Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Erről esetleg valakinek véleménye, tanácsa?
Ha valakinek van tanácsa vagy ötlete, "hogy ez helyett inkább ezt, az helyett meg inkább amazt javaslom, mert..." azt "meghallgatnám".
Köszönöm!
ÜdvA nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
N_A_S
veterán
Más választásod nem nagyon van, max még ez: Corsair 8GB DDR3 1600MHz KIT(2x4GB) Dominator
https://tinyurl.com/phnas
-
Ombi5
őstag
Ahol betudnam szerezni a memoriat csak ilyen van most:
Kingston 8GB DDR3 1333MHz KIT(2*4GB) CL9 HYPERX Blu Edition
8GB, DDR3, 1333MHz, Dual ChannelEzt lehet huzni szerintetek foljebb is. elvileg ez 1.5Von muxik?
Sajnos vagy nem sajnos Noctua NH-D14 hutom van es sok lehetosegem nincs memoriak miatt: 2 fele letezik ugye,ami elfer mellette es nem magas feszen uzenmel?
Innen tudok valasztani : [link]
Koszonom a segitseget!!
-
arn
félisten
mi a tapasztalat - a mostani 2500k prociknal mennyi az elerheto hasznalhato tuning (a nem agyonfeszelt)? orajelre es feszre gondoltam.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
félisten
"Persze nyilvan. Aki nem ert hozza es azert szalad el azzal minek torodni..."
Ennyi. Nagyságrendekkel kevesebb a probléma azokkal a vásárlókkal akik odafelé szaladnak.Én az X2-es AthlonII-t is tuning eredménnyel rakom ki.
Egy magicfpo 980X-nél nem hiszem, hogy a potenciális vásárlót elriasztja a nitros eredmény.
Elriasztja a kötekedőket meg értetlenkedőket, nem 14PÜ-t kapsz másnap reggelre, csak kettőt, de mint a kettő a számlaszámot kéri, hogy utalhasson. \o/[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Landon
őstag
Persze nyilvan. Aki nem ert hozza es azert szalad el azzal minek torodni...
Az n2o az Ln2 akart lenni csak mondom, nem akarok idiotasagot leirni. egyik gaz masik folyekony ugye...
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
MPowerPH
félisten
Akik szaladnak, azoknak úgy kell. Hozzá nem értés miatt van, mindent lehet ésszerű keretek között csinálni. Aki megveszi a procimat tudja, hogy volt fölötte nitrogén, nem nagyon zavarta. A promo -val semmi probléma nincs.
Köszönöm.
D1Rect: Igen, elkelt. 2 napot nála volt próbán, elégedett volt. Most visszakértem, következő héttől már az övé.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
félisten
"Hat igen csak a n2o-t meg a promo-t ne nagyon reklamozd mert ezektol sokan visitva szaladnak 100 fele."
Az lehet, de elég 1 vásárló aki sikítva szalad a proci felé egy köteg pénzzel.
Inkább rá lennék kíváncsi és neki adnám el a procit.De ahogy értem, már úgyis elkelt.
-
Landon
őstag
válasz MPowerPH #6386 üzenetére
Hat igen csak a Ln2-t meg a promo-t ne nagyon reklamozd mert ezektol sokan visitva szaladnak 100 fele.
Egyebkent sok sikert az eladashoz ill. SB-hez!
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
MPowerPH
félisten
Nehezebb, ez tény. Gari csak a memóra van, intéztem neki kiskergarit. A 980X mivel OEM, 5k-ért tudom gariztatni, ha valami baj van.(nem lesz, átélt egy nitrozást, akkor is vigyáztunk rá, és én is vigyáztam rá, plusz az új FPO-k jobban bírják)
A lap promo lap volt, megint csak nem garis. Szóval ezekre természetesen próbagari jár. Végül is minőségi termékek, egyik sem túl olcsóbbik fajta, így ilyenkor az ember bízik benne, hogy nem lesz velük probléma.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Landon
őstag
válasz MPowerPH #6384 üzenetére
Igy vilagos. Es garit h adsz a cuccokra? Mar ha nem vagyok tul indiszkret. Csak azert kerdem mert gari nelkul mindig nehezebb eladni barmit is.
-
MPowerPH
félisten
Egyszerű. Első lapomat netto ár alatt szereztem, ugyan annyiért ment el nem rég. Aztán volt egy 930-as procim, mikor el akartam adni, pont bekrepált. Így kaptam helyette egy újat, de 950-est. Azt zsír újként eladtam annyiért, amennyiért anno megvettem a 930-ast.
A 980X-et 140k-ért szerváltam, és mint kiderült, talán az ismert legjobb darab(nemzetközileg is), 20k-val drágábban sikerül elboltolnom. Plusz itt van a Rampage 3, amit kb. 50k -ért vásároltam, annyiért biztosan el is tudom adni. Memóriákat németből hozattam, nevetséges áron, raktárpucolásról, azon sem veszítek.
Így ha minden igaz 30k nyereségem lesz, ami nem rossz.Igen, mondtam, hogy vajúdok, hogy most kell e megint a drága, vagy már most a 8 magra készülök. Majd még eldöntöm, van rá 1 hetem, mert notebook -on utálok pötyögni. MSI -t csak azért írtam, mert az olcsó lapokról volt szó. Na,az tényleg olcsó, 31k, ha jól emléxem.
N_A_S: Mintha itt a topicban lett volna szó róla, még az elején. Pont a BigBang lap kapcsán merült fel. Azt hiszem, itt olvastam.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
félisten
Kicsit nem figyelsz oda 2db Pro3-at adok el neked.
(#6375) BMW001: Mittomén, az MSI régebben "bizonyított". Nem túl sokat adnak el belőle.
Asrockék pedig feltörekvő márka, sokkal jobban cseng számomra.
Ha ugyanannyi, ugyanolyan, akkor sztem Asrock.[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Olyan van már 1155-be is? De akkor az kb megint ASUS MIV kategória lesz.
Egyébként lehet már itt is volt, de ugye nem CPUZ-vel mértek Vcore-t? Mert most olvasom, hogy hibás értékeket mutat. HWMonitor is! Rákérdeztem konkrétan az 1.57-re is de mintha arra is ezt írták volna...
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz MPowerPH #6375 üzenetére
Azért érdekes, ahogy az ASUS MIV-ről eljutottunk az msi P67A-C45-hez! Azt mondtad nem akarsz, "olcsó, gagyi" lapot?! Ha msi akkor vmi P67A-GD65 vagy valami...
Umm azért arra kíváncsi vagyok, hogy 1.5 év után, hogy tudsz egy 1.5 éves cfg-ot nyereségesen leadni használtan? Mármint persze, nagyon jó a 980X meg minden de, hacsak nem vmi "kerülő úton" szerezted be nagyon olcsón anno akkor nem tudom, hogy tudod kihozni nyereségesre...
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Persze, ez csak átmenetileg lenne, mai világban az ember jól meggondolja mibe teszi bele a pénzét, óriási összegeket lehet bukfencezni. Aztán ha jönnek a nagyágyúk, abba érdemes lesz beruházni. X58 is sokáig hűséges volt, és ez volt ez első platformom, amin ha mindent egybe veszünk, nem buktam egy fillért sem 1.5év alatt. Sőt, lehet nyereséggel zárom a mérleget.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Mondjuk egy ilyen? Ha már olcsó... Meg úgy hallottam az MSI lapok elég jók lettek.
-MSI P67A-C45
Hozzá egy 2500K, azzal csak eltengődnék. Ezen buknék a legkisebbet.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Winne
nagyúr
Persze, nincs is ezzel baj, ezért vannak kategóriák. Mindenki addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér, ez így van rendjén, csak egy 40k-s lap azért már nem alap. Mondom ezt én, akinek a 40k-s Extreme4-e gyári hibás.
Na tűzök aludni, reggel meló. Jó éjt Urak!
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
MPowerPH
félisten
Akár. Jön a jó idő, már nem ülök a gép előtt annyit, jön majd a vizsgaidőszak, meg meleg van, akkor az OC sem poén. Kicsit félek ezektől az olcsóbb lapoktól, egyszer vettem olcsó Giga -t, akkor is nagyon megjártam.
Winne: Sajnos a rossz tapasztalatok miatt állok így a témához.
Keldor papa: Na jah. Fél évig kibírnám egyébként.
SzlobiG: Nem egészen. Sok lenne a számla, ha így járnék el, meg lehet a gép is már megadta volna magát. Azt hittem a Vantage -el jössz majd.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Landon
őstag
Kinek mi. Relatív... van akinek a 40k-s lap hulladék van akinek megváltás.
Btw, annoa 1366/1156-nál is ennyi gáz volt az új lapokkal?
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Nagyon egyszerű. Sok 2600K-t? Talán az összeset, mivel kihasználom a sok magot, ráadásul 24/7 4.6GHz-n megy a kicsike, most belőttem neki egy 4.7GHz-s beállítást is, ma már úgy nyúztam. Nem a teljesítmény miatt vagyok elégedetlen, abból rengeteg van, fogok én még sírni az SB mellett. De most árában eltudom adni, pontosan 160k-ért viszik a köv. héten. Így alapból a vásárláson nyertem rengeteget. Csak az LGA2011 miatt...még egyszer nem fogok belefutni olyanba, hogy árában eladhatatlanná válik a rendszerem, mert kijött egy új generáció.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Landon
őstag
Persze, ez oké én is sokszor bele esek ebbe (leginkább VGA kérdésben ) de 980X-et lecserélni egy rosszabbra?! Visszalépés lenne... Akkor inkább vegyen a bika proci mellé 2db GTX590-et hogy ne csak egy vacak 580-as tengjen mellette...
BMW001: Szerdán érkezik meg a zsír új SB pack-em (2600K, GA P67-UD4-B3, 8GB Kingston Grey) ha gondolod elcserélem a platformodra szívesen...
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz MPowerPH #6362 üzenetére
Pff totál felesleges akkor! De úgy őszintén 980X-el minek akarsz platformot váltani év végéig? Totál semmi értelme. A húzott 980X-ed lehet sok 2600K-t vágna oda. Azért az még is csak 6 mag etc.... Abszolút nem értem miért akarsz váltani, azontúl, hogy a SB az "új" gen és azért vonzónak tűnhet... De szvsz NAGY hülyeség lenne váltanod jelenleg bármire is.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Szerintem a GB UD7-hez lesz igazítva, még a visszahívás előtt láttam árlistában, ha jól emléxem 82k volt.
AirBooms: Na igen, ez is igaz, pont ezért kérdeztem. Nem tudom mi lesz, megvárom míg árlistába kerülnek, és elválik. De lehet most downgrade lesz, úgyis a vizet is be akarom vezetni, az meg költséges, főleg, hogy csak átmeneti megoldás lesz. Csak ugye bennem van a kisördög a ROG kapcsán, nagyon megszerettem az R3E-t.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
AirBooms
addikt
válasz MPowerPH #6350 üzenetére
Asrockban nincsenek mérőpontok, de nagyon megéri az árát. S különben is eszméletlen irigy leszek, ha veszel egy M4E-t!
Tehát vegyél csak szépen Fatal1tyt!(azért a két lap között, ahogy láttam, kb. 30k a különbség - s mivel SB-nél nem kell annyit ügyeskedni, trükközni, mint 1366-ban, szerintem nem éri meg az a 30k. Asszem, most először mondok ilyet egy Asus ROG lapra)
-
Landon
őstag
Hát a Fatal1ty tudtommal 55-60 körül van míg az ASUS MIV-et még árgép-ben se ládtam még.... sztem az olyan 100 fele közelíthet.
Ezt még érdemesnek tartom megosztani:
by Sin0822 - "Well i think you will be fine, all P67 boards have these problems, but if you do have problems try another BIOS. Some are much more stable than others. With teh UD7 i don't have any of those problems, and with my experience with some of the newest beta's they are really getting it all fixed up. Just know that a lot of the boot loops are caused by instable OC or the board just trying to recheck and check again the OC/settings. I think since its pretty common among all P67 boards that it is part Intel's fault as well, but B3 seems to have a new BIOS code."
- Ha igénylitek lefordítom... A Giga lapokról érdeklődtem és arra kaptam ezt a választ.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Mondjuk az lenne a legkevesebb, hogy milyen a háttere. Drágább persze, azért kérdezem megér e ennyi pluszt.(még nem tudom mennyi, várok pár helyről visszajelzést)
Sokáig nem tervezek vele, átmeneti megoldás lenne a Bulldozer-ig, vagy ha az nem üti meg a szintet, akkor az LGA2011-ig.Mondjuk ezzel kapcsolatban már az is megfordult a fejemben, hogy veszek valami hulladék lapot 40k-ért, meg hozzá egy 2500K-t. Aztán ha váltok, kisebbet bukok.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
félisten
válasz MPowerPH #6350 üzenetére
Én ennyiért inkább az ASUS-t venném, meg egyébként se bírom az Asrockban az UEFI hátterét.
Szóval teljesen szubjektív alapon az ASUS.-ra egy szavazat
De mondjuk az egészen biztosan drágább.
Kérdés, hogy mennyivel és mennyi ideig maradna a lap?(#6348) fsb1000: Ez a proci kevesebbet eszik mint bármi más hasonló teljesítményű.
Az én előző procimtól is kevesebbet eszik, sztem mindenki így van ezzel itt kb.Idle-ben visszaveszi magát, win-ben belövöm az autosleepet.
Innentől nem érdekel a fogyasztás, mert úgysem használnám másképp a gépemet.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Szerintetek Asus Maximus IV, vagy Asrock P67 Fatal1ty? Asus felé hajlok, mivel az Extreme Digi+ nagyon meggyőzött a Rampage -ben, Egyéb tapasztalatok? Pl. beállított feszültségeket mennyire pontosan lövik be, valaki kimérte? Pl. az Asrock -on vannak kivezetett mérőpontok, vagy keresgetni kell?
Don't Tread On Me
-
Landon
őstag
válasz fsb1000 #6348 üzenetére
Tudom miről beszélsz és igazad is van szerintem. Hehe pont ebben a semester-ben van Environmental Management-em is tudnék beszélni a ecological footprint-ről meg hasonlókról és pláne a fölösleges pazarlásról... Én amit írtam csak a magam nevében írtam. Én ha netezek vagy bármi ami nem igényel erős hw-t azt laptopról teszem. Egyrészt mert környezetbarát másrészt meg mert ezen van minden munkám és ez van kialakítva "munkára, netezésre". Szóval nekem ezért mindegy leginkább a fogyasztás.
Gondoljatok bele vannak akik 6990CF-et hajtanak...
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Landon, biztos igaza van, mi csak kezdők vagyunk hozzá képest.
De én úgy olvasom, hogy elég sokaknak az a koncepciója ami nekem:
Egy komprommiszumos megoldás, ahol a cpu-t túlhajtjuk, de takarékoskodunk is az enegiával.Ha a gép egész nap megy, akkor az a 5-10-20W egyáltalán nem mindegy.
És nem csak az éves villanyszámla miatt... egyre többen érezzük, hogy feleslegesen fogyasztunk, és ezzel valahol deficit keletkezik a körmyezetben.Hat a zöldek propagandája.... de az automenergiával kapcsolatban nincs igazuk.
-
omikron23
senior tag
-
N_A_S
veterán
válasz omikron23 #6344 üzenetére
Ha csak a driveres dolog jött át akkor sajnálom. Az amúgy is csak egy magyarázat volt hogy nem kell félni a beta fázisban lévő dolgoktól. Floppy csatlakozó nincs a lapon úgyhogy arról szó se volt.
Az @BIOS szar. pont
szerk.: és tudom, haladni kell korral és erre is kellett egy webes felület mint a BIOS-ra
(#6342) Landon
thx az infokat. jó hogy ráfeszültél kicsit a tweaktownra[ Szerkesztve ]
-
-
omikron23
senior tag
Olvastam már korábban a cikket... Nem értem miért hasonlítasz össze egy videókártya driver-t a Bios-al. Drivert bármikor telepítesz, törölsz, de a Biossal kicsit másabb a helyzet. Mindegy, én nem szeretnék erről vitázni, mindenki úgy frissít bios-t, ahogy akar. Csak az zavart, hogy egyértelműen kijelentitek, hogy az @bios szar, és pendrive-ról frissítsünk... vagy floppy-ról...
fsb1000: Vigyázz, csak saját felelősségre... Nehéz leállni vele
A heti flahs játék ajánlóban volt, csak gondoltam mivel mindenki annyit alaplapozik, meg procizik, ez jó kikapcsolódás lehet, és még témába is vág...[ Szerkesztve ]
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
Landon
őstag
válasz fsb1000 #6338 üzenetére
Sin0822 rémlik nem? Tudod aki a nagy ultimate Giga OC guide-ot írta xtremesystems-en. Na tegnap előtt gondoltam most már elegem van a sok különböző véleményből és megkérdezem őt az OC-ről, hogy ő szerinte mit kell bekapcsolva hagyni és mit nem. Azzal kezdte amivel Te is. szoró fel, minden más alap, majd ahhoz állítsuk a Vcore-t. DE, ezek után rákérdeztem a macerásabb solgokra is mint pl az LLC, CPU PLL Overvoltage, és a power saving opciók, ill Turbo/real time ratio change in OS. A következőket javasolta (legalább is 4.5GHz-hoz!)
Az LLC lvl 1 elég 4.5GHz-nél lvl 2 az intenzívebb OC-hez kell csak.
CPU PLL Overvoltage 4.5GHz-nél felejtős ill megemlítette, hogy páran azt mondták, hogy ha be van kapcsolva a PLL O V akkor kevesebb vcore is elég.
Power saving opciók mindegy milyen tuning, jobb ha ki van kapcsolva mert szerinte "nem szükséges és nem is ajánlott giga lapoknál". Ill. ha már stabl az OC akkor esetleg egyenként vissza lehet kapcsolni őket.
Real time ratio change in OS-t ha bekapcsoljuk az ugye auto kikapcsolja a turbo-t. Az, hogy ezt kapcsoljuk be vagy a turbo-t és a RTRCinOS is kikapcsoljuk az mindegy nincs difi.
Offset-re is azt írta, kicsit sarkítva hogy felesleges instabilitást okozó opció. Aki akar játszon vele.Én ezzel kb. úgy vagyok hogy 1: egy ilyen értékű gépnél marhára nem izgat mennyit eszik. Teljesítmény=nagyobb fogyasztás. Az meg hogy vmivel jobban melegszik, hát reméljük a D14-nek a 2 ultrakaze-el nem lesz gondja. És akkor tuti nincs instabilitási probléma meg szórakozás...
-
N_A_S
veterán
válasz omikron23 #6334 üzenetére
Ja értem. A dual BIOS lényege pont az ha beszarik a fő bios, akkor visszarakja a másodlagosat (BACKUP BIOS), ami nem feltétlenül egyezik verziószámba a MAIN BIOS-al.
Ez az egyik. A másik meg hogy Beta nem feltétlenül rosszabb mint az eredeti.
Csak ha valamire már rá van írva hogy beta attól már kicsit óckodnak az emeberek.
AIDA-ból se adnak ki minden héten végleges verziót, és jobban teszed ha a Betat használod a legfrissebb hardvereknél. De az nVidia driverrel is hasonló a helyzet. Ott ami nem kapja meg a Microsoft WHQL minősítését betafázisba kikerül a GeForce.com-ra, és esélyes hogy mondjuk az 1-2 hét / hónapon belül kiadott játékok jobban fognak menni egy beta driverrel, mint a régebbi WHQL-lel.
Persze lehet hogy én csak egy bolond user vagyok, és én tudom rosszul
De akinek ez van a neve alatt: GIGABYTE Guru - Admin annak én adok a szavára.
-
fsb1000
nagyúr
Én nem engedélyezem az LLC-t. Inkább Level2 vagy Level3... hadd droppoljon egy kicsit.
Az AUTO-nál is droppol szerintem eleget... többet mint Level2Régebben nagy viták dúltak az LLC tiltása/engedélyezése körül, nem tudom az igazságot, de az intel nem véletlenül találta ki ezt a feszejtős ficsört.
[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
Eljátszadoztam az offset-tel, sikerült is belőni, viszont azt vettem észre, hogy ha az LLC-t AUTO-ra állítom, kevesebbet kell minuszolnom, mintha pl. level2-re rakom.
Szóval a kérdésem, maradhat AUTO az LLC, vagy tegyem vissza LEVEL2-re, vajon melyik a "jó" beállítás?A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
omikron23
senior tag
Én azt írtam,"szinte bolondbiztos" ... Csak a saját véleményemet írtam, nekem eddig semmi gondom nem volt vele. Lehet, hogy a bios alapból szar... de az nem az @bios, vagy a dual-bios hibája... A kedves gyártóé, aki nem veszi a fáradságot, hogy ha már amúgy is javított, vagy másodszor kiadott termékekről van szó, igazán gyárthatott volna normális bios-t is.
Szerintem ha van egy stabil rendszered, letöltöd az alaplapodhoz való Bios file-t, akkor tuti nincs vele gond. Mindenféle moddolt, meg béta, meg ki tudja honnan összeszedett Bios-al lehet tönkrevágni az alaplapot. Meg persze a user-en is nagyon sok múlik...ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Hella!
Nem IDE tartozik,de pont 1hete nyírtam ki a vga-mat a giga @BIOS-alx szóval mostantól úgy vagyok vele, hogy Windows alól semmi ilyesmi...
Viszont ami ide tartozik... Msi p67a-gd55-ről vagy más sandy bridge-s msiről van véleményetek?Erre plussz egy i5-2400-ra plussz 2x4gb a-data 1600mhzes memóra cserélném az adatlapon lévő konfigot.Szerintetek? Megéri? Kb 30-at kellene ráfizetnem.A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
N_A_S
veterán
válasz PH-User #6327 üzenetére
Arra simán. Szerintem i7 alá nem árt egy legalább 8 fázisú deszka, de inkább 12.
i5 alá még a standard lapok elmennek. 5GHz-et is ki tudsz csalni belőle ha arról van szó. Persze ahhoz olyan proci kell, meg hűtés...
(#6330) omikron23
bolond biztos?
szerintem egy parasztvakítás az egész. tegnap mért nem töltötte be nekem a secondary biost akkor amikor elszállt a deszka? 90% hogy bios parája volt annakItt nem szoktak hülyeséget beszélni
Please DO NOT USE @BIOS!! vagyis Az @BIOST semmi esetre se használd!
[ Szerkesztve ]
-
omikron23
senior tag
Ez azért nem teljesen így van. Kipróbáltam már jópár platformot, köztük volt Asus és Gigabyte is. Amióta van Gigánál az @bios, én azóta azt használom, és eddig soha nem okozott problémát, egy lapot sem "gyilkolt" meg. Kényelmes, gyors. Amikor még anno floppy-ról frissítettem a PIII-as asus lapomon a Bios-t, akkor levert a víz. Azóta sem. Főleg, hogy ott a szinte bolondbiztos dual bios giga lapoknál...
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
XaraX
addikt
Anno az Abit Win frissítő progija nagyon gáz volt, elég sűrűn belefagyott.
De érdekes módon nekem egyszer sem szállt el, reset után működött ....
Most az Asrocknál használtam többször, gond nélkül ment.
Igaz, egy exe.-t töltesz le, ami tartalmaz mindent, azaz elindítod, és lefrissíti, nincs külön progi. -
Landon
őstag
Hát én a 8 éves pályafutásom alatt akárhol volt Win alól flashelő BIOS progi mindíg azt olvastam első mondatként a hivatalos forumon hogy NE használjuk mert gyilkol... Sokkal nagyobb az esélye, hogy hibás lesz, elszáll, etc. Pláne ha Live update közbe tölt meg ezt azt csinál, nem egy minség és hopp meg is van a baj. Én win alól tuti nem flashelek. Meg a másik amiért nem rajongok ha oda-vissza kell a BIOS-okat váltogatni mert az sem a legjobb...
-
Landon
őstag
@BIOS? Jaj ez az a fantasztikum ami Win alól flashel? Na én azt elvből nem használnám. Maradok a pendrive-os megoldásnál az vmi QM vagy mflash vagy mit tudom én...
-
Landon
őstag
Értem. Most olvastam tweaktown-on egy topic-ban, srácnak nem indult a gép. Bekapcs, ventik felpörögnek majd leáll... nem jön össze neki sokadjára se, szenved mint a fogatlan oroszlán, majd felment fórumra és segítséget kért. Mit gonodlsz mi volt a probléma? Elfelejtette bekötni a tápkábelt...
-
N_A_S
veterán
Én ma már kicseréltem a lapomat. Ez egy mai UD3P és ezt már nem akarom gariztatni, XaraX-nak írtam hogy lehet eladom, és veszek egy ASRockot. Azt meg már neked írtam hogy várok még 1 vagy 2 BIOS-t.
Fail Safe bootol, de azzal mit csináljak? UD3P (B2-be) még 5GHz-es 24/7 profilom is volt papa Tehát ezt egy új BIOS tudja elvben orvosolni. B2 is csinált ilyet kezdetekben, úgyhogy nem ijedtem meg, de ott F6-tól fölfelé megszűnt ez a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Na várjál, biztos én vagyok sötét de akkor magyarán hivatalos BIOS-al nem boot-ol a deszka még fail safe/default beállításokon se?! Mert ez esetbe én azonnal vágnám vissza a lapot. :S Az meg hogy OC miatt nem bootol sztem nem garis ügy, sőt OC azonnal lövi is a garanciát. Ezért nem értem a dolgot.
-
-
Landon
őstag
De ha 'ennyi' a probléma, hogy nem megy 4600 fölé azt hogy tudod, milyen alapon gariztatni? Vagy ismerős? 4600-on meg se nyekken semmi, be se bootol?
-
-
N_A_S
veterán
-
RI/OS
őstag
Á fasza ez a 8 gigás 1600 cl8-as vengeance kit!
26+fa, 8gb, és megy 1,59-en 2133 cl9-10-9-27-en viszonylag szük subtimingokkal.
Elégedett vagyok vele.Mehet neki 24/7 ~1,6V?
-
PH-User
addikt
Ismét köszönöm a válaszokat, vagy Kingston vagy A-Data memóriáim lesznek.
Újabb kérdés lenne; GIGABYTE P67A-UD3 stepping B2 alaplap jó választás lehet?
4.2-4.4et megnézném. de 4.2 elég 24/7-re.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
omikron23
senior tag
Nem csak Asus tulajoknak...
-
N_A_S
veterán
2óra óta nem maradhatott a vágólapon, azóta pár dolgot már linkeltem ide is. Nekem a Himalaya jön be, ramok miatt előnyösebb.
Most tesztelem a procit 1.33V-on (BIOS 1.36V), már 20 kör Linx lement.
szerk.: vagy Corsair H70 gondolkozom még a jövőben, esetleg a közeljövőben egy Corator DS
szerk2.: lehet meg is hirdetem a ninja 3-at
[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
Gondolom, így.
Vágólapon maradhatott.
K2 bizalomgerjesztő tényleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- PlayStation 5
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Apple TV+
- World of Tanks - MMO
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Processzor felvásárlás
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest