- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon kezdőknek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
hedgehog
senior tag
válasz
Shade45 #34240 üzenetére
Régebben az ilyen jellegű szolgáltatók úgy működtek, hogy:
- befizeted x országban, y ország a cél
- megvárják míg valaki utalni akar y országból x országba
- abból a pénzből jóváírják a te utalásodat a célszámlára, a másik usernek meg fordítva
Persze ez csak leegyszerűsítve, ennél azért gondolom jóval komplikáltabb az ügy. (pl. valószínűleg konkrétan várni csak akkor kell, ha nincs elég pénz y ország gyűjtőszámláján).Azt nem tudom, hogy a CurrencyCloud, vagy a Vitesse is így működik-e (ezeket használ(t)ja a Revolut), de ezeket a random transzferidőket elnézve nem csodálkoznék.
-
Ybbs
friss újonc
válasz
Shade45 #34236 üzenetére
Nekem is jók voltak eddig a tapasztalataim a Revolutról a Cib számlára utalással, bár az utóbbi hónapokban előfordult már 1-2 napos késés!
De ez ami most volt elfogadhatatlan! Dec. 30.-an indult a Revolutról es a mai napon most érkezett meg a cib re a pénz, úgy, hogy a Revolut app-en már 31.-en ki volt irva, hogy megérkezett a cib számlára, amiről a cib január 7.-en semmit sem tudott!
Remélem ez csak egy rendszer probléma volt, amit megoldott a Revolut! -
kgymac
őstag
válasz
Shade45 #30534 üzenetére
Nekem sem megy, 3DS-re hivatkozik (otp visa debit) a revolut, az otp a szokásos semmit sem mondó sms-t küld.
Ebben a hónapban már két, korábban legalább 20 sikeres feltöltésem volt (sms-ben érkezett megerősítő kód+telekód megadással) , úgy gondolom, nem a kártyával van a gond.@MADcat:
Akinek nincs a direkt szerződésben benne a mobilbank, annak sms-nek kellene jönnie. Korábban mindig megjött, most nem. Kb. 20 mp-cel később jön a sikertelen vásárlás sms az otp-től, ill. üzenet a revolut-tól a 3DS miatti elutasításról.
Azt javaslom mindenkinek, akinek jelenleg nem működik a feltöltés, hogy tegyen írásban panaszt, benne a korábbi sikeres feltöltés tranzakciók adataival (2-3 db minimum), plusz a sikertelen vásárlásokról a saját bankjánál.szerk:
most már nekem is ment, tuti hogy az otp volt a hunyó. -
tonyrulez
őstag
válasz
Shade45 #28372 üzenetére
Igen, ami változik (mail alapján) Standard csomag esetén
Értékpapír:
Havi 3db helyett csak 1db jutalékmentes megbízás
Letétkezelési díj 0,01%-ról 0,12%-ra nőKP felvétel:
75.000Ft limit marad, de csak havi 3db ingyenes (eddig korlátlan volt ingyenes)
Fizetősnél 2% marad, de minimum 400Ft a díja (vagyis 20.000Ft alatt kevésbé éri meg)Beföldi és SEPA-n belüli utalás továbbra is ingyenes
SEPA-n kívüli utalás: nincs ingyenes keret, 100Ft és 2000Ft között mozog az áraKártya kiszállítás annyiban változik, hogy eddig egységesen 4,99GBP-t írtak rá, mikor kerülhetett többe is. Ezután már a valós szállítási díj fog ott szerepelni. Azt ebből nem szűrtem le, hogy növekedne a díja.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Shade45 #25967 üzenetére
Igen, de a Curve mögött ilyenkor nem lehet Revolut kártya, azt nem engedi a Revolut. De nem is kell pénzbekérő, elég, ha az EUR egyenleghez indítasz pénz feltöltést a Curve kártyáról, ami mögött forintos kártya van (de az is jó, ha többpénznemű kártya van (pl TransferWise), amit a Curve-ben forintra állítasz).
Arra számíts, hogy a Curve nem mindig valós idejű árfolyamon vált (szándékosan, írják is a feltételek között), és ahogy most rángatják a forintot, simán benne van akár 1% eltérés is, amitől meg azért jobb a Revolut 0,5%-os vagy a TransferWise 0,42%-os díja. Szóval érdemes egy próba töltéssel indítani, amiből látszik, hogy éppen milyen árfolyamon váltanak.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
Shade45 #23480 üzenetére
Ezt belátom mert én is belegondoltam és kiszámoltam. De azt is földeritettem mostmár hogy nem lesz az új Revolut pénzutalási költségekből eféle fájdalmunk azaz például "utalásonként 150 huf per MÁK PEMÁP " , mert kishazánk része a SEPA areának: Ezen a zónán belül Free marad a linkelt képkivágásod szerint.
A MÁK - ba PEMÁP-ba az "payment within the sepa region in eur."
-
goccer
aktív tag
válasz
Shade45 #23465 üzenetére
Köszi a gyors választ, még egy béna kérdés (bár ez inkább Webkincstáros). Új bankszámlszám rögzítésénél a Mobilkincstár kér egy csomó mindent és hirtelen nem egyértelmű, hogy ebből mi az ami tényleg kell, kicsit elvesztem.
-Jogosult székhelye: ide kell-e valami, ha igen mi?
-Jogosult Bank azonosítója: ez feltételezem a BIC
-Jogosult bankja: számít ez valamit?
-Jogosult bank címe: és ez? -
vnorbi
aktív tag
válasz
Shade45 #23458 üzenetére
Én is a "Local payments..."-et gondolnám az alkalmazandónak, ha magyar címmel regisztrált az account HUF pénznemmel, akkor Magyarországra szerintem ingyen lehet forintot utalni.
Augusztus közepén kiderül, addig csak találgatunk, vagy lehet érdeklődni a supportnál.
Mondjuk ez már egy jó hónapja kinn van, és ahogy nézem, nem javítottak benne semmit. A Magyarországra indított EUR utalások magyar accountról még mindig SWIFT szerinti legdrágább utalási kategóriába kerülnek, ami azért remélhetőleg nem így lesz, és a váltásnál alkalmazott havi limit számolásához írt példájukban még most is hibás az egyik szám.
-
Shade45
senior tag
válasz
Shade45 #23457 üzenetére
Hűha, lehet, hogy rosszul értelmeztem a belinkelt képet, és ránk a "Local payments..." szekció vonatkozik?
Valaki tud esetleg konkrétat?
Első olvasatra azt hittem, hogy az utolsó "Cross-border..." vonatkozik a HUF-os utalásokra is. Mivel eddig is megvolt utaztatva a pénz, Anglia és Magyarország között.
Bocs, ha nagyon triviális a kérdés...
-
sopruk
senior tag
válasz
Shade45 #22680 üzenetére
A System Status-nál nem jelez semmi problémát
-
Tuomas
addikt
válasz
Shade45 #22540 üzenetére
A Revolut egy ideje már saját fizetési rendszert kezdett kialakítani, hogy ez most hogy áll, azt nem tudom.
-
Friczy
senior tag
válasz
Shade45 #19630 üzenetére
Nem egészen. Véleményem szerint a zárolás mindenképpen problémás. Nem a zárolás ténye, az elfogadható, még akkor is, ha kellemetlen. Az viszont nem, hogy nem közlik a zárolás konkrét indokát azzal, akit zárolnak. Az sem, hogy a zárolt ügyfélnek esetenként sokáig kell várni arra is, hogy egyáltalán szóba álljanak vele. És abban teljesen igaza van a közleménynek, hogy vitás esetben a jogi lehetőségek meglehetősen korlátozottak, ahogy abban is, hogy a Revolut számlákra nem terjed ki a betétbiztosítás. Tudom, hogy ez utóbbi pl. le van írva, de elég kacifántos megfogalmazással.
-
HoTDoG
tag
válasz
Shade45 #19630 üzenetére
Itt a jogi háttéren van a hangsúly, nem azon, hogy valaki nem néz utána annak, hogy hétvégén milyen költségekkel vált a bank.
Néha még Magyarországon, magyar, OBA védett banknál, szerződéssel a kezedben is küzdeni kell az igazadért a bankkal szemben, amihez legalább van egy Pénzügyi Békéltető Testület, MNB Bankfelügyelet (azóta már új neve van) meg egyéb felettes szervek. Na ezt próbáld meg a Revoluttal.
Szóval nagyon jó a Revolut még mindig, de "játékpénzen" felül (párszázezer Ft max) én nem tárolgatok rajta. Ezen az se segít, hogy épp kaptak 500 millió dollárt. Majd ha lesz megfelelő jogi háttér, biztosítás.
-
zsamiatt
őstag
válasz
Shade45 #19605 üzenetére
Azert ha elolvasod a cikket sok igazsag van benne. Zarolasok, hianyos infok betetbiztosotas hianya, penzugyi garanciak stb. Nem vedem se a jegybankot se a revolutot. De azt gondolom nem mindignminden kiraly a szolgaltatonal. Eppen ezert tenyleg csak korlatozottan es ennek tudataban szabad hasznalni. A gond ott van mikor az emberek nem gondoljak vegig, hogy minek milyen kockazata van. Pl a normal es eus bankolnal bozonyos osszegig helyt all a biztosito a betetert. A revolutenal mivel nem bank nincs ilyen. Ezt pedig az atlag nem tudja.
-
merqree
őstag
válasz
Shade45 #19605 üzenetére
Alapvetően az a baja az MNBnek, hogy "kilapátoljuk" magyarországról a pénzt, és nem tudják kényük kedvük szerint "használni", nincs teljes kontrolljuk a dolgok felett, nem magyarországon kezdik felhalmozni az emberek a megtakarításaikat. (Magamból indultam ki!)
Az eszükbe sem jut, hogy a bankok kondíciós listáit átnézzék, és a lakosságot terhelő díjakat eltöröltessék és/vagy csökkentessék, esetleg a kamatok táján körülnézzenek. Egyszerűbb gátat szabni annak, ami előre mutató lenne. -
ClarkKent
csendes tag
válasz
Shade45 #18326 üzenetére
Sziasztok,
Én megszívtam az erste-s kártyámmal.
Január 23-án töltöttem fel pénzt a Revolutra az ERSTE-s WizzAir mastercardos hitelkártyával.
Netbankban csak ma láttam , hogy "KÉSZPÉNZFELVÉTEL POS-EN" üzenetet írja a számlatörténetben.
Ma gyrosan vissza is fizettem a teljes összeget. Kíváncsi leszek mennyire húz le emiatt az Erste.
Van ERSTE MAX visa hitelkártyám is. Felváltva szoktam őket e célra (is) használni. Eddig mindig vásárlásnak volt könyvelve. De ezt most már nem fogom kipróbálni, hogy vajon ezt még mindig vásárlásnak könyveli e vagy már ez is készpénzfelvét.
Valakinek Erste Max visa hitelkártyával tapasztalat?
-
Szabesz
őstag
válasz
Shade45 #18326 üzenetére
Megerősítem. Erste Max hitelkártya.
Érintett voltam a Cure duplázás hibákban, és a második charge az Erste Max-omra ment (onnan sosem töltök, mert eleve nem jár érte semmi, és még bele is számolódik a havi limitbe).
Curve visszatérítette, de az Erste rekord gyorsasággal egy nap alatt könyvelte a zárolást KP felvételként (és pörgetik rá a kamatot), és külön tételként a visszatérítést. Meg is reklamáltam, majd visszavágták hogy felhívják szíves figyelmemet arra, hogy 2019.12-től az MCC 4829 KP felvételnek minősül. Köszi, csak azért a tranzakcióért sosem jelentkezett a terhelést kezdeményező, sőt jelezte H ez bizony cancelled. Szép világ. -
-
-
hedgehog
senior tag
válasz
Shade45 #3833 üzenetére
Nem kell internet kapcsolat a mobiltelefonnal fizetéshez.
A jelenlegi megoldások tokenizáláson alapulnak, ami azt jelenti, hogy a fizetési szolgáltató a kártyádhoz kapcsolódó tokeneket ad, és ezt fogadja el a terminál. Ez két dolgot jelent: nem a kártyád valós adatait kapja meg a bolt, hanem ezt az egyszer használatos tokent. Másrészt ebből többet tud tárolni az applikáció, általában 10-et. Vagyis 10 vásárlásig jó vagy offline is, aztán ha online kerülsz, az app feltölti a tokeneket újra.
Pár appban egyébként ezt kezdeményezni is lehet, pl. a KH-nál van a kártyára koppintva egy "fizetési lehetőségek feltöltése", ez pont ezeket a tokeneket tölti le.Ontopic hagyom, ez lényeges infó, függetlenül attól hogy nem szorosan Revolut.
-
maross
nagyúr
válasz
Shade45 #3833 üzenetére
Koszi, akkor belovom egy proba erejeig, hatha lesz olyan, hogy otthon marad a penztarca, de telefon nalam van. Maceranak tunik nfc-t ki/be kapcsolni, nem szeretem ha valami pluszban fogyaszt, igy is alig birnak valamit szerencsetlen telok. Okostelefon + mobilinternet: evekig kibirtam nelkule, masfel eve van 2. slotban egy 4gb telekomos marathon kartya, az is jol birja. Nem baj az, ha neha leszakad az ember a netrol, es "magunktol" mar nem tesszuk meg. Most mar lassan allva tudnam megtapsolni azt is egy tarsasagi osszejovetelen, aki csak egyszer nez ra a telefonjara, es nem nyomkodja minden apro rezgesnel.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Battlefield 6
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Adobe Photoshop
- eBay
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Honor Magic5 Pro garanciális
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest