- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-

-
Görög konyhához hogy viszonyultok?
Inkább tökös-dögös-folkos rock, semmint metal, de hozok két ajánlót, már csak azért is, mert pár héten belül mindketten fellépnek az A38-n!
Villagers of Ioannina City
Nem lepne meg, ha Őket azért ismernétek is páran. Egészen elképesztően jó zenét csinálnak, van benne szép adag pszichedelikus pakk is, és stoner is.Hamarosan lesz új lemez, szerintem arról fognak néhány nótát bedobni, de a koncert (remélem) gerincét még az első két album képezheti - márpedig az első korong sem lett gyenge, de a második, az Age of Aquarius valami egészen elképesztően nagy zene.

Ők Április 8-án veszik be az A38 nagyszínpadját.
A Khirki a tetőteraszon lép fel, május 2-án.
Tavaly úgy kaptuk el őket egy pénteki (vagy szombati?) bulin, hogy a hét elején hallottam róluk életemben először. A koncertre már rajongóként érkeztem
Nagyon hangulatos zenét csinálnak a háromtagú brigád, végigvigyorogták az egész bulit, maroknyi közönségnek játszottak, de nagy élvezettel tették, túl azon, hogy profi műsort tettek le, igazi örömzene volt.Érdemes őket is bevizsgálni, van egy sajátos stílusuk, engem kilóra megvett.
Nekik szintén két lemezük jelent meg eddig, tőlük is a másodikat dobom be.
(legalábbis próbáltam az egész lemezt linkelni, de lehet, hogy nem sikerült) -
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én örülök, hogy jönnek. Sajnos az elmúlt egy-két alkalommal különböző okokból lemaradtam róluk, most már tényleg úgy vagyok vele, bármelyik látogatásuk az utolsó lehet (mondjuk így mentem 2015-ben a Fezenre is
), adtak nekem annyit a bő negyven életévem alatt, hogy ott legyek 
Hétvégi Thy Catafalque dupla lement, a banda kétszer töltötte meg a Dürer Kertet.
Az 2x900 fő, igaz sokan kétnapos bérlettel mentek.Szívem szerint ennek állva tapsikolnék, de így - sajnos mi csak vasárnap voltunk Feleségemmel -, hogy hazafelémenet belebotlottunk a Népligetnél egy istentelen nagy tini hordába, elég fájó volt a rácsodálkozás, hogy a Pemkutya(?) hét teltházas MVM koncertet csinál gyors egymásutánban.
Nem sajnálom tőle, csak hát... amit a TC már megint odapakolt, az kérem - vallom, és továbbra is fenntartom a véleményem, hogy - abszolút nemzetközi klasszis! Elképesztően egyedi és egyedülálló a zenéjük, és az évek alatt teljes mértékben felzárkózott hozzá az előadás. Fantasztikus zenészek, fantasztikus előadása volt ez, csodás ajándék azoknak, akik ott voltak. Nagyon együtt van az Együttes, csak remélni tudom, hogy sokáig így marad még. Lerí róluk, hogy élvezik a közös "munkát", ahogy a Zasszony fogalmazott: hogy mára teljesen a magukévá tették Kátai dalait.Ki merem jelenteni, hogy abban a szűk (jó, amúgy kábé tízféle) műfajban, amiben a Thy Catafalque mozog, abszolút a világelitet képviselik!
-
-
-
-
válasz
btraven
üzenetére
Szerintem fantasztikus lemez, irgalmatlan sokszor ment le nálam, a mai napig képes vagyok bármikor meghallgatni.
A Remember tomorrow és a Strange world abszolút felsőpolc, de megkockáztatom, a Prowler is. Phantom of the Opera, Transylvania, Charlotte the Harlot, Running free... fúha, eszméletlen lemez, na
A Killers már (nálam) haloványabb, viszont érdemes hallgatni pár korabeli Maiden koncertet, mert amúgy fantasztikus hangja volt diAnno-nak. Csak sajnos (vagy szerencsére) kellőképpen szétcsapta magát, és jött Bruce papa - a többi pedig már történelem.
-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Na arra akkor rákeresek valamikor, hétvégén, köszi a tippet!
Anneke nálam is nagy kedvenc

-
válasz
Andris...
üzenetére
Hazudtam kozben, elnezest.
Amit megneztel, valoban a 2024-ben megjelent koncertlemezrol van, az Everybody dies viszont a tavalyi 30 eves koncert(sorozat)rol gordult ki, es az csak majusban jelenik meg.A Maiden sajnos lelassult, megoregedtek, par daluk tenyleg unalmasabb, de nekem tovabbra is hatalmas kedvenceim. Viszont teny, kevesbe hallgatom az ujkori lemezeiket, bar a Senjutsu epp mult heten ment le parszor.
Az a rekordhosszu dal nekem elkepeszto nagy kedvencem
-
válasz
Andris...
üzenetére

Én Maidennel voltam így, a kocsmázós időszakom kezdetén jött ki a BNW, 50 forintért két dal, jött a Dream of Mirrors és a The Nomad, én majdnem húsz percig jó is voltam
De tényleg, fajlagosan mennyivel olcsóbb lett volna DT-t hallgatni, akkoriban még nem szerettem őket (sőt, valahogy soha nem sikerült igazán megkedvelnem, pedig próbálkoztam becsülettel).Épp a minap mutattam meg az Ayreont egy barátomnak, pont az Avantasia társaságában

Nekem érdekes módon valahogy ők annyira nem jöttek be (egy-két dalukat leszámítva, mint a Scarecrow és a Scale of Justice), de érdekesebb, hogy az Ayreon is olyan, hogy ez-az úgy-ahogy csúszik, de egyben nem. A The Source c. lemezt (és a második Star One lemezt leszámítva, ami szintén Arjen projektje).Épp az általat megtekintett dallal kezdődik a The Source, ha nem ismered, érdemes lehet meghallgatni, nekem valamennyi konceptlemezéből ez tetszett a legjobban, a mai napig örömmel előveszem

SPOTIFY - YoutubeHa esetleg nem ismernéd a Star One, Victims of the Modern Age c. lemezét, érdemes azt is bevizsgálni, a SO egy kicsivel zúzósabb projekt, nálam ez anno iszonyatosan betalált

SPOTIFY - YOUTUBE -
Május közepén jön ki a múltkori Ayreon buli videón (Live beneath the Waves).
Kijött róla már pár ízelítő, én kóstoló gyanánt az Everybody dies és a The Day That The World Breaks Down c. dalokat dobnám be, érdemes megtekinteni őket (főleg utóbbit, hát abban aztán minden IS van
)A lemez már korábban kijött, ha valaki esetleg rápörögne:
SPOTIFY
YOUTUBE -
válasz
Akelaus
üzenetére
Szeptemberfeszt itt volt a XVIII. keruletben, aztan atvittek a Nepligetbe meghalni. Nalunk meg lett helyette nyavogos-mulatos-trendizenes foshalmaz. Latszik amugy, hogy ez kell a nepnek, de azert szomoru.
Sok total kezdo-amator rock/metalzenekar kapott lehetoseget a fellepesre, nyilvan eldugottabb szinpadon, jelkepes kozonseg elott, borzalmas hangositassal, de lehetoseget kaptak. Ilyen sincs mar (legalabbis itt).
-
-
-
-
válasz
zhorvath
üzenetére
+Cappa: Köszönöm a tippet!
Évekkel ezelőtt néztem rá a Tidalra, valamilyen ingyenes promó keretein belül, akkor nem győzött meg, igaz akkor még volt YouTube előfizetésem, YTM-t használtam napi szinten.
Számomra is a Spotify felülete a legszimpatikusabb, de ránézek majd a Tidalra valamikor. A családi előfizetés árazása elég szimpatikusnak tűnt, tényleg az fog dönteni, milyen mértékben érhetőek el azok a zenék, amiket én szoktam hallgatni. -
válasz
Dilikutya
üzenetére
Köszönöm, ősztől tervezem az előfizetést, addig nem használnám még ki.
A hangszettem azt hiszem, sokak számára megmosolyogtató lenne - de míg alaplapi hangkártyát használok, nem is látom értelmét komolyabbnak
@BBB: Nem tudom, én is csak kamilláztam, mif@sz
De Te ott voltál, nem rémlik az eset? -
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nekifutottam ma reggel még egyszer, fejhallgatóval, mp3-ból már lényegesen jobban szól, mint Spotiról, de nem lesz a kedvenc lemezem. Mikor megjelent, nekem is nagyon bejött, és nagyon sokat hallgattam - de ez amúgy az összes újkori JP lemezre igaz (igen, még a Nostradamusra is
)
Az Angel of Retributiont kifejezetten szeretem és jó egy évig a borítókép volt a háttérképem. De valahogy a Firepower-t nem szoktam elővenni. Nekem a Redeemer... jobban bejött már akkor is (pedig ahogy nézem az Encyclopaedia Metallum-ot, ott pokolian lehúzták), csak az meg harmatosan szól, nem dörren meg jól - szerintem.Azon a koncerten mi is ott voltunk Asszonykámmal

-
válasz
james001
üzenetére
@Gbors: Lehet, hogy írtam is már korábban, pontosan úgy volt, ahogy mondod
, én nagyon sokáig elvből kerültem a hörgős éneket. A világból ki lehetett kergetni vele.Évente-kétévente szembejött velem a Thy Catafalque neve, bele-belekóstoltam az aktuális lemezükbe (ha nem is mindegyikbe), aztán az első énekhangnál ki is kapcsoltam a francba.
Aztán egyszer a semmiből szembejött velem a Ne Obliviscaris, és az valami iszonyatosan betalált zeneileg, annyira, hogy még a hörgést is megpróbáltam lenyelni (igaz abban egyensúlyoz a tiszta vokál). És eszméletlen nagy kedvenccé vált.A TC-t meg kvázi a Szarvas c. dallal ismertem meg, feldobta a TeCső és kizárólag azért kattintottam rá, mert Season of Mist töltötte fel és úgy voltam vele, ha már a NeO-t is Ők adják ki, annyira nagyon rossz csak nem lehet. Teljes mértékben sokkolt a klipp, annyira tetszett zeneileg az eleje, hogy nem volt szívem azonnal kinyomni a rikácsoló ének hallatán - aztán vagy ötször lejátszottam gyors egymásutánban azt a dalt és közben csak néztem, hogy mif@sz
Épp felajánlotta a Naputat és az Embersólymot, amikben pedig Martina énekel, és akkor kezdett el összeállni a kép, hogy ez nem csak egy tucat hörgős cucc.
Ennek alig öt éve, és olyan irgalmatlan nagy szerelem kerekedett belőle, ami azóta a teljes Családomat megfertőzte
Ránézek a korai Opeth-re majd, köszi a tippet!
-
-
válasz
VágniValó
üzenetére

Basszus, ez nem az én napom. Éreztem én reggel, hogy hülye ötlet felkelni. Elnézést.@TripleB: Hehe, nálam a Maiden nem tud kikopni
Metallica meg néha, és akkor rákattanok ideig-óráig.
De ma pl. a Judas Priest Firepower-jét próbáltam újrahallgatni, és négy szám után továbbálltam. A Redeemer of Souls már jobban csúszott, de az meg gyengén szól szerintem.
Úgyhogy, gondoltam hallgatok Ripper-féle Priestet, hát az meg nincs fent sem YTM-n, sem Spotin. Kénytelen voltam mp3-ban előtúrni.Nálam most Queen diszkográfia megy, néha előveszem Őket az első lemezüktől kezdve, meghallgatom úgy 5-20 alkalommal
És megyek a következőre. Nem konstans, hallgatok közben mást is néha, de ilyenkor pár hétre rágyógyulok - most tartok 1982-nél. Lemezcímet nem írok, mert az már rocknak is csak jóindulattal nevezhető, nem hogy metalnak.De nekem Ők és a Maiden all-time top3 együttesek között vannak. A harmadik, kiadó helyre meg van kábé tucatnyi jelölt.
Fun fact: én is nagyon ritkán iszom már sört. Meg úgy általában alkoholt, mióta futok (mármint nem egyfolytában).
Na, friss, ropogós: Thy Catafalque - Live at Dürer Kert 2024
-

@Voy15: Én elhiszem neked, mindent elhiszek nektek, a valóság meg az, hogy belehallgattam VágniValó tíz éve napi kedvencébe, és addig bírtam, míg el kezdett "énekelni" az ipse. Pedig akkor "még volt hangja"

Na, de becsülettel megpróbálkoztam. A Death-ról nem nyilatkoznék inkább, mert én lennék szerintem a topic történelmében az első, aki tiltást kap
De a Control Denied nem volt annyira rossz, mint gondoltam, elismerem 
De három-három dal a teszteléshez bőven elég volt, többre nem fogok kattintani, hiába fogja most hetekig ajánlgatni a youtube.
Amúgy az jutott most eszembe a Death-ről, hogy Apám nagyon szerette a White Zombie-t, és az szólt otthon annyit, hogy egy-két dalukat "jóra" hallgassam. Bár az talán szitokszó lehet a hardcore death metalosok szemében.
Basszus, most nézem, a WD-nek csaj basszerosa volt?! Hát emelem kalapom, sok mindenre számítottam volna, erre nem. -
-
-
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Voltak regen jo dalaik, de valahogy Noora nekem soha nem volt szimpatikus.
Bar eleg csufosan valtak el anno az utjaik Anton Kabanennel.
Anton meg osszehozta a Beast in Blacket, ami igazi guilty pleasure
bar gyanus, hogy neked az sem tetszene, ha nem ismered.@Csakany: elegge meglepett a hir, koszi az infot.
-
-

Erről meg nem is tudtam talán, most olvastam, hát én nem hiszem el, hogy mindent a bn-be visznek
Bocsánat, én vagyok ma a fórum energiavámpírja.
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére

@Sixpak: Volt khm. szerencsém egy időben építkezésen dolgozni, ahol a közvetlen kollégák orrvérzésig hallgatták őt is, meg még egy másik magyar(?) faszit, aki valami keverék nyelven hát... énekelt(?). Nem egy-egy alkalomról beszélünk - közel háromnegyed évről.
Én vállalom, nálam ezek kimerítették a minősíthetetlen zaj kategóriáját.Biztos vagyok benne, hogy a Szüleim generációja valószínűleg ugyanezt mondaná az általam hallgatott zenékre.
De befogadhatatlan számomra ő is, a többi is.
És a félreértések elkerülése végett; van egy-két magyar ajkú alter zenekar, amit nagyon szeretek. De - fogalmazzunk úgy - egyikük sincs az itt fellépők között.Hogy a pasas óriási jelenség, azt elhiszem - a kollégák között is akadt, aki egyfolytában gyalázta, lehurrogta, aztán kiderült, hogy csak elvitte az asszonyt a három arénás fellépés egyikére - épp akkor volt.
Mondjuk úgy, nem nekem írja a dalait. De gyanítom, hogy ez a tény nem különösebben befolyásolja a mindennapjait - ahogy az enyémeket sem.
@Xaels: Én is így látom.
-
Komment nélkül.

-
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
WTF
Sok mindenre számítottam, hát erre nem.
Az tudom, hogy az "ős-AE rajongók" nehezen békélnek meg az együttes mostani zenéjével, de szerintem népszerűbbek, mint valaha - és ebben azért oroszlánrésze van Alissának is.Nekem úgy rémlik, Angela az együttes menedzsere, nem lepne meg az sem, ha Ő visszatérne. Mindenesetre az okokra kíváncsi lennék, mert hacsak Alissa nem akar családot alapítani, nagy gubancnak kellett lennie a bandában - eléggé win-win kollaboráció volt ez szerintem mindkét félnek eddig.
Bárhogy is legyen, ez a nő még mindig csodaszép

-
En egesz nap orlodtem (sot, ugy kb egy hete folyamatosan), menjek-e Bloodywood-Halestorm duora ma este, vegul letettem rola. Tuti az ev koncertje lesz es hetekig fogom banni, de egyszeruen nem tudtam ravenni magam, hogy neki induljak a barba negranak.
-
válasz
csakany2001
üzenetére
Hmmm... meglessuk, koszi.
Volt par szuper dal az elso lemezukon (meg az elso enekesnovel), es a masodikon is, na azokrol mar semmit sem jatszanak eloben...
Nekem az Antonnal valo szakitasuk miatt/ota nem tul szimpatikusak - de legalabb lett az egy remek zenekarbol ketto
-
válasz
TripleB
üzenetére

Én bevizsgáltam a Borut, nagyon nem az én zeném lett volna, nem bánom, hogy nem aznap mentünk - és szerencsém is volt, hogy szombatra vettem jegyeket, mert utólag beesett péntekre egy családi program, ami miatt nem tudtunk volna menni.Boruról írta valamelyik online sajtó, hogy a TC hozzájuk képest popzene, hát akkor már tudtam, hogy jobb volt ez így nekünk
De örülök, hogy neked tetszett! Írták, hogy a műfaj berkein belül amúgy nagyon ügyesek a srácok és szombaton is sokan dicsérték azok közül, akik pénteken is voltak.Amúgy nem volt rossz az Arabrot, nekem néha kicsit sok volt, de jópofa zenekar volt, és egy-két daluk azért bitang jól szólt, nagyon betalált

Nagyon nehéz kedvenc dalt megneveznem az utolsó TC lemezről, de talán épp a Világnak világa lenne, ha csak egyet választhatnék. Majd kiugrottam a bőrömből, mikor felcsendültek az első akkordok belőle. Nem tudtam, hogy pénteken nem volt András, akkor valóban szerencsések voltunk.
Gaobr-t mikor megláttam, egyből Te jutottál eszembe
-
Elmarad a Thy Catafalque dél-amerikai turnéja. Nagy kár érte, nagyon sokat dolgozott rajta a menedzsment is, a zenekar tagjai is - nagyon kíváncsi vagyok, mekkorát szóltak volna "odaát".
Elvileg jövőre pótolják. A szervezővel voltak/vannak gondok, ahogy olvasom, nem egyedi az esetük sajnos.A szombati koncertről nem írnék olyan hosszú litániát; röviden szólva: szenzációs volt! Mint mindig.

Tisztán játszottak nettó 120 percet, oké, az utolsó 2-3 perc (a Móló vége) már a meghajlásé volt, de még levonulással-visszatapssal sem húzták az időt.
Szokás szerint óriási élmény, napokig emlegettük (emlegetjük) még itthon.
Fantasztikus, hogy van egy ilyen világszínvonalú együttesünk a műfajban. Az egyik legjobb dolog, ami a magyar zenében az utóbbi években megtörténhetett, hogy Kátai megtöltötte az életművét nagybetűs ZENÉSZekkel és ÉNEKESekkel, akik alkalomról-alkalomra megajándékoznak minket.Nagyon megérdemelnék az áttörést, és a komoly nemzetközi hírnevet, egészen egyedi, kivételes, és nagyon magas színvonalú produkcióról beszélhetünk.
Azt hiszem, ha nem magyarul énekelnének, már polcokkal feljebb zenélnének.
De hála az égieknek, magyarul teszik
-
-
*sértett idióta

Én épp fordítva, Halfordot olvastam idén, KK-t tavaly, de a véleményem azonos.A Dickinson könyv az egyik legjobb önélatrajzi könyv, amit valaha olvastam. Abból azért nagyon menő lehet a dedikált példány
Voltál az előadóestjén?Sajnos nekem zenés ereklyéim nincsenek. Max a Szüleim után örökölt bakelitek lehetnének, de azt meg trükkösen el-elhordták a rokonok.
-
-
-
Na, én akkor erre a listára rá is megyek ma

A Clockwork Angels-t hallgattam anno, nem volt rossz.Bepróbálkoztam a Dream Theaterrel, az ment két napig, hát... jó-jó, de nekem tömbösítve továbbra sem csúszik. Fantasztikus muzsikusok, de ismételten rá kellett ébrednem arra, hogy nem nekem írták a zenéiket. Bár elismerem, akadt egy-két remek nóta (az első három lemezt hallgattam meg két-két alkalommal + a Metropolis pt2-t egyszer).
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
De jó, hogy említed, régóta tervezem már, hogy a Rush-nak is adok még egy esélyt.
Velük is még bankos koromban próbálkoztam meg, szintén egy (másik) volt kolléga javasolta őket, annak is több mint tíz esztendeje már. Akkoriban jött ki a legutolsó lemezük. Azzal és - bevallom, puskáztam - a 2112-vel próbálkoztam.Hogy megrajzoljam a háromszög harmadik csúcsát, én meg épp a Tool-t próbálom befogadni hetek óta.
Még anno Bjørgersson linkelte, ahogy Portnoy próbálja levenni a Pneuma témáját és az a dal teljesen beszippantott. Néha nekifutok - aztán hagyom ülepedni. Aztán megint próbálkozom, megint pihi.
Vicces, de a Pink Floyd-ot is így szerettem meg
Danny Carey pedig eddig is abszolút sokkolt, de a minap futottam bele a fent említett dalnak egy playthrough változatába, hát... bámulatos

Jó szívvel ajánlom megtekintésre.Dan Presland nyűgözött le legutóbb utoljára ennyire a játékával.
-
-
Kb féltucat filmet láttam idén összesen, köztük volt ez is, nagyon hasonló a véleményem.
A korabeli Bonham interjúkért jár a főhajtás, azok nagyon jók voltak. És ahogy az Ikonok nyilatkoztak, hát... libabőr. Elég megosztó a Zeppelin, sokan istenítik, sokan szidják őket, hát nem tudom, nálam abszolút mérföldkő az egyetemes zenetörténelemben. Hogy négy ekkora zenei géniuszt egy bandába sodorjon az élet?! Queen-fanatikusként nem mondom, hogy szökőévente esik meg, de tényleg nagyon ritka konstelláció.
Kicsit sajnálom, hogy a dokufilmet a második lemez után lezárták, bár így legalább nagyvonalúan megoldották a később történteket. A hardcore r&r időszakot, a nézeteltéréseket, válságokat, Bonzo halálát - bár mintha azt olvastam volna, lehetséges, hogy lesz folytatás.
-
válasz
Andris...
üzenetére

Mi is sokat jártuk egy hangulatfenntartó egységbe középsuliban órák után (néha előtte, esetenként helyette
),ott volt zenegép, néha odaszabadultam, az egyetlen értékelhetőbb lemez az akkor nemrég megjelent Maiden volt (Brave new world). Kértem a Dream of Mirrrors-t (amúgy is az egyik kedvencem a lemezről) és a Nomad-ot, huss, egyből húsz percig jó zene szólt
És még volt, akit sikerült is megtérítenem a helyes zeneválasztásommal.@Gbors: Egy volt munkatársam volt nagy DT rajongó, Ő ismertette meg velem, közel húsz éve. De már akkor sem tudtam LaBrie hangját befogadni, nekem egyszerűen Ő valahogy kevés. Én a matekmetállal elvagyok, de a DT néha már-már túl öncélú, ahogy Andris is írja, néha már nekem is inkább unalmas, mint lenyűgöző.
Bevizsgálom majd a korai DT lemezeket
Anno nekifutottam, akkor lepattantam róla, de talán most már nyitottabb vagyok a progmetal felé, mint akkoriban voltam. -
Felkerült egy új Dream Theater klip a legutóbb megjelent lemezről, 'Bend The Clock'.
Én soha nem tudtam igazán megszeretni őket, leginkább James hangja miatt, de itt nagyon nagyot énekel - és általában az egész dal nagyon rendben van

[link] (YT)
És a Change of Seasons is, a Live Scenes koncertről. Hát arról még én, laikus is tudom, hogy profi buli volt
[link] -
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Bocsánat, ziccer volt 
Zeneileg nekem egyértelműen jobban tetszik az Abrabot.
Meglátjuk, ha szombaton jutok el, számomra érdekesebb előzenekarhoz jutok, ha pénteken, akkor pedig lesz szerencsém TripleB úrral találkozni. -
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Minek, ha ott leszel az első sorban?
Amúgy tényleg az első sorba, jobb szélre szoktam állni, bár most lehet, hogy nem jönnek a Lányaim, akkor inkább középre pozícionálok.
@BBB: Csekkolom őket. Igazából javarészt Anyósom beosztásán múlik, melyik nap tudok menni, Feleségem sajnos képzésen lesz mindkét nap, kell, aki vigyáz a Gyerkőcökre.
-
válasz
TripleB
üzenetére
Nabakker, lehet hogy elkerüljük akkor egymást most is

Nekem a 11-e néz ki inkább.
A Boru-t nem ismerem, mindjárt bevizsgálom, de nagyon jónak kell lennie, hogy 10-én menjek inkább.Ez az Abrabot egyelőre nem rossz. Mondjuk kis túlzással mindegy, ki az előzenekar, csak a múltkori kukásbácsinál legyen jobb - az meg nem nagy kihívás, annál még kb. az is jobb, ha én állok színpadra és olvasom fel visszafelé a göteborgi telefonkönyvet.
-
-
-
Jason Bonham’s Led Zeppelin Evening
YT
rajongói felvétel, de elképesztő jó hang- és képminőség -
-
Uj Testament nota.
[link]
Nem igazan az en mufajom, de nem tunik rossznak.
-
-
-
És még egy ajánló, mert alapvetően ezt akartam bedobni.
A Deep Purple, Made in Japan c. korongja minden idők egyik legjobb koncertlemeze.
Néhány napja jelent meg a Steven Wilson által újrakevert lemez. Érdemes meghallgatnia mindenkinek, aki ismeri (és szereti) a koncertet, baromi jól szól

-
Ha már úgyis én vagyok talán a társaságban a legpuhább rocker, bedobnám, hogy kijött az új Halestorm lemez

És mielőtt még a sárga földig aláznátok, direkt rákerestem, messze nem én vagyok az első, aki említi a zenekart

Halestorm - Everest
YouTube - Youtube Music - SpotifyÉn a Maiden koncertig semmit sem tudtam róluk, illetve annyit, hogy Lzzy pótolta átmenetileg Erik Grönwall-t (nagy kedvencem) a Skid Row-ban. A Maiden előtt viszont nagyon bejöttek, főleg - mint kiderült - azok a dalok, amelyek az új korongon kaptak helyet.
A 'Rain Your Blood On Me' kegyetlen jól szólt a bulin, talán emaitt is, de talán az a nr.1 nálam a lemezről.
Tökös, fülbemászó nóták kerültek rá, érdekes hallgatnivaló, nekem egyelőre nagyon bejön,. Lzzy-nek piszkosul dögös hangja van, de pl. a 'Like a woman can'-ben elég komolyan megvillantja a klasszikus énektudását is.A többi lemezüket nem ismerem, lehet, hogy pótolni fogom a hiányosságom.
-
válasz
Dilikutya
üzenetére

Engem a Tony Martin féle éra teljesen elkerült, igaz én akkor még kölyök voltam, azt hallgattam, amit a Szüleim, illetve amit épp nyomatott az MTV.
De a Headless Cross az egyik kedvenc dalom, és nemrég, mikor újrakeverték és -kiadták a Martinos lemezeket, azért azokat is bevizsgáltam, akadtak jó pillanataik.@Gbors: A DVD-t ismerem, szerintem a 2007-es koncert egy árnyalatnyit jobb, vagy csak jobban szól, de az interjúk nem voltak meg, neki fogok majd egyszer ülni, nagyon szépen köszönöm

Azért ez a négyes egy piszkosul erős felállás volt, egészen elképesztően nagy zenészek voltak mind

-
válasz
csakany2001
üzenetére
Egyébiránt igazad lehet, elég pici mintát használtam; Szüleimnek nem tetszett anno, igaz egyikük sem volt oda Dio-ért, ha jól emlékszem - Apósom pedig szintén lehurrogta, de hát neki is Black Sabbath = Ozzy.
Aztán az előbb mikor rákerestem a Wikin, hogy az évszámmal ellenőrizzem magam, láttam az ottani értékeléseket, és azok bizony nem voltak túl kecsegtetőek.Itt jegyezném meg, azóta szól a lemez, hogy linkeltem, még annál is jobb, mint amire emlékeztem, nem hallgattam mostanság, hát jó hülye voltam.
Nem tudom, utól fogja-e érni ezt a lemezt is a BS újrakiadási hulláma, de ebből a 2011-es újrakevert változat is már bitang jól szól! -
válasz
btraven
üzenetére
Sőt, '92-ben született egy harmadik lemez is Dio-val, a Tony Martin érát követően

DehumanizerAzt is érdemes meghallgatni, messze nem lett olyan rossz, mint amilyennek próbálják beállítani. Az "I" az egyik kedvenc nótám, élőben is hatalmasat szólt. De van még pár igen jól sikerült dal a korongon (TV Crimes, Computer God stb.), érdemes meghallgatni, szerintem nagyszerű lemez!
@Gbors:

-
-
“I should have died 100 times and never did. If you wanted me to do something, tell me not to. I can’t remember the 80s at all. Never happened.”
Ha egy idezetben kellene bemutatnom Ozzy-t, ez lenne az. Ennel "rockandrollosabban" nem lehet nyilatkozni, erre meg Lemmy is elegedetten csettinthetne.
Oriasi karaktere a metal tortenelmenek, valojaban soha nem fog meghalni.
Dio halala (ilyen avatarral talan nem annyira meglepo, hogy nagy kedvencem volt) sokkal fajobb volt szamomra, oromteli, hogy Ozzynak meg megadatott egy Sabbath bucsuturne (es igy nekem is, hogy eloben lathassam), es ez az utolso fellepes. Tenyleg igy lett kereke es teljes a tortenete.
-
Igen, gyakorlatilag kb. 40 évet ráhúzott. Nagyon sokat támadták Sharon miatt (nem minden ok nélkül), de nélküle már az első reuniont sem érte volna meg.
Az meg döbbenet, hogy ezt a búcsúkoncertet megvárta, megérte.
Engem is sokkolt a hír. Látszott a koncerten, hogy nincs jól, lehetett tudni, de hogy másfél héttel később elköszön, álmomban nem gondoltam volna. -
Egy sor erejéig pedig azért csak emlékezzünk már meg Ozzy haláláról ezeken a hasábokon is.
Hogy távozásával mekkora veszteség érte az univerzumot, azt mi sem példálozhatná jobban, minthogy a Prohardver is letérdelt bő egy hétre a hír hallatán.
-
Ne legyen, marha jó lesz a hangosítás*

Épp azért nem tudták idetolni eddig a Talicskát, mert a körszínpad miatt egészen különleges (és amúgy brutálisan drága) hangtechnikai eszközök beszerzését kellett vállalni. Állítólag sok-sok éves tárgyalássorozat áll a jövő évi duplázás mögött.

* szerk: Ha mégsem így lenne, nem én mondtam

-
Thy Catafalque - Ködkirály
Live at Dürer Kert 2024 -
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Ooooh nálam nagy favorit ám a BCC!!!
Pár hete felkerült egy hivatalos Hellfest-es koncert, az sajnos nem annyira jó minőségű (hivatalos, de a hang nem 10/10es). [link]Beth Hart egy csoda, imádom a Bonamassával közös munkáikat.
Ha külön-külön nem ismernéd őket, jó szívvel ajánlom Bonamassa, Blues of Despiration, vagy pl. a Different Shades of Blue c. lemezeit (bár neki inkább a koncertjeit szeretem, a sorlemezeit annyira nem feltétlen), Beth Hart-nak pedig a Fire on the floor c. korongja az, ami nálam egészen zseniális.A Rock Candy Funk Party viszont nekem teljesen kimaradt, jövő héten bevizsgálom, köszi a tippet!

És ha már Hellfest; felkerült a Judas Priest koncertje is, és az viszont elég jó hangminőségnek örvend!
🤘 Friss, ropogós, vegyétek, vigyétek! [link] -
Ha már ilyen szépen megfér itt egymás mellett a rock és a metal.
Hátha belefér még Joe Bonamassa is.A múlt héten Veszprémben lépett fel (sajnos én nem jutottam el oda), e héten pedig Montreux-ben, amely előadásról készült remek minőségű felvétel.
"Küldeném mindenkinek, aki szereti"

[link] -
Van új Primal Fear nóta.
ITT vizsgálható be.Volt egy elég komoly ráncfelvarrás, négyen kiléptek a zenekarból, maradt Scheepers és Sinner, állandó tag lett az eddig "külsős" Kalrsson, melléjük érkezett egy dobos, és egy 25 éves olasz-kubai szépség, Thalìa Bellazecca - aki "mellesleg"
a gitárral is egész jól bánik.Mondjuk ahhoz képest, amiket Ti hallgattok, ez tingli-tangli zene, de azért remélem elfér

-
válasz
csakany2001
üzenetére
Újra fogom hallgatni az Epica életművet, megpróbálok ilyen füllel odafigyelni. Amúgy is előszeretettel szoktam elővenni néha egy-egy együttest, és végigmenni a teljes diszkográfián, szerintem ilyetén módon az Epicát talán még meg sem hallgattam soha.
Nálam valahogy az Epica abszolút periférián kívül volt, soha nem futottam beléjük, még úgy sem, hogy a NW-t most már 10+ éve szeretem. (Tarjával ismertem meg őket, a hideg futkosott tőle a hátamon, aztán egyszer belefutottam a Floor Jansenes, wackeni koncertfelvételbe, és rájöttem, nem olyan rossz ám az.)
Az Universal dead Squad c. dalt dobta fel egyszer a YT, az volt az első, amit hallottam tőlük, és totál letaglózott
Eszméletlen hangulata van. Rögtön utána a felajánlott videók közül a Storm the Sorrow-t, addigra már a nagyobbik Lányom is odajött bólogatni, és jelezte, hogy tetszik neki, amit hallgatok - így böngésztem még kicsit a videóik között, és akkor meghallgattam pár lemezüket. Hát igen, nálam is a DYU a non plus ultra, az Unleashed óriásmegagigasláger, de ott az egész lemez tökéletes, azt rongyosra hallgattam
A Kingdom of Heaven és a Tides of Time pedig abszolút olyan gyöngyszemek, hogy arra szavak sincsenek.Jahh és imádom a nagyzenekaros koncertjeiket, és csak még szimpatikusabb lett a zenekar, mikor megtudtam, hogy a miskolci nagyzenekarral rögzítették az addig megjelent két lemezt, amiből az elsőt Miskolcon is vették fel.
A Fight to Survive szerintem is kiemelkedő, de akad azért még pár szuper nóta. Valószínűleg igazad van, pár hét és én is látni fogom, valóban az eddigi leggyengébb lemezük-e. Az biztos, hogy a legtöbb zenekar összetenné a két kezét egy ilyen "csapnivaló" korongért

A CoF nem az én zeném. Nope. Nagyon nem. De azért megpróbáltam

-
-
válasz
csakany2001
üzenetére
Hát nem mondom, hogy nincs igazad az introt és az "Epicusabb" dalokat illetően.
Nekem is van hiányzérzetem.Hogy az eddigi leggyengébb korong lenne-e, azt nem tudom kijelenteni. Lepörgött az elmúlt napokban párszor, egyre jobban tetszik. De nálam sem lesz klasszikus.
-
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Elnézést, elsiklottam a válaszok felett, nagyon keveset vagyok mostanság online.
+Csákány: Többektől is hallottam, hogy a keverőpultnál jól szólt a koncert.
Lehet, hogy mégis oda kellett volna állnom. De a megelőző három vagy négy alkalommal, mikor ott voltam, ott is trágya volt a hangzás.Az eddig kijött kritikák is nagyon vegyesek, ami a hangzást illeti.
Az a dühítő, hogy amúgy tök jó helyszín lehetne. Csak hát így nem az. De nincs reális alternatívája, csak sokkal kisebb, vagy sokkal nagyobb helyszínek akadnak...
-
-
Hónapokig agyaltam, elmenjek-e a bamba hangáros Thy Catafalque koncertre, végül tegnap délelőtt beadtam a derekam és csak vettem jegyet. Mégis az egyik kedvenc zenekarom, talán az egyetlen budapesti koncertjük idén, gondoltam ott a helyem.
Több helyről hallottam, hogy sokat javult a BN hangzása az utóbbi időkben, hát... én ebből marhára nem érzékeltem semmit.

A Sear Bliss-t én végigszenvedtem, kellőképpen pocsékul szóltak, jó 20 perc volt, mire a dobot nagyjából belőtték, és a gitárok sem csak zajos maszlagot alkottak.
Maga a zenekar amúgy szimpatikus volt, rendesen odatették magukat, én elkönyveltem magamban, hogy ez egyszerűen nekem túlságosan "black", nem nekem szól a zenéjük.
Aztán most kíváncsiságból rákerestem élő felvételükre a YT-n, találtam egy egész jó minőségű müncheni bulit, hát... mintha egy másik együttest látnék.
Továbbra sem én vagyok a célközönség, de abszolút rendben van, amit művelnek, lehet, hogy néhányatok számára érdekes lehet belehallgatni (ahogy az sem lepne meg, ha többen ismernétek is őket). Itt a koncert (YT) [link]Mind a Sear Bliss, mind a TC egyik gityósa Végh Zoli, aki így egy jó 20 perces félidővel, laza három és háromnegyed órán át állt a színpadon.

Nagyon tetszett, hogy a Sear Bliss koncertet, Kátai és Veres Gábor urak a színpad széléről nézték (legalábbis az utolsó néhány dalt biztosan), széles vigyorral, láthatóan igen-igen élvezve a műsort

2050-kor kezdett a TC, ha lehet, még az előzenekarénál is ótvarabb hangzással. Egyszerűen nem értem, hogy lehetett így elszexuálni a dobot pl. miközben a SB dobosa ugyanazt a szerkót használta, mint Árpi, a TC dobfelelőse. Hozzá sem kellett nyúlni a cucchoz! De a dobhangzást egész koncert alatt nem sikerült legalább egy jó szintre billenteni, ahogy a gityókat sem tökéletesen, az énekeseket meg inkább hagyjuk is. Totális csalódás.
Szerencsétlen Kátai háromszor (vagy négyszer) állt mikrofon mögé, úgy rémlik, egyetlen alkalommal lehetett az elejétől a végéig hallani a sorait.Én álltam már ennek a hangárnak az összes pontján, soha sehol nem sikerült még értékelhető hangzást kapnom. Most úgy döntöttem, nagyon közel a színpadhoz állok (ahogy TC koncerteken szoktam), és ha rémes lesz a hang, hátramegyek a pulthoz. Végül nem tettem, maradtam, mert ezeket a Zenészeket élmény közelről látni (és mert nem is akartam magam hátraverekedni a meglepően nagy tömegben). De összességében az eddigi egyik legjobb setlisthez, az eddigi talán legjobb előadáshoz a legrosszabb TC koncertélmény társult.
Pedig hogy mennyi munkájuk, és szeretetük van a projektben, Kátai arcára volt írva, csillogó szemmel, gyermeki mosollyal nézte (mint amikor valakinek élete álma válik valóra), ahogyan Ivett és Martina a Ködkirályt énekelték.Hihetetlenül erős a Banda, nagyon egyben vannak, nagyon jó a kémia közöttük, őszintén remélem, hogy egy baromi sikeres európai és dél-amerikai kalandot tudhatnak maguk mögött idén. Érdekes, hogy maga a projekt elég idős már, számtalan lemezzel a háta mögött, és most robbanhatnak be igazán - és adja az ég, hogy ez megtörténjen, mert amúgy nagyon, de nagyon megérdemelnék!
A közönség amúgy csillagos ötös volt. Volt minden korosztály, nem, náció bőven.
A dühítő pedig az, hogy szerintem a hangár messze nem lenne egy rossz hely. Vannak ötletes megoldások, gyors a beléptetés, a vécé persze olyan, amilyen, de hát nem brunyálni jár oda az ember
, tér is van, a színpad hatalmas... csak azt az ostoba hangzást vágnák már rendbe...Elnézést, kidühöngtem magam

Előző pénteken elmentünk Feleségemmel a Khirkire. Az A38-n volt, csodálkoztam is, hogy leszünk ott több százan - hát sehogy. A kisteremben volt, és jó, ha ötvenen (százan?) voltunk. De egészen elképesztő koncertet kaptunk a görögöktől ajándékba, olyan örömzenét rittyentettek, hogy szerintem mindenki fülig érő szájjal indult a show után haza.
Voltak tavaly is, nem tudtam, de ha jövőre is jönnek, nekem ott lesz a helyem, borzasztóan szimpatikus banda, fasza rockzenével
-
-
-
-
Zene- és/vagy koncertajánló.
Ma futottam bele totálisan véletlenül a Khirki együttesbe.
Nem tudom, ismeritek-e, inkább rockosabb, semmint metálosabb vonalat képviselnek, némi folkos fűszerezéssel.Ha nagyon csúnyán akarnék fogalmazni, azt mondanám, szegény ember Villagers of Ioannina City-je, ami nekem amúgy eszméletlen nagy kedvencem

Lényeg a lényeg, a Khirki pénteken az A38-on lép fel, szóval ha valakinek bejön a zenéjük, hétvégén be is vizsgálhatja őket személyesen. A jegyár egyelőre 3000HUF, ami sajnos ma már nem is pénz. Az előzenekar a magyar Red Swamp, én róluk még életemben nem hallottam (róluk sem), ami persze nem jelent semmit

Khirki - YouTube
2024-es lemez [link]
2021-es lemez [link]A38 esemény [link]
-
-
ARCH ENEMY - Paper Tiger

YT official video -
A Thy Catafalque fellép egy erdélyi fesztiválon, augusztusban.
Nem is ez a lényeg, hanem hogy a szervezők elég derék felhozatalt rántottak össze, ahogy nézem.
Hátha valakit érdekelhet közületek.
-
-
Hehe, ilyen avatarral mi másra is mentél volna, mint In Flames-re

Mindenesetre, ez biztatóan hangzik, köszi!
Ha nem jön közbe semmi, mindenképp elmegyek.Off: Épp a múlt héten fejeztük be a Palota-trilógiát, az volt az utóbbi hetekben az esti mese a Gyerekeknek. Imádták (és amúgy én is)
-
válasz
csakany2001
üzenetére
Hu, hat legyen igazad.
Tavaly a Dickinson koncert annyira szarul szolt, hogy az eves osszefoglalom irasara azt is elfelejtettem, hogy ott voltam. Tudat alatt letagadtam.
Pedig mar arra is ugy mentem, hogy megfogadtam, hogy tobbe be nem teszem oda a labam, de allitolag sokat fejlodott.A TC megerdemelne egy ottani telthazat. Ha nem szallnak el a jegyarak, szerintem van is ra esely.
-
Nahhh, valóra vált a rémálmom. Thy Catafalque a bamba hangárban

Ennyit az elveimről. Ott leszünk - és fohászkodunk a vállalható hangzásért...
-
válasz
Akelaus
üzenetére
Hehe, Sunburstnél nekem is az ének lóg ki - nem rossz azért, de nem elég markáns, karakteres.
Amúgy az első lemezük is elég jól sikerült (Fragments of Creation).A szintén olasz Twinspirits-et ismered/ismeritek? A The Forbidden City és a Legacy lemezük szerintem baromi jó, anno rongyosra hallgattam mindkettőt, de a mai napig előszeretettel előveszem néha.
A Solaris megérdemli a figyelmet
fantasztikus zenészek, elképesztő zenét csinálnak.@Bjørgersson: Én meg épp a Cemetery Skyline-t végeztem ki az imént. Zeneileg nem volt rossz, de az ének nekem nagyon soványka; összességében nem jött át. De köszönöm a tippet

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ranezek hetvegen, koszi
-
-
Olvasgatom itt-ott a különböző zenei portálok évösszesítő toplistáit... hááát, a legtöbb lemez elment mellettem tavaly

Próbáltam azért most néhány - számomra érdekesebbnek tetsző - kiadványt bepótolni, így futottam bele ma pl. a Reverber korongjába; elég jóféle thrash-nek tűnt. Nem vagyok a műfaj elvakult rajongója, de szerintem jóféle lett.
The Satan Creation: YouTube - SpotifyNem tudom, porcosodik-e itt valakinek matekmetálra; bevizsgáltam párat a tavalyi felhozatalból, és mind az olasz DGM, mind a görög Sunburst lemeze állati jól sikerült! Ezek pörögnek felváltva, napok óta. Igen jó szívvel ajánlom mindkettőt megtekintésre a műfaj szerelmeseinek

És elismerem, nem metál, "csupán" rock, de említést érdemel, mert magyar, és abszolút világszínvonalú; a Solaris év végén adta ki a Marsbéli Krónikák 3.0-t, és piszkosul jól sikerült. Streamen sajnos még nem elérhető a teljes lemez (nekem mondjuk nem fáj, én megvettem
), de Erdész Robi YT csatornáján meg lehet hallgatni egy-két tételt. [link] -
Hát... nálam elég karcsú volt az esztendő, igaz nem tudom, mikor hallgattam utoljára olyan kevés zenét, mint idén.
November elejével lejárt a YT előfizetésem, nincs már fenn a Music, így nem tudom megnézni, mi pörgött idén a legtöbbet. Azóta Spotify van, de mivel pár nappal azután jött ki az új Thy Catafalque korong, hogy platformot váltottam, értelme sincs az összehasonlításnak
El is ismerem, hogy rajongó vagyok, azt is, hogy elfogult, talán nem is kicsit, de abszolút az év lemeze lett nálam az 'XII: A gyönyörű álmok ezútán jönnek'. A Top5 dallistát is innen tölteném fel - így inkább nem is teszem.
Számomra amúgy sem volt túl erős az év. Bruce papa lemeze forgott még elég sokat és az új Priest. Volt még pár korong, amit nagyon vártam, de sorra elhasaltak, csalódást okoztak. Kivétel csak a Nightwish, amelynek az idei lemezét - én legalábbis - mindenképpen az erősebbek közé sorolnám, de amilyen lelkesen hallgattam, annyira elhanyagoltam, miután kijött a XII.
A Xaels által ajánlott GreenLeaf album még biztosan felférne az éves listámra, ahogy a Black Country Communion is - dacára annak, hogy azt nagyon kevés alkalommal sikerült csak meghallgatnom.És kb. ennyi.
Koncert top3 sem túl bonyolult, mert összesen voltam idén három koncerten

Más kérdés, hogy sorrendet nem tudnék állítani.
A februári és a novemberi TC más-más okból volt szuper, egyik sem a legjobb bulijuk volt, egyiken sem dobtam hátast a hangosítástól, de mindent egybevetve óriási élmények voltak. A februári nagyon családias volt, utána tudtunk autogramokat vadászni, beszélgetni, kezet fogni a Zenészekkel, még közös képek is készültek, nagyon jó volt. Novemberben pedig jó volt élőben hallani az új lemez dalait.A Ne Obliviscaris koncertje volt a harmadik, amire eljutottam. Nagyon-nagyon rég vártam már ennyire koncertet, el sem akartam hinni, hogy Budapestre jönnek. És megérte a várakozás, frenetikus élmény volt, a mai napig instant libabőr, ha csak visszagondolok rá

-
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nekem gyanús, hogy addig lesz új gázrózsa korong, és ez kvázi lemezbemutató turné lesz.
Nekem nagy élmény volt a tavalyi koncert, de katarzis nálam sem volt. Én is úgy döntöttem, hogy kihagyom a jövő évit, legfeljebb ha a koncert napján találok "secondhand" jegyet jóárasítva, lecsapok rá. -
válasz
Dilikutya
üzenetére
Az mondjuk már derék

ITT a teljes program. Elég erős lesz az első nap is, reméljük azért jó sokan megnézik őket.
A szombati eresztés se gyenge ⬇, grátisz még Black Country Communion is lesz. Azt azért megnézném.

Bár a férfi megérzésem azt súgja, Ti inkább az Altar és Temple helyszínekre fókuszálnátok

-
válasz
BullHurley
üzenetére
Utananezek ezeknek, koszi szepen!
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
En is ezt hinnem/hittem.
Bo tiz eve azert mentem Sopronba, hogy meg egyszer lathassam a Priestet, mig aktivak.
Azota meg voltam tovabbi harom(?) koncertjukon.Szamomra fura, hogy nem kepesek letenni a lantot. A Maidenrol is azt hittem, egyszer majd kozosen intenek bucsut, azzal egyutt, hogy Nicko idosebb a tobbieknel.
Az biztos, hogy az en klasszikus kedvenceim, akiken felnottem, mar mind az utjuk vegen jarnak, ahogy mondod...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Metallica meg néha, és akkor rákattanok ideig-óráig.
),ott volt zenegép, néha odaszabadultam, az egyetlen értékelhetőbb lemez az akkor nemrég megjelent Maiden volt (Brave new world). Kértem a Dream of Mirrrors-t (amúgy is az egyik kedvencem a lemezről) és a Nomad-ot, huss, egyből húsz percig jó zene szólt