- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
Egy igazi görög gyros jöhet bárhol bármikor, a zenéjük viszont már kevésbé csúszik. 😆 Régebben hallgattam a Septicflesh újabb albumait, de ők meg neked nem fognak bejönni valószínűleg. 😄
-
Andris...
aktív tag
Ne már (: Tőlem nagyon távol áll a gatekeeper-kedés (metalon túl is elég sokféle zenét hallgatok), de ne említsük már egy lapon a 7x teltházas pamkutyás tinihordát meg egy eléggé niche stílus őszinte rajongóit. Utóbbiakra nézve nem korrekt (:
Ha a Moby Dick megtöltené az MVM Dome-ot egy héten 7x, az nem biztos hogy jót jelentene

-
james001
veterán
Nem ismertem a bandáját ami a Motörhead után volt,belehallgattam egy-két számukba,nem rossz de nem az én stílusom.
-
ígyvanferi
addikt
Izé, kicsit összemostad a dolgokat. A Live Beneath The Waves 2 éve jött ki és a 01011001 konceptlemeznek a koncertváltozata, '23-ban vették fel. [link] Arról linkelted a The Day That The World Breaks Downt. Meg a spoty, yt link is arra mutat.Közben rájöttél, már látom, azt meg én nem olvastam időben...
Az Everybody dies pedig a tényleg most májusban megjelenő új koncertvideóról van, aminek 30th Anniversary - An Amazing Flight Through Time a címe és lefedi a teljes munkásságát (mint Ayreon). Arról még a Loser jött ki yt-n, spotin: [link] . Az is elég ütős, bár az amúgy is nagy kedvencem.
A The Theater Equation volt még nagy királyság, ami a The Human Equation színpadi változata, vagy hát musical. Az Love onnan még a nagy kedvenc: [link] . Az albumon még Mikael Akerfeldt játssza (énekli) Feart, de itt Anneke van Giersbergenre cserélték, ami elég meglepő azért. De igencsak bírom őt is, szóval megbocsátottam ezt Arjennek. Még régebben megvolt valahonnan letöltve a teljes koncert. Lehet még be lehet most is szerezni olyan módon vagy máshogy. -
Andris...
aktív tag
Csekkolom majd.
Maiden is nagyon elment progos irányba az utóbbi időben, tele van 8-10 perces számokkal az utolsó 3-4 albumuk, sajnos unalmas. A rekord egy több mint 18 perces szám

-
Andris...
aktív tag
Meghallgattam a második számot. A munkásságukat a The Human Equation-ig követtem, aztán valahogy elfelejtődtek. Néha elkap ez a matekos progresszív vonal, ez is nagyon jó volt (aztán megunom; lásd még: Dream Theater*).
Jó ez a "supergroup" felállás is, ilyesmi setup még az Avantasia, amit rengeteget hallgattam egy időben (koncerjtükön is voltam). Az inkább power metal, úgyhogy nekem az megunhatatlan, de ez a fantasy vonal, full story mesélés ott is megvan. Nekem ezek a concept albumok is nagyon bejönnek, az meg ennél a bandánál még plusz különlegesség (most tudtam meg, ahogy utánanéztem), hogy ez nem áll meg album-szinten, hanem az egész munkásságuk egy teljes világ, egy teljes, folytatólagos történet.
Érdekes, hogy mind az Ayreon, mind az Avantasia egy központi metal "wonderkid" terméke, akik aztán rendre megtalálják, bevonzzák a zsenijükhöz illő muzsikusokat.
*Dream Theater-ről mindig egy volt egyetemi csoporttársam jut eszembe, aki mesélte, hogy mikor kocsmáztak a haveri társasággal, beraktak 5 DT számot a zenegépbe, és egész estére meg volt oldva a zene

-
gbors
nagyúr
Gondolom, az ének kapcsán Nálad is beütött a Dio-bias
Elsőre nekem is az volt a reakcióm, hogy "ez rettenetes", de a végére, ha tetszeni nem is tetszett, de azt felismerni véltem, hogy technikailag nem rossz. -
james001
veterán
Hivatalosan ma derül ki valamikor,de tuti ő az.
Fura nekem hogy egy ilyen "ismeretlen" csajszit raknak be,azért jó nagy felelősség fog a nyakába hullani
-
csakany2001
senior tag
Egyébként zenei kinálatban nem vettem észre különbséget metal téren.
Hallgatok pár underground bandát is, az is fenn volt.Nekem az volt fura Tidal-n, hogy sokszor 1 név alá vannak sorolva különböző zenészek, csak azért mert ugyanaz a művésznevük.(albumok meg így vegyesen, egy 1 metal, 1 hiphop stb.)
-
zhorvath
aktív tag
Szerintem inkább Tidal mint Spotify.
Alapból HI-Res minden, nem kell érte külön csomagra előfizetni.
Tavaly árat csökkentettek, míg a Spotify éppen emelésre készül.
De persze ízlések és pofonok. -
TripleB
senior tag
2024-ben mindkét napon ott voltam.
10:30 nál mit csinált a csoka a színpadon? 😃
Elég érdekes vége lett a videonak. -
Dilikutya
félisten
Spotify veszteségmentes + fejhallgató DAC/AMP-ról hajtva, és gond egy szál se a hangzással.

-
TripleB
senior tag
Megnézem, hogy látom-e magam viszont. 😃
Amit tegnap linkeltem, az.Szenti Árpád projektje amúgy. -
Dilikutya
félisten
Firepower hatalmas lemez. Azt mondom, azt bátran oda lehet tenni a klasszikusok mellé. Nekem egészen addig a Judas Priest partvonalon volt, aztán mikor kijött a lemez, beütött az egész. Úgyhogy nyáron hirtelen felindulásból 1-2 nappal a koncert előtt vettem is jegyet az arénás koncertre, és nem bántam meg.
A Death-et pedig nem lehet ennyire egyszerűen leírni. A korai lemezek stílusteremtők, az vérbeli zombis belezős death metal, aztán később a progresszív korszakban is nagyot alkotott Chuck. Mondjuk amilyen arcokkal körülvette magát mindig is, nem volt nehéz.

Lett volna még egy Control Denied, de sajnos azt már nem tudta elkészíteni. -
gbors
nagyúr
Sokakat kiakaszt amúgy a hörgős ének, nincs abban semmi, ha nem jön be, nem jön be.
Esetleg próbálkozz a korai Opeth-tel, ott vegyesen van hörgés és tiszta dalolás.
Hmmm, Opeth. Meg is hallgatom a Still Life-ot
-
james001
veterán
Az arcképed amúgy kicsoda,Brian May vagy Dio?
Vagy egyik sem 
-
TripleB
senior tag
Nyugi, én sem hallgatom ezeket, mégsem dobtak még ki. 😃
Sőt, nálam az Iron Maiden, Metallica, Megadeth sem megy igazán, harminc éve még meghallgattam őket ,talán...
Nem is vagyok "klasszikus " metál-arc, nem akarok a sörhöz sem hozzáférni 😃Merculistarya - Rémálomköd (Official Track)
-
VágniValó
addikt
Így terjed a pletyka. Nem 10 éve hallgatom naponta, hanem mostanság ajánlotta fel a youtube és 10 éve nem hallottam ezt a számot (se) tőlük.
-
Voy15
tag
A death pedig kurvajó
Schuldiner egy zseni volt, sajnos nagyon fiatalon meghalt.
Javaslom, hogy hallgass bele 1-2 Death lemezbe. Ha nagyon nem jön be, akkor meg próbálkozz meg a Control Denied-al. Az is Schuldiner, csak picit talán a progresszív vonalat viszi.
Nagyon jó zenék ezek. -
gbors
nagyúr
Azért vagy itt, hogy tudjunk Neked segítséget nyújtani a műveltségbeli hiányosságok bepótlásában - you're welcome
-
james001
veterán
Hogy őszinte legyek,nekem így is a Justice a kedvenc Metallica albumom,de nyilván a MoP közeli második. De mondjuk én elfogult vagyok velük kapcsolatban,minden albumukat szeretem külön-külön más miatt (igen,a St. Anger-t is
)
Ride is imádás. Egy jó kis Trapped Under Ice... Fight Fire With Fire... Áhh igazi thrash himnuszok
-
TripleB
senior tag
Majd a végén járókerettel menve fogunk találkozni .
A héten Téli Zaj, oda is megyek elvileg. -
TripleB
senior tag
Helyettem döntöttek, szombatra kaptam egy jegyet karácsonyi ajándéknak.🙂
-
Dilikutya
félisten
És az apróbetűben meg elsikkad, hogy lesz Drowning Pool is. Bár gondolom, itt is valami bemelegítőt játszanak, mint tavasszal a Godsmack előtt.
-
ígyvanferi
addikt
Hú, rég hallgattam már Amaranthe-ot, bírom őket, bár azért hangulatfüggő a zenéjük, nem az a kimondott bármikor kategória.
-
Xaels
félisten
Ahogy nézem ez is megy a levesbe lassan...
-
Bjørgersson
félisten
Te inkább a TC koncertekkel foglalkozzál, mert kezdek aggódni.
-
sixpak
nagyúr
Azahriah nem szar amúgy, én minden lemezét meghallgattam, hallatszik hogy a Soad a kedvenc zenekara a kölyöknek, rengeteget merít Serj dallamaiból és énekstílusából.
Vannak kifejezetten jó dalai, amiket a mai napig hallgatok alkalmanként.
A Quasar pl. egy zseniális nóta, az utolsó egy perc katarzis.
[link] -
TripleB
senior tag
Köszönöm!

A haj hasonló, csak arcátültetés hajtottak végre rajtam 😃 -
csakany2001
senior tag
Ha Angela visszatérne az rengeteg régi rajongó visszatérését okozná, egyébként szerintem más nem is tudná úgy átvenni a stafétabotot rajta kívül, hogy ne fájjon a bandának.
-
zhorvath
aktív tag
Sok jó koncert volt idén. Nekem az utolsó idén a szombati Parkway Drive lesz .
Lesz ott tűz meg látvány rendese. Remélem a hangosítás is jó lesz!
Sok jó bandát hagytam ki én is a Barba miatt. -
TripleB
senior tag
Én egy hete voltam, a Boru fenomenális volt, a TC meg TC , azt nagyon nem kell ragozni.
Ti szombatra megkaptátok Vörös Andrást is ,neki nagyon örültem volna. -
Voy15
tag
Amikor kijött a könyv (nem a magyar, hanem az eredeti angol nyelvű), éppen Liverpoolban laktam, és Dickinson szervezett élő dedikálást a belvárosi Waterstonesba. (a Waterstones egy UK-ben működő könyvesbolt hálózat, olyan mint itthon a Líra/Libri stb.)
Melóból hazafelé beugrottam, kivártam a sort, megvettem a könyvet és így lett egy névre dedikált példányom.
A mester tőlem 1 méterre írta alá
, viszont sajnos nem lehetett vele fényképezkedni, pacsizni, semmit.
Pár nappal később meg megtartotta az első előadását a manchesteri/salfordi Lowry színházban, ahova szintén elmentem és ott a belépővel együtt járt egy előre dedikált könyv (viszont ugye nem névre szóló), azt pedig anno elküldtem Magyarországra az egyik jóbarátomnak, aki azóta is ereklyeként őrzi
Íme az én példányom:
(És ezzel el is árultam a keresztnevemet! Yay!) -
TripleB
senior tag
Szia!
Én a pénteki koncertre vettem meg a jegyet. -
gbors
nagyúr
Hát, ha Labrie nem jön be, akkor az első lemezt javaslom nyitott ablak mellett meghallgatni - a világ tudni szeretné, hogy reagálsz Dominici-re
A 90-es években sokféle dologgal próbálkoztak, abból semmit nem éreztem öncélúnak (legfeljebb a balladáikat szarnak
), sajnos paradox módon pont Rudess csatlakozása vetett ennek véget, túlzottan egy húron pendülnek Petruccival. #19510 Dilikutya: nekem a SfaM-tól kezdve kevésbé érdekesek, bár a legtöbb lemezükön azóta is mindig van 1-2 dolog, amire felkapom a fejem.
A Rush 5-ös és 6-os lemezét (A farewell to kings, Hemispheres) vszleg jóval többet hallgattam, mint bármelyik DT lemezt
#19508 Peterhappy: én nem bánom, hogy két órába annyit tettek bele, amennyit két órában jól át lehet adni. Az elmúlt 5-10 év sorozat-fronton elég jól megmutatta, hogy a feature film forma mennyi mindenre nem jó a limitált hossza miatt - többek között egy zenekar bemutatására sem.
-
gbors
nagyúr
Nekem az a bajom a Dream Theaterrel, hogy az első lemezükkel felraktak egy baromi izgalmas irányt, majdnemhogy külön műfajt a progmetálon belül, aztán otthagyták a 'csába az egészet, és elmentek könnyebben emészthető / jobb várható kommerciális erővel rendelkező szólamok felé. Jók persze azok a lemezek is (különösen az Awake, ha az első 3 nótát lefelejtjük róla), ill. technikailag meg hangzásban nyilván rengeteget fejlődtek, de ahányszor a WDaDU-t előveszem, mindig totál hiányérzetem van a lemez végére, hogy ez a 8 nóta az egész, aztán nincs több ilyesmi később sem.
-
Andris...
aktív tag
Én azon nevettem jót, mikor egyik egyetemista csoporttársam mesélte, hogy mikor lemennek a helyi kocsmába billiárdozni a baráti társasággal, mindig bekérnek 4-5* számot DT-től zenegépen, és egész estére meg van oldva a zenebona

(*DT szinten is hosszabbakat, gondolom)
Egyébként én kicsit megkedveltem őket az idők folyamán, bár ehhez a "matek metal"-hoz azért hangulat kell. Sokszor unalmas. De az tény, hogy zseniális zenészek, amit művelnek.
-
Bjørgersson
félisten
Ez az, hogy nem leszek, legfeljebb lélekben. 😅
-
TripleB
senior tag
Ne már... Nekem a Boru közelebb áll a lelki világomhoz sajnos. 😈
-
Bjørgersson
félisten
Az első sorból kérek majd beszámolót. 😄
-
Ellia
addikt
Olyan, mint a többi tökfej lemeze - egyet hallottal gyakorlatilag hallottad az összeset
Abszolút nem rossz anyag amúgy. -
gbors
nagyúr
Nyilván ez egyedi ízlés kérdése is, én pl. a pergők "súlyára" eléggé kényes vagyok. A Purple-nél általában probléma volt, hogy Glovert nagyon hátratolták a mixben, ezen a téren meg jobb a 2025-ös változat.
-
gbors
nagyúr
Hmmm, érdekes, köszi az ajánlást.
Megmondom őszintén, nekem nem tetszik ez a mix (sem) - a Kevin Shirley-s 2014-es remaster a bőgőt tette tönkre, ez meg a pergőket. Maradok az eredetinél - nyersebb, csiszolatlanabb, de kevesebb benne a hiba. Meg mondjuk nyilván az is benne van, hogy az eredetit hallottam pár tucatszor

-
Ellia
addikt
A dobosuk játéka meg végtelenül beteg, durva témákat hozz.
-
gbors
nagyúr
Megnéztem a DVD-t, hát hiányérzet vagy sem, nem tudtam abbahagyni a vigyorgást, még a képernyőn is átjött a koncert hangulata

Itt van egy másik DVD 2 évvel későbbről, a zenét még nem hallgattam meg, viszont a végén az interjúk nagyon jók:
https://www.youtube.com/watch?v=whlrP-nuhvA -
Dilikutya
félisten
Egyik első Black Sabbath lemez volt, amit hallottam, vagy ez, vagy a Master of Reality volt az első. 25 éve volt kb, tudatlanul, nem tudtam akkor, hogy volt, akinek nem tetszett, én a mai abban a hitben vagyok, hogy az egy bitang jó lemez.
16 évesen a Tony Martin érán is úgy mentem végig, hogy jók, nem annyira volt még meg fejben, hogy az első 8 lemez valami egészen más, pláne az első 3-4, ami műfajteremtő.
Sajnos nem voltam a H&H koncerten, azt azért sajnálom mai napig. Tony Martinnal is megnézném, megnéztem volna, ott is voltak kiemelkedő darabok. -
csakany2001
senior tag
Szerintem Black Sabbath egyik csúcsalkotása abszolút, ahol minden összeállt. Többi lemez hatást tekintve csodás, de ez már bőven úgy lett kiadva, hogy volt bőven konkurencia.
Ezt is figyelembe véve én ezt tartom az egyik legjobb darabnak, termeszetesen a szokásosan felsorolt albumok mellett.Bár szerintem a közmegítélése a Dehumanizernek egész jó, nem tartják rossz lemeznek általánosságban.
-
gbors
nagyúr
De, ebben most kimondottan mazochista leszek, amint lesz rá érkezésem

-
btraven
őstag
Nekem 1980-ban vették fel kazettára a Heaven and Hell-t.
-
gbors
nagyúr
Hát, az egy fájdalmas lyuk a koncertélményeim sorában - a Heaven & Hell felállásról csak akkor szereztem tudomást, amikor RJD halálhírét olvastam...
-
gbors
nagyúr
Dio nekem is nagy kedvencem, és ja, fájó volt a hirtelen távozása. Nála viszont az volt a csavar, hogy a 2000-es évek elejének művészi legatyásodása után (se lemezen, se élőben nem volt túlzottan jó) 2006-ban főnixként feltámadva újra összeállt Iommiékkal, kiadtak egy egészen friss hangvételű és ütős lemezt, és csak azután ütött be a baj. Van nekem ebben a sztoriban valami katartikus grand final stand érzet - még egyszer felhúzzuk az elf páncélt, előrántjuk a +6-os varázskardot, és a nekiesünk annak a rohadt sárkánynak

-
gbors
nagyúr
Hát ja, így is meg lehet közelíteni - én 10-et gondoltam, de van ráció a 40 mögött is...
Én egyébként úgy vagyok ezekkel az arcokkal, hogy persze elszomorít, hogy elmentek, de (többnyire) jó, hosszú életet éltek, rengeteg mindent hagytak ránk (zenében és azon kívül), szóval a pár nap gyászosság után nem esik nehezemre vigyorogni, ha valamelyik klasszikus ökörségük eszembe jut. Szóval long live Ozzy!

-
csakany2001
senior tag
Engem eléggé sokkolt a hír, első 3 Black Sabbath + a Randy Rhoads éra örök kedvenc.
Egyike azon kevés embernek, akit már élőként is legendának tekintettünk.
Nyugodjon békében! -
Ellia
addikt
Azért kapott egy nagyon szép lezárást, búcsú koncertet, ami inkább Ozzy búcsú volt, mint Black Sabbath

-
gbors
nagyúr
Hát igen, őt is elveszítettük
Mondjuk váratlannak nem mondanám, igazából csoda, hogy eddig velünk maradt, de akkor is... -
TripleB
senior tag
Nyugodjon békében!
Én igazából sosem hallgattam a zenéjét.
Tegnap volt valamelyikőtök a Gaerea koncerten? -
ígyvanferi
addikt
Én szeretem, úgyhogy köszi, majd ezt is végighallgatom.
Valahogy egyébként mindig valami összeállásban futok bele a zenélésébe, ott van pl. a Black Country Communion (hasonlóan kispályás zenészek a társai: Glenn Hughes, Jason Bonham, Derek Sherinian), ami egy jó kis laza hard rock supergroup és azt hiszem már 5 lemezt megélt a dolog vagy a Rock Candy Funk Party, ami meg jazz, funk, rock egyveleg, nyilván a névből is sejthetően. Beth Harttal is gyakran együtt zenélt lemezen, koncerten, azok között is vannak szuper dolgok. -
csakany2001
senior tag
Azért állítom ezt, mert első érában(első 3 lemez) alapjaiban meghatározta a műfajt és a Therion/After Forever pároson kívül nem is tudok hasonló jelentőségű albumokat sem mondani, ami ilyen jól ötvözte volna az operás éneket a szimfonikus rock-al és ezt megspékelve a korabeli metallal.
Utána a Design Your Universe-el létrehozták a nagy betűs Epica-s lemezt, ami kb. akkora mérföldkő, mint a Once. És teljesen egyedi az életműben, amolyan különutas album.
Utána a Requiem for the Indifferent-el létrehozták a modern Epica stílust, ami egészen az Omega lemezig csiszolódott. Itt szerintem a Quantum Enigma és a Holographic Principle a csúcs(kb. fej-fej mellett).
Most itt vagyunk az Aspiral-nél, amiről nekem leginkább a Distance Over Time jut eszembe, mivel az is pont egy kompakt, direktebb lemez. Csak a 2 banda közti különbség, hogy a DT kiégést követően hozta ki és nagyon is a legerősebb lemezük kb. az utóbbi 10 évben. Addig az Epica-nál én abszolút nem láttam bennük, hogy kihoznak egy rövid és slágeresebb albumot. De most megint áthallgattam a napokban az életművűket. Erős lemez lett a többi bandához képest, de nem tudnék hátrébb sorolni lemezt.
Év végi listán azért ott lesz a helye(Fight to Survive hatalmas lett pl.) de erre még az Omega is köröket ver.(való igaz nem gondolnám, hogy az gyengébb lenne, mint bármelyik elődje)Más:
Az új Cradle of Filth viszont nagyon jóra sikerült, 1 másodperc üresjárat sincs. Továbbra is jó formában vannak. Ez viszont idei egyik kedvenc lett. -
csakany2001
senior tag
Vannak jó számok rajta, de eddig első benyomásom szerint minden idők leggyengébb Epica lemeze. Lehet idővel változik, jobb lesz stb. de most hírtelen a Phantom Agony-től az Omega-ig bezárólag mindegyikben éreztem valami plusz hangulatot, hozzáadott értéket.
Itt eleve nincs intró, ami már úgy elindítaná számomra az albumot, nincs 10+ perces kibontott témával rendelkező szám. Nekem túl kompakt lett, de még adok ennek mindenképpen esélyt. Most hírtelen emlékezetes szóló sem ugrik be. Csalódás. -
Bjørgersson
félisten
Nem értem, hogy tud még létezni ez a hely, ha a koncertek jelentős része tényleg ilyen szar élmény.
-
snecy20
nagyúr
Ha nem lenne egy Michael Amott ebben a zenekarban, akkor az AE zenéje olyan lapos lenne, mint egy vasalódeszka.
-
csakany2001
senior tag
Teljesen jó, még mindig vannak jó Arch Enemy dalok a tarsolyban.
Akinem nem jött be viszont úgy az előző 5-6 album, annak ez sem fog.
Rangsorolni még egyelőre nem tudom, de az új érában a Will to Power a csúcs továbbra is, ez távolról sem veszélyezteti.
Évvégi listán viszont ott a helye. -
btraven
őstag
Van folkos fűszer, de van itt doom/stoner fűszer is?
-
Dottorei
tag
ez eléggé súlyosra sikeredett nekik
-
Dilikutya
félisten
Dark Angel-t valaki ide is elhozhatná a nyáron. Amit meg nem értek, hogy az Emperor hazajár Romániába, ide meg nem képes senki leszervezni egy koncertet.
-
Akelaus
senior tag
Az igen! Szép felhozatal. 👌
-
TeeBee73
veterán
Úgy érzem, szabadságra kell mennem nyáron.

-
Ellia
addikt
Pedig valjoban o Calcifer Gibli Vandorlo palotajabol :)
-
Ellia
addikt
Ellenpelda, az In Flames jol szolt oktoberben.
-
csakany2001
senior tag
Szerintem mindkettő Barba Negra sátor rendben van, de jó lenne ha 3-4 ezer ember kijönne rá és lenne egy teltházas koncert a nagyobbikban.
Ott azért több a lehetőség a látványosabb koncertre, meg erőteljesebb szól.
Legutóbb, amikor voltam nagyon más volt az egész, mint az Arch Enemy-s nyitásnál szóval jelentősen fejlődtek. -
Bjørgersson
félisten
Egy próbát megért, szerintem kettőnél többször én sem hallgattam végig.

-
Akelaus
senior tag
Meghallgattam az általad ajánlott zenéket.
Hallgatás közben jöttem rá, hogy a Reverb albuma már megvolt. Jó kis Kreator szerű zenét nyomnak.Dgm - nyugis pillanataimban jól jön majd, mentettem is az albumot.
Sunburst - az énekes nem kéne bele
zeneileg tök oké a cucc. Solaris - napokban járt az agyam a zenekarral kapcsolatban, vagyis a Marsbéli krónikák jutott eszembe valamelyik Omega albumot hallgatva az ünnepek alatt.
Fogalmam sem volt, hogy jön a folytatás.
-
Bjørgersson
félisten
Akkor a Cemetery Skyline neked való.

-
Dilikutya
félisten
Hellfest hagyományosan piszok erős, simán jobb és érdekesebb évek óta, mint az agyonhájpolt Wacken az örök sártengerével.
-
BullHurley
csendes újonc
mert sajna nincs igazán jó próbálkozás. sokan csak egyszerűen meglévő dallamokat metalosítanak ahelyett hogy valódi műnépzenét tolnának metállal vegyítve.
azért vannak jók is szerintem, a Kopjafa, Turulvér nekem tetszett, meg a Hetumoger, ha el tudsz vonatkoztatni a borzalmas énektől.
-
Dilikutya
félisten
Hosszú táv már nincs ezekben a zenekarokban. Nicko 70+, de a többiek is közelítenek. Néhány év, talán még egy lemez, ha lemegy ez a turné, lehet kezdik a búcsúköröket is. Sajnos nagyon előtte vagyunk, hogy a klasszikus metalzenekarok egy jó része pár éven belül leáll.
A minap tökre meglepődtem, hogy Vinnie Stigma is 69 lett az Agnostic Front-ból. -
Bjørgersson
félisten
Remélem sikerült legyűrni minden nehézséget.

Tegnap elkezdtem hallgatni a Saort, de 6 perc környékén kinyomtam, ez a folkos műfaj nem az én világom.

-
Bjørgersson
félisten
Bárcsak.
Tegnap 9 előtt már ülve aludtam, ma meg nem nagyon lesz idő zenélgetni, úgyhogy majd holnap munkában.
-
Bjørgersson
félisten
Olyannyira nem, hogy a nevén kívül eddig semmit nem tudtam róla, úgyhogy jövő hétre be van ütemezve.
-
TripleB
senior tag
Pénteken és szombaton is lesz WMD koncert,de már többször volt Gaobr magyar hangja Bálint.

Nekem az odajutással és a költségeivel vannak bajaim leginkább. -
Bjørgersson
félisten
"a Napocska délre költözött (vagy ismeretlen helyre), és napok óta csak szürkeség és hideg van, ami meg teljesen lehozott az életről."
Milyen metalhead vagy te?!
Végre nem égeti ki a retinánkat a hülye nap!
-
TripleB
senior tag
Nekem mindkét napra van jegyem, viszont késztetésem nincs igazán most menni egyikre sem. Remélem ez megváltozik. 🙂Ugyanígy voltam az elsejei WMD-vel.
-
Bjørgersson
félisten
Hiányoltalak is, úgyhogy legközelebb légy szíves külön kérés nélkül jönni.

-
Dilikutya
félisten
Portnoy volt az fő dalszerző Petrucci mellett.

-
snecy20
nagyúr
A jövő Februárban érkező album borítója mondjuk tetszik.
-
csakany2001
senior tag
The Greatest show on Earth szerintem is zseniális, és a Fezen-en számomra is meglepő volt, hogy eljátszották. Örök élmény volt.
Ami pedig Floor-t illeti, a modern korszakba nagyon jól illik a hangja jobban, mint Anette vagy Tarja esetében, Tuomas érdeme, hogy abszolút sikerült az énekesekre szabnia a zenéjét. Bár számomra a Once, Oceanborn, Wishmaster, Century Child 4-es a kedvenc de Nightwish-től nem tudok olyan lemezt, amit ne hallgatnék meg szívesen. Minden korszakukban sikerült megújulniuk.
Lemezeket illetően még lesz idén Sólstafir, Swallow The Sun, Opeth, Ensiferum, Thy Catafalque, As I Lay Dying és egy múltba visszanyúló Delain EP is. Erős ősz várható, és azért évközben is lettek nagyon jó lemezek.
-
csakany2001
senior tag
Nekem is ilyen utolsó lemez érzete van kissé, összegyúrtak kb. minden modern Nightwish elemet. Most így több hallgatás után azt mondom erős lemez lett, ennyi studió albummal a hátuk mögött továbbra sem tudnak hibázni.
A hangzást tudnám kiemelni, nagyon szép szól minden és részletes. Floor hangja továbbra is zseniális. Marco nélkül nem volt egyszerű dolguk de teljesen megoldották a feladatot.
Ami még nagyon tetszetős, hogy nagyobb dalokban gondolkoztak és nem rövidebb etapokban. Abszolút előnyükre vált, mert ki tudták bontani a témákat, ugyanakkor nem vált önismétlővé vagy unalmassá, Toumas valóban sokat dolgozott ezeken, hogy ne legyen üresjárat. A Human. :II: Nature.-el szemben pont ez az előny, az nekem továbbra is kicsit kidolgozatlanabb munka, néhány jó számmal, ez pedig egy komplett album, ami leköti a figyelmemet elejétől a végéig. Annak ellenére kedveltem, mert nagyon hangulatos.Endless Forms Most Beautiful-nál leginkább abba tudtam belekötni, hogy sok volt a közhelyes téma és pillanat, és egyszerűen túl vontatott volt.(és nem a 24 perces szám a végén, hanem a köztes dalokból lehetett volna kiszedni) De voltak azért igazán jó Nightwish slágerek, ezért azt mondanám, hogy ez simán egálban van a Yesterwynde-el de hosszútávon kiderül.
Szóval szerintem az életművükbe simán belefér, az idei top10-es listába is nálam. De igazából minden évben van egy csokor jó album, és a rutnmunkák nem nagyon férnek bele, ezt nem is gondolnám annak, mert fogós lett és változatos.
-
Voy15
tag
Az vicces volt
.
Úgy mentünk a koncertre, hogy azt sem tudtuk ki lesz az előzenekar így aztán nem is nagyon foglalkoztunk vele.
Feljött a színpadra pár arc, majd mondják: Hello we are Gamma Ray from Germany.
Ott akkor konkrétan a Dance of Death world tour indult, és ha jól emlékszem akkor sikerült is átverni Nicko-t azzal, hogy a köv szám a Halloweed Be Thy Name lesz. Bele is kezdett mire mindenki jót röhögött rajta, mondta Bruce, hogy ezt csak turné kezdetkor lehet eljátszani vele, és akkor következzen a No More Lies
Vettem állójegyet mindkét napra
-
Dilikutya
félisten
Amennyi szar, meg drágulás volt az utóbbi években, ez nem is drága. A 2022-esre 27 ezer volt a kiemelt álló. Mondjuk ilyen most nincs is, egységes a küzdőtér.
-
csakany2001
senior tag
Én nem gondolnám, hogy ez jóra hallgatást igényel. Előző 2-nél klasszisokkal jobb.
Az Anette érában szerintem kihozták a maximumot slágerek szintjén, előtte meg Tarja-val létrehoztak olyan alapműveket, amiket más bandának sem sikerült meghaladni a saját műfajukban.
Gyakorlatilag azután bármit kiadva, magas elvárásokkal szemben kb. csalódás a vége.
Élen szintű slágerekkel sikerült kompenzálni, de ezen az albumon egyet sem tudok most felsorolni, viszont így egyben számomra teljesen működő dolog, jelentősen kellemesebb anyag, mint a Floor érában bármi.
Nem gondolnám, hogy egy ilyen életművel rendelkező banda megváltja a világot. Ez fanatikusoknak készült, számomra is az utóbbi Metallica-k totál érdektelenek például szóval kinek mi.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Android szakmai topik
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Drágán add a képeket: rendereken a Xiaomi 17T
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Magyar! LENOVO 15.6" iPS 144Hz 300nits - RTX4060-8 / 24 / 512GB, i5-13450, WiFi6ax, GARANCIA 2027-05
- X1 Carbon Gen9 14" 4K+ IPS i7-1185G7 32GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 5680 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A1000 64GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- iPhone SE 2020 128GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4893, 96% AKKSI
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest