Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz MPowerPH #21974 üzenetére
de fog, csak lényegesen lenyomja a használt árakat valszeg.. ami nem tuningos annak meg mégjobban. aki tuningos procit akar ivy alatt árban, az fog 2600k-t venni.. igazából mindenre elég, ahogy a 2500k is, csak hardcore tuningosoknak nem elég semmi
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Pubszon
veterán
válasz MPowerPH #21964 üzenetére
Tudom, hogy Ivy, azért is kérdeztem, hogy Sandy-k közt milyennek számít ez az eredmény?
Előzetesen tuning különbséget lehet e látni. Tudom hogy ez egy ES példány, de ha már ez is jó tuningba akkor a végleges még jobb lesz.(#21968) dime27: Csak ez Ivy Bridge 3770k!
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Cybertrone
veterán
válasz MPowerPH #21964 üzenetére
Az Ivy bol is csak 4/8as kivitel lesz? Vagy lesznek 6 ne adj isten 8 magos cuccok is? Impressziv eredmeny, egy ilyen 6 magos cuccra mar valtanek!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Carasc0
őstag
válasz MPowerPH #21935 üzenetére
Mire szolgál azaz IGP paraméter? Így akkor megtudom mondani! Nekem teljesen általános használatra kellene:
- Windows 7 használat
- Irodai alkalmazások
- Zene hallgatás
- Alapszintű képszerkesztés
- Video nézés
- Linux
- Játékok
- Programozási eszközök! VS 2010 stb...Tuning soha!
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
katt777
félisten
válasz MPowerPH #21903 üzenetére
Na, persze, ha sokak szerint belefér az a nem kevés extra fesz, tojjunk az Intelre. Hát, én inkább óvatos vagyok. Minek kockáztassam a hardverem épségét, ha anélkül is megvan a teljesítményem? Mit lehet 4.8-5.0GHz-cel megcsinálni, amit 4.6-tal nem? egyébként simán menne följebb a tuning, mert csak a procinak kéne extra, a RAM-jaim ugyanúgy elvannak 1.5V-on, mint 3.3GHz-es proci mellett. Még jobb lenne persze, ha BCLK-t is lehetne emelni, de erre ott a 2 táblázatom a honlapomon: ha BCLK-t emelek kisebb szorzó mellett, több fesz kell a lapnak ua. teljesítményhez, ergo semmi értelme.
Szóval eleve 1.5V-os RAM-okat tettem bele. Persze, a RAM-gyártók elvileg X58-ba készítették az 1.65V-os RAM-okat, oda az ment, szóval inkább a laposok sara, hogy pusztán attól, hogy ezek működnek SB cuccokkal, beteszik QVL-be.
Nálam csak a RAM-ok méretének növekedése hozta a PLL emelés szükségességét, hiába az is csak 2 modul, de tudtommal több modulnál ugyanez a helyzet.
Ja, az ASUS legmulatságosabb szolgáltatása, hogy 300MHz-ig lehet emelni a SB lapban a BCLK-t (elméletileg). A buta ASRockban csak 110-ig. Mintha ez bármi különbséget jelentene a gyakorlatban. Persze, nem ezért vettem ASUS-t.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz MPowerPH #21901 üzenetére
Az érdekes, hogy nálam alapból 1.8V a PLL, de még 4.6GHz-en is elvan a rendszer az alatt. Csak VCCIO-t (ASUS-nál ez a VTT? )kellett a default érték fölé emelnem, amikor 2x4GB-ra cseréltem a 2x2-t, minden más takarékos üzemmódban van még tuninggal is. CPU-fesz persze értelemszerűen felmegy, de az alap 1.2V beállítással 4.2GHz-ig elvan a proci, úgy, hogy az a maximum.
Azt máig nem értem, hogy miközben az Intel felhívja a figyelmet a max. 1.55V-ra a RAM-ok esetében, addig a lapgyártók lazán javasolják még az 1.7V-os RAM-okat is, és a RAM-gyártók is tojnak az Intel ajánlására. Valami itt sántít.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
-
-
Tirexi
addikt
válasz MPowerPH #20227 üzenetére
Értem én, hogy lehet sőt elég jól is de ha egyszer nekem egy CPU tesztem van kijelölve egy programban akkor mi a rákért veszi bele a VGA-t a tesztbe?
Ennyire nehéz volt megoldani, hogy a VGA driver beállítástól függetlenül ne szerepeljen olyan tesztben ahol nem kell?
Ez nagyon úgy látszik, hogy ilyen lexarom kategória volt a fejlesztőktől.
Még szerencse, hogy ezt ki tudták már szűrni a 11-ben... -
ÁdiBá
veterán
válasz MPowerPH #20024 üzenetére
1 Órát futott nálam a Linx Hiba nélkül. CrySisban meg szét fagyott a gépem.
Egy kis plusz feszültség meg is oldotta a problémát.
Ennyit a Linx-ről. Játékkal kell tesztelni, vagy amire akarod használni a rendszert.
Fölösleges szintetikus szarokkal kínozni naphosszat, bár ha unatkozik az ember...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
katt777
félisten
válasz MPowerPH #20010 üzenetére
Hát, ez eléggé CPU-függő. Van játék, nem is olyan régi, amellyel 4.5GHz-en CPU-limites vagyok egy szerény GTX560-nal. Asszem a Rage volt ilyen legutóbb, VSync OFF sem volt 100% GPU-terhelés, csak driverből feljavítva a grafikát, no de úgy meg mindig kockázva rakta ki a távolabbi objektumokat Anizo szűrés miatt (anélkül meg 3dfx grafika). Persze nyilván 110FPS fölött nem annyira érdekes a dolog, de én azért szeretem tudni az egyes progik és hardverek teljesítményét.
Tirexi: Játékokat illetően tévedsz, legalábbis így, általánosságban kijelentve a dolgot.
lipi67: De megszaladt! Megmondom a tutit: LinX-re 20 kör a lehető legmagasabb terhelésen, és mindenre adj még egy kis plusz feszt, akkor stabil lesz a rendszer, mert a 20 LinX kör sem biztos, de már konvergál hozzá. Általában egyébként elég azt figyelni, hogy pusztán (CPU/RAM/VTT) fesz-emelés után nő-e a GFlops érték, mert, ha igen, akkor kell a plusz fesz, hiába stabil pl. 20 kör.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Tirexi
addikt
válasz MPowerPH #20010 üzenetére
Játék? Látom nem figyeltél előrébb.
Mond neked az valamit, hogy TirexiHD YouTube Channel? (nem linkelek mert reklám lenne)
Mit gondolsz a videókat ki konvertálja át?Tisztában vagyok vele, hogy játékokban nem nyerek semmit a CPU tuningal de mivel szinte naponta konvertálok videókat és olykor több órán keresztül ezért kell a tuning és a HT is. Azért valljuk be nem mind1, hogy 1 óra a konvertálás vagy csak 30 perc.
-
Tirexi
addikt
válasz MPowerPH #20006 üzenetére
Többször is elhasalt már és a megoldás a plusz fesz volt. (nyugi nem lettem depis tőle ha erre célzol...)
Ezt addig játszom amíg nem fog elhasalni többet. Ennyi.
LinX-el meg tesztelgessen az aki gyilkolni akarja a CPU-ját meg van rá több órája, hogy a villogó csíkot nézze meg a GFlops-ok számát.Én maradok az AVX nélküli világban kösz és inkább játszok egy jót.
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
válasz MPowerPH #19893 üzenetére
Nekem 1,32x V kérhet a 4,5GHz-hez
Szóval az volt a gyártósor közepe
Tirexi ezt az értéket tartósan meg tudod tartani ? 1,416V
....kis ceruza elemüdv, asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
-
haddent
addikt
válasz MPowerPH #19773 üzenetére
Giga Z68P-DS3 rev1.0
Intel Burn test Maximum -os a GFlop
De most LinX is 79-80 at adott, 64bites, AVX es.
Komolyan mondom ezt a szemét szar lapot bezúzom mindjárt... HWmonitor és cpuz továbbra is 1.05-6V, Aida64 1.176 és a bios 1.32 Mindezt úgy, hogy most +0.0V -ot raktam rá 45X szorzóval
Ez valamit magától adagol, pedig direkt próbálom letiltani az önműködését[ Szerkesztve ]
-
válasz MPowerPH #19766 üzenetére
Nem is akartam gariztatni,igazából eszembe sem jutott,csak rákérdeztem,kíváncsiságból...
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
haddent
addikt
válasz MPowerPH #19766 üzenetére
kezdek begolyózni....
Na szóval, alap V elvileg 1.2V. Ennyit írt ki a bios, amikor alapon volt. Most voltage contorlnál Dynamic Vcore v vmi hasonló nevűre adtam +0.16V tehát 1.2 + 0.16 = 1.36V ... aha persze, elméletben. Bios 1,46V -ot írt ki miután feltoltam mellé a szorzót is 45x re!!! Aida most 1,41V. Cpu-z és hwmonitor továbbra is ugyanazt az 1,06 - 1,05V -ot mutatja Cpu Vcore névenAzért ez beszarás
lol és 4,5GHz en 30GFlop lett, amíg 3,4GHz -en 75Gflop : Mi folyik itt?
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
-
-
asuspc96
őstag
válasz MPowerPH #19706 üzenetére
Nekem 1,5V mennek a memók mert mások (itteni tagok) ajánlása szerint az 1,65V sok a z 1333MHz-hez
Ez jó mellé ? (nem akarom kinyírni....)ha hülyeséget beszélek nézzétek el...este van...
asuspc96
-
Erdei88
veterán
-
XaraX
addikt
válasz MPowerPH #19663 üzenetére
Gyengusnak nem mondanám azért.
Stock állapotban elmarad valóban, viszont pl. egy Swis2-vel bírja az iramot, igaz, 1700-on bömbölve.
HR-02-öm nem volt, de jókat találni róla.
Silver Arrow-om van most is, D14-el egyenértékű.
Ha a legjobbat akarod, talán [link].
(#19665
5100-on néztem, bőven 1.5 V fölött.
Eredeti ventijével valóban gyenge volt.
Apróban ljlenleg 2 tuti hűtő is van, jó áron.[ Szerkesztve ]
-
válasz MPowerPH #19656 üzenetére
Persze,nincsenek hőfok problémáim
Sokkal nem akarok többet max olyan 4.3 vagy ameddig megy ezzel a plussz 0.005v-al,de még próbálgatom lejjeb is vinni a vcore,majd kisül a legjobb beállítás.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
válasz MPowerPH #19654 üzenetére
Azt mondod menjek inkább mínuszba ameddig stabil?Egyébként mit ajánlasz offset vagy nem offset?Most átraktam nem offsetre és így 1.26 a vcore a +0.005v-al együtt..
[ Szerkesztve ]
-
válasz MPowerPH #19649 üzenetére
Igen közben rájöttem hülye fejjel,hogy auton hagytam,alapfesz.-es tuningot akartam és hirtelen nem gondolkodtam.
-
KingSize
tag
válasz MPowerPH #19641 üzenetére
Amikor vettem már akkor rá raktam a legfrisebbet
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó
-
ffodi
veterán
válasz MPowerPH #19603 üzenetére
Persze, előfordulnak balszerencsés esetek. Illetve mint említettem, körültekintőnek kell lenni, és akkor nincs fond, hacsak az égiek közbe nem szólnak . Mindegyik lapban máshogy van az LLC "számozva" egyébként, mert pl nálam a gigában 10 lépcső van, és a level 6-ot használom, mert azzal pont azt az értéket tartja terhelve, mint amit beállítok neki a BIOS-ban. Illetve minél magasabb a lépcső, annál agresszívebben kezeli, ha jól tudom asus/asrockban ez pont fordítva van. Minél kisebb az LLC szint annál agresszívabb.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
fsb1000
nagyúr
válasz MPowerPH #16071 üzenetére
Akkor szerencsés vagy.
De szerintem elég ennyit beütni a gogliba "cpu degradation overclocking", hogy elfogadd nem egy elszeparált jelenségről van szó.
Esetleg ezt is "transistor degradation effect", hogy világos legyen az integrált áramkörök / CPU-k, GPU-k degradációja egy természetes folyamat következménye, amely már a személyi számítógépek megjelenése elött ismert volt. -
zsombor22
aktív tag
válasz MPowerPH #15945 üzenetére
Köszönöm
Akkor marad a D14.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
katt777
félisten
válasz MPowerPH #15786 üzenetére
No de a szótár nem hazudik...
fsb1000: Volt pár konfigom jó ideig, és mindegyik tudta a frissen max tuningot évek múlva is, ha valamivel az alatt használtam. Ergo ha van degradálódás, azt a határérték körli használat okozza, az én tapasztalatom szerint.
Kérdés: Dirt 1 jó ideje crash-t dob. egyszer csak elkezdte a The Cartel is, pedig először az is jó volt. Hard reset megint csak crash. Rendszerben nem változott semmi. Régi partíciót visszatettem, újratelepítettem, hibák dettó. Ua. programok vannak fent, most miért nem mennek? (VC++, PhysX, minden szarság fent, win hotfixekkel és azok nélkül is ua. probléma.) Neten néztem, xp-mód, tűzfal letiltás, egyik sem segített. Tipp? Cartel-re olvastam, hogy bios-érzékeny. Lehetséges-ez? Win-hiba?
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
dime27
őstag
válasz MPowerPH #15822 üzenetére
Holnap lehet h csinálok én neked csak dobj egy linket ahonnan letöthető mert eddig én még ilyet nem csináltam soha nem volt ilyen kiemelkedő procim soha a q9550esemet kivéve mint ez a 2600k-m!Megnézem 4.8ghzen mit tud a csodagulfiddal szemben bár gondolom alul fog maradni
Google Pixel 6a+iPad 2021
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest