Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Landon #28172 üzenetére
Sajnos itt azzal tetőzött a dolog, hogy offset-es Vcore használata esetén, ennek aztán mindegy volt milyen állapotban van a PLL Ov. Ráadásul ha a újraindult akkor kikapcsolt PLL Ov. esetén befagyott a boot-ba a Windows. Aztán amikor már átálltam fix feszültségre, akkor meg ezért hagytam bekapcsolva, de a sok problémából és válaszból aztán már csak sikerült kicsikarni az igazságot.
Így utólag nagyon egyszerűnek tűnik, de nem volt az, pláne a sok lenyelt kellemetlenséggel együtt.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Landon #28168 üzenetére
Nekem pl. 4.0-hoz 1.2 volt kell általános (kb. IDLE) dolgokhoz, viszont a a legmagasabb LLC mellett terhelésnél, így 1.23 körül mozog, ami pontosan elég a stabil működéshez. Tehát nekem ez vált be. Egyébként 0.01 volttal kevesebb Vcore beállítással (pedig ez nagyon kevésnek tűnik) nekem is ugyanezeket produkálta játék, youtube alatt. Kifagyott, a hang beragadt. Ami érdekes az volt, hogy a Linx meg lefutott bármennyi kört, mégis a játék hozta ki a hibát.
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
bitpork
nagyúr
válasz Landon #28161 üzenetére
Van itt minden mint a kirakodó vásárban: BSOD, Szimpla hang fagyás, kép szétesés és újraindulás. 4.6 ig sikerült stabillá tennem, 1.42vel, de akkor a gép gyk elnyomta a mosogót hangját a maga 5 ventijável Sajnos a 450vx táp sem a legjobb a tuningra, a rakat vinyó meg bizbasz mellett.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
válasz Landon #28159 üzenetére
Teszteld! Nekem most 4.2n megy mert 4.4+ már hiába adok neki 1.34+, randomban dobja magát. Nekem még csak FC3 sem kell, mert volt h 1 napot végignyomtam benne (de rühelltem a korlátozott mozgást a missziókban) és este meg egy youtubtól megfikkadt. Most 1.215 -220 és 4.2 oszt semmi baja - napokat megy.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Qru
MODERÁTOR
-
Stukker1987
senior tag
válasz Landon #19492 üzenetére
Először azért megnézném,hogy a mostani alaplapod támogatja-e az új generációs cpu-kat.
A másik dolog,hogy a vga-k minimálisan profitálnak a 3.0-ból,így annyira nem létszükséglet szerintem.
Szóval,ha a jelenlegi lapod támogatja az Ivy-t,akkor érdemes azokat megvárni és a Z77-re váltásból megmaradt tőkét beforgatni inkább a prociba.
A másik dolog az,hogy akár ugyanaz a helyzet is előjöhet,mint B3 előtt volt 1155-nél. Gondolom nem akarsz alaplap gariztatással bajlódni?!Összességében el lehet mondani,hogy: Ejj ráérünk arra még!
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
szacsee
nagyúr
válasz Landon #18840 üzenetére
Itt egy results (sok lapos böngésző, steam, és pár progi ment még)
X64-AVX~Hina exét indítva:Validation Version: 1.1
Program: y-cruncher - Gamma to the eXtReMe!!! ( www.numberworld.org )
Copyright 2008-2011 Alexander J. Yee ( a-yee@u.northwestern.edu )User: "Username.txt" Not found.
Processor(s): Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz
Logical Cores: 4
Physical Memory: 8,497,147,904 bytes ( 8.00 GB )
CPU Frequency: 3,292,606,815 Hz
Program Version: 0.5.5 Build 9180 (fix 2) (x64 AVX - Windows ~ Hina)
Constant: Pi
Algorithm: Chudnovsky Formula
Decimal Digits: 1,000,000,000
Hexadecimal Digits: Disabled
Threading Mode: 4 threads
Computation Mode: Ram Only
Swap Disks: 0
Working Memory: 4.75 GB
Start Date: Mon Dec 19 12:12:30 2011
End Date: Mon Dec 19 12:20:54 2011
Computation Time: 482.103 seconds
Total Time: 504.421 seconds
CPU Utilization: 377.52 %
Multi-core Efficiency: 94.38 %
Last Digits:
6434543524 2766553567 4357021939 6394581990 5483278746 : 999,999,950
7139868209 3196353628 2046127557 1517139511 5275045519 : 1,000,000,000
Timer Sanity Check: Passed
Frequency Sanity Check: Passed
ECC Recovered Errors: 0
Checkpoint From: NoneFájlt indítva opciók:
0- Pi
2- Multithreading
6- Szabad memória (4,5 vagy 4,75Gb)[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz Landon #18836 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Landon: (#18834)
Magyarul végül is ugyan az.
Amúgy CF alatt Crysis 2-be volt ez látványos. De végre vége azoknak az időknek.Más:
Most BF3-aztam vagy 30 percet HT-val és nem igazán láttam különbséget mint HT nélkül.
Vagy csak nem vettem észre Fraps közben.[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz Landon #18814 üzenetére
Nálam is megy minden mag rendesen csak volt aki itt említette, hogy a TDP limit "vezethet" ilyenhez.
De azóta megoldottam a dolgot.
LinX-el nyomattam a tesztet akkor már Aida-ba is megkajálta a 100W-ot.De gyors csináltam egy tesztet játékkal és programmal is:
GTA 4 20 perc játék 35-60W körül evett.
Videó konvertálás meg 70-86W körül.
Egyik sem éri el a gyári 95W-ot 4.8Ghz-en.Bár lehet, hogy ezek az értékek megnőnének HT esetén de kell a fenének a HT.
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz Landon #18741 üzenetére
Tényleg egy dupla ventis CPU Cooler-nél hogyan lehet megoldani hogy mind2 venti egyformán forogjon? Csak mert ugye a legtöbb alaplapon csak 1 CPU Cooler csatlakozás van. (az újakon már 2 is tudom )
Van ehhez valami közösítő vagy mi? Vagy egy 4pin-es csatira csak egy köthető?
Az én Noctua NH-U12p-mhez sem volt semmi ilyen csati szal kénytelen voltam folyamat max-on járatni a ventiket mert egyiket az alaplapi csatiba kellett dugnom.[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz Landon #18735 üzenetére
Elvileg jobbnak de gyakorlatilag nem biztos. Ráadásul a poén az egészben, hogy kb 60%-on megy csak a venti max CPU terhelésnél 67 fok közelében szal még van benne kraft.
Meg jól szellőző ház kell ami egy HAF 912 Plus jelen esetben.
Sőt még oldal ventilátorom meg tető ventim nincs is a gépházba az majd valamikor a héten jön.Na akkor lehet nyerek még pár fokot.
-
Tirexi
addikt
válasz Landon #18733 üzenetére
Ja most én is beaktiváltam ezt az LLC-t Level 3-ra és Idle 1.36V körül ad, terhelve meg 1.35V körül 4.8Ghz-en HT off-al. (max hő 67 fok körül)
Én nem tesztelgetem mert nem látom értelmét. Valami gond van akkor egy játékban vagy videó konvertálásnál úgy is kijön és akkor lehet megint játszadozni a cuccal.
Az előbb toltam L4D2-t és 10 perc után vágott ki kékhalállal.
Aztán adtam kis feszt meg belőttem ezt az LLC-t és láss csodát 40 perc L4D2 után is simán jó a cucc.Idle temp nálam 40 fok körül van de én kikapcsoltam mindenféle energia takarékos bizba..t mert állítólag az is beleszólhat a játékokba. Szal mindig 4.8Ghz-en megy.
Szal told neki Landon mert van abba a CPU-ba még kraft.
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz Landon #18617 üzenetére
Hallod meg volt ám mi volt a hiba.
Nem tom miért de nem indult elsőre a gép 1 héttel ez előtt és visszaállította a BIOS tuning magát alapra és ez bekapcsolta a HT-t a CPU beállításoknál.
Hát így már érthető miért nem lett elég 4.8Ghz-hez az 1.36V.
Na most kikapcsoltam és újra megy minden 4.8Ghz-en 1.36V-on.Szal nem történt degradáció csak szimplán nem vettem észre a dolgot.
-
lala42
őstag
válasz Landon #18687 üzenetére
Te! Azért nem kell ekkora feneket keriteni ennek a dolognak. Életemben hidd el nem 1-2 proci fordúlt meg a kezemben és karkötő kélkül is megfogdostam néhányat. ( ill. néhányat fogtam karkötővel) Semmi baj nem lesz vele. Én a rászáradt pasztát simán valami alkoholos kendővel, avgy papirdarabban egyszerüen letörlöm, a hűtőről is és csókolom. Semmi bajuk nincs.
Szóval nem kell túldramatizálni ezt a tisztitós dolgot.[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
lala42
őstag
válasz Landon #18661 üzenetére
Nekem NH-C12P-m van. Nálam is benyalta LINX-AV alatt a 80 fok körüli, értéket. Pontosabban 78-80 fok között ugrált. Ha nem terheled ezzel a LINX baromsággal, akkor kb.így áll nálam. Most nyomtam egy kör Bf3-at.
[link][link]
Pasztázásnál én kiszedem a procit a foglalatból és úgy tisztitom. Nem sérülhetnek a foglalatban lévő lábak.[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
shadowofthe
tag
válasz Landon #18661 üzenetére
én zsepivel szoktam. Mindenesetre óvatosan, mindkettőnek van víztartalma, de gondolom tudod.
A hűtődnek nem tudom mit kell produkálnia, de az érték normálisnak tűnik, én 1,228V, 4,4GHz-en, negyed óra prime-ban kapok 75-öt, gyengébb hűtővel. De majd valami hozzáértőbb biztos ír. -
Tirexi
addikt
válasz Landon #18617 üzenetére
Igen a H264 videó konvertálásnál elég erősen meglátszik a HT. Na nem felezi meg az időt de azért rádob valamennyit. (mind a 8 szál megy 90% körül)
Viszont játékokban meg csak hátráltat a tesztek szerint.Szal inkább 5 perccel tovább tart a konvertálás mint, hogy ki be kapcsolgassam ezt az opciót.
Aida is meg 3DMark is csak egy teszt program de ha nem hiszed el, hogy semmit nem ér akkor nézd meg játékok alatt.
Ments el egy jól leterhelt fizikával teli helyszínt mondjuk a GTA-ban vagy valamelyik új játékban és nézz FPS értéket HT on és off-al.
Semmi különbség nem lesz én már néztem.
Átlag FPS-be szól csak bele de ott sincsen eget rengető különbség (2-3FPS max). Angol fórumok szerint meg ráadásul mikrolag-ot is okoz a HT.
BF3-ba is. -
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
válasz Landon #18550 üzenetére
Sírva könyörgök, ne oszd az észt.
Memtesztre igenis a legjobb a Memtest. Kezdve ugye azzal, hogy a Linx nem nyúl a Win által lefoglalt memóriához, mert nincs neki megengedve.
A Memtest is meg a Linx is mit csinál? Ír a memóriába, meg olvas belőle. Ha én a memóriáimat belövöm 2000MHz-re, akkor a Memtest is ennyin fogja tesztelni, a hiba (ha van) ott is kibukik. A Memtest teszi ezt az egész memóriára vetítve, a Linx meg annyin amennyit enged neki a Win. Ami egy 64bites Win esetében aká 1-1.2 giga minusz is lehet.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Gaben01
őstag
válasz Landon #18554 üzenetére
Biztos,hogy nem ugyanaz.Csak normal és auto beállításból választhatsz?Ha jól rémlik Giga lapokban a normalhoz képest lehet adni neki lépcsőzetesen feszt.
Nálam van auto vagy fokozatosan növekvő konkrét feszértékek,amik közül én választom ki melyik legyen.Ezért nem tudom mi az alapérték.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Gaben01
őstag
válasz Landon #18529 üzenetére
Tudom,hogy Giga lapod van,ezért kértem,hogy majd nézd meg a feszeket normal érték beállítása esetén (Asrock lapokban nincs ilyen beállítási lehetőség csak auto vagy fix fesz értékek).Csak hogy nagyjából lehessen tudni mi számít "normal" értéknek.
Én az alulfeszelésbe vagyok belebuzulva és szeretek minden feszt a lehető legalacsonyabbra állítani (kevésbé fog melegedni a proci/lap,meg elvileg lesz fogyasztáscsökkenés is,de engem főleg a melegedés érdekel).[ Szerkesztve ]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
ffodi
veterán
válasz Landon #18526 üzenetére
SB-nél ahogy tapasztaltam, külön jó, ha tuningnál be vannak kapcsolva az energiagazdálkodási funkciók. Eszeveszett 3dmarkolásnál természetesen illik kikapcsolni őket, de 24/7-es használat esetén, szerintem ajánlott használni őket, már csak a fogyasztáscsökkenés, és az alacsonyabb idle maghők miatt is.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Gaben01
őstag
válasz Landon #18526 üzenetére
Nekem tuning mellett az összes energiatakrékos funkció be van kapcsolva és nincs semmi problémám.Minek menjen netezés közben is teljes fordulaton a processzor,ha nincs rá szükség?
Asrock lapoknál csak auto vagy konkrét érték állítható az egyes fesz értékeknél.Megnéznéd,hogy mekkora feszeket lő be normal esetén (PLL,stb)?
Az auto OC-t én is hanyagolnám,erősen túlfeszel.Én viszont határozottan az offset mód mellett vagyok.De tugyjuk,kinek a pap,kinek a paplan.[ Szerkesztve ]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
szacsee
nagyúr
válasz Landon #18500 üzenetére
Jól írja fsb1000!
Nem kell túlparázni és nem kell rá borsónyi sem.
Itt (Best Thermal Paste Application Methods) van pár példa stock hűtővel, ha lapozol, akkor polírozott talpú és direct hp-s talpú hűtővel is.Forrás: Benchmark Reviews . Com
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Nem kell azt túl misztifikálni.
Ha a hűtő jól van felhelyezve, akkor akár gömb, akár kereszt alak, akár jól szétkent verziót választunk, szétnyomódik a két felület között.
Lényeg, hogy ne maradjön mikro-légbuborék.
PL. karikát ne rajzoljunk a pasztából, bár még akkor is kitörhet a levegő középről, mert sosem párhuzamosan rakjuk fel a hűtőt.
A borsó méretet kicsit sokallom, oldalt kinyomódhat. A paszta szerepe a légrések kitöltése, legjobb lenne, ha nem kéne használni és 100%-osan csatlakozna a fém/fém felület.-----
Ha kiváncsi vagy a pasztád szárádására akkor vedd le a hűtőt. Biztos nem lesz csappfolyós 1 év után, de a funkcióáját betölti. -
Hunork
veterán
válasz Landon #18502 üzenetére
Ez jó! Én amúgy most MX4-el kentem el a proci száját, de volt Noctua NT-H1 is...és nagy különbség nincs, nem volt. Viszont szerintem az MX4 kicsit tapadósabb...vagy csak jól megküldtem...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Stukker1987
senior tag
Üdv!
Én mindig szétkenem amennyire lehetséges a proci egész felületén.
A szakértők azt mondják hogy vékonyan kell fölvinni,hogy a felületen majdhogynem "átlátszó" réteget alkosson.
Én ennél picit vastagabban kenem,talán picit még ki is nyom belőle a hűtő.1 év alatt elvileg semmi baja,ha kicsit is minőségibb termék.
MX2-őt szeretem és ajánlom én is. Elvileg az MX4 már egy fejlettebb verzió,de a gyakorlatban ez annyira nem látszik.
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
szacsee
nagyúr
válasz Landon #16292 üzenetére
Procinál se kép, se hang, de felpörög a venti, ha jól emlékszem.
Ramhibánál pedig beep code-al jelzi mi a baj.... bár volt már olyan is, hogy meggajdult a lap egy döglött ram miatt és amíg ki nem vettem csak a ventit pörgette, de kivéve jelezte a ramhiányt.Tápot még ne zárd azért ki!
[ Szerkesztve ]
-
gézu
őstag
válasz Landon #16288 üzenetére
Nálam a kisfloppy úgy pusztult el anno, hogy rövidzárat okozott és emiatt a táp nem indította el a gépet. Mire rájöttem, kinőttem a gatyám. Át kéne mozgatni az összes csatlakozást, proci, vga ki-be, nincs-e beesett csavar, hasonlók.
UPD: látom, akkor marad a vga és a ram, vagy az alaplapi csatlakozás
[ Szerkesztve ]
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
ffodi
veterán
válasz Landon #16285 üzenetére
Ha a power sw két tűjét összezárod valamilyen fémmel, ami vezetőképes, akkor be kell kapcsolnia.
A tápot egyszerűen meg tudod nézni, hogy bekapcsol -e. Kihúzol mindent, megkeresed a 24pines ATX zöld erét, végigköveted, majd megkeresed hol helyezkedik el a csatlakozóban, ezután egy dróttal, vagy gemkapoccsal "lehúzod földre" ezt az eret, vagyis összezárod egy fekete(GND) "dróttal". Ez ugyan azt fogja eredményezni, mintha az alaplapon keresztül a bekapcsoló gombbal megadtad volna neki a start jelet. Természetesen tartsd fenn a kontaktot, és nézd meg elindult -e a táp (venti pörög etc). Ha nem indul, akkor egyértelműen itt a gond. Esetleg rámérhetsz a feszültségekre is.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz Landon #16278 üzenetére
Csipogót, házba való kis hangfalat köss rá mindenekelőtt.
Utána hallgasd meg, hogy milyen hangot ad ki bekapcsoláskor.
HDD-t, ODD-t húzd le, 1db memória legyen csak benne, a proci a hűtővel, 1 VGA-val.
Ha így sincs semmi, akkor a stock hűtőt tedd fel, mert volt már rá példa, hogy az 1kg körüli hűtők szépen megtekerték a deszkát és a proci nem érintkezett megfelelően a foglalattal (vagy hogy is írjam le... kontakthibát okozott), vagy a ramfoglalat közepébe nem ért bele a memória. (gondolom van rajt backplate).
USB-s hülyeségeket húzd le róla, hátha az kavar be.
Ha így sem indul, akkor végy ki VGA-t vagy ramot, hogy a megfelelő beep code elhangozzon.
Ha nem, akkor proci, vagy deszka.
CMOS resetnél visszaállt a biosban az óra alapra, vagy sem?Ha hülyeséget írnék rikítsatok.
[ Szerkesztve ]
-
Atla
senior tag
válasz Landon #15776 üzenetére
Nállam is volt olyan,h megállt a kép aztán továbbugrott,de akkorra már nem láttam szinte semmit a pályából a zöld texturahibák miatt.
Visszavettem 4 ghz-re eltüntek a textura hibák,de lefagyott töltés közben néha.
Átraktam DX9-re és azóta semmi baja a játéknak.Teljesen tanácstalan vagyok. -
Landon
őstag
válasz Landon #15152 üzenetére
Ha esetleg valaki ezzel a lappal rendelkezik: ne flasheljen F6b-re... multi lvl LLC nem működik még normálisan. Még lvl4-en is akkora drop van, hogy el se akartam hinni. Reméljük a jövőben ez javulni fog...
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Fail3D!
addikt
válasz Landon #14670 üzenetére
most nem ertem miert baj hogy dropol.. fagy a rendszered? ill 5 ghz tuningot csinalsz? amugy ha kiakpcsolom ezeket az energia takarekosagokat mennyivel fog tobbet fogyasztani a gepem? vagy legalbb dobjatok meg 1 linkel hol olvashatok utana magyarul ezeknek a fesz beallitasoknak mert a vcore on meg a memon kivul a tobbit azt se tudom mi fan terem
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz Landon #14668 üzenetére
OK PLL csökkentése nem segített ill. még egy gond van: ha bekapcsolom C3/C6-ot és a C1E-t akkor a fesz felfelé is drop-ol 1.38-ra ráadásul idle. Úgyhogy ez kilőve. Marad az állandó 1.368V idle és 1.344V load. Ez nagyon rossz? Főleg az idle magas fesz értékre gondolok... Load-al nincs bajom.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
-
ffodi
veterán
válasz Landon #14644 üzenetére
Szerintem e miatt nem érdemes cserélni.......
Ki kell tesztelni rendesen. Energiagazdálkodásból mehet a C1, és a C6, a thermal monitor, eist stb....ezeket pedig kapcsold ki, mert instabilitást okozhatnak. Nyugodtan mehet neki az 1,375V, ha droppolva 1,344V.
Az OVP/OCP-t pedig told fel magasra.
-
ffodi
veterán
válasz Landon #14625 üzenetére
A Fatality-n 12+6 fázisú a tápellátás, szóval nem fog sokat számítani a 14 fázishoz képest, egyszóval ezért nem érdemes cserélni. A komolyabb LLC miatt már más kérdés......
"de amikor az emberek 99.9999%-a gond nélkül nyomatja 4.5GHz-n SB-vel akkor enyhln szólva is frusztráló amikor kikapok egy olyan darabot aminek 1.355V felett kell adni ehhez a 'semmiséghez"
Pontosan erről van szó.
Egyébként ha meg gond nélkül megy a 3,4GHz helyett 5GHz-en, akkor nem tudom mit kell sírni, max a proci élettartama nem 75 év lesz, hanem 25, ami a jelenlegi technikai fejlődés mellett kit érdekel. 25, sőt 15 év múlva hol lesznek ezek már......
-
Attix82
addikt
válasz Landon #14605 üzenetére
Szerintem nem olyan drasztikus a helyzet, lehet csak véletlen volt, hogy ment akkor annyi feszen.....4.5 Ghz 8 szálon hova nem elég? Normális feszekkel beállítod és használod
Tapasztalat: 4,5 Ghz 1,30V-1,35V a fölött már adagolni kell rendesen, 300-400 MHz-t kb 0,1 V emelés szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
Wukiwo
senior tag
válasz Landon #14194 üzenetére
ok.mindjárt megnézem de azóta csinálja amióta nem kábelesen kapom a nete hanem wifin
Linxet futtattam igaz csak 20 karcsiterre vonatkozóan ír valamit az általad javasolt program :
Conclusion
--------------------------------------------------------------------------------10 crash dumps have been found and analyzed. 2 third party drivers have been identified to be causing system crashes on your computer. It is strongly suggested that you check for updates for these drivers on their company websites. Click on the links below to search with Google for updates for these drivers:
athrxusb.sys (Atheros Extensible Wireless LAN device driver, Atheros Communications, Inc.)
unknown
If no updates for these drivers are available, try searching with Google on the names of these drivers in combination the errors that have been reported for these drivers and include the brand and model name of your computer as well in the query. This often yields interesting results from discussions from users who have been experiencing similar problems.
Read the topic general suggestions for troubleshooting system crashes for more information.
Note that it's not always possible to state with certainty whether a reported driver is actually responsible for crashing your system or that the root cause is in another module. Nonetheless it's suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows. In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.
[ Szerkesztve ]
-
Wukiwo
senior tag
válasz Landon #14190 üzenetére
ok.időközben ismét behalt
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 1e
BCP1: 0000000000000000
BCP2: 0000000000000000
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\080911-16052-01.dmp
C:\Users\jezus\AppData\Local\Temp\WER-25880-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txt -
Gaben01
őstag
válasz Landon #14108 üzenetére
Na megvan a hunyó,leírom,hogy a későbbiekben könnyen megtalálja más is.Mivel idegesített,hogy a bclk nem kereken 100,hanem csak 99,8,ezért biosban a spread spectrumot auto-ról disabled-re állítottam,így fixen 100 lett a bclk.Ezzel viszont sikerült elérnem a bekapcsoláskori dupla indulást. Ez volt a gond,nem az alacsony ram feszültség.
-
Cheater-666
csendes tag
-
Cheater-666
csendes tag
válasz Landon #14121 üzenetére
Nem engedett már szerkeszteni, ezért újban irom. :S
Nos, akkor ahogy látom 3 dologra kell figyelni:
- Maximum Turbo Ratio setting (Adjustable in OS)
- BCLK/PCIE Frequency
- CPU Manual VoltageAz első az a szorzó ami egy szám például 45 , a második a frekvencia (MHz) például 100MHz ezt lesz megszorozva a szorzóval, vagyis akkor 4500MHz jön ki, a harmadiknál pedig adom a feszültséget neki, mert ahogy növelem a teljesitmény, egyre többet eszik a processzor?!
Jól gondolom alapjába véve, csak ezt a hármat kell variálgatni mást nem?
A guide-ba 1.4v környékén kezdenek, én kicsit sokallom, vagy ez reális mennyivel kezdjek?
Csak a szorzót növeljem mondjuk 45 --> 46 vagy a frekvenciásat is 100MHz --> 110MHz?, ha például, már 100mhz-et nem tudnék növelni stabilan, de 50-et igen..Láttam módositva lett a ram órajele is, azt is növeljem, vagy egyelőre azt hagyjam pihentetni?
-
AtHoS
nagyúr
-
-
matyee
őstag
válasz Landon #13926 üzenetére
köszi.
prime-ot futtattam kb 1 órát, teljesen stabil volt, IBT-vel pedig adnnak neki 4M-ás csomagokból 20 kört. Hőfokok beálltak szépen 62-65 fokra, szépen tette a dolgát. Korábban 1,26 ill. 1,265-nél 15 perc után hibázott v. BSoD. COD BO 3 óra stabilitási teszt is megvoltHa lesz időm, meg összerakom rendesen vízhűtésem (most nincs még bekötve vga) akkor elmegyek 1,3V-ig, megnézem addig mit tud. Mivel főleg játékra használom tovább nem akarom nyúzni, 4,5-tel már elégedett vagyok
[ Szerkesztve ]
-
kribe
őstag
válasz Landon #13908 üzenetére
Ez igaz, sőt lehet azonnal egy G1.Sniper 2 ha a legjobbat akarja.
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
Viktor77
titán
válasz Landon #13850 üzenetére
Semmivel nincs semmi gond. AMD VGA-m van, legkisebb 2100-am (HT On), és megy mint az álom. Drivert cserélgetek rendszeresen (most is 11.8 Preview van fent), lapokat (eltérő chipsettel) cserélgetek a Win alatt újratelepítés nélkül, és semmi ilyen gondom nincs. Ja, és persze WoW-ozok aktívan.
Csinálni kell. Kész. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest