Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csakany2001
    senior tag

Tegnapi Morbid, Tormentor koncertre nem találok szavakat.
    Igazi történelmi show volt, és olyan megismételhetetlennek tűnt az egész.
    Szépen is szólt minden, látvány is maximális pontot érdemli.
    Valahogy így kell egy tökéletes turnét levezényelni, és ebből tanulhatna a Barba Negra is.

Egyébként így utólag sajnálom, hogy kihagytam a múltkor Mayhem koncertet, már csak Csihar Attila miatt megéri kinézni ezekre a koncertekre, egyik legkarizmatikusabb frontember, akit valaha láttam.

Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
  • csakany2001
    senior tag
    válasz james001 üzenetére #19971

Semblant énekese: Mizuho Lin.
    De olyat is hallani, hogy Mayara Puertas elég esélyes.
    Én személy szerint Vicky Psarakisnak örülnék, de nem valószínű.
    Simán állta a sarat az Agonist-ban is, nem Alissa klón de határozottan hozza a szintjét.(kb. pár nap különbséggel láttam őket egymásután, és Vicky élős teljesítménye jobban meggyőzött)

• csakany2001
    senior tag

Tegnapi Leprous koncert:
    Szerintem nem túl acélos lineup volt, 2 tehetséges de kevés egyéniséggel rendelkező banda indította az estét. Kicsit nekem így vegyes volt az eleje, de szerencsére csak 30-30 percet kaptak. Volt jobb, rosszabb is, annyi biztos nem ezen az estén győztek meg...

Leprous viszont már az 1. számtól kezdve eléggé hozta a tökéletes színvonalat minden téren. A fények és az effektek nagyon jól passzoltak a produkcióhoz. Az új albumokon(Malina utáni korszak) lévő számok is egész szépen megdörrentek élőben, de nem feltétlen ezért jöttem és úgy láttam a koncerten is, hogy nem egyedül voltam ezzel. Így játszottak szerencsére az első 5 albumról is, meglepetésre a Passing is előkerült, de igazából elég izgalmas setlist volt, sok váratlanul játszott zenével szóval részemről maximális pontot ér ez a koncert.

Amit ki tudnék emelni még, hogy nem hallottam még ilyen hibátlanul kihangosított koncertet a Barba Negra Red Stage-ben. Szóval kellemes csalódás volt. Való igaz hullámzó az ottani hangzás, meg én is elég ritkán járok oda de ez teljesen korrekt volt.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Peterhappy üzenetére #19909

Egyébként zenei kinálatban nem vettem észre különbséget metal téren.
    Hallgatok pár underground bandát is, az is fenn volt.

Nekem az volt fura Tidal-n, hogy sokszor 1 név alá vannak sorolva különböző zenészek, csak azért mert ugyanaz a művésznevük.(albumok meg így vegyesen, egy 1 metal, 1 hiphop stb.)

• csakany2001
    senior tag
    válasz zhorvath üzenetére #19904

Spotify sokkal jobb alkalmazással rendelkezik, mint bármelyik konkurens.
    Ha jól emlékszem 1 hónapig mindegyikkel próbálkoztam tavaly: Apple Music, YT Music, Tidal, Deezer.
    Az eszközök közti szinkronizáció, a bezárás utáni folytatás, sok beállítási lehetőség végett maradtam a régóta megszokottnál.

Egyébként az ajánlórendszerben meg pont kb. mindenki előttük jár, de mostanra legalább hangminőségben felzárkoztak.

• csakany2001
    senior tag
    válasz james001 üzenetére #19897

Ride the Lightning miatt nekem is, legjobban várt feldolgozás.
    Egyébként egész lemez nagyon várt, csak azért Mustaine sem a legkiegyensúlyozottabb dalszerző az utóbbi években(Dystopia hatalmas lemez, de az előző inkább csak erős közepes volt)

• csakany2001
    senior tag

Tegnapi megjelenésekről annyit, hogy soha rosszabb januárt ilyen szempontból, 3 hibátlan lemez:
    - Kreator
    - Soen
    - Edenbridge

Ami a metal újraéledését illeti, szerintem a Carcass Heartwork mindenképpen ott volt azok között a művek között, amik a 90s években visszavitték a műfajt a térképre.

• csakany2001
    senior tag

Meghallgattam a Beyond the Black új lemezét, ez a banda is totális lejtmenetben van úgy a Horizons lemeze óta. Még inkább a popzene felé közeledtek, vannak így is jó riffek meg metalosabb részek de nagyon rontja az összképet, hogy mindenfélét akartak belezsufolni. Teljesen olyan érzésem van, mint a WT Hydra lemez esetében.
    Kár értük, mert az első 3 anyag nagyon rendben van...

Inkább Diabulus in Musica(spanyolok), nagyon alulértékelt banda.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Dilikutya üzenetére #19826

Ez igancsak nagy esemény, kötelező és köszi a tájékoztatást. Bevésem a naptárba!

• csakany2001
    senior tag
    válasz Xaels üzenetére #19815

Megvan hozzá a hangja, de Noora heavy metalosabb és kicsit jobban passzol a mostani BB hangzáshoz.
    Én most hírtelen Brittney Slayes-t gondolom legközelibbnek, de így is jó döntést hoztak.

Élőben biztos vagyok benne, hogy kamaztotatni fogja a "kisugárzását", ez is szempont manapság, fölig új hullámú bandáknál (Beyond the Black, Amaranthe, Jinjer, Infected Rain, Ad Infinitum stb.) ebben pedig jobb, mint Noora és lehet így a népszerűségük is megemelkedik. Lásd pont a Jinjer-t, akinél ha nem Tatiana modell szintű(de vitathatatlanul tehetséges) énekes lenne, szerintem közel sem lenne ilyen népszerű.

• csakany2001
    senior tag

Battle Beast is megvált az énekesnőtől 13 év után.
    Nehéz lesz új énekesnőt találni, aki ennyire jól tud heavy metalt énekelni.
    Mert mostanában opera vagy popzenei vonal az, ahol legtöbb női énekes kipróbálja magát, de ez kevésbé trendi.
    De itt sokáig nem kell várni, holnap megkapjuk az új hírt.

Én itt még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy férfi énekessel folytatják de kiderül.

• csakany2001
    senior tag

Koncertekről is összeírtam mik tetszettek idén:
    - Kerry King
    - Left to Die
    - Dark Tranquility
    Ezek kiváló nosztalgiaturnék voltak, tökéletesem bizonyítják, hogy való igaz sokadik új metal hullámon túl vagyunk de a 80-90s években keletkezett alapműveket nem igazán lehet überelni.
    Minimum 3-4 olyan lemezt is volt így szerencsém meghallgatni, amikről évekkel ezelőtt nem is álmodtam, hogy lesz valaha lehetőségem.

Ezen kívül:
    - The Halo Effect
    - Lacuna Coil
    - Paradise Lost
    - Sólstafir
    - Epica
    - Harakiri for the Sky
    - Mastodon
    - Obscura
    - Before the Dawn
    Tökéletesen bemutatták a bandák az életművűket, hatalmas élmény volt mindegyik koncert, más szempontból.
    Remélem jövőre is hasonló jó koncertekre számíthatnak a metal rajongói.
    A bejelentett Destruction egyenesen kötelező számomra, szóval még biztosan akad izgalmas 2026-ban is.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Dilikutya üzenetére #19780

Persze, értelek téged is. Csak a piaci körülményeken sok múlik, itthon messze nem fognak annyit kifizetni, mint Bécsben vagy Brnoban. És ezért is haldoklik a rockmaraton, ezért is jön ide egyre kevesebb banda, hagynak ki minket elég izgalmas turnék.
    Barba Negra valahogy ide tudja hozni a "nagyokat" egy jó áron, biztos vagyok benne a többinél is megoldható lenne, csak erősebb csomagot kell összerakni...

De eleve itthon tényleg a sátoron kívül nincs érdemlges metal zenei élet, a szomszédos országokban sokkal jobb fesztiválok vannak, olykor jobb ár/érték arányban is, mint a hazai alternatíva...

• csakany2001
    senior tag
    válasz Akelaus üzenetére #19777

Azért ez a The Gathering bőven underground koncert kategória(legalábbis itt Magyarországon). De jó vastagon fogott az a ceruza, én ezért mondok le egyre több koncertről.
    Egyébként jó banda, meg minden de így valószínűleg kihagyom...

• csakany2001
    senior tag

Wrapped megjelenésénél még 1 izgalmasabb dolog van hátra, az aktuális 10 legjobb metal album. De első körben Wrapped:
    Lacuna Coil, Mastodon, Megadeth, Before the Dawn, Dark Tranquility.

Albumokat tekintve én 3 részre bontottam:

Év albumjai:
    The Halo Effect - March of the Unheard
    In the Woods... - Otra
    Lacuna Coil - Sleepless Empire

Kiemelkedően jók:
    Testament - Para Bellum
    Coroner - Dissonance Theory
    Destruction - Birth of Malice
    In Mourning - The Immortal (2025)
    Cradle of Filth - The Screaming of the Valkyries

Jó iparos munka:
    Paradise Lost - Ascension
    Katatonia - Nightmares as Extensions of the Waking State

Volt, ahol jó volt az atmoszféra de a dalszerzést nem feltétlen kompenzálta(Messa - The Spin), hosszútávon nem működött pedig eleinte ígéretes volt(Warbringer idei album) de volt hatalmas csalódásból több is(például az új Epica, vagy Machine Head)
    A tavalyi évet határozottan erősebbnek gondolom, de most is volt azért néhány album, ami évek múlva is menni fog.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Xaels üzenetére #19734

In Mourning és Fallujah is lesz.
    Megkockáztatom az előbbi még jobb is, mint az Omnium Gatherum.
    A másiknál az In Vain a hatalmas kedvenc, Iotunn-t megnéztem legutóbb és szinten tehetséges banda.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Xaels üzenetére #19732

Iotunn és Omnium Gatherum, ezeket ajánlom.
    Jó kis programok és megfizethetők, sokkal jobb nevekkel legalábbis szerintem.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Peterhappy üzenetére #19710

Ha Angela visszatérne az rengeteg régi rajongó visszatérését okozná, egyébként szerintem más nem is tudná úgy átvenni a stafétabotot rajta kívül, hogy ne fájjon a bandának.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Dilikutya üzenetére #19706

Szerintem keresnek valami befutott Youtube-os csajt Delain mintára.
    Ai Mori, Lauren Babic felkészül.
    Vagy sikerül elvinni valamelyik középbandából egy énekesnőt(Jinjer, Ad Infinitum).
    De ez nem valószínű, azért szokták tisztelni egymást a zenészek és nem mennek már ilyenbe bele, ha nem muszáj.

• csakany2001
    senior tag
    válasz snecy20 üzenetére #19664

Mindkettőt elég sokat hallgattam mostanában és elég szoros részemről.
    Nálam simán fej-fej mellett, úgy hogy meghallgattam az előző Testament albumokat (utolsó 2-t), hogy csak nekem lett velük kapcsolatban a más megítélésem, de nem, azok elég gyengére sikerültek ehhez képest.

Mindkét idei albumon vannak kiemelkedő pillanatok, a Testament szerintem fogósabb dalokkal rendelkezik, nagyon ütős témák vannak. A Coroner kidolgozottabb.
    Mindkettő változatos, izgalmas anyag és sallangmentesség jellemző.
    De én csak örülök, hogy ennyi jó thrash anyag született idén, ebbe a sorba beleillik az idei Destruction is, ami ezeknél is változatosabb(erős melo death hatásoknak hála), de az viszont nem szól közel sem ilyen jól, mint a Testament.
    Bár a Sodommal még tartozom, de őket kevésbé kedvelem amúgy is a korszakból...

• csakany2001
    senior tag

Az új Omnium Gatherum is megjelent.
    Nehéz következtetést levonni 1 hallgatás után, de vannak ezen is húzó számok, az elmondható továbbra is róluk, hogy nem a slágerek gyúrnak és az itt sem változott.
    Hosszútávon ez is kiváló lemez lesz, mivel a szokásos formulát használták, minimális változtatással.

Év lemeze nem lesz nálam ez sem, de adok még esélyt neki, illetve a jövő év eleji koncert is sokat javít majd a megítélésén.

• csakany2001
    senior tag

Paradise Lost:
    2 általam kevésbé ismert banda nyitotta a show-t.

Lacrimas Profundere nekem a frontember kiállása miatt nem igazán gyözött meg, valahogy nekem nem illett bele a bandába. Ezt leszámítva voltak jó számok, de nem tartoznak a kedvenceim közé, pár jó pillanat azonban volt. Itt oké volt a hangosítás.

Messa, nagyon ígéretes banda, élőben is tényleg hozták a lemezminőséget. Rajtuk kívül álló okokból a hangosítás az elején igencsak szét volt törve, de idővel feljavult egy türhető szintre. Ekkor kicsit csalódott voltam, mert a Dürer kertről aránylag jókat mondtak.
    The Spin nagyon jól működött élőben, sötét atmoszférát teremtve. Nekem abszolút meggyőző volt és fogom még őket hallgatni, az sincs kizárva, hogy külön koncertre kinézek a közel jővőben.

Az estét a Paradise Lost zárta, egy abszolút bevállalós setlist-el. Örömömre volt zene a Host-ról és a Beleive in Nothing-ról is, de előszedtek rengeteg alig játszott számot és különösen örülök, hogy most kicsit Draconian Times háttérbe szorult, nem vitatom jelentőségét de vannak annál sokkal izgalmasabb lemezek, különösen élőben. Így abból az albumból 1 szám fért bele és a kevésbé elcsépeltek közül.
    Ezen kívül nagyon sok metalosabb, zúzósabb számot is bevetettek és nehéz is lett volna fokozni ezt(maximum talán a Medusa-val). Ghosts-nak szintén örültem, élőben játszva még jobban tetszett így.
    A hangzásra kitérve, budapesti szinten nem hallottam jobban szóló koncerthelyet, mint aznap este a PL-nál. Minden hangszer szépen szólt, nem nyomta el egyik a másikat, részletes volt stb. Szkeptikus voltam az előzenekarok hallatán, de a végén feljavult.
    Szóval ha itt lesz még nagyobb banda koncertje, mindenképpen kinézek.

Paradise Lost meg klasszisokkal jobb koncertet adott, mint pár évvel ezelőtt.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Voy15 üzenetére #19671

A héten voltam Paradise Lost és Lacuna Coil koncerten is, talán sosem volt ilyen erős koncert hetem, 2 kedvenc bandámat is volt szerencsém megnézni.

Lacuna Coil koncert:
    Nonpoint kicsit érdekes volt nyitásnak, nem rosszak de sosem voltam rap metal rajongó. Egyébként meggyőző show volt, nekem jobban bejött élőben, mint a Biohazard. De ők inkább modern metal felé tartottak erősen.

A koncert hátralévő részében Cristinán és Andreán volt a reflektorfény. A setlist vegyesen tartalmazott mindegyik korszakból zenét. Így számomra egész tetszős volt, nem maradhatott ki a szokásos 2 Broken Crown Halo sláger, vagy éppen a Spellbound.
    De nagyon jól működött az idei album élőben is, nekem nagyon bejött amúgy is, hogy a Black Anima kicsit visszatértek a sötétebb, gótosabb metalzenéhez.
    Érzelmesebb számokból is volt azért néhány, de örömömre nem ezt tette ki a show döntő részét. Energikus és élvezhető 70-80 perc volt tőlük.
    Részemről a csúcspont a Dark Andrenalin volt, joggal lett a banda "zászlóshajója", de erre a címre a Comalaies is hivatott maximálisan.

Hangosítás, látvány oké. Barba Negrahoz mérten rendben volt. Cristina néha-néha hibázott, szerintem a régi témákkal megszenved, de fiatalabb már ő sem lesz. Andrea-t pedig nagyon passzívnak éreztem, nem sokat szólt a közönséghez.

• csakany2001
    senior tag

Az új Battle Beast ismét nem okoz csalódást, kb. 3 éve hallgattam tőlük bármit de a koncert ürügye okán meghallgattam az új lemezt.
    Csont nélküli maximális pont, elismerem ezt a bandát, hogy az elsőtől az utólsóig hibátlan anyagokkal rendelkeznek. Nincs nagy marketing gépezett, 1000x többre tartom mint a mostani mainstream bandákat ebből az alműfajból.

• csakany2001
    senior tag

Új Testament-t hallgattam a napokban. Először nem annyira fogott meg, de így is jóval erősebbnek éreztem, mint az előző 2-t, mert nem az a típikus modern sémákra épülő Testament, hanem azért bőven változatosabb azoknál.

Úgy 3-4. hallgatás környékén azt kell mondjam, az az 1 darab ballada nagyon el van találva, a dalok pedig végig fogósak, nagyon szépen is szól a lemez és abszolút átgondolt az egész. Örülök, hogy black-death elemeket is vittek bele, de megmaradt Testament-nek.

Szóval kellemes csalódás, nem azt mondom, hogy az utóbbi 2 gyenge lett volna, csak olyan 72 Seasons érzetű rutinmunkák. Annak ellenére kellemes volt azokat is hallgatni, csak kicsit kevés volt a kreatívitás bennük.
    Ez meg talán Dark Roots of Earth mellett másik kedvenc lett az új érában, a Formation of Damnation lemezt nálam megelőzte elég simán.

• csakany2001
    senior tag

Kedden Lacuna Coil, egy kis kedvcsinálónak az idei albumuk, egy olyan banda aki mindig tud magából újat mutatni és nincs 2 egyforma albumuk.
    Remélem jól fog szólni a Barba Negra, bár a kékben nem szokott probléma lenni ezzel.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Akelaus üzenetére #19584

Zseniális az a banda, albumról-albumra egyre jobbak. Csak jó lenne élőben is elkapni őket.
    Amorphis után hallgattam őket pont, mindkettő egész kellemes album, de az Orbit Culture egyszerűen jobban mer kísérletezni és kimozdulni a komfortzónából.

Az Amorphis már albumok óta hozza a konstans megbízható teljesítményt, jó album de ez az Eclipse óta igaz hogy csak "jó". Halo is tetszett, Queen of Time stb. de a Skyforger fogott meg legjobban az újabb érában, azóta mindegyikben pár jó sláger + néhány töltelék szám + a szokásos formula.

• csakany2001
    senior tag

Ultima Ratio Fest közeledik, kedvcsinálónak azt tudom mondani, hogy a Dark Tranquility 20 éve nem játszott zenét is eljátszott eddig a turné során. Nagyon kíváncsi leszek.
    Már sajnos nem sok banda játszik igazi old-school gőteburgi dallamos metalt, szóval igazi kuriózum lesz.
    Le is ment a Gallery, egyike a legnagyobb albumoknak a korszakból a Slaughter of the Soul(RIP) és a Jester Race mellett.

Amúgy az ősz elég ígéretes koncertek terén, lesz mindenféle, szóval jó szórakozást mindenkinek!

• csakany2001
    senior tag

Left to Die:
    Összefoglalva, még mindig a hatása alatt vagyok. Fenomális koncertélmény.
    A közönség is nagyon átélte a dolgot, fogalmam sincs mikor láttam utóljára ennyire lelkes pogót, meg mindent...
    A hangzás tökéletes volt és a maga a banda is nagyon magas minőséget képviselt.
    Abszolút nem éreztem, hogy feloldogzás-banda lenne, maximálisan hozták a lemez minőséget.

A hab a tortán, hogy 2 kiváló, 10 pontos legendás anyag dalaival jöttek el. Azért titkon remélem, hogy ez a felállás elmegy az utolsó Death lemezig is, de így is már tökéletes volt az összképp.

Más:
    Új Paradise Lost lement párszor, és részemről erős közepes.
    Obsidian folytatásának tűnik nekem határozottan, elég sokszor nyúlnak vissza itt is a múltba, ismétlik a saját témájukat stb. Nincs bennük már több.
    Nekem a hangulat hiányzik, ami erősen megvolt például a Tragic Idol-nél vagy annak elődjénél. De a dalok sem olyan fogósak, mint a Plague Within esetében, ahol azért több kísérletezősebb szám is felkerült a lemezre.
    Összesítve tényleg nem egy rossz album, de nálam semmi újdonságot nem hozott.
    Utolsó erős lemeznek a Medusa-t gondolom, azóta kicsit mintha megállt a banda.
    (és a klasszikus albumokhoz nem is feltétlen hasonlítanám, az teljesen más éra volt)

• csakany2001
    senior tag

Before the Dawn új lemeze is megérkezett, eddig a As Above, So Below eléggé a Katatonia Murder-t elevenített fel bennem, ami plusz pont.
    Kiderül hosszútávon milyen lesz a lemez, de ők sem igen szoktak csalódást okozni.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Dilikutya üzenetére #19483

Nekem Paradise Lost Medusa, Fates Warning Theories Of Flight, Dream Theater 2013-as lemez. Ezekkel szoktam fejhallgatót, füllhallgatót tesztelni.
    Hangfalat most szerintem a Nightwish Yesterwynde albummal, nagyon kijönnek a részletek, amik füllhallgatóról, fejhallgatóról nem igazán.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Ellia üzenetére #19457

Én kíváncsian várom milyen, nem hallgattam még meg de az Afterglow-al nagyon magasra tették a lécet. Én is láttam őket egyszer, és meg is nézem őket jövőre is a Omnium Gatherum előtt.
    Modern érát tekintve egyik legjobbak, a Be'Lakor mellett ebben a műfajban.(meg persze az Insomnium is nagy kedvenc)

• csakany2001
    senior tag
    válasz btraven üzenetére #19436

Nekem a Low és a Ritual a nagy kedvenc, de egyik sem thrash.
    Új érából pedig a Dark Roots of Earth.
    80s-ből nekem nincs kedvenc Testament, abból a korszakból szerintem kikerültek sokkal jobb albumok, de ízlések...

A New Order-t pedig abszolút elismerem, de nekem a Morbid Visions, Reign in Blood, Master of Puppets, Bonded by Blood vezeti azt a korszakot, és még a németeknél is ott volt a Release from Agony és a Pleasure to Kill.
    Szóval erős mezőny, ott mindenki mást preferál...
    (egyébként ha 1-t kéne mondanom, az a Sepultura szerintem a korszak legnagyobb zuzdája, nálam simán übereli a Slayer/Dark Angel párost)

• csakany2001
    senior tag
    válasz Dilikutya üzenetére #19414

Megnézem ezt a listát is, Evile-en gondolkoztam is.
    Bár nekem bejött a Warbringer, az új albumnak szerintem érdemes egy esélyt adnod, ha thrash kedvelő vagy.
    Én is inkább az old school vonalat preferálom, de koncerteken belefutni újabb bandákba és belehallgatva megvan bennük az energia, újítást viszont nem érzek úgy bennük. Gyakorlatilag az új hullámú modern thrash-t is a Testament, Exodus és a Kreator vezetik és nem is tudnék 1 bandát sem mondani az újak közül, akik őket megközelíti.(Vektor más kávéház abszolút, ők inkább a modern Voivod kb.)

• csakany2001
    senior tag

Idei Warbringer meglepően erős. Jobban szemügyre kéne vennem a modern thrash-t, ők például elkerülték a figyelmemet.
    Havok, Toxic Holocaust, Nervosa, Suicidal Angels akiket jobban követek de még ennél a listánál is erősebbnek érzem őket, kicsit "Slayeresebb" és a vokal is kiemelkedik messze a mezőnybből.
    Valószínűleg a régebbi albumok is tetszeni fognak, de a Wrath and Ruin ide top5-ben végez nálam.

• csakany2001
    senior tag
    válasz btraven üzenetére #19394

IOWA szerintem egyik legjobb groove metal album, amit kiadtak.
    Olyanok mellé tenném, mint a Testament Low, Machine Head Burn My Eyes vagy éppen a Sepultura Chaos A.D.

Tény, hogy ezektől egy fokkal közelebb került a klasszikus értelmben vett nu-metal-hoz, és inkább azt mondanám, hogy a Slayer God Hates Us All vonalra hajaz(vagy inkább fordítva szokás mondani, mivel a Slayer merített SlipKnot-tól) de bőven metal.

Hogy utána a SlipKnot merrefelé haladt az eléggé megosztó, de a Gray Chapter előtt mindenképpen metalban utaztak. Utána vált Corey Taylor szóló bandájává az egész, és nem is követem már őket.(de még a Gray Chapter-t kimondottan kedvelem tőlük, nagyon szépen szól és változatos album)

• csakany2001
    senior tag
    válasz btraven üzenetére #19391

Az az oldal vicc, azért egy SlipKnot meg egy Tool bőven metal kategóriába esik.
    De pl. mindenféle symhponic metal bandák, akiknek többsége manapság kb. popzenét játszik inkább, megtalálható az oldalin.
    Abszolút nem következetes, ezért nem is tartom "szentnek" azt az oldal.

Inkább rateyourmusic-on szoktam nézelődni, azért nagyobb adatbázissal rendelkezik, mégha mindenféle underground név nem is található meg rajta.

Egyébként, ha tudni akarod mi az Nu-Metal: Sepultura - Roots-t ajánlom.
    De alapvetően arról van szó, hogy megpróbálták a groove metalt eladhatóvá tenni a fiataloknak, és éppen a hip-hop volt USA-ban akkortájt trendi így adta magát a dolog...
    Viszont azért jó pár igen tehetséges banda került ki abból a korszakból, a korai SlipKnot, KoRn mindenképpen.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Peterhappy üzenetére #19364

Szerintem Black Sabbath egyik csúcsalkotása abszolút, ahol minden összeállt. Többi lemez hatást tekintve csodás, de ez már bőven úgy lett kiadva, hogy volt bőven konkurencia.
    Ezt is figyelembe véve én ezt tartom az egyik legjobb darabnak, termeszetesen a szokásosan felsorolt albumok mellett.

Bár szerintem a közmegítélése a Dehumanizernek egész jó, nem tartják rossz lemeznek általánosságban.

• csakany2001
    senior tag

Fezen nagyon jó volt minden téren. De végül Kerry King győzött meg leginkább, abszolút nem számítottam rá, hogy visszakapom a 2019-es Slayer koncert élményét, de eléggé közel kerültünk ehhez.

Azt kell mondjam Mark még talán sokkal energikusabb volt, mint Tom és ez a felállás igencsak űtős élőben, mindenkinek nagyon ajánlom, akinél a Slayer a kedvencek között van.
    Az új KK album meg így élőben bőven lehetett volna egy újabb Slayer is, csak kicsit újra gondolva és modernebb köntösben, szóval a lemez megítélésén is sokat javított számomra.

A többi banda(Epica, Mastodon) hozta amit vártam, kipipálhattam így egy újabb bakkancslistás bandát, akik nem mellesleges zseniálisak élőben is.
    Epica pedig egy ütős setlist-el tette a Fezen végére a pontot nálam.

Összesítve ha jövőre is lesz 1-2 jobb nap, kinézek megint. Jó közönség, hangulat és a hangzás is rendben volt.(mondjuk az Epica-n hagyott maga után kivánnivalót, de bőven a jobbak közé tartozik így is)

• csakany2001
    senior tag
    válasz Peterhappy üzenetére #19343

Engem eléggé sokkolt a hír, első 3 Black Sabbath + a Randy Rhoads éra örök kedvenc.
    Egyike azon kevés embernek, akit már élőként is legendának tekintettünk.
    Nyugodjon békében!

• csakany2001
    senior tag

Metallica koncertre sikerült 1 napos állójegyet szerezni, régóta szerettem volna, és az elején eléggé lehetetlennek tűnt. Kíváncsian várom, bár egy koncert úgy nem lehet rossz, hogy ha a Gojira nyitja meg.

A héten pedig Fezen, a Mastodon szintén bakkancslistás banda, szóval mindenképpen megnézem. Bár kár a tagcseréért...

• csakany2001
    senior tag

In the woods... - Otra.
    Kíváló lett, nincs semmi üresjárat és szépen szól.
    Nagyon érzelmes, dallamos de ugyanakkor súlyós lett.
    Előző új érás In the woods... lemezeknél sokkal jobban bejön eddig.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Peterhappy üzenetére #18959

Azért állítom ezt, mert első érában(első 3 lemez) alapjaiban meghatározta a műfajt és a Therion/After Forever pároson kívül nem is tudok hasonló jelentőségű albumokat sem mondani, ami ilyen jól ötvözte volna az operás éneket a szimfonikus rock-al és ezt megspékelve a korabeli metallal.

Utána a Design Your Universe-el létrehozták a nagy betűs Epica-s lemezt, ami kb. akkora mérföldkő, mint a Once. És teljesen egyedi az életműben, amolyan különutas album.

Utána a Requiem for the Indifferent-el létrehozták a modern Epica stílust, ami egészen az Omega lemezig csiszolódott. Itt szerintem a Quantum Enigma és a Holographic Principle a csúcs(kb. fej-fej mellett).

Most itt vagyunk az Aspiral-nél, amiről nekem leginkább a Distance Over Time jut eszembe, mivel az is pont egy kompakt, direktebb lemez. Csak a 2 banda közti különbség, hogy a DT kiégést követően hozta ki és nagyon is a legerősebb lemezük kb. az utóbbi 10 évben. Addig az Epica-nál én abszolút nem láttam bennük, hogy kihoznak egy rövid és slágeresebb albumot. De most megint áthallgattam a napokban az életművűket. Erős lemez lett a többi bandához képest, de nem tudnék hátrébb sorolni lemezt.
    Év végi listán azért ott lesz a helye(Fight to Survive hatalmas lett pl.) de erre még az Omega is köröket ver.(való igaz nem gondolnám, hogy az gyengébb lenne, mint bármelyik elődje)

Más:
    Az új Cradle of Filth viszont nagyon jóra sikerült, 1 másodperc üresjárat sincs. Továbbra is jó formában vannak. Ez viszont idei egyik kedvenc lett.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Andris... üzenetére #18968

Azért hozták létre, hogy egyenlő esélyekkel induljanak a vevők. Úgy működik, feldobja az értesítést, jelentkezel a sorsolásra és random valakinek belekerül a kosarába. Ha nem veszi meg mégsem ,kezdődik előlről ez a folyamat.
    De ez csak a nagy érdeklődési koncerteknél van így, pl. Iron Maiden, Rammstein stb.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Andris... üzenetére #18966

Ticketswap-n gyakran van sorsolás, szóval azért ha jól csinálja valaki simán meg lehet nyerni, kb. olyan 40 ezer körül mennek ezek a jegyek mindkét napra.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Peterhappy üzenetére #18950

Vannak jó számok rajta, de eddig első benyomásom szerint minden idők leggyengébb Epica lemeze. Lehet idővel változik, jobb lesz stb. de most hírtelen a Phantom Agony-től az Omega-ig bezárólag mindegyikben éreztem valami plusz hangulatot, hozzáadott értéket.
    Itt eleve nincs intró, ami már úgy elindítaná számomra az albumot, nincs 10+ perces kibontott témával rendelkező szám. Nekem túl kompakt lett, de még adok ennek mindenképpen esélyt. Most hírtelen emlékezetes szóló sem ugrik be. Csalódás.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Bjørgersson üzenetére #18933

Nekem a Harakiri for The Sky koncert nagyon bejött, meg eddig amiken mostanában voltam rendben volt a Barba Negra.
    Bár lehet csak kifogtam de az Arch Enemy-s starthoz képest sokat fejlődött és ha tehetem csak oda járok koncertre, mert a többi helyen más negatív élményeket szereztem...
    Itt csak annyit tudok leróni, hogy nincs egy Akváriumhoz hasonló előtér és kint kell várni a hidegben/melegben.

Ami a koncertet illeti kíváló setlist, profi produkció jellemezte. 2. alkalommal láttam őket az Ultima Ratio Fest után és ismét meg tudtak győzni, a lemezük is top 10-es idén és élőben is nagyon odatették magukat. Meg a helyszínre sem volt panasz a részemről.

• csakany2001
    senior tag
    válasz snecy20 üzenetére #18920

Ez az AE tulajdonképpen Amott szóló bandája, szerintem lehet ott bárki az énekes, második gitáros stb. És egyik leginspirálóbb zenésznek gondolom, mert a műfaj kialakulása óta jelen van, de Jesperhez hasonlóan sosem adja fel.
    (azért az új Halo Effect jobb, szóval Mikeal-k jobb formában vannak, de ez az AE is nagyon rendben van)

• csakany2001
    senior tag
    válasz Peterhappy üzenetére #18915

Teljesen jó, még mindig vannak jó Arch Enemy dalok a tarsolyban.
    Akinem nem jött be viszont úgy az előző 5-6 album, annak ez sem fog.
    Rangsorolni még egyelőre nem tudom, de az új érában a Will to Power a csúcs továbbra is, ez távolról sem veszélyezteti.
    Évvégi listán viszont ott a helye.

• csakany2001
    senior tag

Új Destruction-ról egész pozitív benyomásaim lettek: szépen szól, egész ötletes szólók vannak róla, vokál és minden más rendben van. Ez 2025-ben egy messze csúcson túl lévő bandától bőven felülmúlta az elvárásokat.
    Az, hogy nem váltja meg a világot az tény, de még mindig ott vannak a legjobbak között az európai thrash színtéren.

• csakany2001
    senior tag
    válasz user12 üzenetére #18814

Komplett albummal ismerkedtem az elmúlt napokban, ma annyira megragadott, hogy 4x is lement. Szóval csak a "szokásos", nem tudnak hibázni.
    A hangulat, az hogy mernek mindig más irányba váltani és továbbra is gothic/alternative metal, amit játszanak. Év egyik kedvence eddig, kétség sem fér hozzá.
    Amúgy szerintem eddig ezen énekelte a legjobb témákat Cristina, megkockáztatom, hogy a The Siege-ben hozott teljesítménye eddig a csúcs kb.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Dottorei üzenetére #18815

Unleashed Memories kívételével valahogy mindegyik kedvenc, nem mondom vannak gyengébb pillanatok pl. a Shallow Life lemezen de nagyon változatos, meg "izgalmas" életművel rendelkeznek.
    Ezt még nem hallottam, de a Black Anima '19-ben a Death Atlas-al karöltve év albuma volt nálam, szóval erre is kíváncsi leszek.

Más:
    Az új Obscura nagyon rendben van, nem hosszú album de semmi üresjárat és nagyon minőségi lett ez is. Nincs egy unalmas másodperc sem, szépen szól, és a dalok is fogósak.
    Év toplistán garantált hely, ahogy az új Halo Effect esetén is.

• csakany2001
    senior tag

Belehallgattam az új DT-be, mintha a Mangini korszak kitörlődött volna és ott folytatják, ahol a Black Clouds & Silver Linings végetért. Stílusban is kicsit ahoz húz, ez egy sötéttebb, hangszeresebb album lett. De valóban, nincs meg az a "feszesség", "metalosság", ami az új korszakot jellemezte.
    Nem azt mondom életmű kedvence, meg sokszor át kell még futnom, mert nagyon sok "finomság" található, ami először nem tűnt fel, de eddig az összképem pozitív és kellemes hallgatnivaló. A View from the Top of the World-nél már nagyon a kiégést éreztem a részükről(ami az Astonishing-nál elkezdődött, de valahogy a 2 között így is sikerült erőset alkotni) de itt eddig úgy tűnik visszatértek.

Ami tény, nem lesz még egy Awake/Image and Words/Scenes From a Memory stb. De egy jó DT mindig kell, bár koncertre Labrie miatt nem járok, de lemezen örömmel látom őket a Spotify-on. Szóval csak így tovább. Nyilván mélyebben is szeretnék belemenni, de egyelőre, mint DT fan abszolút jó iránynak tartom, ahol most elindultak.

• csakany2001
    senior tag

Tegnapi Halo Effect koncert kíváló volt. Bár szerintem Mikael Stanne biztosan beteg volt(többen is megerősítették) de így is emberfeletti teljesítmény volt.
    A hangzás az elején elég vékony volt, de idővel szépen feljavult.
    A Setlist 10 pontos volt, bár 2 ilyen kíváló lemezzel nem tudtak volna hibázni. Én továbbra is hiányolok egy kis korai In Flames-t ezeken a bulikon, így is elég sok Jesper ötlet hangzik el, szóval nem feltétlen változtatna az összképen.

Amire rájöttem: Pain továbbra sem nekem szól, giccses, uncsi volt és majdnem bealudtam rajta. Pedig Peter Tägtgren az általam egyik legnagyobb metalzenésznek tartott egyén, már csak a Hypocrisy életmű és a többi bandára való hatása miatt.
    Bloodred Hourglass egy kíváló banda, ennek adok még esélyt lemezek szintjén is. Ezek a 2000s elei melo-death bandák többnyire iszonyat tehetségesek és megvan a maguk egyedi hangzásvilága és nehéz velük mellényúlni.

Elég nagy lemezdömping van, kíváncsi leszek az Obscura albumra.
    A DT-t még nem hallgattam meg, de ha hozza a Distance Over Time szintjét, mondhatni elégedett leszek.(bár ez is magas léc tud lenni, mert ez a legjobb lemezük az utolsó Portnoy-s lemez óta)

• csakany2001
    senior tag

6 év után újra Lacuna Coil koncert, a Within Temptation mellett őket akartam látni mindenképpen 1x. Szóval ennek nagyon örülök.
    Ezek mellé még új album is lesz, kíváncsian várom.
    Mára pedig az új Pentagram, még nem hallgattam meg, de erős visszatérésre számítók.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Ellia üzenetére #18764

Az is piszok jól sikerült, na meg az új Harakiri for the Sky is.
    Valahogy nem tudnak hibázni és mindig új szintet lépnek.
    Eddig jól indul az év, kíváncsian várom az új Pentagram-t is.

Februárban pedig jön új Obscura, ők megint olyanok akikre nem igazán a rutinos munka szó illik. (sok más is érkezik, Jinjer, Dream Theater, Lacuna Coil stb. de szerintem ők a hónap a fénypontjai)

• csakany2001
    senior tag
    válasz Peterhappy üzenetére #18755

Szerintem mindkettő Barba Negra sátor rendben van, de jó lenne ha 3-4 ezer ember kijönne rá és lenne egy teltházas koncert a nagyobbikban.
    Ott azért több a lehetőség a látványosabb koncertre, meg erőteljesebb szól.
    Legutóbb, amikor voltam nagyon más volt az egész, mint az Arch Enemy-s nyitásnál szóval jelentősen fejlődtek.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Dottorei üzenetére #18737

Ez most sokkal jobban sikerült, mint a tavalyi Dark Tranquility.
    Legutóbb fej-fej mellett voltak, kicsivel alattuk az új In Flames.
    Most szerintem a Hale Effect-ben van a legtöbb, elmozdultak egy másik irányba, mint az előző album és nagyon jó áll nekik. Sok fogós rész, néhol gothic hangulat(néha, mintha Morten Veland riffjeit is belehallanám).
    Telitalálat, jól megnyitották az évet.

• csakany2001
    senior tag

Harakiri for the Sky koncert lesz áprilisban, a legvárósabb idénről.
    Az Ultima Ratio Fest 2023 keretei között láttam őket a Paradise Lost és a Primordial bandák előzenekaraként és lenyügöztek, azóta rendszeres vendégeim Spotify-n.
    Meg várható hamarosan új album is tőlük, bár tőlük abszolút a III:Trauma a favorít.
    Kíváncsi vagyok mit hoznak ki idén, valami iszonyat jó diszkográfival rendelkeznek és nagyon minőségi zenét jászanak.

• csakany2001
    senior tag

Áthallgattam ismét az összes Opeth albumot, most az ideit is belevéve.
    A régi érában továbbra is az Orchid, Morningrise, Deliverance trió vezet toronymagasan, ezeket követi a szintén kíváló Blackwater Park.
    Damnation-t külön kiemelném, mert egy tökéletes dallamos és hangulatos album az Opeth-től. A Still Life és a My Arms, Your Hearse kicsit itt nekem kilóg az életműből, pedig ezeket is piszok sokat hallgattam egy időben.

A 2 éra között a Ghost Reveries kíváló, igazából ott teljesen sikerült lezárni a régi korszakot így nem is tudnék mit hozzáfűzni, megírtak minden Opeth-es dalt összesűrítve 1 órában.(nekem igazából ezért is sok újat nem tartogat de nagyon eltalált album ez is)

Utána következett a Watershed, itt vannak régi és új elemek egyaránt. Vannak nagyon jó dalok, de sosem állt össze, nem tudtam "jóra" hallgatni több év után sem. Itt kicsit mintha az Opeth kreatív válságba került volna. De van ennek is egy sajátos hangulata, igazából ezt mondanám az új éra talán leggyengébb albumának.

A Heritage, Pale Communion és Sorceress trióval megindult egy útkeresés, szerintem ezek mind kíváló albumok a maguk nevében. Kétség sem fér hozzá, hogy a régi éra egyik albumához sem mérhetőek de nagyon hangulatósak, szépen szólnak és nagyon izgalmas ötleteket hoztak itt össze. De semmi forradalmi nincs ezeken, viszont továbbra is Opeth.
    Ha rangsorolni kéne, akkor itt a Pale Communion a legerősebb album szinten, a Sorceressben vannak kiemelkedő slágerek, a Heritage is inkább egészében hallgatható.
    Ezek után pedig megjelent a In Cauda Venenum, személy szerint a Delivarance óta a leghangulatosabb albumnak tartok. Sok a libabőrös rész, a szövegek is rendben vannak, itt megint elkapták a fonalat úgy sok-sok év után. Amolyan Opeth féle utazós album. De túl lett húzva kicsit, ez rövidebb hosszal simán az életpályájuk eleji szintet hozná, de így is bőven a korrektebb lemezek közé került a közmegegyezés szerint is.

Idén pedig megjelent ennek a folytatása, ami 50 percbe sűrített nagyon sok sajátos zenei elemet, van ismét hörgés, sötétebb hangulat, egy egészen jól összerakott koncept sztori. Úgy minden adott de így hosszan hallgatva nem hozta az elődja szintjét. Jó lett de nem annyira, mint az In Cauda Venenum volt, viszont az előtte lévő 4 albumot simán felülmúlta.
    Összesítve megérte a várakozást, egy újabb jó albummal lettünk gazdagabbak és továbbra is a legjobb életpályával rendelkeznek a Dream Theater és a Fates Warning mellett.

• csakany2001
    senior tag

Kinek mi lett az idei kedvence, top10-es listája?
    Igazából már a jelentősebb albumok megjelentek, részemről ez a top10:
    - Oceans of Slumber - Where Gods Fear to Speak
    - Madder Mortem - Old Eyes, New Heart
    - Wintersun - Time II
    - Opeth - The Last Will and Testament
    - Sólstafir - Hin helga kvöl
    - Swallow the Sun - Shining
    - My Dying Bride - A Mortal Binding(végül adtam még egy esélyt, és igazából bejött)
    - Iotunn - Kinship
    - Dark Tranquillity - Endtime Signals
    - Fleshgod Apocalypse - Opera vagy Evergrey - Theories of Emptiness

Meghallgattam még az új Blood Incantation - Absolute Elsewhere de ez egyelőre nem fogott meg, voltak azért jó próbálkozások, amik első hallgatásra nagyon jónak tűntek, de tartósan nem maradtak a lejátszóba.(Neon Nightmare - Faded Dream)
    Through Storms Ahead sem sikerült rosszul, de nem vált kedvenc albummá.

Koncertek terén meg a Within Temptation, Decapitated illetve a Serenity tetszett leginkább.
    Ne Obliviscaris-nél a helyszín adott egy kis negatív pontot, Havoknál dettó. Barba Negra sem csúcs, de valahogy átértékeltem ezek után...(bandák amúgy kivállóak voltak ezek ellenére is)
    Analog sem rossz, ha másik jó helyszínt kell említenem, de ott meg egyszerűen túl van hagosítva, ami kissé a részletesség rovására megy.
    Barba Negra pedig idei koncertek során teljesen okés, bár idén viszonylag kevésen voltam.(bár jövőre Dark Funeral, Tarja, Halo Effect koncert mind ott lesz megrendezve, amiket kíváncsian várok)

• csakany2001
    senior tag
    válasz snecy20 üzenetére #18661

1 hete hallgatom, szinte mindennap lement 1x, szerintem jó lemez lett tőlük.
    Már az In Cauda Venenum-nál is visszatért a sötét Opeth-es hangulat, itt is teljesen jelen van ez, és személy szerint úgy látom, hogy ez inkább a modernebb érából dolgozik, a hörgés visszatérése ellenére.(jót tett ez is, érezhetően színezte a dalokat)

Az tény, hogy a régiek nyomába nem ér. De a Blackwater Park, a Deliverance vagy éppen a Morningrise simán minden idők legjobb lemezei között kap helyet, ez pedig simán megállja a helyét a mostani szintérben.

• csakany2001
    senior tag

Jövő év elejére: Avatarium, Obscura, The Halo Effect, Harakiri for the Sky, Jinjer, Destruction, Killswitch Engage, Lacuna Coil, Dream Theater, Pentagram, Arch Enemy, Spiritbox.
    Ez csak a Q1, idei év is nagyon erősre sikeredett, de a következő is hasonlónak bizonyosul, legalábbis a papírforma szerint.

Még a holnapi Opeth-re leszek kíváncsi, de az eddig megjelentekből is nagyon kellemes lista jött létre. Eddig amiket hallottam, olvastam róla beváltja a hozzá fűzőtt reményeket.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Akelaus üzenetére #18628

Én belehallgattam az új LP-be, de totál totál úgy érzem nem én vagyok a célközönség.
    Az első kettő albumot meghallgatom bármikor, már csak azért is, mert jó emlékek fűződnek hozzá de azokban van valami plusz is, ami később 1-1 számban maradt meg, majd pedig a karrierjük vége felé teljesen eltűnt belőlük.
    Ez meg leginkább egy nosztalgia hullámvasútnak tűnik, mintha a Metallica akarna egy sűrítést csinálni az első 3-4 albumból 1 órában Cliff nélkül. Itt nem csak Chester-t hiányolom, hanem hogy egyszerűen nem gondolnám, hogy a mostani színtéren már jelentősége van ennek a rádiós rock/metal zenének, amit a Linkin Park képvisel.
    Nyilván meglesz a rajongói bázisa, de nem gondolnám, hogy ők vonzanak be újabb metal hallgatókat. Ez inkább a Powerwolf, Sabaton vonalra igaz jobban, látszik is, hogy sokat változott azóta a színtér is.

Szóval nyilván jó, hogy vannak, lehet kinézek egyszer rájuk a régi számok miatt, de tőlük végkép nem várok új jó anyagot.(kb. mint a SlipKnot esetében a Grey Chapter óta)

• csakany2001
    senior tag
    válasz Vikthor üzenetére #18629

Eddig setlist-ek alapján Tarja része: Tarja szóló számok(amiket amúgy is játszik), viszont sokkal több Nightwish számmal kiegészítve, különösen a Century Child/Once párosról.
    Ehhez az az 1-2 közös Marco-Tarja szám.
    Marco pedig a saját albumjáról játszik, szóval külön-külön is lesznek, meg együtt is játszanak számokat ez alapján.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Bjørgersson üzenetére #18620

Szerintem zenei minőségben nincs nagyon differencia, már papíron sem.
    Elviekben a 320 kps MP3-nak felel meg hangminőségben és számomra több eszközről is így tűnt.
    Vannak zenéim flac-ben is letöltve, ott már akadhat különbség de én azt gondolom, hogy inkább a forrástól függ. Az már jobban számít, hogy remastered-e, melyik CD-ről készült az adott tömörített vagy tömörítetlen zene, mintsem, hogy magas minőségű vezteséges vagy veszteségmentes-e.

Bevételek terén meg kimegyek koncertekre, ennél jobban nem lehet támogatni. Bár amennyire megszaladtak a merch árak, meg a VIP jegy agresszív erőltetése is jellemzővé, ezek kicsit kezdik számomra ellenszenvessé tenni a kiadók/bandák működését de ez már totál szubjektív...

• csakany2001
    senior tag
    válasz Xaels üzenetére #18565

Nagyon kellemes gothic-doom metal album, de nem mondanám, hogy csak Type O Negative. Ebben van Tiamat, Paradise Lost, Anathema, korai Katatonai is.
    De az biztos, hogy nagyon hiányzott ilyesféle zene a modern metal palettáról, top10 ennek is garantált nálam. Alkalmaz azért egész kreatív megoldásokat is, szóval abszolút nem feldolgozás kategória, és mégis valami új és más.

Új Iotunn is rendben van, topikban hallottam róluk először szóval köszönöm az ajánlást. Szeretem az Insomnium, In Mourning által kitaposott modern prog melodic death metalt, amiben kicsit több a doom metalos elem és mégsem öncélú(nálam kicsit ezért a Disillusion határeset) szóval valószínűleg sokat fog még szólni nálam, illetve megnézem az előző albumot is.
    Vannak azért új felfedezettek, jó hallani, hogy ezt a melodic death metal stílust igyekeznek azért újítani.(tavaly számomra az Orbit Culture)

• csakany2001
    senior tag
    válasz flash- üzenetére #18577

Én őket először a 20 éves Scenes from a Memory jubileum koncerten láttam és valószínűleg utóljára is.
    Számomra abszolút csúcsalkotás, és legjobb koncert de ezért nem is gondolnám, hogy mégegyszer megnézem őket. Labrie-nek az élő teljesítménye nagyon nem volt meggyőző, pedig albumokon simán egyik legjobb énekes, különösen a korai érában(Change of a Seasons, pedig szerintem a valaha volt legjobban elénekelt dal) de még ezek ellenére is élvezetes koncert volt. De leginkább az album és a látványvilág miatt, nagyon sokat hozzátett.(a koncert első felét pedig erős zárójelbe tenném, valahogy ezért nem is mentem erre sem)

De én is kicsit azt éreztem, hogy nincs bennük több élős teljesítményben, show-t csinálnak, mint például az Arch Enemy. Túl precíz és kimért, éppen ezért tényleg 1x nézhető számomra. Hiányoznak élőben a spontánabb dolgok, improvizáció stb.

Albumot viszont várom, a View from the Top of the World 2 év távlatból sem nyerte el a tetszésem. A Distance over Time talán Mangini éra legjobb albuma lett számomra, az Astonishing egy teljes felejthető darab volt, azt megelezően volt 2 egész korrekt, de a Black Clouds & Silver Linings szintjét azért nem elérő lemez.
    Szóval remélem kiadnak egy kompaktabb, de nem túl éncélú vagy önismétlő albumot. Szerintem a Portnoy éra egészében rendben van(talán nekem a Falling into Infinity meg a SUIT jött be legkevésbé), szóval erős visszatérésre számítók.

• csakany2001
    senior tag

Új Sólstafir Hin Helga Kvöl is megérkezett, még nem hallgattam meg de kíváncsi leszek. Ők sem szoktak csalódást okozni.

Az új My Dying Bride-t meghallgattam viszont, számomra totál rutinmunka és kiszámítható az egész. Ők is messze túl vannak a csúcson, pedig alapvetően szeretem ezt a stílust, de úgy tűnik ebben a STS Shininglesz a nyerő idén nálam.

• csakany2001
    senior tag
    válasz snecy20 üzenetére #18555

Nekem csak a Herritage meg a Pale Communion nem jött úgy be, de azok stílusban távol állnak tőlem. A Sorceress meg a In Cauda Venenum teljesen rendben van, és néha lemegy nálam mostanában is, szóval eddig kiállták az idő próbáját. De nyilván nem lesz még egy Orchid vagy egy Morningrise tőlük(nekem ezek a kedvenceim) de kb. lehet arra számítani, hogy jó albumot adni ki bármelyik stílusban, erre utaltam.(más, mint pl. a Machine Head, akik nagyon nem hoznak egyenletes szintet)

Más:
    Swallow The Sun Shinning albummal megérte próbálkozni kicsit, meg más hangulatban is elővenni. Valami kíváló album lett ez is, azt vettem észre egyre többször veszem elő.
    De ez tényleg egy igazi őszi/téli album, kell hozzá egyfajta hangulat.
    A rövidsége, illetve a modernebb zenei hatások határozottan előnyére fordulnak és elég változatos lett, sok-sok fogós dallal.
    Meg ez klasszisokkal világosabb album, mint a közvetlen elődje így azért többet szól.(az egyértelműen karakteresebb, de lehangolóbb albumról kevesebbről tudok, talán Harakiri From the Sky, Type O Negative háza táján)

• csakany2001
    senior tag
    válasz Farkassacred üzenetére #18551

Év elején mindig így kezdek bele, utána rendesen lemaradok. Bőven van olyan, amit meg akartam hallgatni 2-3 éve de még egyelőre nem jutottam el odáig.
    Bár hozzátéve szeretek diszkográfiákban gondolkozni, akkor valahogy jobban kiteljesedik nálam az adott album és el tudom helyezni a többihez képest.
    Így kicsit lassabban "haladok", de nagyon sok kevésbé ismert, viszont jó lemez előkerül.

De amúgy minden évben megvan a fix lista és érvényesül a papírforma is, 1-2 meglepetés azért így is simán benne van. Ilyen albumok az utóbbi 4-5 évből: Wintersun Time II, Cattle Decapication Death Atlas, Infected Rain Ecdysis, Visions of Atlanis Pirates, Swallow the Sun Moonflowers most így hírtelen, amik számomra meglepően erősek, mert az adott banda felülteljesített bőven.
    Szóval azért pár év távlatból is kiszűrődnek azok az alkotások, amik hosszútávon is benn maradnak a lejátszóban.
    És akkor ebben a listában nincsenek benne az olyan "megbízható" bandák, mint a Dying Fetus, Katatonia, Opeth, Mastodon, Dark Tranquility, Ihsahn, Be'Lakor, Obscura stb. akik meg abszolút nem hibáznak sosem és aktuális lemezük fixen top10 az adott évben.

• csakany2001
    senior tag

Tarja és Marco közös koncertet ad jövő márciusban, ez nagyon várós.
    Már csak a régi Nightwish számok miatt is, de Tarja-nak van azért számtalan jó albumja is, amik személy szerint nekem jobban bejönnek, mint az újkori NW albumok.
    Élőben is volt szerencsém látni és Sharon-on kívül senki más nem képes überelni azt a produkciót és előadásmódot, amire Tarja képes még jelenleg is.
    Szóval régi NW rajongóknak mindenképpen ajánlom, csak a Wishmaster-t hallottam a legútóbbi koncertjén de teljes "katarzis" volt az is. Ehhez képest most valószínűleg szép számmal jönnek talán a Century Child-ról meg a Once-ról is számok.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Xaels üzenetére #18516

Jó lett az új Swallow the Sun de részükről ebben olyan sok újdonság nincs. Ez viszont egy fogósabb, könnyebben befogadható anyag lett Moonflowers-el ellentétben.
    New Moon-hoz tudnám hasonlítani leginkább, koncertre ebből is akadnak azért slágerek.

Az nem is kérdés, hogy ott lesz az idei tolistában, de itt a Dark Tranquility-hez hasonlóan nem tudtak szintet lépni, mondjuk nekik is elég nehéz lenne.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Peterhappy üzenetére #18451

The Greatest show on Earth szerintem is zseniális, és a Fezen-en számomra is meglepő volt, hogy eljátszották. Örök élmény volt.

Ami pedig Floor-t illeti, a modern korszakba nagyon jól illik a hangja jobban, mint Anette vagy Tarja esetében, Tuomas érdeme, hogy abszolút sikerült az énekesekre szabnia a zenéjét. Bár számomra a Once, Oceanborn, Wishmaster, Century Child 4-es a kedvenc de Nightwish-től nem tudok olyan lemezt, amit ne hallgatnék meg szívesen. Minden korszakukban sikerült megújulniuk.

Lemezeket illetően még lesz idén Sólstafir, Swallow The Sun, Opeth, Ensiferum, Thy Catafalque, As I Lay Dying és egy múltba visszanyúló Delain EP is. Erős ősz várható, és azért évközben is lettek nagyon jó lemezek.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Peterhappy üzenetére #18408

Nekem is ilyen utolsó lemez érzete van kissé, összegyúrtak kb. minden modern Nightwish elemet. Most így több hallgatás után azt mondom erős lemez lett, ennyi studió albummal a hátuk mögött továbbra sem tudnak hibázni.
    A hangzást tudnám kiemelni, nagyon szép szól minden és részletes. Floor hangja továbbra is zseniális. Marco nélkül nem volt egyszerű dolguk de teljesen megoldották a feladatot.
    Ami még nagyon tetszetős, hogy nagyobb dalokban gondolkoztak és nem rövidebb etapokban. Abszolút előnyükre vált, mert ki tudták bontani a témákat, ugyanakkor nem vált önismétlővé vagy unalmassá, Toumas valóban sokat dolgozott ezeken, hogy ne legyen üresjárat. A Human. :II: Nature.-el szemben pont ez az előny, az nekem továbbra is kicsit kidolgozatlanabb munka, néhány jó számmal, ez pedig egy komplett album, ami leköti a figyelmemet elejétől a végéig. Annak ellenére kedveltem, mert nagyon hangulatos.

Endless Forms Most Beautiful-nál leginkább abba tudtam belekötni, hogy sok volt a közhelyes téma és pillanat, és egyszerűen túl vontatott volt.(és nem a 24 perces szám a végén, hanem a köztes dalokból lehetett volna kiszedni) De voltak azért igazán jó Nightwish slágerek, ezért azt mondanám, hogy ez simán egálban van a Yesterwynde-el de hosszútávon kiderül.

Szóval szerintem az életművükbe simán belefér, az idei top10-es listába is nálam. De igazából minden évben van egy csokor jó album, és a rutnmunkák nem nagyon férnek bele, ezt nem is gondolnám annak, mert fogós lett és változatos.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Peterhappy üzenetére #18401

Én nem gondolnám, hogy ez jóra hallgatást igényel. Előző 2-nél klasszisokkal jobb.
    Az Anette érában szerintem kihozták a maximumot slágerek szintjén, előtte meg Tarja-val létrehoztak olyan alapműveket, amiket más bandának sem sikerült meghaladni a saját műfajukban.
    Gyakorlatilag azután bármit kiadva, magas elvárásokkal szemben kb. csalódás a vége.
    Élen szintű slágerekkel sikerült kompenzálni, de ezen az albumon egyet sem tudok most felsorolni, viszont így egyben számomra teljesen működő dolog, jelentősen kellemesebb anyag, mint a Floor érában bármi.
    Nem gondolnám, hogy egy ilyen életművel rendelkező banda megváltja a világot. Ez fanatikusoknak készült, számomra is az utóbbi Metallica-k totál érdektelenek például szóval kinek mi.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Akelaus üzenetére #18376

Nálam eddig Endtime Signals, Time II, Winds of Dislain megy most a legtöbbet. De ez a Where Gods Fear to Speak is erősnek tűnik, egész ígéretes és hangulatos. Vannak bőven szép pillanatok és változatosra is sikerült.

Hamarosan új Nightwish, amit eddig hallottam belőle az nem túl kellemes. Endlessness féle szám most nem tudja menteni az összképet így Marco nélkül, kezd az is sajnos unalomba fulladni.(bár szerintem az Imaginaerum volt az utolsó jó anyaguk kb.)

• csakany2001
    senior tag
    válasz Akelaus üzenetére #18307

Sok-sok hallgatás után év albuma simán nálam, de kíváncsian várom a többi ígéretes lemezt is.(Sólstafir, Swallow the Sun, Opeth, Oceans of Slumber stb.)

• csakany2001
    senior tag
    válasz Akelaus üzenetére #18307

Változatos és izgalmas anyag lett, kétség sem fér hozzá, hogy ott a helye a top10-es listán.
    Leprous - Melodiues Of Aonement, kell hozzá egy megfelelő hangulat annyi biztos. Nem lett annyira szirupos, pop-os anyag , mint a Pitfalls/Aphelion páros. Kicsit felfogható egy Malina modernebb megvalósításának, kevesebb metal elemmel. Nem hallgattam még olyan sokat, de az alapján kellemes anyag.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Pro Koryak üzenetére #18296

Meghallgattam, sok köze nincs az Epica-hoz, se Ayreon-hoz. Ez valami teljesen más, még csak 1x hallgattam, vannak benne azért jó pillanatok de még én sem tudom hova tenni.
    Elektromos zenei eszközök vannak azért benne, meg modern metal elemek és egész okosan használva mértékkel, hogy azért ne legyen túl szirupos. Van mélysége is.
    De nem gondolnám, hogy év albuma lenne.

Az új Nile viszont piszok jó lett, fogós lett és jól kidolgozott dalok találtak helyet az albumon, ez most nem lett olyan rutinmunka, mint az utóbbi úgy 3 albumuk. Megkockáztatom Annihilation of the Wicked óta legjobban sikerült darab.
    Most már csak a Times II meg az új Leprous van hátra a hónapban, Opeth-ig utána nem számítok komolyabban sikerült albumra. De eddig egész jó ez az augusztus ilyen szempontból.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Bjørgersson üzenetére #18291

Szerintem elég erős lett, Rateyourmusic-on jól szoktak közelíteni viszonylag, ott is egész jókat kapott. Megérdemel egy esélyt mindenképpen, bár ez eléggé szimfonikus-közérthetőbb darab lett.(szóval akinek ez kevésbé jön be, annak valóban nem ez lesz a kedvence) Nekem az Epica is kedvencek között van, szóval egész élvezetes anyag lett a részemről.

A Modern Primitive aláírom nem lett egy emlékezetes album, rutinmunkaszerű darab de annak ellenére is 1-2 szám egész jó lett. Meg a 22-es koncerten is hatalmasat szóltak azok a számok, idén is lehet kinézek rájuk de nem olyan erős a csomag, mint akkor volt.(tényleg nehéz lenne elképzelni erősebbet egy Hypocrisy-Septicflesh párosnál, ahol az Agonist volt az előzenekar)

Más:
    Mai napon még Nile - The Underworld Awaits Us All ez igencsak ígéretes az előzetes számok alapján, illetve Simone Simons - Vermillion Ayreon neve általában mindig garancia a minőségi metalra(így lett a Temperance-nek is egy értékelhető, korrekt albuma)szóval sejtésem szerint ez is kellemes anyag lett.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Xaels üzenetére #18268

Ők nem tudnak hibázni, egyszerűen ez is zseniális anyag. 1. hallgatásra még úgy nem éreztem a teljes hatását, de már 3.-ra ki sem tudtam kapcsolni, annyira magával ragadó atmoszférája van. Kicsit nekem We Are the Void beütése van ilyen szinten, pedig attól kissé eltérő stílusú. Az a szép az életművükben, hogy abszolút nincs szükség rangsorolni, mert mindegyiknek megvan a varázsa, nem tudom elhelyezni de tény, hogy ez sokat fog szólni nálam.

• csakany2001
    senior tag
    válasz snecy20 üzenetére #18224

Korai Blind Guardian szintén Speed Metalt játszott, mint a Toxic Holocaust.
    3. albumtól ők elmentek symphonic/power metal felé, de azt már annyira nem kedvelem tőlük.
    Itt főképpen a korai fázisukra gondoltam, ott még akad bőven közös pont köztük.

• csakany2001
    senior tag

Blind Guardian Follow the Blind zseniális a mai napig is, csak belehallgattam mert régen hallottam már és napokra csak benn ragadt lejátszóba. Ilyen szintű power-thrash energiabombát ritkán adnak már ki, fölig az EU-s szintéren.
    USA-ban azért még a Toxic Holocaust egész jól életben tartja a műfajt, kicsit thrash-irányosabb megközelítésben, aminek örvendek. Arra lehet ki is nézek, mert ők élőben is eléggé odavágós koncertet adnak.

• csakany2001
    senior tag
    válasz snecy20 üzenetére #18170

Nekem személy szerint az összes bejön tőlük, az elsőtől az utolsóig.
    Kb. Fates Warning jut eszembe, akik mindig úgy mozdulat el, hogy időtálló zenét alkottak de megmaradtak a sajátos stílusjegyek és újítást hozták minden egyes lemmezzel.(még a párhuzam is stimmel, mert a konkurens bandák mindkét esetben learatták a babérokatt)

Más:
    Augusztust nagyon várom: Simeone Simons solo album, Fleshgod Apocalypse, Leprous, Wintersun, Nile, Dark Tranquility. Ezek közül az új Leprous nagyon év album esélyes, tőlük sosem tudom mire számítsak, vajon Malina, Congregation vagy Pitfals lesz a terítéken, vagy ezek keveréke... Nekik már nehéz újat dobni ilyen kaliberül albumok után, de kíváncsian várom.
    Haken tavaly kifulladt kicsit, remélem ők nem jutnak a sorsára.(nem mintha az rossz album lett volna csak egy Vector/Virus páros után erős visszalépés)

• csakany2001
    senior tag
    válasz Bjørgersson üzenetére #18163

Ők sosem tudnak hibázni, ez is tökéletes album lesz tőlük. Az csak hab tortán, hogy ők is jönnek idén és nem is gyenge összeállítással...

• csakany2001
    senior tag
    válasz csakany2001 üzenetére #18127

Új Seven Spires tükörsimán top 5-ös album lehet, szokás szerint egy változatos album, mint az elődjei is. Egy igazi zenei utazás, sok különböző alműfaj ötvözése egy kiváló koncepcióba öntve.
    Személy szerint őket tartom a legígéretesebb underground bandák egyikének, volt szerencsém élőben is látni őket és ott is hozzák a lemez színvonalat.

• csakany2001
    senior tag

Néhány új album:
    - Visszatérő Trail of Tears EP.
    - Seven Spires - A Fortress Called Home
    - Kittie - Fire
    - Evergrey - Theories of Emptiness
    - Bon Jovi - Forever
    Nekem a ToT EP nagyon bejött, bandcampről is beszereztem és az egyik legjobb visszatérésnek gondolom, visszahozták a gothic metal hangulatát a 90s végéről.
    Az új Evergrey egész súlyos lett, sok fogós slágerrel szóval meggyőző volt.
    A többihez még nem volt szerencsém, bár az új Bon Jovi biztos valami AI generált album lett, sok remény nem fűznék hozzá.(talán Crush volt utoljára jó album tőlük)

• csakany2001
    senior tag

Decemberben lesz is Evergrey, igazából az idei évben már elértem arra a pontra, hogy annyi koncert van, hogy nagyon megválogatom mire megyek el, mert bőség zavara van.
    Dark Tranquillity, Within Temptation, Evergrey, Visions of Atlantis egyelőre télre-őszre.

De kár kihagyni azért néhány koncertet(Sepultura, In Flames, Overkill, Cannibal Corpse, Sonata Arctica, Dream Theater, Septicflesh stb.).
    Rockmaraton és a Fezen is egész korrektnek néz ki, Hypocrisy miatt elgondolkoztató.
    Bár nekem a tavaly volt a csúcs: Insomnium, Paradise Lost, Katatonia, Swallow the Sun így egy évben.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Ellia üzenetére #18073

Time II augusztus 30-án, legjobban várt album idénről.(feltéve ha a Tool nem lep meg minket idén, de eddig valószínű, hogy jövőre lesz csak valami belőle)

• csakany2001
    senior tag
    válasz btraven üzenetére #18070

Ozzy-tól nekem csak Randy Rhoads albumok tetszenek, valahogy a többi sosem fogott meg. Az új albumokat meg egyenesen gyengének tartom, Ozzy már messze túl van a fénykorán és számomra nagyon érződik, hogy nincs már hangja úgy 20 éve kb.
    Nagyon jó zenészek játszanak szinte kivétel nélkül de nálam 1-2 dal kivételével nem állt össze.

Más:
    Rám jött az Evergrey hangulat, Theories Of Emptiness az Atlantic óta a legerősebb anyaguk kb. Elég metalosra sikeredett, és súlyosabb is lett az utóbbi 2-nél, megtartva a fogosságát. Nem lesz év albuma, de biztosan nagyon sokszor elő fog kerülni nálam.

Nálam eddig az év meglepetése a Leaves' Eyes - Myths of Fate, végre egy jó album Elina-val is. Az új Borknagar, Darkest Hour pedig toplistára valóak. Gyanítom ez bővül majd az új Leprous, Seven Spires, Wintersun albumokkal. Nem gyenge eddig ez az év sem, 20 album biztosan kijön idén is, amit évekkel később is hallgatni fogok.

• csakany2001
    senior tag

Tudtok olyan bandákat ajánlani, amik metalbandának indultak és elindultak kicsit dallamosabb prog-rock irányba?
    Oceans of Slumber, Opeth, Leprous, Riverside, Katatonia jut így eszembe, hozzájuk hasonlók érdekelnek.
    Előre köszönöm!

• csakany2001
    senior tag
    válasz james001 üzenetére #15424

Idei top10 listám nem túl bőséges, van mit bepótolni:
    - Epica: Omega
    - Dream Theater: A View from the Top of the World
    - Evergrey :Escape of the Phoenix
    - Thy Catafalque: Vadak
    - Darkthrone - Eternal Hails.....
    Idáig jutottam, nagyrészt régebbi albumokat hallgattam, ezek tetszettek az ideiek közül, bár a DT-n van mit még jóra hallgatni de az biztos, hogy az élmezőnybe tartozik.

Amit a listán kívülre tennék, az új Gojira olyan érdekes album, volt pár jó dal, de nem fér be nálam a top10-be úgy sem hogy kevés albumot sikerült áthallgatnom, túl biztonsági játék számomra, vannak fogós dalok benne, jó riff-t de kb. ennyi. Amúgy kellemes hallgatni való de biztosan nem ezt hallgatom meg tőlük több év múlva hanem szokás szerint az első 3-t. A múltkori erősebb volt valamennyivel.

Idei év albuma egyértelműen az új Mastodon remekmű, annak be kell érnie nálam, de igazából nem is egy kategória a felsoroltakkal, már csak a hossza miatt sem. Üdítő alkotás lett, sosem voltam oda értük mert számomra túl lelketlen, és kevés az érdekes témájuk számomra de ezt odatették. Kb. 200 hallgatás múlva szerintem all time listámon is szerepelni fog, mostanra nem tudom pozícionálni még de nagyon ígéretes.

Anette Olzon albumot csak találomra hallgattam meg, vannak benne fogós énektémák, pár jó riff, de szerintem az After Forever és a Nigthwish mindent eljátszott a műfajban... Nem rossz, de max akkor nyomom be ha nem jut eszembe más.

Colors II-t végigfutottam párszor, szerintem nekem túl darálós lett, voltak benne szép melankolikus részek is de nem az én esetem ez a deathcore-os irány. Hozzátéve annak ellenére elég jól kidolgozott albumról van szó, méltó folytatásra sikerült nem lett belőle egy O:M2.

Cannibal Corpse Violence Unimagined nekem kicsit ötlettelennek tűnt a Red Before Black után, vannak itt is jó témák de aligha fogom ezt többször elhallgatni, a 2017-est akkor rongyosra hallgattam ez itt elmaradt.
    Thrash albumok kimaradtak, valahogy idén nem sokat hallgattam, ha mégis akkor Slayer-t, vagy Testament-t, azokból is a régieket.

Idei év összességében nem volt rossz, de a tavalyi erősebbnek tűnik sokkal, hozzátéve koncerteken szívesebben hallgatnám ezeket az új albumokat, sokat dobna rajtuk, remélhetőleg 2022-ben visszatérnek a koncertek.

• csakany2001
    senior tag

Epica koncertet is áttolták 2023. márciusára, pedig az utóbbi 3 nagyon erőteljes metal album lett, jól szólt volna élőben...(néhány szólónál mintha kölcsönkérték volna Petruccit)
    Remélhetőleg tovább már nem fog csúszni, helyette meg jöhetne még 1 album, Omega(Epica album) idén top5-ös album nálam.

• csakany2001
    senior tag
    válasz flash- üzenetére #15338

2. bekezdésre röviden.
    Igen, érdemes meghallgatni a 2013-mas albumot, utána a 2019-est.
    Utána pedig a Terminal Velocity-t, egészen más a hangzása, a Petrucci album javára. A dob mindenképpen eléggé észrevehető, meg valahogy több is volt a torzítás és kevésbé természetes.

Amúgy sikerült 24/96-os változatot beszerezni a A View from the Top of the World albumból, tényleg elég jól szól(előtte a Spotify-on hallgattam csak meg), természetes gitárhangzás és végre normális dobhangzás, ez hiányzott Mangininek szerintem.
    Pár hallgatás és szerintem kb. a Dramatic alá fogom pozícionálni valamennyivel, bár így is tény hogy utóbbi 10 év legjobb albumai között ott lesz, DT életmű szerint meg modern éra 2. legjobb albuma.

Haken albumok számomra nem kirívóik hangzás terén, átlagosak kb.
    Bár a Mountain nagyon el lett találva, jó szellős hangzása van, az utóbbi 2 kicsit darálósabb lett de nem mondanám hogy rossz hangzása lenne.

FW:
    Én nem szerettem őket még az elején, ledaráltam az egész életművüket kb. 1 év alatt.(de elég részletesen, remélem jönnek ellátogatnak egyszer hozzánk)
    Mindig igyekeztek olyan albumot kiadni sorban egymás után amire az ember abszolút nem számít, de Long Day Good Night szerintem így is meredek album tőlük. Talán ez kerül nálam elő legkevesebbszer. Kell hozzá egyfajta hangulat az biztos, nem egy Perfect Symmetry vagy egy FWX amit bármikor meg tudok hallgatni. De szerintem hangzásra első osztályú darab, sokkal jobban szól mint a Darkness. Theoris is elég szépen szól, és nekem is az egyik kedvencem tőlük.(de igazából tőlük rossz albumot nem tudok mondani, mindegyiket nagyon szeretem)

• csakany2001
    senior tag
    válasz flash- üzenetére #15330

Én a Cause of Death-nél jobb hangzással rendelkező albumot még nem hallottam.
    Amikor a Infected-nél berezeg az egész fejhallgató... maga a mámor.
    2. a sorban nálam a Rush Snakes & Arrows. Szerintem a legjobb dobjáték itt hallható.(bár Rush-nak minden albuma jól szól)
    Utána már nem is tudom rangsorolni őket, nagyon jobbat ezeknél hallottam.
    Új DT-k nekem kicsit túlvezéreltnek tűnnek, a régiek pedig elég silány hangzással rendelkeznek.
    Talán a Metropolistól az Octavarium-g voltak igazán jó hangzásúak számomra, de ezek is elmaradnak a jobb hangzású metalalbumoktól.

Általánosságban az új Fates Warning albumok nagyot szólnak az Shades-től kezdve, szerintem a Painkiller, a Metallica Black, és a Reign In Blood is elég jó hangzással rendelkezik.

Ezen a hétvégén jobban áthallgatom az új DT-t, hátha látok benne valamit.

• csakany2001
    senior tag
    válasz Voy15 üzenetére #15302

Én csak futólag hallgattam bele, elég nagy fanja vagyok a bandának és elfogult velük szemben. De ettől nem voltam most elragadtatva, kicsit gépiesnek, lelketlennek tűnik nekem.
    Sok mindenből merített az utóbbi, lassan 30 éves karrierből de már A Dramatic Turn of Events után érezhető egy kis visszaesés a részükről, annak ellenére nem rossz hallgatnivaló és ha jóra hallgatom simán top 3-mas album az idén de valahogy mintha ők nem tudnának megújulni.
    Bár lehet számomra Portnoy utáni éra nem "ízlik", hiányzik az az erős tartalom, lélek és hitelesség amit magával hozott a bandába, még a Dramatic-nál volt egy kis remény hogy talán felállnak de azóta talán maximum profi munka, de semmi olyan újdonság.

Énekes részére kitérve, szép és jó hogy albumon el tudja énekelni de élőben nem fog menni...
    Úgy hogy én ezt a részét le is zárom a dolognak, hozzátéve hogy a korai Labrie minden idők egyik legjobb énekese volt de mostanra egyre rosszabb, már-már hallgathatatlan élőben.

Hozzátéve Octavarium, Awake, és Metropolis trió talán a kedvencem, de igazából bármi 2010 előttről(kivéve talán az első album és a pop-rock-os próbálkozás) jobban sikerült véleményen szerint.

De pozitív oldalát nézve, se nem lett olyan minimalista album mint a Distance, és nem próbáltak olyat sem csinálni ami nem igazán működik(Astonishing) szóval jó hallgatnivaló.
    Remélem azért egyszer összeáll a kép náluk, visszajön Portnoy és csinálnak egy Deep Purple féle visszatérős albumot.

• csakany2001
    senior tag

Sziasztok!

Tud esetleg valaki valamit a jövőheti Nevergreen koncertről?
    Egyelőre úgy áll hogy meg lesz tartva, gondolkozok is rajta, de nyilván nem akarok potyára utazni.

Előre is köszönöm!

• csakany2001
    senior tag
    válasz Pro Koryak üzenetére #15148

Szerintem az összes Death lemez erős a maga módján.
    Gyakorlatilag ők az egész műfajt letudták az első két albummal, ezeket is szeretem, de ami utána következik Spiritual Healing albummal szerintem nem csak a műfajban hanem az egész könnyűzenében zseniális, egészen a Sound albummal bezárólag mesterművek.

Bár az alap death metalban a Cause of Death és a Severed Survival szerintem jobbak mint a Leprosy, bár ami a szövegeket illeti Chuck verhetetlen.

Más:
    Új Maidenre kíváncsi leszek, bár szerintem az életművük olyan Deep Purple-os így a vége fele hogy magukhoz képest is maximum átlagos anyagokat adni kell de legalább kellemes hallgatni való.

Leprous - Aphelion meg nem metal album, szóval aki nyitottabb zeneileg annak jó választás de már messze nem Poppy stílusú albumról van szó.(Pitfalls-hoz hasonló amúgy)
    Hozzátéve 10/10, mert nagyon fogós, kellemes hangulata van, és zeneileg odarakták de ez más listára való mint az új Evergrey/Btbam albumok.

• csakany2001
    senior tag
    válasz james001 üzenetére #15112

Idén tényleg rengeteg jó album jött ki.
    És még hátra van az új Exodus, Iron Maiden, Dream Theater albumok is.(Megadeth is jöhetne, Kikoval erősnek tűnnek)
    Bár most nagyrészt discography-kat hallgatok, szóval kicsit "elmaradtam".

Egyelőre Top 3:
    Thy Catafalque - Vadak
    Gojira - Fortitude
    Evergrey - Escape Of The Phoenix
    Ezek közül az Evergray-re mondanám hogy bent lesz évvégén is, mert elég erős a Colors II illetve az új Leprous sem sikerült rosszul, meg LTE3, új DT...(új Born Of Osiris is nagyon közel van, 1-re is ütős volt)
    Jinjer-t még nem hallgattam meg, de biztos nem okoz csalódást.
    Bár tőlük a King Of Everything a kedvenc.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés