Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
Ez sajnos ennyit megy csak. Végülis így 4GHz-n is bőven elég nekem, főleg egy Phenom II x2 550@x4 3,5GHz után.
(#26901) dobobazsy : Sztem tök felesleges D14-et venned, 10k körül már egész patent Alpenföhn és Scythe hűtők vannak.
(#26901) dobobazsy : Azt ne mond, hogy észreveszed a memóriamásolás közti különbséget a két konfig között.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
dobobazsy
őstag
konkrétan nem nézegettem még. jó lenne egy D14-est ami ritka nagyon jó áron. másik kérdés, hogy az elférne-e a házamban. de még tetszik az Arctic Freezer 13 is. vagy ottvannak a Corsair Hydro-k. választék van az lesz ami jön megfizethető áron
javítom az utolsó mondatom: az lesz, amit majd találok jó árban
egyébként tényleg eszméletlen amit tudnak ezek a procik. i5 760-ast 4 ghz-en járattam, annyira emlékszek, hogy 18 ezer mb/s volt a memória másolása AIDA szerint. na a 2500k ezt alap órajelen tudja
[ Szerkesztve ]
-
Ombi5
őstag
Beszeltem baratommal,akinek van, es tuningban ugyse tudom felhuzni leggel, meg fogaysztas engem nem erdekel, jatekban meg elenyeszo az a kulonbseg. Evvel nagyobb a zesely a jo tuningra... Hat igy jott ki...
Erdei88: 5 Ghz + leghutes NH D14-el
u.i: Jah es nem volt lehetosegem valogatasra a procinal...
[ Szerkesztve ]
-
seederking
őstag
Akkor ezt most én értem rosszul?Idézem "ha elèggé utána jártál nem értem az amd hogy jött képbe" Nos én ezalatt azt értem,hogy egy kis olvasgatás után rájöhettem volna magam is,hogy az amd sz@r és az intel az isten./kicsit túloztam ne vedd magadra/Teljes mértékben elfogadom hogy "soha" nem fogja beérni az amd az intelt,akár hány magos kreálmányt dobnak ki a műhelyből.Vagyis az eddigiek ezt bizonyitják.De lássuk be azt is,hogy ár/érték arányban azért jók.De látom,hogy a mai játékokhoz/vgak-hoz izmos cpu kell.Amit az intel meg is ad,és elismerés érte.
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Fél Hubi + 3 pálesz után mifenét keresel a fórumon..? Nyomás csajozni
Egyébként a köztudatban jelen lévő "Ivy=meleg" ellenére nem olyan gáz a szitu..lehet, hogy arányaiban magasabb maghőmérsékletet produkálnak, de szvsz ha 4.5ön 100W körül-alatt marad, az minden, csak nem hűthetetlen érték..
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A 2700Kt Én a helyedben kihagynám annyi ráfizuval, mert nem hozna annyival többet a jelenlegi szinthez képest (főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a hűtőd is gátolna OCban).
Viszont a 3570K nullszaldóval jó opció, hisz c2c ~13% előnye van, így gyorsabb is lesz, ill. kevesebbet kajál. További nem elhanyagolható előnye az IGP, bár téged P67el nem érint jelenleg, de ki tudja, mit hoz a jövő.. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha videókat csak néha tömörítesz és akkor sem idegesít a tempó, felesleges..más szituációban nem hoz ~semmit, így minek költeni rá? BF3 mondjuk azon ritka játékok egyike, ahol elvileg gyorsít a HT..de ilyen szinten szerintem a 2500K tempójával sincs gondod, nem?
Esetleg még akkor lehet érdemes, ha szélsőséges tuningterveid vannak, jobban bírják általában..csak győzd hűteni/etetni. Nekem ugyanabban a környezetben/hűtéssel a 2500K 4.8on, a 2600K 4.5ön volt tesztelhető, de utóbbi itt már a 90°Ct verdeste, miközben előbbi 80 alatt maradt, csak éppen annyit bírt, nem többet.
Hovatovább, a mostani 2600amat is inkább csak a 2500hoz képest +1 szorzó miatt tartom, egyébként teljesen hibátlan a 2500 is..K variánsban meg pláne, ha (még1x) nem kifejezetten HTintenzít cuccokat futtatsz.
Összességében, én nem költenék annyit rá, gari ide vagy oda..de Te tudod. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
[link] (amelyik tetszik kb..elrendezés, kimenetek, stb.) + [link]
Mondjuk prociból ennyiért aprón i7-2600 is van..2500 meg 40 alatt..
További spórolási lehetőség a RAM, nem kell csicsacsillió MHzes..Kean_Sorbo
Azt azért elárulhatnád, miért nem lehet belépőszintű lapot rakni egy tuningmentes gépbe és ugyanebbe a gépbe miért ajánlasz alig olcsóbban érdemben gyengébb procit..érdekelnének a szempontjaid[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Nem biztos, hogy veszélyes, legrosszabb esetben működésképtelen, rossz esetben bizonyos funkciókat nem tud, vagy hibásan működik. Kicsi az esély arra, hogy tönkretegyen más egységeket, táp, alaplap stb.
Én kipróbálnám, az árról meg nem írt a kolléga, ez mindenesetre árlehúzó, akkor is ha jól működik a proci.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Furmark nem anynira nyerő. Nem csak azért mert feleslegesen kínzod a vga-t, hnem mert full szintetikus. Nagyjából abból áll, hogy leterheli 99%-ra a gépéút és csókolom. A játékokra jellemző, terhelésváltások teljesen eltérő képet mutatnak, ezért van az, hogy a szintetikus tesztben stabil beállítás könnyen ez első "szupermáriós" játék alat perceken belül összeomlik.
Ezért mondom azt, hogy azzal kell tesztelni főként amire használod a gépet.
mod:
Legutóbbi élményem full stbil volt a rendszer Linx (all memory-val tesztelve) meg Fúrmák alatt meg. Ehhez képest Witcher 2-ben 5 perc után hanyatt vágta magát a rendszer...
Végül kiderült az 1T-t nem szereti a ramom 1600 CL8-ban.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Kean_Sorbo
őstag
Megmondom őszintén, én sem értem miért is kacsingatsz. Haddent tökéletesen, és pontosan megfogalmazta a #25670-es hozzászólásában, hogy milyen összefüggések vannak az LLC mértéke, és az Idle feszültség között. Nem tudom, de mindig van aki nem tudja értelmezni a leírtakat. A vdrop-ot használja ki az ember, ez benne a trükk. Valamint a LLC legkisebb mértékének használata, nem teljes terhelés alatt sem dobálja meg a feszültséget idióta módon. Ennyi.
#25674:Haddent - Ezt bizony rosszul értelmezted.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
haddent
addikt
Tudtommal az LLC minnél "kissebb" hatású, annál kevesebbet von le. Tehát pl. amikör az ábra tök egyenes, akkor load alatt is VID -+ OFFSET lesz. Minnél nagyobb szintű, annál jobban csökkenti arányosan load alatt a feszt. Nekem ez derült ki Asus kézikönyvből, ábrákból...
-
hülyegyerek
addikt
-
Alu
senior tag
"de ha hibázik ugy is eldobja magát" - hát, bíztató...
Na mindegy, ha haza jövök nyaralásból fokozatosan emelem a feszt és az órajelet. 5GHz a cél, e fölé még teszt erejéig se akarok menni.
Régebben volt valami "biztosítás" szerűség az Intel procikra, de asszem csak a 2500k meg a 2600k -ra, hogy ha tuning alatt hullik el a proci, akkor az Intel kicseréli...
Ha létezik még ilyen, akkor árban mire lehet számítani? Jól emlékszem, hogy a proci árának a felét kérték érte?λŁƯ™
-
Winne
nagyúr
Nem teljesen kitesztelt erdmény, de most ennyit tudtam kisajtolni belőle, eddig jónak tűnik. Újrapasztáztam MX4-el. Az 1.8-as uefivel sokkal könnyebben eldobja az agyát még nagyobb fesz mellett is, marad az 1.6 egyelőre.
Ezeket az eredményeket kaptam:
Ez már biztonságosnak tűnik, 80 fölé nem tudtam nagyon kergetni és kb. 10°C fok van a két paszta között, ami eddig csak hiszem, ha látom kategóriába tartozott nálam.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
lizakattila
senior tag
Esetleg innen valamelyik.
Használtam innen biost, teljesen megbízható volt mindegyik."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
hermanyi
addikt
Adj egy kis plusz feszt a CPU nak ,ha van tuning. Előfordul,hogy terhelésnél atomstabil de amint elmegy a terhelés elmúlik a stabilitás is ,én is így jártam ,kellett még neki egy kis plusz .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
-
HSM
félisten
Akkor ha tartalékra vágysz, átrakod 135W-ra, és máris van 10% tartalékod, és nem hiszem, hogy bármit vesztessz.
Amúgy halkan jegyzem meg a tartalék kapcsán, arra nem gondol soha senki, hogy a proci foglalatát, és magát a procit se ilyen 150W fölötti tartós terhelésre tervezték?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
LLC-vel nagyon lehet játszani, amikor már 4.6GHz-ig volt mindenféle profilom 100MHz-enként, akkor kezdtem el finomítgatni. Végül alapfeszen (offset) sikerült 4.3Gz-et stabilizálni, aztán már egyszerűbb volt felvinni 4.6-ra a cuccot, de tény, hogy a legtakarékosabb tuning ez a 4.3 volt az én konfigom esetében.
Pilács: Tesztekben VirtuMVP és egyéb dolgok is aktívak voltak, ezeknek nézz utána. Supporton fent vannak. Sajnos a butított lapok egyébiránt sem feltétlenül hozzák azokat az eredményeket, amelyeket egy jobb lap tuningjával kapsz. Éppen ma nézegettem, az ASUS már egészen a 4+1-es fázisellátásig süllyedt Z77-fronton. Nem kicsit nevettem, amikor megláttam mellette az "industry leading phase design" kifejezést, v. valami hasonlovat. Elismerésem az ASUS régebbi lapjainak és minőségének, de totál kezdenek átcsúszni gagyiba.
Gabe123: Az 1.326V átlagos, nálam 100MHz-enként kb. +0.04V-tal nőtt a max igényelt fesz, tehát a 3.6 reális. Ha följebb nem megy, érdemes lehet VCCIO-val és társaival próbálkozni, azok is sokat segíthetnek. Írtam már a topicban, hogy kb. LinX-hiba milyen fesz alacsonyságára utalhat. Lehet, hogy 4.6-on is ilyen gond van, nézd meg a táblázatomat.
ittakary: Egy lusta predátor létezése az evolúció törvényei szerint kizárható, vagy ennek ideje legalábbis rendkívül csekély volna.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
HSM
félisten
"Ha több fesz kell neki, akkor többet is fog fogyasztani. "
Ez az állítás addig tökéletesen helytálló, míg ugyanarról a konkrét prociról beszélünk. Ugye ott az áramfelvétel (I) adott, a teljesítményfelvétel (fogyasztás) pedig P=I*U, tehát a fesztől függ, ha I adott. Csaképpen ott a bökkenő, hogy egy másik proci ugyanazon a frekvencián nem biztos, hogy ugyanakkora áramerősséget fog felvenni, és itt a hoppá, mert ténylegesen más az áramfelvételük. Nekem volt 3 I7 920-am, szépen meg lehetett figyelni a régi lapomban, az mérte az áramfelvételüket. Mindháromnak más fesz kellett, de mégis kb. ugyanannyit fogyasztottak azonos órajelen. Persze, nem törvényszerű, hogy a +0,1V-ot kérő proci is annyival kérjen áramerősségből többet, hogy egálra kijöjjön, de nálam kijött.
-
HSM
félisten
A BIOS kérdéshez nem tudok hozzászólni, mivel nem olyan lapom van. Persze, nagyon elszúrt BIOS okozhat instabilitást meg magasabb feszigényt.
A fesz dolgában vigyázz, mert amelyik proci magasabb feszt kér, még nem biztos hogy rosszabb, mert könnyen lehet, hogy a magasabb fesz ellenére is kevésé melegszik/kevesebbet fogyaszt, nem szabad csak az igényelt feszből kiindulni. Csak akkor mérvadó ez az érték, ha nagyon maxra akarod húzni a cuccot, oda a kisebb feszes/melegedősebb (értsd kazán) procik tovább bírják.Meg aztán ez a másoknál elviszi... Én is tudok 0,1V-al kisebb fesszel prime-ot vagy Linx-et futtatni a gépemen, mint amennyivel tényleg stabil lenne (a 920 I7-el). Szóval azért ezeket kezeld fenntartásokkal.
-
F e Z o
veterán
Akkor kifogtál Te is egy nem annyira tuningos példányt, mint az enyém. A helyedben rászánnék egy éjszakát a másik proci letesztelésére, hátha kifogtál egy jobbat. Bár az igazat megvallva, bőven elég egy 4-4,2-t menő 2500k is mindenre.
Egyébként csak akkor szoktam bios-t frissítnei, ha már nem megy valami, amígy minden normálisan működik sztem felesleges.H2O über alles!
-
Winne
nagyúr
Senki? Elfogytak a tuningmesterek?
A lényeg, hogy most több fesz kell neki, hogy egyáltalán elinduljon, ezt lehet kialussza, volt ilyen régen is egy nagyobb linx menet után, de ki tudja.
A mai 2500k-ról egyébként mi az elfogadott "hit". Jobban teljesítenek, mint a régiek, esetleg rosszabbul, vagy kb tök mindegy és ki kell fogni?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest