Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Na, csak meglépte valaki. Legalább a jó öreg Bloomfield topic nem lesz szétszemetelve. Kíváncsi leszek, ki lesz az első tulaj, aki házi tesztekkel is tud szolgálni. Részemről amíg nem találok normál alaplapot, addig nem tudok váltani X58-ról. Sajnos nálunk minden jobb cucc csak óriási késéssel kapható.
mod: Az első hsz tuti át lesz szerkesztve, mert a fórum nyelve magyar.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz Cybertrone #26 üzenetére
Mondtam én, de ugye senki nem hiszi. Itt az élő példa. Nekem is X58-am van, szeretem is, de az SB oda vissza szívatja. Aki ezek után is azt mondja, hogy az X58 erősebb, az magát hitegeti. Persze, ha valakinek telik 980X-re. Mert itt már csak az a mentsvár.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
X58-ban már alkottak, igaz az még puritán, de megy mint atom, egyes csúcslapokat is csúnyán aláz. Itt ahogy nézem és olvastam, teljes fordulat történt, végre van minőségérzet is. És kint $-ból számolva 51k.
Visszatérve a Vantage score -ra... 4.2GHz-n az SB -ben még annyi tartalék van, mintha egy autónál csak most kapcsolnád a 4.-et. Míg a Bloomfield -nél már 5-ösben vagy.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
A topic címét még jó lenne helyre tenni, kilóg a sorból. Valami hasonlónak kellene kinéznie:
Egyéb javaslat?Intel Core i3 / Core i5 / Core i7 2xxx "Sandy Bridge" (LGA1155)
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #54 üzenetére
Akárhogy számolom megvan a 11% előnye clock to clock. Kb. ennyire is lehetett számítani. Csak ugye ez óriásit lép órajel terén a Bloomfield -hez képest. Brutális, nah.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Cybertrone #63 üzenetére
Az eddig elnevezésekre való tekintettel kicsit kijavítottalak, ha nem gond. Átláthatóbb.(szerintem)
Overlocker: No igen, főleg, hogy nekem 75k-ért ígérték. A 950-es kerül majdnem annyiba.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #66 üzenetére
Az mit jelent? Azt ne mond, hogy a maximum 57-es szorzóval nem sikerül keményebb hűtés alatt munkára bírni? Mert tudtommal nagyobb szorzót nem lehet neki belőni.
jones965: Az P-s lapban off -on van, nem?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #70 üzenetére
Értem, bár ez elég fura. Akkor ezen a téren nem is várható javulás? Ha így áll, nem ez lesz az extrém tuningosok kedvence.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #75 üzenetére
Az már szép. Bár még csak ki sem sajtoltál belőle mindent, prociban még maradt rendesen, meg szerintem az Aresban is.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Intel fan11 #86 üzenetére
Órajelben agyonüti. És clock to clock 11%-al erősebb még ráadásnak. Memkezelés is javult, aida alapján gyorsabb abban is, majdnem hozza a Tri ch szintet. Kicsit jobb fogyi, és ezért nem is melegszik annyira. Egyébként majd ugyan az, ha P67 -es lapban használjuk.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Intel fan11 #89 üzenetére
Az annyit tesz, hogy azonos órajelen 11%-al erősebb, mint a 860-as. Árban a 2600K 75k-ért már rendelhető.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Intel fan11 #92 üzenetére
November az nem január, én sem vártam volna. Más kérdés, hogy SB-re már egész olcsón össze lehet tákolni egy komplett rendszert, közel P55 áron, és ezek bevezető árak, amik valszeg kicsit esni fognak.
jános: pegazus -nál kell érdeklődni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz OldJohnny66 #104 üzenetére
Ez nem mond semmit, tök értelmetlen a teszt. Inkább a proci és memóriakezelésben hasonlítanák össze a többi lappal.
cut: Gondolom hirtelen sok volt az érdeklődő.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #124 üzenetére
Azt én sem értem, ez inkább hanyagság. (megtévesztés)
#117) Ez lett a maximum Vantage? Alig melegedett... Hihetetlen.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #127 üzenetére
Xpander -el biztosan menni fog, ez tudja a Quad SLI-t 4x16x -ban. Ez csak az Asus ROG szériás lapjaihoz felszerelhető egyébként? Jah, már látom, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #129 üzenetére
E szerint 4 sloton 16x lesz a sávszél.
"ASUS ROG Xpander is simply a PCI-Express daughter card for the ASUS Rampage III Extreme. The circuit board comes with four PCI Express x16 slots and two Nvidia NF200 PCI-Express bridges. These circuits take the 32 available PCIe 2.0 lanes of the Intel X58 chipset and expand them to 64 lanes, divided across the four PCI Express x16 slots on the daughter board. In the end this enables you to connect four graphics cards with maximal PCIe x16 bandwidth."
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #134 üzenetére
Jah, hogy a Maximus IV esetében...értelek. Nah, ez jó kérdés. Fogalmam sincs. A logika azt diktálná, mint az X58-nál, tehát a quad felállásra mennek rá. Ebben az esetben 4db 8x. Ellenben 2 kártyával probléma nélkül mehetne a 2db 16x.
Csak ezzel az a gáz, hogy asztalon, tesztelgetni jó.Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #143 üzenetére
Na, ez már valami. Grat. 24/7 -re mi a maximum HT-val órajelben és feszültségben?
Erdei88: Van egy nagykeres ismerősöm, aki némi profit fejében nagyker garival tud nekem hozni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #150 üzenetére
Uh, az is érdekes. Egyes kiskerekben is már 80k környékén mozog. Az újdonság az ilyen, a bevezető ár hirtelen csökkenni kezd, ahogy nő a kínálat.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #311 üzenetére
Én erre már csak annyit mondok, kapja be a Szandi.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Cybertrone #337 üzenetére
Egyből tele lett az apró 1366-os lapokkal és procikkal. Mondtam, hogy ez lesz... árak zuhannak, lassan a core 2, core quad szinten járunk. Lapomra holnapi nap folyamán van vevő.
Szóljon valaki, ha lát Asrock P67 Professional alaplapot itthon, és nem találok, pedig van már Asrock P67 is.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Cybertrone #340 üzenetére
Nyugodtan rakd bele az 1.65v-s ramokat, nem lesz baja, Intel szerint sem.
Ha beleteszed a 3 modult, akkor erősen visszalassul a memkezelés, nem jót ötlet.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #354 üzenetére
Ezt saját szemmel nézném meg first, kicsit hihetetlen, bár jó az érv.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
5GHz 24/7-re elég meredek, az azért erős lenne.
Ellenben a 2500K azért annyira nem lemosós. HT sincs... Ezt a Bulldozer lazán megeszi majd, ebben majdnem biztos vagyok. Én bízok az AMD -ben.
Sandy esetében nálam csak a 2600K lenne fejlődés, de az nagyon drága. Pár hónap múlva már sokkal olcsóbb lesz. És egy Bloomfield sincs annyival lemaradva, most azért már jobban átlátható. Tuning, fogyasztás miatt érdemes csak váltani, nekem ez nem ér meg ennyit, én elégedett vagyok. Az újítás nem ez, hanem a 8/16 lesz.
De Te tudod, szerintem elhamarkodtad. Én az utolsó pillanatban léptem vissza, és nem fogom megbánni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Ha Te tudnád én mire használom a gépet nem mondanád. Tömörítés ezerrel, MP3 és video konvertálás. Szóval jól tudom, hol a határ. Ez itt akkor sem éri meg, legalábbis az én szemszögemből nem. Egy olyan kaliberű P67-es lap, mint ami most X58-ra Maximus IV Extreme áron lenne, ami 80k,esetleg 70k. Ez alatt nem is, Asrock -ot sajnos nem lehet kapni. Szvsz, továbbra is csak annyit mondok, hogy Bulldozer. De tényleg Te tudod, nálam ez kiütötte magát. Máris félre tettem a 30k-t, amit erre szántam volna. Április eldönti majd, mi éri meg. Addig ilyen elszáll árak lesznek.
(LGA2011 -et azért nem említem, mert más kategória lesz, valszeg legalább dupla ekkora teljesítmény, és egyéb finom extrák. )Motion_Blur: passz, annyira nem ide tartozik.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest