Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz XIII Ramses #22010 üzenetére
3-4fps-t felejtsed el. Egy csoppet sem hatja meg a jatekot, hogy 1333mhz-s ram helyett 2133-ast hasznalsz. Ahogy Qru is irta, egyedul a tomoritesek alatt tapasztalhatsz gyorsulast.
1.65v-n hasznalhatod, VTT-t emeld meg 1.16v fole. 16Gb ramnal egyebkent is emelned kellene.Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Pubszon #21973 üzenetére
Nem ismerek egy SB-t sem, ami ilyen feszen, ilyen órajelre képes. Még csak olyat sem, ami megközelítené.
Egyébként ahogy Helkis is mondja, ha valakinek kivételes képességű SB-je van, annak nem feltétlen éri meg a váltás. Ha váltani akar, akkor viszont a közeljövőben meg kell válnia a csúcsprocijától, ha jó felárat szeretne a kivételes oc képességért. Mert megjön az Ivy, és már senkit nem fog érdekelni, mit megy egy SB.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Cybertrone #21965 üzenetére
Nem, nem lesz 6 magos. Nem fognak konkurenciát állítani az LGA2011-nek. Azon a vonalon ugye lehetséges, hogy megjátszák a 8 magos modellt is. Ugye nem lenne nehéz, mivel alapból is annyit tartalmaz. Ivy grafika terén fog sokat fejlődni, még csak c to c sem kell nagy fejlődést várni az SB-hez képest.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Carasc0 #21955 üzenetére
Egyébként nem lenne vele probléma. Lenne 2x2Gb dual ch-d, és +2Gb. Sávszél nem lenne olyan magas, de az mellékes.
Én a helyedben mindenképpen lecserélném 2x4Gb-s kittre. Nem egy drágaság egy ilyen összeállítás.Cris99: Én is azt néztem először, utána láttam meg, hogy ez nem ide való.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz viktor82 #21908 üzenetére
Ha nem kell az IGP, akkor tökéletes. Persze mondhatnám azt, hogy úgyis tuningolsz, így elég lenne egy 2500K is, ami olcsóbb(52k), és ugyan olyan jó. Nyilatkozni nem tudok arról, hogy oc-ben jobb e a 2550K. De az az érzésem, hogy ugyan azt tudja, mint a 2500K.
De most nézem, hogy benéztem az irományodat, vagy utólag szerkesztettél. A 2550K annyiból más, hogy hibás benne az IGP... Az Intel piacra dobta, hogy ne legyen akkora vesztesége a gyártás során. Így eltudják adni a hibás IGP-s példányokat is. Szorzó itt nem számít, szvsz oda állítod, ahova akarod. Azért mondom, hogy inkább végy 2500K-t.
EarL 007:
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz viktor82 #21905 üzenetére
Szia.
A sima és a K-s modellek között az a különbség, hogy a K szorzózár mentességet jelent, tehát tetszés szerint állíthatod be a szorzót, ezzel az órajelet. Ez azért fontos, mert az SB oc lehetőségei ebből nagyjából ki is merülnek, mivel BCLK-t csak minimálisan tudod emelni.
Én mindenképpen az MSi vagy a Asus lapját ajánlanám. A döntés a Tiéd, mindegyikben ugyan olyan jól fog teljesíteni a procid.
Memóriából és bőven elég egy 1600@CL9-es kit, olcsó, és mindennapi használatra fölösleges a gyorsabb. Arra azért figyelj, hogy az üzemfesz ne 1.65v legyen, hanem 1.5v.EarL 007: Általánosságban azt hívjuk VTT-nek?!
mod: Ez így van, azért van ebből mindig keveredés.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz katt777 #21902 üzenetére
Igen, van egy pár lap, aminél 1.8v -nál indul a PLL. Most 1.8v vagy 1.79v, szerintem már mind1. De sokakat látok, akik 1.89v, és a fölötti értékkel próbálkoznak. Én próbáltam, nekem nem jött be. De ez lehet lapspecifikus is. 1.75v-al jó voltam 4.8GHz-ig.
Ezt a ram mizériát én sem értem. Szvsz, 1.65v -nál már bizony hozzá kell nyúlni a VTT-hez. Kérdés, hogy az XMP hozzá is nyúl e? Gondlom auto beállításon a lap után állít. De visszaemlékezve, az X58-ban egy-egy XMP profil tudott olyan dolgokat művelni, hogy jaj. VTT 1.55v és társai. Egyébként a lényeg itt is az, hogy figyelj a VTT és ramfesz között lévő különbségre. 0.5v alatt kell tartani, és akkor elvileg nem lesz gond. Azzal még az 1.7v is belefér sokak szerint.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz janos666 #21900 üzenetére
Arra, hogy mennyi biztonságos 24/7-re, nehéz választ adni. Mindenki máshogy használja, és az igazság az, hogy bírják is a procik. De 32nm lévén azt mondom, hogy 1.375v-nál nem érdemes feljebb menni. Esetleg 1.4v?! Ismerős annyin használja már 1 éve, és még mindig él és virul, degradációnak nyoma sincs.
Ha bírja a memória, akkor nyugodtan emeld meg a frekit. Bár én azt mondom, hogy az 1600@CL9 jobb, mint a 1866@CL10. 1600 CL8 nem megy? Egyébként nem befolyásolja magát a processzor stabilitását. 1.65v -nál ne emeld feljebb a feszt. Az elméleti határ így is 1.55v, ami már átléptél. Gondolom az 1.65v-hez hozzá igazítottad a VTT-t is. Ilyen ramfesz mellett annak >1.15v mindenképpen kell.
Nem szokott bugzani, nyugodtan bent hagyhatod.
emelni sok mindent lehet, kérdés, hogy érdemes e. Ugye a VTT-t alapból emelned kellene az 1.65v-s ramhoz. Aztán ott a PLL is... Ez lapfüggő. Nekem 1.75-179v között ment a legjobban vele a rendszer. Fölötte instabillá vált. Mások pont az ellenkezőjét tapasztalták. Máshoz nagyon nem kell nyúlni.
CPU vagy RAM szorzó nem érinti a chipset működését, azzal ne törődj. Egyedül a BCLK az, ami erősen korlátos.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz gainwardgs #20389 üzenetére
Igen, ez a minimum. Az 5GHz már most is megvan.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Kolondrum #20383 üzenetére
Biztosan menni fog benne. Maximum egy kicsit rosszabbul teljesít majd benne az Ivy, mint egy konkrétan alá tervezett lapban. De ez sem törvényszerű, mivel inkább csak az IGP fog nagyobb változáson átesni.
reset: Na ugye. Hőfok is kicsit feljebb mászott az AVX miatt, így teljesen rendben van.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz hitman, #20340 üzenetére
Core temp -el nézd a maghőt, LinX-et izzítsad rá, egyből meglátod, hogy melegszik az. Ha rosszul lenne pasztázva, akkor csúnyán magas értékeket mutatna. Szerintem Te idle-ben nézted, energiatakarékossági feature -ökkel együtt, így reális lehet a mért érték.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz HoReSz1975 #20045 üzenetére
Elvileg hihető. CT nem az aktuális feszültséget írja ki. Ez most engem is érdekel, meddig jutottál a feszültséggel?
Nem tudtad kimérni a valós értéket?[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Akkor is LinX-el kell beállítani. Crysis, hány magot használ? Ne poénkodjunk már. Nem a játék mi9att fagyott az ki. Nekem is előfordult, hogy a kicentizett LinX beállításom asztalon kifagyott egy filmnézés után. Mégse a boot-al tesztelem, hogy stabil e.
Ahogy katt is írta, kb. fél óra LinX, és ha stabil, akkor egy kis plusz fesz, és nem lehet probléma.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
MPowerPH
félisten
válasz haddent #19983 üzenetére
Ennyi a proci alapfesze, szerintem úgy gondolta. Ez még nem az általa beállított eredmény. De tény, alapon hatványokkal kevesebb feszültséggel is beérné.
Nekem energy saver módban idle 0.856v, terhelve 1.104v-t ad az alaplap, és turbo on.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Erdei88 #19963 üzenetére
A fene tudja, becsületes hangja van. Na de egy LinX-re kibírható, főleg, hogy itt szoktam hagyni. 3DMark -ozni meg az erkélyen szoktam, onnan meg nem hallani. Pedig egyből kettő darab is van rajta.
Ezért kellene már a víz, akkor mehetne a fagyállózás.Egyébként a video nem adja át az igazi tónusát.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Főleg hogy nálam a TRUE 4.8GHz@1.4v -n, AVX -es LinX alatt 70C-s a legmelegebb mag.
jános: Az Alpenföhn Brocken nem erősebb mint a True, nem is értem mit vártál tőle.
mod: Dehogy. Van 22k-30k-ért ezeknél erősebb léghűtés, 3 fokot még nyerhetsz velük. Vízzel meg 10-et....
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz helkis #19910 üzenetére
Fizikai. A Bloomban is az volt, szerintem ezzel nem játszanának. Ha nem így lenne, már biztosan megtalálták volna a megoldást az aktiválásra.
Erdei88: Értem, csak ugye a jól összerakott vízhűtés is olyan, hogy örök, és ha már van akkor vétek eladni. Én az LGA2011 előtt mindenképpen összerakok egyet, de csak a cpu-ra.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Nem is néztem hogy HT on, az előző tesztből indultam ki, ami HT off, és ahhoz lett hasonlítva. Így persze érthető a dolog.
Tirexi: Teccik érteni, hogy nagyon is jól tudom az értelmét. Egyébként nem a cpu lesz az erősebb, erről senki nem beszélt... Logikus az, hogy 4 fizikai magon a 4 szálú számítás(1 magon 1 szál), szálanként vetítve sokkal gyorsabb, mint 4+4virtuális magon a 8 szálú számítás.(1 magon 2 szál)
A szálankénti számítás gyengébb lesz HT-val, ezért kevesebb a GFlops.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz chrisnagy13 #19894 üzenetére
NE azt 5 percet nézd. Ez az 5 perc Prime alatt 20-nak számít, minimum. Persze ez tényleg nem életképes eredmény ebben a formában, de akkor is az egyik legjobb 2600K. Próbáld csak meg a procidra ilyen beállítások mellett ráereszteni az AVX LinX-et max. memoryval. Vagy akár a kicentizett prime stabil eredményedre is, csúnyán kivágna a winből.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz chrisnagy13 #19888 üzenetére
Tud annyit a procija, AVX-es LinX -el volt már itt eredménye, igaz kisebb frekin, de átszámolva stimmel. De ugye ez is csak 4 mag...
Tirexi: Keress visszább, és megtalálod amit kérsz. Igaz az 4.6GHz, de csak 1.252v. Ebből könnyen kijön a 4.8GHz@1.312v. Egyébként ez itt a fórumon talán a legjobb 2600K.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Nah, ez a 2500K sem egy villám, bár egy komoly lapban azért ennél hatványokkal jobban teljesíthetne. 4790MHz@1.4v.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz gainwardgs #19847 üzenetére
Keresem a fránya pontot, ahol ki lehet mérni a vcore -t. UD3-on tudom hol van, itt nem találom.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz gainwardgs #19787 üzenetére
Csak a lapot le kellene fotózni, a felső részét, a cpu fan csati környékét. Nagy felbontásban.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz gainwardgs #19781 üzenetére
Igen, az rendben van.
Nincs közeli képed a cpu foglalat/táp körüli részről? Nagy felbontásban, hogy olvashatóak legyenek a jelölések.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz Tirexi #19750 üzenetére
A P67 -es verziónak 16+2, a Z68 -nak kicsit módosították ezt a részét, ami 12+2+4-et jelent. Így a cpu-nak 12 fázis jutott, a VTT-nek 2 fázis, ami a belső memóriavezérlő és az L3-at szolgálja ki, és 4 fázist kapott a CPU VAXG, ami tulajdonképpen a belső IGP -t jelenti.
Mivel más nem változott, így ha a tuningot nézzük jobb a P67-es, nekem az életben nem kellene az a vacak IGP.haddent: Adj neki több feszültséget. Plusz ha AVX-es LinX-el tesztelnél, akkor nem kellene várni 3 órát, hanem fél, de lehet negyed óra alatt kijönne a hiba.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Tirexi #19746 üzenetére
Ez nem így van. Tápellátás, és nem a fázisok számítanak, hanem az alkatrészek minősége, és működési elve. Aki fázisok alapján veszi az alaplapot, az meg is érdemli. Legjobb példa a Maximus IV Extreme, ami 8 fázisos cpu, és 3 fázisos memória tápkörrel bír. Akkor most hogy is van ez itt a fázis dobálással?
1.52v? Ejj, hát nem tudod?
Jah, még egy kis info a fázisok dobálgatásáról. Az LGA2011 -es Rampage IV Extreme mennyi CPU fázis kapott? 8-at. Ha egy 3960K alá elég ennyi, akkor egy 2600K-nak ez miért kevés? Tehát számít valamit is a plusz fázis? NEM, csak növeli a fogyasztást. Ezeken a mezei lapokon tök mind1, hogy hány fázis van, mindegyik ugyan olyan felépítésű, és a működési elve is megegyezik.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Manitou #19740 üzenetére
Most megcáfolom magamat, de egy Asrock P67 Pro3 is elég még trémárkozni is. 2500K -val bírja a LinX-et 4950MHz-n. Egyetlen hátránya, hogy 1.52v -nál nem tudsz többet adni a procinak. Egyébként ugyan az a tápellátása, mint az Extreme sorozatnak, csak kevesebb sallang.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Nekem a 11 fokos lemaradása a TRUE -hoz képest borzalmas soknak tűnt.
mod1: Igen, láttam. Végülis hasonló konstrukció, Thermalright minőséggel. PHANTEKS -ről még nem hallottam, kíváncsivá tettél.
mod2: Az becsületes, 5C-t odaver a D14-nek, és ahogy nézem minél magasabb a TDP, annál nagyobb lesz az előnye.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
MPowerPH
félisten
válasz Normi™ #19655 üzenetére
Ha nem akarsz magasabb órajelet, akkor igen. Egyébként meg kezd a szorzót fokozatosan feljebb vinni ezen a feszültségen, amíg stabil. BCLk -val is tudsz kicsit játszni, ha csak 50MHz plusz kell.
Most nézem, Thermalright Venomous X Black. Szabad megtudni, honnan szerváltad? Mert abból jó lenne nekem is egy.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Normi™ #19648 üzenetére
Most miért kell auton hagyni a feszültségeket?! Be kellene állítani manual. Ahhoz a frekihez nagyon sok a feszültség. Még jó hogy nem 46-ra állítottad a szorzót, akkor lehet tényleg az örök vadászmezőkön járna a cucc. De attól a feszültségtől még nem lesz baja, csak fölösleges annyin hagyni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz Crossfit007 #19643 üzenetére
78C? Ne vicceljetek már gyerekek. 85C -ig no problem. Anno a Bloomfield -nél is ennyi volt, az SB ezen a téren még többet enged. Tesztek alatt mehetsz eddig, utána a mindennapos használat során a hőfok legalább egy tízessel alacsonyabb lesz.
Tirexi: Nem, ez nem tesztüzem. Ez a render beállításom. Melyik része lenne necces? Mert az 1.375v-ot még a Gulf is bírta 24/7, az meg igen csak kezdetleges 32nm-es cucc. SB ennél sokkal szívósabb, ez már az elején kiderült. Akkoriban sokan járatták 1.5v közelében, és ment a LinX, és a proci azóta is egészséges.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Crossfit007 #19612 üzenetére
Az egy kicsit más, 1.304v ilyenkor a valós, multiméterrel szépen ki lehet mérni.
Pietrosz: Én meg 1600 CL8 és 2300 CL9 között sem éreztem jelentős különbséget.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Crossfit007 #19608 üzenetére
Értem, akkor célozd meg a 4.9GHz-t, mert az sem kizárt, hogy simán tudja. LinX alatti hőfokok nem annyira mérvadóak, konvert közben nem fog úgy melegedni, ebben biztos lehetsz. Szóval ne azért ne menj tovább az órajellel.
Jah, annyi mehet. Csak mert volt itt olyan, aki 2 napos teszteket csinált....mod: használd a szerkesztés gombot.
mod2: Itt van nálam 3db 2500k különböző helyekről, el kellene kezdeni kitesztelgetni őket, csak lusta vagyok szétkapni a cuccot. Egyre kellemesebbet csalódok a fapados puritán kis Asrock lapban, csak egy BIOS chip tisztítás kellett neki.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Crossfit007 #19604 üzenetére
Persze, lazán. Azért ennyire nem kell a cuccot félteni(főleg az SB-t), csak ne LinX-eld agyon, az többet árthat neki.
Mit csinálsz Te, hogy állandóra kell a 4.7GHz?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Innen a fórumról, R3E lapban egy Gulf, 1.5v körül LLC on, kompival a kupakján. Tudod kiről beszélek. A többi az nem PH-s, de én vittem a cumót gariztatni. Ezt architektúrája válogatja. Egyébként nem is 1.3v, hanem 1.35v inkább az a határ, én még 1.4v-n is bekapcsolva hagyom SB-nél. Gulf -nál meg nem is használtam, maximum level 2-őn.
Meg ugye ez is olyan, hogy vagy megúszod, vagy nem. 100-ból egyszer nem jön be, csak ugye ne Te legyél a századik.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz fsb1000 #16072 üzenetére
Akkor ez annyira minimális, hogy normál használat mellett észrevehetetlen. Mivel a feszültség adagolás sem kicentizett dolog. 0.008v -os lépcsőkkel még bőven van tartalék. Ha kisebb lépcsőkkel tudnád használni, akkor előfordulhat, hogy találkoznál ilyen problémával. De a nitrozás után is azt mondta mindenki, hogy az a proci már soha nem lesz 100%-os. 1 hétig valamiért nem is úgy ment, ahogy előtte. Aztán rendbe szedte magát.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz fsb1000 #16050 üzenetére
Én ezzel az esettel még soha nem találkoztam. FX60-tól kezdve az összes procimat szénné húzva járattam, kivétel a 2500K. Az E8400-as kapta a legtöbbet, és a 980X, az még nitro alatt is volt. De nem tapasztaltam változást, és tuti a határon voltam a feszültség terén.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz banderasz77 #15893 üzenetére
Nagyra törő vágyaid ne legyenek. Egyébként emeld a szorzót...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest