- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
taf120
csendes tag
Tudtátok hogy a metál zene sokkal fejlettebb mint a klasszikus zene?
Csak azért írom ha valami rizsporos parókás sznob mást mond akkor ne higgyetek neki.
A világ fejlődik, nem áll meg. -
Ellia
addikt
válasz
LyonnaisFan1
üzenetére
SOAD lemezre várhatsz, Serj és a dobos (veje) politikai nézetei enyhén eltérőek ami feszkót okoz (itt most nem az örmény oldalra gondolok) + Daron Malakian-al is fasírtban van, mert az több beleszólást akart a szövegekbe...
Tippre megélnek új lemez nélkül is pár koncerttel évente/saját projektekkel. Szóval nyert a Tool.
-
Voy15
tag
válasz
LyonnaisFan1
üzenetére
A tavalyi Tool lemez szerintem teljesen rendben van, szerencsésnek mondhatom magam, mert sikerült őket elcsípnem turnén is. (Igaz akkor még nem volt kint a lemez)
Ha meg már Maynard, akkor múlt héten jött ki talán az új Puscifer lemez.
Existential Reckoning névre hallgat -
Dilikutya
félisten
válasz
LyonnaisFan1
üzenetére
A Tool már bejelentett egy új EP-t. A SOAD-tól meg nem várnék semmit, az egyik dal eredetileg egy Scars On Broadway szám, a másikat meg egy Serj nélküli próbán jammelték össze. Jótékonysági kislemez, megint valami baszás volt a Közel-Keleten, arra szánják a bevételeket.
"Elfogadom" hogy a közel-keletiek nem tudnak minden esetben beintegrálódni a társadalmunkba, és a mi normáink szerint mellőzni az öngyilkos merényleteket, de én úgy látom, a saját társadalmukba sem képesek beilleszkedni. Ezek saját magukkal sem képesek békében élni. -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
sixpak
üzenetére

Derült égből villámcsapás
Még a legfanatikusabb Soad rajongók sem számíthattak arra, hogy kettő dallal beköszönnek.
Mindkettő odabasz.Most már csak az a kérdés, hogy a Tool vagy a Soad adja-e ki hamarabb soros korongját.

A tool a tavalyi anyagával sztem 10 évre letudta, bár annál az anyagnál a kevesebb lehet több lett volna. -
válasz
Bjørgersson
üzenetére
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Muchos thankyous!

Jellemző, hogy szeptember óta számoltam a napokat Nov 6-ig, viszont a héten úgy a víz alá nyomott a munkahely, hogy azt sem tudom, milyen hónap van...
Amúgy mi újság a Metal Blade-del, hogy teljes premier albumokat feltolnak a youtube-ra?
-
Bjørgersson
félisten
-
válasz
james001
üzenetére
Nekem ez ünnepnap.

20 éve a kedvenc bandám, még azt is megnézem a youtube-on, amikor Serj egy lemezboltban vásárol.
De amúgy tervben van egy album, korábbi Soad nótákból (is), elvileg idén kell, hogy kijöjjön.
Kevés az 5 lemez, pláne úgy, hogy szó szerint csilliószor végighallgattam már őket két évtized alatt.
Mondjuk ott vannak még a Serj albumok, a Harakiri valami brutálisan jó album, meg persze az Elect the Dead.
A Scars is jó nótákat ír, illetve Daron...Legyen zene is....
A. D. D. .... na ezeket nem lehet megunni.
-
james001
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Áhh tényleg akartam linkelni ma csak aztán kiment a fejemből végül. Konkrétan felrobbant a net tőlük
Viszont újabb 15 évig nem lesz semmi nagy valószínűséggel 
Amúgy nekem tetszik mindkettő. Látszik hogy Malakian a "fő szerző",mert elvileg ezek először Scars on Broadway számok lettek volna,csak aztán gondolom rávették Serj Tankian-t is hogy ugyan énekeljen már
-
TripleB
senior tag
Kint az új Ørdøg album!
-
Ez hogyhogy nemvót még?
Én már reggel óta hallgatom őket....meg a többit. -
taf120
csendes tag
A Piramis együttes milyen nyugati zenekarokat másolt?
-
syberia
veterán
-
Dilikutya
félisten
A Mr. Bungle is újravett anyaggal jelentkezett: The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo
-
chaosmonger
tag
Újravette a Diamond Head, na ennek volt értelme, szerintem állat lett:
-
válasz
TeeBee73
üzenetére
Nem írta, hogy baja lenne vele, én csak néztem, hogy wow, vki még szeret a mai fiatalok közül jó zenét, amin pl én nőttem fel anno...
Eddig ez a legjobb élő cover amit hallottam életemben:
KRODA - XV - Jesu Dod - Burzum cover (Kalte Aurora - Live in Lemberg II) -
Dilikutya
félisten
válasz
Vikthor
üzenetére
Az Akela megmondta, hogy csak a rock segíthet.
-
-
válasz
Akelaus
üzenetére
Ebben az albumban nagy a Trees of Eternity hatás és a nemrég elhunyt Aleah énekesnő iránti kifejezett tisztelet. Plussz pont jár a régi eredeti Draconian logó használatára, a cover art meg egy kicsit Saturnus-os -> Martyre, legalábbis nekem az jutott eszembe. Az utolsó szám végső 2 percét elhallgatnám még 8-10 percig, arra mérges vagyok picit, hogy hamar vége van, simán lehetne az a szám 16-18 perces.
Ha már Draconian, itt lenne az ideje egy új Doom:VS-nek, nem?

-
james001
veterán
válasz
james001
üzenetére
Bring Me the Horizon - Dear Diary
BMTH utolsó jó albuma szerintem a Sempiternal volt,azóta számomra csak esnek lefele,a sok pop-os meg "rádióslágeres" dalaival... Akadt egy-kettő számuk ami azért nem volt rossz,de most ez az új EP sem változtatta meg a véleményemet róluk. Igaz amit linkeltem Kingslayer meg ez a Dear Diary is hallgatható lett,de attól még a többi ugyanúgy kuka. És így is ha nagyon morcos akarok lenni beleköthetnék abba hogy a Kingslayer-be eléggé felesleges volt a Babymetal csilingelő hangja,a Dear Diary meg néha eléggé "össze-vissza" szól... De ahogy olvastam elég sikeresek ugyanúgy,és szeretik az új albumaikat,szóval lehet csak én vagyok egy túlzott metalcore fan

-
vittgen
senior tag
Jó kis Death Metal....
Benediction - Scriptures
Kinek jött be?? -
-
Rimuru
veterán
-
chaosmonger
tag
-
james001
veterán
-
-
akerbis
aktív tag
Sziasztok! Valaki tudna küldeni nekem Elysian-t? 2003 Elrendeltetett a kívánságlista élén. E-mailben kellene. Fizetnék is érte.
-
TripleB
senior tag
-
TripleB
senior tag
A hétvégén odab.szott a WMD az Analog-ban !
-
Akelaus
senior tag
válasz
Vikthor
üzenetére
Most, hogy a svéd (NER) modellt követjük, addigra bármi lehet.
Tippem az, hogy keresztet vethetünk a jövő nyárra is.
Hiába van "bejelentve" a Rockmaraton, de melyik külföldi zenekar (Marduk kivételével, ők most is nyomnak turnét) indul el turnézni? Amcsi kb. egy sem.
Ez az 500 fő dolog is qrva visszás, mert vannak koncertek amire ennyien sem mennek el a para miatt, és van ami kisebb fesztivál ott meg kevés is az 500.
Mind a kettőt tapasztaltam az elmúlt 2 hétben. -
james001
veterán
válasz
csakany2001
üzenetére
Sound of Perseverance az egyik legjobb metál album ami valaha megjelent. The Flesh and the Power it Holds meg az egyik legjobb metál szám

-
csakany2001
senior tag
válasz
TeeBee73
üzenetére
Éppen most hallgattam meg 200X-ra is a Sound of Perseverance albumot, ha egy valakit kéne mondani akit újra látnék élve a színpadon mindenképpen Chuck lenne az.
Eszméletlen hogy milyen jó műveket hagyott hátra mögött, a keménység mellett nagyon elgondolkoztató mondanivaló és van egy melankolikus hangulata ami semmi másnak.Más:
Jók ezek a bejelentett koncertek(ilyen előadok, egyszerűn lenyügőző a felhozatal), csak jó kérdés hogy ezek meg is lesznek-e tartva.
Judas Priest, Korn, és a Pearl Jam, Nightwish is tervben volt idén, mindezek ellenére egy Iron Maiden/Opeth koncert páros kárpótolni tudna, rég voltam már utoljára koncerten. -
TeeBee73
veterán
Ezt ,Chuck úgy.
Valami Death-et akartam hallgani, ezt dobta a pajeszos böngésző. -
james001
veterán
-
Akelaus
senior tag
-
james001
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Sajnos a Power Metal eléggé elfeledett album,pedig az egyik legjobb albumuk ez tény. Cowboys-on még eléggé érződik a régi hangzás,de aztán szépen az el is tűnik az utána lévő albumokon...
Más:
While She Sleeps - Sleeps Society
Srácok megint alkottak. Egyik legjobb csapat a metalcore és hasonló műfajban,kár hogy nem olyan ismertek... -
Dilikutya
félisten
válasz
james001
üzenetére
1987-88 azért még más volt. Akkor a thrasherek is így néztek ki.
Amúgy a Power Metal egy jó lemez, nem is értem, miért kukázták teljesen a Cowboys megjelenésekor. Az első hármat még meg is értem, azok nagyon elütnek. De pl. a címadó trekkben már eléggé benne van a későbbi hangzás. Vagy a Death Trap. -
Dilikutya
félisten
Bush egyértelműen jobb énekes, és a régi dalok is jól szólnak vele. Fordítva nem tudom, mivel Belladonna nem igazán énekelt a Bush korszakból semmit, talán az Only-n kívül mást nem tartottak meg az élő repertoárban. Nagy kár, mert zeneileg is passzolnak a mostani Anthrax-hez, és remek dalok születtek.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Tipikus new wave DT lett, semmi több. Ettől még hallgatható.
Chris Amott stílusa szerintem nem ilyen:
ArmageddonÉn meg azt nem értem, ők(Armageddon) miért vannak ennyire mellőzve. Szerintem a legjobb melodic death csapat 1997 óta. Az első albumuk(Crossing ...) egyszerűen zseniális, finoman szólva is imádom.

Maga mögé utasít mindent ebben a stílusban. De itt is(Captivity ...) a szólók, a hangulat magával ragad, beszippant...
-
TeeBee73
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Szóval, Chris itt-ott-Amott?
-
james001
veterán
válasz
james001
üzenetére
Lement ma az In Cauda Venenum.
Hát tényleg egy túl elnyújtott album lett,sok újat nem mutat fel,mármint abban az értelemben hogy ugyanolyan lassú számomra mint a Damnation vagy hasonló albumuk volt. Maradok a felsorolt kedvenceknél,pl. Morningrise meg Deliverance tegnap lement azért újra
-
Bjørgersson
félisten
-
TeeBee73
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Sokadszorra hallgatom újra. (Nekem Death/Black között van, itt-ott, erősen libózik.)
-
Dilikutya
félisten
Armored Saint - Punching the Sky (FULL ALBUM)
Felfoghatatlan nekem, hogy ez a banda (a Metal Church-el együtt) miért nem jutott soha sokkal előbbre.
-
james001
veterán
válasz
csakany2001
üzenetére
Egyetértek ezzel a "csoportokra osztással",jól beosztottad őket
A sokkal progresszívabb és lassabb albumok azok amik nem igazán jöttek be nekem,látszik hogy a pörgősebb,zúzósabb témát szeretem inkább,azért is jön be jobban a Deliverance és hasonló albumai főleg.
Tényleg a My Arms, Your Hearse-ot kifelejtettem a kedvencek említéséből,az is odaver nagyon.
Kíváncsi leszek az In Cauda Venenum-ra,akkor elég lesz csak az angol cd-t meghallgatni szerintem
-
csakany2001
senior tag
válasz
james001
üzenetére
Én is végigfutottam a legtöbb albumot, próbálok hangolódni a márciusi koncertre már ha lesz.
Az albumokat nagyjából 3 irányba lehetne bontani:
Riff-orientált, zúzós albumok mint az Orchid, Deliverance, Morningrise.
Dallamosabb: Blackwater Park, Still Life, Ghost Reveries(bár ez utóbbi a kettő között átjárás kicsit)stb.
Ezek mellett még progresszív-pszichedelikus rock albumok: Damnation, Heritage, Sorceress, In Cauda Venenum stb.
Első csoport nagyon erős szerintem emlékezetes pillanatokban és szövegekben is, ezek leginkább a klasszikus Opeth albumok.
Van benne akusztikus váltás is, néha lágyabb vokál a fogós riffek mellett.
Bár hozzáteszem ezen albumok voltak legtöbbet nálam üresjáratban is, irtó nehéz megszeretni de akkor el nem enged.Messze a legjobb atmoszférát biztosítják, már olyan black metalos hatást is néhol.
Ebben az érában talán a Deliverance a kedvencem, de az Orchid, a Morningrise, My Arms, Your Hearse is zseniális albumok.(egymás után hallgatva rengeteg a különbség köztük, mindegyik nagyszerű)
A 2. csoport sem feltétlen rosszabb, szerintem érzelemdúsabbak, valamelyest többet képeseket adni.
De lényegesen kevesebb az emlékezetesebb gitártéma, bár hozzáteszem ezen 3-4 albumok esetén is nagyszerű, átlag feletti riff-ek vannak(Bleak,Face of Melinda stb.), de itt leginkább az akusztikus témák vannak előtérben(már amennyire egy Opeth esetén lehet), a balladák is nagyszerűek.
Szövegek szerintem ezen albumokon lettek a legjobban kidolgozva, bár ezeken a hangulat kevésbé black-es de megvan a sajátos atmoszféra itt is.
3. csoportból kevesebb a kedvenc, a Damnation és a Sorceress ami egységes albumként működik nálam.
Az előbbi egy lassabb, de nagyon kellemes hangulatú és hangvételű album amely képes magával ragadni, a szövegek jól kidolgozottak.
A Sorceress szerintem a pályafutásuk egyik legjobb albuma(számomra), nagyon jól ötvözték a dallamosságot a zúzóssággal, egyszerűen hibátlan.
In Cauda Venenum szerintem kicsit túl elcsépelt, nyújtott album.
Sokszor próbáltam meghallgatni(párszor végére is értem)de 1-2 témán kívül nem ad többet számomra.Heritage egy oldschool prog-rock album, eléggé lassú és nem túl sok emlékezetes pillanatot okozott.
A többi albumról nem tudok részletesen, még igényelnének néhány hallgatást.(viszont most az Overkill-t akarom jobban áthallgatni inkább)
Összevetve a Dream Theater diszkográfiával, nem véletlenül ők és a DT nyújtják a legkomplexebb és legmegosztóbb zenéket a műfajban(Tool szerintem jóval pozitívabb megítélésű), rengeteg alapmű amik sok-sok év múlva is elővehetőek.A két cd között nincs különbség, a hossza ugyan annyi.
Kíváncsian várom az új Fates Warning milyen lesz.(őket is jobbra szemügyre kéne vegyem, de valahogy nem győztek még meg, Parallels-al és az utóbb 4-5 albummal)
-
james001
veterán
Nos a napokban végighallgattam a legtöbb Opeth albumot (a legutolsó "új" albumot még nem hallgattam meg). Nem akarok mindegyikről regényt írni,csak pár véleményt gondoltam megosztok.

Ugye a jó múltkor kezdtem a Blackwater Park-al,az nagyon tetszett,a Harvest pl az egyik all-time kedvenc számom lett.
Vegyesen hallgattam a többit,a Deliverance volt az első,aztán Orchid és stb. Igazából odaver mindegyik,de így is van amelyiket imádtam és van amelyiket kevésbé. Sokszor úgy éreztem,hogy ezek a 10-15-20 perces számok néha már túl hosszúak voltak,próbált pár szám változatos lenni de sok nagyon csak el volt tolva és "uncsinak" éreztem őket. Ettől függetlenül jól összerakták ezt a prog/death metál hangzást,a reszelős hörgés és ének közti váltogatás is király. Meg pl. a Black Rose Immortal kemény 20 perces de mégis baromi jó,azok a riffek amik benne vannak,az akusztik részek,egyszerűen zseniálisak. Viszont pl a Damnation albumon sok lassú rész van,ami annyira nem tetszett.Ha írnom kéne kedvencet akkor mindenképp Blackwater Park,de a már említett Deliverance,Orchid is nagyon bejött,illetve a Still Life,Morningrise,Watershed és Ghost Reveries is favorit lett. A többi is jó album,de utóbbiak mindenképp kimagaslóbbak számomra.
Még a 2019es In Cauda Venenum hátra van. Láttam ez 2 cd-s,az egyik svéd a másik angol. Van különbség a kettő között a nyelven kívül?
-
Dilikutya
félisten
válasz
TeeBee73
üzenetére
Semmi értelme az "új" In Flames-nek. Az eredeti Clayman meg a remaster között semmi hangzásbeli különbség, ellenben az újra felvett számok elég vékonyan szólnak, Fridén is csak vonyít benne. Az az igazság, hogy ő egy jó death metal torok, ellenben piszok rossz énekes.
-
TeeBee73
veterán
Még mindig pofáznék. Szóba került az új In Flames, nem rossz de ez a nótájuk viszi még mindig a prímet, nálam.
-
TeeBee73
veterán
Mótvá?'
(Lent, in dö flóóór, tele Miderizon, Midemittudomén', meg Xixox-al, jobbat, izé. Betolok egy fél páleszt, egy rosé fröccsel, megyek vissza vízszintbe.)
-
TeeBee73
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
NBMG'! Ezt a nótát még ma leszedem, mármint, a ritmus részét. (Mondjuk, legalább nyugodtan alszom.) Tudod, "bogár a fülben."

-
TripleB
senior tag
-
TeeBee73
veterán
válasz
TeeBee73
üzenetére
Tévedtem. Az 5-6-ik nóta óta ármentek korai Slayerbe. De tetszik, továbbra is.

MOD: #14313: svesson:

(Lesz mit hallgatnom táppénz alatt. Idegbecsípődés, nem korona.
)
MOD2: Cudar. Ötödszörre hallgatom újra. Pont egy ilyen a nóta hiányzott a lemezünkről, igaz, annak 20 éve, hogy Ernőnél a stúdióban dekkoltunk.) -
Bjørgersson
félisten
-
Akelaus
senior tag
-
james001
veterán
Lost Society énekese van benne,illetve a Cyhra és Suburban Tribe bandából emberek.
-
james001
veterán
-
TeeBee73
veterán
Kicsit OFF-olok, nem met
éál.
Most néztem meg az 1954-es Johnny Guitar c. filmet, eszembe jutott, 35 éve tanította meg faterom ezt a nótát. Tanulni jó volt a The Shadows.
(Mondjuk, a Locomotions-t valamiért nem szerettem, pedig a H0 modellvasút terepasztalom a mai napig meg van a padláson.)MOD: Ellia: 20 éve nálam b Dimmu Bőrzsír, Cradle of Filc, Hypocrisy, Dark
GeFuneral volt a befutó.MOD2: Most vettem észre, az Off-ot is lehet még jobban OFF-olni.

-
Eversmann
senior tag
Nekem is meghatározó. Nu-metál ide vagy oda, az a lendület, ötletesség, amit beletettek. Ilyeneket hiányolok mostanság. A Meteora is jó, csak már egy másik vonalon indul el. Ez a melankólikus stílus, mutassuk meg hogy érettebbek lettünk, már picit már elvett nálam az élvezeti értékből. Egy Hybrid 2.0, mégha önismétlés is lett volna, ahol még jobban felpörgetik, jobban adta volna.
-
syberia
veterán
Régi szép-smartphone mentes-idők. A nézőtéren nem a vakuvillogás, hanem a headbanging ment ezerrel.

(#14299) Eversmann: Sokat hallgattam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series 11 Cellular - 46mm, Arany titán tok, Arany milánói szíjjal - S/M - 3 ÉV GARANCIA
- Acer Predator I7 RTX 3070
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 ÚJ videokártya 3év garanciával. (Beszámitás)
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-11G I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku: 88%
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)