage volt ilyen legutóbb, VSync OFF sem volt 100% GPU-terhelés, csak driverből feljavítva a grafikát, no de úgy meg mindig kockázva rakta ki a távolabbi objektumokat Anizo szűrés miatt (anélkül meg 3dfx grafika). Persze nyilván 110FPS fölött nem annyira érdekes a dolog, de én azért szeretem tudni az egyes progik és hardverek teljesítményét.
Tirexi: Játékokat illetően tévedsz, legalábbis így, általánosságban kijelentve a dolgot.
lipi67: De megszaladt! Megmondom a tutit: LinX-re 20 kör a lehető legmagasabb terhelésen, és mindenre adj még egy kis plusz feszt, akkor stabil lesz a rendszer, mert a 20 LinX kör sem biztos, de már konvergál hozzá. Általában egyébként elég azt figyelni, hogy pusztán (CPU/RAM/VTT) fesz-emelés után nő-e a GFlops érték, mert, ha igen, akkor kell a plusz fesz, hiába stabil pl. 20 kör.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz lipi67 #20019 üzenetére
Prime az nem túl sokat mond, inkább azzal teszteld a processzorodat amit használsz.
Játék, program, esetleg szerkesztések.
Kétlem hogy LinX-re illetve Prime95 - re vásároltad a processzor.
Nem kell ezekkel a programokkal órákig tesztelni.(#20022) lipi67 Egészségedre!
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
lipi67
nagyúr
válasz Tirexi #20020 üzenetére
Tudod mennyit szoptam vele? Kben majd megeresztem, csak most rúgtam be, no tuning.
(cpu fesz+ meg szorzó emel..VICC!!!!!!!!!!!) kvra nem ezen múlik.
Mikor a q9550-et vittem 4,8GHz-re azt mondták, best..Lófaszt! Márf ma 4 oldal skiccel vagyok tele a biossal kapcsolatban, s állítom, kvra más ezeknek a tuningja mint ahogy le lett festve.ha kijózanodok jelentkezem.
Ui: mikor összeraktam, 4GHz-et nem tudtam stabilizálni ..
Szép napot! Én hányok 1et!
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Üdv Topiklakók.
Most szereztem be egy 2600K-t, s érdekelne, hogy [ez] nagyjából milyen eredmény.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
asuspc96
őstag
-
Tirexi
addikt
válasz MPowerPH #20010 üzenetére
Játék? Látom nem figyeltél előrébb.
Mond neked az valamit, hogy TirexiHD YouTube Channel? (nem linkelek mert reklám lenne)
Mit gondolsz a videókat ki konvertálja át?Tisztában vagyok vele, hogy játékokban nem nyerek semmit a CPU tuningal de mivel szinte naponta konvertálok videókat és olykor több órán keresztül ezért kell a tuning és a HT is. Azért valljuk be nem mind1, hogy 1 óra a konvertálás vagy csak 30 perc.
-
Tirexi
addikt
válasz MPowerPH #20006 üzenetére
Többször is elhasalt már és a megoldás a plusz fesz volt. (nyugi nem lettem depis tőle ha erre célzol...)
Ezt addig játszom amíg nem fog elhasalni többet. Ennyi.
LinX-el meg tesztelgessen az aki gyilkolni akarja a CPU-ját meg van rá több órája, hogy a villogó csíkot nézze meg a GFlops-ok számát.Én maradok az AVX nélküli világban kösz és inkább játszok egy jót.
[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Megnéztem valós alkalmazásokban a cpu melegedését,egy videó convertálást csináltam,és a legmelegebb mag 55 fokos volt,szóval semmi vész nincs,csak a Linx aztán nagyon megdolgoztatja a procit...
Zero Defect.No Compromise !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest