- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
Major Lion #43691 üzenetére
"meg ugye napkozben ott ul a gep elott az ember, latja ha jon valami"
Ezen jót mosolyogtam. Kb. öt éve elajándékoztam a PC -met. -
Fifi
őstag
válasz
viharhozo #43694 üzenetére
"Raadasul par napja en is kaptam egy keretlen SMS-t, de abban csak annyi volt, h "Here's your verification code: xxxxxx", szoval fogalmam nincs, mihez kerhettek le."
Most vasárnap reggel (2023.05.07. 08:20-kor) én is kaptam egy ilyen SMS-t, de az a Curve által használt telefonszámról jött, így nem tulajdonítottam neki jelentőséget, hisz a Curve-nél ez simán "beleférhet". Lehet mégis kellene?
Telefonomon Android fut, a számítógépeimen meg Debian Linux ... -
Noxy
veterán
válasz
vmarci21 #43692 üzenetére
Ha valakinek vírusos lesz a gépe, rákattint ismeretlen csatolmányokra, akkor erről a Revolut tehet?
Megadja a lehetőséget hogy biztonságba tartsd a számlán a pénzt? IGEN. Lehetőséget ad, az 1x haszn.. b..kártya használatra? IGEN. Elutazik az USA-ba. Előtte jól feltölti a számláját, mintha az USA-ban nem lenne net, ahonnan uan úgy fel lehet tölteni mintha idehaza lenne. Az árfolyam meg lehet + - de akkor sem bukik akkorát, mintha az összes pénzét lenyúlnák, mert nem a széfben tárolta. -
axioma
veterán
ja latom hogy mit fizetek, nem az a bajom; hanem az felelmetes, hogy mennyire egykapus: a gepemen automatikusan belep a telekom fiokba ha a belepesre nyomok, a fizetesnel meg kivalasztom a kartyat es mar le is vonta barmilyen plusz banki azonositas nelkul...
Mondjuk jelen esetben egy erosen vedett ceges geprol van szo (ceges hasznalatu szamlat fizetek ceges kartyaval), szoval nem parazom magam miatt, csak hogy ez igy mukodik altalaban is, az nem tunik biztonsagosnak - bar talan elsore me'g kellett azonositanom a kartyahoz magam, arra nem emlekszem. -
viharhozo
addikt
válasz
st6969 #43679 üzenetére
A cikk vegi konkluzioval eleg nehez vitatkozni, teljesen erthetetlen az, amit a Revolut muvel.
Kerdes meg az Apple szerepe, mert mindket esetben az volt a tulajnak es Apple Payen at huztak le.
Raadasul par napja en is kaptam egy keretlen SMS-t, de abban csak annyi volt, h "Here's your verification code: xxxxxx", szoval fogalmam nincs, mihez kerhettek le.
Noxy: sztem arra gondol, h a 2FA-algoritmust ugy konfigoltak, h tobbnyire mar a masodik hasonlo terheles utan se ker megerositest.
-
-
vmarci21
tag
válasz
atillaahun #43684 üzenetére
Teljesen mindegy hogy ki olvasgatja az SMS-eket a számítógépen, mivel alap Mac és Windows funkciókról van szó, így ha valami miatt (pl. kép szinkronizálás) össze van már kötve a telefon meg a gép, onnantól kezdve a vírusnak elég csak bekapcsolnia a funkciót SMS-re is.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Pl en.
Sokszor kenyelmesebb onnan irogatni, meg ugye napkozben ott ul a gep elott az ember, latja ha jon valami. Vagy szamitogepen csak forumozni lehet? -
kiskakas
senior tag
szerk, megtaláltam,amit kerestem
(geoloc settings)
-
pictigjis
őstag
válasz
atillaahun #43682 üzenetére
az apple-nél valóban létezik az imessage-ben az a kényelmi funkció, hogy nem csak az imessage-eket, hanem a text message forwarding bekapcsolásával az sms-eket is meg lehet jeleníteni a számítógépen. valószínűleg erről a "tükrözésről" ír a cikk. nagyon kényelmes amúgy, mert a netbanki belépősms-eket nem kell a telefonról bepötyögni, hanem egyszerűen ki lehet másolni a gépen is, de mint a mellékelt példa mutatja, nagyon is lehet rosszhiszeműen használni. valószínűleg az első, eredeti károsultnak is volt olyan gyanús üzenete, ami ebben a második cikkben szerepel, de vagy nem emlékszik rá, vagy tényleg baromi ügyes csalókat fogott ki. a lényeg az, hogy így levezetve nagyon is hihető, hogy bárki válhat áldozattá
-
Oliverda
félisten
válasz
MacOS-en szerintem elég sokan, de már Windows alatt sem kuriózum.
-
pitius
tag
válasz
Írta. Meglepően sokan, amúgy. Az eszözök közötti szinergia pont emiatt van. Hívást is tudsz fogadni Mac-en, PC-n..stb. De egy analóg példa, Messenger üzeneteidet is el tudod számítógépen olvasni, nem? Lényegét és célját tekintve ugyanaz.
-
axioma
veterán
válasz
pictigjis #43681 üzenetére
De szef-bol nem teljesul a limites devizavaltas, vagy rosszul gondolom? Mondjuk nem sokezer dollarnyi, de a 350e koruli emiatt szokott szabadon lenni...
Amugy a masik kerdes, hogy en nem vagyok apple-s, de a kozepen megemliti a google pay-t is, amire mar kismertekben raalltam, es igen, csodalkoztam is neha hogy neha olyan minden megerosites nelkul mukodik, hogy ijeszto (sima telekom szamla befizetes, bar most elbizonytalanodtam hogy ott a telekom fiok tudja-e a kartyaadatot vagy a google pay-bol szedi). -
pitius
tag
válasz
atillaahun #43682 üzenetére
SMS-t nem csak a telefonon lehet megnézni, elolvasni, hanem PC-n, Mac-en is.
-
atillaahun
veterán
válasz
st6969 #43679 üzenetére
Mi ebben a kamu/lejárató? Revolutról szerinted nem lophatják el senkinek a pénzét, mer ez olyan különleges vagy mi?
Végigolvastam a cikket, de a technikai részét amúgy továbbra sem értem. Mármint ezt az SMS-es kavarást. Fizetek online valahol kártyaadatok megadásával. Vagy közvetlen a weboldal, vagy a számítógépemre telepített vírus ellopja a kártyaszámokat, oké.
Azt egy másik telefonon hozzáadják az Apple/Google Pay-hez, oké. Erről küld a Revo SMS-t a telómra, hogy a kóddal engedélyezzem a hozzáadást. De most ha ehhez az SMS-hez hozzáférnek, akkor a mobilon is kell legyen valami kémprogram ami továbbítja ezt. Vagy ezek milyen tükrözésről vagy szinkronizálásról beszélnek?
Illetve úgy emlékszem ezt a kártya hozzáadást nekem nem is SMS-el, hanem a Revo app-on belül, oda kóddal belépve kellett engedélyeznem. Másnak nem? -
pictigjis
őstag
válasz
st6969 #43679 üzenetére
baromi tanulságos végigolvasni. korábban is arra jutottunk, hogy a lopott kártyaadatokat biztosan betették egy másik eszközbe, így a vásárlások során történt "hitelesítés". hogy a csalók részéről, az más kérdés. a hogyan csinálták kérdéses volt eddig, de ami ebben a cikkben le van írva, az sajnos teljesen logikus és hihető, bárki beszophatja. érdemes a széfben tartani az olyan összegeket, amik nem kellenek azonnal
-
TrollBalint
addikt
válasz
zeus_2k14 #43676 üzenetére
Nézd meg mit tud a prémium / metál csomag, és azok alapján el tudod dönteni, hogy neked mennyire érné meg. Van bennünk utas és balesetbiztosítás (ha már külföldi út) De ha csak a devizaváltás miatt akarsz váltani, akkor korábban szerintem írták is, hogy valamit be fog terhelni a Revolut, mikor lemondod. De ez az oldalukon le van írva.
-
st6969
őstag
Elnézést, ha volt már / kamu / lejárató cikk, stb... ma reggel botlottam bele ebbe a cikkbe.
-
zerodot
aktív tag
válasz
zeus_2k14 #43676 üzenetére
1. Annyiszor váltasz, ahányszor akarsz, amennyiben nem sorozatos oda-vissza váltogatásról van szó nagy tételben, árfolyamnyereségből való profitálás céljából.
Egyébként ha csak egyféle pénznem van a számládon, akkor közvetlenül fizetés előtt lényegében fölösleges váltanod, mert fizetéskor automatikusan megoldja a Revolut, átvált pont annyit amennyi szükséges, ugyanolyan árfolyamon, mintha kézzel váltottál volna.
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv
Mennyire lehet ebből baj, mennyire veszik ezt szigorúan? Rendszeres Revo felhasználó vagyok, igaz Standard csomagba. Nyaralásokra mindig ezt használom, évente 3 alkalommal, illetve külföldi vásárlásokhoz is rendszeresen. Mai nap ismerősömnek kellett pár dolgot rendelnem Aliról. Kisebb összegek, tudni illik, hogy háromszor váltottam EUR-->USD-ra, mivel mindig mikor megrendeltem valamit, utána találta ki, hogy még ez kéne, meg az kéne. És mivel USD-t nem igen használom, kereken annyit váltottam át, amennyit fizetnem kellett. De ugye ezt háromszor. Mennyire veszik ezt komolyan, lehet ebből probléma? Olyan 10-12 percen belül volt ez.
A másik kérdés.. Idén nyaralás miatt elgondolkodtam, hogy lehet váltanom kellene valami fizető csomagra. 2 hét nyaralás lesz, külföld, EU ország. Az összeg kicsit húzosabb, mint a normál keretje a Standard csomagnak, érdemes váltanom nagyobb csomagra? Ha igen, melyikre?
Köszönöm!
-
Csabroncka
addikt
-
törölt tag
-
zerodot
aktív tag
válasz
sambenez #43668 üzenetére
Erre nem emlékszem. Úgy tudom mindig is lehetett havi előfizetést választani, csak (14 napon túli) lemondásnál felszámolták a breaking fee-t. Ami Terms doksi szerint jelenleg 2 havi díj.
14 nap alatt pedig visszaadták az előfizetési díjat, viszont kifizettették a használt extra szolgáltatások árát (pl. limit feletti váltás díjait). De jelenleg csak annyit írnak a Terms-ben, hogy ha kértél kártyát, annak a költségeit vonják le ilyen esetben.
-
zerodot
aktív tag
-
Sziasztok.
Gyors kérdésem van.
Van a számlámon kb hat-hét ezer dollár, ezt milyen módszerrel lehet a legolcsóbban leggyorsabban HUF-ra váltani és magyar forint számlára utalni?
Nyilván lesz 1-2% költsége, de ezt bevállalom.
Érdemes hozzá metál kártyát kiváltani, stb? -
Noxy
veterán
válasz
GhettoChild #43660 üzenetére
Próbáltál már valaha 1x is értékpapírt venni a web, vagy a mobilkincstárban?
Használtál már a bankkártyát online vásárlásra?
Ha igen, akkor ez is uan így működik.
Személyesen csak az € kp-t kell (lehet) befizetni. -
tomazin
veterán
-
Sisco2
tag
válasz
kanyi51 #43656 üzenetére
Mennyi lenne az utalás díja a te OTP számlacsomagodban 1.4M Ft -ra?
Gondolom az a kérdés hogy ettől olcsobban ki lehet e hozni.Revolutra feltudod tölteni kártyáról ha nem fogja meg a limit, mert mondjuk már régóta van Revolutod és sokat költöttél Revo kártyával mondjuk több száz ezret akkor elképzelhető hogy a nem látható rejtett limited felemelték már annyira hogy 1.4M -et ne fogjanak meg. Pláne ha volt már adobev, fizetési kimutatás stb beküldés akkor emeltek a limiteden.
Úgy tudom ingyenesen tudsz Revolutrol ft -ot utalni hazai forint számlára, de 5+ nap is lehet szóval nem gyors és a fentiek miatt rizikos hogy megállítják ezt az összeget addig amíg nem bizonyítod az eredetét ha a limitbe beleütközik.
-
kanyi51
senior tag
Siasztok!
Van Revolut alap, és Wise számlám. A MVM.nek kellene 1.400 ezret utalnom és az OTP számlán van a pénz.
Hogy lehetne a legolcsóbban ezt kivitelezni?
Köszönöm a segitséget -
yodgi
csendes tag
Köszönöm mindenkinek. Szép hetvégét
-
yodgi
csendes tag
Köszönöm. Valóban.
Még egy kérdés. Hétvégi váltás tudom hogy drágább, de ha egy terméket várárolunk online külföldről az is drágábbra jön ki hétvégén ? (Csak Ft. van a Revoluton) -
yodgi
csendes tag
Sziasztok, fizetési hivatkozás létrehozása másnál sem működik Revoluttal nem rendelkezőkkel ?
Fizetési hivatkozás létrehozásánál, amikor a másik fél megnyitja a linket, akkor a "kártyás fizetés" helyett a "csatlakoznod kell a Revoluthoz" gomb jelenik meg -
akaszajanos
tag
Egyik ismerősöm sztorija, nem értem: 400 000 forintot akart egy erstés számláról tölteni Revóra. Nem sikerült, noha a limit meg lett emelve.
Hívta az Erstét, ahol azt mondták, a Mastercard korlátozta, mennyit lehet tölteni Revolutra. What?
Létezik ilyen? Wise-ra amúgy ezután tudott utalni. -
törölt tag
-
hard74
senior tag
válasz
GhettoChild #43633 üzenetére
Kártyával vásárolj.
-
GhettoChild
tag
Hi! Revolut számlával lehet magyar állampapírt venni a mobilkincstar-ban?
A számla adatok megadásával nem boldogulok. -
fil
őstag
-
moma
őstag
Sziasztok. Van egy barátom, aki nem használ bankszámlát és gondoltam jó lenne neki revolut, mert nincs hava költség és ha mégis szüksége lenne rá. Viszont nem tudom, hogy van az, hogy másik saját bankszámla nélkül lehetséges csinálni? mert az elején kell befizetni pénzt csak nem emlékszem, hogy mik a lehetőségek. Valami emlékszik, hogy van ez pontosan?
-
törölt tag
Teljesen.
Nincs díj.
Lehet, de már kártyával is tudsz vásárolni, idéntől, eurós papír esetén euróban terhel. Forint esetén forintban. Nem kell utalgatni, azonnali a vásárlás, ingyenes a legegyszerűbb.
Kiutalás 1-2-3 nap általában 1-2 nap, de legutóbb 3 munkanap volt kb (euró).
Forintot még nem utaltam ki revolutra azt nem tudom utalnak-e egyáltalán...Állampapír vásárláshoz egyébként nem kell kiutalni az államkincstáron belül is betudod fektetni, kiutalás nélkül. Sőt ki is tudod egészíteni bankkártyás fizetéssel, ha nincs annyi a államkincstári számládon. (pénzszámla+ bankkártya) opcióval.
A bankkártyás limitedet gondolom meg lehet emelni, app-ban, vagy telefonos ügyfélszolgálatnál. De igen erre is jó a Revo.
-
Sisco2
tag
Bocs a láma kérdésért, de egy dolog nem tiszta.
Úton van a Standard fizikai kártya, ha később váltanék mondjuk Premiumra 2500/hó , akkor mindenképpen küldenek majd egy újabb Premium kártyát? Ezért mennyit kell fizetni? Onnantól már mind a kettő használható/aktív lesz?
köszi -
Ijk
nagyúr
MÁK (mobilkicstár) gondolkoztam hogy megadom második számlaszámnak a Revolut számlám, ehhez lenne pár kérdés:
-Mennyire biztonságos?
-Van-e díja MÁK-nál a litván számlára utalásnál?
-Lehet-e EUR számlaként használni pl. EUR állampapír vásárláshoz?
-Kiutalás mennyi idő lehet?Azért gondoltam hogy egyszerűbb lenne a szabad pénzt ami kijön PMÁP-ból kezelni. Akár revolut-on keresztül befektetni, váltani, bankkártyás fizetéssel venni más állampapírt (ha nem kincstárból forgatom vissza egyből valamiért). Max pár napot állna revolut számlán, de pl. bankártyás vásárlás (kb. 1 millió) limitet így meg lehetne kerülni.
-
-
nfsu17
veterán
válasz
csabeszka197 #43611 üzenetére
Már egyszer meg lett ez válaszolva:
''Londonban csak annyi lesz a különbség, hogy GBP-ben fizetéskor a GBP egyenlegedet terheli, ha pedig azon nincs elég pénz, akkor automatikusan vált forintból. Ez se nagy baj, csak hétvégén van egy extra 1% fx díj, emiatt érdemesebb előre váltani.''
Tehát igen, válts előre hétköznap, mert a vasárnapi fagyid ha HUF-ban tudná csak terhelni, akkor GBP-re váltáskor plusz fizetsz.
-
Peter.70
addikt
válasz
csabeszka197 #43610 üzenetére
Azért írtam, hogy elvileg, mert pl az Aliexpress vásárlásnál tudtam úgy vásárolni, hogy HUF volt a revo-n és a revo váltotta a HUF-t USD-re. De az amazon. de-n az amazon váltotta volna jó drágán, ott előbb revo-n át váltottam a HUF-t EUR-ra.
Meg kell nézni az adott oldalon, a vásárlás befejezése előtt elvileg ki írja, hogy mennyit fizetnél, meg hogy mi a kártya pénzneme -
csabeszka197
csendes tag
válasz
Peter.70 #43608 üzenetére
Ennek alapján:
Melyik pénznemet használja először
Először mindig a terhelés pénznemében próbálja levonni a kívánt összeget a számládról - ha abból nem áll rendelkezésre megfelelő összeg, akkor az accountod fő devizájában, ami magyarországi regisztráció esetén a forint lesz. Ha abból sem áll rendelkezésre elegendő, akkor abból a pénznemből, amiből a legtöbb van az accountodon. Nem osztja szét a terhelést, több deviza között. Tehát ha van 100$ és 500€a számládon, és érkezik 200$ terhelés, akkor mindet az euró számlára terheli.nem árt, ha a feltöltött HUF-os átváltatom GBP-re a Revolut app-ban, jól értem?
-
Noxy
veterán
válasz
csabeszka197 #43607 üzenetére
A Revolut fiókról, számlákról. (Melyik pénznemet használja először.) Az apró kérdésekre, meg ott a válasz az összefoglalóban.
-
Peter.70
addikt
válasz
csabeszka197 #43607 üzenetére
Ha HUF van a revoluton, akkor a revolut fog váltani ( elvileg ). Ha van rajta GBP, akkor abból vonja le
-
csabeszka197
csendes tag
Sziasztok!
még egy apró kérdésben kérném segítségeteket:
ma töltöttem fel pár ezer HUF-ot a Revolut-ra. NFC-vel fizettem a Revolut-os virtuális kártya segítségével, tökéletesen rendben ment minden.
Most azt tervezem, hogy megvenném előre a Nationalexpress-nél a Luton-tól a Victoriáig a buszjegyeket retúrban, illetve a London Eye-ra is elővételben (olcsóbb.)
A kérdés az, ha fizetésre kerül a sor, és a kártya adatoknál megadom a Revolut-os virtuális kártya adatait, akkor GBP-ben vagy HUF-ban fogja megterhelni az egyenlegemet, vagy kel előtte valami átváltást végezzek a Revolut-ban HUF-ról GBP-re?
Köszönöm.
-
viharhozo
addikt
válasz
pictigjis #43583 üzenetére
Ez foleg azert erdekes, mert az osszes neten talalhato BIN-checker az elso hat jegyet keri, ami az osszes Revolut-kartyanal ugyanaz.
Egy eve a Revolut kotelezoen lecserelte az osszes Visa-kartyat. Az ujakat alig lehet szerencsejatekos oldalakon hasznalni, a tobbseg visszadobja oket. Ez akkor szokott elofordulni, ha a kartyak olyan orszagban vannak regisztralva, ahol az adott szolgaltato nem elerheto.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72