Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viper26
nagyúr
woland_y2k, gainwardgs:
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
TomiLi
addikt
válasz SimonYana #9680 üzenetére
Na ebben van igazság!
Menetes gyorscsatival: ilynere gondoltál?
Vagy pedig erre, és húzóbilinccsel pluszba lebiztosítani? (vagy azzal a bilinccsel ami képen is van?)(#9683) Erdei88: Hát igen az ár... az eléggé nyomós érv
Más: Valaki tudna linkelni 1.5V-os ram Aida tesztet? Mennek ezek a kitek 2000+MHz-et?
Ha igen, milyen időzítéssel?[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
szacsee
nagyúr
válasz bluobluo #9692 üzenetére
1366-os platformot cseréltem büdi Sandy-re és még vannak a topikban többen is így.
Ha nem munkára kell a gép és nem fontos a 6 mag, akkor felesleges a 980X, illetve a 990X.
Ha munkára kellene, de elég a 4 mag és a HT, akkor még mindig olcsóbb alternatíva a 2600K proci, amiben van már HT, viszont "csak" 4 magos.
Játékra untig elég a 2500(K) is, nem kell a legjobb processzort megvenni, VGA lesz a döntő nem a proci, hacsak nem 2Ghz-es dual core-al nyomod.
1366-os platform többet fogyaszt, drágább és nem utolsó sorban nem gyorsabb semmivel amit éreznél mint felhasználó. (munkánál, videóvágásnál némiképp a 6 mag + HT odaver, de a kérdés, hogy pénzt is keresel-e vele, vagy sem, mert csak némi időt spórolnál a 6 magossal)
1366-nál egy nagyon jó proci esetében 4,4Ghz-et elérhetsz (i7 920- I7 960-ig), ha mákod van.
6 magossal ha van hűtésed még talán tovább is, viszont Sandy Bridge esetében borítékolható a 4,4Ghz szinte bármelyik K-s procinál.
Alaplapnál kell figyelni, ha tuningolni akarsz (szorzót emelni), fontos hogy P67-es alaplapot válassz, de inkább várd meg a Z67-es alaplapokat, amiben lesz tuning lehetőség is és init VGA kimenet is.[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
Sziasztok!
Gigabyte P67 UD4-be tervezek 2500K procit. Scythe Ninja plus rev B hűtőm van, amit nem szeretnék "kidobni". Úgy tudom, hogy a Ninja hűtő alá nem fér el a Corsair Vengeance ram. A kérdésem az lenne, hogy baj ha nem az 1-es 3-as slotba fogom tenni a ramokat, hanem a 2-be és a 4-be? Egyáltalán elfér így? pls help![ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
válasz bluobluo #9689 üzenetére
más foglalat, architektúra, chipset, stb.
980x: S1366-os, 6 magos csúcsmodell (meg a 990x is), ennek megfelelő árral
2500k: S1155-ös, 4 magos, nincs HT, van int. vga, 2 csatornás mem. vezérlőa 980x erősebb megfelelő körülmények között, és "munkára" való (meg benchmarkolni )
a 2500k elérhető áron van, és bőven elég játékra, egy átlagos felhasználónak még sok is[ Szerkesztve ]
-
thomascsapo
csendes tag
válasz thomascsapo #9655 üzenetére
Valaki?
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Adva van 2 proci:
Intel Core i7-980x
és a
Intel Core i7-2500k
namost a kettő közt mi a külömbség azt leszámítva, hogy az egyik 4, amásik 6 magos, és brutál nagy köztük az árkülömbség?
Kösz előre is!Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
Viper26
nagyúr
válasz gainwardgs #9682 üzenetére
MI ez a widget amit a HDD-hez használsz?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
hoy
tag
válasz SimonYana #9680 üzenetére
Elég régóta használok vizet (saját készítésű blokkal.. )
S szerelés előtt mindig megcsinálom az alábbi ellenőrzést: leszabom csöveket a gépbe összeszerelem, majd a komplett rendszert kiveszem a gépből. Fürdőkád feltölt, az összecsövezett blokkokat belerakom a vízbe, a két szabadon álló cső közül az egyiket elszorítom a másikba belefújok, majd keresem a légbuborékát... no így tuti nem a gépben ér meglepetésDe hogy on is legyek végre tegnap megjött a B3-s asus p8p67 evo alaplapom, így már minden sata csatit használhatok :::::::::
-
TomiLi
addikt
válasz Erdei88 #9677 üzenetére
Lehet, hogy egy tripla radival aztán neki állok a víznek, csak félek tőle egy kicsit! Nem akarok medencét a számítógépházban
tikk-takkolok itt az érvek ellenérvek között! (mindég előjön ez a fránya víz téma nálam - egyszer már meg is kéne csinálni...)
Más oldalról is meg lehet közelíteni: Ezt a hűtést is csak egyszer kell megvenni, és kisebb szerencsével egy-egy konfig váltásnál akár ingyen is meg lehet úszni. (max egy proci hűtő...)
Jelenlegi procimnál hamarabb fogy egy a bátorságom mint a hűtés Ez jó!
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Erdei88
veterán
Ha sok pénzt szánsz rá akkor nincs esélyed, hogy hasonlót csinálj mint egy léghűtés.. Hacsak nem hülyeségre költöd.
Viszont az tény hogy 50k alatt felesleges belekezdeni, de utána már tud boldog perceket okozni
Jelenlegi procimnál hamarabb fogy egy a bátorságom mint a hűtés. -
szasanyi
félisten
Néhány órás használat - és pár tesz - alapján nekem gyorsabbnak tűnik a rendszer mint i5 750 esetén volt. Igaz, itt a memóriák XMP profillal 1600Mhz-en mennek, tuning nélkül is.
Én is biztos vagyok benne, hogy nem bánom meg mert egyrészt rendkívül jó áron jutottam hozzá, másrészt nálam evidencia, hogy CPU = INTEL Próbáltam Phenom II X4-et, - és nem mondom, hogy rossz és olcsóbb is -, de nekem valahogy nem jött be.
Lehet ezen vitatkozni, sőt az is lehet, hogy a Buldozer valóban nagyon jó lesz.
Egyébként ezek a hőfokok alapon, IDLE állapotban (HyperTX3) jók-e? -
TomiLi
addikt
Igen!
A kis p4-es a fix gépem.... Bár már jó lenne, ha ami most van az is fixszé válna.....
De tudom, hogy nem! Az ivy már nagyon közelít az "álomgépemhez"
Csak az a kérdéses, hogy mennyire lesz megbízható, és működő képes. Gondolok itt a lekapcsolható vga(k)-ra... Mennyire fog a teljesítmény rovására menni..Bogyorisz
-
szasanyi
félisten
Nekem kimondottan tetszik ez az üde, új BIOS és az egérhasználat is. Csak szokatlan még kicsit, meg hát a baromi sok beállítás... jószerével asse tudom mivel mit állítok. Egy BIOS frissítéssel kezdtem, az XPM profilt pedig aktiválni kellett, de az 1.50V feszt jól be állította hozzá. Egyelőre nincs tuning, nem rajongok különösebben érte (meg hát szükségem sincs ennél nagyobb teljesítményre), inkább az energia beállításokat néztem de azt sem állítottal amíg nem tudom pontosan mit csinálok.
Egy MSI lapot használtam eddig, azt is jó régen. Eddig tetszik, minőségi darab értét kelti már a kicsomagolásnál, és a rendszerem is érezhetően gyorsabb.subaruwrc: ebben biztos vagyok, nem is az ellenkezőjére utaltam épp csak - mint1 - megjegyeztem.
Wukiwo: köszi. Nem ment egyszerűn, és hezitáltam is a választás előtt. Remélem nem bánom meg a lapot, bár a minőségérzet mindenképp kiemelkedő. Azonnal 4.2Ghz-en indította a procit, anélkül hogy kértem volna. Még a végére a tuning is előfordulhat, ha ennyire szeretné.
[ Szerkesztve ]
-
toyone
őstag
válasz szasanyi #9665 üzenetére
Jók. Ár/érték arányban pazar. Uefiben nem használok egeret mert egyszerűen képtelen vagyok megszokni. Memória feszültségéből jócskán droppol. Cpu vcore nál újabb biosokban nincs benne hogy tiltsd a droppot így inkább fölé ad, főleg terhelésnél.
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
TomiLi
addikt
válasz davidsz #9643 üzenetére
Továbbra is azt vallom, hogy elég a D14, mert a linx alatt ha bele-bele is kóstol a 90 fokba, akkor sem tudom annyira leterhelni a hétköznapokban, hogy kelljen a víz.
Persze jó lenne, mert akár 30fokon is lehet tartani vele procit.
De, ahogy Qru kolléga is írta, én is egy kicsit ódzkodom tőle. Emellett el lehet szaladni ami az anyagiakat illeti. Mert annak meg semmi értelme, ha jó sok pénzért az ember csinál egy olyan vizet, ami hatásfokban olyan mint a léghűtés...(#9644) AirBooms : Szerencsére nem nagyon van rá keretem, és helyem sincs a házban nagyon
(#9645) Qru : Hát nézegettem már nagyon sokat a vizet, de mindig inkább valami hardvert vettem helyette. Ha nagyon megőrül az ember, akkor pikk-pakk el lehet szállni az árakkal, és maga víz már egy komplett gép ára...
(#9646) D1Rect :
(#9656) KAMELOT : Az a tartalék gép! A másik az mindig változik, így teljesen felesleges kiírnom.
Később írt hsz-emben már direkt úgy linkeltem!!!
1.5V? Miért sok? Tudom ez már súrolja a felső határt, de elvileg bírja (1.52-ig)[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
szasanyi
félisten
A mai nappal én is "klub tag" lettem. Nektek az a gondotok, hogyan préseljetek ki még többet a CPU-ból, én meg 10 percig kínlódtam, hogy az automatán beállított 4.2Ghz-et alapra állítsam, és működjön az összes energia gazdálkodási séma.
Ez az UEFI BIOS jól néz ki, de nagyon szokatlan és nagyon részletes. Senki sem használ MSI P67A-GD65 lapot? -
Winne
nagyúr
OFF!
Szerintetek ez nem gyanúsan olcsó?
Egy ilyesmiben gondolkodok, amit majd kibővítek idővel egy másik ilyennel...
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Wukiwo
senior tag
mennyire megszokott,hogy 5Ghz-en 1.5 fesz kell a procinak? Nem sok ez kicsit?
-
KAMELOT
titán
A cuccaid közt más van írva!
És ha már képet csinálsz akkor olyan kép legyen amikor 5GHz-n megy a procid. Mármint CPU-Z-n azt szeretnénk látni!
1,5V az már sok! Próbáld meg alatta tartani!
Inkább menjen kevesebb GHz-t de alacsonyabb feszen! Jó tanács![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
thomascsapo
csendes tag
Valaki lefényképezné nekem a Program Files (x86)\Common Files\Intel\Media SDK\s1\2.0 mappa tartalmát?
-
Dtomka
veterán
-
thomascsapo
csendes tag
válasz thomascsapo #9651 üzenetére
Próbáltam egy másik drivert feltelepíteni, most már abszolút nem jó.
Egyébként itt áll meg: C:\Program Files (x86)\Common Files\Intel\Media SDK\s1\2.0\mfx_mft_h264vd_32.dll -
Воланд
titán
válasz thomascsapo #9648 üzenetére
A gyártó oldaláról szed le a drivert, azt próbáld meg telepíteni.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
thomascsapo
csendes tag
válasz thomascsapo #9648 üzenetére
Konkrét hiba:
-
thomascsapo
csendes tag
Üdv!
Ma raktam össze a gépemet.
Giga H67N-USB3, Core i3-2100T, Kingston 4GB 1600MHz. A lényeg az, hogy az alaplapi CD-n fel akartam telepíteni az IGP drivert és a vége felé hibát ír ki és kilép. Ettől függetlenül lehet használni a gépet, de gondolom ez nem a legmegfelelőbb működést biztosítja.
Ráadásul a Windows-élményidexet sem tudom lefuttatni így.Mi lehet a probléma vagy a megoldás?
-
félisten
A blokkot se kell cserélni.
Egyébként drágább és hülyeség, de olyan jó.(#9645) Qru: Ugyanmár. Egyébként sose szokod meg, hogy a hardvereknek nem árt a víz.
ui.:sokan elfelejtik, hogy miért jó a víz: onnantól nem számít a hőmérséklet. Egyszerűen nincs.
Szétfeszelés után is marad annyi a rendszerben, hogy bőven lehűti.Az emberek 99,9%-ának tökéletes a léghűtés, ha elnézi a szerelést, max a lábára ejti a bordát.
(#9637) ceaser: sz@r az a lap, add el.
nekem
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
AirBooms
addikt
Én nem vennék a helyedben vizet. A D14 egy közepes vízhűtéssel egyenlő, esetleg kevesebb egy picit a tartaléka, meg nem tudod feljavítani, de nem érdemes. 50k-ból ráadásul tényleg csak egy közepes vízre futná.
Amúgy azzal nem értek egyet, hogy a gyakori platformváltások miatt gyakran kell cserélni a blokkokat (CPU-ra, GPU-ra igen). Én a 775 óta elvagyok. Amikor bejött a 1366, olyan alaplapot vettem (nem is rosszat), amin volt 775-ös lefogató, aztán a 1156 is megegyezik a 1155-tel, ráadásul a mostani 1155-ös lapok egy részén is van még 775-ös lefogató (az Asrock Fatal1tyn most is ezzel megy a vizem). Arról nem beszélve, hogy eleve univerzélis, két darab lefogatót kaptam az EK-blokkhoz. A legtöbb AMD-hez is jó.
-
davidsz
senior tag
Bárhonnan nézem a dolgot, mivel hosszútávra vettem a lapot és a procit, így a melegedési határ miatt kelleni fog a víz nekem is. Itt jöhetne a nagy kérdés: Milyet? Melyikkel lehet hosszútávra tervezni? (Mindemellett a karbantartási igényekről gőzöm sincs - de lehet a vizes fórumot át kell majd futnom)
Meddig lehet elmenni ezzel a hardverrel vízzel?[ Szerkesztve ]
Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
TomiLi
addikt
Hát ez az! Most ha nulláról kellene vizet építenem, akkor hirtelen egy 50k-t el tudnék tapsolni, csak a cpu-ra. Aztán lehet, ha jobban utána számolok, van ez még több is. (persze a blokkon kívűl mindent csak egyszer kell megvenni)
Most egy D14-em van, ami 20k volt. Nem éppen egy árkategória.
Max veszek valami combosabb ventit a D14-re....Bogyorisz
-
Qru
MODERÁTOR
Azért egy vízhűtés többre képes, de mivel ilyen relatíve gyorsak a fogalatváltások, nem nagyon érdemes vízbe beruházni sztem. Míg egy jobb léghűtéshez 1-2k egy új lefogató elem addig egy rendes vizes blokkot nem nagyon kapsz csak 10k környékén.
Pl mikor 775-ről váltottam 1366-ra 1,8k volt az új lefogató a TRU-hoz. Most nézd meg, hogy 1,5 éve mennyibe került volna egy rendes vizes blokk i7 900-hoz...#nincsbennetarcsi
-
TomiLi
addikt
Nekem is java részt ezért esett erre a lapra a választásom!
Bár annyit zárójelben meg kell hagyni, hogy azért képeken nem látni, hogy az a burkolat egy kopogós, a bakelit korszakból megmaradt műanyag! Nekem ennek ellnére nagyon tetszik.Még az ASUS-ságát is megbocsájtanám
Nekem ez az első olyan Asus lapom (szerencsére) amivel van egy-két probléma - sajnos....
Azt hozzá kell tennem, hogy soha nem vettem még meg ennyire friss terméket, ilyen korán a megjelenés után.(#9639) davidsz: Persze nincs értelme, mert a hétköznapokban semmit nem használunk ki belőle. De sokan csak azért a "pár" MHz-ért váltottak... Ez is egy hobby....
Egyébbként én ezért is szeretm az offset beállítást (az intel speedstep mellett) , mert a rendszer terhelés függően állítgatja a fesz.t, így amikor netezem, akkor nem terheli a cpu-t feleslegesen[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
davidsz
senior tag
103.0 BCLK volt a max. amit próbáltam. Nálam most a határ az 5Ghz és a 90C meleg. - ezért is nem megyek tovább, meg itt már a fesz is sok 1,4x
Mindemellett nem látom értelmét húzni . Egyszerűen nem tudom kihasználni a teljesítményt.Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
TomiLi
addikt
válasz davidsz #9627 üzenetére
Akkor az lesz a problémám! Ma csinálta BCLK módosítás nélküli beállítással is..
Gondolom, remélem későbbi bios-okkal kiküszöbölik a problémát. Nagyon szorgalmasan tudom mindenféle problémákkal bombázni az asus support-ot. Készségesek, mert válaszolnak is, és elvileg keresik a problémát (Asus sabertooth p67 + Asus GTX 580 DCII = nincs kép a pci-e16@16x slotban)Neked mennyi volt a max BCLK?
(#9635) Qru: Köszi Uram! Én is ezt az elméletet vallom, mivel csak linx alatt érte el ezt a magas hőmérsékletet. Majd megnézem konkrétan mennyire melegszik játékok alatt.
Gondolkoztam, hogy be kellene vizezni, de aztán rájöttem, hogy jövőre jön az Ivy, kisebb csíkszélességen, kisebb fogyasztás, hőtermelés. Persze ez azt is eredményezheti, hogy magasabb tuning potenciál, ergo ugyanott vagyok, hogy megint kóstolgatja a 90 fokot, csak nem 5GHz-nél, hanem (hasraütve) pl 5.5GHz-nél....(#9638) Erdei88: DE a 8x-osban rendesen működik! A 16x-osban is, csak nincs kép Hallom, hogy bejelntkezik a windows, csak nem látom....
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Gabesz144
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Zoli83
tag
Sziasztok!
Május elején tervezek gépet venni és lenne egy lehet hülye kérdésem. Van egy 500GB-s Samsung vincsim ami tele van. Az új rendszernél formázni kell majd az egészet, vagy elég csak azt a partíciót, amin a Windows van? -
SimonYana
addikt
válasz davidsz #9627 üzenetére
Olyan winyót is lát ami az előző gépedben volt?
Mert nekem nem látja egyiket sem a 12-ből!
Mondom ... megoldottam , de bosszantő , hogy tele van satával és a régi adataim hoz csak a Raid karival jutok hozzá , vagy USB-n.
Még az e-satán sem látja!
No keresek egy ventit oda!® SimonYana ®
-
davidsz
senior tag
válasz BioNiCMaN #9624 üzenetére
Én tettem bele. 5x5cm kell bele. Nekem jól jött, mert a VGA melegedős fajta és rányúlik az egyik chipszet hűtőbordára. Így fűt rendesen - és a házam sem a legtökéletesebb hűtés ügyileg. Megvettem a legelső ilyen ventit. "Mezei venti, de nincs hangja.
SimonYana: Nekem lát minden vinyót gond nélkül. 1502-es Biosz. Kapásból frissítéssel kezdtem. Nekem még nem sikerült hibát találnom a dologban.
ceaser: A VGA miatt csinálhat ilyet. Régebbi i3-560-nál volt ilyen gondom.
[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
válasz Mukorka #8669 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de szerintem a Sabertooth is elbánik az SLI/CF témával.
Idézem:
"Multi-GPU Support:
Supports NVIDIA® Quad-GPU SLI™ Technology
Supports ATI® Quad-GPU CrossFireX™ Technology"És ha már itt tartok, felteszem az én kérdésem:
Akinek ilyen lapocskája van, tett a közepébe ventit, vagy csak úgy használja, ahogy az Úr megteremtette?[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
SimonYana
addikt
No most itt tartok!
Igaz stabilitás test nincs!
Azért van ez a lapom , mert havertól megkaptam olcsón!
Viszont a Satákon egy winyót sem lát!
író , SSD-vel semmi gond , de winyókat raid karin tudtam láthatóbá tenni!
Natur szűz winyót megformázom semmi gond, de 15db 2 TB-ot nem fogok ezért átmásolni![ Szerkesztve ]
® SimonYana ®
-
TomiLi
addikt
válasz davidsz #9619 üzenetére
Nekem nem tudom miért csinálja ezt a kétszeri indulást. (Lehet a vga miatt, mert a pci-e kontroll lednél áll meg)
Én nem szeretem az asus szoftvereit, és a win alól sem tuningolok, mert az a korábbi rendszereknél már bizonyított, hogy nem 100-as. Volt itt ph-n, akinek a halálba küldte a lapját.
Simonyana: 1.5-1.52V a max.
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
davidsz
senior tag
BCLK-t én is állítgatom. Viszont 103-nál és 5Ghz-n elsőre indul.
A 90 fok sok. Alapértelmezésben a saját szoftvere 85 foktól riaszt.Most amin szenvedek: NEGATÍV TUNING
Mivel egy klikkel lehet Win alól is állítani a dolgokat, így éjszakára meg letöltéshez megpróbálok "minimális" áramfelvételt belőni. Annál is kevesebbet, mint amit autón fogyaszt.
2 Ghz-n és 0,85v-al még simán megy mindenTurbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
TomiLi
addikt
válasz davidsz #9616 üzenetére
90 fok sok? nem tudtam, mert anno az 1366-os rendszereknél ez még a bőven belefért kategória volt.
Nekem az a véleményem (lehet rosszul), hogy ez a 90 fok azért nem sok, mert az életben nem tudom úgy leterhelni netezéssel, és játékokkal a procit, hogy megközelítse a linx által procukált terhelést.
Egyébbként olyan 1.48V-ig nem melegszik be ennyire a proci. De sajnos az 5GHz-hez kell a magasabb érték....
Ha nem csesztetetm a BCLK-t, akkor nekem is elsőre indul a renszer.
Fogyasztás: én ezért szertem nem fix feszültségre beállítani a rendszert, mert akkor nem csak a szorzót, hanem a fesz.t is kapcsolgatja a lap, így ha netezek, akkor nem izzad feleslegesen, és valamennyivel kevesebbet is eszik.
(#9617) Qru : Köszi!
Sandy-nél mennyi az az érték ami még egészséges (hőmérséklet)[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
davidsz
senior tag
Nálam is ugyan így eltér a magok hőmérséklete.
Nem meleg az a 90C? Nekem sikít az AI Suit 85C felett. Amúgy nekem is ennyit melegszik 5Ghz-n, viszont elsőre elindul.Viszont most kitaláltam, hogy AI Suitban visszaveszem 3 Ghz-ra és elmentem a profilt - minnél alacsonyabb legyen a fogyasztás - ez jó lesz netezni, meg este letölteni.
Számomra kicsit vicces hogy "hétköznapi" dolgokhoz szinte kihasználatlan az, amit ez a proci tud.[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz SimonYana #9608 üzenetére
Akkor nem Fatal1ty lett?
Nekem most így néz ki a Sabertooth - ban a 2600k.
Eléggé kell neki a fesz. az 5GHz-hez.
Igaz offset modban lőttem be a rendszert, mert nem akarom állandóan 1.5v környékén járatni a procit.
BCLK-t is lehet emelni, mert 103x49-es beállítással is stabil, de akkor meg olyan hibába futottam, hogy csak másodikra indul el a gép. (bekapcsol, és a pci-e test után lekapcsol, majd tökéletesen elindul...Amit még én sem értek: Miért van ekkora különbség a magok melegedésében? Ez a processzor felépítése miatt van, vagy pedig a hűtő nem fekszik fel jól?
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
davidsz
senior tag
válasz SimonYana #9608 üzenetére
A lap és a proci ugyan az mint nekem. Nálam a memo csak 1600-as.
Amikor a 43-at átírod, akkor üss egy "entert" és megmarad. Meg a memória beállítást nézd meg, hogy mennyin megy, mert előfordul hogy 1333-on marad.[ Szerkesztve ]
-
davidsz
senior tag
válasz SimonYana #9603 üzenetére
Ebben biztos nem én leszek az embered. 1 hete ismerkedem a dologgal.
Nálam van egy olyan menü a biosban hogy oc - ráklikk és autón felhúzta 4,4re ... innentől a szorzóval variáltam aztán tesztelgettem meg lesegettem itt a fórumon a dolgokat.Szerintem írj pontos alaplap és memória típust, valamint hogy milyen hűtő van rajta, akkor a "hozzáértők" adnak tanácsot.
Egy ami tuti a feszekkel vigyázni! Ezt megtanultam
5Ghz-t nem ajánlom!!! Az már meleg pálya. 4,7-ig el lehet menni szinte auto beállításokkal, színte csak szorzó emeléssel (szerintem)[ Szerkesztve ]
-
-
Dj Dekko!
őstag
Milyen hűtőt ajánlotok egy 2600Kra?!
4Ghz szeretném vele elérni stabilan...
GTX 580 mellé full hd hoz nem hiszem hogy kell több.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Apple TV+
- World of Tanks - MMO
- Jövedelem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy ruhás topik
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest