Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
N_A_S
veterán
ASUS lapok túl vannak árazva. ASRock Extreme4 / Extreme6 / Fatal1ty ajánlott
vagy: Gigabyte GB-P67A-UD4 és felette (ha 2 kártyás rendszert akarsz)
a 2 8x -es PCI-E miatt nem leszel nagyon hátrányban, ezt már korábban leírták (használd a keresőt)
Én megvárnám a helyedben
https://tinyurl.com/phnas
-
omikron23
senior tag
A proci tudom, hogy jóval drágább, de az alaplapok közti árkülönbséget sajnos nem tudom, mert nem igazán kapni őket... Videókártyából sem kell mindjárt megvenni a 2-t... Vagy válassz egy izmosabb GTX570-et. Ahogy néztem, Crysis 2 vidáman elszaladgál rajta...
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
jeni
félisten
Az Iponnál most kapható a Asrock P67 Extreme6 B3 lap.Ez több mindenre elég és ugyanaz a tudása mint a Asus P8P67 Deluxe lapnak. Ráadásul nyersz 10000 Ft-t.
1.5V-os ramok a hivatalos SB ramok
pl: Corsair Vangeance / GSkill Ripjaws-X
A Corsairt itthon tutira megkapod.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
Szerintem azok a HyperX-ek simán elmennek 1.65V-al, de ezzel nem befolyásolni akarlak.
Én eladtam a HyperX-eimet itt aprón 11-ért (volt 2db 4gb-os kitem, az ár természetesen /kit értendő) és az ADATA-t megvettem 8500-ért (ez kiskerbe kb 10,5K)
De jók a HyperX-ek is mondjuk nekem gyári 1.65V-os XMP-s volt. Pontos típust tudsz mondani? Akkor talán többet tudok segíteni.
Ha C9D3B1K2/4G akkor nem kell aggódnodkpal:
Alapon meg simán oké 1333Mhz @ 1.5V JEDEC, ezt szinte mindegyik ddr3 ram tudja. Akkor nincs gond természetesen. Lehet még az 1600-at is elviszi 1.5V-al, csak ne kapcsold be az XMP-t. De milyen ramokról is van szó pontosan?[ Szerkesztve ]
-
omikron23
senior tag
Nekem KHX1600C9AD3K2/4G-m van, és minden gond nélkül megy, ezen ne aggódj...
[ Szerkesztve ]
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem felesleges 55K-s lapot venni.
Az olcsó Asrock is megy majd 2x8-ban (SLI, CFX)
A Sandy egyszerűen tuningolható 4-4,4 Ghz-ig A legegyszerübb csak a szorzót megnyomni és kész is.
Aki optimalizálni akarja a CPU feszt és/vagy a RAM-ot nem XMP-vel hajtani, annak kicsit játszani kell a BIOS-ban.Én még nem találkoztam olyan platformmal ahol 30-33% tuning ennyire minimális beavatkozással és a CPU-k nagy többségénél elérhető lett volna.
A teljesítménye... 4 magosban, azonos frekin talán nincs is nagyobb számítás teljesítményű COU jelenleg. 50K már nem rossz ár érte
-
omikron23
senior tag
Sajnos most csak H-s alaplapom van egyenlőre, ebben nem tudok tuningolni. Azt, hogy mennyit számít, hogy a tiéd 1.7-1.9 azt passzolom... Látom a sorozatszám egy A betűben különbözik...
Ja és most találtam...[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
Azokkal nem lesz probléma, a B1 és a nem B1 között annyi a különbség hogy az egyikről leszedhető a borda, míg a másikról (B1) nem.
Ezek is mentek nekem 2133-on CL10-be 1.65V mellett UD3P-ben
kpal:
ha csak nézelődsz akkor ne foglalkozz a régi ramokkal szerintem, hanem az SB Ready ramokból válogass. Vangeance elég jó árban van Shkiz0 kollégánál is itt aprón, és asszem iPon-nál is most akciós a 2x4GB. Ha most vennék ramot én is olyat vennék[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
Már nem azért, de a 6 giga az 3szor 2 gigás modulból áll nem? Ami Tri channel-t jelent. Amit a Processzor nem képes kezelni,csak a dual channelt (2x4,2x2,2x8)
Akkor mi értelme van a 6 gigás rendszernek?" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
fsb1000
nagyúr
Én régóta nem használok AMD-t (75MHz-nél szálltam ki) de kétlem hogy generál különbség lenne a RAM időzítések és feszek belövésénél a két fajta CPU esetén, hiszen gyak uagyanazokat a RAM-okat használják
Jó.... az SB-nél most alacsonyabb fesszel hajtott RAM-ok kellenek, de ez majdnem mindegy a medódus szempontjából.A határértékekre kell figyelni RAM és vezérlő oldalon... és ennyi.
1333MHz-ig alaplap megcsinálja a JEDEC alapján, 1600-tól XMP alapján, de sokunknál kiderült, hogy néha alacsonyabb feszen jobban megy a RAM.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
Nekem volt 8GB ramom. 4GB-nál most így hogy van SSD-m nem találkoztam mg mikrolaggal. Szerintem elég a 4GB, de ha játszól akkkor ne legyen megnyitva más nagymemória igényű alkalmazás (nálam ez a FireFox volt, ami alapból 70 page-el indul, de már csak másodlagos böngészőnek használom).
(#5158) XaraX
(#5181) XaraX
nice, viszont engem 50 alatti LinX-el nem tudsz meggyőzni(#5186) jeni
igen, láttam én is.(#5182) Landon
200-as Linx MAX-200MB al elég szerintem, utána Prime95 Small FFT, és Prime95 Blend legalább 1-1 óra (v26.6-al)[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Sajnos az AMD-s jelőlésekkel nem vagyok tisztában, de i3-i5-i7-nél a RAM-nak adott fesz max 0,5V-val lehet nagyobb mint a Vtt (ez nem a QPI fesz)
De 4,4GHZ-ig a legtöbb lapban AUTO-n is menni fog a tuning egy laza egy "klickes" szorzó állítással. Persze "kézzel" alacsonyabb feszek is elérhetők.
Nálad ott lesz gond hogy a RAM-ot kézzel kell beállítani és utána kell húzni a VTT-t is.
És akkor már laptól függően lehet okoskodni hogy az energiagazdálkodás is jól müködjön.
---Ha van rá keret én lecserelném azt a RAM-ot valami újabbra, ami lazán megy 1866 vagy 2133.
Szerintem érezhető a különbség 1600-hoz képest. Játékban nem annyira, de a Win pattógosabb lesz. -
N_A_S
veterán
MAX mínusz 200 MB
Ez kb 4 óra nálam (2800MB-al)
Prime mehet többet is, azt is 2-2 órát szoktam futtatni, a minimumokat írtam be. Sokan csak 20-as LINX-et nyomnak, nekem az volt a legidegesítőbb amikor a 47. körben szállt el.
24 óra azért fölösleges mert változik a szoba hőmérséklet és lehet este amikor befűtesz a lakásba elalvás előtt utána 1 órával elszáll túlmelegedés miatt.
QPI az megegyizik a VTT-vel. 1156-nál így volt BIOS-ban: QPI / VTT voltage
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
Nálam 3 lap játszik.
Gigabyte GA-P67A_UD4 B3
Asus P8P67 EVO B3
Asrock P67 Extreme 6 B3UD4-ről nemrég olvashattál egyedi, de problémáról..
MSI lapokkal nincs tapasztalatom. (nem szeressem)
Asrock-okra csak 2 év gar van. (lehet h a gyártó ad rá még egyet, de azt akk a gyártóval ekll intéztetni.. gondolom macerás lehet.
EVO tűnik a befutónak ... talán.. (pedgi giga-t akartam)2500K vs 2600K? Gondolom játékra szeretnéd használni nem pedig pontvadászat, meg tesztek halmozása... Azt írták a fórumon h a 2600K-t nem tudjuk annyira kihasználni játékokra, mintsem video tömörítésre, vagy szintetikus tesztekre. 3Dmark...
(#5242) N_A_S: 3×2GB miért ne lenne? TRI kit, más kérdés h nem dualban fognak menni. Ennek ellenére igazad van, ha már dual akk 2×4GB.
230as aljzatmérővel próbáljátok lemérni alapon a procit, majd felhúzva amit te jónak látsz. Elméletileg ugye látszik a különbség.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
Dominator is csak így fér el alatta.
Vegyél Thermalright HR-02-t. Tuti befér mellé
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
MrTwister
őstag
"a DRAM Voltage-t a szokásos 1.65V-ra" hát én 1.6(inkább 1.575) fölé nem nagyon mennék de te tudod...De az okosok majd megmondják a tutit
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
Értem én olvastam a hsz.-idat csak én elméleti síkon értettem, hogy ha meglesz a cucc nehogy a nagy örömben valami gáz legyen Nem akartalak kioktatni v. ilyesmi, én is csak okosodni járok ide
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Winne
nagyúr
Többen használják a memóriájukat már kezdetek óta 1.65V-on, mert a memóriának annyi a kitesztelt gyárilag megadott értéke, és vagy nem érdekli őket az Intel által maximálisnak javasolt érték, vagy csak nem érdekli őket, mert vagy úgyis eladják amint jön egy újdonság, vagy csak simán számolnak azzal, hogy ha garidő alatt nem hal meg a proci emiatt, akkor meg úgyis bírja.
Amit írsz, az sztem a VCCIO-nál sántít, de jönnek reggel a tudorok és megmondják.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
fsb1000
nagyúr
Lehet simán elírták vagy elcseszték az értékeket.
---Ha giga lapod lesz, akkor egy egyszerű módszert kipróbálhatsz.
Mindent AUTO-ra raksz, RAM XMP-vel vagy auto és beállítod a neked tetsző szorzót (kb 44-46x-ig)
Eléggé magas feszeket állít, meg kicsit vad időzítéseket, de 95% hogy stabil lesz
Biosban vagy valamilyen szoftverrel megnézed mit állított be.
És innen kezded csökkengetni a feszt meg finomhangolni a RAM-ot
Pár lépésben meg van, aztán mehet neki a Prime/blend, meg a Linx.Szerintem érdemes első körben külön megkeresni a RAM és CPU optimális beállítását (pl. CPU tuning közben RAM default 1333-on) aztán összehangolni.
Úgy gondolom Sandynál 3-4 óra elegendő egy jó beállításhoz, a kivánt cél 90%-osan megközelíthető.
A maradék 10% akár 1 hétig is tarthat... ez is egy élvezet a sok próbálgatással meg teszteléssel. De sebességben vagy fogyasztásban már nem sokat számít.
Ez szinte minden tuningra elmondható. -
MrTwister
őstag
Az a RAM szerintem tuti lesz! Ha nem barátkozik össze Giga bácsi és a kis Corsair iker akkor én is váltok a ripjawra csak 2*4-esre!
-
04ahgy
nagyúr
Csak hogy alapórajelen is ezt csinálja a VGA, ami másik gépben (X58) meg hibátlan. Ráadásul itt a Sandy-ban van már a PCI-e vezérlő, és szerintem az instabil CPU okozhat ilyen problémát, csak azért rákérdeztem.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Lényegtelen, haveromnál csinálta P8P67-ben, 2500K-val. Nálam az X58A-UD7-ben semmi de semmi gond nem volt.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
omikron23
senior tag
-
warcat
veterán
Hardverkert drágának találom,de egyébként most van nekik a honlap szerint egy g-skill ripjaws 9-9-9-24 es 1.5 voltos 27ért ami elfogadható ha tényleg meg is vehető.
Vagy a grey kit 25 ért iponon, de az rosszabb vétel mert 1.65 ös, azért elbattyog nálam 1866on de nem vagyok lenyügözve tőle,viszont ha nem tuningolod megfelel.
EA: It's in the crate!
-
N_A_S
veterán
Egyszerű oka van: mert nem tetszik
Bővebben: engem a Kingston annyira nem győzött meg. DDR2-be is HyperX-em volt. Kb azt tudják ami rájuk van írva, húzni nem lehet őket annyira (ez főleg a DDR2-re igaz).Az ADATA is örökélet garos, 1-2 ezeressel olcsóbb, és jobban is néz ki szerintem.
-
Winne
nagyúr
Ennek nem örülök, vannak benntlévőségeim a fejlődő ázsiában és nem tudom mi lenne a jó. Ha hagyom és várok, akkor bukok szépen lassan, de folyamatosan, vagy átváltom most és akkor bukok egyet, de azt biztosan...
-
Winne
nagyúr
Nekem onnan jött az új gép 5lete, hogy az előzőben a Q6600 alatt meghalt a lap és normális tápellátású lap már nem volt Iponnál 775-ben, és hát körülnéztem. A tesztek meggyőztek, a cuccaimat kiárultam, kb 30 bukóban cseréltem, ami szerintem elég korrekt. Így minden főbb cuccom új, vagy legalábbis garos.
A 4850 egyelőre maradék, gondolkodom a cserén, de ahhoz el kellene tudnom adni a 3850-et és a 4850-et is, együtt ha 30 körül elmenne, akkor jönne egy 5850, ha nem és a 3850 elmegy egy 10-esért, akkor meg valszeg beleteszek egy használt 4850-et emellé CF-be. Ez a rész még kicsit homályos, a MW2-höz egyelőre elég ez bőven, full grafon stabil 91 fps a multi.
-
jeni
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest