Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
N_A_S
veterán
-
jeni
félisten
Én egyedül a memórián buktam mert az ősembertől a rambazar.com oldalon vettem és mára leesett a OCZ i7 Tri KIT ram 48000 Ft-ról 16900 Ft-ra,sőt le is tűnt a listáról. Valós rémhír volt az,hogy a OCZ gyártó leállt a DDR3 ramok gyártásával.. Ez az amit buktam. A többin nem szerencsére.
-
Csorbi
addikt
Mi a helyzet olyankor, amikor 3 db HD502HJ-m van RAID5-ben?
Más kérdés, hátha tud valaki okosat mondani nekem erről az offset-es mókáról:
Asus P8P67 Pro a lap és i2500K a proci, 4.4-en nekem bőven elég, és atomstabil is fixre állított 1.25 V-on (lehet hogy kevesebben is, de nem mentem alá). Mit kell beállítani offset-hez hogy a feszültséget is visszavegye, amikor a szorzót?[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Nem, Q6600 után jött az I7 920. Jaja, ott már szinte midenki 6 magon tolja (bár az a topik még inkább halott, onnan meg a Bloomfield topikba járnak át/vissza ), a 4 magosak meg még nem elég olcsóak, hogy a "feltörekvő generáció" megvegye. Bár SB ár/teljesítményét elnézve nem is nagyon lesz aki második körben 1366-ot vesz SB helyett. Jól teszik, én sem vennék már 1366-ot. Ha "kinövöm" én is átadom tesómnak aztán jöhet vmi combosabb SB. Majd, egyelőre van elég erő ebben a kis 920-asban is.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Kami11
őstag
rankesz; D1Rect; warcat: Köszönöm a segítséget és hasznos infót!
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
bim
veterán
Nem tudom mert spd-ben cpu-z szerint 1220Mhz CL.8- 1,5V. Ezt mondjuk nem tudom hogy jött ki nekik.
Gondoltam innen csak rá tudnám rántani azt a 100Mhz-et esetleg 1,6V közelében amit gondolom még elbírna a proci és akkor nem szenvednék majdan ezeknek az eladásával. Úgysem kellene kutyának sem. -
Qru
MODERÁTOR
Valós alkalamzások alig érzékenyek a ram sebességre. Igazából érdemi csak tömörtésnél meg bench-ben lesz. De nézzel egy játék FPS-es mérést lesz kb 1-2 fps eltérés.
Szóval igazából nem nagy érvágás. Nekem 1600 helyett 1066MHz-en megy a ramom most és semmi lasulás nincs játékokban (igaz 920-am van de SB-nél se lesz érezhető).#nincsbennetarcsi
-
bim
veterán
Ezeknél a prociknál mennyire gáz ha sima 1066Mhz-en vagy 1333Mhz-en szaladnak a ramok?
Most a gépemben még első szériás 1600-as van ami 1,9V-on tudja ezt de 1,5V-on talán eldöcög 1333 CL.8-ban. Már csak az a kérdés hogy mekkorát zuhan a sebesség ezen a csirke órajelen.
Valaki tudna egyet bencselni akinek épp ilyen órajelen szaladnak a ramok? 2xxx-en látom van dögivel eredmény.[ Szerkesztve ]
-
-
whitehand
senior tag
A sandy bridg prociknak mennyi a mem standard fesz?
-
Landon
őstag
Ja, hogy ez nem is official bios? Pedig a linken azt írja, hogy csak tesztelésre kiadott beta semmi más xtra. Szóval nem vmi user álltal összedobott OC BIOS vagy hasonló.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
-
N_A_S
veterán
ott igen, de itt van már F3b is:
GIGABYTE Legfrissebb Béta BIOS / GIGABYTE Latest Beta BIOS[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
Landon
őstag
Szerdán de csak pénteken tudom összedobni sajnos. Pont vizsgahetem van... Nekem is csak F2-es BIOS van még a GA honalpján.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Erdei88
veterán
linX-ről jut eszembe.
Tegnap megnéztem a 0.64 és februári updattel a linXet. Meglepődtem. A régi nem használja az AVX-et és közel 10fokkal volt hűvösebb a procim, kb annyi volt ment a legújabb prime95-el. Brutális az updatelt linX.25kör alatt az új semmit se ér. Nálam általában 25perc körül dobja el magát ha hibás.
Winne, miért szállna el az Offset-től?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az is sok idő egy sacc/kb információhoz.
Annyira nem érdekel.
A 20-as linxet megtartom 4,5 fölé.MOD: jah igen, itt tényleg nem 5 körös lesz, ez már baromi gyorsan számol.
Úgy sacc/kb írtam. Lehet kettesével megyek az elejétől.(#6261) warcat: Ja igen: Ne 5Ghz-en próbáld ki!
Mondjuk nem feltételezem itt senkiről, de bárki kiguglizhatja pl.(#6264) Erdei88: Erre én is kíváncsi leszek, de ha minden igaz már nem kell sokat aludni odáig.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
warcat
veterán
Offset módban az auto feszt használja az alaplap ,amit a bios/uefi gyártó hozzárendelt az adott szorzóhoz.
Legcélszerübb úgy összehozni a dolgot,hogy megkeresed mekkora fix fesz mellet stabil a beállításod,aztán ennek a környékét célzod meg az offsetelés végeredményeként.Nagyon fontos,hogy nem a vcore fesz nagyságát állítod be, hanem a "gyári" értéket korrigálod,amit magától ad!
Ezért 0.005V okról beszélünk,nehogy valaki telibenyomja fél voltokkal....Szóval megvan a vcore érték ,amin stabil a rendszer, utána belépsz a bios/uefibe,átrakod
Offset módba, választasz egy előjelet (+ vagy minusz ,értelemszerüen az egyik hozzáad,másik levesz belőle)
Mint tapasztalhatjátok ,auton jól "megküldi" a feszt a legtöbb lap ,ezért ne 5 Ghzen próbálgassátok,de 4.5 -ön pl kényelmes így:Offset mode
+
0.005VBebootolsz, és megnézed mennyi feszt kap a proci,enyém ha jól emlékszem így 1.37V körülit kapott,ilyenkor váltasz előjelet és szintén 0.005 többszöröseivel dolgozol, enyém azt hiszem - 0.02-ön van.
Így átlagos terhelés mellett(játék fut) 1.32 voltot kap a proci,ami közel a kitesztelt 1.312-hez.Amit fontos tudni,hogy Linx mellett 100% os leterheltségen extra kakaót kap a proci,simán felmegy akár 1.34-1.35 ig CPU-Z szerint.Szöszölős ezt is lehet tesztelgetni, de ezért mondom amíg nem tapasztaltad ki,hogyan is működik,ne extrém tuning értékeken tesztelgess, 4.4-4.5 mellett nem lesznek extrém számok.Van még egy beállítás ami érdekelne ,arról viszont én nem tudok eleget,szóval lehet segíteni nyugodtan:
Ekkor adsz egy alap offset értéket , pl +0.005V , és az Additional turbo core voltageval korrigálod.[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
félisten
Beállítod a kívánt szorzót, offset mode. Megnézed mennyit ad neki, aztán utánaállítasz.
Amint lekerül a mákdaráló végigmegyek a procin 33-36-39-40-42-44-45-46-... szorzóval.
5 körös linxet kell kibírnia, nyomok egy print screen-t a feszekkel, hőfokokkal terhelés alatt és idle is.Azért 5 kör linx, mert ha azt kibírja akkor sacc/kb. nem lesz messze a 24/7 beállítás se.
De az jóval több idő és csak egy grafikont szeretnék a prociról.Ha ezt megcsinálod kiveri a szemed a sweetspot.
Aztán persze lehet játszani benchstabil beállításokat is.
Az sokkal izgibb.
(#6254) N_A_S: Majd megnézem pontosan.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
rankesz
veterán
Igen, a fesz automatikusan csökken ha a szorzót visszaveszi, éppen ez a lényeg, annyi a különbség hogy ahogy észrevettem, most idle 0.98 helyett is megadja neki azt a + 0.04-et amit tuningra emeltem neki.
N_A_S: HT off, mivel kb. csak játék alatt van leterhelve, arra meg fölös a HT, sőt kicsit lassabb is néha ahogy hallottam. HT on-nál mennyivel kérnek többet?
-
N_A_S
veterán
-
Kami11
őstag
Tiszta és világos amit írtál, így már érthető a dolog lényege, csak az nem volt számomra világos, hogy honnan tudja, vagy hogy hogy adjam a tudtára, hogy én 1.215-ön akarom járatni a procit.
Na majd ha hazamegyek próbálkozom vele.rankesz: Ez ok. Ezzel magyarul a fix. feszt lövöm be, amivel tuningban stabil lesz. Amikor viszont leveszi a szorzót 16x-ra akkor a feszt automatikusan csökkenti azzal nem kell már foglalkoznom?
[ Szerkesztve ]
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
N_A_S
veterán
A CPU VID minden szorzónál változik. Ez minden lapnál így van. Szorzónként emel 0.005 vagy 0.01 voltot, ezt most nem tudom pontosan, mert én mindig kézzel lövöm be, és pár napja már nem használok "offset"-et
(#6253) rankesz
HTon kell neki 1.33V?[ Szerkesztve ]
-
rankesz
veterán
-
félisten
Csak azt tudom leírni amit kiokoskodtam, nem találtam leírást róla sehol:
A lap belövi magának a feszt a beállításokhoz valahova.
(nem tudom mi alapján gondolja ki, de feltételezem CPU-hoz lövi)
Ezt tudod csökkenteni vagy növelni az offset-ben.Remélem érhetően fogalmaztam és remélem nem írtam hülyeséget.
De ha igen, majd kijavítanak."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Kami11
őstag
válasz Erdei88 #6246 üzenetére
Az energiatakarékos opciókat bekapcsolva, viszont fix. feszen, csak az órajelet veszi vissza, a feszt nem!
Ezért érdekelne az offset beállítás mikéntje, mert szeretném ha a feszt is visszavenné. Autóra azért nem állítom, mert 1.215V-on megy 4.4GHz-en, auton meg 1.3V-ot vagy a fölött ad neki.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Erdei88
veterán
válasz PH-User #6243 üzenetére
10-12ért van 1600os Kingston is. Megy 1,5V al 1600at. De ha SB-s ramot szeretnél kilőve. Meg nálam pl Giga-UD4-nél kellett egy kicsit finomhangolni, mert 1600on nem volt stabil auto beállításon. Viszont pár órát rászánva 1900CL9 is megy 1,6V-al
medvezsolt: Energiatakarékos opciókat bekapcsolva, szépen visszaveszia feszt és az órajelet. Csak akkor pörög maxon ha tényleg kell a kraft.
[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
Én is így vagyok vele. De szerintem a 4,2-4,4 Ghz a SLI rendszereknek is elég bőségesen.
Csak kínlódik szegény proci a sok tuningbetyár miatt
Romlik az élettartam és csak fizeted az áramszámlát fölöslegesen. Bár aki hetente eladja a prociját és vesz újat, annak mindegy." A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
PH-User
addikt
Aha, értem.
Tuningot egyelőre hanyagolnám, de lehet, hogy 4.0-4.2GHz-et megpróbálnám 24/7-nek.
1600-on bőven elég, hogy menjen a RAM.Esetleg Geil 4GB 1600MHz Value Plus KIT CL9 1.5V jó lenne ehhez a rendszerhez?
[ Szerkesztve ]
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
-
N_A_S
veterán
Lement egy 75-ös LINX
RAM: 1.5V
CPU: 1.41V (4500MHz, de ez 4800-hoz való beállítás)
PLL: 1.7V
Minden más normalon (ennyit droppol a lap, ill. a VTT és a RAM-ot kicsit túl feszeli)szerk: LinX közbe le kellett húznom a CPU ventit és kicserélni a gyári Scythe ventire, azért a magas hőfok (max 80C volt utána)
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Persze, nincs ezzel baj, szép is jó is, csak amíg felesleges, addig minek gyepálni. Az élettartama is csökkenhet, a fogyasztása nő és lehet ki se tudod hajtani, mert másban meg limited van. Egy komoly cf rendszerhez megadnám neki én is, nem mondom, hogy nem, de egy VGA-s rendszert simán kihajt kisebb órajelen is még a komolyabbakból is szvsz.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Ombi5
őstag
VEgre megjott az Asrock P67 Extreme 4 lapom, mar csak a cpum kell bele es mehet 5Ghz!
-
RI/OS
őstag
Délután megjön a kitem.
1600 c8-as 8gb-os vengeance lett végül.
Ha szerencsém lesz, akkor megy így, mint a srácnak:
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szóval spinpoint F3 FW frissítés:
1. Please unzip attached file to Bootable media (USB,CD, Floppy...etc).
2. Please connect Target HDD to Primary / Mast.
3. Booting the system to DOS mode by bootable media.(which with this F/W flash program).
4. Please run " Patch ".
5. When FW Flash successfully message display , please Power Off system, to make F/W flash complete.Azaz:
1. Csomagold ki a file-t egy bootolható bármire (sztem pendrivera a legpraktikusabb)
2. Csatlakoztasd a HDD-t az alaplaphoz
3. Bootold be a rendszert az új bootolható bármiről(pendrive)-ről
4. Futtasd le a "Patch"-et
5. Amikor a FW frissítés kész kapcsold ki a gépet.Bootolható pendrive készítéséhez katt ide!
Keresőszavak:
Spinpoint F3: HD323HJ HD502HJ HD503HI HD103SJ HD105SI F3EG HD153WI HD203WI
P67 sata"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
N_A_S
veterán
Cserélték a lapomat
PH-User:
Nekem ilyen van: AX3U1600GB2G9-DG2
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Most esik csak le: ha en minden energy-efficiency vackot kikapcsolok akkor nekem total folosleges is offset-et beallitani... Marpedig OC-nel nem a legjobb azokat bekapcsolva hagyni tudtommal.
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Korábban már voltam itt.
Nos a kérdésem az lenne, hogy mely memóriák váltak be P67-hez igazán?A-DATA-kon gondolkodom, ezek közül melyiket érdemes?
AX3U1600GB2G9-2G
AX3U1600GB2G9-DG2
AX3U1600PB2G8-2P
AXDU1600GC2G9-2GIlletve mi a különbség köztük?
13k körül gondolok 2x2GB KIT-re.
Illetve az ASUS P8P67 alaplap megéri a + 8...12k-t az ASRock P67 Pro3-mal szemben?A válaszokat köszönöm.
[ Szerkesztve ]
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
XaraX
addikt
válasz medvezsolt #6213 üzenetére
A kettő eleve kizárja egymást.
Vagy fix vagy offset.
Az, hogy 1.22-vel mennyit megy, teljes mértékben az adott procitól függ.
Mint többször írrtam, tud meglepetéseket okozni, egy LinX stabil beállítás korántsem biztos, hogy napi használatban is stabilnak bizonyul. -
medvezsolt
senior tag
Igen, sejtettem, hogy valami ilyesmi az OffsetD
Köszi
Akkor legyen fix 1,22V és legyen valamennyi offset beállítva, hogy arra vissza csökkenjen alapjáraton?
Hazaérek majd meglesem hogy is van ez.
Egyébként érdekes tapasztalat: 1,2 Volton az egyik játék kékhalálozott, 1,22-n már nem.
Szerinted 1,22 volton hány mhz-ig bírja a proci?[ Szerkesztve ]
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
XaraX
addikt
válasz medvezsolt #6211 üzenetére
A lényeg az írásodban van, fix 1.22 V adsz neki.
Ebben az esetben idle visszaveszi a proci sebességét, viszont a fesz marad 1.22 V.
Offset módban a feszültséget is visszaveszi, hozzáigazítva az aktuális sebességhez.
Ez terheletlen állapotban bőven 1 V alatti feszültséget jelent, ezzel is csökkentve a fogyasztást, ebből eredően a hőtermelést is. -
medvezsolt
senior tag
válasz fsb1000 #6074 üzenetére
"CPU feszt rakd Offsetre és az offset értéknek adj -feszt (minusz!), azaz a gyárihoz képest csökkentsd."
Ez mit is jelent? Mi az a Offset? Valami tűrés határ ami között mozoghat? Vagymi?
Feltoltam a szorzót 42re, adtam a procinak fix 1,22Voltot és így most megy. De ha van még szebb beállítás akkor ne tartsd magadban
Köszi
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
Landon
őstag
Sztem eleg jol le van irva a lapon amit linkelt.
Sracok btw Fsb1000 mondott egy nagy igazsagot amit mindannyionknak erdemes megszivlelni! Sokan itt a hatarok hatarait feszegetjuk a friss BIOS/UEFI-kel egy viszonylag meg friss kiforratlan technologiaval... Mit is varunk? Le merem fogadni h itt a problemak 90% BIOS/UEFI szintu! Btw azon gondolkodtam ha vki gallyra vagja a deszkat akk mi van mert ugye ahogy save-t nyomunk a statikus emelt orajelekre ugrott a gari. Namost ha ennek nyoma marad mert nem lehet mit kezdeni a lappal es ezt a nagyker is latja akkor gaz van. Es nekem sajnos az a tapasztalatom h hacsak nincs ismeros vhol akkor meg a gyari hibas cuccot is visszadobjak...
Azert parszor elgondolkodtaam h miert is erdemes egy 2600-ast huzni de ezen feles is vitatkozni mert sztem ember nincs aki megallna pedig mindannyian tudjuk, h gyak. haszna gamekben nem sok: Crysis avg FPS 90rol felmegy 100ra "umm yh my e-penis has just got bigger..."
PS: ne ertsetek felre nekem uolyan "fontos" az OC, meg jo vele "szenvedni", csak neha ramjon a "bolcs" es felteszem magamnak ezt a naaaagy kerdest.
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz MrTwister #6204 üzenetére
Szerintem ez megint egy kicsit szubjektív, hogy ki melyik gyártót mennyire tartja "jobbnak" mint a másikat de a 3 márka közül most a Ripjaws-X-el jársz a legjobban az 100%. Itt is ha megnézed már párszor ezt sorrednbe tették, ill. külföldi fórumokon is mindíg a ripjaws-x az első amit ajánlanak.
Nagykert meg addig üsd ameddig ingyen ki nem cserélik B3-ra! Ki kell nekik ne hagyd magad.
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy, ha vennék egy javítatlan asus lapot és arra dobnán a sata2-es vinyóm, ssd, dvd-t a sata 3-as portokra akkor azok rendesen mennének?
A "régi" lapoknap csak a sata 2 volt a bajuk?
Mert ha jó akkor fölös kivárni a bb3-as lapokat mert a sata 3 kompatibilis a kettővel is....
Válaszotokat előre is köszi -
MrTwister
őstag
válasz fsb1000 #6203 üzenetére
Ja viccesen azt akartam írni, hogy azért nem javítanak mert a bios már így is tökéletes, közbe meg tényleg Megkövetem akkor az Asrockot, igazad lehet
Landon: Köszi, hogy próbálsz nekem segíteni! Rád hallgatok és kivárom a B3-at és igen elvileg ingyen cserélik, gyakorlatilag még a nagyker sem tudja, hogy megy a dolog. Remélem nem fognak szőrözni! Egyébként ramot bizts ami biztos megpróbálom ripjaw x-re cseréltetni emellett! Ez meg a másik nagyker jóindulatától függ! G-Skill egyébként van olyan jó gyártó mint a Corsair vagy a Kingstone? Bocsánat a tudatlanságomért de ezen a fórumon hallottam először róluk!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
fsb1000
nagyúr
Igen, auton megy 44-45x-ig a 2500K (meg gondolom a 2600K is), de hozzátettem egyik hsz-emben, hogy az alaplap elég magas Vcore-t állit be. Tehát aki szereti piszkálni a feszeket kicsit állíthat rajta
Az én példámban 45x-nél 30mV-tal lehetett csökkenteni a lap által adott CPU feszt.
Nem sok.... de a gép 90%-ban idle-ben megy és az is lecsökkent.----
Ebben a fórumban sok hibát meg kinlódást leírunk és olvasunk.
De azt ne felejtsük el, hogy szinte mindannyian a tuning határait feszegetjük, meg piszkálgatjuk a beállításokat kedvünkre és messze az átlag mag-hőfok felett extrém terhelést adó szoftverekkel tesztelünk..
Aki vesz egy 1155-ös bármilyen lapot + bele egy Sandy procit annak biztos nincs több gondja, mint más platformmal.
Régebben beszereztem egy giga H-s lapot meg 2300-as procit, amióta összeraktam nem kellett hozzá nyúlni. HyperX 1333-on megy benne oszt jónapot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest