Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18702 üzenetére
Hellfest hagyományosan piszok erős, simán jobb és érdekesebb évek óta, mint az agyonhájpolt Wacken az örök sártengerével.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
BullHurley
lelkes újonc
válasz Peterhappy #18678 üzenetére
mert sajna nincs igazán jó próbálkozás. sokan csak egyszerűen meglévő dallamokat metalosítanak ahelyett hogy valódi műnépzenét tolnának metállal vegyítve.
azért vannak jók is szerintem, a Kopjafa, Turulvér nekem tetszett, meg a Hetumoger, ha el tudsz vonatkoztatni a borzalmas énektől.
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18694 üzenetére
Hosszú táv már nincs ezekben a zenekarokban. Nicko 70+, de a többiek is közelítenek. Néhány év, talán még egy lemez, ha lemegy ez a turné, lehet kezdik a búcsúköröket is. Sajnos nagyon előtte vagyunk, hogy a klasszikus metalzenekarok egy jó része pár éven belül leáll.
A minap tökre meglepődtem, hogy Vinnie Stigma is 69 lett az Agnostic Front-ból.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18673 üzenetére
Remélem sikerült legyűrni minden nehézséget.
Tegnap elkezdtem hallgatni a Saort, de 6 perc környékén kinyomtam, ez a folkos műfaj nem az én világom.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18668 üzenetére
Bárcsak. Tegnap 9 előtt már ülve aludtam, ma meg nem nagyon lesz idő zenélgetni, úgyhogy majd holnap munkában.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18665 üzenetére
Olyannyira nem, hogy a nevén kívül eddig semmit nem tudtam róla, úgyhogy jövő hétre be van ütemezve.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18660 üzenetére
Sikerült?
-
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #18637 üzenetére
Pénteken és szombaton is lesz WMD koncert,de már többször volt Gaobr magyar hangja Bálint.
Nekem az odajutással és a költségeivel vannak bajaim leginkább."Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18639 üzenetére
Fúj!
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18637 üzenetére
"a Napocska délre költözött (vagy ismeretlen helyre), és napok óta csak szürkeség és hideg van, ami meg teljesen lehozott az életről."
Milyen metalhead vagy te?! Végre nem égeti ki a retinánkat a hülye nap!
-
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #18631 üzenetére
Nekem mindkét napra van jegyem, viszont késztetésem nincs igazán most menni egyikre sem. Remélem ez megváltozik. 🙂Ugyanígy voltam az elsejei WMD-vel.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18631 üzenetére
Hiányoltalak is, úgyhogy legközelebb légy szíves külön kérés nélkül jönni.
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18493 üzenetére
Portnoy volt az fő dalszerző Petrucci mellett.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
snecy20
nagyúr
válasz Peterhappy #18490 üzenetére
A jövő Februárban érkező album borítója mondjuk tetszik.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
csakany2001
senior tag
válasz Peterhappy #18451 üzenetére
The Greatest show on Earth szerintem is zseniális, és a Fezen-en számomra is meglepő volt, hogy eljátszották. Örök élmény volt.
Ami pedig Floor-t illeti, a modern korszakba nagyon jól illik a hangja jobban, mint Anette vagy Tarja esetében, Tuomas érdeme, hogy abszolút sikerült az énekesekre szabnia a zenéjét. Bár számomra a Once, Oceanborn, Wishmaster, Century Child 4-es a kedvenc de Nightwish-től nem tudok olyan lemezt, amit ne hallgatnék meg szívesen. Minden korszakukban sikerült megújulniuk.
Lemezeket illetően még lesz idén Sólstafir, Swallow The Sun, Opeth, Ensiferum, Thy Catafalque, As I Lay Dying és egy múltba visszanyúló Delain EP is. Erős ősz várható, és azért évközben is lettek nagyon jó lemezek.
[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
csakany2001
senior tag
válasz Peterhappy #18408 üzenetére
Nekem is ilyen utolsó lemez érzete van kissé, összegyúrtak kb. minden modern Nightwish elemet. Most így több hallgatás után azt mondom erős lemez lett, ennyi studió albummal a hátuk mögött továbbra sem tudnak hibázni.
A hangzást tudnám kiemelni, nagyon szép szól minden és részletes. Floor hangja továbbra is zseniális. Marco nélkül nem volt egyszerű dolguk de teljesen megoldották a feladatot.
Ami még nagyon tetszetős, hogy nagyobb dalokban gondolkoztak és nem rövidebb etapokban. Abszolút előnyükre vált, mert ki tudták bontani a témákat, ugyanakkor nem vált önismétlővé vagy unalmassá, Toumas valóban sokat dolgozott ezeken, hogy ne legyen üresjárat. A Human. :II: Nature.-el szemben pont ez az előny, az nekem továbbra is kicsit kidolgozatlanabb munka, néhány jó számmal, ez pedig egy komplett album, ami leköti a figyelmemet elejétől a végéig. Annak ellenére kedveltem, mert nagyon hangulatos.Endless Forms Most Beautiful-nál leginkább abba tudtam belekötni, hogy sok volt a közhelyes téma és pillanat, és egyszerűen túl vontatott volt.(és nem a 24 perces szám a végén, hanem a köztes dalokból lehetett volna kiszedni) De voltak azért igazán jó Nightwish slágerek, ezért azt mondanám, hogy ez simán egálban van a Yesterwynde-el de hosszútávon kiderül.
Szóval szerintem az életművükbe simán belefér, az idei top10-es listába is nálam. De igazából minden évben van egy csokor jó album, és a rutnmunkák nem nagyon férnek bele, ezt nem is gondolnám annak, mert fogós lett és változatos.
-
Voy15
tag
válasz Peterhappy #18440 üzenetére
Az vicces volt .
Úgy mentünk a koncertre, hogy azt sem tudtuk ki lesz az előzenekar így aztán nem is nagyon foglalkoztunk vele.
Feljött a színpadra pár arc, majd mondják: Hello we are Gamma Ray from Germany.
Ott akkor konkrétan a Dance of Death world tour indult, és ha jól emlékszem akkor sikerült is átverni Nicko-t azzal, hogy a köv szám a Halloweed Be Thy Name lesz. Bele is kezdett mire mindenki jót röhögött rajta, mondta Bruce, hogy ezt csak turné kezdetkor lehet eljátszani vele, és akkor következzen a No More Lies
Vettem állójegyet mindkét napra -
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18420 üzenetére
Amennyi szar, meg drágulás volt az utóbbi években, ez nem is drága. A 2022-esre 27 ezer volt a kiemelt álló. Mondjuk ilyen most nincs is, egységes a küzdőtér.
-
csakany2001
senior tag
válasz Peterhappy #18401 üzenetére
Én nem gondolnám, hogy ez jóra hallgatást igényel. Előző 2-nél klasszisokkal jobb.
Az Anette érában szerintem kihozták a maximumot slágerek szintjén, előtte meg Tarja-val létrehoztak olyan alapműveket, amiket más bandának sem sikerült meghaladni a saját műfajukban.
Gyakorlatilag azután bármit kiadva, magas elvárásokkal szemben kb. csalódás a vége.
Élen szintű slágerekkel sikerült kompenzálni, de ezen az albumon egyet sem tudok most felsorolni, viszont így egyben számomra teljesen működő dolog, jelentősen kellemesebb anyag, mint a Floor érában bármi.
Nem gondolnám, hogy egy ilyen életművel rendelkező banda megváltja a világot. Ez fanatikusoknak készült, számomra is az utóbbi Metallica-k totál érdektelenek például szóval kinek mi.[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz Peterhappy #18399 üzenetére
Az elmúlt évek, de inkább két évtized lemezdömpingjében én már elengedtem, hogy közepes lemezeket jóra hallgassak. Világ ideje nem lenne elég, semmire.
-
válasz Peterhappy #18399 üzenetére
Annyi anyag jelenik meg ami érdekel, hogy nincs időm semmit "jóra hallgatni". Ez az Nightwish olyan mint valami fantasy játék aláfestő zenéje, de szerintem még a Baldur's Gate 3 OST-ben is vannak emlékezetesebb számok.
Pl. [link] Helevorn - Espectres
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Akelaus
senior tag
válasz Peterhappy #18385 üzenetére
Megéheztem
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18385 üzenetére
Na jól megelőztél.
-
btraven
őstag
válasz Peterhappy #18354 üzenetére
Majd meghallgatom a korai lemezeiket, nem hallottam még őket. Csak a diszkóban a slágereiket.
-
btraven
őstag
Persze nem a 70-es évek eleji prog számokat adják, hanem a 80-as pop slágereket.
-
Dilikutya
félisten
Nekem most beugrott egy, ráadásul itt se seprűvel simizik a dobot: Exciter. Fasza kanadai speed-thrash, 40 éve nyomják, Dan Beehler kezdettől fogva az énekes a dobok mellett. Igaz, volt időszak, amikor csak dobolt, de kb a karrierjük felében ő is énekelt, most is.
-
Voy15
tag
válasz Peterhappy #18342 üzenetére
A Halford könyv olvasmányos, és én speciel könnyesre nevettem magam 1-2 résznél.
Viszont angol úriemberhez méltóan Rob szerintem picit óvatosan fogalmaz pár dologgal kapcsolatban.
A Downing - Tipton ellentétet kb csak civakodásnak festi le, míg a Downing könyvben KK konkrétan leírja, hogy gyűlöli Tiptont és a managert 85! óta. (Beleolvasgattam már itt-ott pár részt)
Aki ismeri az angolokat az tudja hogy a gyűlöl szó az iszonyatosan erős kifejezés már náluk, ha ezt használják akkor ott már nagyon-nagyon-nagyon nagy baj van.
Ezenkívül Rob elmismásolja a kilépését is, szerintem konkrétan kamuzik, de nem spoilerezek többet.
A KK könyvnél nekem is elsőre az az érzésem, hogy a csávó picit azon volt folyamatosan besértődve, hogy nem ő van a rivaldafényben.
Akinek olyan bajai vannak, hogy nem egyszerre fejezik be a Breaking the Law-t (mert Tipton még odarak a végén egy hangot), nos ott szerintem azért akad probléma.
De mindegy, hallgattassék meg a másik fél is, de jelen pillanatban azt gondolom, hogy ő volt ott toxikus személy, bármennyire is jó gitáros. -
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18288 üzenetére
Ezzel a koncerttel százszor jobban fogtok járni.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18284 üzenetére
Egyikre sem, nem bírom a tömeget, sem kulapestet. A Campusra sem mentem, pedig a munkahelyemen kaptunk ingyen jegyeket.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18281 üzenetére
Melyik nap mentek végül?
-
Akelaus
senior tag
válasz Peterhappy #18260 üzenetére
Lutri a hangzás. Én is félve várom a Mayhem koncertet, mert szerintem egy olyan koncertbeszámolót nem olvastam, amiben ne lett volna megjegyzés a hangzás miatt.
Metal.hu-n is most a napokban került ki egy beszámoló, és ott külön is kitérnek rá.
Már csak abban reménykedem, hogy annyi jegy megy el a koncertre, hogy átkerül máshová, pl. az Akváriumba (igaz azt nem tudom mekkora a befogadóképessége a helynek).
Több beszámolóban és hozzászólásban írták, hogy mászkálni kell, és úgy fülelni hol jobb a hangzás.
Shum...na annak én is nekiugrottam, de...
Gire: anno nem hallottam.
Viszont esélyes hogy nekem kimarad ez a koncert. Máshogy álltam a bandához amíg nem koncerteztek, illetve amíg arról volt szó, hogy csak a Zaj fellépés miatt álltak össze. -
Pro Koryak
addikt
válasz Peterhappy #18259 üzenetére
Nekem az Imaginaerum album is emészthető, hallgatható, tök jó számok, dallamok. Floor-ral a 2013-as Showtime, storytime koncert viszont k. jó. Vagy 10x megnéztem projin + házimorzsin, olyan számokat kellene írni Floornak, nem ilyen rádiós, unalmas, középszerű fosht.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Peterhappy #18259 üzenetére
Én nem szeretem a koncert felvételeket, de egy igazi Best of jöhetne Floor-ral. Neki selymesebb hangja van mint Tarjának volt, jobban csúszik, de emellett ki is tudja énekelni azt amit kell. Viszont a dalok sokkal jobbak voltak a régi lemezeken, meg Anette-es anyagokon is voltak jó dalok amik Floor-ral még jobbak tudnak lenni.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
TeeBee73
veterán
válasz Peterhappy #18226 üzenetére
Az új A.E. nóta úgy hangzik, mintha kapaszkodnának a Cradle és a Dimmu felé.
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18226 üzenetére
Nálunk lett volna a megnyitó, biztos egy rendes, keresztyény nemzethy Tóth Gabi, a magyarok ősasszonya lépett volna fel, nem ilyen csörömpölő lumpen elemek.
-
Akelaus
senior tag
válasz Peterhappy #18149 üzenetére
Voltam pár koncertjükön még a korona előtt, aztán utána is a Robotban 1x.
Na ez az album nekem pont nem jön be annyira mint a régiek, vagy csak nehezebben adja magát, és nem hallgattam annyit.
A borító ami szerintem kicsit béna lett, de becsülöm bennük, hogy még mindig talpon vannak.
Én most az új Sear Bliss albumra függtem rá rendesen, érdemes megfülelni, vasárnap lehet élőben is meghallgatom a Maratonon. -
snecy20
nagyúr
válasz Peterhappy #18149 üzenetére
Szerintem minden pillanatából süt, hogy maguk a zenekari tagok is csak a mainstream rock/metal előadókat hallgatják.
Ha magyar metal, akkor én maradnék a mély undergroundban. ;}
-
válasz Peterhappy #18103 üzenetére
Nincs mit, nekem is itt ajánlották a srácok múltkor.
-
Akelaus
senior tag
válasz Peterhappy #18082 üzenetére
Én voltam olyan Beatrice koncerten kb. 96-99 környékén Győrben, ahol annyi volt a rendőr mint a szemét.
Kutyákkal stb..
Nem is értettem, hogy mért, hiszen akkor már bőven túl voltunk a rendszerváltáson. 🤷♂️Talán abban az évben lehetett ott az Exploited is, és ezért készültek ennyire. Mindenesetre a zenekar nagyon jó fej volt, Feró a koncert végén leállt beszélgetni, aláírásokat osztani.
Majd egyszercsak megjelent egy rendőr, és Feró mondta neki, hogy minden rendben van, a fiatalokkal csak beszélgetünk.
Számomra az egyik alap zenekar volt akkoriban, 92-ben ismerkedtem meg velük jobban, Garázs stb...
Ma már nagyon ritkán hallgatom, és ebben nagy szerepe van a "hős" megnyilvánulásainak.
Lásd múlt hét péntek... 🙄Mobil. Mobilt konkrétan az általad is említett Ez az élet Babolcsai néni albummal ismertem meg, igaz talán hallottam előtte is a Petőfi
Rádióban valamilyen rock műsorban tőlük 1-2 dalt. Aztán mindent meghallgattam amit lehetett. Szerintem a mostani zenekar erőssége az énekes, nagyon jó hangja van.
Az aktuális albumot mindig meghallgatom, van hogy velem is marad.
Lóri...na ő is mint a Feró. Öreg korukra meghülyült mind a kettő. -
Dilikutya
félisten
A Rákosi, majd a Kádár rendszer akár csak a társadalomban, gazdaságban máig ható, óriási károkat okozott, úgy a kultúrában, könnyűzenében, közízlésben is.
A 60-as években már volt Beatles, Rolling Stones, nekünk volt Metro, Illés, meg az Omega a Petróleumlámpával. Aztán jött a Led Zeppelin, a Black Sabbath, a Deep Purple, a Pink Floyd, itt maradt az Illés, Zorán, Kovács Kati, Bródy, ezeknek épp tökömtudja melyik formációja, LGT. P. Mobil ezekhez képest sehol sincs. Pedig vitathatatlan úgy általában a magyar zenészek tehetsége, ez kiderült a 80-as években, amikor ha lemezt nem is adhatott még ki akárki, de demók készültek, és nem egy közölük ma is emlékezetben van, akár külföldön is. Ma pedig kimondottan erős az underground.
Én pl. a Lordot sem nagyon tudom értékelni, de pl. a Karthago élőben jó. Engem a mai napig az Omegával is ki lehetne kergetni a világból.
És ennek a sok tinglitanglinak lett a vége, hogy előbb kezd el valaki motoros találkozókon zenélgetni egy kőbuta Random Rock Band nevű formációval, minthogy olyan zenekarok emelkedjenek ki, mint a zseniális Angerta, az Isten Háta Mögött stb.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nagyúr
52 éves lettem idén.
Olyan 10 éves koromban terelődtem a blues-rock irányába.
Hobo, Edda (szigorúan az első két lemez), Beatricee, Dinamit, P. Mobil. (ezekből ma is őrzöm a bakeliteket, már ami megmaradt)
Később Iron Maiden, Slayer, és hasonlók, aztán meg kb. minden (ide érvtve a punktól a világzenéig mindazt, ami megfog).
Igaz, a kecskeáldozó metál az kimaradt az életemből, val'szeg már nem is vagyok rá elég érett.Hát a Pokolgép bár megvolt bakeliten, nem tudtam elviselni az énekhangot. Ugyanez az Ossian is.
Annak idején örültünk, hogy van Dinamit, meg P. Mobil.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Peterhappy
őstag
Huhhhh de sokat pofáztam a semmiről, elnézést, elkalandoztam
-
Akelaus
senior tag
válasz Peterhappy #18075 üzenetére
Nálam ha Ossian, akkor az Emberi dolgok, és a Keresztút album amit néha néha előveszek.
Mindig meghallgatom az aktuális új albumot, de pl. az utolsót végig sem bírtam hallgatni. 😒
Más: van új Beatrice dal, rosszabbra számítottam..
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18062 üzenetére
Paksi soha sem volt a Pokolgép énekese. Basszusgitáros volt, az eredeti énekes Németh László, őt követte Kalapács. A sztori többi része akár stimmelhet is, bár az első Pokolgép lemez csak évekkel később jött ki.
Ezt emg muszáj linkelnem: Óriás - Márhívó (Ossian cover)
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18043 üzenetére
Na azért annyira nem kell durvulni.
-
Voy15
tag
válasz Peterhappy #18031 üzenetére
Szarul szólt az, csak szerintem már le sem merik írni a firkászok.
A Barbában mindig a keverőpulthoz közel középre állok, mert talán ott szól is valahogy a cucc.
Most sem volt másként, középen a keverőpult előtt kb 2-4 méterre álltunk, éspedig de... szarul szólt.
Egyik vájtfülű haverom is velünk volt, és ő is mondta, hogy eszméletlen fos az egész.
A Dickinson féle percussionből pl alig lehetett hallani valamit.
Persze lehet, hogy rossz helyen voltunk megint.. Valaki kijelölhetné már a jó helyeket a Barbában.
Előző nap pl a Kobuciban voltam alter koncerten, és ott minden olyan faszán szólt, hogy öröm volt hallgatni.
Érdekes, hogy csak ebben a nyamvadt lagzis sátorban nemlehet normális belőni a cuccot, az esetek 90%-ban. -
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18031 üzenetére
Ha jól emlékszem, a Shock-on a hangzásról egy betű szó sem esett. De mondjuk a keverő előtt szokott a legjobb lenni, a hangosítók is ott hallgatják.
Én kétszer voltam az új Barbában (Pantera, Kreator+Biohazard), a büfére, mosdóra van panaszom, de a hangzással egyszer se volt gond, se a nagyszínpadon, se a kicsin. Bár én jellemzően mindig középre, a keverő előtti terület közelébe megyek. 20+ év koncertrejárás alatt kitapasztaltam már. Amit semmi sem mentett meg, az a 2010-es csillebérci Metalfest volt, ott nem találtam olyan helyet a nagyszínpadnál, ami jól szólt volna.
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #17981 üzenetére
Szívesen elmentem volna, kár, hogy nem tudtam róla, hogy lesz.
Nagyon bírom, bármit is vagy bárkivel, bármilyen bandában is énekel. Devin Townsend utolsó néhány lemezén is állandó vokálos, aztán Ayreonhoz is néha beugrik vagy együtt csinálták a The Gentle Stormot. Az utolsó előtti Amorphis lemezen is van egy szám, amiben énekel, egy korábbi Anathema lemezen talán több számban is. Gatheringet mondjuk nem hallgatok, de már ezek a vendégéneklések is a szóló lemezeivel együtt tetemes mennyiségű hallgatnivaló.
Ayreonnak a The Human Equation lemezén nem ő énekel, viszont a koncertlemezen igen és az ő hangjával szinte még ütősebb is (ami meglepő lehet elsőre, mert Mikael Akerfeld szerepét vette át, de akkor is ). [link] -
nagyúr
Hát, az #5 az tényleg ciki , de amúgy cool. Anno sokat hallgattam Gatheringet, jó a csaj énekstílusa, be is pattintottam egy Strange Machines-t
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Akartam menni, de sajnos anyagi okok miatt lehet kimaradnak idén még jövőre is a koncertek.
-
Soulfly842
addikt
válasz Peterhappy #17952 üzenetére
Mondd meg nekik, hogy holnap te viszel nekik roma zenét. Majd előbb nyomj le nekik egy ektomorfot a korai korszakból, majd valami frissebb albumot
Én most ilyen klasszikus kedvemben vagyok... Spotify-ról megy, de a koncertfelvétel se rossz
[ Szerkesztve ]
-
válasz Peterhappy #17903 üzenetére
WMD-re pont tegnap találtam rá \m/
Amin meglepődtem a videókat böngészve, a Nefogazz
mégújra aktív"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #17857 üzenetére
Seventh Star konkrétan szólóalbum lett volna, csak az eladhatóság miatt, kiadói nyomásra lett Black Sabbath.
-
nagyúr
válasz Peterhappy #17857 üzenetére
Igen, megvolt a maga varázsa az MTV-n várni a metál cuccokat Csak nekem már akkoriban is feltűnt, hogy ha az ilyen zenéket a várakozás meg a videok nélkül hallgatom, akkor feleannyira nem ütnek. GnR ennek a legnagyobb mintapéldája, a klipjeiket szívesen néztem / hallgattam, de egy lemezt sem bírtam végighallgatni egyben tőlük.
A PW-féle Headless Cross-nak jót tesz a zsírosabb hangzás, de igazából nekem így is csak a bridge adja a dalban, meg ahogy az átmegy a refrén első sorába, a többi nagyon generikus.
No meg nekem a 90-es évek elsősorban a progról és kisebb mértékben a death-ről szólt, bármennyire is szeretem a korai Sabbath-ot, a többedik inkarnációjuk már nem fogott meg.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Peterhappy #17853 üzenetére
Hú, ezeket már közel 30 éve nem hallottam Az Anno Mundi tetszik mai füllel is (kicsit hatásvadász helyenként, de belefér), viszont a Headless Cross... hát az nem öregedett túl jól.
-
taranis
addikt
Pont a két kedvencem tőlük, Tony zseniális. Alapvetően tisztábban szól a remaster, de valahogy nekem nem ad hozzá az élményhez. Talán ha ma hallanám ezeket először, akkor az újat preferálnám, de a régi valahogy igazibb a maga piszkosabb megszólalásával.
colorizer.net
-
Dilikutya
félisten
Néha totál nem Black Sabbath, de nagyon jó anyagok. Igazából azt se bánnám, ha Tony bácsi összerantana még egyet. Azon sem sértődtem meg, hogy Dio-val csináltak anno, pedig már menetelt újra az Ozzy-s felállás is. A 3 énekes korszaka zeneileg is elég más, és mind jó.
-
snecy20
nagyúr
válasz Peterhappy #17759 üzenetére
Ezek az eddig bemutatott dalok tudnának hasítani egy 40 évvel fiatalabb, elsővonalas énekessel.
Bocs az ős-fanoktól.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #17719 üzenetére
Szívesen! 😉
Szombatra jó szórakozást! 🙂"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #17671 üzenetére
Sose gondoltam volna, hogy Ozzy előbb fogja abbahagyni. 2 rövid fellépést leszámítva 70 éves korában volt az utolsó rendes koncertje, Halford idén meg már 73. Azért elég valószínű, hogy ők se sokáig turnéznak már, lehet erre el is megyek. A 2018-as arénás koncerten láttam, az remek volt.
-
TeeBee73
veterán
válasz Peterhappy #17638 üzenetére
A Violin-hoz szép emlékek fűznek, bár, az a kecsói üzlet volt.
Ott vettem a régi gityóm.[ Szerkesztve ]
-
TeeBee73
veterán
válasz Peterhappy #17621 üzenetére
A kecsói Violinban?
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #17623 üzenetére
Ez se olyan minőség, mint mondjuk a Reunion. Inkább csak érdekesség, bár akkor nem is tudtam, mit veszek, csak hogy Black Sabbath koncertlemez valami 1000 Ft-ért. Pár évvel később láttam, hogy amúgy egy mérsékelten értékes kiadvány, olyan 20-30 ezret ért talán forintban ebayen vagy valamelyik piactéren. Csakazértis megtartottam.
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #17621 üzenetére
Szerintem pörög, nem sok klasszikus lemezbolt maradt, pláne offline.
Nem voltam vagy 20 éve, ott vettem egyszer egy Black Sabbath bootleget, a 98-as pesti koncert felvételét. Ozzy Rules Budapest.
-
nagyúr
válasz Peterhappy #17455 üzenetére
Hoppá, nekem a dec 1. dátum volt meg, a nov 30-as premierről lemaradtam, köszi
-
Peterhappy
őstag
válasz Peterhappy #17448 üzenetére
YT-n is a TC nyert (és a Folyondár).
Ott Rammstein a második, Beast in Black a harmadik (tökéletes súlyzós-edzős és tempós-futós zene), Ne Obliviscaris a negyedik, és Jóvilágvan az ötödik.
(Utóbbinál a mentség az, hogy kb. fülig szerelmes vagyok az énekesnőbe ) -
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #17424 üzenetére
Máskor gyere oda, kérlek. 🙂
Írok privátban a TC vel kapcsolatban, mert beszélgettünk Tamással is. 😃
Sajnos fáradtan érkeztem és a szombati nap sem volt jobb. Szép volt
a Kaláka koncert, de nagyon nem esett jól a mostani állapotomban. A TC felrázott utána. Első nap a jobb szélen álltam, a második nap pedig.középen kb. a harmadik sorban. Körülöttem szinte csak álltak és videóztak, be is gyűjtöttem pár rossz pillantást, hogy mertem mozogni. 😃"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Voy15
tag
válasz Peterhappy #17424 üzenetére
Kaláka (gyerek) koncert lesz, most szombaton az óbudai advent keretében a fő téren.
(Kobuci mellett)
Ha úgy van csekkoljátok, az itteni karácsonyi vásár amúgyis jobb/családiasabb/nem annyira lehúzós, mint a nagyok bent a Vörösmartyn, meg a Bazilikánál. -
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #17417 üzenetére
Komolyan azért nem jöttél oda? 😦
Igen, én dumáltam vele, már ha a WMD pólós csókára gondoltál 🙂
Nagyon rég nem találkoztunk és megbeszéltük a családi dolgokat 😃
Meg persze a jövőbeni tervek is szóba kerültek a zenekarral kapcsolatban.A koncertre visszatérve, az Arrotenpit.és az MBR alatt majd' eret vágtam magamon 😃
-
KerryVTR
tag
válasz Peterhappy #17309 üzenetére
Én Volbeat-en voltam, és sz én ízlésemnek az sem volt tökéletes, mert döngött az egész.
Viszont klasszisokkal jobb volt a Barbánál. -
KerryVTR
tag
válasz Peterhappy #17307 üzenetére
Igen, de azzal is "csak" annyi volt a baj, hogy a korábbi Barbában legalább valóban nyitott volt a nyári színpad, viszont itt csak a bejárati rész, és úgy oldották meg, hogy a sátor bejáratához tettek hangfalakat és kivetítőt.
-
Voy15
tag
válasz Peterhappy #17307 üzenetére
Van már jegyár. 17600 rendes magyar forint.
Őszintén szólva fogalmam sincs mennyi embert vonzhat Bruce, de én is jobban örülnék ha átraknák mondjuk az MVM Dome-ba, mint tették azt a Volbeattel is. -
KerryVTR
tag
válasz Peterhappy #17295 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy ott lesz megrendezve a koncert. Nekem az a gyanúm, hogy többen lesznek, mint ahányan beférnek.
Oda már én sem megyek...minden jegyem eladtam, ami ott lett volna. -
Van pár koncert ami érdekelne, de totál elment a kedvem a Paradise Lost után a helytől.
-
Dilikutya
félisten
Én örülök neki, mert oda kényelmesen fel tudok menni autóval is, nem kell vonatozni a megbízható MÁVval, se a belvárosba bekocsikázni. Kétszer voltam, nekem a hangzással se volt bajom. Ha én vezetek, akkor a gyéren lakott büfé se zavar, alkoholmentes sörből lényegesen kevesebbet tudok meginni, így sorbaállni és pisilni se kell annyit.
-
nagyúr
válasz Peterhappy #17259 üzenetére
A nyilatkozatokból nem úgy tűnt, hogy Mangini borította a dominót. És amúgy én is úgy gondolom, hogy nagyon passzolt a zenekarba - talán túlzottan is, szerintem Petruccinak szerzőként nem árt valami kontrol / ellenpont, amit jelenleg senki nem tud biztosítani. Ezért vagyok én is kíváncsi - nem szeretnék egy Astonishing 2-t
-
nagyúr
válasz Peterhappy #17256 üzenetére
Hát, ezek igazából nem megkerülhetők. Dickinson (és Smith) is visszatért a Maidenhez, Halford a Priesthez, Ozzy a Sabbath-hoz, stb. Van egy pont, amikor a zenészek már úgy érzik, hogy nem is volt az a többi csávó annyira f*szkalap, a menedzsment meg úgy érzi, hogy most van itt a pillanat egy nagyot kaszálni egy bombahírrel - és már jön is a grand reunion.
Amúgy ennek a konkrétnak zeneileg lehet előnye is, ha sikerült megegyezniük valami kombinált irányban.Én amúgy egy Kevin Moore-os setupot néznék meg (élőben csak Sheriniannel láttam őket), de ott vszleg nem teljesül a fenti első feltétel
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #17256 üzenetére
Tegye fel a kezét, aki meglepődik, ha összeborul egy zenekar legsikeresebb felállása.
Ha jönnek, ezt még én is megnézem, Portnoy még akkor lépett ki amikor az AC/DC-re is csak fizu után tudtam volna jegyet venni, még a csóróság idején, akkoriban még jobban meg kellett válogatni, mire megyek.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nagyúr
válasz Peterhappy #17248 üzenetére
Thomas említette, hogy jövőre is jönnek Budapestre, beszéltem vele.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
válasz Peterhappy #17221 üzenetére
Van neki egy ilyen best-of válogatás jellege, de nekem elsőre tetszik - konkrétan jobban, mint a Firepower albumról bármi.
-
btraven
őstag
válasz Peterhappy #17183 üzenetére
Angolul olvasom. Látod a végén kiderül hogy esetleges jogdíj problémák miatt, biztos ami biztos, direkt elírták a nevét.
-
Peterhappy
őstag
válasz Peterhappy #17129 üzenetére
Kint van a Psygnosis korong - ha esetleg valaki rápörögne
Mercury -
TeeBee73
veterán
válasz Peterhappy #17129 üzenetére
Hát ha ez is tetszik.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #17104 üzenetére
Azóta már feltöltöttek egy tízórás változatot is.
-
dethroner
veterán
válasz Peterhappy #17106 üzenetére
Az ilyen koncertvideókra csak azt tudom mondani, szart ingyen
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Ellia
addikt
válasz Peterhappy #17104 üzenetére
Ezek tök jók, csak a keverés valami pocsék. Vetekszik a Barba Negrával
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #17050 üzenetére
Amúgy ja, tömegével menekültek az emberek... a végén, nekem is sietni kellett, mert soká ment a következő vonat. A sötétben is párszor rávilágítottak a lelátóra, nem menekült onnan senki.
Az Origónak le kellett húzni a koncertet, miután eléggé félre nem érthető módon az ukránokkal szimpatizált a zenekar.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #17040 üzenetére
Nekem a Sgúrr Eilde Mór az egyik nagy kedvencem, utána jön a Keringő a kontraszként, zseniális!
A másik az Ixión Düün, amikor először meghallottam, mondom, ha lenyomják élőben, akkor minden tiszteletem 😃 De sosem... 😓😃
Bírom a "zakatolást" nagyon ! 😃"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
nagyúr
válasz Peterhappy #17037 üzenetére
Szerintem benne van a hatásban, hogy magyarok - nem a nemzeti öntudat miatt, hanem ahogy használja a nyelvet a képek / érzések megjelenítéséhez. Pl. a Töltést így hirtelen nehezen tudnám elképzelni, hogy más nyelven hasonlóan hatásos legyen.
#17033 Voy15: ne aggódj, vannak itt vénebb f***ok is Élénken emlékszem az emlegetett GNR koncertre, komplett népvándorlás volt a gimis osztályunkból, az ofőnk külön közbenjárt az igazgatónál, hogy korábban elindulhassanak a srácok / csajok (Siófokon gyökeredzem, úgyhogy vonat meg minden). Én nem voltam rajta, de nagy volt utána az össznépi extázis
-
Voy15
tag
válasz Peterhappy #17030 üzenetére
Jaja, így tippre Te 85-86-os vagy (Én 83-mas).
Lényegében vén f*szok vagyunk mindketten
-
nagyúr
válasz Peterhappy #17031 üzenetére
Hát, ez elég magic Képernyőn keresztül, és úgy, hogy nem ismerem a dalokat. Respect
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #17019 üzenetére
Akkor most már hivatalos: a Blikk lyukra futott. 18:00-kor kezd Phil Campbell, 19:00 után nem sokkal meg a Guns. Fél órája rakta ki a Live Nation a frissített tudnivalókat.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #17021 üzenetére
"mindenképp odaérek 1800 előtt" - DeLoreannel mégy?
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #17019 üzenetére
Még sehol semmi info.
-
tag
válasz Peterhappy #17005 üzenetére
Akartam, hogy egy kicsit ülepedjen bennem
Ezt a showt (mármint Rammstein bármelyik nagykoncertjét) egyszer az életben látni kell/érdemes. A tömegek fölé magasodó színpadi monstrum mintha csak a Metropolis film iparosodás korszakbeli óriásgépei közül került volna elő, hatalmas élmény volt látni. Főleg mikor beindulnak rajta a fények, berobbannak a motorok, felcsapnak a lángok.
A koncert, életem legjobb diszkója volt (de nem a legjobb metal koncertje). A hangzás, a zene, az a brutális belső szerveidet összenyomó zúzás amit ennek a zenekarnak a hangcuccai biztosítani tudtak, egyszerűen hihetetlen. Mindez olyan fény és szín orgiával, pirotechnikával valamint a banda tagjainak a teljes átlényegülésével megtámogatva, hogy az 2 órán keresztül biztosította az érzést, hogy te konkrétan egy Rammstein videóklipp kellős közepébe csöppentél, annak részese lettél.
Kicsit távolabbról nézve, figyelembe véve hogy nem vagyok a zenéjük nagy rajongója, és hogy a Feuer Zone nevéből kiindulva, én egy 2 órányi gőz és lángfürdőre számítottam (de szerintem a Slayer búcsú koncerten jobban leégtem), az egész fellépést valahol az 5-7. legjobb koncertélményeim közé tudnám sorolni. A Novarockos óriási Metallica show, a korábban említett Slayer, az első Gojira koncertem szerintem simán megelőzik nálam, de az biztos, hogy egy feledhetetlen élmény volt ez a tegnapi is.
Szervezéssel kapcsolatban pedig, szerintem a helyszín remek, a bejutás pofon egyszerű és gyors volt, a sörért sorban állást én a lenti pultokkal konkrétan kikerültem, azonnal kaptam amit kell. Igaz, koncert közepén nem próbáltam meg odáig eljutni. WC a mi oldalunkon sok volt, nem volt tömegnyomor, kifele sem volt semmi fennakadás. Bár minden koncertem ilyen lenne a jövőben.
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Voy15
tag
válasz Peterhappy #16996 üzenetére
Cigizni amúgy nem lehetett, láttam is ahogy a secus mondja a földön ücsörgőknek, hogy hagyják abba, csak mindezt kontrollálni 50K embernél...
A koncert előtt amúgy porlasztottak be vizet, szóval ha valaki rosszul van a melegtől, és a Feuer zoneban van, akkor érdemes az ágyúk alá állni (lehet, hogy hátul is van, nemtudom), mindkét oldalon volt egy-egy, ezen a képen (saját) kb középen látni, illetve mellette látni a pultsort, ami tulképp teljesen üres, vizet itt is tudtok venni. Ez a kép amúgy az ellentétes oldalról van, mint ahol beengedik a FZ-ba az embereket.
Mi itt álltunk:
-
thomeef
őstag
válasz Peterhappy #16988 üzenetére
Köszi
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #16980 üzenetére
Én meg elfelejtettem... már csak két külön jegyet tudtam venni.
Nemsokára indulok a Rammsteinre."Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #16972 üzenetére
Ezt a nevet ki ne ejtsd előttem 😃 Olyan, mint a lovagok, akik azt.mondták, hogy ni 😃
A Villagers of Ioannina City nekem is nagy kedvencem. 😍
Magyar stoner jöhet?
Shapat Terror"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #16962 üzenetére
Nekem már remeg az ujjam a vegyéljegyet gombot keresve. 😃
Idén voltam először a hajón Superbutt és iamyank koncerten, füldugót jó, hogy vittem.Este The Devil's Trade / VHK ingyenes koncert lesz a.Dürerben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest