Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz
Atish19
üzenetére
Semmi köze pl. a Wolt-nak a te kártya adataidhoz.
Egy külsős fizetési rendszert használnak (általában), amin keresztül titkosítva fizetsz. Itt az egyetlen leak a Revolut és a beépített fizetési rendszer szolgáltatója lehet. Egyik sem túl valószínű. Inkább azt nézd meg mit használ az adott cég. Ha saját vagy valami őskori rendszert, akkor érdemes az egyszer használatos kártyát megadni. -
Atish19
őstag
válasz
atillaahun
üzenetére
+1 Én is bizalmatlan vagyok, mert nagy nevű cégekről is derült már ki, hogy bizalmas adatokat kódolatlanul txt-ben tároltak. Aztán egy hacker támadás során ennek meg is lett az eredménye. Az egyszer használatos virtuális kártyát pont a magamfajta parásoknak találták ki (bár szerintem ma már ez inkább egészséges biztonságtudatosság, mintsem elmebaj főleg hosszú távon). Konkrétan pont emiatt használom a Revolutot. Csak annyi van rajt amennyire szükségem van meg egy kis apró vész esetére ami nem fáj ha elbukom.
-
Friczy
senior tag
válasz
junkhead
üzenetére
Annak idején én is hasonlót tapasztaltam, a felfüggesztett kártyánál mindig szólt a Wallet, hogy gond van vele, vagy akár ki is esett, és újra fel kellett venni. Azóta a fizikai kártyát nem teszem be a Walletbe, viszont szükség esetén felfüggesztem az alkalmazásban, a virtuálisat meg felveszem, és azt nem függesztem fel.
-
Gardaai
senior tag
válasz
junkhead
üzenetére
Igen. Vagyis nem. Én is észrevettem, hogy mivel én is befagyasztva tartom a kártyáimat, amikor feloldom, majd Apple/Google Pay-el fizetnék, akkor azt írja nem használható kártya. Egy adott nap valószínűleg pár óránként megnézi a kártyát, hogy aktív-e és ha nem, akkor ezt bejegyzi magának. Biztonsági dolog lehet.
-
Oliverda
félisten
válasz
atillaahun
üzenetére
Ha ennyire paranoiás vagy, használhatsz Google/Apple Pay-t is a woltos fizetésekhez. Lényegesen egyszerűbb, mint minden alkalommal beírogatni a kártyaszámot.
-
Noxy
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
Most őszintén, a Wolt mennyire ismeretlen, és mennyire új számodra, hogy ezt a kártyát használod hozzá, lehet hogy havonta többször is.
[kép] -
atillaahun
veterán
válasz
Atish19
üzenetére
Tegnap nekem is ugyanezt kidobta mikor Wolt-ról próbáltam kaját rendelni asztali gépen böngészőben, hogy egyszer használatossal nem lehet ismétlődő fizetést végezni. Pedig ugye szó sincs semmilyen ismétlésről.
Ez korábban mintha már működött volna. Lehet basztak vele valamit legutóbb az egyszer használatos kártyák módosításánál. :\ -
teo77
őstag
Sziasztok!
A hétvégére Olaszországba utazom.
Ahhoz, hogy ott majd tudjak fizetni a Revolut-os Wallet-kártyámmal, át kell tennem a forint Revolut számlámról az eurós Revolut számlámra pénzt, vagy tudok fizetni a forint alapú Revolut számlámról is, mert a Revolut automatikusan kezeli? Ha ez így van, van ennek bármiféle hátránya?
Köszönöm szépen, előre is!
Üdv,
Teo -
Az AliExpress-en teljesen felesleges egyszer használatos kártyát használni, mivel megbízható kereskedő. Inkább használjatok virtuális kártyát, valamilyen limittel, vagy akár lehet fagyasztani két vásárlás közt.
-
Atish19
őstag
Fizetett mostanában valaki egyszer használatos virtuális kártyával aliexpressen? Nem hajlandó elfogadni az egyszer használatosat pedig már többször fizettem itt vele.
-
SzGee
aktív tag
válasz
Sátán44
üzenetére
Chargeback eljárás kártyatársasági kivizsgálási határideje mastercard-nál 45 nap, visa-nál 30 nap, ennyi ideje van az OTP-nek ellentmondani, ezért sikeres eljárásnál ezt az időt ki kell várni
Normális bank ilyenkor előre jóváírja a kérdéses tranzakciót azzal a fenntartással, hogyha az ATM üzemeltető elutasítja a visszaigénylést, akkor visszaterhelnek
nem tudom a revolut-nál ez hogyan működik
Az OTP sajnos így működik, minden tranzakciót beterhelnek és menj a bankodhoz reklamálni, van olyan magyar bank, ahol nem ez az eljárás
Semmilyen lopás nincs benne, maga a CB eljárás egyébként úgy működik, hogy már az indíítás napján visszakerül a pénz a bankodhoz az ATM üzemeltetőtől, aztán hogy a bankod mikor adja vissza neked az más kérdés, ha megvárja az eljárás végét, akkor soká -
tlac
nagyúr
ha meghívok egy ismerőst, de neki kizárólag készpénze van (semmilyen bankkártya vagy bankszámla), akkor milyen módon lehetne feltölteni a számlát, hogy a bónuszt megkapjam érte?
az jó lehet, hogy pl. csinálok egy virtuális kártyát és arról töltenénk fel? -
törölt tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Pénzváltó. Vagy egy ismerőssel cserélsz

-
junkhead
aktív tag
Sziasztok,
Revolut kártyámat androidos telon Wallet/Google Pay alatt használom.
Legutóbb áprilisban egy hétig használtam külföldön Revolut joint kártyámat, hazatértem után befagyasztottam a kártyát, a fizikai kártyával együtt.
Biztonsági okból csak a helyalapú biztonságot engedélyeztem, a többit pl. érintéses fizetést nem.Ma ránéztem a kártyámra a Walletban/Google Payben és meglepődve látom a a fizikai és a joint kártyám is fel van függesztve, azt írja nem használható érintéses fizetéshez, vegyem fel a kapcsolatot a kártya kibocsátóval.
Nem értem mi történt és mit jelent ez?Mindkét kártya érvényes 2027-ig, illetve 2028-ig, a számlán van pénz, a széfben több száz eurót parkoltatok?
Mi a fene ez?Közben Wallet azt írja a Curve kártyámmal minden rendben?
Mit csináljak?
Köszönöm
-
viktorhu
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
Nincs kp befizetési lehetőség.
-
atillaahun
veterán
Gondolom az ATM-ből felvett eurót, ami már nem kell, azt nem tudom valahol visszatuszkolni az automatába.
-
JóGéza
aktív tag
válasz
Sátán44
üzenetére
Néhány éve Otp Atm-ből vettem fel eurót. Amikor a Curve kártyával (mögötte Revolut) próbáltam, az Atm nem adta ki a pénzt, de a Revolut teljesültnek vette ( a Curve elutasította). Megvártam, amíg lekönyvelte, de a státusza nem változott. Ekkor írtam a Revolut ügyfélszolgálatnak, és rögtön jóváírták.
-
Sátán44
addikt
válasz
sambenez
üzenetére
Megtörtént a lekönyvelés, de az eurot nem írták jóvá. Most indítottam a Revoluton keresztül visszaterheléses felülvizsgálatot. Azt írják, hogy Július 31 a várható eredmény
Az OTP üfsz-nek hiába mondtam, hogy nézzék vissza a kamerafelvételt, rajtam kívül senki nem volt a helységben és ráadásul kártyával, pin kóddal vettem fel a pénzt. Sajnos ez nem ilyen egyszerű, mert nem tudnak beazonosítani, nem az otp ügyfele vagyok. Még egyszer elismételtem ugyanezt, de csak a Revoluton keresztül juthatok hozzá a pénzemhez. Igen külön kazettába rakja az összeget, de nem tekinti meghiúsult tranzakciónak. Az OTP várja hogy a Revolut megkeresse, maguktól nem adják vissza a pénzt. Nálam ez kimeríti a legális lopás fogalmát. Nos tanultam belőle. -
Somatom
veterán
Már a Sepa sem a régi. Tudja vki, hogy milyen messze van a Revolut a Wise -tól? Több, mint egy órája van az utalásom "útban a címzett bankja felé".
-
törölt tag
válasz
arkades
üzenetére
Revolutnak tudod jelezni... majdnem én is így jártam fizettem neten, de hibára futott (ilyent sem láttam még otp simple), majd újra... de akkor is weboldalra visszatérve nézem, mégis végig ment a folyamat... De mivel egyszer használatos kártya volt nem nem is tudta volna 2x

Többszörös terhelést Curve-nél olvastam rengeteget, ott írni kellett nekik.
-
arkades
senior tag
Sziasztok.
Tegnap du. vásároltam a Lidlben. Telefonnal fizettem volna a Revo kártyával, de a pénztáros azt mondta, hogy kommunikációs probléma lehet a terminálnál, mert elutasítja a fizetést. Átállítottam a Takarék bankos kártyára a fizetést, amit aztán el is fogadott. Miután hazaértem, láttam, hogy a Revo kártyáról is levonódott az összeg. Ilyenkor az üzletbe menjek vissza és ott mutassam meg, hogy mindkét fizetés könyvelődött, vagy valamelyik bank ügyfél szolgálatának írjak? -
kis.zsolt
aktív tag
+1
Ez kemény!Hogy én is sztorizzak:
Miskolcra tették azt a bankautomatát, ami a Móri mészárlásnál még az ottani banknál volt.
Egyik este Miskolcon buliztunk, és elfogyott a lóvém. Odamentem ehhez az automatához, és kértem egy huszast. Kiadta, de beragadt. Az ottani svédek trükköltek a nyílással.
Átmentem egy másik, de saját bankos automatához, ami 2 km-re volt, és ott megnéztem az egyenleget (mert akkor még csak saját automatán lehetett egyenleget csekkolni) és le volt véve a huszas. Addig persze a 2 ajtós szekrény haverom ott strázsált a hibás automatánál.
Felhívom a telefonszámot ami az automatán volt, és a hölgy aszongya: ön Móron van?
Dehogy, Miskolcon!
És ez biztos?
Igen, az, de nézze meg, hogy egyszerre hol lehetek 2 helyen (mert a saját automatából is felvettem a 20-ast).
Na, 30 nap után én is visszakaptam a pénzt.
Hogy átírták a sziínház melletti ATM-ben a Móri helyszínt, nem tudom, de elég kellemetlen volt a szitu, főleg, ha tudod a mögöttes tragédiát. -
törölt tag
válasz
Krethx
üzenetére
Amikor ellenőrzik az atm-ben található összeget, kiderül, hogy több van benne, mint kellene. Volt ismerősnek jegykiadó automatával gondja, ahol elnyelte a pénzt. Felhívta az automatán látható számot és azt mondták, hogy amikor ürítik megnézik akkor visszakapja majd ha tényleg több összeg van benne. 30 nap volt.
Az automatán is van telefonszám, ha ellenőrzik visszanézik a dolgokat akkor kiderül. De a Revonál is ki kellene derülnie, mert az atm tulajdonosa nem kéri az összeget, ha nem lett felvéve - elvileg.
#44134 mzso
"SMS-t magyarázat nélkül amit sehol nem kellett használnom. Azóta sem tudom minek jött."
Egyes telefonok, maguktól kitöltik az sms kóddal a megfelelőt mezőt, lehet ezért rejtély számodra egy pillanat müve

-
törölt tag
Itt egy sorstárs ő elfelejtette a pénzt, egyszerűen - spoiler telefonálás miatt később ment vissza, de addigra már nem volt lové - behúzta az atm.
De akkor most kiderült, hogy tényleg elég egy 30 másodperc maximum. Ha Atm-nél vagy, először vedd el a kártyát, aztán a lóvét, a papírral ráérsz, másik kettőt viszont elég hamar elnyelheti az atm.
Az ügyintézést majd írd le, biztos hasznos tapasztalat lesz. A Chat-nél "live agent" beírásával kapsz ügyintézőt.
-
viktorhu
veterán
válasz
Sátán44
üzenetére
Ennek évtizedek óta standard folyamata van, nem kell aggódnod a pénz miatt. Én még a kilencvenes években jártam így, és már akkor is automatikusan visszakerült a pénz a kártyára.
Valószínűleg a zárolás nem fog véglegesedni, vagyis le se kerül a számládról az összeg a végén.
-
-
Krethx
aktív tag
válasz
Sátán44
üzenetére
KP. sem használok ma már. Csak nagyon ritkán. Ha pedig pénzt veszek fel azt is olyan ATM-nél ahól van NFC. Mert nekem egyszer a pénzt kiadta viszont a kártyát már nem. Nekem az a gyanúm hogy itt csak az OTP tud segíteni. Mivel egy Push értesítést jött a sikeres tranzakcióról. Lényegében törölted az értesítést.
Majd írd meg hogy végződött.
-
Sátán44
addikt
Teljesen igazatok van. 10 éve nem vettem fel pénzt ATM-ből. Nem tudtam hogy visszahúzza.
A Revolut support azt mondja, hogy amíg függőben van a pénz nem tud mit csinálni. Lekönyvelés után indíthatok kérelmet a kivizsgálásra. Az OTP support meg azt mondja, hogy csak a Revolut hivatalos megkeresése után intézkednek.
Annyi azért a kijelzőn megjelenhetne, hogy 30 mp-ed van a pénz elvételére máskülönben így jártál.
-
BMizutani
tag
válasz
Sátán44
üzenetére
Üdv. Már bocs de ki az az állat aki tökölödik az ATM nél. Én amint kibújik a bankó már veszem is el .Bár a leckét én is megtanultam anno a múlt évezredben úgy 97-98 táján pénz számolgatás közben az OTP kártyámat elnyelte az ATM majd egy hónap múlva kaptam csak vissza.
-
Sátán44
addikt
Jól megszívattam magam. Euro ATM-ből szerettem volna felvenni 200 eurót, amit sikeresen ki is adott a gép. A kártyát kiadta a pénzzel együtt. A kártyát kivettem, majd a telefonomra megérkezett a sikeres tranzakcióról szóló üzenet, amit nyugtáztam és eltettem a zsebembe a telefont. Ezután nyúlnék a pénzért erre behúzta vissza az ATM a 200 eurót. OTP üfsz azt mondja, hogy vegyem fel a kapcsolatot a Revolut üfsz-el, amit azóta megtettem, de még nem reagáltak. Járt már így valaki rajtam kívül
Kb. mennyi idő míg lezongorázzák? -
Sátán44
addikt
Szeretnék eurót felvenni otp eurós automatából. Elég ha forintot feltöltök a Revomra, majd euro Atm-ből kiveszem, vagy előtte váltsam át a forintot euróra és utána vegyem ki?
-
törölt tag
-
Gardaai
senior tag
válasz
üzenetére
Annak van (vagy volt) ingyen a kártyára utalás, aki Prémium csomagban van.
Erről írtam az egyik FB csoportba is egy "cikket", hogy mint utólag kiderült ez egy hiba.
Vígan használtam, több százezret utalgattam ingyen mindenkinek, aztán jött novemberben egy blackfriday akció, hogy Metal csomag 20e. Ft egy évre, le is csaptam rá. Másnap amikor utalnék kártyára, kiírja, hogy 2e. Ft a díja.
Írtam nekik, hogy most ez most hogy lehet, ha Prémiumosként ingyen volt, magasabb csomagban meg fizetni kell érte? Közölték, hogy ez sose lett volna ingyenes. Azóta nem tudom javították-e, ez múlt év (2022) novemberében volt. -
törölt tag
-
mzso
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem meg a Revolut csinál tré módon sok mindent. A kamu hibaüzenetektől kezdve a rejtett információkig.
Volt hogy behozta a jelszó képernyőt félig bepötyögtem amikor meggondolta magát és átváltott valami másra, ahol ki tudja mire böktem rá.Többször küldött ilyen "A hitelesítési kódod: 123-456 SMS-t. Ne küldd el a kódot soha senkinek! [krixkrax karakterek]" SMS-t magyarázat nélkül amit sehol nem kellett használnom. Azóta sem tudom minek jött.
Stb...
-
Oliverda
félisten
Épp feljebb írták, hogy a Visa típusú kártyával nehezebb ingyen pénzt felvenni, a Curve viszont csak Mastercard kártyákat ad, így a Revolut+Curve kombóval máris nagyobb az esély arra, hogy nem húz le az ATM. Arról nem beszélve, hogy így az ingyenes keret is jelentősen megnő.
-
Somatom
veterán
válasz
üzenetére
Próbáltam, nekem nem ment ingyen a kártyára utalás. Legutóbb majdnem egy hét volt, mire átért a pénzem. Az nekem nem fér bele. Most hirtelen kell 200 ezer kp. Revolutról havonta 75 -öt vehetnék fel díjmentesen, a Raffiról meg 4x300 ezret. Meg, a Raffiról visszahúzom a Forintot a Revora. A Raffis Ft kártyával nem lenne kártyás vásárlásom, viszont évi fél millát kell költenem ahhoz, hogy ne legyen kártyadíj. A Revo töltés kártyás vásárlás.
-
válasz
fokukac
üzenetére
Na, akkor megírom a horvátországi ATM-es tapasztalataimat.
sima Visa kártya. Crikvenicában próbálkoztunk.Ahogy nézem a nemzetközi fórumokat, a felvétel díja erősen függ attól, hogy régebbi Mastercard-od van vagy újabb VISA-d, ez utóbbival nem nagyon van ingyen sehol.
Nekem ugye 1-2 éve lecserélték sajnos visa-ra, a páromnak pedig egyből olyat adtak.Mindegyik automata, ahol próbálkoztunk, 5 eurót kért (volna) a felvételért. Meglepő módon az euronet volt a legolcsóbb, ott 3,95 EUR volt csak.
Viszont másnap találtunk egy olyat, ahol ingyen volt: Auro Domus nevő ATM-automata.
Én még sosem hallottam erről a cégről, de full ingyen volt. -
törölt tag
-
Joci0623
csendes tag
Sziasztok!
Összefoglaló topikokat elolvastam (Curve, Revo). Kérdésem az lenne, hogy külföldön (Horváto.) melyiket érdemesebb használni Curve vagy Revo? (Curve mögött K&H forint bankkártya van).
Köszönöm! -
-
Alvin76
tag
Prágában a villamoson vettem 2 napijegyet 2x120koronáért. de csak 1koronát vont le, és azt írja hogy függőben.
Előtte napon állomáson vettem napijegyet, és akkor egyből levonta.
Ez mitől lehet? és mire számítsak? -
huan
őstag
Beállítottam egy limitáras megbízást, de még nem érte el a limitet. Hol lehet megnézni ezt a megbízást?
-
ledgeri
nagyúr
Hányféle "én meghívnám őt" promó fut most? Mi alapján kapom én, vagy ő a bónuszt?
-
sambenez
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Mivel sehol nem tudom megnézni a zen árfolyamát, a spread különbséggel nem tudok számolni, a hétvégi felár kikerülhető, így azzal nem számolok. Így csak a havidíjat tudom az árfolyamra vetíteni.
Ami jelenleg kb 2600ft, tehát 2600 eurónál pont 1ft-al nő az árfolyam.
A zen mennyivel a forex árfolyam fölött vált? Most pl. mennyiért tudsz 1 eurót váltani? -
törölt tag
válasz
Gardaai
üzenetére
Többlet költsége lehet a feltöltésnek idéntől, erre figyelmeztet is a Revolut.
axioma, állampapír vásárlásra lehet használni, érvényes.
Ha a Revolut árfolyam nem tetszik valakinek, sokalja próbálja ki a helyi pénzváltót, bankot

Tavaly 2 közelben lévő pénzváltót megnézve és a Revolutot 9-10 ft különbség volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Bittorrent topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Robotporszívók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- További aktív témák...
- Újszerű SteelSeries Arctis 9X Wireless Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Nintendo Switch Pro kontroller - Monster Hunter Rise
- Nintendo Switch V1 - Diablo limited edition + joycon pár + joycon charging grip + 128GB microSD
- Szinte Új SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Bolti ár:115k INGYEN FOXPOST
- új garmin venu 4 45 mm. +gyári garmin textil szíjjal
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
- 27% - Asus külső Optikai megható!
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az OTP üfsz-nek hiába mondtam, hogy nézzék vissza a kamerafelvételt, rajtam kívül senki nem volt a helységben és ráadásul kártyával, pin kóddal vettem fel a pénzt. Sajnos ez nem ilyen egyszerű, mert nem tudnak beazonosítani, nem az otp ügyfele vagyok. Még egyszer elismételtem ugyanezt, de csak a Revoluton keresztül juthatok hozzá a pénzemhez. Igen külön kazettába rakja az összeget, de nem tekinti meghiúsult tranzakciónak. Az OTP várja hogy a Revolut megkeresse, maguktól nem adják vissza a pénzt. Nálam ez kimeríti a legális lopás fogalmát. Nos tanultam belőle.