Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
őstag
válasz #02119936 #7275 üzenetére
RAM-ok mennek 1.5V-on a CPU 1.34(=1.32)V-on megy. 1.5V-on pff nem akarom kinyírni.
Szacsee: Tudom jól, hogy a fogyasztásról volt szó csak hozzátettem, pluszba, hogy 'menőzni' már csak azért sem lehetne mert a 2600K a középkategóriának felel meg. Amellett, hogy (szerencsére) nem is eszik annyit mint amit Te is említettél.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
törölt tag
válasz #02119936 #7753 üzenetére
Annyival egészíteném ki a hsz-t hogy ez automata módban mértem (ezt senkinek nem ajánlom)"optimized CPU opimized setting" -4,4Ghz
Itt mértem a durva fogyasztást. Manuál módban amúgy nagyon jól skálázható a proci fogyasztása és sebessége.
Azoknak írok akik most ismerkednek az uefi-vel, illetve az SB-vel[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz #02119936 #7765 üzenetére
A #7753-as hsz-od arra utal, hogy konnektoros fogyasztásmérőt használsz, az elötte levőben, pedig írtad, hogy Aida64-ben pontatlan a mérés.
Sajnos ezek alapján nem lehet megsaccolni mennyit eszik a proci, mivel a konnektoros fogyimérő által mért fogyasztás is pontatlan, ebből még lejön a táp hatásfoka, a memória, alaplap egyéb fogyasztása, HDD, VGA idle fogyasztás és így nehéz saccolni.
Egyik külföldi fórumon néztem, hogy ott az ATX kiegészítő csatlakozóba iktattak műszereket, amivel meg lehet mondani a pontos fogyasztást megközelítőleg (mivel itt is még az alaplap PWM részének hatásfoka beleszól... elfűtött hő miatt gondolom én).
Ezeket csak azért jegyzem meg, hogy ha lehet tüntesd fel a mérést mire elapozod (konnektoros fogyimérő és a gép összfogyasztása, vagy aida, esetleg más módszer).
A "régi motorosok" szemét ne bökje annyira, ha a 200W-os TDP-t emlegeted utána meg a 280W-os konnektor oldali fogyasztást.
Bocs, hogy leírtam, de voltak ilyen apróságokból viták régebben... no meg a Moderátorok sem alszanak ahogy elnézem.CHIPman: PH67, vagy P67?
Melyik alaplapról van pontosan szó?[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz #02119936 #7772 üzenetére
Valami hasonlóra törekszem én is tuning terén, mert az amelyik játék pl nem fut normálisan 4Ghz-es SB-vel az nem evilágra készült.
Hétvégén hozza egyik barátom a backplatem és utána megnézem mit hogyan, addig alapon is elegendő. Remélem nem fogtam ki valami antituning példányt, mint anno LGA1366-nál. -
Viper26
nagyúr
válasz #02119936 #7838 üzenetére
Increase boot up speed: Change the Number of Processors Used at Boot Up in Windows 7
Run>type msconfig>click on 'OK'>in System Configuration select the 'Boot' tab> select 'Advanced settings'>select the 'number of processors' and use the drop down box to select how many processors your system has at its disposal. Dual Core = 2, Quad Core = 4. Click on OK in the Boot Advanced Options. In the 'Boot' tab Check the 'Make all boot settings permanent' box>Click on OK in System Configuration. Reboot your system for the changes to take effect.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Winne
nagyúr
válasz #02119936 #8101 üzenetére
Amint lesz valami beírom, csak tetves lassan jön lefele és most már mennem kell aludni, mert reggel kelek. Mindent alapon hagyjak majd és csak start?
Storno. Most találtam egy másikat ami siet, mindjárt lennt is van.
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
warcat
veterán
válasz #02119936 #8101 üzenetére
Ugyan,adjatok már esélyt a w7nek ,jóféle az,régi idők miatt megszokásból én is le akartam dózerolni váltásnál,aztán próba szerencse alapon fennhagytam,és 2-3 perc alatt rendberakta magát(Giga ep45-ös lap+ e8400-ról Asus p67 és 2500k).Ehhez képest ami különbségek vannak a p67es lapok között,semmiség Azóta is köszöni szépen jól van
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
bpx
őstag
válasz #02119936 #8105 üzenetére
az volt szerintem, amit N_A_S mondott
végül a legújabb, március 18-i linx jó volt, a februárival nem ment az avx
4.5ghz, HT be kapcsolva, 5 GB rammal tesztelve végig megvolt a 101-102 gflops
5ghz ugyanolyan beállításokkal mint előtte, ezzel a linx-szel rögtön fagyott fél-1-2 perc után, szóval az a része még nincs megaztán inkább elmentem aludni
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz #02119936 #8252 üzenetére
@woland_y2k: Be, kb. 1-2 milliméter a differencia, de annyit simán fel tud nyomni a hőcserélő alsó két lemezén. Kábé megtámasztja a hűtőt.
@Kvg: grafikai dolgokhoz, szerintem az aláírásomból rájössz. A hétvégén már nem nagyon lesz időm tuningra meg tesztelgetésre, majd a jövő héten megnézem mit lehet kisajtolni belőle. Mindenesetre csak óvatosan duhajkodok, mert van egy RAID tömböm, amit nem szeretnék "megerőszakolni".
Ennyire nem vágom a témát, mint a memóriavezérlők lelkivilága, ezt okosabbtól kérdezd!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
szasanyi
félisten
válasz #02119936 #8415 üzenetére
Engem csak és kizárólag az alapórajeles teljesítmény különbség érdekel,ha van-e egyáltalán. Ami lényeges még, hogy a H67+i5 2500 jóval olcsóbb mint a másik, azaz P67+i5 2500K páros.
Csak az érdekel, hogy a teljesítményben van-e különbség a H67+i5 2500 illetve P67 +i5 2500k között, amennyiben nincs tuning.
Mivel ezek a SB procik nem olyanok mint mondjuk az i5 750, azaz tartalmazza az integrált GPU-t ilyen megfontolásból - no meg egy VGA esetén, ha pár napig nincs és mégis használhatja az ember a gépét -, csak előny lehet a H67 Express chipset.Tökmindegy: egy különbséget úgy tűnik találtam: maximum DDR3-1333 támogatás van, ezért ha jól tévedek ott nem megy 1600Mhz-en menni semmi RAM sem... Erről van valami infó valahol?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz #02119936 #8476 üzenetére
Mindenki ezt írja, hogy vga limitem van, de ettől függetlenül is érdemes tuningolni, mert a számítási teljesítmény megnől, tehát az átlag használat mellett is gyorsabb a gép. Nálam nagyobb vga limite itt szerintem senkinek sincsen.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
-
MPowerPH
félisten
válasz #02119936 #8840 üzenetére
Nem úgy játékra. Nem igazán gamelek már, csak szimulátorozok. A játék alatt a bench progikat értem. Persze, memóriánál nincs problémám, 2133 CL8.
Viper26: Nem szar az Asrock, a Fatal1ty lapja nem gyenge darab. Lehet ráveszem magam, és váltok egy olyanra, mert ez katasztrófa. Nekem csak ezzel van problémám, szerintem már egy Extreme 4-el is sokkal jobban jártam volna, utólag már bánom.(én hibám, azt gondoltam, hogy itt nincs akkora különbség a lapok között)
De a proci nagyon tuti, alapon az egész gép konnektorból 65W-t eszik ki. Ami azt jelenti, hogy net közben 58W a gép fogyija, a 6970-el! Hihetetlen, na meg az UEFI mindent visz.Erdei88: 5050MHZ-ig szépen megy, 1.42v is elég neki Vantage -ra. Utána sajnos elszáll.
Qru: Igazából nem bánom a váltást. Jó döntés volt, csak kicsit túlspóroltam a dolgot, saját böszmeség. Mint mondtam, biztos vagyok benne, hogy egy Fatal1ty lappal megszűnne minden problémám.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz #02119936 #8858 üzenetére
Igen, itt van nálam 2 hétig elfekvőben, és beraktam azt. Magamtól nem vennék ilyet, az fix. Csak ugye mindent ki kell próbálni. Most nem éri meg ilyen drága P67-et venni, hiszen jönnek a szorzózár nélküli brutál lapok. Meg ugye a költséghatékonyság, kell másra a lóvé.
Don't Tread On Me
-
Landon
őstag
válasz #02119936 #8901 üzenetére
Akkor most olvasd el mégegyszer amit írtam... 12+ óra linx után BC2 fél óra után dobott kéket...
A csába nem vettem észre h még szerkeszthető az előző is. Elnézést.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
boogie84
veterán
válasz #02119936 #8993 üzenetére
Mindenki azt lát meg ezen a képen amit akar. 15/1-nél annyi a max. Nekem ez az új és gyors netem. Ha neked gyorsabb van örülj neki. Nem azért futtatom a pirme-ot h eredményeket érjek el. Ill de, mégpedig h stabil legyen, és játékok közben ne dobáljon kéket.
(#8992) Dj Dekko!: 2500K @ 4,4GHz mellett előbb lesz vga limited majd sztem, mint proci limit. 4,4-en pedig lazán menni fog akármelyik példány.
(#9010) Winne: Kapsz 50 forintot.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
abéla
senior tag
válasz #02119936 #9105 üzenetére
Akkor vagy Te vagy én valamit nagyon elszabtunk. Mondjuk nem kizárt, mert mint mondtam eléggé szubjektív, hogy mit történik a képernyőn, ezt próbáltam kiküszöbölni a fenti, lehet kissé túlbonyolított módszerrel, mondjuk azért, hogy egy félmondattal elintézed ezt, azfasza .
Kiváncsi lennék egy a fenti hszem-ben lévő paraméterekkel bíró összehasonlításra.
(tehát map, game-mód, beállítás, mérési időtartam/szám/átlagolás stb.) Nyilván ez bonyolultabb, mint lazán beszólni.
De mint mondtam elég nehézkes egy normális mérést összehozni, ha valakinek sikerült valami jó alternatívát találni, szóljon. Bár a többi teljesen user-független erdményre, amik ugye szintén nem valami egetrengető gyorsulásról árulkodnak érdekes módon nem bezsélsz.[ Szerkesztve ]
hootka!
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz #02119936 #9366 üzenetére
Egy Corsair HX520-as van most bent, 18A-t tud 12V-on.
*Ropi* - a legújabb driver van fent, csak lusta voltam begépelni a hiba üzenetet és másoltam gugliból, nekem a 270.61 van fent.De próbáltam már más verziókkal is, sőt a gyári driverrel is amit adtak a VGA-hoz.
Most kaptam meg gariból, az előző vga-m egy gtx275OC felmondta a szolgálatot és ezt küldték helyette. Holnap lesz lehetőségem kipróbálni egy másik gépben, illetve az enyémben egy másik VGA-t.Kíváncsi leszek mi lesz az eredmény.
Köszönöm a tanácsokat!gézu - Próbáltam már kivenni - visszarakni stb.
Az órajelekhez még nem nyúltam, ez lesz a következő.Köszönöm![ Szerkesztve ]
A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
Hooper
őstag
válasz #02119936 #9442 üzenetére
Ezt most nemértem
Az EPU be van kapcsolva - auto módban van.
A kérdés arra vonatkozott hogy mennyi az idle hőfok amin jól érzi magát tartósanDe ha már felmerült a fogyasztás akkor az is hogy mennyinek kéne lennie nyugalmi állapotban?
Aida-ban néztem most nem vagyok otthon de ha jól emlékszem ~20W körül volt, de nem akarok butaságot írni.
E8400 nyugiban 3-5Wot evett-
Lehet valamit még nm kapcsoltam be, vagy a több mag többet eszeik idle-ben is? -
törölt tag
válasz #02119936 #9523 üzenetére
Kipróbáltam most a SATA-3 portot. A Western Digital Caviar Green 1,5TB (WD15EARS)
Megy ez is rendesen. Az USB3- is igaz csak telefont és egeret tettem rá.
Az utóbbi napokban sokat cikkeztetek az ASRock lapokról és a megbízhatóságáról, én azt kaptam amit vártam a márkától.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest