- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
gbors
nagyúr
-
gbors
nagyúr
-
VágniValó
addikt
-
VágniValó
addikt
Kinek mi, nálam nem nyert. Pedig a The Fury of Our Maker's Hand és a The Last Kind Words albumok segítettek gimi 4-ben és utána végig az egyetem alatt, mert akkor ismertem meg őket, de ez...köze nincs ahhoz a stílushoz, mint az említett 2 albumnak.Én értem hogy a "művészek evolválódnak" de ők bárcsak ne tették volna.
Szerk.: Ja és a mai napig a headset/hangfal/hangszóró kipróbálós dalom az End of the line tőlük
-
Xaels
félisten
-
TripleB
senior tag
-
btraven
őstag
Nekem Paul Baloff a kedvencem.
De most látom hogy 1997 és 2001 között is volt az Exodus énekese
Akkor most meghallgatom az akkor készült lemezeket. Mert azok kimaradtak. -
Dilikutya
félisten
Tavaly tavasszal. Nyáron már Robbal léptek fel a Barba Negrában. Elég szűkszavúan, nem részletezve nyilatkoztak anno, nem volt semmi sárdobálás, de azt mindkét fél elismerte, hogy a zenekar rúgta ki Zetrot. Én bírtam, hangilag is, meg szimpatikus frontember, egy kissé ripacs, de szórakoztató.
Robbal sincs bajom, vele is készült jó lemez, fazonra, hangra is passzol. Ha már így alakult, nyilván ő volt a legjobb választás. -
sith7
félisten
-
james001
veterán
Lamb of God - Wake Up Dead ft. Dave Mustaine (Official Video)
Meg el is felejtettem,hogy volt egy ilyen feldolgozásuk is
Talán még jobb is,mint az eredeti?!

-
Dilikutya
félisten
-
Peterhappy
addikt
-
TripleB
senior tag
-
Nunder
őstag
-
Dottorei
tag
-
sixpak
nagyúr
-
Bjørgersson
félisten
-
Peterhappy
addikt
-
snecy20
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
Nem meglepő, az elmúlt 10+ év Alissa-s dalait kellene gondolom énekelnie az új tagnak, ez lényegében megugorhatatlan lenne olyan valakinek aki 12 éve zeneileg inaktív, és 50+ -osként erre a szerepre sem illett volna már Angela Gossow. A 20-as, kora 30-as korosztályból lesz választva valaki, akivel marketing szempontból is ugyanúgy továbbvihető a gépezet az elmúlt 12 év irányvonala szerint.
-
csakany2001
senior tag
Semblant énekese: Mizuho Lin.
De olyat is hallani, hogy Mayara Puertas elég esélyes.
Én személy szerint Vicky Psarakisnak örülnék, de nem valószínű.
Simán állta a sarat az Agonist-ban is, nem Alissa klón de határozottan hozza a szintjét.(kb. pár nap különbséggel láttam őket egymásután, és Vicky élős teljesítménye jobban meggyőzött) -
gbors
nagyúr
-
gbors
nagyúr
-
gbors
nagyúr
-
gbors
nagyúr
Igen, ez elég kicsinyes dolognak tűnik.
Ellenben nézzük meg a másik irányból a kérdést - ha Dave nem lenne ennyire érzékeny lelkületű, és nem hordozná ilyen nagy lelkesedéssel magában a régi sérelmeket (nyilván nem ez az egy van neki sok évtizeden átívelve, és nem is csak a zenében), akkor vajon képes lett volna előjönni olyan zseniálisan sötét cuccokkal, mint mondjuk a ... The Punishment Due? Szerintem nem
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
-
Akelaus
senior tag
-
Dilikutya
félisten
-
csakany2001
senior tag
-
Peterhappy
addikt
@Gbors: Lehet, hogy írtam is már korábban, pontosan úgy volt, ahogy mondod
, én nagyon sokáig elvből kerültem a hörgős éneket. A világból ki lehetett kergetni vele.Évente-kétévente szembejött velem a Thy Catafalque neve, bele-belekóstoltam az aktuális lemezükbe (ha nem is mindegyikbe), aztán az első énekhangnál ki is kapcsoltam a francba.
Aztán egyszer a semmiből szembejött velem a Ne Obliviscaris, és az valami iszonyatosan betalált zeneileg, annyira, hogy még a hörgést is megpróbáltam lenyelni (igaz abban egyensúlyoz a tiszta vokál). És eszméletlen nagy kedvenccé vált.A TC-t meg kvázi a Szarvas c. dallal ismertem meg, feldobta a TeCső és kizárólag azért kattintottam rá, mert Season of Mist töltötte fel és úgy voltam vele, ha már a NeO-t is Ők adják ki, annyira nagyon rossz csak nem lehet. Teljes mértékben sokkolt a klipp, annyira tetszett zeneileg az eleje, hogy nem volt szívem azonnal kinyomni a rikácsoló ének hallatán - aztán vagy ötször lejátszottam gyors egymásutánban azt a dalt és közben csak néztem, hogy mif@sz
Épp felajánlotta a Naputat és az Embersólymot, amikben pedig Martina énekel, és akkor kezdett el összeállni a kép, hogy ez nem csak egy tucat hörgős cucc.
Ennek alig öt éve, és olyan irgalmatlan nagy szerelem kerekedett belőle, ami azóta a teljes Családomat megfertőzte
Ránézek a korai Opeth-re majd, köszi a tippet!
-
Peterhappy
addikt
-
VágniValó
addikt
-
VágniValó
addikt
-
Bjørgersson
félisten
-
Peterhappy
addikt
-
cappa72
nagyúr
-
james001
veterán
-
snecy20
nagyúr
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
Számomra nem volt valami izgalmas az idei év, úgyhogy az én listám elég rövid.
The Halo Effect – March Of The Unheard
Dorman Ordeal – Tooth And Nail
Hate – Bellum Regiis
In Mourning – Song Of The Cranes
Elder – Liminality / Dream State Return
Revocation – New Gods, New Masters -
Dilikutya
félisten
Egyébként meglepően koherens az életmű. Az Infest-et nyilván rongyosra hallgattuk, de nem is kellett annyi hallgatnivalóval megküzdeniük, mint manapság, ezért ragadt meg annyira. Amúgy simán vannak hasonlóan jó lemezeik, viszonylag változatosak is. Valamikor idén azért kihoztak egy dalt, ami olyan, mintha 2000-ből szedték volna elő.

-
Xaels
félisten
-
Dilikutya
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Xaels
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Xaels
félisten
A klasszik 3-ast nagyon sokszor meg bírom hallgatni, az In Waves valahogy nem feküdt, aztán a Vengeance Falls is sokat ment, akkoriban született a nagyobbik lányom. Az azutániak sem feküdtek azóta, pedig adtam nekik esélyt. Az Akváriumos koncert nagy élmény volt, az ott vett pólóm az egyik kedvencem. A Negrásat inkább felejteném.
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
Ezzel a bandával nagyjából ugyanúgy vagyok, mint a Triviummal: akármelyik számát hallottam bármelyiknek eddig, szerintem egyiket sem bírtam végighallgatni, annyira semmilyen zenét játszanak. Az pedig egyenesen felháborít, hogy jövőre a Revocation lesz a Sylosis előzenekara, és nem fordítva.

-
Ellia
addikt
Kocsival nem vészes, tömeggel többször is meggondolnám (főleg, hogy az északi agglomerációba lakom). Kétlem, hogy lehet-e máshova tenni, mert az ilyen méretű befogadó koncerthelyekből kevés van - nagyobbat, mint az Aréna meg nem hiszem, hogy megtöltenének. Esetleg a parkba, de ugye ők is csak tavasz-ősz.
-
KerryVTR
tag
Én két hete 750km-t utaztam Akváriumig és vissza Goathwore-ra.
Szerintem annál nem lehet messzebb Budapesten belül.
Sőt, vidékiként minden alkalommal többszáz km-t kell mennünk a koncertekre mindig is 30 év alatt. Októberben egy hét alatt 3x mentem fel koncertre.
Ezt utálom benne a legjobban, de ha ilyen élményt akarok, akkor el kell indulni, nincs mese.És igen, sajnos a Barbában 50-50% az esély, hogy jól fog-e szólni. Vannak zenekarok akik hoznak hangtechnikust, vannak akik nem. Változó. A helyen viszont sajnos ez sem változtat, ami szerintem alapvetően nem alkalmas arra, amire használni próbálják. Valami nem okés vele. Nekem emiatt nagy csalódás szinte minden koncert a Barbában. Talán még az Amon Amart szólt egész jól pár szám után.
The Halo Effect, Carcass, Arch Enemy, stb... számomra nem volt az igazi. De van aki panaszkodik rá, van aki meg nem.
Azt vettem észre, hogy jellemzően az előzenekarok sokkal gyengébben szólnak. Ákváriumban viszont emiatt nagyon kellemesen meglepődtem, mert az első 3 zenekar is nagyon jól szólt, az utolsó meg annyira jól és hangosan, hogy most emiatt vettem hallásvádőt is. Két napig nem hallottam rendesen...
Kínáncsi leszek milyen lesz a Soilwork és Kataklysm február 25.-én.
-
Bjørgersson
félisten
-
Xaels
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Xaels
félisten
-
Xaels
félisten
-
daqwsq
csendes tag
-
daqwsq
csendes tag
Edenbridge - Shangri-La
Therion - Leviathan II
Amorphis - Halo
Infected Rain - Ecdysis
Visions of Atlantis - Pirates.
Ezek mentek a legtöbbet de az új Behemoth, Septicflesh, Arch Enemy, Voivod, Megadeth, Disillusion, Persephone albumok is jók voltak(bár ezt is lehetne folytatni).
A következő év is legalább ilyen ígéretes lesz, szóval nincs hiány jó albumokból. -
Xaels
félisten
-
TripleB
senior tag
Hirtelen 10 albumot nem tudnék felsorolni, amit tavaly adtak ki.

Most a Gaerea - Mirage szól. -
KerryVTR
tag
-
Peterhappy
addikt
-
TripleB
senior tag
Huhh, ezt gyorsan lefojtottam egy kis Rivers Of Nihil-lel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem ez már túl lagymatag lett. -
Guitar14
senior tag
Jeje. Gondoltam már posztoltal előttem

6400 Huf lesz kb a lemez.
TRACKLIST:
72 Seasons
Shadows Follow
Screaming Suicide
Sleepwalk My Life Away
You Must Burn!
Lux Æterna
Crown of Barbed Wire
Chasing Light
If Darkness Had a Son
Too Far Gone?
Room of Mirrors
InamorataTurné is lesz duplaestés no repeattel, természetesen no hungeráj.
-
james001
veterán
-
TeeBee73
veterán
-
Dottorei
tag
-
hadam98
senior tag
-
Akelaus
senior tag
-
hadam98
senior tag
-
cappa72
nagyúr
-
james001
veterán
-
Dilikutya
félisten
5FDP-ről az első lemez megjelenésekor megmondtam, hogy nagy jövő előtt állnak. Szarul szólt, a dalokban is volt hiba, de az irány világos volt, akkor, ott, világosan látszott, hogy egy, a Panterához hasonló karriert futhatnak be, mínusz persze a moszkvai kétmilliós koncert, meg a lemezeladások. De ez egyik sem róható fel a zenekarnak. Igazam lett, mert jól megy nekik, más kérdés, hogy zeneileg messze nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeimet.
-
dethroner
veterán
Lehet cinizálni, nekem is lételemem az ilyen hozzáállás, de konstruktív vitát nem lehet így folytatni

St. Angert egyszer hallgattam meg, soha többé. Hogy milyenek rajta a dalok? Fogalmam sincs, a hangzása nekem annyira idegen mindentől, amit el tudnék fogadni, hogy nem kap tőlem több esélyt. A Hardwired már elfogadhatóbb nekem, ment is párszor a kocsiban, azzal nem volt bajom, de nem leszek ők már jobbak.Peterhappy Eddás haverok között kezdtem nyitni a zenére, ők imádták a bakancsos korszakot, de az akkori világgal (94-95) is teljesen tudtak azonosulni. Én már akkor se értettem hogy tud valaki ugyanúgy lelkesedni pl a Szélvihar, meg a Szálljunk fel szerű dalocskákra, miközben a Keselyű, Minden sarkon is megszólal a koncerten

Napoleon nekem is titkolt kedvenc, csajom viszont annyira nem bírja a Lilla hangját, hogy a falat kaparja tőle. Hiába mondom neki hogy mennyire mélyek sokszor a dalok szövege
Másik kedvenc közös offtopik bandánk évek óta a Vad Fruttik. Most megint közutálat tárgya leszek, de hiába elektronikus popos meghatározás alá esek, számomra ők néha metálabbak sok mai metál bandánál. Nekem a metál nem (csak) azt jelenti hogy az énekes széthörgi, károgja a gigáját, a gitárok leszakítják a fejem, nekem a metál egyfajta hangulatot jelent. Hangulat és tartalom a szövegegben, érzelem és szív a megszólalásban. És ezeket mindig megtalálom a dalaikban akár albumról, akár élőben hallgatom. -
Dilikutya
félisten
Meg kurva nagy pech miatt. A darázscsípést a legtöbb ember átvészeli a kellemetlen érzéssel, messze nem olyan allergén rovar, mint a méh. Lódarázs lehet veszélyesebb, bár azt meg nem tudom, mennyire gyakori, felénk erdőben se találkoztam még vele, bár ettől még élhet itt a város melletti erdőkben is.
Rossz ilyeneket olvasni, igaz nem korombéli volt, de csak pár évvel idősebb. -
sith7
félisten
-
Soulfly842
addikt
-
Dilikutya
félisten
-
Füleske
addikt
-
Vikthor
nagyúr
-
cappa72
nagyúr
-
Akelaus
senior tag
-
Ellia
addikt
Ez egy márka reklám volt igazából...
Elhiszem, hogy 30 éven keresztül nem lehet ugyanazt játszani, de ez irtó gáz minden értelemben. Végtelenül primitív az egész.
Tavaly ott voltam a TCS első és második 10 koncertjén (mindkettő nagyon jó volt - érezhetően ők is élvezték), a harmadikra meg okkal nem mentünk. Kb. ezért.
-
Dilikutya
félisten
-
sh4d0w
félisten
-
Nunder
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z790 i9 13900KF 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB be quiet DARK BASE 701 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB be quiet! Pure Base 500 Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10900KF 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung T7 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akkor esetleg nézz rá a Mestis-re is - nekik pár EP-jük van, a matekolás kevésbé intenzív, viszont egészen jó kísérlet a latin zene és a metál összeházasítására 
) a teljes The Last Kind Words c. albumot, finoman szólva ott van a szeren.
Kinek mi, nálam nem nyert. Pedig a The Fury of Our Maker's Hand és a The Last Kind Words albumok segítettek gimi 4-ben és utána végig az egyetem alatt, mert akkor ismertem meg őket, de ez...köze nincs ahhoz a stílushoz, mint az említett 2 albumnak.