Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Ha forintot akarok bankból utalni a revolutra, akkor a bankom kéri a revolut címét és a bankja székhelyét is. Ezeket az infókat hol találom? Csak a saját számla számom találom. -
Somatom
veterán
Példa. Hegyeshalom, határ, matricavásárlás, Curve kártya. Kérdezi a nő, hogy ez magyar, vagy külföldi kártya?
-Angol bines.
-Az drága lesz. Nincs magyar kártyám?
-Van, de Curve -vel miért drágább?
-Mert a külföldi kártyát automatikusan Euroban terheli a terminál és abból vált.
Te a cseheknél nem CZK alapú kártyát használsz. -
Noxy
veterán
válasz
zerodot
üzenetére
Tök mindegy, h milyen pénznem van a Revolutodon, az ATM-nél dől el, miben lesz terhelve.
Na most ha Revoluton csak Csk van a számlán, mert a többi pénzem a széfben tárolom, vagy nincs, akkor milyen pénznemben akarna még egerészni?
Másik meg az hogy eleve nem az €,$-> Csk euronet ATM-t kell ilyenkor keresni, mert nekem csak Csk van a számlán.
Vagy valamit rosszul gondolok?
-
zerodot
aktív tag
-
zerodot
aktív tag
Tök mindegy, h milyen pénznem van a Revolutodon, az ATM-nél dől el, miben lesz terhelve. Ott kell a megfelelő (nem DCC) opciót választani, de a lehúzás lényeges eleme pont az, h az ATM-ek a DCC opció felé próbálnak terelni. Egyik kevésbé, másik agresszívabban. Az Euronet ebben eléggé élen járt/jár. Annyiban javult a helyzet, hogy most már kötelezően ki kell írniuk mennyi %-kal adnak rosszabb árfolyamot. De így is észnél kell lenni, és ha akarod, ha nem, "bohóckodni" kell az ATM-nél a szándékosan félrevezető menürendszere miatt...
Revoluton előre váltással a R hétvégi díját tudod elkerülni, nem az ATM/POS DCC lehúzását. -
Noxy
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Ha már van az adott ország pénznemében a Revolut számlámon a pénz, akkor már eleve nem kell az átváltási jutalékokkal bohóckodni a külföldi ATM-nél.

Bedugod az ATM-be a Revolut b..kártyát, és kiveszed a cseh koronát. Még ha von is le valamit, akkor is jobban jársz, mint az arabnál.
-
Noxy
veterán
válasz
tomazin
üzenetére
Ha már van az adott ország pénznemében a Revolut számlámon a pénz, akkor már eleve nem kell az átváltási jutalékokkal bohóckodni a külföldi ATM-nél.
Videó meg az átváltási lehúzásokról szólt. Ebből látszik hogy a csehek ebben is okosabbak, mert nem a "marihónaljávával" húzzák le a turistákat, hanem pénzel, és tök legálisan.
-
axioma
veterán
válasz
István89
üzenetére
Ott azt irja, h 1 [vagy amennyi beirt] forint mennyi usd. Volt olyan, h adott deviza/reszveny (tobb egy oszlopban) darabja az ha'ny forint [raadasul frissulve, de az mind1]. Ilyet mar nem tud? [Igen, at tudom allitani h dollar elore, beir 1, es akkor latom hany ft, de ez igy nem konnyu es nem kovetheto.
-
axioma
veterán
Atszerveztek az app-ot, es nem birtam olyat elocsalogatni belole, ami eddig mukodott: kedvenc 'valamik' [devizak, reszvenyek, coim-ok] elo a'ra forintban. Ilyen nincs mar, vagy csak eltunt?
[widget van elo aefolyamos, de 2 db ft-os vmit mutat, nem editalhato a tartalom, hozzaadni 2 gbp-st lehet, slussz]
A limitaras megbizasokat is esetleg ha latta valaki hogy hova kerult, de az kevesbe fontos. -
4ron
senior tag
Sziasztok,
Szerbiában történő kp felvétellel van valakinek tapasztalata? Elsősorban OTP Bank, Vojvodjanska Banka, Halkbank és Euronet ATM érdekelne, mert ahová megyünk, csak ezek lesznek elérhető közelségben. -
snooze
veterán
sziasztok!
mai frissitéssel eltünt a valuta figyelés,valaki tudja hol lehet ezt megnézni?irta egyszer,de eltünt az is.. -
t72killer
titán
Nagyon régen utaltam már, a "gyűjtőszámlás" banki átutalás mennyi idő után szokott megérkezni, miután eltűnik az összeg a bankszámláról? Az egyedi számlaszámra (a GBP számlám ilyen) azonnal meg szokott érkezni.
-
törölt tag
ilyenkor jön a felháborodás, hogy indokolatlanul lezárták a számlát...
Hrabovszki #43451
Közös számlánál mindkét félnek kell saját revolut számla. Egy számlához sem kötelező bankkártyát kapcsolni. https://revb.hu/ezek-a-revolut-kozos-szamlak-elonyei-es-hatranyai/Közös számlát bárkivel létre lehet hozni, nem csak azzal akivel kapcsolatban vagy, ezért nem, összeolvasztja, hanem kapsz egy különállót. A közös széf tovább fejlesztett verziója ha belegondolunk. Így mindenkinek meg van a sajátja és van egy közös is. Jól nyomkövethető minden. A közös számlához is tartozik készpénzfelvételi keret, talán váltási keret is. Van előnye. Bár akkor két kártya is kellethet hozzá, de legalább 1.
#43456 Hrabovszki
Jól képzelted két kártyát kaptok a közös számlához, amit mindketten használhattok.
A különbség annyi, hogy ez egy külön számla, az eredeti számlátok ettől még megmarad, sőt feltétele a közös számlának. -
Noxy
veterán
válasz
Hrabovszki
üzenetére
Ha a közös számla nem ok, akkor add oda neki az egyik Revolutos bankkártyádat, és akkor az lesz a társkártya.
Megoldható minden, de nem biztos hogy ez jó lesz neked.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hrabovszki
üzenetére
Pontosan ez tortenik

-
Oliverda
félisten
válasz
Hrabovszki
üzenetére
Akkor jól képzelted el.
-
Hrabovszki
csendes tag
válasz
Major Lion
üzenetére
valahogy úgy képzeltem mint egy normál banknál, társkártyával stb. Köszi a válaszokat mindenre.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hrabovszki
üzenetére
A harmadik szamla az a kozos szamla
A kozos szamla nem azert van hogy egymasnak utalgassatok, hanem arra hogy penzt tegyetek ra es a kozos kolteseket onnan intezzetek, kozben pedig megmaradjon a sajat fuggetlenseg is ha pialni akarsz a haverokkal azt onnan intezed.
Ha csak penzt akartok egymasnak kuldozgetni akkor nem is ertem miert jott az otlet a kozos szamlara. Szoval a kerdes inkabb most mar az mit is szeretnel, milyen problemat szeretnel megoldani? -
Hrabovszki
csendes tag
válasz
Major Lion
üzenetére
Köszi. Ez így annyira nem hangzik jól, hiszen ha már van egy számlám nekem és neki is, és ahhoz hogy közösen kezelhessünk egyet, ahhoz kell egy harmadik is - ez feleslegesnek tűnik. Azt gondoltam , hogy hozzácsapom az enyémhez az övét és ennyi.. nem is tudom mi értelme van akkor a közösnek, hiszen két különálló között is ingyenesen utalhatok, akkor minek kínlódni..?
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hrabovszki
üzenetére
Igen, de nem a ketto fog egyesulni, hanem lesz egy harmadik szamla ami kozos, tehat meg marad mindenkinek a sajatja. A kozos szamlahoz mindkettotoknek lesz majd egy hozzavalo bankkartya. Es akkor megteheted hogy csak te huzol at penzt a Revo szamladrol a kozos szamlara, de a parod is kolti onnan a penzt, neki nem is kell toltogetni
Nem tudom hogy a Revo erre mondhad e barmit is, nem olvastam el a szerzodes minden pontjat 
-
Noxy
veterán
válasz
Major Lion
üzenetére
többen is toltik maset is...
Arról már nem írnak, amikor e miatt zárolják, vagy ha írnak is, nem értik miért. -
Hrabovszki
csendes tag
válasz
Major Lion
üzenetére
Hát én úgy értelmeztem, hogy neki is kell legyen egy számlája hogy azt közössé tehessük. Vagy rosszul értem?
-
Noxy
veterán
válasz
Hrabovszki
üzenetére
Mondjuk ha az app-ban elindítod a közös számla létrehozását, ott lesz részletesen minden leírva. A bankkártyák is.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hrabovszki
üzenetére
A parod szamlajat vagy a kozos szamlat akarod tolteni a kartyaddal?

Elvileg a parod szamlajat neki kellene tolteni a sajat bankkartyajaval, de itt tobben is toltik maset is... -
kisspepe
tag
Sziasztok
Nyáron utazok Észak-Macedóniába, ahol macedón dinár a fizetőeszköz. Sajnos ebbe a pénznembe a revolut-on nem tarthatok pénzt. Másik szolgáltatót sem találtam ahol ez lehetséges lenne egyenlőre.
Mit javasoltok Ha maradok a revolut-nál, hogyan használjam kint? Most megnéztem a jelenlegi váltási arányokat:
1 HUF --> 0,0027 EUR
1 HUF --> 0,1636MKD
1 EUR --> 61,4788 MKDTehát ha jól látom, a HUF --> MKD árfolyam jelenleg jobb, mintha EUR-ban tartanám a pénzem, és abból váltana majd nyáron. Ráadásul egy teljes hétvége is beleesik a kint tartózkodásomba.
Másik kérdés van-e valakinek tapasztalata, hogy Észak Macedóniában lesz-e problémám, ha a revolutra hagyatkozom, és készpénzt csak keveset váltok? Vagy érdemesebb készpénzt is kint revoluttal felvennem?
-
Hrabovszki
csendes tag
válasz
Major Lion
üzenetére
eddig saját bankkártyáról töltöttem, gondolom ezután is mehet így. Csak azt kérdezem, hogy a párom számláját(mellyel majd összekötöm az enyémet) szintén tölthetem-e ugyanazon bankkártyáról?
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hrabovszki
üzenetére
Revo szamlarol tudod tolteni vagy atutalas
-
Hrabovszki
csendes tag
sziasztok, ha közös számlát szeretnék a párommal, azt lehet tölteni ugyanazon betéti kártyáról, igaz?
-
viktorhu
veterán
Revolut kimenő euró SEPA utalásnál a saját revolutos számlaszámom jelenik meg feladónak, vagy egy gyűjtőszámla, mint a forint utalások esetén? (És ha nem a saját jelenik meg, akkor esetleg Wise?) Rendszeres utalás lenne, szóval nem mindegy a váltási árfolyam, de azt sem szeretném, ha egyszer majd visszautalást kellene nyomozgatni, mert nem találna el hozzám.)
-
pictigjis
őstag
be lehetne fejezni ezt a meghivos szarragast? baromi unalmas es kinos
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ugyan arról beszélünk. Ha valaki gondol egyet és letölti regisztrál (meghívó link nélkül). Akkor utána hiába törli le, gondolja meg magát nincs második esély ugye, ha már egyszer elkezdett regisztrálni, esetleg végig is vitte. Vagy csak 7 év múlva, talán azután törlik (törvényi előírás alapján) az adatokat).
Van olyan ismerős akit ez abszolut nem érdekel, hogy meghívóval vagy nélküle hoz létre fiókot. Meg van olyan is, aki inkább nem adja meg a meghívó linket, nehogy gond legyen... sokfélék az emberek.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
üzenetére
Itt regisztráción van a hangsúly (első pont), nem azon, hogy honnan töltik le a revolut app-ot.
1. Első körben elküldesz egy meghívót egy egyedi linkkel, itt a weboldalon megadja a másik a telefonszámát. (Ez a lényeg)
2. Utána telepíti a revolut app-ot (mindegy, hogy play-ből, vagy linkről), és befejezi a regisztrációt. -
törölt tag
Általában az embereknek sok dolguk van. Nem még erre is figyelni. Vagy megvárják a fizikai kártyát. Nekem volt személyes ismerős is, akinek többször szóltam. De azért ne általánosítsunk volt aki még az nap megcsinált minden lépést.
Van akit meg nem érdekel és simán letölti letölteti storeból, playből. Mert nem adja oda a meghívó kódját... ilyen sokszínű a világ.
sulu1701, igen kellene látnod. Megtudod nézni a régi meghívottakat is, valahol meg kellene lennie. Ha nincs akkor jelezd ügyfélszolgálatnak, mást nem tudok tanácsolni, sajnos.

-
Noxy
veterán
válasz
nfsu17
üzenetére
Valszeg igen. Pld nálam az app jelszava, megegyezik a fizikai bankkártya PIN kódjával. Ezt a számot pedig én adtam meg, de már nem emlékszem rá, hogy mikor. (Valszeg a regisztráláskor.) De most látom, hogy már csak 6 jegyű kódot lehet megadni ha változtatni akarom, de nekem még 4-l megy.
-
testo92
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni mert nem tudok belépni a revolut fiókomba.
Lett egy új telefonom a régi android, az új iphone. Felraktam az új telefonra a revolut appot, de nem tudtam a jelszavatmat ezért kértem egy jelszó emlékeztetőt, de ekkor kidobott a régi telefonomból is. Kaptam hitelesítő emailt, küldtem selfit, küldtem be személyigazolványt. Rendben volt, majd megkellett adnom az Új jelszót, de nem engedi megerősíteni. Azt írja már 3 napja hogy " A helyreállítási folyamat jelenleg nem áll rendelkezésre. Kérjük próbáld újra később"
Tudom az email címet és a telefonszámot is amivel regisztráltam és hozzá is férek. Próbáltam telefonszámmal és email címmel is az új jelszó generálást. Kaptam kódót SMS-be is azzal se.Írtam emailt 3 nap, rájuk írtam facebookon 3 napja.
A barátnőm revolutjáról próbáltam segítséget kérni live chaten, de szabályzat szerint nem segíthet, mert nem azzal a számlával van a baj amiről írtam neki. Azt írta van "névtelen" chat, de ahova leírta, ott nincs, az új jelsző generálásnál jobb felül valahol. Csak annak van chat aki be tud lépni.
Esetleg valakinek van valami ötlete hogyan tovább? -
-
t72killer
titán
A revolutra meghívott fél is kap ajándékot, vagy csak a meghívó?
-
thommypl
tag
Sziasztok!
Régóta vagyok revolut felhasználó és nemrég meghívtam két családtagomat. Rendben ment minden, használják is és most ők is meghívtak még egy-egy családtagot.
Itt viszont a regisztráció után (az üdvözlő e-mail után) pár percel jött még egy e-mail amiben azt írják már van fiókjuk ami nem igaz. Az egyik regisztrációt ma csináltuk, a másikat 4 napja és most mondták, hogy mindíg mikor újra feltöltik a dokumentumokat megkapják ugyan ezt az emailt. Van erre valami megoldás? Vagy írjunka chatnek?(Az lehet gond, hogy mindegyik regisztráció ugyan azon a címen van?)
-
sulu1701
aktív tag
válasz
üzenetére
Igen, a promoció él mert azt mutatja, hogy lejár: 15 nap
Az első regisztrálton kívül egyáltalán nem látom, hogy ment volna-e még ki másnak, vagy hogy azok hol tartanak. A meghívót egyszerre küldtem ki és mutatta is mennyi lehet a várt összeg ha mindenkinek sikerül.
Ezek alapján azt gondolom, hogy kéne látnom legalább azt, hogy függőben van a meghívott.
A 2.ismerős is biztosan a linket használta a regisztrációkor mert együtt csináltuk a folyamatot végig minden gond nélkül.
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Kezdő Revolut felhasználóként kérném a segítségeteket.
A tegnapi nap kiküldtem 3 barátomnak regisztrációs meghívót.
Az első ismerős végig is csinálta a teljes folyamatot és tudtam követni is hol tart. A 2. ismerős elkezdte a regisztrációt a kapott link/meghívó felhasználásával, de nála már egyáltalán nem látom, hogy hol tart a folyamatban.
Amennyiben végigviszi a folyamatot az ismerős megkapom a rewardot vagy valami gubanc van a folyamatba ?Köszönöm előre is a segítséget!
-
tlala
addikt
Ha a Revolut kártyámról átküldök egy-kétezer eurót a feleségem Revo kártyájára, az mindig (hétvégén is) díjmentes, ugye?
-
azbest
félisten
válasz
atillaahun
üzenetére
szerintem az a linkelt befektetős írás végig arról szól, tehát az ottani cash az ami nincs részvényben, de rá van töltve a befeketésire.
A mozgatás kapcsán nem árt utánanézni, hogyan kell adózni ezután (mivel csak eladással lehet lejönni revolutról)
-
Oliverda
félisten
válasz
atillaahun
üzenetére
-
atillaahun
veterán
válasz
azbest
üzenetére
Nekem is pont ez a rész tűnt ki a levélből. Mondjuk eddig nem is tudtam, hogy van ez az amcsi biztosítás, de most már tudom, hogy ezentúl nem lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kereshetek végre valami rendes brókert.
Loss of cash alatt most mi értendő? Az, ami a befektetési számlán van szabad egyenleg?
-
azbest
félisten
Ez a készpénzre vontakozik, ami benn áll a tőzsdés részben.
Részvénynél [link]
After Migration: If DriveWealth become insolvent and the shares of RSEUAB customers cannot be returned, SIPC provides up to $500,000 compensation. This protection will apply to the entire holdings in the RSEUAB omnibus account. You will not be entitled to the individual SIPC protection which you have currently, and you might receive significantly less than you would have prior to the migration.Lényegében az egészre van egy biztosítás, nem pedig fiókonként külön ezután. Így, ha valamiért bukna a DriveWealth, akkor valsz kb semmi sem jutna a sok ezer ügyfél köz szétosztott 500k$-ból.
A kp-re sem 100k biztosítás lesz fejenként, hanem 22k.
Nem tudom ez adózásilag okoz e változást.
-
8
őstag
válasz
Gergely_1234
üzenetére
szerintem ez a lényeg:
Changes to compensation for loss of cash
Before Migration: Your money held at Revolut Bank UAB is protected up to EUR 100,000 by the Lithuanian state company "Deposit and Investment Insurance". More information is available here.
After Migration: If RSEUAB becomes insolvent and your money cannot be returned to you, it is protected up to EUR 22,000 under the Law on Markets in Financial Instruments of the Republic of Lithuania. More information is available here. -
Gergely_1234
csendes tag
Sziasztok!
Jött az infó, hogy Revo részvénykereskedésben változás jön. Ha jól értem idáig a közvetlen amcsi (bróker)kereskedő és ahhoz kapcsolódó szolgáltatások helyett, a litván Revo lesz kapcsoltban az amcsi kereskedővel.
Vélemény? Jó lesz ez? Ki mit hámozott ki az infókból, amik jöttek?
Köszi, G. -
Euro állampapír lesz majd véve.
Azzal járok jobban ha csinálok revolutot váltok eurót és azt viszem át, vagy ha a kincstár váltja a forintot eurora?Összefoglalóban olvastam, hogy használni kell a revolutot, hogy legyen előzmény stb, ez oké, nem probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)