Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaus
senior tag
-
Dilikutya
félisten
Elmaradnak:
The Black Dahlia Murder
Ozzy OsbournePótlás 2023-ban...
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Füleske
addikt
-
Akelaus
senior tag
-
Pro Koryak
addikt
Annyira nem is rossz:
Voodoo GodsKíváncsi vagyok Corpsegrinder '22-es szólóalbumára.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Bárki nézte már/gondolkodott ezen, hogy elmenne? Metal Capital FestivalAz elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #15387 üzenetére
Szerintem a nagy visszatérések között a Tempo of the Damned volt az egyik legjobb. A másik nagy kedvencem tőlük a The Atrocity Exhibition. Rossz albumot nem adtak ki ezeken kívül sem az új érában, bár azokat annyira nem szeretem. Kezd most az új egyre jobban tetszeni amúgy, olyan 3-4x már lement múlt hét óta.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #15387 üzenetére
Nem sok említésre méltó thrash anyagot hallottam idén. Az új Remorse nekem nagyon bejött, a Flotsam And Jetsam is kellemes, bár tőlük az előző sokkal jobban tetszett.
-
Voy15
tag
Nightwish új dátum: 2022.december.20
Új előzenekar: Beast In Black
-
james001
veterán
válasz Dilikutya #15386 üzenetére
A klasszikusok után szerintem nem sok jó anyagot raktak le az asztalra,de az előző Blood In Blood Out album tetszett pl. Most délelőtt végighallgattam az újat is,de ez nem ébresztett fel bennem semmit igazából,szóval olyan elmegy kategóriának mondanám. Egyébként az idei nagyobb thrash felhozatalból még ez volt a legjobb talán,Evile,Artillery stb albumok pl nem jöttek be annyira.
[ Szerkesztve ]
https://psnprofiles.com/kazama001
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #15382 üzenetére
Kb. azt érzem, mint anno az Exhibit B-nél, fasza meg minden, szabvány Exodus, de semmi extra. Mondjuk náluk a semmi extra szabvány Exodus az a szint, amit más a büdös életbe nem hoz, hát még egy Exhibit A vagy Tempo of the Damned, csak hogy az újakat említsük (a régi meg hát még klasszikusabb). Mondjuk az előző sem a banda fő műve, de azt elvitte a hátán hogy visszatért Zetro, és még Kirk Hammett is szólózott egyet.
-
Akelaus
senior tag
válasz james001 #15382 üzenetére
Párszor meghallgattam a hétvégén (most is ez szól), zeneileg szerintem nagyon oké. Az ének. Szerintem túl elől van, és eleve ez az énekhang, hát. Prescribing horror c. dal jön be a legjobban az albumról.
Akkor lettem biztos benne, hogy nem oké mikor a macska is elkezdte rázni a fülét
Tudom, ez az Exodus, voltam is koncerten. -
Bjørgersson
félisten
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
nagyúr
Ad Cinerem - német doom, eszméletlen jó.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
james001
veterán
Exodus - Persona Non Grata
Kinn az új Exodus,belehallgattam még csak,eddig fasza hagyományos Exodus minőség,ha lesz még időm meghallgatom teljesenhttps://psnprofiles.com/kazama001
-
vittgen
senior tag
Angelus Apatrida
Angelus Apatrida Encyclopaeida Metallum
Spanyol Thrash -
nagyúr
-
Voy15
tag
válasz Dilikutya #15378 üzenetére
Az eredeti 2007-es lemezen volt egy rakás vendég, és ha jól értem akkor most azt a lemezt remasterelik, illetve vesznek fel 1-2 nótát újragondolva.
Pl. a linkelt Downright Dominateben eredetileg Laiho közreműködött, Mike Mangini dobolt, és Dave Padden énekelt. Most felvették újra, amiben már Stu Block énekel, és Lombardo dobol.
Gondolom a Laiho-s részeket benne hagyják ,csak masterelik.
De amúgy a franc tudja
Nemigazán egyértelmű a kommunikációjuk. -
Dilikutya
félisten
Nem reissue, legalább félig-meddig újra felvett, vendégek az eredetin nem voltak szerintem, pláne nem ilyen és ennyi arc. Amúgy a legszarabb Annihilator lemez, ott pár évig nem igazán ment a dalírás, utóbbi talán 2-3 lemezzel talált magára újra Jeff bácsi.
-
Bjørgersson
félisten
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
Dold Vorde Ens Navn - Løgnens abstinenser [Official Lyric Video]
Dold Vorde Ens Navn - Er det måneskinn? [Official Music Video]As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
TripleB
senior tag
Ki emlékszik még rájuk?
Bloodywood - Gaddaar (Indian Folk Metal)
(#15364) Akelaus
Nekem is nagyon bejövős az új Whitechapel album.
Haver azt hitte, hogy magyar zenekar, Fehércsepel.Azt hiszem itt meg fogok halni!
Watch My Dying I Heedless Elegance I Beneath The Void I Nest Of Plagues • INSTANT Dec 10.[ Szerkesztve ]
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Voy15
tag
ANNIHILATOR – DOWNRIGHT DOMINATE (feat. Alexi Laiho, Dave Lombardo & Stu Block)
Az eredeti Metal lemez re-issueja (Metal II) február 18-án jön.[ Szerkesztve ]
-
Akelaus
senior tag
-
james001
veterán
Új album február 4.
-
Ellia
addikt
válasz Bjørgersson #15365 üzenetére
Már csak egy csipetnyi Soilwork hiányzik és kész a magic. Oh wait. Nem rossz, de jobbat vártam, ez így inkább valami DT light feat In little Flames
Azért a többi számra kíváncsi vagyok.
-
Dilikutya
félisten
válasz Bjørgersson #15365 üzenetére
Nem rossz, de a Dark Tranquillity mellett nem sok szükség volt rá. Mondjuk én a beígért Reroute/Soundtrack érás In Flames-t sem hiányolom, ami a mai In Flames alapja, én azokkal tértem át az egy lemez/egy meghallgatásra.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Akelaus #15364 üzenetére
Menetrend szerint.
THE HALO EFFECT - Shadowminds (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
Én vegyesen hallok benne egy kis régi In Flamest is a Dark Tranquillity mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Akelaus
senior tag
válasz Bjørgersson #15363 üzenetére
Nekem hamarabb ugrott be róla a Dark Tranquillity mint az In Flames. Véleményem tartogatom a teljes albumra.
#15362james001: egyszer bírtam meghallgatni, és el is engedtem az albumot. Ellenben nagyon rágyógyultam az új Whitechapel albumra.[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
-
james001
veterán
Új Bullet for my Valentine album is kinn van.
És b.ssza meg de jó lett ez az album. Azért az előző langyi Gravity lemez után ez felüdülés,tele kemény riffekkel,breakdownokkal,Matt hörgése már nem az igazi de azért oda tette magát ahogy csak tudta. Poison még mindig a kedvenc,de ez most bekerült a szoros 2. helyre
-
Bjørgersson
félisten
-
TeeBee73
veterán
válasz Bjørgersson #15356 üzenetére
Visszatérésnek elég gyenge.
Vártam volna legalább egy Rosvell, Fire in the Sky vagy egy Pleasure of Molestation szintet.
Peter elpuhult."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
nagyúr
válasz Bjørgersson #15356 üzenetére
Hypocrisy logós űrhajók b+ nagyon kemények! Sokszor volt ilyen alienes ufós artwork nekik. Hipóban sosem csalódok, az egyik kedvenc zenekarom.
-
Bjørgersson
félisten
-
Akelaus
senior tag
-
syberia
veterán
https://howbad.info/
-
nagyúr
-
Dalares
tag
Gary Holt valamelyik nap azt nyilatkozta, hogy szerinte a Slayer visszavonulása korai volt. Ezt ėn is így látom. Ha koncertezni már nem akarnának, egy pár stûdióalbumot még kiadhatnának.
Ne gondoljátok, hogy szerencse nincs, mert ti nem találtátok.
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
válasz Dilikutya #15349 üzenetére
Ezzel mondjuk annyira nem értek egyet, a kisebb, "induló" bandákat bezzeg nem nyomatják ennyire...
-
Dilikutya
félisten
válasz Bjørgersson #15348 üzenetére
Ahhoz képest, hogy még dal sincs, máris ők a jövő évi Machine Head/Amon Amarth turné előzenekara.
-
Bjørgersson
félisten
-
Ellia
addikt
válasz Bjørgersson #15346 üzenetére
Inkább lesz ebből egy Wintersun féle valami ami megél 2-3 kislemezt meg egy rendest.
-
Bjørgersson
félisten
The Halo Effect has inked a deal with Nuclear Blast! New single Shadowminds out soon! #TheHaloEffect
Lesz végre megint normális In Flames?
-
csakany2001
senior tag
válasz flash- #15338 üzenetére
2. bekezdésre röviden.
Igen, érdemes meghallgatni a 2013-mas albumot, utána a 2019-est.
Utána pedig a Terminal Velocity-t, egészen más a hangzása, a Petrucci album javára. A dob mindenképpen eléggé észrevehető, meg valahogy több is volt a torzítás és kevésbé természetes.Amúgy sikerült 24/96-os változatot beszerezni a A View from the Top of the World albumból, tényleg elég jól szól(előtte a Spotify-on hallgattam csak meg), természetes gitárhangzás és végre normális dobhangzás, ez hiányzott Mangininek szerintem.
Pár hallgatás és szerintem kb. a Dramatic alá fogom pozícionálni valamennyivel, bár így is tény hogy utóbbi 10 év legjobb albumai között ott lesz, DT életmű szerint meg modern éra 2. legjobb albuma.Haken albumok számomra nem kirívóik hangzás terén, átlagosak kb.
Bár a Mountain nagyon el lett találva, jó szellős hangzása van, az utóbbi 2 kicsit darálósabb lett de nem mondanám hogy rossz hangzása lenne.FW:
Én nem szerettem őket még az elején, ledaráltam az egész életművüket kb. 1 év alatt.(de elég részletesen, remélem jönnek ellátogatnak egyszer hozzánk)
Mindig igyekeztek olyan albumot kiadni sorban egymás után amire az ember abszolút nem számít, de Long Day Good Night szerintem így is meredek album tőlük. Talán ez kerül nálam elő legkevesebbszer. Kell hozzá egyfajta hangulat az biztos, nem egy Perfect Symmetry vagy egy FWX amit bármikor meg tudok hallgatni. De szerintem hangzásra első osztályú darab, sokkal jobban szól mint a Darkness. Theoris is elég szépen szól, és nekem is az egyik kedvencem tőlük.(de igazából tőlük rossz albumot nem tudok mondani, mindegyiket nagyon szeretem)Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Akelaus
senior tag
Új [link] Limp Bizkit album. Vagy inkább egy vicc...
(Mobilon az Istennek sem volt hajlandó rendesen linkelni 🤷♂️) -
james001
veterán
válasz james001 #15341 üzenetére
Beszarás hogy az Archspire milyen gyorsaságú zenét tud tolni. Kíváncsi lennék hány BPM-en csinálták ezt az albumot
Tetszett nagyon amúgy a lemez,a gitár és dob munka egyszerűen zseniális,szerintem a dobos nem ember hanem valami gép,eszméletlen hogy tolja benne. A Golden Mouth of Ruin az egyik legjobb szám amit valaha hallottam,mindenképp az egyik all-time kedvencem lett. Az egyetlen negatívum hogy rövid lett az album,ez a 8 szám gyorsan elrohant sajna.Új Whitechapel már vegyes érzelmeket váltott ki,szerintem az előző albumuk a Valley jobb volt,de ezen is vannak azért jó számok,pl Bloodsoaked Symphony,Lost Boy,I Will Find You,History is Silent. Valahogy a sima énekhangos számok tetszettek a legkevésbé,pedig azok a Valley-n jók voltak (pl a Hickory Creek mekkora dal),de itt valahogy nem találtak be úgy mint ott.
A régebbi Whitechapel mindenképp jobb volt szerintem,a Mark of the Blade pl még mindig kedvenc tőlük.
Amúgy jó látni hogy Zac Efron végre metált énekelhttps://psnprofiles.com/kazama001
-
Bjørgersson
félisten
-
james001
veterán
-
Voy15
tag
Új Mastodon lemez is kikerült ma.
Mastodon - Hushed and Grim -
nagyúr
Megjelent az új Thulcandra.
-
flash-
veterán
válasz Pro Koryak #15333 üzenetére
én nem mondtam oylat hogy ne szeretném a Panterát, számomra közömbösek, ezt a hangzást próbáltam szemléltetni, nem az a meleg telt ,ahol a gitároknak szélesebb testesebb hangja lenne, hanem cingárabb, vékonykább,ez a hangzás nem jön be nekem..
de ez nyilván függ sok mindentől, gitár hangja effekttől is, nem hiába Petrucci egyik kedvenc,ez izlés dolga is egyébként
Fates Warning valóban nem szól rosszul, de talán én még annál is jobban kiemelném a Haken-Mountain, újabb Riverside és Opeth AlbumokatHát hogy a mostani DT-t túlvezérelték -e? nem gondolnám, pont átlagos a túlvezéreltsége(egyébként hallgattam a bd ről készült 2.0át aminek nagyobb volt a dinamikája nem volt túlvezérelve, halkabb is volt viszont gyengébben szólt,Labrie vékonyabban, a hangszerek hátrább-halkabban. tehát van amikor a túlvezérlés egyértelműen javít a hangzáson) , de az tuti hogy tisztán, szépen szól, a hangszerek is szépen, dobnak is dob hangja van végre,hiába Andy Sneap dolgozott az albumon, meg is hallatszik.
utóbbi 1-2 évben egyértelműen ez az album ami számomra a legjobb a stílusban, más nem fogott meg, Haken Virus csalódás mint ahogy a FW albumja is akik a Theories of Flight al lendületesebb pörgösebb irányt hoztak, ami jobban áll nekik mint ez a melankolikus lassúcska borongós zene,amire Adler a sok nyújtásával még rá is tesz,de ez csak a saját véleményem[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz Dilikutya #15335 üzenetére
Ha külön külön nézed, majdnemhogy csattog/köpköd minden, a gitár, az ének, a dob is. De egyben meg zúz. Nekem tetszik, szerintem nagyon elkapták a hangzást.
Nekem meg a norvég alap black nem jön be. Nekem az kevés hangzásban.
Egy pl. Secrets of the balck arts amikor a megjelenésekor meghallottam ... -
james001
veterán
válasz Bjørgersson #15321 üzenetére
Uhh ez fasza lett. Kiváló gitár munka,kiváló dobok.
Pont ma hallgattam meg a Proponent for Sentience-t. Kedvencem tőlük,főleg a Gray Matter Mechanincs rólaAmúgy Metallica pont ma lett 40 éves. Bárki bármit mond róluk,számomra ők a legjobbak és azok is maradnak örökre
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz Pro Koryak #15333 üzenetére
Amúgy tényleg van egy fura hangzása a Pantera lemezeknek. Nem tudnám megmondani, mi nem stimmel benne, de valami nem kerek. Nem mondanám gyengének, egyfelől simán nem középszerű a megszólalása a klasszikusoknak sem, de valahogy mégis olyan vékony. Talán az egy gitár miatt, nem tudom. Közben meg mégis megbasz a sound.
De tényleg ízlések és pofonok, én pl. kimondottan szeretem a norvég black metal dögszagú, ótvar hangzását.[ Szerkesztve ]
-
csakany2001
senior tag
válasz flash- #15330 üzenetére
Én a Cause of Death-nél jobb hangzással rendelkező albumot még nem hallottam.
Amikor a Infected-nél berezeg az egész fejhallgató... maga a mámor.
2. a sorban nálam a Rush Snakes & Arrows. Szerintem a legjobb dobjáték itt hallható.(bár Rush-nak minden albuma jól szól)
Utána már nem is tudom rangsorolni őket, nagyon jobbat ezeknél hallottam.
Új DT-k nekem kicsit túlvezéreltnek tűnnek, a régiek pedig elég silány hangzással rendelkeznek.
Talán a Metropolistól az Octavarium-g voltak igazán jó hangzásúak számomra, de ezek is elmaradnak a jobb hangzású metalalbumoktól.Általánosságban az új Fates Warning albumok nagyot szólnak az Shades-től kezdve, szerintem a Painkiller, a Metallica Black, és a Reign In Blood is elég jó hangzással rendelkezik.
Ezen a hétvégén jobban áthallgatom az új DT-t, hátha látok benne valamit.
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Pro Koryak
addikt
"ha nincs meg ez a hangzás akkor számomra nem hallgatható pl Pantera"
Pont náluk gyengécske a hangzás, röhej komolyan!
Stílust teremtettek zeneileg és hangzásilag is, ennek így kell szólnia.
Cowboys from ... kicsit csattog, recseg néha, de a Vulgar Display ... már agyoncsap.
Mondjuk eddig én sem hallgattam, egyszerűen csak nem mozgatott, de aztán nemrég szerződött meg a komplett discography. Jól szól ez.Valószínű az van ahogy itt #15331 Dilikutya olvasható:
"te egyszerűen csak nem szereted a Pantera-t"[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Új Red Fang videó: [link]
Nem okoz csalódást.Az új Dream Theater-t viszont halálosan unom a felénél.
-
Dilikutya
félisten
Nyilván sanszos, hogy egy Dream Theater 2021-ben jobban szól, mint a Metallica 1991-ben.
Érdekes ez a hangzás/hallgathatóság dolog, szerintem te egyszerűen csak nem szereted a Pantera-t. Én simán meghallgatok ősrégi demókat a 80-as évekből, pedig azok aztán mindent tudnak, csak rendesen megszólalni nem.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
flash-
veterán
válasz Dilikutya #15320 üzenetére
na ez nagyon érdekes dolog
próbaként beraktam a foobar lejátszási listába a black albumot és a legutóbbi Dream Theatert és utóbbi nyert nálam, (persze anno a black album hangzását én is szerettem)
egyébként egyrészt beszélhetünk felvétel minőségéről másrészt a hangszerek hangjára együtt ahogy a hangszerek szólnak,amilyen effekteket használ a gitáros, a tónus, a szín, a teltség,ércesség,stb..
ez szerintem stílust teremtett mert végre nem csak a cingár gyengécskébb "recsegőbb" hangzás volt,úgymond ez a játékgitár hang, hanem ez a tökös telt hangzás. sok zenekar nálam egyébként már itt bukik el hiába jó zenészek, ha nincs meg ez a hangzás akkor számomra nem hallgatható pl Pantera.. mintha a Kill 'em All-t hallgatnám..[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dilikutya #15326 üzenetére
Azért ezek a dolgok is szubjektívek. A fekete lemez nekem élénken él az emlékeimben, mert nagyon vártam, megvettem bakeliten, aztán majd szétb***ott az ideg, hogy milyen szar a dobhangzás. A magasak totál össszemosva, a pergő mintha egy másik lemezről származna... Huhh.
Nekem egyébként is úgy rémlik, hogy a nagy általános javulás inkább a 90-es évek közepétől jött. A Deathnek pl. a Symbolic az első igazán jó hangzású lemeze, a korábbiak messze nem szóltak annyira tisztán.... na, belehallgattam a Symbolic-ba ellenőrzésképpen, aztán most nem tudom kikapcsolni
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Pro Koryak
addikt
Nekem bejön az And Justice ... csattogós hangzása.
Pont olyan rideggé teszi az albumot, mint a One klipje.
Így viszont tisztán, élesen lehet hallani minden részletet."St. Anger + Death Magnetic"
Itt meg kemények akartak lenni a legények az előző pár lagymatag album után, csak már nem jött össze nekik. Sajnos béna/nevetséges lett.Egyik legjobb hangzás/album/zene a '90-es évekből, meg amúgy is:
Luciferion - Demonication (The manifest)
Gyönyörű és igényes, mint a borítója.
Amiatt is vettem meg, mondom ilyen borítóval nem lehet rossz zene, azóta is[ Szerkesztve ]
-
Voy15
tag
válasz Dilikutya #15326 üzenetére
Igen a St.Anger pont beugrott, mint iszonyat rossz hangzású lemez.
Szerencsére az egész lemez szar, szóval nem kell szenvedni a hallgatásával.
Kerry King mondta róla anno, hogy olyan benne a dob, mintha Pepsis dobozokat ütlegelnének.
Nemtudom mennyire ismeritek, de a Death Magneticnak van amúgy egy Guitar Hero-s verziója, és ott sokkal jobban szól az egész lemez. -
Dilikutya
félisten
Ilyen megesik, bár nem tudom, ki az, aki áldását adja a csapnivaló hangzásra. Metallica is már szupersztár korában adott ki pocsék hangzású lemezt, miközben akkor már évek óta kb. etalon volt megszólalásban is. Mert mind a Black Album, mind a Load/Reload mai füllel is kifogástalan hangzásában, ahhoz képest a St. Anger bádogkannás pergője minden, csak nem jó. Meg mondjuk ott az egész rossz. Death Magnetic meg kb. a basszus bosszúja, ha már 20 évvel korábban a Justice-on nem lehetett hallani, ezen túl is tolták.
-
Dilikutya
félisten
válasz cappa72 #15322 üzenetére
Azt azért ne felejtsd el, hogy a Number 1982-ben jelent meg. Ahhoz mérten szerintem az egy jó hangzású lemez, össze sem hasonlítható pl. a korai Venom művekkel. Mondjuk a Venom kis túlzással ma is úgy szól, mint 82-ben.
-
Voy15
tag
válasz cappa72 #15322 üzenetére
Emlékszem mikor kijött az Enemies of Reality a Nevermore-tól a 2000-es évek elején.
Első nap vettem a lemezt, és borzalmasnak tűnt a keverése, de aztán mégis ronggyá hallgattam.
Két évre rá jött a remix/remaster változat, az olyan volt mintha egy másik lemezt hallgatnék, annyival jobb volt. -
Bjørgersson
félisten
-
nagyúr
válasz Dilikutya #15320 üzenetére
Igen, a 90-es években már volt (jó)pár jól szóló album.
Manapság meg tényleg egészen hi-fi a keverés (abszolút és átvitt értelemben is).Egy Iron Maiden 'The number of the beast' és egy Perfect Circle '13th step' keverése ég és föld, utóbbi javára.
(persze t'om, más műfaj, de azért mégis...)
Aztán mégis rongyosra hallgattuk, ha szerettük. Akármiféle keveréssel látták el.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Bjørgersson
félisten
-
Dilikutya
félisten
válasz flash- #15311 üzenetére
90-es években brutál jó hangzása volt a metal lemezeknek. Lehet gyűlölni a Metallica-t, de 1991-ben a Black Album olyat szólt, hogy ma sincs szégyenkeznivalója. De korabeli Morbid Angel, Obituary lemezek is bitangok. A Death meg kb a demók kivételével mindig a korabeli csúcs volt szintén. Vagy 95-ben a Fear Factory-nak, Strapping Young Lad-nek is mekkora hangzása volt. És még nagyon sokaknak. Sok esetben egy remaster kiadás tényleg csak annyiban más, hogy hangosabb.
De pl. a Darkthrone is ugyanúgy szólt már 1994-ben is, mint 2021-ben.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Bjørgersson
félisten
-
flash-
veterán
válasz csakany2001 #15316 üzenetére
Szerintem pont hogy ezzel az albummal visszataláltak önmagukhoz, vagy legalábbis ezzel a lemezzel megközelítik mindenesetre azt az érát ahol még jó lemezek születtek, nem érzem már Portnoy hiányát persze lehet nélküle még egy Scenes From A Memory albumot nem fognak már összehozni, de ez olyan dolog hogy ilyen lemezt egy banda egyszer tud élete során összehozni, elég ritka ha többször is összejön Portnoy vagy van vagy nincs, de szerintem már nem is lesz kár is ezen morfondírozni mint ahogy azt teszik a facebook csoportokban kb minden második posztban.Van helyette másik virutóz dobos, hogy most ki a jobb rosszabb azt nem ezen a szinten lehetne megállapítani mindenesetre nagyszerű zenész
Jó lemez ez,szerintem nem rosszabb mint A Dramatic Turn of Events , én mindenképpen mellé tenném
aztán az hogy fog e vajon még feljebb jutni majd az idő eldönti mint ahogy a DTOE sem volt annyira túlságosan kedvelt album megjelenésének idejében mert akkor még azon ment a fanyalgás hogy már ez sem egy I&W ,vagy Awake album.. hát minden nézőpont és viszonyítás kérdése
számomra ez tehát a "visszatérős" albumuk még ha nem is lett etalon amit nem biztos hogy Portnoyal elérnének
de LaBrie nem lesz már jobb, nyilván tisztán és szépen énekel mert a mostani dalokat hozzáírják, és stúdióban azért mindig más ,viszont magasabb hangok tekintetében élőben már elmarad a DT szinttől[ Szerkesztve ]
-
csakany2001
senior tag
Én csak futólag hallgattam bele, elég nagy fanja vagyok a bandának és elfogult velük szemben. De ettől nem voltam most elragadtatva, kicsit gépiesnek, lelketlennek tűnik nekem.
Sok mindenből merített az utóbbi, lassan 30 éves karrierből de már A Dramatic Turn of Events után érezhető egy kis visszaesés a részükről, annak ellenére nem rossz hallgatnivaló és ha jóra hallgatom simán top 3-mas album az idén de valahogy mintha ők nem tudnának megújulni.
Bár lehet számomra Portnoy utáni éra nem "ízlik", hiányzik az az erős tartalom, lélek és hitelesség amit magával hozott a bandába, még a Dramatic-nál volt egy kis remény hogy talán felállnak de azóta talán maximum profi munka, de semmi olyan újdonság.Énekes részére kitérve, szép és jó hogy albumon el tudja énekelni de élőben nem fog menni...
Úgy hogy én ezt a részét le is zárom a dolognak, hozzátéve hogy a korai Labrie minden idők egyik legjobb énekese volt de mostanra egyre rosszabb, már-már hallgathatatlan élőben.Hozzátéve Octavarium, Awake, és Metropolis trió talán a kedvencem, de igazából bármi 2010 előttről(kivéve talán az első album és a pop-rock-os próbálkozás) jobban sikerült véleményen szerint.
De pozitív oldalát nézve, se nem lett olyan minimalista album mint a Distance, és nem próbáltak olyat sem csinálni ami nem igazán működik(Astonishing) szóval jó hallgatnivaló.
Remélem azért egyszer összeáll a kép náluk, visszajön Portnoy és csinálnak egy Deep Purple féle visszatérős albumot.[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
TripleB
senior tag
A jövőre elhalasztott Thy Art Is Murder turné is elmarad.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Pro Koryak
addikt
válasz flash- #15311 üzenetére
"Hát akkoriban nem sok metal album szólt jól"
Amiket én hallgatok abból az időből - főleg death metál - általában megvan minden első kiadásban cd-n, elég jól szólnak. Ami észrevehető a mostani kiadásokhoz képest, az a halkabb keverés.Anno a Live at the Marquee albumot hallgattam tőlük, azon rajta volt az összes szám, ami tetszett tőlük.
Az LaBrie féle énekhang akkor sem jött már be, jó, csak nem az én műfajom, ekkora mennyiségben meg főleg.
Dickinson hangja jobban elmegy, de azt sem hallgatom.
Ha tiszta ének, akkor Nevermore/Warrel Dane, Dan Swanö.[ Szerkesztve ]
-
Voy15
tag
válasz flash- #15309 üzenetére
Futólag tudtam még csak meghallgatni, de elsőre nekem is tetszik. Jobban mint bármelyik lemez az Octavarium óta.
A covert a norvégiai Kjeragbolten ihlette, a keverés meg Andy Sneap nevéhez fűződik, aki nálam garancia a sikerre. -
Akelaus
senior tag
1914 - Where Fear and Weapons Meet Full Album
U.D.O. - Game Over [Full Album]
Necromantia - To the Depths We Descend... (Full Album)
Necrofier - Prophecies of Eternal Darkness (Full Album Premiere)
Mhorai - Hegemony teljes album (deathcore / modern death metal, a jobb fajtából, engem megvettek ) Itt egy ismertető a lemezről.
-
flash-
veterán
válasz Pro Koryak #15310 üzenetére
Hát akkoriban nem sok metal album szólt jól, pedig voltak akkor is már zseniális hangzású lemezek,(Brothers in Arms najó az nem metal,tudom..)
(ja oroszok megoldották, monduk a zenekar saját maga felteszi a dalait yt-ra te ingyen meghallgathatod, ez se rossz azért)
igazából LaBrie hangjával a lemezeken semmi gond(sajnos élőben már annál inkább ezért szoktam modani hogy el tudnám a DT-ben képzelni helyére a Seventh Wonder vagy a Symphony x énekesét..), én nekem ne nyávogjon egy férfi énekes mint Bruce Dickinson(persze ez izlés dolga kinek mi), lehet magasat férfiasabban is énekelni mint Tommy Karevik, oké olyan magasságogba sem megy énekhangban az tény, ami nyilán "unalmasítja" a zenét, mármint ha nincs meg az a hangterjedelem (bár ezt a 8 húros ellensúlyozza valamennyire szerintem ,most képzeld el minden dal kb ugyanabban a pár oktávban szólna, így frissiti a lemezt azért)[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
-
flash-
veterán
nem is akármilyen lett ez a lemez,végre egy jó progresszív metal album a zenei világban több év után (nem is tudom mi volt legutóbb ami megközelítette ezt, Haken,FW legutóbbi lemezei csalódás,szóval kellett már valami jó
mindenképpen toplistás lesz az év albumjai között,de azt is állíthatom hogy az elmúlt 10 év legjobb Dream Theater albuma lett ez. legtöbb dalban az a dallamos de progresszív technikás zene tér vissza mint amit az I&W vagy Awake albumokon hallhattunk mint amilyen az Invisible Monster
vagy az Alien.
Petrucci előszőr használ 8 húrost, az Awaken The Master dalban, azt gondolom kellett egy tőlük szokatlant meghúzni, és bejött, nagyszerű dal lett az is,de még a Rush-os "poppos" Transcending Time is jól sikerült kifejezetten, megfelelően ötvözték a fenti zenéket a Dt megszokott hangzásával,progresszivitásával, jól sikerült nem úgy mint a Looking Glass pár albummal ezelőtt..
A címadó dal egy 20 perces mű lett, tőlük megszokott váltásokkal, szólokkal ,lassú részekkel.
Azt hiszem végre hozták azt amit már 10 éve várunk tőlük, de könnyen lehet hogy a DTOE -t is meg fogja ez a lemez előzni,és feltehetjük az Octavarium, SFM vagy SDOIT albumok mellé.
SFAM,és I&W albumokat szándákosan nem mondtam azér na azok mesterművekJa és a hangzás! hát le a kalappal végre. Eddig mért nem lehetett ilyet? a dobnak testes igazi "fa" hangja van, és Mangini mintha végre ezen a lemezen adná önmagát,frissebben ötletesebben dobol.
a basszusgitárt pedig jobban hallani mint eddig
már most 8/10 de lehet majd több lesz az[ Szerkesztve ]
-
Füleske
addikt
-
nagyúr
ROTHADÁS - KOPÁR HANT... AZ ALVILÁG FELÉ (2021)
Egész jó lett.
-
james001
veterán
Decemberi Trivium elmarad,ahogy várható is volt igazából Plusz poén hogy 2023ra lett halasztva... F.szom már ebbe az egész vírusos szarba de tényleg
-
Bjørgersson
félisten
-
Voy15
tag
Megjelent az új Dream Theater album.
Dream Theater - A View From The Top Of The World -
Dilikutya
félisten
válasz csakany2001 #15298 üzenetére
Facebook-on kiteszik, ha lesz változás.
Meg ha olyan korlátozás lép életbe, akkor arról mindenhol írnak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Ulefone Armor 27T Pro - hőkamera mindenáron
- Trollok komolyan
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest