- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #20390 üzenetére
Az időutazást megkezdtem. Jelen sorokat is Windows 98SE-ről, Opera 10.63-mal írtam
-
stufen2
aktív tag
válasz
Zotykoresz #20397 üzenetére
Köszi holnap megpróbálom elolvasni
-
stufen2
aktív tag
Be szeretnék szerezni egy 5510-est és ki akarom cserélni a ledeket rajta kékre. Tudtok valami jó leírást videót, vagy valamit ahonnan meg tudom tanulni hogyan kell csinálni? Hja és a ledeket honnan tudnám beszerezni?
-
csoda120
aktív tag
Múlt 7végi piacozás eredménye. Egy Nokia 3300.
Még a múltkor szereztem zsír új gyári elő/hátlapot. Kitakarítottam a telefont és rá is dobtam, de sajnos az akksi tartó kis fül le van törve rólaNa,de mindegy, az a lényeg, hogy hibátlanul működik.
-
meroly
veterán
válasz
golya32 #20387 üzenetére
Igen, a tapik már nem számítanak a kategóriába, imádom az Apple-t, a felfogást, már vagy harmadik könyvet olvasom Jobsról meg az egészről és mindig elragad, de érintős telefont sosem vennék nemcsak apple-t mást se. Ellenben nem is tudtam hogy a ROKR elkészítésében ők is részt vettek, aztán jöttek rá, hogy maguknak kell telefont csinálni, mert enyhén szólva is gány lett.
-
golya32
senior tag
A problémám csak az volt nem láttam normálisan a kijelzőt, ezért meg nem akartam szemüveget venni.
3GS most jó teló de már keresem azt ami kiválthatja nokia és symbián, lehet n8 lesz.
Egy napos akku nagyon kifektet. -
quailstorm
félisten
válasz
golya32 #20389 üzenetére
A user experience az lehet hogy jobb, de se a kamera, se a képernyő nem... Qwerty nélkül meg megáll az élet.
Persze töménytelen app van rá, amik általában elég jók. Az a teló tud 720p-t? NOVA3 milyen rajta? Ha jól tudom eléggé látszik a border, ahol nem annyira tölti be a pályát, bár a HW-hoz képest szépen megy.Egyébként most telepítem a Win98SE-t, az innen vásárolt Nokia 3310 adatkábelhez. Elfelejtették a biztonsági kódot...
-
golya32
senior tag
Iphone 2G az már retro?
Nekem van egy ha valaki gyűjteményt akar belőle.. -
KSparrow
őstag
válasz
orion1025 #20382 üzenetére
Ja hogy a nyáklap is sérült. kár érte. Az akku alatt ha benézel, van egy rész, ahol látszik a panel. ott arannyal rá van írva valami típpusszám. Most nem tudom pontosan, mi, nem akarom kivenni az akkumat. Van a 12-es, meg a 14-es. Nekem 14-es van, elvileg azon jobb a mikrofon. Én lassan fél éve használom, vibrával, és nincs baja.
-
orion1025
őstag
válasz
KSparrow #20380 üzenetére
Nem tudtam leszedni semmivel, mivel felszakadtak a forrasztási pontok is, pedig kellőképp türelmes ember vagyok és nem szoktam kapkodni meg barbárkodni.Leszedtem a mikrofon tetejét, így csak egy vékony lapka maradt, ezt pedig finomra csiszolt és élezett apró csavarhúzóval "kapargattam" és próbáltam felhajtogatni azt a kis lapkát, de hiába melegítgettem rá közbe forrasztóval, a ragasztó felszabta szinte mindenhol.Utána már szó szerint leszartam az egészet és előkaptam a hőlégfúvót, és még azzal sem jött le a helyéről!Majd kettétörés és kuka.Így is egy csomó időt elcsesztem a semmire, ott meg már mindegy volt a sorsa.
-
orion1025
őstag
válasz
KSparrow #20378 üzenetére
Forrasztva is volt és ragasztózva is.Így nem tudott ketté esni, de elcsúszni el tudott benne a lapka, így dobhatom a kukába, mert átkötést nem lehet megcsinál két forrpont miatt, de már nem is érdekel az egész.Elkínlódtam vele így is egy egész délutánt, hátha le lehet vakarni róla, de reménytelen volt.
-
KSparrow
őstag
válasz
orion1025 #20377 üzenetére
hogy lehet elektronikán pillanatragasztózni?!
Jó hogy nem szigszalag...
láttam már 6085-ös panelt pillanatozva. Barbár dolog. Nem mondom, jó találmány, de ésszel kell használni. Nem arra van, hogy megspórold a szakszerű javítást. Nekem E51-en kéne mikrofont forrrasztani, de eszembe nem jutott pillanattal megfogni. -
orion1025
őstag
válasz
zorzy4 #20376 üzenetére
Nem sajnos, mert pillanat ragasztózva is volt a mikrofon, meg tudom az eféle dolgokat orvosolni azóta.Az előző E90-m meg pesten vágta tönkre 10000Ft-ért egy "neves" hely, szóval veszek egy újat, ezt meg bofogom zene hallgatósdinak, mert ha súlyzózok előszeretettel szokott kiesni a zsebemből, így ez lett a veszte most is.A leendő E90-t meg tip-topra akarom megcsinálni, és használni rendesen, de majd azért közbe lesegetek 3210-t is.
-
ferret77
aktív tag
Valaki írta, hogy 3210-eseket keres. [link]
-
Earl_Muttley
őstag
Ennyit megért, nem?
-
-
zorzy4
addikt
válasz
Earl_Muttley #20365 üzenetére
Semmi csak roppant idegesítő, hogy emberek nem képesek erre. Utálom kibarkochbázni az ilyen alapvető adatokat.
-
zorzy4
addikt
Srácok és lányok. Legalább itt a fórumon tudok szólni, hogy az adatlapon a város és a telefonszám legyen kitöltve. Komolyan mondom, aki az élete telefonját keresi és én odaadnám ingyen, nem fogok írni neki ha ezek az alapvető adatok nincsenek meg.
-
stufen2
aktív tag
(#20351) ligeti8
(#20352) KSparrowErre gondolok, infra takaró szerintem: itt ezen a hátlapon a képen is pont az hiányzik ami nekem is. Meg nem ártana egy viszonylag kevésbé kopott billentyűt is szereznem valahonnan.
Majd holnap lövök képet, mert most értem haza, és hulla vagyok 900 km után. -
meroly
veterán
Megint elkapott a nosztalgia: [link]
Osztálytársamnak volt ilyen, amikor nekem már 8210
-
stufen2
aktív tag
Az ilyet sose értettem....
-
allando
tag
Sziasztok.
A ReelFactory felhasználóra ráismer valaki ( vagy Ő maga...)
Dobnátok egy privátot please. -
stufen2
aktív tag
válasz
ligeti8 #20333 üzenetére
Szerintem pár ezerből elég szép lett, majd lövök képeket is, ha megszárad teljesen, legalább is azokhoz képest amiket eb@yen meg vakerán is árulnak több tízezer forintért meg több száz euróért, nem hinném, hogy azok különbek, pont pár napja néztem, hogy majdnem 200-300 euróért ment el egy dobozos szerintem tuti, hogy utángyártott fekete enyhén kopottas
. Az enyém tuti nem eredeti hanem hibrid, meghibridült a 8850-es alkatrészektől
. De egyetlen egy kis vackom nincsen, ami a hátlapon van kis fekete takarólemez az kellene még
, neked nincs egy selejt hátlapod amiben van olyan?
-
stufen2
aktív tag
válasz
orion1025 #20334 üzenetére
Földes kézzel megfogom munka közben aztán kb 10-15 taperolás után tiszta karc, egy gond van vele, hogy könnyen repednek, mert van, hogy 2-3 naponta ki kell pucolnom, de rájöttem ha a hősugárzó elé berakom akkor felmelegszik és puhább lesz és akkor nem szakad reped annyira levételkor. De ha nem vagyok otthon akkor nincs puhításra lehetőség.
-
KSparrow
őstag
Na képzeljétek, feltettem egy régi gépre a BT toll szuoftverér, és abban át lehetett állítani a párosítási kódot. így már sikerült, valamit át is küldött a telefonra, de sajnos az nem tudta kiolvasni, mi lenne a kapott fájl. (5230) 7373-ra is küldtem, ott láttam a fájltípust: .pgc. az milyen, mi vinné? most gépre még nem tettem át, majd kipróbálom, utánaolvasok.
-
ligeti8
csendes tag
válasz
stufen2 #20331 üzenetére
Van nekem is egy fekete 8855-ösöm.
Nagyon rég óta megvan de szerintem tuti hogy refurbished. Bár eléggé jól megcsinálták .
Nagy értéket nem képvisel de mindenképpen különlegesség.
Volt szép kékben is annó, az nagyon bejött.
Amit láttam eddig az mind horpadt-kopott volt.
Ezeket ázsiai piacra csinálták, mint a 8850 gold -ot. Azért is ilyen leharcolt nálunk az állomány.
Annak az esélye, hogy egy gyáriba ne Isten "újba" fuss bele gyakorlatilag tényleg 0. -
stufen2
aktív tag
válasz
orion1025 #20323 üzenetére
Én 5210-est használok főtelefonnak, mert mezőgazdaságban dolgozom, meg mivel a családi bizniszt veszem át valószínűleg még sokáig fogok is, másodnak meg 8310-est szilikon tokkal, engem nem nagyon zavar a sárga szín, igaz nekem az egyszerűsége miatt kellett, meg hogy ne kelljen sajnálni, de az is jó, hogy ezeknek a csörgését a kis traktoron is meghallom, ha meg elkopik a szilikon tok veszek egyet 150 forintért, aztán jó napot. Épp most tervezem, hogy amikor megyek újra a "nagyvárosba" veszek egy 10 db-ot a tokból.
-
ligeti8
csendes tag
Piros nyilakkal jelöltem a sajtolási pontokat.
A krómozás mindenhol tükörsima, nem buborékos, próbáltam kifényesíteni de csak jobban összemaszatoltam.
Kékkel jelöltem az imei tagolást,
Nokia corporation bár ez változhat, de a finneknél tuti.
Zölddel jelöltem egy kis gyári memóriahabra emlékeztető akku "pozicionálót", gyári apróság de jelenléte eredetiségre utal.Ennyit tudok elmondani a 8850 középkeretemről.
-
KSparrow
őstag
válasz
stufen2 #20313 üzenetére
túl industrial.
Valami üvegezett fenyő vitrin jobban tetszene. Most is, szerintem hagyom már, egy nap ezeket lepakolni meg visszarendezgetni.
(#20314) ferret77 : persze, több van, de most itthonról nem nagyon tudok többet összeszedni. Meg nem is biztos, hogy akarok. Mert hát... Nem tudom, emlékszem régen milyen boldoggá tudott tenni egy használt régi Motorola... milyen jó is volt az, 3-4 éve..
Mentem a verseny utcán, Álltak sorban az Ericssonok meg minden egyebek... A40 GH688... Aztán most mi van? Minden Nokia. Persze, szeretem őket, de kicsit hiányzik az, hogy egy utángyártott Siemens headsetnek örülni tudtam. Ma mikor pakoltam a dobozokat (el kellett rendezzem a 2110, E61i, 5500 dobozt a többihez), kezembe akadt a 3410-es dobozom, és (nyilván tudtam hogy ott lesz
) megtaláltam a régi, halott 3410-esem. Azzal kezdtem. Aztán elfogott a nosztalgia.
Szóval ma meg minden csupa Nokia... egyszer kíváncsi lennék, hány helyen van összesen a telefonokon feltüntetve a márka logója. előlapokon, belül, ahol nem látszik, akku, matrica, stb...Amúgy: tudod te mekkorát ütnek ezek? [link]
-
ferret77
aktív tag
válasz
KSparrow #20311 üzenetére
Tudod egyáltalán, hogy hány nokia típus van? Vagy valaki tudja? Szerintem még a nokiánál sem tudják. Jóval több, mint 200, még úgy is, ha csak 2007-2008 előtt kiadottakat számoljuk. Főleg ha belevesszük azokat, amik Magyarországon, vagy Európában nem voltak forgalomban. Pl.: USA.
Meg egy-egy proto, meg különféle változatok... -
stufen2
aktív tag
Mennyi kincs!
-
KSparrow
őstag
-
KSparrow
őstag
Na az E61i-t 2 nap után nyugalmaztam, bár nagyon kényelmes, de néha nem akar indulni, azt mondja a telefonindítás sikertelen. A beszédhangszórót is cseréltem, de még mindig recseg sajnos. inkább nem bántom tovább, úgyis jobb az E90, abban van GPS. Most viszont azzal a problémával kell szembenéznem, hogy megint nem férek el a polcomon
A mai piac is eredményesnek tekinthető, 1-2 töltő meg UGY asztali tartó mellett a legjobb egy saját dobozos 2110i, töltővel, leírásokkal.
Tegnap átvettem Vateráról egy autós tartót is, de az benne az extra, hogy új, a doboza megvan hozzá, és a Nokia 8110-eshez van. -
djdaniel
senior tag
esetleg akit érdekelnek eladó ősrégi telefonok, kérem nézze meg a hirdetéseimet.
[link] -
stufen2
aktív tag
válasz
KSparrow #20301 üzenetére
Azért írtam, hogy biztosra nem fogjuk tudni megmondani, főként, hogy 4 dbból legózom össze 2 db 8850 és 2 db 8855, úgyhogy nem eredeti hanem "hibrid"
. Tegnap 3 órát sz...ptam a billentyűvel, mire leszedegettem a gumit, a fóliát, meg visszaraktam, és utána meg kiderült, hogy nem nem jó, de ezt rengetegszer megismételtem, végül is egy 8850-es fóliája lett a befutó. Ma jön majd a karosszéria. De csavarfoglalatokat kell beragasztani meg a fém külsőt az alatta lévő műanyaggal, stb.. Meg egyenlőre csak technokollal, ha netán elcseszem szét tudjam feszegetés nélkül szétszedni.
-
csoda120
aktív tag
Tegnap vettem egy Sonyericsson car100 bluetooth-os kisautót
Csak sajna nincs olyan ericssonom ami jó lenne. K608i feltölti, de be van törve a kijelzője
-
KSparrow
őstag
válasz
stufen2 #20292 üzenetére
Nekem a 8250-esen van NSM-3DX. Az se biztos, hogy eredeti, hibás is, bár elég jó minőségű, lehet hogy az, fene tudja. NSM-4-et nem találtam itthon.
NSM-3NX: 8210
NSM-3DX: 8250
NSE-6NX: 8810
NSM-2NX: 8850
NHM-4NX: 8910 8910i.Ezeket az RM-típusszámozásokat se értem. A 3100 és 3120 oké, hogy RH-19, ugyanazok. De a 3650 és 3660 ugyanúgy NHL-8, holott van változás, a gombpanel és a kilejző színmélysége más (mondjuk kipróbáltam, kompatibilis egymással a két kijelző). A 8910 és 8910i is ugyanaz (NHM-4NX).
A 3510 (NHM-8NX) és 3510i (RH-9) ugyanakkor más RM-számot kapott. pedig a kijelzőn kívül más nem változott. A 8910 és i miért nem? De az 5140 (NPL-5) és 5140i (RM-104) is tök hasonló telefon, mégis más a száma.
Kíváncsi lennék, a 6500 slide-classic, illetve a 6500s-5610 mennyire más/hasonló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest